ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
שלום, רכשתי לפני כשבוע את הנייד הנ"ל ובאריזה לא היה דיסק של מערכת ההפעלה. זה אמור להיות ככה? כעקרון אין בנייד כונן דיסקים, אבל בכל זאת הייתי רוצה דיסק..
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
שלום חברים תרשו לציין קודם שיש לכם אחלה של קהילה פורומית ורמות דיון גבוהות במיוחד. אז ככה. - התקציב ניתן לחריגה (500 ש"ח) - אני מתכנן לשדרג את כרטיס המסך ולהוסיף קונן קשיח SSD בעוד כחצי שנה בנפרד לאחר השדרוג הנוכחי - שימוש המחשב הוא למשחקים ולתוכנות אלמנטים סופיים (דורשים מעבד חזק) - אני משחק בעיקר FPS ו RTS - עד לשידרוג כ.מסך אני לא מצפה לביצועים גרפים טובים במיוחד - אין צורך בציוד הקפי - אני לא מעויין בכלל בשדרוג ההרד דיסק,צורב ה ,DVD המארז והספק כוח (יש לי ספק 600 וואט של טרמל טק) - לא חשוב לי שהמחשב יהיה שקט כלל (פיצוצים כל היום) - חשוב לי שתהייה יציאה של SPDIF מהלוח אם. - לא מתוכנן אוברקלוק - חשוב לי שהמעבד יהיה של אינטל. תודה רבה. הקנייה תתבצע בעוד כשבועיים וכנראה ש…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
רצוי מחשב מבוסס קונרו. תזרקו הצעות.. תודה ד"א, מה יותר עדיף? X1800GTO2 512MB או 7900GT? מסך 19 אינץ' איכותי למשחקים, רצוי. תודה!
-
- 21 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי שלא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ועריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). photoshop, lightroom, office, browsing the internet ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 3 6. האם מתוכנן אוברקלוק …
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, חברתי התחילה לא מזמן ללמוד לתעודת הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים, וכמובן שעם זה התעורר צורך במחשב נייד ראוי, שיסחוב ויחזיק מעמד, פיזית וביצועית, לכל הפחות ל-5 שנים הבאות (המחשב הנוכחי שלה בן 5 וכבר איטי מאד, למרות שתקין לחלוטין ומריץ XP הקלילה. אגב, אני מניח שאין טעם להוציא עכשיו כסף, רק בשביל שעוד מעט היא תצטרך להוציא שוב על מחשב חדש). המחשב יצטרך להריץ תוכנות כ-REVIT, 3DMAX וכו', לעתים 2-3 תוכנות בו זמנית (אני גם לוקח בחשבון שגם התוכנות הכבדות הללו רק תגדלנה בדרישות המערכת שלהן בגרסאות הבאות) ואפשר שלאחר מכן גם יעשה בו שימוש מול לקוחות. התקציב עמד תחילה על 3000 ש"ח, אבל הבנו די מהר שזה לא מעשי, כך שהתעדכן ל-5500 בערך, בשאיפה לכמה שפחות, ולכן ההתלבטות כרגע הינה בין …
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש, ישמש אותי בעיקר לאינטרנט ואופיס, חשובה לי גם זמן סוללה שלו שיהיה לפחות 4 שעות להלן המחשב שמצאתי , האם 4000 ש"ח זה מחיר טוב למפרט כזה מדוע DELL + HP יחסית מאוד זולים ל TOSHIBA האם הניידים של DELL נחשבים לטובים, אני שמעתי עליהם בעיקר דברים לא טובים, האם אתם יודעים כמה זמן מחזיקה הסוללה שלו מחשב נייד דל DELL Inspiron N3010BKi33 מידות: משקל: 1.98ק"ג. מידות (מ"מ): ג-23.9,ר-33,ע-3. מעבד: Intel Core i3-330M 2.13Ghz. זיכרון: 3GB DDR3 1333Mhzניתן להרחבה ל 8GB כונן קשיח:500GB SATA 7200RPM . כרטיס גרפי:Intel Graphics Media Accelerator HD כרטיס קול: High Definition Audio. רשת: 10/100. רשת אלחוטית: Wireless 802.11g/n + …
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניינת לקנות מחשב נייד שישמש אותי בעיקר לגלישה, תוכנות משרדיות, מוזיקה וצפייה בסרטים. (התקציב הוא כ2500). להלן המפרטים של המחשבים: 1. dell - http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5831&CatCode=315 2. lenovo - http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5566&CatCode=315 הם סה"כ די דומים במפרט.. רציתי לשאול על ההבדל בין המעבדים שלהם, מה לדעתכם יותר טוב וכמה זה באמת משנה לאור הצרכים שלי מהמחשב. בנוסף, אשמח לשמוע דיעה כללית על המחשב ועל ניסיון חיובי/שלילי איתם. תודה רבה וחג שמח, דניאל
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה צהריים טובים. אני עומד לרכוש את המחשב הבא והייתי שמח לקבל חוות דעת לפני הקנייה: מעבד: Intel Core i7 3770 לוח אם: Gigabyte GA-H77M-D3H קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 13 זכרונות: Kingston 4GB 1600 x2 כונן קשיח: Western Digital Caviar Blue 1TB Sata 3 6GB\S כרטיס מסך: Sapphire ATI Radeon HD 7850 OC ספק: Antec NeoEco 620W מארז: Fractal Design Define R3 סה"כ: 4890 ש"ח כולל מע"מ. המחשב ישמש לגיימינג, עבודה משרדית, שימוש רב באופיס, גלישה באינטרנט, מולטיאסקינג, אולי בעתיד עריכת סאונד. תודה לעוזרים.
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
באוקטובר הקרוב אני מתחיל ללמוד הנדסת מחשבים ולפניכן אני בארה"ב ככה שאני מעדיף לקנות משם את המחשב * מטרות המחשב? תכנות, MATLAB , משחקים כבדים(אבל לאו חשובות ההגדרות) ועבודה משרדית כמו כל סטודנט. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14-15.6 * רזולוציית המסך? 1080P ומעלה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי?כמה שפחות יותר טוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) סוללה שתחזיק כ4 שעות של עבודה כבידה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB 3 * Bluetooth? אם אפשרי- לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לפחות 256 גיגה * כונן אופטי?ללא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחרי…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
למה המחשב מיועד ולמה הוא משמש? הרבה סרטים, סדרות ומוזיקה, הרבה P2P, משחקים ברגוע, בניית אתרים, גלישה באינטרנט ואופיס. צריך מפרט יציב מאוד, אמין ואיכותי, מחשב שישמש לכמה שנים טובות. הערות, הארות, הצעות, תלונות ושאר ירקות יתקבלו בברכה... מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box ¤900 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BX80570E8400 לוח אם Asus P5Q Pro Turbo ¤764 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=31272 כונן קשיח Westren Digital WD6401AALS 3.5" 640GB SATA2 32MB - מה ההבדל בביצועים בינו לבין ה-1TB? כי ההפרש הכספי בינהם לא גדול. ¤391 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1240 זיכרון OCZ DDR2 2048MB (1024MBx2) 1066Mhz CL 5-5-5-15 Reaper ¤291 כמות:1 http://…
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל הערכת שווי המחשב. שם המחשב: Dell Latitude E4200 intel core 2 duo SU9600 1.6Ghz 5GB DDR3 128GB SSD samsung PM800 series 12.1Premium, UltraSharp WXGA (1280 x 800) LED Display DVD-RW external optical drive Windows 7 Ultimate 64 bit Office Pro 2010 ברשיון. סוללה 6 תאים. ע"פ בדיקת מעבדה לצורך הצעת מחיר להרחבת אחריות- מצבה מצויין ומפיקה מעל 80% ביצועים ביחס לחדשה. מחזיקה בפועל כ6 שעות עבודה. משקל: 1.3 ק"ג. מגיע עם מטען slim קומפקטי וקל משקל (שדרוג ביחס למטען סטנדרטי שנחשב לכבד וגדול). המחשב בן שנתיים. שמור מאוד, ללא שריטות כלל ועבד בעבודות אופיס וקצת גלישה בלבד. אין אחריות, אך ניתן להרחיבה לשנתיים נוספות בעלות של 700 ש"ח. תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, ראיתי שהולך לצאת CRYSIS חדש, אומנם הוא ידרוש פחות משאבי מערכת אך אולי זה זמן טוב לשדרג את מה שיש לי כיום. יש לי מחשב בן שנתיים שקניתי בזמנו בעצתכם, המפרט הקיים הינו לוח אם ck conroeXfire-eSATA2(775,945P,DDR2 667, 2xPCI-E crossfire,HD AUDIO, SATA2, 1394, GBL) יש לי 3 ג'יגה זיכרון כרטיס המסך שלי הוא Asus 7600GT 256MB ויש לי פנטיום DUAL CORE 2.66 533MHZ 2*1MB אני מחפש מפרט חדש שיריץ משחקים בצורה טובה. המארז שלי הוא מארז טוב (לא זוכר איזה אבל המלצם לי עליו פה - הוא מומלץ ולא גנארי) ולכן לדעתי ניתן להשתמש בו. אולי גם בHD שלי ניתן להשתמש. אין לי צורך ביותר מקום או במהירות נוספת. כמו כן ניתן להשתמש גם בצורב הקיים וכל האביזרים החיצונים (רמקולים, עכבר מקלדת ומסך) אשמ…
-
- 19 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב נייח עם מסך גדול, ואני רוצה מחשב נייד שעליו אני יוכל להפעיל סרט, ועם כבל לחבר את הנייד למסך הגדול ולראות את הסרט במסך הגדול. אני לא רוצה להפעיל סרטים ישר מהמחשב הנייח כי יש לי עליו דברים ***מאד*** חשובים ואני לא יכול לקחת סיכון שבכל מיני אתרי סרטים יש וירוסים / רוגלות וכדומה. אני לא צריך את הנייד לשום דבר אחר. אלא אך ורק שאני מדליק אותו, נכנס לאינטרנט ובוחר סרט, ומקרין אותו על המסך הגדול. כשאני חושב על זה, אני גם צריך שהסאונד של המחשב הנייד יעבוד טוב. כשאני חושב על זה שוב... אני צריך גם שה WIFI יעבוד טוב, שמהמהירות תהיה נורמלית כך שלא יהיה lagים בסרט ושבאופן כללי המחשב יהיה נורמלי, יפעיל אינטרנט, יעבוד, ויריץ סרטים חלק. השאלה שלי, מה אני אמור…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, עקב עזיבת הבית, משאיר את המחשב בבית וצריך לקנות חדש 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אלף ש"ח (גג) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכנות מזדמן. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VS2012, מזדמן. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. The Witcher 2, AC3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני צריך גם מסך, 22/24 - עדיף איכותי עם פאנל IPS (היום עם…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. גיימינג כבד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1200 מסך 26 אינץ. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש ר…
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מחשב גיימינג עוצמתי ,כרגע אני מוכן להוציא בין ל10000 8000 אבל במידת הצורך אוציא עוד. בנוסף דודתי יכולה לשלוח לי מארה"ב כרטיס מסך (כחלק ממשלוח אחר אז אין לי דמי משלוח) ועשיתי חישוב ונראה שגם עם המע"מ אז אם למשל אקנה את HD7990 RADEON של AMD אני יכול לחסוך יותר מ1000 שקל יחסית למחירים בארץ (מעניין אם תיהיה עוד הנחה בblack friday). אופציה אחרת היא ללכת עלGTX780Ti החדש של NVIDIA . עוד דבר ,פה ושם אני אשתמש במחשב גם לחישובים נומריים שיכולים לקחת אפילו כמה ימים ,אז אני אעדיף שיהיה מחשב חזק גם ללא קשר לכרטיס המסך ,כדי שיחסוך לי קצת זמן.
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום! אני צריך עזרה בבחירת מפרט למשחקים. תקציב: 6500. אם אפשר לחסוך - מה טוב שימוש: משחקים, רזולוציה FHD OC: לא שקט: לא כל-כך חשוב. אם כי יכול להיות נחמד.. מערכת הפעלה: צריך ציוד הקפי: לא קשיחים: 2TB איחסון ו SSD עדיפות מ-TMS חשבתי על מערכת מבוססת i5-4570+ 280X/270X יש רעיונות? תודה!
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני בקרוב הולך לרכוש מחשב נייד ויש לי סוגיה שמטרידה אותי... אמינות היצרן זכור לי מהעבר הרחוק קרוב שבמחשבים ניידים של HP יש תלונות על תקלות חומרה (סוללה מתה יחסית מהר, לוח אם נשרף וכו.) אני מתכוון לרכוש מחשב או של ASUS או של לנובו. השאלה שלי איזה מותג אתה ממליצים (בלי קשר למפרט של המחשב) מבחינה של אמינות,תקלות והשירות בארץ. בנוסף יש לי שאלה שכבר יותר קשורה למעבדים של ניידים: איך המעבדים Celeron n2840/Pentium n3540 מסתדרים עם גלישה באינטרנט ובעיקר צפייה בYoutube סרטונים של 1080p?? והאם יש הבדל דרסטי בינם לבין מעבד i3-350m (מעבד ששווק לפני בערך 3 שנים אבל אני מנסה להשוות בינהם כדי לקבל פרופרציות)
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אשמח לעזרה בקניית מחשב חדש. ניסיתי לקרוא קצת ברחבי האינטרנט הצעות למפרטים ומחשבים והלכתי לאיבוד. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000-3500. עדיף לא לחרוג אם אפשרי, אבל יכולה להוסיף עוד כ 500 ש"ח אם זה משמעותי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושים בסיסיים- אופיס, אינטרנט. יתכן ובעתיד ארצה להשתמש בתוכנה לעריכת וידאו (חובבני, לא מקצועי) וזה יהיה נחמד אם יהיה אפשרי, אבל זה לא השיקול המרכזי במיוחד אם זה מייקר משמעותית את המחשב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן S…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
התקציב שלי עד 3,000 ש"ח. אני לא משחק במחשב אבל אני משתמש הרבה ב-After Effects, פוטושופ, פרימייר ועוד כמה דברים שהם "קצת" מעמיסים.. כרגע אני עושה את העבודה בצורה טובה על המחשב השולחני שהוא הרבה יותר חלש מהמפרטים של הלפטופים ככה ששיפור במילא יהיה.. ההתלבטות היא כזה: MSI PR601 Intel Core 2 Duo Penryn T6400 2.0GHz Chipset Intel GM45+ICH9-M 1066MHz Intel GMA X4500 UpTo 1759MB 2048MB DDR II 800MHz 250GB SATA 5400 RPM 2990 ש"ח Dell Vostro A840 Intel Core 2 Duo T5470 1.6GHz Chipset Intel GM965 2048MB DDR II 800MHz 160GB SATA 5400 RPM Intel GMA X3100 3190 ש"ח או ששווה לי להשקיע עוד 400 ש"ח בתקציב ולקנות MSI EX400 Intel Core 2 Duo T6400 2.16GHz Chipset SiS…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם מה דעתכם על המפרט הבא (מבוסס על I7 כי אני לא הולך לשדרג אותו בשנתיים\שלום הבאים) כרטיס מסך שיש לי כרגע הוא : RADEON HD7950 3GB מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i7 4770 3.4Ghz (3.9Ghz Turbo) LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪1578 קירור למעבד: בקניית מחשב חדש בלבד - Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2 כמות: 1 - מחיר: ₪45 לוח אם: Gigabyte GA-B85M-HD3 for 1150 כמות: 1 - מחיר: ₪385 מארז: בקניית מחשב חדש בלבד SilverStone Redline 04 Black USB3.0 + FSP 650W Raider כמות: 1 - מחיר: ₪520 זיכרון: בקניית מחשב חדש בלבד - Hynix DDR3 8GB 1600 כמות: 1 - מחיר: ₪329 קשיח למחשב שולחני: Crucial SSD 128G MX100…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. אשמח לחוות דעתכם מה השווי של מחשב Lenovo ThinkPad T61 החליפו כונן ל SSD 128GB זכרון פנימי 4GB מסך 15" מעבד Intel2.4GHz מותקן ווינדוס 8.1 תודה
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז ככה, קניתי Dell Inspiron 1545 לפני כחודשיים (מאוד מרוצה ממנו). חיכתי וחיכתי לקבל את השדרוג לווינדוס 7, אבל אני לא ממש רואה את זה קורה (הדל האלה חבורה של מפגרים, פתאום אומרים שהם לא עושים משלוחים לארץ, למרות שאני מכיר אנשים שקיבלו את השדרוג, אז כרגע, אין שום דרך לקבל את השדרוג חינם...)... בכל מקרה, כנראה שאני אשדשרג "בדרך כזאת או אחרת..." השאלה היא, כל עניין הדרייברים. מאיפה אני משיג את כל הדרייברים הדרושים למחשב? צריך פשוט להכנס לאתר של דל ולהוריד את כל הדרייברים הזמינים? ניראה לי מעט טיפשי משהו... אשמח לשמוע מה האנשים פה עשו שהתקנתם ווינדוס חדש (בהתקנה חדשה, זתומרת להסיר את הקודם) עם כל סוגיית הדרייברים הזאת...
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לצערי, אינני מתמצא בהעדפות החומרה של פוטושופ CS5 (עריכת תמונות בלבד, לא מדובר על וידאו וכו'), ואילו דרישות המערכת הרשמיות עוסקות בשימוש מלא ומקצועי. האם חיוני כרטיס מסך נפרד (לא מקצועי, כמובן, בתקציב הזה, אבל משהו שיתן תמיכת OPENGL)? האם יש עדיפות לNVIDIA על פני ATI, בגלל CUDA או מכל סיבה אחרת? האם יש סדרות עם מסכים שרצוי להתרחק מהם בכל הקשור לעבודה גראפית? אני רוצה להדגיש שמדובר במחשב שיינשא לעיתים קרובות, כך שהיא מחפשת מחשב קטן (13.3") וקל (2 קילו מינוס). זמן סוללה פחות קריטי, לא סביר שהיא תדרש להשתמש בו שעות ללא שקע בסביבה. גם כונן אופטי לא נדרש. חיונית אחריות ליותר משנה, אם נדרשת הרחבת אחריות מן הסתם זה יורד מהתקציב. יש לי כמה דגמים על הכוונת, אך בלי תשובות לשאלות בהת…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-