ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,343 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מעוניין בהמלצה למפרט מחשב עבוד עבודות מדיה מורכבות וכבדות שיאפשרו רינדור אפקטים שמירה העברת וסגירת סרטים לא רוצה להתאכזב לכן אני לא מגביל את הסכום לסכום מסוים 1. מה התקציב המקסימאלי? ללא הגבלה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת גרפית מתקדמת, ועריכת סרטים ברמה גבוהה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש יומיומי וקבוע לצורך עבודה ופרנסה בפרמייר +כל הADD-ON's האפשריים, פוטושופ וכו' ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מ…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי לפטופ ישן של HP דגם Notebook 530 שהייתי רוצה לשדרג טיפה במינימום השקעה. הזכרון שיש כעת הוא: רציתי לשאול מה השדרוג המקסימלי שאוכל לעשות לו. לפי מה שהבנתי, המחשב לא תומך ביותר מ2GB כך שכנראה לא אוכל להוסיף יותר מ1GB. מה הכי כדאי? תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים, אני זקוק לעזרה עם מפרט למחשב ביתי בתקציב הרשום. עיקר העבודה – עיבוד תמונות (לא גרפיקה) ברזולוציה גבוהה בעזרת PS ו-lightroom וסריקת נגטיבים ועיבודם (יש לי כבר סורק) נדרשת גם יכולת שימוש כמחשב ביתי (אופיס, אינטרנט, צפייה בסרטים מדי פעם, משחק לא תובעני מדי פעם, עריכת סרטים ממצלמה ביתית לעיתים רחוקות מאוד) כיום אני משתמש במחשב שגם הרכבתי בעזרתכם האדיבה לפני הרבה זמן (כאן) המחשב עבר מספר שדרוגים עם הזמן (זיכרון, SSD) אבל כבר לא מספק את הצרכים. בגדול המפרט של "מחשב דו-מימד חזק" שמופיע באתר נראה לי הגיוני, אשמח לחוות דעת (ולהתאמה לשאר הייעודים שלי), ובכל מקרה אני צריך המלצה קונקרטית לגבי המארז – קשה לבחור ברשת מארז רק עפ"י שם החברה. אני זקוק למשהו יציב, איכותי, מאוור…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני שוקל לקנות latitude 6440 מהאתר של דל ולשלוח אותו לקרוב משפחה בארה"ב שיביא אותו לארץ. האחריות שניתנת על המחשב היא: Three Year Basic Hardware Service with 3 Year NBD Limited Onsite Service After Remote Diagnosis רציתי לדעת אם למישהו יש ניסיון/מידע האם האחריות היא למעשה בינלאומית וניתן לממש אותה גם בארץ במידת הצורך.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן שבוע הבא אני יורד לאילת ומתכנן לקנות לפטופ בKSP (סטודנט לתכנות ושימושים בסיסיים) התקציב שלי הוא בסביבות ה3-3.5K ומעדיף לא לחרוג אם אין באמת צורך אני מתלבט בין Lenovo IdeaPad U430p 5943-3981 - Gray (עדיפות ראשונה) http://ksp.co.il/?uin=24797 ואלו: http://ksp.co.il/?uin=24020 - אני לא צריך כונן DVD אבל האם המעבד עדיף משמעותית על ה U430P ואיך זה הגיוני שהוא זול יותר ממנו? http://ksp.co.il/?uin=23938 אני לא צריך טאצ', יש דגם מקביל אליו בלי טאצ'? תודה על העזרה!
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
* תקציב אם אפשרי אז באיזור ה2500. במידה וזה משתלם מאוד (מאוד!) וצריך אז אפשר גם לקפוץ עד 3500. * מטרות המחשב? בעיקר עבודה משרדית, אינטרנט אופיס דברים יחסית פשוטים וסטנדרטיים * גודל המסך? עקב הדרישה במשקל זה מגביל ל 13-14 אני מניח * רזולוציית המסך? אם יש אפשרות למשהו גבוה מהסטנדרט של 1366x768 אז מגניב אבל לא חובה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? , לא * משקל רצוי? עד 2 קילו. כמה שיותר קל יותר טוב =] * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) ,יש כאלה שיחזיקו יום שלם? חח כמה שיותר קיצר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי …
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תקציב מקסימלי: 1700 שקלים לנצל את כל התקציב. ניתן לחרוג ב- 100 שקלים. רק אם זה מאוד מוסיף. השימושים הצפויים: עבודה משרדית, צפייה בסרטים (בעיקר תכני HD), אינטרנט. משחקים פשוטים שיש ברשת המחשב אינו מיועד למשחקים. אין צורך בציוד היקפי. נדרשים כל הרכיבים במפרט. השקט לא קריטי (6). אין צורך במערכת הפעלה. הרכבה בחנות. אין העדפה לחנות מסויימת. גר במרכז. לא מתוכנן שדרוג משמעותי אך ייתכן שיתווסף כרטיס מסך חיצוני בעתיד. לא מתוכנן אוברקלוק_לא יודע מה זה.) המחשב ישמש לשימושים בסיסיים, אך הייתי רוצה( במידת האפשר) מערכת שאפשר לשדרג בעתיד במינימום השקעה תודה לעונים.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
זו ההצעה שקיבלתי מאלקטרה מחשבים למחשב משחקים/גיימינג מובהק. שימו לב שלא היה להם מארז וכרטיס מסך טובים יותר להציע לי...(למרות שביקשתי ויש עוד כסף לתת) אשמח לשמוע את דעתכם על הרכיבים השונים ועל המארז כולו. אני מחפש לקנות מחשב מחנות שהיא לא חנות אינטרנט, אין לי תחושה טובה עם כל אלו. מעבד - cpu intel i5-2500 lga1155 3.30ghz 6m tray (סבבה כי זה כמו בכל מקום אחר פה בפורום). לוח אם - mb asus p8h67-m pro lga1155 h67/usb3/sata6g/hdmi (אין לי מושג מה לוח-אם הזה, המוכר מאוד התלהב...ואתם?) מאוורר למעבד - cooler cpu deepcool theta-7 lga1155/1156 אחסון - hdd 3.5 sata/6g seagate 500g/7200/16 m שתיים כאלה, אין להם 1TB מסוג טוב, רק ירוקים לאחסון. זיכרון - dimm king hyperx ddr3 1333mhz 8g …
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, ברשותי asus v1s ישן בן כ-4. לפני כמה ימים חזרתי מחודש בחו"ל ולהפתעתי הוא אינו נדלק, כלומר לוחץ על הכפתור ויש אור בכפתור יש אור גם בפנל הקדימי הקטן, אבל אין תצוגה ושום דבר בעצם לא קורה מעבר. בדקתי גם בלי סוללה גם עם, רק ספק, תחנת עגינה וכו'. פתחתי אותו להביט פנימה והמאוורר שלו מתחיל לעבוד אחרי כדקה בערך מרגע ההדלק, אבל שום נורות אחרות לא מאירות, הוצאתי את הזיכרונות אפילו ואין צפצוף ואין שום דבר, הביוס מסרב לעלות והתוצגה חשוכה. לוח אם הלך? ספק? אינברטור? קראתי לנסות לנתק סוללה וחשמל וללחוץ על הכפתור כדקה ואז לנסות לחבר ולהדליק, לא עזר. רעיונות נוספים לפני שהוא הולך לפח? שווה להשקיע בתיקון?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מעבדי ?AMD Athlon 64 3000+ (S-939) לוחות אם למעבדי ?AMD ABIT AV8 (s939) sata,GBL זכרונות DDR 400 512MB Kingston CL3 דיסקים קשיחים Hitachi(IBM) 80GB SATA כרטיסי מסך MSI 6800GT 256MB DVI,TV כרטיסי קול 5.1 channel audio-out S/PDIF צורבים DVD Recorders NEC 1300 DVD±R ציוד רשתות On Board 1000 מארזים 2209 ATX MIDI PFC, usb מקלדות 2/3 Lang. Rus or Arb עכברים MOUSE PS2 + roll רמקולים 400 W מסכים MAG 17'' 770 מחיר 5658 ¤ היום אני קונה אותו
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי הצעה ממכירה פומבית לרכוש את המחשה הנייד. הוא נחשב טוב? תודה לעוזרים מפרט טכני: מעבד: Processor Intel® Centrino Mobile Technology, Intel® Pentium® M Processor 740 Enhanced Intel® SpeedStep® technology, 1.73GHz, Level 2 cache 2MB, 533MHz Bus speed מסך: Display 15.4" WXGA High Definition Widescreen Resolution: 1280x800 דיסק קשיח : 80GB EIDE hard drive, ATA 100 4200 rpm זכרון: 512MB DDR PC2700 333MHz (2x256MB) Supports up to 2GB DDR memory כונן אופטי: DVD Writer dual format (+/-R +/-RW) with Double Layer support כרטיס גרפי: Video Intel Graphics Media Accelerator 900 Up to 128MB shared video memory רמקולים: Altec Lasning Stereo תקשורת: Communication High …
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אחרי הרבה זמן שאני מנסה לבנות לעצמי מפרט, אני חסר אונים. כל פעם אני משנה משהו אחר ולא מצליח להתביית על כלום. הדרישות שלי מהמפרט: 1. מעבד שלא יגביל בכלל 4870X2 לאחר OC . (הכוונה להגיע לסביבות ה4-4.5 GHZ) 2.ללא ציוד היקפי 3. בבעלותי מסך 24", ולכן אני מבקש לכלול 4870X2. 4. קירור חשוב מאוד, גם במארז וגם במעבד. יש עדיפות גבוהה לקירור על פני שקט. 5.מארז מעוצב יהיה בונוס, אך לא חובה. תודה על העזרה, יובל.
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב, עומד לרכוש מחשב נייד לטובת עיצוב גרפי - הולך כנראה על הדגם - Gigabyte W566N-DC33M CPU Intel® Core 2Duo Processor T7500,4MB L2 Cache,2.2GHz,800MHz FSB Memory 2GB DDR2 800MHz (Up to 4GB) (2 x 1024MB) HD 250GB SATA 5400 RPM Display 15.4 inches TFT-LCD WXGA, 1280x800, Glare type GPU NVIDIA GeForce 8400M GS 256MB האם יעשה את העבודה ? מישהו מכיר ? השתמש ? תודה רבה !!!
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש אפשרות שהמחשב לא תומך ב - XP האם זה הגיוני בכלל ?! ועוד שאלה : מה נותן חיבור HDMI ומה נותן חיבור VGA ...!? בתודה מראש, מתן.
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי אנשים, רציתי להתחדש אחרי המון זמן במחשב שאוכל להריץ את כל המשחקים שאני רוצה תודה רבה לכל מי שעוזר לי עם המפרט. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב המירבי הוא 6500 שח ואני גם רוצה להוסיף מקלדת ומסך בכסף. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? כל זאנר המשחקים בין קל-בינוני-כבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך,מקלדת ואם יש אוזניות מומלצות גם אפשר 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא קיים 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב …
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, המחשב שלי שבק חיים ואני צריך לקנות חדש כמה שיותר מהר בשביל הלימודים בזום. הבנתי שכדאי לי לחכות שבוע למעבדים החדשים של אינטל רציתי לדעת כמה זה באמת שווה את האי נוחות של לראות הרצאות בטלפון במשך שבוע? עד עכשיו היה לי נייד אבל אני רוצה לקנות נייח כדי שאוכל לשחק בcyberpunk 2077 ו-flight simulator 2020 שיצאו השנה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 חריגה של 500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים כמו cyberpunk 2077 ו-flight simulator 2020. בנוסף תוכנות 3D כמו אוטוקד ו-Revit 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, ר…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
הוצע לי המפרט הבא: מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: Intel Core i5 9600K / 1151 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪ 1095 קירור למעבדים: Noctua NH-U12S CPU Cooler כמות: 1 - מחיר: ₪ 262 לוחות אם: Gigabyte Z390 UD כמות: 1 - מחיר: ₪ 629 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 16G(8GX2) 3000 CL16 Vengeance LPX Black CMK8GX4M1D3000C16 כמות: 1 - מחיר: ₪ 530 מארזים: Antec P8 Case כמות: 1 - מחיר: ₪ 250 ספקי כוח: ANTEC PSU 650W High Current Gamer Gold כמות: 1 - מחיר: ₪ 371 כונני SSD: Addlink SSD 256GB S70 M.2 2280 NVMe כמות: 1 - מחיר: ₪ 253 כוננים קשיחים: Seagate HDD 1.0TB 64MB SATA3 Barracuda כמות: 1 - מחיר: ₪ 200 כרטיסי מסך: …
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הי חברים! אני מעוניין לרכוש מסך למחשב במחיר יחסית זול (מעדיף עד אזור ה550-600 ש"ח. אני רוצה מסך שכן יהיה סבבה אבל לא צריך מסך של גיימרים / גרפיקאים. צריך שזמן התגובה של המסך יהיה נמוך עדיפות לפחות מ5MS אך לכל הפחות שיהיה 5MS. ניגודיות הכי טובה שניתן במחירים האלה וכן בהירות טובה (לא פחות מ-250) וכמובן רזולוציה.. מניח ש1080 על 1920 הסטנדרטי יענה על הדרישות. הגדול לא קריטי אך לא פחות מ21.5''. המסכים שמצאתי עד עכשיו שנראים לי עונים על הדרישות: https://www.mechkar.co.il/product/monitors/mag-z24hdy/ https://www.tms.co.il/index.php?route=product/product&path=10037_100024&product_id=17952 https://www.tms.co.il/c24f390fh (אין לי מושג …
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, אני חדש פה בקהילה והאמת שנרשמתי במיוחד כדי לשאול את זה. אני מעוניין שיהיה לי שרת בבית. והזדמן לי דיל ממש טוב לשרת מהדגם שרשום בכותרת. השאלה שלי מניסיונכם מבחינת רעש , האם הרעש חזק ברמה שמפריעה, נניח אם זה יהיה באחד מחדרי השינה? אין לי חדר ייעודי לשים את זה תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אני מעוניין לשפר את המחשב שלי בתקציב של 2000 - 2500 שקל .דרישה : המחשב צריך להתאים למשחקים החדשים שיוצאים להריץ אותם בצורה טובה . שיפור : חשבתי על קניית SSD + מעבד חדש + זכרון ראם . אבקש המלצתכם כיצד לשפר את המחשב שיתאים לדרישות שלי .המפרט היום : לוח אם : gigabyte ga - h61m-d2p-b3מעבד : i5-2500 CPU @ 3.30GHzכרטיס מסך : AMD Radeon R9 200 Series 3Gזיכרון ראם : (8G ) - שני כרטיסים של 4Gספק: gx 750w תודה לממליצים
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג עד 7,000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה עם התוכנות שבכותרת א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Autocad, Rhino, Revit ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. קצת sims -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך 15" חובה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקול…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המעבדים החדשים של amd יוצאים בקרוב מאוד. הזול מביניהם - 2920x - יעלה 650$ לא כולל מיסים.. זה יוצא בערך כפול מהעלות של ה 2700x. הכסף שייחסך יכול ללכת לציוד היקפי טוב יותר (כרגע יש לי רק לפטופ, אז אני צריך את כל הציוד ההיקפי הנדרש) אני מתלבט האם כדאי לי לקנות את ה 2920x. מצד אחד הוא חדש יותר, מהצד השני - האם אני באמת צריך יותר מה 2700x? המחשב שאני רוצה לבנות ישמש לתכנות, משחקים ב 1080p + קצב רענון גבוה ועריכת וידאו ברמה בינונית. אשמח לדעתכם/ן
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי מחשב משפחתי (Phenom II מ 2009) ועובד (הדיסק והזיכרון שודרגו במהלך השנים), איטי לתוכנות של היום, קופא מידי פעם וכמה פיקסילים שרופים. הגיע הזמן להתחדש :) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תלוי מאוד בכמה צריך להשקיע כדי להתאים לשימוש, כ 3500 ואפשר להעלות עד 5000 במקרה הצורך. אם התקציב הזה לא יכול לענות על הדרישות מהמחשב, אשמח לפידבק. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? צפייה בנטפליקס וכו' משחקים: fortnite ,stumble guy, bluestacks, tabletop simulator במשחק tabletop simulator יש הרבה אובייקטים שצריך לטעון על המסך, ואח"כ רובם המוחלט סטטיים, אני לא יודע לאיזה תכונה של כרטיס המסך זה משוייך…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
i7 12700 / i5 12400 1500 שקל / 735 שקל 64gb ddr4 3200mhz (דגם: Kingston FURY Beast 16GB 3200MHz DDR4 CL16) 980 שקל Arctic freezer 34 duo 180 שקל [נקנה] SSD - 1tb samsung 980 pro nvme m.2 680 שקל לוח אם GIGABYTE Z690 AORUS Elite AX DDR4 1080 שקל סהכ 4400 שקל
-
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
- 3 followers
-
-
שלום וברכה צריך מחשב למשרד הנהלת חשבונות על המחשב מותקנות תוכנות הנהלת חשבונות + הנהלת עמותות פתוח רוב הזמן כ 4-5 תוכנות + אקסל + 10-15 חלונות אינטרנט בנוסף למחשב מתבצעים חיבורים מרחוק תוך כדי עבודה על מחשב ואנשים נוספים עובדים בו עם שולחן עבודה מרוחק ומשתמש אחר. . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 אפשרי לחרוג ב 500-700 שח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? כמו שציינתי למעלה עבודה משרדית תובענית פלוס חיבורים של שולחן עבודה מרוחק על ידי כמה משתמשים בו זמנית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב ב…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-