עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. הי חברים, אשמח לשמוע על מפרט מומלץ למחשב חזק לצרכי עבודה ל"משתמש רציני". המחשב לא ישמש למטרות גיימינג אבל מאוד חשוב שהוא יהיה מהיר מאוד (מאוד) ושיוכל לעמוד בהרבה משימות בו זמנית ללא קושי, כולל עבודות מדי פעם על פוטושופ, עריכת וידאו בסיסית מדי פעם, עבודה בשוטף עם קבצי אקסל גדולים מאוד של מאות אלפי רשומות והרבה נוסחאות, הרבה תוכנות וטאבים שפתוחים במקביל וכו'. המטרה שהמחשב יחזיק לפחות כמה שנים טובות מבלי שיהיה צורך לשדרג את החלקים בו בטווח הזה. אשמח לשמוע לגבי מפרטים מומלצים של עד כ4000 ש"ח עבור מחשב שיענה על הצרכים האלו. אין צורך במסך או ברישיון לאופיס במסגרת התקציב שציינתי. תודה רבה על העזרה!

2. אני צריכה המלצה למפרט מחשב לזוג סטודנטים פעולות אופיס רגילות מעט photoshop ותיכנות לא כבד, ללא מסך סביב 3000 ש"ח בנוסף המצלצות לחנויות מחשבים אמינות בירושלים תודה

• 4 תגובות
    • 529 צפיות
  3. המפרט צריך להיות כזה: מעבד I5 או I7 16GB זכרון עם אפשרות להרחבה ל32 הכי מהיר שיכול להיות כרטיס מסך בינוני שלוש הארד דיסקים: 1 - 15K RPM 300-500GB 2 - 500-1000GB תומכים בRAID 1 לא יתבצע OC. המחשב מיועד לעבודה כבדה עם תוכנות (לא משהו מוכר) שקט לא חשוב לא מיועד בכלל למשחקים אין צורך לכלול מערכת הפעלה

• 4 תגובות
    • 693 צפיות
  4. שלום 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? - עד 5000 ש"ח 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - אינטנט, אופיס, צפיה בסרטים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. - מסך 20-22", עכבר ומקלדת (לא חייב אלחוטיים),רמקולים. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי - צורב DVD 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? - INTEL 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים…

• 4 תגובות
    • 583 צפיות
  5. שלום, לכולם אשמח לקבל את עזרתכם בהרכבת מחשב חדש. (המחשב הישן שלי התאבד) 1. מה התקציב המקסימאלי? - 4000ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - עד 500ש"ח 2. המחשב משמש אותי ל: פיתוח גרפיקה בסיסית צפייה בסרטים באיכות HD גלישה באינטרנט ועבודה משרדית תוכנות עיקריות בשימוש: Unity Xamarin VS2012 PhpStorm Photoshop Flash ב) המחשב איננו מיועד לגיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? - אשמח להמלצות למקלדת ועכבר איכותיים (לא ציוד ברמה של גיימינג יותר משהו שיהיה נוח ויחזיק לאורך זמן), בנוסף המלצה לרמקולים איכותיים לשמיעת מוזיקה. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכ…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by trxman,

השימוש יהיה בשביל ילדה בכיתה ה' --- > עבודות בוורד + איסיקיו + שירים + משחקים בוואלה!כיף ואתר טיפו =] התקציב למחשב עצמו הוא עד 1500 ש"ח כשצורב כבר יש לנו. חוץ מזה אנחנו מעונינים להוסיף מסך LCD עד 800-900 ש"ח. תודה לכל העוזרים

• 1 תגובה
    • 540 צפיות
  7. אהלן, נתחיל מזה שהמחשב המיועד יהיה מחובר לשני צגים, LCD 37 של פיליפס לסרטים, וצג מחשב LCD 26 אינץ לעבודה על המחשב ומשחקים, בנוסף המחשב מחובר למערכת קולנועית ברמה גבוהה. ועכשיו לפי השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמיד נחמד לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הרוב סרטים ומוזיקה, אינטרנט, עבודה משרדית ובעתיד שימוש בתוכנות של ADOBE לעיצוב גרפי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מבחינות התוכנות שלא קשוקות לנגינת סרטים ומוזיקה (MEDIA CENTER למיניהן) תוכנות גרפיות …

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. היי, אני רוצה לקנות מחשב חדש שעיקרו יהיה אופיס, מוזיקה וסרטי HD 1. מה התקציב המקסימאלי? 2K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף פשוט לא לחרוג ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר אינטרנט,אופיס וסרטים בHD ואופיס ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בצ…

• 5 תגובות
    • 695 צפיות
  9. שלום, אני מעוניין לקנות מחשב שמיועד למגוון עבודות שונות (35% לשימוש משרדי רגיל 40% לגרפיקה תיכנות ותלת מימד ו 25% למשחקים) 1. מה התקציב המקסימלי? 2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? בין 2000 ל 2500 אפשר להתגמש בלי לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כ 100 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? 35% לשימוש משרדי רגיל 40% לגרפיקה תיכנות ותלת מימד ו 25% למשחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? לא צריך …

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  10. אני צריך המלצה למחשב ללא מסך. המחשב יחובר לLCD 37 אינצ'. השימושים: צפיה בסרטים כולל סרטי HD, ומשחקים אלה השימושים העיקריים. דרישות: מעבד חזק, כרטיס מסך חזק(חשבתי בכיוון ה8800), כמות זיכרון שדרושה למחשב כזה, שטח איחסון מספק(המחשב יכיל כמות לא קטנה של סרטים), חיבור מהיר לרשת האל חוטית, מארז שקט לא גדול מדי(עדיפות לHTPC) שישמור על הרכיבים היקרים כנ"ל הספק, שליטה מרחוק על המחשב עם שלט, מקלדת ועכבר על חוטיים איכותיים!, אין צורך ברמקולים. * אפשרות לכידת ווידאו לא קריטית לפרט בנפרד מה העלויות ומה היא נותנת. אותו אדם מוכן להשקיע כמה כסף שידרש אבל אני חושב שלא צריך לעבור את ה7K המחשב צריך לעבוד מהר להיות בעל יכולות ניגון ווידאו מכול הפורמטים בלי תקיעות וכדומה אם התקציב לא מספיק אפ…

• 6 תגובות
    • 708 צפיות
  11. 1. אני לא מעוניין ב- OC 2. אני צריך שהמפרט יתאים למסך 22'' שאני עומד לקנות 3. אין לי צורך בציוד היקפי (אני רוכש אותו בנפרד) 4. השקט חשוב אבל לא בכל מחיר. אשמח לקבל המלצות למפרט. תודה.

• 50 תגובות
    • 2.8k צפיות
  12. Started by eyal00,

שלום, אני צריך המלצה למפרט למשחקים עד 2500 ש"ח רק מחשב,ללא מסך וציוד היקפי. תודה

• 8 תגובות
    • 663 צפיות
  13. שלום! אשמח להמלצה על מפרט למחשב שמיועד למשחקים סרטים HD ואינטרנט וגם למסך שיתאים לו 22-24 אינצ' - משהו עם ביקורות טובות (אין צורך שתהיה אופצייה לחיבור כבל HDMI). מילאתי את השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב גג 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, אינטרנט וסרטים (סרטים - גם HD) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא מיועד לתוכנות ספציפיות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. …

• 0 תגובות
    • 890 צפיות
  14. היי, אשמח להמלצה למפרט למשחקים וסרטים. התקציב כ-6K וניתן גם לגלוש לכיוון ה-7K במידת הצורך. אני לא משחק במשחקים כבדים מאוד אבל כן ארצה שהמחשב יחזיק כמה שנים, אז חשבתי ללכת על GTX 1060. אשמח גם להמלצה על מסך 24-27". האם רזולוציה של 1080 תהיה מספיק טובה לצרכים אלה או ששווה להשקיע ב1440? ארצה גם מקלדת, עכבר גיימינג, רמקולים, SSD וכונן קשיח של 2TB. לא מתוכנן OC ואין צורך במערכת הפעלה. תודה לעוזרים!

• 37 תגובות
    • 12.1k צפיות
  15. . מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CRYSIS,CALL OF DUTY וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).כרגע אני עם מסך 19 אינץ אבל בקרוב יוחלף ל23 אינץ' של DELL 2311 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות + אפשר להגיד שמומלץ לא לעבור את ה1000 ש"ח לכרטיס מסך 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ני…

• 7 תגובות
    • 795 צפיות
  16. שלום, חבר רוצה לקנות מחשב בעיקר למשחקים (כדוגמאת SKYRIM ו-DIABLO 3 לכשיצא) וצפיה בסרטים בהבחנה גבוהה. התקציב המקסימאלי שלו הוא כ- 7 אלף שקל אך הוא מעדיף לחסוך אם אפשר. רזולוצית המסך תהיה כנראה 1920*1080 והוא רוצה להריץ את המשחקים על הגדרות כמה שיותר גבוהות. יש צורך בציוד היקפי - מסך, מקלדת, רמקולים (אין צורך בעכבר). שקט 5/10, לא חשוב במיוחד, אבל רצוי שזה לא ישמע כמו מנוע סילון בחדר. לא בטוח לגבי אוברקלוק בעתיד אבל מעדיף שהאופציה תהיה קיימת לאוברקלוק קל/בינוני. אין צורך לכלול מערכת הפעלה או אופיס, יש צורך להרכיב בחנות. העדפה לאזור הדרום (הבחור מקרית-גת). מבחינת שדרוג - סביר להניח שכ.מ בעוד כמה שנים. נעזרתי במפרטים המומלצים ובניתי מפרט שאני חושב שמתאים לצרכים שלו אבל אשמח ל…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. התקציב נמוך מאוד. אני צריך 2 מפרטים אם אפשר: 1. כולל כרטיס מסך. 2. ללא כרטיס מסך (לוח אם עם כרטיס אונבורד). *הוא צריך מחשב ללא מטרת אוברקלוקינג (אלא אם כן זה הרבה יותר משתלם) *מסך 19 LCD סביר. *מדפסת צבע בגרושים (עד 300-400 ש"ח אם אפשר משהו חסכוני בדיו זה יהיה אחלה). *מצלמת אינטרנט+מיקרופון+מקלדת פשוטים * שיוכל לעלות את ויסטה. 3500 ש"ח תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 493 צפיות
  18. Started by Idanbs,

פריטים שחשובים לי במחשב: מעבד חזק כמה שאפשר במסגרת התקציב. כרטיס מסך הכי חזק שאפשר גם במסגרת התקציב. ספק שיכול להחזיק את כל המחשב בלי בעייה וגם שלא יהיה לא בעייה גם אם בעתיד אני אוסיף עוד משהו שצורך חשמל. זכרון 2G. אם אפשר להכניס את כל זה במפרט זה יהיה סבבה. תודה מראש לכל מי שיעזור.

• 21 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין צורך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.GTA החדש, WATCHDOGS, באטמן החדש שיצא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמי…

• 23 תגובות
    • 4.4k צפיות
  20. היי, אני מחפש המלצה למחשב למשרד (PC רגיל, לא פיצה או משהו בסגנון), שישמש בתור שרת קבצים ועוד כמה שירותים קטנים (יותקן עליו לינוקס). לא צריך משהו חזק במיוחד - סטנדרטי, אבל עדיף שיהיה אמין מאוד. בגדול מחפש 4GB RAM, שני הארד דיסקים גדולים (500GB+) שישבו בRAID1. זה שרת "פיתוח", כך שאין צורך בביצועים יוצאי דופן. תקציב - 1200-1500 ש"ח נניח? תודה!

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. דרישות: מסך: 13-14 אינץ' דיסק קשיח - 256 ג'יגה SSD זיכרון: לפחות 4 DDR3 עם אופציה לשדרוג. צורב: ללא. כרטיס מסך: מעדיף NVIDIA/ATI המלצות טובות עם דגם של אינטל גם יתקבלו. סוללה: לפחות 6 שעות. חברה: ASUS, DELL, SONY, LENOVO תודה רבה למגיבים.

• 0 תגובות
    • 839 צפיות
  22. שלום, אני מעוניינת לקנות מחשב נייח אמין שישמש אותי לעריכת תמונות סטילס בלייט רום ובפוטושופ, ולעריכת וידאו 4K בפרימייר. התקציב שלי הוא עד 6000 ש״ח כולל מסך, עכבר ומקלדת. כרגע אין לי אפשרות לחרוג מהתקציב, לכן אני רוצה להשאיר את האופק פתוח לשידרוג המחשב כאשר יתאפשר לי. מעבר לכך שאני זקוקה למחשב שיריץ את תוכנות אדובי במהירות ובאמינות, אני גם רוצה שהוא ישמש אותי לשימוש יומיומי של מוזיקה, סרטים, אינטרנט ומשחקים. אשמח לקבל המלצות למפרטים ותוך כך גם להעשיר את הידע שלי בנוגע למחשבים ולאילו פריטים אני זקוקה למען צרכי העבודה שלי. תודה

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. שלום אני צריך המלצה למפרט לסטודנטית לעיצוב גרפי. היא משתמשת בתוכנות Photoshop, Illustrator, flash ,free hand התקציב כולל מסך עכבר ומקלדת חייב להיות מKSP רמת גן (לצערי) תודה מראש לכולם

• 3 תגובות
    • 705 צפיות
  24. אשמח לקבל המלצות תודה

• 3 תגובות
    • 648 צפיות
  25. רשמתי טווח מחירים כי אני לא בטוח שאפשר להעמיד מחשב טוב בסכום של 1500 ש"ח. נקודה נוספת , כונן קשיח בגודל בינוני מינוס בהחלט יספיק , הכי חשוב לי זה הביצועים של המחשב. כאמור , אני חותר כמובן לכיוון ה- 1500 אבל אם סכום קטן נוסף של 100-200 ש"ח יאפשר לעלות מדרגה , אני בהחלט מוכן לשקול תודה מראש.

• 9 תגובות
    • 700 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.