ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,366 דיונים בפורום זה
-
אני ממשיך השנה לימודים להנדסת חשמל בטכניון ואני רוצה מחשב נייד טוב שירוץ איתי עד לסוף הלימודים. המחשב צריך להיות מסוגל להריץ יישומים כמו MathLab בקלות וגם סרטי HD 720p לפחות. לאחר עיון מצאתי את המחשב הבא: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=9023&perur=2&t=1&c=441 האם זאת בעיה שהכרטיס מסך הוא רק 512MB? תודה מראש על ההמלצות! בוריס.
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב. רכשתי כרגע מחשב נייד באינטרנט ממש לפני מספר דקות. ורק לאחר מכן התחלתי קצת לחקור, הדגם שרכשתי הוא זה LENOVO ThinkPade Edge 0301-GRG Core i3-370M 4GB 500GB המפרט שלו הוא: המעבד החדש Core i3-370M. זכרון 4096MB DDR3 במהירות 1066MHZ נפח דיסק ענק של 500GB מערכת הפעלה Windows 7 Home Premium 64bit מסך 15.6 HD LED כרטיס רשת מתקדם בתקן N עם Bluetooth 2.1 קורא כרטיסים 7 ב-1 כולל ממשק HDMI 3 שנים אחריות במעבדות LENOVO כולל איסוף והחזרה מבית הלקוח ולאחר שראיתי עוד קצת דגמים אני מתלבט בינו לבין LENOVO ThinkPade Edge 0301-DGG Core i5-450M 2GB 320GB המפרט: מעבד: INTEL Core i5-450M 2.26 GHz # זכרון : 2048MB DDR3 1066Mhz # נפח דיסק : 320GB # עיצוב מהמם וחדשני …
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אשמח לעזרה בנושא, ותודה מראש לכל העוזרים. 1. מה התקציב המקסימלי? 4000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח רק אם ההבדל הוא משמעותי למחשב שצריך לתפוס שנתיים וחצי לפחות.. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים ,סרטי HD א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 2333T , להלן 1920X1080 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? COD, Crysis, Gta IV כל מה שחדש * לאילו הגדר…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
טוב לאחר שנים שלא ביקרתי באתר,להלן מפרט מחשב שאני מתכוון להזמין בזמן הקרוב(עם סיום שנת המס 2008). דיי ברור לי שהמפרט חזק דיו השאלה אם יש מקום לשינוי. להלן דרישות המחשב: מערכת מסחר בזמן אמת ניהול 4 תצוגות בו זמנית באופן קבוע זמן עבודה 5\9 (לא 24\7) תובעני למדי. כמובן שזה יהיה גם תחנת הסרטים\מדיה ולכן זה מחובר למסך HD (נחשב כאחד המסכים הקבועים). וכשלא הולך (או אם לא רוצים) לסחור אז צריך להעביר זמן במשחקים. עד לעכשיו כל המחשבים שלי היו מבוססים AMD אך לא מצאתי מפרט או פוטנציאל ב AMD למכונה עם כוח עיבוד מקביל (המלצות יתקבלו בברכה). שאלה נוספת שעולה היא האם להתקין WIN XP64 או לעבור לויסטה64,כרגע אני חושב להשאר בXP. ושאלה אחרונה (קצת נבואית) היות ואני שונא להיות הפראייר שקונה הכ…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודה משרדית, למידה דרך האינטרנט, סרטים וטיפה משחקים (לא משהו כבד) * גודל המסך? 15.6" * רזולוציית המסך? לא חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא כבד מידי עד 2.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא חשוב, רק שלא יהיה קצר מאוד * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? רצוי לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא כלכך מבין בזה * כונן אופטי? * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? רצוי שיגיע ללא מערכת הפעלה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) תקציב: 2000+- (אפשרות חריגה של 250 שח) …
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, חשקה נפשי מאוד מאוד בdell xps 13. התכוונתי לקנות אותו דרך חבר בארה"ב כי המחירים בארץ חסרי כל פרופורציה. העניין הוא שיש הבדל של 450$ בין הדגמים שנמכרים עם אחריות בינלאומית לאלו שלא. ההפרש המטורף גרם לי לחשוב שאולי עדיף לי לחסוך עכשיו את הכסף ומקסימום אם יהיה תיקון הוא יעלה בערך את מה שחסכתי. האם אני צודק ? או שעלויות תיקון של מחשב נייד הרבה יותר יקרות ומצדיקות הבדל של 1,600 ש"ח במחיר ? תודה
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, קיבלתי דיל דרך BUY2 לגבי מחשב נייד E1-532P-4471 של ACER http://www.buy2.co.il/o/a35d6afe-3bc0-40d5-825d-b9595e19e3d4 המחיר נשמע דיי טוב, היות וברשת לא מצאתי אותו בפחות מ-2000 ש''ח. השאלה היא האם הוא יתאים לצרכים שלי: פוטושופ, אילוסטרייטור, inDesign ? נ.ב קראתי את השרשור של הגרפיקאים, הלכתי לאיבוד.....
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן... יש ברשותי מחשב בן כמעט 3 שנים,שאם לומר את האמת,עושה עבודה פשוט מעולה לצרכים שלי,אבל מאחר ואני רוצה להתחיל לשחק משחקים חדשים(רוב הזמן פשוט שיחקתי פיפ"א,nba) אז הגיע הזמן להתחדש. לפני שאני מתחיל עם הטופס- במידה ואני מביא את המחשב הישן לחנות(tms), האם יש אפשרות שהם יקנו אותו ממני במחיר יד שנייה?או לפחות חלקים ממנו? 1. מה התקציב המקסימאלי? 6600 אחרי חריגה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? במידה ואכן החריגה תניב תוצאות אז אחלה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 600 כמו שציינתי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה?משחקים חדשים על הגדרות גבוהות,סדרות וסרטים,אינטרנט, בהמשך לימודים אקדמאיים אם רלוונטי. א) במידה והמ…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, קרובים מגיעים אליי מגרמניה בקרוב ובדיוק שקלתי לרכוש מחשב נייד. האם מחשב נייד בגרמניה יעלה פחות? הסתכלתי קצת על המחירים בamazon.de והם נראו די זהים לארץ... האם זה המצב או שלא הסתכלתי במקום הנכון? אשמח אם כל מי שיודע משהו, אפילו המידע הכי קטן יגיד כי זה קצת דחוף לי... תודה מראש לכולם!
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וצפיית סרטים FHD על מסך 50' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. League of Legends, Diablo 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 50' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות פלוס 3. האם יש צורך בציוד הק…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אני מחפש מפרט מחשב ללא מסך שיהיה במחשב צורב חדש + מדפסת ומחשב המיועד בעיקר למשחקים ומוזיקה שתיהיה מערכת סאונד סבבה כזו ... אשמח לקבל מפרטים ...
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
דיי , לא יכול , הראש נשבר לי.. אני רוצה לקנות את כל החלקים ממקום אחד , אני רוצה socket 939 + pci express אבל אין 6800GT PCI במחיר נורמלי הם עולים 3200+ !$@# רק ב ksp יש , אבל חוץ מכרטיסי מסך , חצי מהחלקים שאני צריך , אין להם! זה בעצם עכשיו כאב ראש של 939 + pci exprexx + nforce4 Vs. 754 + nforce3 + agp 8 מה להחלייייט? אם אני קונה 754 , המחשב הזה לא יוכל להשתדרג לשום מקום , אבל הוא יהיה קצת יותר מהיר , בפחות כסף אם אני קונה 939 , אני יוכל לשדרג אותו בעתיד , מי אמר שאני ירצה לשדרג?! אם אני ירצה ולא יקנה 939 אז זה באסה רציני טוב , אני מתאבד.
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מה עדיף בעקרון מחשב שכל הרכיבים שלו הם תוצרת אינטל מקוריים ? או מחשב למשל שהלוח אם שלו הוא של אסוס? ומה עדיף ללוח אם אסוס או אביט ? גם רציתי לדעת את ההבדל בכוננים הקשיחים.. מזה ה SATA הזה? כי יש לי אפשרות להביא באותו מחיר 80 גיגה סטה או 120 רגיל.. אני מעדיף 120 אבל מה באמת ההבדל ? תודה..
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
AMD Athlon xp 2000 SUMA Geforce 4 TI 4200 64mb TRANSCEND 512 ddr 333Mhz MAXTOR 40 GB 7200 RPM GIGABYTE 7VRXP REV 2.0 איך הוא למשחקים???????
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מישהו בבקשה יכול לעשות לי מפרט של מחשב טוב שיפעיל את HL2 על ההגדרות הכי טובות ( התקציב שלי הוא 8-9 אלף ש"ח ) בבקשה עיזרו לי אני צריך את זה לימים הקרובים...
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שיהיה מפנדס. כולל מסך, אבל בלי ציוד היקפי (עכבר, מקלדת, רמקולים) רק החומרה עצמה, וציוד היקפי נראה כבר אחר כך. שיהיה מסך 19" CRT. תודה
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מה דעתכם? מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.13GHz(E6420) 1066MHz/FSB 4MB - BOX ¤1095 לוח אם: ASUS P5N-E SLI ¤731 כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8600GTS TDH 256MB GDDR3 TV/O DUAL DVI - RETAIL ¤1188 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS ¤381 זיכרון: TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 800MHz CL5 ¤690 מארז: ENERMAX CHAKRA ECA3050 MID TOWER CASE w/o PSU ¤365 ספק כוח: ENERMAX NOISETAKER 420W : EG-425P-VE ¤383 מחיר סופי (כולל הרכבה): ¤4818 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il
-
- 24 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
טוב חודש הבא אני כבר חייב לקנות מחשב חדש שיחליף את ה P4 המזדקן שלי, חשבתי שאני יוכל עוד להחזיק מעמד ולחכות לדיסקים NAND אבל כנראה שזה לא משהו שיהיה ישים בזמן הקרוב, גם לא USB3, אז פשוט אין טעם לחכות יותר. המטרה העיקרית שלי היא צפייה בסרטי 1080 וגם בשלב יותר מאוחר קידוד סרטי 1080. הסיבה שהתקציב שלי יחסית גבוהה למחשב שכזה הוא בגלל המסך 24 אינצ' שאני רוצה של דל עם חיבור HDMI. מאחר ויהיה לי מסך שכזה אז גם כרטיס מסך בעל יציאת HDMI הוא דבר הכרחי. פעם אחרונה שביקשתי המלצה למפרט שכזה (ובסוף לא יצא לי לקנות בגלל שיקולים אישיים) הציעו לי מחשבי HTPC קטנים שממש דומים למגבר, לא יודע איך קוראים לסוג הזה של המארז, אבל זה מה שאני מעוניין בו, שלא יהיה עם לדים ונצנצים זה סתם מעצבן... כמובן…
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
תקציב : להשתדל לא לעבור את ה 5K אחרי הנחת מזומן 2%-3% Intel Core 2 Quad Q9300 + Arctic - Cooling Freezer 7 Pro ¤1285 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1121 מכוון שאני לא טקנה מחשב בשלוש-ראבע שנים הקרובות אני רוצה השקעה לעתיד, אפילו שאפשר למצוא דברים משתלמים יותר להווה. Gigabyte GA-X38-DS4 ¤928 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1103 מתוכנן CrossFire בעתיד. G.Skill DDR2 2048MB 800MHZ Dual Channel CL5 ¤225 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=34 GeCube Radeon HD4870 512MB DDR5 PCIe ¤1550 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1222 בהנחה שהוא לא יאכזב! אני לא הולך להזמין לפני שאני אראה את הביצועים שלו, לא לדאוג! Western Digital WD5000…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
חברה שלום אני אשמח אם תעזרו לי אפילו שאני יוכל להסתדר לבד. אני יודע שיותר כיף לכם לתת מפרט למערכות לגיימרים ומחשבים ב20000 שקל אבל אני צריך את הזול שבזולים שבזולים. יש לאבא שלי מחשב לעסק שצריך ממש מינימום! אני אומר המערכת הכי זולה שאפשר למצוא. יש מארז (compucase ישן אפור ספק שכנראה מת ואני לא חושב שצריך מארז חדש) יש צורב סוני 52 32 52 שגם בו לא ממש משתמשים. יש סידירום שאני יכול לזרוק כי לא צריך. ויש הרד דיסק של סייגייט 40 גיגה חדש חדש. כלומר אני צריך מksp (אני רכשתי את הבוקסה שלי חצי שנה ואין לי טענה אחת!). מפרט של לוח אם (יציב- משולב קול,כ.מסך,רשת מודם מה שאפשר.) מעבד (קר איטי וזוווווווווווול) זיכרון (מינימום שבמינימום-מקסימום אפשר להוסיף). ספק כוח (לא אכפת לי להוסיף עוד…
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות מחשב נייד חדש עד 4500 שח מצאתי 3 מחשבים שמתאימים למה שאני מחפש גודל המסך הרצוי הוא 15 משקל -לא משנה לי סולללה 5-7 שעות יציאות מיוחדות USB 3 וHD צורב כמובן העדפה לחברה אני לא סומך על DELL . שלושת המחשבים שראיתי : http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=7870 http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8035 http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=7757 האם כדאי לקנות מחשב נייד עם 8 GB זיכרון זה לא יותר מדי לנייד ? בנוסף: האם מישהו יודע מתי יתחילו למכור מחשבים ניידים עם IVY BRIDGE ? והם שווה לחכות או שהמחיר יהיה יקר מדי ? מבחינת חברות למי יש אמינות טובה יותר HP או ASUS ?
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? כמה שיותר נמוך, בסביבות ה1500 שקל. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200-300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב לבית ספר לילדה בת 12. מאמץ מקסימלי על המחשב יהיה לפתוח כמה טאבים בדפדפן וכמה חלונות Word. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? כבד מאוד, סתם. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופי…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום חברים, אשמח לעזרתכם במפרט למחשב גיימינג לא כבד השימוש יהיה למשחקים כמו פורטנייט וכו' ראיתי בפורום מדור מחשבים מומלצים את המפרט המופיע מטה ונראה לי די סבבה במיוחד שאוכל לשדרג קצת את המחשב הזה בהמשך. אשמח לדעת האם היום כבר יש חלופות טובות יותר בעלות מול תועלת. תודה מראש מעבד AMD Ryzen 3 3300X 4-Core CPU BOX 650 ₪ לוח-אם Asus PRIME B450M-A | Gigabyte B450M-DS3H 400 ₪ זכרונות DDR4 16GB 2X8GB 2933Mhz-3200Mhz CL14-16 400 ₪ כרטיס מסך NVIDIA Geforce GTX 1660 Super 6GB 1,200 ₪ …
-
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום אני מנסה להרכיב מפרט סביב 5000 שח למחשב (ללא ציוד היקפי ) לעבודה גרפית מוכן לרכוש באילת מורכב, המחשב לעבודה מקצועית פוטושופ/ איןדזיין/אילוסטרייטור ואמור לשמש מספר שנים קדימה לאור זאת חשבתי לבנות מערכת מסביב לi5 13600 , וrtx3060 בתוספת 16gb ram עם מקום לעוד 16 כונן קשיח ssd 1tb ועדיף כונן נוסף של 1tb מתקשה לבנות מפרט מתאים (לא בטוח איזה לוח אם תומך במעבד, ספקי רכיבים אמינים מארז וספק כח מתאים וכו') אודה לעזרתכם בבניית מפרט מותאם ולהמלצותיכם
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, מחפש מחשב חדש לצרכי עבודה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10, ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? לא למשחקים. מחשב לפיתוח. בתרחישים מסויימים צריך להיות מסוגל להריץ 3-4 מכונות וירטואליות במקביל, ולקמפל דברים מאוד כבדים (כמו chromium למשל). 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבל…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
- 4 followers
-