עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2200-2500 בלי חריגות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? טיפה משחקים,שימוש משרדי ותכני HD 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כרטיס מסך 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. KSP …

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 11k. ניתן לחרוג רק אם המחיר הסופי במהלך הבלאק פריידיי צפוי להיות נמוך יותר מהתקציב המירבי. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים ותכנות. תוכנות לדוגמא: Visual studio, Unity. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה לגודל…

3. הי, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? נראה לי שאפשר לסגור את המחשב עצמו ב4 אלף, אבל אפשר לחרוג. מסכים בסביבות 800 ש"ח לכל אחד, אולי מסך אחד ראשי איכותי יותר, בעד 1500ש"ח. זרוע תליה לא כלולה במחיר של המחשב 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תוכנות - Visual Studio, MongoDB, Matlab, ועוד כל מיני תוכנות שאני מפתח בעצמי, והרבה עבודה עם הרבה חלונות של דפדפן המחשב מיועד לעבודת תכנות ומה שאני מתכנת גם ירוץ עליו ברקע, מערכת שכורה נתונים מכל מיני מקורות באינטרנט ושומרת בDB ומבצעת חישובים וסימולציות (מונטה קרלו, רגרסיות וכיו"ב). חשוב …

4. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000, מעדיף שלא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות. עובד הרבה עם Visual Studio, PyChart, הרבה טאבים פתוחים בדפדפן במקביל וכו. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8 מ 10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מעדיף ללא אורות ושטויות כאלה. אם אפשר שיהיה קטן זה מעולה, אך לא אם זה מייקר את החב…

5. Started by Rami0786,

שלום לכולם, יש לי אחיינים תאומים שבדיוק התחילו ביסודי, ואני רוצה לקנות להם מחשב נייח התקציב דל, 2500 ש”ח הבקשות רבות :) כולל מסך, מקלדת ועכבר. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - תקציב מקסימלי 2,500 מכיוון שאני סקפטי שזה אפשרי, ניתן לעלות בעוד 1000, אך אם אפשר שלא, אז לא. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? - בעיקר לימודים כמו זום ותכונות למידה, ואולי גם משחקים קלים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - כן, כל הציוד ההקפי דרוש, רמקולים (אופציונאלי) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - צריך הכל…

6. Started by scheinerman,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עבודה משרדית אבל בעתיד שדרוג גם א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כרגע אני מוסיף כרטיס מסך שכבר יש לי -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יש לי מסך 24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש …

7. Started by The Ball,

היי לכולם, אני מחפש מחשב לאבי שיצא לפנסיה עד סכום של 4,000 שקלים. השימושים זה אינטרנט, אופיס ופוטושופ בסיסי. צריך רק ווינדוס ללא ציוד היקפי. אשמח להמלצות.

8. שלום לכולם, מבקש המלצה למחשב ביתי נייח לשימושי אופיס, גלישה, סרטים, וכו'. אבל לא מעוניין במחשב גדול, אלא במחשב מיקרו עם מעבד רגיל לא U. אז אני פוסל את כל האינטל NUC ודומייהם. בשיטוטי ראיתי מחשבים של ASROCK ושל GIGABITE. לינקים לדוגמה: GIGABITE http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=56674 ASROCK http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=DeskMini-110-COM&lang=heb&cart=15214773352321020 1. האם יש המלצה או התנגדות, למחשב כזה. 2. האם יש להעדיף ASROCK או GIGABITE. 3. למישהו יש נסיון איתם? אשמח לקבל המלצה למחשב דומה ירון

• 2 תגובות
    • 930 צפיות
  9. Started by valleyzz,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, אינטרנט, אופיס. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנות לעריכת מוזיקה - QBase ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) - Full HD 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך ל…

• 18 תגובות
    • 4.3k צפיות
  10. בהמשך לשירשור הקודם, אודה לקבלת מפרט לרשת אייבורי או חנות אחרת באזור פתח תקווה / רעננה עבור 2 מחשבים נייחים 1. מחשב גיימינג קל בתקציב 3000-3500 ש"ח 2. מחשב לשימוש אינטרנט / אופיס בתקציב 2000-2500 ש"ח. לגבי 2 המחשבים: 1. תקציב - כמפורט לעיל (אין צורך במסך / מקלדת / עכבר) 2. עבודה משרדית / אופציה לגיימינג קל 3. צריך כונן DVD, אין צורך בציוד היקפי 4. למחשב היקר, צריך SSD + HDD, למחשב הזול מספיק רק SSD של כ- 480G 5. רצוי מחשב שקט, חשוב שיהיה אמין 6. לא מבצע OQ 7. רצוי שיהיה מותקן עם מערכת הפעלה, אין צורך באופיס. ראיתי שכתבו שניתן לרכוש קוד WINDOWS ב- EBAY האם פשוט להתקין ? 8. חשובה האחריות 9. רכישת המחשב -…

• 3 תגובות
    • 2.4k צפיות
  11. * מטרות המחשב? עריכה גרפית ולימודים * גודל המסך? 13-14 * משקל רצוי? עד 2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן אבל לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI USB3 * כרטיס מסך? צריך שיהיה כרטיס מסך ברמת טובה. * בלוטות? דרוש * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HHD 320GB חובה 7200rpm * כונן CD/DVD? צורב? עדיפות לכן- לא חובה * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא, אבל רצוי אחריות ממקור אמין תודה

• 0 תגובות
    • 539 צפיות
  12. Started by Liad344,

שלום אני מחפש מחשב נייד לצרכים של גלישה,microsoft office, visual studio וקצת משחקים (minecraft לא יותר) וב visual studio לא דברים כבדים מידיי. מסך: 10.1-15.6 אינץ זיכרון: מינימום 256 ג"ב , מעדיף SSD או משולב (רק העדפה) זיכרון RAM: מינימום 4 GB זמן סוללה רצויי: כמה שיותר ארוך. מינימום 4 שעות מסך: עדיף מגע. רזולוצייה: מינימום 1366*786 משקל: עד(!) 2.3 קילוגרם. חברה מועדפת: אין. (לגבי אסוס שמעתי שלהרבה יש תקלות במחשבים החדשים שלהם זה נכון? ) אם יש למישהו המלצה על חנות מסוימת זה יעזור.. (חוץ מivory ו bug שאני יודע שהם אמינות אני לא ממש מכיר עוד חנויות אמינות). תודה רבה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by בזיק2,

המחשב צריך להיות מסוגל להריץ orcad הדרישות מהמחשב הן: CPU:Intel IA-32 or IA-64 2.4 GHz or more. Intel IA-32 ((Intel Architecture, 32-bit) compatible (including Intel P4 EMT and AMD OpteronTM); 1.2 GHz minimum, Memory: 4GB or even 8GB Display: 1024x768 @ 64000 colors, recommended 1280x1024 @ 32-bit color - External Graphic card (not on-board card) אם אפשר שיהיה Light Weight Computer

• 0 תגובות
    • 770 צפיות
  14. לעבודה עם אופיס ואינטרנט. אני מחפש מחשב תקציבי עם תמורה טובה.

• 6 תגובות
    • 706 צפיות
  15. אז בשבוע הקרוב אני מתכנן לקנות מחשב נייד שצריך להתאים לצרכים הבאים: עריכת וידאו SD בתוכנת Premier CS2 תכונות Office כגון Word ( לא חובה שיבוא עם עותק מקורי של Office ) וזהו בעיקרון, התקציב הוא 2,000 ש"ח - יש עדיפות לקנייה מאייבורי. אשמח להמלצות, תודה.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  16. אהלן, אני מחפש מחשב שאוכל לעבוד איתו כסטודנט להנדסה (אין הרצת תוכנות מאד מיוחדות מלבד MATLAB), כמו-כן, שיוכל להריץ סרטי HD על עצמו ועל טלוויזיה באיכות גבוהה, ושיהיה מספיק חזק ורלוונטי ב-4 שנים הקרובות. (מעבדי I5 או I7) אין צורך בהרצת משחקים על המחשב. גודל המסך? 15.6 משקל רצוי? לא קריטי. האם נדרש זמן סוללה ארוך? סוללה מספיק חזקה עבור סטודנט. (חצי יום בחוץ) האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB3, HDMI אין שום צורך בכונן חיצוני לדוגמת DVD או בלו ריי, אמנם עדיף כונן גדול, ככה שאני לא תלוי בענן. רצוי אחריות של 3 שנים. אשמח לשמוע על דגמים נוספים שחורגים מהתקציב, תודה רבה.

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים , צפיה בסרטים, * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI USB 3 * בלוטות? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיף SSD אבל גם HDD 7200 סבבה * כונן CD/DVD? צורב? לא קריטי * כונן Bluray? לא קריטי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? רק לא מק

• 3 תגובות
    • 903 צפיות
  18. Started by dNewGuy,

* מטרות המחשב? 1) לימודים (אופיס) 2) בידור ביתי (סרטים) 3) עריכה גראפית לחובבים (תמונות בפוטושופ בסיסי) * גודל המסך? 12-13" * משקל רצוי? לא מכיר את המקובל כיום. המחשב אכן הולך להיות.... נייד. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? חיובי. חובה לפחות 4 שעות, רצוי לא פחות מ-6 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא תנאי הכרחי... * בלוטות? לא תנאי הכרחי... * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא תנאי הכרחי... (מינימום 100G. מניח שהסטנדרט גבוה יותר) * כונן CD/DVD? צורב? רצוי, לא חובה * כונן Bluray? זה קיים עדיין?? לא... תודה (: * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. win7. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. נקודות נוספות: 1. אפשרית חריגה בתקצי…

• 1 תגובה
    • 801 צפיות
  19. Started by Gal Kahana,

אשמח להמלצה על דגמי מחשב לסטונדנטית עד 4000 שח. חשוב שיתמוך בפוטושופ (ברמה בסיסית!). ביצועים מהירים, חיי סוללה טובים, זכרון סביר ומשקל קל אשמח לחוות דעת על החברות השונות (מתמקדת כרגע בחיפוש על לנובו, דל ואסוס) בעיקר מבחינת שירות, תקלות נפוצות (והמחיר לתיקונן...) ואמינות תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 896 צפיות
  20. היי, אח שלי מתחיל ללמוד (פסיכולוגיה וניהול) השנה והוא ביקש המלצות למחשב נייד. ניתן לרכוש אותו בארץ\ארה"ב. אלו הדרישות הכלליות (ניתן לחרוג מהן, כולל מהתקציב, אם יש דגם ספציפי שאתם חושבים ששווה את זה) - מטרות המחשב - בעיקר עבודה משרדית, קצת צפייה בסרטים כנראה גודל המסך - לפחות 13 אינץ' משקל רצוי - פחות מ-2 ק"ג זמן סוללה - באיזור ה-6 שעות יציאות - לפחות 2 USB2, לא נראה לי שצריך USB3. בלוטות' אפשרי אבל לא חובה. כונן קשיח - לפחות 250 ג"ב, אין צורך בSSD, HDD וכו' כונן CD\DVD\צורב - לא נראה לי שחובה אחריות בינלאומית - לא נראה לי שצריך? רישיון למערכת הפעלה - רצוי שעל המחשב יהיו כבר מותקנים Win7 + Office2010 לפחות (מלא, לא סטרטר) אבל אם לקנות אותם בנפרד יצא יותר זול אז זה גם בסדר…

• 2 תגובות
    • 865 צפיות
  21. שלום לכולם, אני צריך המלצה למחשב עבודה (פיתוח) ב 3000 ש"ח. המחשב יריץ MATLAB וסביבות לתכנות אתרים ואפליקציות אנדרואיד. לא צריך מסך. מספיק כרטיס גרפי און-בורד. צריך 8 GB זיכרון (לפחות). אפשר לוותר על דיסק SSD כדי לחסוך בעלויות. מספיק דיסק 500 GB. אני מעדיף מעבד אינטל. לא צריך כונן אופטי. צריך מקלדת ועכבר. אני מניח שזה מפרט לא סטנדרטי ...... מקווה שתוכלו לעזור. תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. קיבלתי את ההצעה הבאה: מספר המפרט 378955 (tms.co.il) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10 וגמיש 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משתמש ב-Solidworks, Keyshot, Premier, Solidworks Composer, Photoshop, תוכנות להמרת וידיאו מפורמט אחד לאחר, StableDiffusion ודומיו. אשמח כמובן אם המערכת תעבוד גם עם משחקי מחשב, לכן אני לא יודע אם אני מכוון לסדרת Quadro או דומיה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצ…

23. Started by orninyo,

לצרכי גלישה מרובת טאבים באינטרנט, ועבודה אינטנסיבית עם אופיס. חשיבות גבוהה לאיכות הרכבה, משקל וזמן סוללה (אסוס?). רמקולים איכותיים יכולים להוות יתרון לא HP. תקציב: עד 3500 לא חשוב מאיזו חנות, אפשר גם מאתרים בינלאומיים. תודה!

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. אני זקוק להמלצה למחשב נייד למישהו בן 35 שצריך אותו לעבודה שוטפת. על המחשב להיות קל ככל האפשר, עדיף עד 2 ק"ג, כמובן סוללה שתספיך למספר שעות עבודה עדיפה. גודל מסך עד 13.3 אינצ', על המסך להיות מט ולא מבריק או אנטי-גלר. משום מה יש לו בעיה עקרונית עם זה :\ אחריות כמובן גם חשובה. מבחינת גודל כונן קשיח וביצועים - רק משהו שיוכל להריץ דפדפן ואולי סרט פה ושם ויוכל לשמור כמה תמונות וקבצי וורד ואקסל. האמת שאפילו כונן של 80GB יכול לעשות את העבודה. TNX

• 4 תגובות
    • 973 צפיות
  25. Started by hadarK,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) שימוש בתוכנה sketchup * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 אינץ' * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) גבוהה ככל האפשר, עדיפות לFHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? עדיפות לכך שהמקלדת תכלול numpad * משקל רצוי? עד 2.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) * האם יש צורך ביציא…

• 3 תגובות
    • 2.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.