עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by eliXir,

ללפטופ הזה כרטיס מסך חלש מאוד, Intel 4500MHD, זה יעבוד כמו שצריך אם בכלל עם 2 מסכים מחוברים? זאת ועוד, עשיתי חיפוש באתרים בחו"ל על מפצל, ומצאתי שיש חיבור USB שמתפצל לכמה יציאות VGA, אבל לא הצלחתי למצוא את זה באתרים בארץ.. אשמח אם תוכלו להמליץ לי על חיבור טוב עם מחיר הגיוני. תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - צפיה בסרטים, האזנה למוסיקה (אשמח לרמקולים באיכות סבירה+) וגלישה ברשת. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) - לא חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? עדיף קל כול עוד לא עולה על חוזק ומהירות המחשב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה אר…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. שלום חברים, אני מתלבט מאוד בקניית מחשב נייח לשימוש ביתי - משחקים (לרוב אני משחק בworld of tanks), גלישה באינטרנט ואופיס. התקציב שלי הינו 4K פלוס מינוס. חשבתי על מפרט שכזה: מעבד: Intel Core I5 9600K 3.7Ghz 9MB Cache Tray מאוורר למעבד: Noctua NH-L9x65 לוח אם: Asus TUF Z390M-PRO GAMING LGA1151v2 או Gigabyte Z390 GAMING X LGA1151v2 או Asus TUF Z390M-PRO GAMING LGA1151v2 זיכרון Corsair Vengeance LPX 2x4GB DDR4 3000Mhz CL16 : RAM כ.מסך: Asus GTX 1650 Phoenix 4GB GDDR5 DVI HDMI כונן Kingston A2000 M.2 SA2000M8/500G 500GB :SSD או …

4. Started by Liad344,

שלום, מדוע אין יבוא רשמי של הדגמים האלו לארץ? ניתן למצוא רק ייבוא מקביל שיקר בעשרות אחוזים מהמחיר היקר ממילא(ולxpsאין את הדגם החדש יותר שיצא לפני שבועיים וקצת). ומה ניתן לעשות? אני יודע שאפשר לפנות לחברות כמו באג או אייבורי והן יכולות לעשות יבוא אישי אך גם הוא כנראה יהיה יקר מאוד.

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. בניגוד לעולם הlaptops, במחשבים נייחים אנחנו נוהגים להרכיב מערכת מכל מיני רכיבים, לפי הצרכים שלנו. אני זוכר שבעבר הרחוק(שנות ה90) היה דווקא די מקובל לקנות מחשב "של חברה מסוימת". לא יודע מה היה השיקול מאחורי זה אז, אבל השאלה שלי היא האם בימינו יש לזה יתרון אמיתי כלשהו? אני בכוונה לא רוצה לציין שם של מותג כזה או אחר, אלא לבחון את זה באופן כללי. אני רואה שגם במחשבי המותג למיניהם, ניתן לעשות קוסטומיזציה, כמו הכנסה של זכרון ram נוסף. אם כך, מה בעצם ההבדל בין מחשב כזה לבין "מחשב מורכב"- חוץ מהמארז עם הלוגו? אשמח להסבר :-)

6. שלום לכולם, הרכבתי מפרט מבוסס P4, בעזרת מידע וייעוץ מהאתר. הכנסתי את המפרט, לעמוד בניית מחשב, באתר של למיר ויצא לי יקר מדי. אני רוצה לישאול האם לדעתכם אפשר להוזיל איכשהוא (בסביבות ה-1000 ש"ח) ועדיין לישמור על ביצועים טובים עבור מטרת המחשב. מטרת המחשב: * גלישה באינטרנט (יש לי מודם ADSL של בזק) * Office * שימוש ביתי במצלמות סטילס ווידאו דיגיטליים אין צורך בינתיים ב - Fire Wire * הרצה של מישחקים (לא ברמת Gamer ) * הדפסת תמונות דיגיטליות CTX PR705F ATX VIRGO P-IV P4 1.8 512k 0.13m Asus P4S533-VML Micron PC2700 256mb 333mhz DDR Seagate 40GB 7200rpm GF4 Mx440 sound ob DVD - AOpen צורב - Sony CRX -195A 40x12x48 מדפסת - HP DJ 5550 6200 ש"ח

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  7. יש לי Lenovo W530 בן כמעט 3 ולאחרונה הוא התחיל נורא להתחמם ו"לא לסחוב" עיבודים כבדים. בדיקה של הטמפ' ממש מעכשיו למשל מראה: CPU 100 MotherBoard 100 GPU 85 Storage 53 פתחתי אותו וניקיתי אבק מגוף הקירור וכן מפתחי האוורור. ניקיתי גם את המשחה הטרמית ומרחתי משחה חדשה (Arctic MX4). ווידאתי כמובן שהמאוורר עדיין פועל ושלא הרסתי שם משהו אבל... ללא הועיל. המעלות עדיין באזור המסוכן כמעט כל הזמן. נותרה לי עוד אחריות עליו ומחר אני אדבר עם התמיכה של IBM, אבל אני בספק שיהיה לי מתי להביא להם אותו ושהם יוכלו לעשות עם זה משהו סביר בכלל במקום למרוח אותי וכד'. בקיצור - מה עוד אפשר לנסות? מה עוד אפשר לבדוק? מה דעתכם למשל על קניית גוף קירור "חדש"? בינתיים מצאתי רק דברים שנראה שהם משומשים…

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by shim,

מבקש עזרה בקבלת מפרט שישמש בשנתיים הקרובות מחשב משרדי ובעוד שנתיים ימסר לילדים ( גיל 10 ) לצורך משחקים ברצוני להכניס כבר היום את הרכיבים שידרשו לצורך השימוש העתידי האם ניתן להתקין כרטיס מסך חלש יחסית ומעבד חזק דוגמת I5, שאני מניח יענו על הצורך במשחקים העתידיים ? המחשב צריך להיות שקט תודה 1. מה התקציב המקסימאלי? - 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה - כרגע עבודה משרדית מרובת טאבים וסריקת מסמכים, בעוד כשנתיים ימסר לילדים לצורך משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. שלום, זקוק להמלצה למחשב נייד לשימוש משרדי - אופיס וגלישה בעיקר. המחשב צריך להיות מעט חסין יותר פיסית - הנוכחי התפרק עקב שימוש שוטף. גודל 13-15.6, עדיפות לSSD בנפח 256 לפחות, ואם יש אופציה לשני כוננים בתקציב גם טוב. ניתן לחרוג עד 3000, עדיפות שלא.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. שלומות אנשים, אני מעוניין לקנות מחשב חדש עוד השבוע... אז ככה הסכום שאני יכול לעמוד עליו הוא 7K.. אבל אם החריגה היא לטובה באופן משמעותי אז אפשר להגיע עד 8K.. אז זה המפרט שבניתי לי ואני צריך עזרה דחוף... amd 64bit 3500+ 939 1670 DFI lanparty Nforce4 ultra 939 1200 A-DATA 512MB X2 400mhz 780 xfx 6800GT 256MB DVI,TV DDR3,PCI-E 2700 W.D SATA 200GB 660 ATX FullTower Supertalent alum. 450 סה"כ : 7460 שקל... הבעיות שיש לי איתם... 1) הזיכרון, זה זיכרון ADATA פשוט, לא הויאסטה 500.. האם כדי לקנות את זה ? או לשלם עוד כסף בשביל הויאסטה שטוב ככל הנראה ל-OC והאם אם הזכרונות האלו אני יכול לעשות OC ? 2). המעבד, האם כדי את זה או את ה 3200 ? הבדלים של 200HZ אבל האם זה באמת נותן כזה הבדל ?…

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by yambtz,

שלום. אני רוצה לקנות מחשב נייד, ואני ממש לא מעודכן בכל מה שקרה בשוק החומרה בשש השנים האחרונות לפחות. אין לי מחשב שולחני אז את כל הצרכים שלי, שהם לא גדולים, הוא צריך למלא. התפקיד העיקרי של המחשב יהיה לימודים, שמבחינתי זה אומר מקלדת נוחה, מסך טוב (למרות שבחדר יש לי מסך חיצוני), וכו'. מבחינת ביצועים הדבר היחיד שיכול להוות בעיה זה שימוש עתידי אפשרי ב matlab שהבנתי שהיא די תובענית. אין לי צורך להריץ משחקים חדשים. התקציב שמופיע גמיש לשני הכיוונים. זה מתנה מאבא, ככה שאני רוצה משהו שיענה על הצרכים האלה, יסחוב כמה שנים שאפשר, אבל שלא ישלם יותר על דברים שאני לא צריך. עדיף עם אחריות כמה שיותר טובה לכמה שיותר זמן. * מטרות המחשב? מחשב של שנה אחרונה בתואר ראשון ביולוגיה, וצריך להחזיק ג…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. היי, אני מחפש מחשב נייד שישמש לי לעריכה גראפית מדובר בעיקר בעריכת תמונות, כלומר המון LIGHTROOM, מדי פעם גם PHOTOSHOP, עריכת ווידאו בסיסית ב VEGAS בנוסף אני אשמח שהוא יוכל להריץ משחקים לא כבדים במיוחד, סטייל GUILD WARS 2 וכאלה ממש לא FPSים וגם אין צורך בהגדרות סופר גבוהות. הדגש בכל מקרה הוא על העריכה הגראפית. * מטרות המחשב? לדוגמה: בעיקר עריכה גראפית ועיבוד תמונות, לצורך מקצועי. * גודל המסך? עדיפות ל 15.6 לא קריטי היות וכנראה רב הזמן יחובר למסך חיצוני * רזולוציית המסך? FHD ופאנל IPS * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אשמח למקלדת NUMPAD * משקל רצוי? אין צורך במחשב קל במיוחד, לא צריך אולטרה בוק, שהמשקל לא יבוא על חשבון המפרט. רב הזמן המחשב יהיה נייח למדי * האם נדרש זמן סולל…

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. שלום לכולם! עוד שבועיים בערך אני עובר דירה והחלטתי שנמאס לי שיש לי מחשב משותף עם אמא שלי ואני רוצה אחד לעצמי. הרכבתי לעצמי מפרט לגיימינג כבד ועיצוב גרפי ואשמח לחוות דעתכם. בנוסף אני גם צריך המלצה על איזה ספק כוח מומלץ יחזיק לי את המערכת. הייתי שמח אם תאשרו לי גם שהמאדרבורד הזה תומך בOC. *הערה - מעבד לא בחרתי כי אח שלי עובד באינטל והוא קיבל i5 2500k אז מהבחינה הזאת אני סגור. *הערה 2 - אין צורך בציוד היקפי. יש לי עכבר ומקלדת מעולים וקניתי מסך חדש של דל U2410. תודה רבה לעוזרים! 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר אז לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכ…

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. * מטרות המחשב: עבודות משרדיות מאומצת -הרבה קבצים פתוחים במקביל, עבודה עם מערכות משרדיות כבדות וכו' * גודל המסך: 13 -? אני לא סגור על זה.. מחפש מסך גדול שאפשר יהיה לעבוד עליו בנוחות, או לחלופין מחשב שמגיע עם עמדת עגינה שאפשר לחבר אליה מסך רגיל. * משקל רצוי: לא קריטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך: רצוי, אבל לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא נראה לי. * בלוטות: כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: 500GB * כונן CD/DVD? צורב: כן. * כונן Bluray: לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: רצוי דגם של חברה כמו dell, HP, Lenovo וכו'. יש משהו שמשלב מסך רגיל ומסך…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. שלום לכולם, צריך את עזרתכם בבניית מפרט למחשב שישמש אותי גם למשחקים (ברמה גבוהה) וגם לעבודה שוטפת. ציוד היקפי כבר יש ואין צורך להחליף אותו. אשמח גם לקבל הסברים על המפרטים שתציעו למי שיהיה כוח להרחיב טיפה. התקציב שיש לי לטובת המחשב הע בין 5000-6500, כמובן שהשאיפה היא לא לבזבז כסף סתם, אבל עם עוד קצת כסף יתבטא בפער משמעותי בביצועים, אני בעד.

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. אחרי הרבה זמן שאני מנסה לבנות לעצמי מפרט, אני חסר אונים. כל פעם אני משנה משהו אחר ולא מצליח להתביית על כלום. הדרישות שלי מהמפרט: 1. מעבד שלא יגביל בכלל 4870X2 לאחר OC . (הכוונה להגיע לסביבות ה4-4.5 GHZ) 2.ללא ציוד היקפי 3. בבעלותי מסך 24", ולכן אני מבקש לכלול 4870X2. 4. קירור חשוב מאוד, גם במארז וגם במעבד. יש עדיפות גבוהה לקירור על פני שקט. 5.מארז מעוצב יהיה בונוס, אך לא חובה. תודה על העזרה, יובל.

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by Ben12,

אהלן, מחפש מחשב נייד ללימודים ועשיתי חיפוש באמאזון וזה התוצאה שנראית לי הכי טובה שמצאתי רציתי לדעת מה אתם אומרים עליו כי הידע שלי במחשבים הוא די בסיסי, המחשב בעיקר יהיה לאינטרנט,אופיס ולקודי אבל אני גם רוצה שיהיה מספיק חזק להריץ משחקים כמו פיפא 18,gta זה מחשב; https://www.amazon.com/dp/B0746P25QX?tag=vglnk-c97-20 תודה רבה

18. Started by אמיר בושרי,

אז ככה: לאחר הרבה מפרטים,חוות דעת, ועזרה מכם חברי הפורום {תודה רבה} יש ברשותי 2 אופציות סופיות בהחלט. לא אכנס לנתוניי המפרטים כי אין טעם. 1. מפרט גיימינג חזק מאוד {עלות 11.000 ש"ח} 2. מפרט מעולה לעיבוד תמונות ווידיאו {עלות 6000 ש"ח} וקנייה של xbox one x לא גיימר מושבע, פשוט חשבתי שאולי עדיפה האופציה השנייה מטעמי נוחות {אפשר לנייד את הקונסולה לכל מקום בבית} אשמח לדעת מה דעתכם. ** יש ברשותי מסך מחשב 4k איכותי ומהיר כך שגם את האקס בוקס מקסימום אוכל לחבר אליו שארצה.

19. שלום פורום, לכבוד יום הולדת ה-20 המהולל אני רוצה לקנות מחשב חדש, עכשיו אני לא בטוח עדיין מה יהיה התקציב, אני משער שבסביבות ה1000-2000 ש"ח, עכשיו אני צריך מחשב חדש - כולל CASE, כולל מאווררים, הכל, לא כולל מסך ואביזרים נלווים, רק הקופסא. עכשיו אני גיימר מושבע, המחשב שלי במשחקים כמו קרייסיס 2 פשוט נכבה אחרי כמה זמן במשחק, כנראה התחחמות יתר, אני צריך מחשב חזק שיריץ ויחזיק זמן קדימה. אני אשמח לשמוע עצות, אם 2,000 לא מספיק תגידו, אבל אני צריך משהו שאני יכול לסמוך עליו שיעבוד ויריץ כל מה שאני רוצה וצריך. תודה!

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by tolik001,

המחשב הראשון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4.4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 לכל היותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אין משחקים ספציפים אבל -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 21 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מחשב בלבד ללא מסך ללא כלום 5. עד כמה חשוב השקט בסולם ש…

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by digitalseeker,

היי, אני מחפש בנרות ולא מוצא כרטיס EXPRESSCARD לנייד שלי שיתן לי יציאה של VGA/DVI/DP. אני רוצה לחבר מסך נוסף ללאפטופ והגעתי למקסימום של הDOCKING STATION שלי. אשמח לעזרה !

22. Started by Ashand,

שלום, אם יש לי בנייד אינטל DUE T2300 ואני רוצה להחליף את המעבד... 1) האם זה מסובך? 2) האם זה אפשרי? 3) איפה אפשר לקנות מעבדים לניידים...?

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by yarivot26,

לאחר 2 משחקים שהמחשב שלי לא רצה להפעיל ולאחר 4 שנים של עבודה החלטתי להחליף מחשב ולתרום את הנוכחי לעבודה של אבא שלי אני צריך משהו שיפעיל לי את כל המשחקים שייצאו בשנים הקרובות, שיהיה בו אופציה לראות HDTV (במקרה שאני ארצה לחבר את המחשב לפלזמה ), שיכלול עכבר ומקלדת, רמקולים 5.1, בלי מסך מעבד כפול ליבה לפחות ג'יגה זיכרון קירור טוב (עושה OC) משהו כמו 250 ג'יגה צורב DVD וכונן DVD כונן דיסקטים *אופציה כתוספת*לוח אם שתומך בSLI/CrossFire במידה ובעתיד ארצה להוסיף כרטיס נוסף במקום לקנות אחד חדש *אופציה כתוספת*כרטיס טלויזיה (במקרה שאני ארצה להשתמש במחשב בתור איזה TiVo קטן) תקציב: 8000-10000 שקל Do Your Thing thx

• 22 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. שלום אנשים, אני זקוק להמלצה לנייד עם רזולוציה גבוהה, הרד-דיסק של לפחות 200GB, מחברה אמינה וטובה לתכנות בעיקר וצפיה בסרטים. הנייד ירכש בארה"ב והתקציב הוא 1500-2000$. תודה רבה מראש לכל העוזרים.

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by itzik00,

מבקש חוות דעת לתקציב גיימינג 3000 בניתי מפרט בתקציב הרצוי AMD Athlon 2 X4 630 2.8Ghz Quad Core AM3 BOX, יחידות 1 520 Gigabyte GA-MA78LMT-US2H 760G+SB710 CHIPSET, יחידות 1 430 דיסק קשיח Hitachi דגם Deskstar 7K1000.Bנפח 320GB חיבור SATA יחידות 1 220 מארז ANTEC Two Hundred 200 Gaming , יחידות 1 230 Sapphire ATI Radeon 5770 1GB GDDR5 HDMI, יחידות 1 850 ספק כח HEC הספק 600W מסידרת יחידות 1 385 Kingston 2GB DDR3 1333MhZ, יחידות 2 450 סה"כ מחיר לכל המוצרים: 3085₪ אבקש חוות דעתכם עליו, אם הוא צריך שיפור. חשוב שלא יחרוג מהתקציב. תודה,איציק

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.