ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,366 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם! לאחי הצעיר יש בר מצוה עוד שבועיים ואבא שלי אמר לי לבנות לו מחשב בסדר גודל של תקציב עד 6000 שקל. מסך כבר קנו לו אז לא צריך. המחשב מיועד למשחקים, אך אני לא רוצה שיעשו OC. כולל ציוד היקפי (בלי עכבר). תודה
-
- 22 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המצב הוא כזה: יש לי מחשב נייח ובנסיבות טראגיות המסך הלך קאפוט...וכרגע אין לי זמן או חשק לקנות מסך חדש... מה שכן יש לי זה מחשב נייד, מסיבות כאלו ואחרות אני עדיין צריך את המחשב הנייח פועל (עם מסך) לניד שברשותי יש יציאת VGA ולי יש כאבל VGA (לא מהמסך) אני יודע שהיציאה הזאת נועדה כדי להעביר את התמונה שרואים על מסכו של הנייד למסך אחר... השאלה היא כזאת: האם אני יכול להפוך את התהליך ? ובעצם לחבר את המחשב הנייח ולחבר אותו בעזרת כבל VGA לנייד ובעצם להשתמש בנייד בתור מסך? (הנייד כרגע לא ברשותי אז אין לי את היכולת לבדוק זאת בעצמי)
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? תכנות, לימודים (VisualStudio, Eclipse) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6-14 * רזולוציית המסך? 1920X1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? עד 2.5 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? שיאפשר לי לסיים יום לימודים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI - אני מאמין שזה סטנדרט * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא רלוונטי, יוחלף לSSD * כונן אופטי? אין צורך, מקסימום אוסיף HDD במקום * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? Lenovo - זה מה שהיה לי מהעבודה ועשה את העבודה כמו שצריך, אבל לא מקובע עליהם * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מטרת המחשב – משחקים כגון Skyrim, Fallout New Vegas,Civilization V,Guild Wars2 וצפייה בסדרות באיכות HD גודל המסך לא יותר גדול מ15 אינץ' ( 15 או 15.6 זה הסטנדארט לא ? ) לגבי סוג המסך לא כזה משנה לי אבל לפי הסקירה שלי בפורום מסך מט עדיף. לא כזה משנה לי הרזולוציה של המסך. למרות שאני מתכוון לחבר את הנייד למסך 32' אם זה משנה אין דרישות מיוחדות לאמצעי קלט משקל רצוי – לא כזה קריטי זמן סוללה – לא קריטי תמיכה בתחנת עגינה – רצוי אבל לא מחייב. אחריות בינלאומית – רצוי אבל לא מחייב רצוי שיהיה ללא מערכת הפעלה. כי אני מבין שזה יכול להוזיל במחיר. אין העדפה לשום חברה. ערכתי את הדיון לאחר הסתכלות במדריך. וגם עדכנתי את המחיר שהיה 4500.
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? - תכנות ומדיה * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? - 13.3-14.1 * משקל רצוי? - עדיף עד 2 קילו, אפשר יותר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? - יותר מ3 שעות יהיה נחמד * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? - HDMI, USB3 * Bluetooth? - עדיף * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? - מתכוון להחליף את הכונן הקשיח בSSD סמסונג EVO שיש ברשותי * כונן אופטי? - עדיף שלא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? - עדיף עם ווינדוס, אפשר גם בלי * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? - lenovo, dell, hp, אבל מוכן להסתכל על חברות אחרות * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם 1. עדיפות לultra-book (או כמה שיותר דק וקל) 2. אחריות ארוכה 3. שהאחריות לא תפגע בעקבות החלפת ה…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
מחיר מקסימלי : 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, לא על חשבון דרישות סף שיובאו בהמשך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אני סטודנט במדעי החברה ככה שרוב הזמן השימוש יש בו שימוש משרדי שכולל אופיס, מוזיקה, סטרימינג ואינטרנט. למרות זאת, אני צופה בהרבה תכני hd, וגם מתכנן לשדר את זה דרך סטרימר לטלוויזיה. חשוב לי שגם בסרטים כבדים, כמו שמוציא הגופרו שלי (4.7k, פי 4 מפול הייץ.די), לא יהיו תקיעות כמו שהיו לי במחשב הנוכחי (יש לי מסכים תואמים). בנוסף, חברה שלי עורכת הרבה סרטים במגוון תוכנות, סרטים גדולים כמובן, וגם תמונות, ולכן חשוב לי שהמחשב יהיה מאוד חזק ויוכל לעבוד ללא כל בעיות בהרצת תוכנות שכזאת. משחקים אני לא …
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מטרות המחשב:: וירטואליזציה * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? 1366X768 * משקל רצוי? עד 2.5 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500G/7200RPM * כונן אופטי? לא חשוב * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אם מתאפשר רצוי * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * אם ישנה אפשרות להוספת SSD בעתיד, MSATA ודומה, רצוי. !- בבקשה להתייחס רק למחשב נייד לצורך וירטואליזציה, אופטימלי עד כמה שניתן. בתודה רבה מראש.
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, בניתי מפרט לחבר בהתבסס על מפרט 19 במדור מחשבים מומלצים והמלצה של furyanaor באשכול אחר, הייתי שמח לקבל חוות דעת. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים, ישמש סטודנט להנדסת חשמל ולכן כנראה שיריץ גם מטלאב א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כאמור מטלאב, עוד לא יודע אופן השימוש ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי AAA של התקופה האחרונה ועתידיים (GTA V, Borderlands, Mafia וכו'…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, אני מחפש מחשב נייד בסביבות ה 2500-3000 שקלים, רוב השימוש יהיה להורדה/צפייה בסרטים, ועבודה עם קבצי PDF/WORD, המחשב הוא בשביל אישה שלא ממש מעוניינת להתעסק במחשבים לכן אשמח גם שהוא יגיע עם ווינדוס בתוכו, תודה רבה על העזרה אביב!
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
בס"ד שלום לכולם, אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מפרט למחשב עם הדרישות הבאות: 1. לנצל את כל התקציב - 4800 ש"ח, אפשרות לחריגה עד 500 ש"ח למקרה שלדעתכם החריגה הזו תאפשר הכנסה או שדרוג של רכיבים שממש חבל שלא ייכנסו. 2. המחשב מיועד ל- א. משחקים - ככה שכל משחק חדש שייצא עכשיו לשוק אני אוכל להתקין אותו ולשחק בו בכיף במחשב, בלי תקיעות כאשר בהגדרות המשחק אני אציין שאני מעוניין ברמת פירוט הגרפיקה הכי גבוהה. בעיקר אני מעוניין לשחק במשחקי ספורט כגון פיפא וNBA ומשחקי מרוצים כדוגמאת Need For spped ומשחקי אסטרטגיה למיניהם כמו Red Alert ומשחקי פעולה כמו Max Pain או Assassin's creed. מה שאני מנסה לומר הוא שאני מעוניין במחשב שיוכל להריץ בכיף ובמהירות משחקים חדשים שייצאו לשוק בקטגוריות הללו. ב…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך אם אפשר להשיג תוצאות דומות בפחות כסף ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלד…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי מחשב שעושה את העבודה אבל מקרטע בגלישה באינטרנט ובצפייה ביוטיוב, וגם במשחק רוקסמית 2014 שדרישותיו מצוינות למטה. חשבתי לשדרג אותו בזול. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט ומשחק Rocksmith 2014 - דרישות לפחות i3 540 עם 4GB ראם וכ.מסך 256MB 3. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? יש לכלול רק לוח אם, מעבד, קירור למעבד, כרטיס מסך (?) אם המובנה על הלוח לא מספיק, זכרונות. ברשותי מארז ATX עם ספק כח HEC 300W, והארד דיסק SATA, יעשו את העבודה? 5…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום חברים, זאת הפעם הראשונה שאני כותב פה בפורום ורציתי לדעת אם תוכלו לעזור לי להרכיב מחשב לגיימינג. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל כמה שיותר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש''ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גיימינג . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין משהו ספציפי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. League of legends, gta v -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאל…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לאחר סקר שוק נרחב במיוחד דיי ננהלתי על הדגמים האלה... HP ProBook 4330s http://ksp.co.il/hmain.php?uin=13299 Dell Vostro V131 http://www.notebookclub.co.il/products/latitude_vostro/dell-vostro-v131-231.htm שניהם בתקציב של 3200שקלים שניהם עם מסך 13.3 שניהם עם מסכי מט שניהם עם HDD של 7200RPM שניהם עם חיבורי USB3 אבל הHP מגיע עם i5, ועם כונן אופטי ולעומת זאת הDELL מגיע עם i3 ובלי כונן אופטי אבל שניהם מגיעים לאותו מחיר... ככה שנראה שטכנית הDELL יותר טוב - או שהקירבה במחיר לעומת ההפרש המהותי במפרט נובע מה"שם" של DELL? (כי גם HP יש לה שם מבוסס בתחום) האם מישהו יכול להכריע ביתר קלות בין 2 הדגמים הנ"ל? מדוע בDELL אני אשלם אותו הדבר ואקבל "פחות"? תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ראשית, אני רוצה להתנצל שאני לא עובר על כל ההודעות בפורום כבר כי זה פשוט המון וגם ככה הידע שלי בחומרה נמוך. אני מעוניין לקנות מחשב חדש (המחשב הנוכחי פנטיום 4.. והוא לא מפסיק לקרוס). בכל מקרה, הנה הנתונים שאני צריך: 1. מה התקציב המקסימלי? נע בין 2500-3500 כמובן שלכיוון הלחסוך. (רק מחשב!) 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? בשוטף, דברים בסיסים, אבל אני כן משתמש בתוכנות גרפיקה ומשחקים מידי פעם. (לא צריך את ה-הכי הכי אבל שכן יהיה אפשרי לשחק נורמלי) ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * המסך יהיה 21' WIDE SCREEN * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך …
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום התלחתי ללמוד אפטר אפקטc5 ופריימרc5. תוכנות לעריכת וידאו של אדובי. ואני צריך מחשב חזק לתוכנות האלה . חבר בנה לי מחשב ורציתי לדעת עם התוכנות האלה יעבודו במחשב הזה? כי זה מחשב חזק, מישהו אמר לי שהוא מחשב קצת חלש לעריכה בפרמייר ובעל חומרה שאינה ממש נתמכת, בטח שלא על ידי CS5 זה המפרט למטה. תודה. מעבד AMD Phenom II X6 1090T Box -מחיר-1,583 ש"ח לוח אם Gigabyte GA-890XA-UD3 - מחיר-826 ש"ח כונן קשיח Seagate ST31000528AS 3.5" 1000GB SATA2 32MB -מחיר-354 ש"ח זיכרון OCZ DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333Mhz CL 7-7-7-20 Platinum -מחיר-663 ש"ח כרטיס גרפי HIS ATI Radeon HD5770 1024MB DDR5 PCIe -מחיר-863 ש"ח צורב Sony Optiarc AD-7240S X24 SATA Black DVD -מחיר-98 ש"ח מארז ללא ספק Antec N…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב, התחלתי ללמוד מדעי המחשב בסמסטר זה ואני כבר מרגיש בחסרונו של לפטופ צמוד שיהיה לי לעזר. עברתי דירה על מנת להיות קרוב למוסד הלימודים (טכניון) והבאתי איתי את המחשב הנייח (מכונת משחקים משומנת ) לדירה החדשה. הבעיה היא כמובן כאשר אני חוזר הביתה בסופי שבוע... אין לי את המחשב שלי :'( בעיקרון אני בונה על מחשב נייד שיחליף את המחשב הנייח שלי בדירה וככה אני אוכל להחזיר אותו (את הנייח שלי) הביתה. יש לי גם מחשב נייח ישן שהיה בדירה כשהגעתי. אפשר לגלוש איתו באינטרנט אבל הוא לא עומד ביותר מזה, ככה שעמדה קבועה בדירה יש לי (על כל צרה שלא תבוא). * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום =],אני סוף סוף קיבלתי את המשכורת שלי ואני רוצה לקנות מחשב חדש אחרי 5 שנים עם המחשב הנוכחי,אני מיתכוון להשתמש במחשב החדש בעיקר למשחקים ולגלישה באינטרנט ואני רוצה מחשב שיוכל להריץ את המשחקים של היום על high ויחזיק לקצת זמן,אני מקווה שבתקציב שיש לי זה אפשרי ואני רוצה שתעזרו לי בהרכבת מפרט. אני יכול לחרוג מהתקציב ב300 ש"ח ואני לא צריך שום ציוד היקפי (רמקולים,מקלדת,מסך) וכל התקציב ילך למחשב עצמו. המסך שלי הוא AOC 22' 210S והרזלוציה המקסימלית שלו היא 1680x1050,האם זה בסדר? זה יריץ משחקים טוב? או שאולי אני צריך לשדרג את המסך? 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?אפשר לנצל את כל התקציב =] במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרו…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי במחשב הקיים רכיבים טובים : כרטיס מסך + קול +רשת+ HARDISCK וכו' טובים וחדשים מחפש בעיקר לוח אם ומעבד חדשים (בטח שגם CASE חדש לפי הגודל) אבל אמרו לי כבר כמה אנשים שכדאי לי לקנות מחשב שלם חדש ולהחליף רכיבים לפי מה ששווה יותר (מהישנים שלי...) אשמח לקבל דעתכם / הצעות תודה ואחלה שבת עמית
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
תקציב 6000 צורב רגיל כונן DVD הארד דיסק 80GB לא צריך מסך מקלדת רמקולים עכבר... בקיצור רק מארז ומה שבפנים
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני צריך מפרט 6000 שקל כולל מסך LCD 19 בעיקר למשחקים שיחזיק כמה שנים הארד דיסק מספיק 80GB זכרון 1GB
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
* לוח אם ASUS CHPSET INTEL 865 PE 800 MHz DUAL DDR 2x400MHz AGPx8 * מעבד pentium 4 processor 530 3.0GHz 800MHz SOCKET LGA 775 1MB cache * מאוור פשוט של אינטל * זכרון פנימי dual ddr 400MHz 512MB * כרטיס מסך ATI 9250 * דיסק קשיח CACHE 8MB 7200 80Gb SATA * צורב MSI dual layer x16 +-DVD * כרטיס קול משולב בלוח אם וגם כרטיס רשת של ג'יגה משולב מה אתם אומרים על המארז? וכמה בערך הוא אמור לעלות? תודה! עריכה: שכחתי להגיד הוא לא מחשב למשחקים... אלה מחשב לפעולות יום יומיות כמו צפייה בסרטונים ועריכה (לא משהו רציני חתיכה וחיבור לא יותר מזה..) עריכת מסמכים וכאלה צריך מחשב שיחזיק הרבה שנים...
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הי, מצורף שאלון אפיון למחשב לנער. השימוש יהיה בעיקר למשחקים אך מדובר בנער שעוסק הרבה בגרפיקה ולכן המחשב צריך לתמוך גם בעריכה גרפית נשמח ליעוץ אפיון מחשב.docx
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2.5K ניתן לחרוג למרות שעבור השימוש לא חושב שיש צורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, שימוש כבד באקסל 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? יש צורך במסך, תקציב נפרד של עד 1K 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש צורך במפרט מלא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב אך יהיה נחמד שיהיה שקט במידה והתקציב מאפשר 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/או…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
- 2 followers
-
-
אין לי הרבה דרישות כיוון שהמחשב ישמש לצורכי לימודים ואינטרנט- 1. מסך 14.1 2. זיכרון לפחות 1GB תודה.
-
- 20 תגובות
- 1.3k צפיות
-