ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,494 דיונים בפורום זה
-
שלום, לאמי בבית ככל הנראה מת המחשב (99% בטוח שלוח אם). אני מחפש מחשב שמעל 905 מהשימוש שבו הולך להיות גלישה באינטרנט (לא הורדות/משחקים) ו/או מסמכים. אשמח להמלצות - האם לחפש לוח אם חדש (כרגע הלוח הוא G31 של ג'יגה בייט) או עדיף כבר לקנות מחשב חדש? ואם כבר מחשב חדש, אשמח להמלצה האם הדגם הכי זול של KSP/אייבורי זה מספיק? רשת אחרת/נוספת? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
(הערה פותחת: השרשור הזה נפתח אחרי הרכישה, משום שהפורום חסם את כתובת הדוא"ל שלי, והצלחתי להיכנס אחרי שכבר קניתי... עדיין הייתי רוצה לשמוע את דעת באי הפורום ולהבין אם זיהיתי את החלופות הרלבנטית.) אני מתעניין במפרט (או מוצר משולב אחד כמותג, עם המפרט שלו) למחשב זעיר. המחשב אמור לשבת על מדף שעומקו כ-10 ס"מ (יכול לחרוג טיפה אם צריך), ולהיות שקט מאוד. המטרה העיקרית היא הקרנת מדיה על מסך שעל קיר שמתחת למדף... אבל - מטרה משנית היא שימוש כמחשב שולחני לעבודה משרדית, גלישה באינטרנט וכיו"ב (לא gaming), במקרים יוצאי-דופן/חירום. מערכת ההפעלה המתוכננת היא גנו/לינוקס. עוד מגבלה: התקציב הוא עד 1300 ש"ח ורצוי פחות. מדוע כ"כ נמוך? כי זה לא המחשב העיקרי שלי, וכי הרכישה הזו היא חצי…
-
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולכם, כבר מספר ימים שאני מנסה ללמוד על הנושא ולהרכיב לעצמי מחשב "סביר". מאחר וכבר יש לי ילדים, הפסקתי לשחק עד השעות הקטנות של הלילה ולכן אינני מחשיב את עצמי כבר כגיימר. אני מחפש מחשב שיתמודד עם אינטרנט, הורדות בביטורנט, צריבות, אופיס ומידי פעם אולי איזה משחק אסטרטגיה נחמד (לא משהו מפוצץ). עם כל הודעה שאני קורא, אני נעשה מבולבל יותר ויותר. איזה מעבד? אינטל או AMD ? דגם 4400 או 6600? ליבת Conroe או Allendeile? ומה עם Motherboard, אני משתגע כבר מהדגמים והמספרים..... מה גם שאני רוצה מחשב קטן (לפחות יותר קטן מהמפלצת שיש לי היום) -> זה אומר micro motherboard. איזה Chipset קיימים (עדכניים, רוב הכתבות די מיושנות) ומה היתרונות של כל אחד(intel, nVidia, SIS וכו')? אי…
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה לקנות מחשב חדש, המחשב ישמש אותי בעיקר למשחקים, משחקים כבדים. יש לי תקציב של 4 אלף שקל למחשב, בלי מסך. לא מתכנן אוברקלוק. בלי ציוד היקפי. מעדיף אינטל. קונה מסקיי פיסי אז תרכיבו בבקשה משם. שבת שלום, ותודה מראש [br]פורסם בתאריך: 19.06.2009 בשעה 10:11:27 בנוסף רצוי שיהיה צורב DVD. הקירור חשוב. העיצוב לא חשוב. בלי מערכת הפעלה. עם הרכבה במעבדה. אין חשיבות לשקט. יש לי מסך LCD 19' ואני מעוניין לשחק ברזולוציה מקסימלית. שוב תודה מראש לכולם, ושוב שבת שלום =]
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום למומחים... מבקש את עזרתכם בהמלצה על מחשבת בתקציב של עד 2000 שח, עם הדגשים הבאים: המארז חייב להיות קטן עד כמה שניתן ומעוצב, עדיף מארז עומד ולא שוכב. אני גם רוצה שתהיה לי את האפשרות לשדרג בעתיד רכיבים במארז דוגמת לוח אם, מעבד וכו' - בלי להחליף מארז ובלי להסתבך מבחינת מקום (בקיצור, מארז קטן אבל שלא יבאס אותי אם אני אצטרך לפתוח אותו) עדיף מפרט מבוסס אינטל. השימוש הוא בעיקר לאינטרנט, הורדות וסרטים. הייתי רוצה גם משחקים אבל אני מאמין שזה לא לתקציה שרשמתי , אבל אשמח אם תגידו לי כמה אצטרך להוסיף כדי לקבל מחשב שיתמוך לי גם במשחקים וגם בסרטי HD בצורה חלקה וכמובן המארז חייב להיות שקט. אין צורך בציוד הקפי. עדיף לאיזור ת"א, אבל גם ראשל"צ יהיה בסדר. תודה מראש לעוזרים ולממליצים.
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, יש לי דודה בסביבות גיל 60 שהחלה לקחת קורס באינטרנט ואני האחיין "שאמור" להבין במחשבים. היא רק רוצה לגלוש באינטרנט ללא משחקים במחשב, ללא תוכנות מיוחדות (חוץ אולי מוורד), ללא הורדות סרטים או שירים. איזה מחשב אתם ממליצים לרכוש לה (מעבד, מארז...) ומהו עלותו (מסך יש לה כבר) ? תודה, ירון
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן חברים! רכשתי מק-בוק אייר לפני שבועיים. אפשר להגיד שהייתי ממש בשמים עד הרגע שגיליתי שבתקופה הקרובה (לפחות) אין באפשרותי להתקין אופיס על המחשב - כי הרי אין תמיכה עברית באופיס למק. אני סטודנטית לתואר ראשון ואופיס היא אחת התוכנות העקריות עבורי. ולכן אני צריכה את עצתכם: האם להתקין ווינדאוס + אופיס המקביל למערכת ההפעלה LION על המק? או האם כדאי לי כבר לרכוש איזה נט-בוק הכי פשוט ולהשתמש בו לשימושי האופיס בלבד? ואם אתם ממליצים על האפשרות השניה, האם יש לכם נט-בוק מועדף? רעיון לאיזה מחשב זול בעל תמורה גבוהה יחסית? רק אציין שבשני המקרים אני חוששת שעלי לרכוש את האופיס כי אין לי אופיס לווינדאוס בבית, אבל יש לי דיסק של ווינדאוס 7. תודה לעונים!
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש''ח גג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידיאו בתכני hd אורך סרטון מקסימלי 10 דקות. בעיקר premier pro רוצה להתחיל גם after aeffects וחושב גם על דה וינצ'י ריזולוב 16. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר,רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין רכיבים. צורך במפרט מלא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא בראש מענייני. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא מבין בזה.. אז לא נראה לי שמתוכנן 7. …
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
תענה על השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 7300(מחשב, מסך ומערכת הפעלה) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועבודות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? Fc4, bf4, cod aw, gta v, crysis 3 רזולוציה: 1920x1080 מיועד להגדרות גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפ…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחק חדש שיצא ושהולך לצאת, אני חושב שמיותר לציין שמות משחקים אני פשוט מחפש מחשב שיוכל להריץ הכל נכון להיום -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1980x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוה…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לקורא שלום, עד לא מזמן, היה לי מחשב ישן (מ2009). לאחרונה הוא מת וקיבלתי מחשב נייח בן 3-5 מהעבודה וביצעתי שילוב בין השניים. נכון לעכשיו, הנתונים הראשיים שאני יכול למסור על המחשב הן להלן; אני מאמין שמה שהדבקתי בפוסט הזה זה כל מה שצריך כדי לדעת על המחשב. המחשב, בצורתו הנוכחית, לא הכי שקט. הוא כולל בתוכו 2 מאווררים בלי להתחשב בזה שבתוך הספק הכוח. אינני יודע מהיכן בוקע הרעש מאווררים אך אין לי בעיה להחליף גם וגם. (גם את המאווררים וגם את הספק כוח). אשמח לייעוץ והמלצה במידה ויש. תודה, יאיר
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב, ברשותי מחשב E6300 עם כרטיס מסך GF9600 GT . ברצוני לדרג קלות את המארז, ספק כוח וקירור למעבד. המחשב חופר לי במוח בלילה ובתור התחלה של שידרוג אז ככה... מאווררים וגופי קירור Scythe Price Units Total Mugen II Rev.b 5 Heat Pipes CPU Cooler s1156/s1366 195 1 195 מארזים Antec Price Units Total Three Hundred Mini Tower Gamer Black Case (No PSU) 295 1 295 ספקי כוח SeaSonic Price Units Total 500W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan S12II-500 (Retail) 370 1 370 סה"כ 860 ש"ח מה דעתכם? תודה, משה
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי אנשים! אני מתחיל ללמוד באוקטובר בבאר שבע ואני הקצבתי לי לנייד עד 8000 ש"ח (עקב העובדה שאני חובב משחקים מושבע). אני מנסה להוציא את המפרט הכי טוב לתקציב הזה. בינתיים מצאתי משהו של LG ועוד אחד של ACER: ACER: http://www.yardenpc.co.il/product.asp?productid=2750 LG: http://www.yardenpc.co.il/Product.asp?productid=3223&catcode=487 בשורה התחתונה ACER הוא 1.73 DUAL, ג'יגה זכרון, כרטיס ATI X1600 ו 15.4 אינצ' , 120 ג'יגה. וה LG הוא 1.83 DUAL, ג'יגה זכרון כרטיס Nvidia Geforce Go 7400, ו 15 אינצ' עם 80 ג'יגה. כאשר אני מרחיב אחריות ל ACER אני מגיע בשניהם בערך לאותו מחיר וה LG קל יותר ב 300 גרם...(וזול ב200 ש"ח). הייתי סגור ונעול על ה ACER עד ששמעתי (ממשווקים של LG TOSHIBA וגם…
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי חבר'ה אני רוצה לשדרג את המחשב שלי כי הוא טיפה התיישן עם הזמן.. התקציב הוא עד 2000 שקל בלי חריגות וזה מפרט חלקי, לנסות לחסוך כמה שיותר. אני רוצה לשדרג את הכרטיס מסך,RAM וספק. השימושים שלי הם גיימינג על הגדרות גבוהות, משחקי יריות BLACK OPS וכל החדשים, המסך שלי הוא Syncmaster 226bw , הרזולוציה הטבעית שלו היא 1680x1050, ספק כוח ג'רני לדעתי 500MW צריך להחליף וזה המפרט: ציוד היקפי לא צריך בכלל,שקט-מ1-10 8 שאפשר לישון איתו בלילה, אוברקלוק קל. אם אתם חושבים שצריך להחליף את כל המחשב-תגידו, ואם אפשר להחליף רק כרטיס מסך בלי כלום זה גם טוב לי. תודה. ד"א תמזל"טו יש לי היום יומולדת.. ;D
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לשום לכולם, אחי מתעניין בקניית מחשב נייד, שישמש אותו בעיקר לעבודה משרדית, אבל בין היתר גם סרטי HD וקצת משחקים בסגנון NFS וGRID. רציתי לדעת אם הכרטיס הזה יספיק להריץ משחקים וHD ב720P... ואם אפשר השוואה שלו ל8400 של אנוידיה (בגירסה הניידת) וה2400XT (בגירסה הניידת). המעבד יהיה כמובן C2D של אינטל, אם זה חשוב.
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, הצרכים של המחשב הם בגדול צפייה בסרטים,סדרות,גלישה באינטרנט המחשב יהיה מחובר לטלויזיה. הסדרות והסרטים צריכים לרוץ ב-FULL HD חלק מערכת הפעלה: Windows 10,Ubuntu. רצוי שיהיה זמין ברשתות הגדולות כמו: KSP,Ivory וכו'.
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב חדש ולהיעזר בכם כדי לדעת איזה רכיבים אני יכול להשאיר מהמחשב הישן. אני בעיקר מתלבט לגבי: מעבד, זיכרונות וספק. מצורף מפרט המחשב הנוכחי שלי: http://speccy.piriform.com/results/UlhzKadrLIZqKPkUBFb1zoM אשמח לשמוע את דעתכם. *המחשב החדש מיועד לגיימינג. (בעיקר APEX and Dota) **יש לי מסך מחשב גיימינג חדש -XG248Q של ASUS עם G-SYNC ו240 הרץ.
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-250 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? גיימינג כבד א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: CRYSIS METRO * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? המסך : SYNCMASTER 2233BW 22 אינטש * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים כבדים ביותר * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך,…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מחפשת מחשב נייד שיכול להכיל תוכנות עריכה (לייטרום , פוטושופ) בתקציב של עד 5,000 ש''ח אשמח להצעות או לדעת מה לחפש
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
אני צריך מחשב בתקציב של בערך 5,000 לא כולל ציוד הקפי בעיקר למשחקים תודה מראש!
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קונה מחשב שאמור לשמש להכל ובין היתר למשחקים, את המחשב שלי קניתי לפני 5 שנים, ומאז הפסקתי להבין במחשבים יותר מידי, הרכבתי מפרט בעזרת המפרטים המומלצים פה אני חייל ואין לי זמן להתעסק בזה יותר מידי אז אשמח אם תוכלו לעזור לי התקציב יחסית דינאמי, אם יש שדרוג שמאוד כדאי במחיר קצת יותר גבוהה אז אפשרי, וגם להפך אם אפשר לחסוך כמה מאות שקלים על ביצועים מעט ירודים אני גם אשמח **כנראה אני אוסיף למחשב הזה שני כוננים קשיחים של SAMSUNG של 1TB כל אחד מהמחשב הישן שלי- זה יגרום להאטה? רעש? או משהו כזה? 1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5K 2. מה שימושי המחשב? משחקים ושימוש כללי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כל משחק חדש שיצא, שיריץ כמה שיותר טוב 5. עד כמה חש…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000, חריגה עד איזור ה5500. אם יש משהו שמאד שווה העלאה נוספת - אפשרי. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים לא כבדים מידי - פיפ"א וצפיה בתכני 4K. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה …
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
מחפשת המלצה למפרט לנייח שישמש לעבודה בתלת מימד עם תוכנות ע כמו Rhino, zbrush, vray (לעיצוב מוצרים ורינדור)וכן עבודה עם פטוטושופ ואילוסטרייטור לעיצוב גרפי ואיור. לא מתוכן אוברלוק. צריכה בנוסף מסך טוב + תוכנות אופיס עדיף לא רועש או רעש מינימלי אך מקורר היטב. מתוכנן כתחנת עבודה יומיומית. תקציב 8k כולל מסך. תודה
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, שאלתי כאן בעבר אבל לא קיבלתי תשובה מספקת (ולכן אין טעם להקפיץ הודעה ישנה). אני מעוניין במפרט ל-HTPC שיעמוד בדרישות הבאות לפי סדר חשיבות. 1. שקט 2. קטן. 3. בעל pci-e ו-זול. לא אמור להריץ משחקים, אפילו לא אופיס. רק אינטרנט וסרטים (בלי HD כרגע, אבל עם אופציה בעתיד על ידי שימוש בכרטיס מסך מתאים ולכן הצורך ב-PCI-e). אין צורך בכרטיס טלוייזיה. אין צורך בציוד היקפי. רק המארז. ראיתי בשלוש חברות מפרטים באיזור ה-1500 ש"ח עם מארזים של JSP או HEC (כאלו שעולים באיזור ה-300 ש"ח). השאלה האם המארזים הללו שווים משהו (התחממות ורעש), והאם המפרט עצמו בסדר. http://ivory.co.il/product.asp?productid=1470&CatCode=142 http://skypc.co.il/pl_product~Sky208~13~0.htm http://www.pc-4u.co.il/p…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
להלן 2 מפרטים שהציע לנו הספק. אשמח לדעת אם הוא ניפח משהו, באדיבותכם התקציב: 4000 ש"ח (חרג באחד מהם) הצרכים המקסימליים: בניית דוכנים ברמת הדמיה אדריכלית ואנימציה פשוטה, עבודת פוטושופ, ריטוש ועיצוב מודעות (לא דורש הרבה כוח מחשוב, אלה לא פוסטרים) להלן ההצעות: [TABLE=width: 447] [TR] [TD=align: right]לוח אם[/TD] [TD]GIGABYTE GA-B85M-D2V 10025[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]מעבד[/TD] [TD]INTEL Core I7-4770 3.4GHZ 8M BOX + ZALMAN COOLING FAN[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]RAM[/TD] [TD]KINGSTON DDR3 4GB HYPERX 1600MHZ CL9[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]ספק[/TD] [TD]12”cm Fan ZALMAN ZM-400-LE 400W[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]מארז[/TD] [TD]ZALMAN M.ATX T3 ENCLOSURE[/TD] …
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-