ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,342 דיונים בפורום זה
-
ההורים החליטו להיפרד מהמחשב הישן בן ה10 ולקנות מחשב חדש. תקציב - 2500 ש"ח (ניתן לחרוג מעט אם משתלם) ייעוד - גלישה באינטרנט, יישומי Office. סוליד באופן חובבני (אבא שלי מתכוון ללמוד קצת, לא משהו מקצועי) ציוד היקפי - ללא רכיבי בסיס קיימים - ללא שקט - כמה שניתן גודל - מארז סטנדרטי, אין צורך בתאורה מערכת הפעלה - ללא העדפה לחנות/איזור קניה - ללא העדפה. מגורים בחוף הכרמל מועד קנייה - מיידי בקשות מיוחדות לחיבורים - ללא אופק שדרוג - כן הערות נוספות: אבקש לכלול כונן SSD בנפח חצי טרה לפחות. בנושא השימוש בסוליד - שימוש קל מאוד, מניח שהדרישה מאלצת לכלול כרטיס גרפי במפרט אולם אין צורך בכרטיס מפלצתי. לאבא שלי י…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם הבן שלי עולה לתיכון ואני רוצה לקנות לא מחשב הוא הולך ללמוד בכיתת מחשבים . הוא גם רוצה לשחק במשחקים הללו : Minecraft Fortnite Call of duty warzone Rocket league GTA 5 התקציב שלי 4000-4500 ( מקסימום 5000 ) ש׳ח עבור מחשב ו עד 1600 ( מקסימום 2000 ) ש׳ח עבור מסך האם מחשב כזה יכול להטעים : https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=18309? אם כן – יש צורך באיזה שפורים/שינוים? האם אפשר לקנות משהו זול יותר? איזה מסך מומלץ לקנות? תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. gta וכל מיני משחקים עתידיים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).FULL HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?כמה שיותר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, …
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
Athlon 64 3200+ (S-939) K8NS-Ultra (s939) 1024(512x2) A-DATA DDR400 xfx 6600GT 128MB DVI,TV DDR3,PCI-E 120 GB 7200 ATA-100 (8MB LG x52 2439 ATX MIDI PFC, usb סה"כ 4490 אני רוצה את המחשב הזה למשחקים לדעתי גם לא צריך יותר מזה תודה מראש אני מחכה לתגובות
-
- 21 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי ALL, מבקש חוו"ד לגבי מחשב נייד שמפרטו כדלקמן: יצרן: Dell דגם ראשי: Latitude דגם: 540-540 מעבד: Intel Celeron Mobile 1.7GHz זכרון: 256MB DDR Memory גודל צג: 14.1 in XGA LCD זכרון מסך: ATI MOBILITY Radeon 7500 כונן אופטי: DVD Drive with Decoder Software כונן דיסקטים: נמכר בנפרד דיסק קשיח: 20GB IDE Hard Drive מודם: Internal 56K Modem כרטיס רשת: 100MB Internal Ethernet Card סוללה: סוללת Litium ION פנימית נשלפת ע"מ לאפשר החלפה מהירה של הסוללה מערכת הפעלה:נמכר בנפרד יציאות שונות וסוג עכבר: TOUCH PAD +POINT +USB+VGA+ PS2 +PCMCIA X2 + Parallel+serial + TV out+Infra red משקל מוערך: כ-2.5 ק"ג יתרונות מובהקים: 4,500 ש"ח, ללא מערכת הפעלה. יכולות גרפיות גבוהות יחסית למחירו ה…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני צריך מפרט למשחקים, שיחזיק לכמה שנים, ושיהיה ניתן לשדרוג עתידי, חשוב מאוד שיהיה בו מעבד כפול ליבה טוב, לוח אם תומך טוב, זכרון ddr או ddr2 בזוג של 1024 (שניהם של 1024), מערכת קירור על מים, (או אם יש לכם המלצה למשהו יותר טוב אני אקבל), כונן dvd, צורב dvd, הארד דיסק גדול (250 לפחות, אבל לא חובה יותר), מארז יפה (אבל בלי חלון, כי זה במיקום שלא רואים) עם ספק כוח טוב, עכבר טוב (אבל לא אלחוטי). לא צריך כרטיס מסך כי אני לוקח אותו מהמחשב הישן שלי, הכרטיס הוא nvidia 6600 GT-AGP ככה שאני צריך שהלוח אם יתמוך גם בכרטיס. גם לא צריך מסך, לא רמקולים ולא מקלדת, אבל אם פיספתי איזה רכיב חשוב למחשב וזה נכנס לתקציב אז אתם מוזמנים לכתוב. תודה לעוזרים
-
- 27 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מבקש מפרט מחשב שישמש בעיקר למשחקים סרטים וכו'.. ציוד היקפי כמו מסך רמקולים עכבר ומקלדת לא צריך. מארז כן. תודה.
-
- 22 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
AMD Athlon 64BIT 3200 Socket 939 G.skill DDR 1024MB 512X2 400Mhz MAXTOR SATA 160GB 8mb 7200RPM Gigaybyte GA-k8nf-9 Nforce4 Leadtek 6800GS 256MB PCI-E NEC/LG DVD DUAL LAYER ARCTIC COLLING Silencer 64TC SUNBEAM Samurai Black FSP 350W-60THN כרטיס קול ורשת כמובן מובנים על הלוח. -------------- [move]5000 ¤[/move] המחשב מיועד בעיקר למשחקים הכבדים יותר והחדשים של היום. לא כלול מסך,פלופי,רמקולים,מקלדת עכבר, ומערכת הפעלה כי אני לא צריך. אשמע לשמוע הערות וחוות דעת שלכם לשיפור וייעול המחשב. תודה.
-
- 27 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לבחור שעוסק בעריכת סרטי וידאו ויצירת סרטוני תלת מימד. אין צורך בהרד דיסק, מסך וציוד היקפי (עכבר, מקלדת, רמקולים).לכל השאר יש 5000 ש"ח. ההרד דיסק שיש לבחור הוא ATA ויש צורך בלוח אם שתומך בזה, אבל גם בSATA לצרכי שידרוג. רצוי שזה יהיה לוח שתומך בPCIX, מאותן סיבות. יש המלצות ?
-
- 27 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ביקשתי חוות דעת בפורום נוסף על המפרט שבניתי בעזרתכם האדיבה, ולהפתעתי פסלו אותו על הסף. רק אזכיר את המפרט שבניתי בעזרתכם: CPU: INTEL Pentium D - 2.6 (805) DUAL CORE- 2X1MB Cache, 533Mhz-775PI CPU Cooler: Arctic-Cooling Highend Low Noise (775) Freezer 7 Pro Memory: 2 X 512MB Samsung DDR II - 667- Samsung Original Hard Disk: WD 160GB-8MB JS - 7200RPM S-ATA II Board: GIGABYTE GA-8I945GMF (945G) - DDR2 - mATX DVD Writer: NEC DVD-RW NEC ND 4550 x16 DUAL LAYER - BULK Floppy: SONY / NEC 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44 Case: COMPUCASE CI-6a19 SUPER MIDI (black) TOWER CASE Power Supply: HEC - HEC-420W (WIN 420UB) - ATX 2 Display: ViewSonic LCD 17" סה"כ: 5,350 ש"ח (בערך) לעומת זאת,…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני צריך מפרט למחשב במסגרת של 5500 עם חריגה מאוד קטנה אולי אני צריך כרטיס קול טוב שיהיה טוב להקלטות ומעבד חזק אבל כרטיס מסך טוב גם לא יזיק הא וכן, צורב DVD איכותי נב ללא מסך וציוד הקיפי
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני צריך מחשב טוב למחשקים *חשבו שהכרטיס מסך יהיה טוב וחזק לא צריך את ה620MB 320MB יספיקו לי *לא חשבתי על הקוורד *מארז - חשבו לי השקט לא אהבתי את הP150 בגלל היצוב שלו.... יש אפשרות לשלב את הP180 או את הatlas? *מסך- שיהי טוב בסגרת התקציב הנרומלית *לא מתכונן אוובר קלוק משוגע אם בכלל זה יהיה קטן וגם לא עכשיו אז אם זה מוזיל עדיף *שכל המערכת תיהיה קרירה *250 דיסק קשיח מספיק לי *משמלם במזומן אז עדיך חנויות שזה מוזיל תעסק.. תודה רבה לעוזרים
-
- 24 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום פורום, לכבוד יום הולדת ה-20 המהולל אני רוצה לקנות מחשב חדש, עכשיו אני לא בטוח עדיין מה יהיה התקציב, אני משער שבסביבות ה1000-2000 ש"ח, עכשיו אני צריך מחשב חדש - כולל CASE, כולל מאווררים, הכל, לא כולל מסך ואביזרים נלווים, רק הקופסא. עכשיו אני גיימר מושבע, המחשב שלי במשחקים כמו קרייסיס 2 פשוט נכבה אחרי כמה זמן במשחק, כנראה התחחמות יתר, אני צריך מחשב חזק שיריץ ויחזיק זמן קדימה. אני אשמח לשמוע עצות, אם 2,000 לא מספיק תגידו, אבל אני צריך משהו שאני יכול לסמוך עליו שיעבוד ויריץ כל מה שאני רוצה וצריך. תודה!
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ללפטופ הזה כרטיס מסך חלש מאוד, Intel 4500MHD, זה יעבוד כמו שצריך אם בכלל עם 2 מסכים מחוברים? זאת ועוד, עשיתי חיפוש באתרים בחו"ל על מפצל, ומצאתי שיש חיבור USB שמתפצל לכמה יציאות VGA, אבל לא הצלחתי למצוא את זה באתרים בארץ.. אשמח אם תוכלו להמליץ לי על חיבור טוב עם מחיר הגיוני. תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב נייד לצורך עבודה על ותכנות תיב"ם כמו Solidworks ו autocad ושישמש אותי לכמה שנים טובות או לפחות עד סוף התואר בהנדסת מכונות. התענייתי במחשב הזה: Lenovo IdeaPad Y700-17 80Q00090IV. יש מישהו שעובד/מכיר את התוכנות האלו ויודע להגיד לי אם המחשב הזה יספיק בפועל?אם יש מחשבים אחרים שמומלצים לגרפיקה אשמח לקבל עליהם פרטים. חשוב לציין שאני מחפש מחשב לגרפיקה ולא לגיימינג. 1. בתקציב של עד 5500 ש"ח אפשר לחרוג טיפה עבור תועלת מספקת. 2. שישמש בעיקר אם לא בלבד לגרפיקה תלת מימדית. (Solidworks) 3. אין צורך בציוד הקיפי. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8: תשובה 4 …
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קניתי את המחשב לנובו Y50 בייבורי עם ה-I7 16GB GTX 960 עכשיו ניסיתי להריץ תמשחק DMC4 והוא ממש נתקע הלכתי לבדוק בגדרות וראיתי שכביכול הכרטי מסך הראשי הוא המובנה ? והRENDERER זה הGTX יכול להיות כזה דבר? בקיצור איך אני מפעיל בצורה אופטימלית משחקים במחשב חזק כזה תודה רבה לעוזרים תמונות:
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? בעיקר יהיה מחובר ב-HDMI למסך 50' כדי להריץ סרטים באיכות של 720/1080 * גודל המסך? עדיפות למסך בגודל 14'. סוג המסך (מט/מבריק) לא קריטי אבל אם יש מסך מט - אז אשמח * רזולוציית המסך? 1366x768 יספיק לי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? איני סוחב אותו איתי הרבה אז המשקל לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אין צורך בזמן סוללה ארוך, שעתיים זה מספיק בהחלט * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? כן, HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? כונן HDD של 320GB יספיק * כונן אופטי? לא ממש קריטי, אבל אשמח שיהיה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כ…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
סוף סוף הגיע גם הזמן שלי לקנות מחשב חדש אז כמו שאתם רואים התקציב הוא 4000 ש"ח. כמובן שבניתי מפרט לעצמי אבל תמיד טוב לשמוע עוד כמה דעות של מוחות שונים אז ככה: INTEL CORE 2 DUO S775 1.86GHz(E6300) 1066MHz/FSB 2MB - BOX מחיר: ¤1036 אחריות: ללא הגבלת זמן. אסטרוניקס מקורי. לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 מחיר: ¤665 אחריות: שלוש שנים. כרטיס מסך: PALIT PCI-EX GeForce 7600GS SONIC 256MB DDR3 128 BIT TV/O DVI - RETAIL מחיר: ¤580 אחריות: שנה. דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS מחיר: ¤396 אחריות: שלוש שנים. זיכרון: PQI TURBO 1024MB DDR2 800MHz CL 4-4-4-12 מחיר: ¤628 אחריות: ללא הגבלת זמן. מארז: COMPUCASE CI-6A21-NPS ATX SUPE…
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שמעו אני צריך מחשב ב-3500 בלי מסך בלי צורב בלי עכבר מקלדת . המחשב הוא למשחקים וסרטים ואינטרנט וכל הדברים הרגילים 160 ג'יגה מקום מספיק כרטיס מסך טוב שיריץ משחקים חדשים טוב.. מהירות ג'יגה .. אם אפשר וכל השאר מה שבראש שלכם... תודה
-
- 24 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המחשב הראשון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4.4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 לכל היותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אין משחקים ספציפים אבל -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 21 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מחשב בלבד ללא מסך ללא כלום 5. עד כמה חשוב השקט בסולם ש…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
core 2 duo e7400 2.8 gigabyte ga-ep43-ds3l 9800gt 512mb 2 ג'יגה ראם הארד דיסק 500 GB תודה : )
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי רציתי לדעת כמה המחשב הנוכחי (נקנה לפני שנתיים) שווה היום. תתעלמו מהטמפ' זה חלק מהתוכנה (אלא אם כן יש משהו חשוד שאני צריך לדעת עליו חח) אם צריך להוסיף איזה נתון תגידו לי בבקשה. תודה לכולם! CPU Intel Core i5 2400 @ 3.10GHz 57 °C Sandy Bridge 32nm Technology RAM 8.00GB Dual-Channel DDR3 @ 665MHz (9-9-9-24) Motherboard Intel Corporation DH67CL (LGA1155) 41 °C Graphics SA300/SA350 (1920x1080@60Hz) 1024MB ATI AMD Radeon HD 6700 Series (Gigabyte) 57 °C Hard Drives 932GB Western Digital WDC WD1002FAEX-00Z3A0 ATA Device (SATA) 46 °C Optical Drives DTSoftBusCd00 DTSoftBusCd01 HL-DT-ST DVDRAM GH22NS50 ATA Device Audio Realtek High Definition Audio
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
בגדול אני מעוניין במחשב כמו שציינתי בחוות דעת, מחשב יציב וטוב עם מעבד טוב. אני די יודע מה אני רוצה, שאלתי היא האם יש איזהשהוא רכיב שמומלץ להחליף. כרגע לא מעוניין לא בכרטיס מסך ולא במסך. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחרוג אם באמת יש צורך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט משחקים סרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן ל…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
רצוי שן כחולה. רצוי שיהיה לו דריוורים לווינדוס 8 (יש לי כבר את הרשיון - לסטודנטים של הנדסה באונ' זה בחינם!) . עבודה משרדית, קצת צפיה בסרטים גודל המסך? 13\14 רצוי עם כרטיס מסך טוב (אך לא חייב). * משקל רצוי? כמה שיותר קל. 1.5קילו משהו כזה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) 6 שעות בערך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) אין * Bluetooth? רצויו * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDDו SSD,) * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם מסך מגע זה טוב, אם יש באקטרה תקציב גם כרטיס מסך טוב אז מה טוב.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 5000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, אינטרנט,סרטים בHD virtualization ויריץ לינוקס 3. האם יש צורך בציוד הקפי?יש צורך בשני מסכים, FULL HD, אלו לדוגמא: U2312HM 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מקלדת ועכבר 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 1 המחשב בסלון 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן אבל אפשרי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות?הרכבה בחנות, ללא תוכנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב …
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-