עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי אני צריך המלצה למחשב נייד, שיהיה קל במיוחד (פחות מ-1.7 ק"ג) ועם סוללה חזקה שתספיק לפחות לכמה שעות. הוא לא צריך להיות חזק, ישמש בעיקר לצרכי אופיס וגלישה באינטרנט. התקציב הוא עד 2,500 ש"ח, לקניה ביד שניה (מחשבים ניידים ב-yad2, למשל). אשמח לשמוע הצעות :xyxthumbs: תודה

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by mayeast2,

פניתי בעבר לפורום ונעזרתי רבות בקשר למחשב זה אך עדיין לא הזמנתי. המחשב הוא עבור ילד, שישתמש למשחקים בינוניים וכן גלישה באינטרנט. אני רוצה שהילד יוכל לראות טלויזיה במחשב - יש לו ממיר דיגיטאלי - כך שמספיק VIVO ולא צריך כרטיס TV התקציב הינו עד 2800 חשוב לי דיסק 80 גיגה - כגיבוי למחשב שלי ונא לא להזהיר על המארז עם הספק הג'נרי - אני משתמש בעבודה שנים עם ספקים כאלו (זה מה שקונים במשרדים) ואין לי שום בעיה עם מחשבים שפועלים 24 שעות ביממה כל השנה. אני מודע לך שה 9200 אינו הכי אופטימאלי, אבל חשוב לי VIVO - או אולי יש לכם הצעה אחרת אקיצר, מה דעתכם ? CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) BOX CPU [ ¤ 628.23 ] 1 Motherboards for AMD : Epox 8RDA3 v2.0 NVIDIA nForce2 Mothe…

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. מחשב נייד לגיימר ממוצוע-קל 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? +100 לא יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימר קל . משחקים ידועים וחדשים כמו Doom 4 שירוצו מהר ובאיכות הגבוהה ביותר , ושימוש ביתי במחשב : עבודה על תוכנות אופיס וצפייה בסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין משהו ספציפי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי גוף ראשון - DOOM 4 , ובסגנון -מהי הרזולוציה הטבעי…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  4. Started by Algrably,

היי, מצורפת תמונה של מפרט מחשב המיועד לעריכת וידיאו מתקדמת בעזרת AVID Media Composer ו-Adobe After Effects. אשמח אם תחוו דעתכם לגבי המפרט, ותייעצו לגבי דברים להוסיף \ להשמיט 1. התקציב המקסימלי - 7.5k א) המטרה לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - ניתן לחרוג מהתקציב 0.5k 2. שימושי המחשב - עריכת וידאו. א) Avid Media Composer - שימוש תדיר (כרגע לא פרנסה) Adobe After Effects - לעתים (עבודות פשוטות) - הרזולוציה הטבעית של המסך שיחובר למחשב - 1920x1080x2, שני מסכי 21"/21.5" - הגדרות גרפיות להן מיועד המחשב - גבוהות 3. ציוד הקפי - מקלדת פשוטה ונוחה, לא קריטי. 4. אין צורך לכלול במפרט תוכנה או רמקולים. 5. יהיה נחמד אם המערכת תהיה שקטה (6, אני מניח?) 6. לא מתוכנן o/c. 7. יש צורך לכלול…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by Alex1980,

שלום! הייתי שמח לקבל חוות דעת על Lenovo IdeaPad Z580 M81DNIV המחשב אמור לשמש אותי להרצת סרטים על טלוויזיה 32 באיכות טובה ולהרצת משחקים (לא כבדים). ממה שקראתי והבנתי, למחשב יש כרטיס גרפי חזק יחסית ומפרט לא רע (תקנו אותי אם אני טועה). הבעיה היחידה שאני רואה במחשב, זה האחריות שהיא רק לשנה ואני לא יודעה עד כמה זה קריטי ועד כמה לנובו זה חברה אמינה. תודה מראש!

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  6. היי, אני מעוניין להחליף את עמדת העבודה הנייחת שלי (נקרא לזה הסבת תפקיד מ-פיתוח והפקת מדיה לניהול פרויקטים) צריך מחשב נייד שמצד אחד יתחבר לשולחן עבודה ויוכל לשמש כתחנה, מצד שני שיהיה קטן ונוח לזרוק בתיק ולקחת איתי לפגישות ומספיק סקסי (כן) בשביל לפתוח מול לקוחות/שותפים. * מטרות המחשב? אינטרנט, פיתוח קוד, עבודה עם תוכנות ADOBE (לא HARDCORE אבל צריך לסחוב יפה בלי לגמגם) * גודל המסך? 13" - המחשב צריך להיות קטן ונוח לנשיאה * רזולוציית המסך? FHD ומעלה, בנוסף חשוב מאוד שיהיה מסך איכותי (IPS) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיפות לTOUCH * משקל: פחות מ1.5 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 6 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bl…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח, כולל מסך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, אולי קצת עריכת סרטונים מהגופרו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Witcher 3 , Fallout 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע אין מסך - ייתכן שבתור התחלה, במידה ולא אקנה מסך מיידית, אשתמש בטלוויזיה 32 אינץ' 720P -לאילו…

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by ibanezzzzz,

הבאתי את המחשב הזה מחבר במחיר סביר יחסית 1000 http://net.nana10.co.il/Article/?ArticleID=821573 . המחשב ב-5 חודשים לא נעשה בוא הרבה שימוש. נקנה מארהב והובא לכאן עם אחריות. המחשב נקנה בעיקר לצפייה בסרטי HD 1080P . התחלתי להוריד סרטים וכבר שום סרט לא רץ באופן חלק בכלל (הסרט מגמגם!). הבאתי את המחשב הזה גם כי ידעתי שהוא מריץ סרטי HD בקלות כמו שרשום בכתבה. עכשיו אין כמעט משהו שלא ניסיתי לסדר. -ניסיתי להריץ עם splash PRO -התקנתי מקודדים של קאזה...לא הצליח מחקתי והתקנתי מקודדים חדשים של WIN7 -הורדתי את הדרייבר הכי עדכני ל readon 6310 HD . עם כל זאת נכנעתי אמרתי אני יתפשר וירד ל-720P והופתעתי לגלות שגם כאן יש גמגום חריף ביותר! חייב עזרתכם! *אם ההודעה איננה בפורום המתאי…

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. אני חושב שהגעתי למפרט הרצוי לי - יש לי עוד כמה התלבטויות שפירטתי: המחשב ישמש לאופיס, אינטרנט מהיר, וצפייה בסרטים (חיבור לטלויזיה - בשלב זה לא HD) לא למשחקים ולא OC אין צורך בציוד הקפי יעבוד על אובונטו ועל חלונות 7 (כדאי 64/32? - יש לי retail שכולל את שני הדיסקים) אין צורך במארז/ספק שקטים במיוחד - המחשב בחדר נפרד חסכון במחיר חשוב יחסית בנוסף לדיסק הקשיח הראשי שאקנה אוסיף גם הדיסק הקיים של 120GB Maxtor לגיבוי וכו' ספק seasonic 350 או fsp 400 (האם צריך יותר?) מעבד AMD Athlon II X4 620 Box (או שעדיף לחסוך ולקחת Athlon 250 ואולי להכפיל זכרון, מה יהיה ההבדל בביצועים?) לוח אם Gigabyte GA-MA785GM-US2H - הבנתי שהוא מצויין ל HT ומאפשר שדרוג עתידי) כונן קשיח Seagate ST3500…

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by matansh85,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000₪ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, אינטרנט, צפייה בתכנים 1080P. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים חדשים שאמורים לצאת כדוגמת GTA ו call of duty החדשים ומשחקי רשת כגון company of heroes 2 ודומים לו. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). , 23 או 24" 1920X…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. אופציה ראשונה: Dell G5 15 9th Generation Intel® Core™ i7 Processor NVIDIA® GeForce® GTX 1660 Ti 15.6-inch FHD Display 256GB Solid State Drive + 1TB Hard Drive 8GB Memory אופציה שניה Dell G5 15 Gaming 8th Generation Intel® Core™ i7 Processor NVIDIA® GeForce® GTX 1060 15.6-inch FHD Display 256GB Solid State Drive + 1TB Hard Drive 16GB Memory ההבדל בינהם הוא בסה"כ 50 דולר. הכרטיס גרפי החזק יותר (GTX 1660 Ti) קיבל ציון גבוה משמעותית במשחק PUBG... השאלה אם בכרטיס המשופר לא ארגיש בחסרון של הזיכרון? (8 ג"ג מול 16 ג"ג) הבנתי גם שהדור התשיעי של אינטל לא ישפיע ממש לטובה בביצ…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. [glow=red,2,300]התקציב לא כולל ציוד היקפי![/glow] המפרט הוא מפרט למשחקים [רשת ורגילים] מעבד: INTEL CORE 2 QUAD PROCESSOR S775 2.4GHz(Q66000) - BOX לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3 כרטיס מסך: BFG PCI-EX GeForce 8800GTX OC2 768MB GDDR3 - DX10 - RETAIL דיסק קשיח: WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200KS צורב DVD: LG DVDRW GSA-H62N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA זיכרון: TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 800MHz CL5 כונני דיסקטים: SONY 3.5 FLOPPY DISD DRIVE ספק כוח: CORSAIR 520W HX SERIES : CMPSU-520HXEU מארז: sunbeam transformer black אני צריך תגובות על המפרט אני רוצה מחשב שלא תוך חצי שנה כבר שום משחק לא יעבוד עליו בגלל זה יש את ה4 ליבות ו8800

• 22 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. היי, כיוון שהמחשב שעזרתם לי לבנות פה לפני מעל 7 שנים התחיל לעשות בעיות, הגיע הזמן לשדרג: בניתי את המפרט הבא, אשמח לעזרה, הכוונה וחוות-דעת בנוגע לשיפורים אפשריים בו וגילוי אי-תאימויות. האם אני מפספס משהו? תודה!!

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by Rockout,

המחשב שלי יחסית ישן, וכשקניתי אותו לא ייעדתי את המפרט לגיימינג. זה המפרט בגדול: מעבד: Intel i5-2500K 3.3GHZ זיכרון: 8GB כרטיס קול: AMD Radeon HD 5800 לוח אם: GIGABYTE GA-P67A-UD3-B3 (אם צריך עוד פרטים אשמח לספק) יש לציין שהמחשב לא מראה סימני האטה ומריץ חלק תוכנות דורשות (משתמש בו הרבה לעריכת מוזיקה ווידאו) אבל עם משחקים חדשים הוא לא מצליח להתמודד בכלל. השאלה שלי היא האם אני יכול להסתפק בשדרוג של כרטיס המסך בלבד, או שצריך לשדרג עוד רכיבים? תודה מראש לעוזרים

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by romansah9,

שלום לכולם. כמו שהבנתם יש לי XPS L702X. קניתי אותו לא מזמן ואני ממש מרוצה מנו. רציתי לבדוק עם יש אופציה לשפר את המחשב ע"י הוספת זכרון (RAM) וSSD? יש לי 8Gb DDR3 ו HDD של 500 Gb. לפני שקניתי אותו ראיתי שהיתה את האופציה לקנות אותו אם שתי כוננים קשיחים ואופציה לSSD. אבל בזמנו זה היה יקר(לא שעכשיו זה זול) עכשיו אחרי חפירות באתר הרשמי של DELL וקצת ברשת בכללי, אני פשוט לא מוצא עקבות בשום מקום לאפשרות לשדרג כוננים קשיחים. זה בכלל אפשרי או שבאופן מסתורי דחפו לי שם משהוא שמונע ממני לשדרג? כנ"ל לגבי הDDR אבל זה יותר לחבר שלי בעבודה (אותו דגם והכל זהה). הרי אמור להיות סלוט לעוד כונן ולDDR נוסף? (הוא אמור לתמוך עד 16GB). או שקנינו מחשבים שלא ניתנים לשידרוג למרות שיש להם חתיכת גודל, …

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. שלום, זקוק לעזרה עם מפרט. תקציב: 2500 ש"ח להכל. שימושים: מחשב משרדי (אינטרנט/אופיס) שישמש מידי פעם בפעם גם לעריכת וידיאו. אין ולא מתוכננים משחקים או OC. בגלל הוידיאו, אני רוצה לקחת מעבד חזק. בגלל שאין צורך בכרטיס גרפי נפרד, אני צריך לוח שיש בו כרטיס built-in. יתר הרכיבים מסביב כבר נבחרו(אם יש הערות אתם מוזמנים): אני יכול לרדת לזכרונות 5-6-6-18 ולחסוך 50 ש"ח. נשארו כ-1300ש"ח ללוח אם ולמעבד. העדפה קלה למעבד אינטל, אבל ממש לא Must.לא רוצה לקחת מעבד ולהמהיר אותו - מעדיף לעבוד עם קירור סטוק ולא להשקיע אקסטרה בפתרונות קירור. העדפה ללוחות Gigabyte או Asus בגלל ניסיון טוב איתם. גם ככה אין יותר מדי מסביב... הערות: אין צורך בהרכבה או מערכת הפעלה. אין צורך ברכיבים נוספים…

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by tronado,

Sapphire ATI Radeon X700Pro Toxic PCIe 128MB

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by Jcs,

מהו המפרט הטוב ביותר שאפשר ליבנות כיום

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש. התקציב שלי הוא עד4000-4500 שקל. אני סטודנט לתואר ראשון במדעי המחשב והמחשב ישמש בעיקר ללימודים. קיבלתי הצעות\המלצות על הדגמים הבאים: TOSHIBA SATELLITE L500-1EH TOSHIBA SATELLITE L500-12T HP PAVILION DM3-1010EJ (לא בטוח בגלל שהוא קצת יותר יקר אבל בכל זאת אני רושם) HP PAVILION DV6-1330EJ HP PROBOOK 4310S VC353EA COMPAQ PRESARIO CQ61-320EJ DELL VOSTRO 1320 מה אתם ממליצים מאלה שרשמתי פה? *מסיבה כלשהי אני נמשך לHP PROBOOK. אני פתוח לעוד הצעות: יש נטייה למחשבים עם מסכים של 13 אינץ' ולא 15. אבל זה לא אומר ש15 מחוץ לתמונה. בלוטות' וכרטיס רשת אלחוטית חובה (אני מאמין שלכל המחשבים החדשים יש את זה אוטומטית...). אחריות יותר ארוכה ושמכסה יותר…

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. בימים האחרונים קיבלתי ZOTAC GeForce GTX 1060 AMP Edition, ZT-P10600B-10M, 6GB GDDR5 Super Compact Dual-Fan IceStorm Cooling FREEZE Fan Stop Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 DRAM 3000MHz C15 Desktop Memory Kit - White Intel BX80677I57600K 7th Gen Core Desktop Processors הייתי שמח לקבל המלצה ללוח אם, בסביבות ה-500 ש"ח שיאפשר לי להוציא את המירב מהחומרה הנ"ל. המחשב ישמש בעיקר לגיימינג אבל גם לוירטואליזיציה (VMware עם Ubuntu, לא משהו גס מדיי) ואני אשמח לשמור על האופציה של אוברקלוקינג בינוני פתוחה

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. הרכבתי את המפרט הבא: אשמח אם תעזרו לי לשפץ אותו במארז וספק והחלפת חלקים כאלה או אחרים אם יש צורך לדעתכם. המחשב מיועד למשחקים ואינטרנט. 979.79 AMD Athlon 64 (3800+) - Dual Core 512 Cache [939 PIN]- RETAIL 527.00 DFI Infinity nF4 Ultra (Nforce 4 ultra) - 939 - ATX 597.94 2 512MB TwinMos DDR PC3200/400 - original C2.5 1,098.98 LEADTEK - PX7600 GT TDH 256MB DDR3 - PCX - Retail 426.99 WD 200GB-8MB JS - 7200RPM S-ATA II 196.07 NEC DVD-RW NEC ND 3550 x16 (WHITE) DUAL LAYER - BULK 68.32 Logitech® Deluxe Keyboard 122.97 Logitech MX-500 optical mouse- usb/ps2 - OEM 4,018.06 אודה לעזרתכם. תודה.

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by אביחי,

הרכבתי לחבר שלי מפרט, אני רוצה לדעת מה אפשר לשפר. התקציב הוא: 12,000 GIGABYTE nVIDIA Ge Force 6800 Ultra 256MB GDDR3 256BIT PCI-Express SLi Ready - 2,800NIS AMD Athlon 64 X2 4400+ Dual Core - 3,100NIS GIGABYTE nVIDIA K8N Ultra SLi nForce 4 - 750NIS 4,096MB Kingston DDR400 (1,024MB x 4) - 2,400NIS Western Digital Caviar RE2 400GB 7,200RPM S-ATA 16MB - 1,600NIS Lite-On SOHW-1653S02C Dual Layer DVD±R/W/DL - 310NIS LiteOn SOHC 5232K CD-RW/DVD-ROM Combo x52/x32/x52, x16/x48 - 300NIS SunBeam Transformer Black case (No PS) - 250NIS Antec TrueControl 550Watt - 800NIS

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by Daedalus,

אני צריך מפרט ב 3500 שקל שיכלול : לוח אם , מעבד , זיכרון , כרטיס מסך , כונן דיסקים ומארז + ספק . השימוש של המחשב הוא לא למשחקים אלא לגלישה באיטרנט וסרטים חשוב שהמחשב יהיה מבוסס Intel ולא AMD עריכה : אפשר לחרוג לכיון ה 4000 אבל לא יותר מ 4000

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by OmerS,

שלום, לפני מספר כמה שבועות הרכבתי מפרט לחבר שלי שרצה מחשב בעיקר למשחקים, הוא לא קנה מחשב עדיין אבל בינתיים חבר אחר אמר לי שהוא רוצה מחשב למשחקים, הצעתי לו את המפרט הזה, השאלה שלי היא אם המפרט הזה עדיין טוב (או טוב בכלל) ובבקשה שלחו לי הצעות לשיפורים... לא מתוכנן OVERCLOCKING לוח אם - Gigabyte GA-8SG667 SIS 648 (533Mhz,AGP x 8,5.1 Sound,ATA133,USB 2.0) זכרון - 256MB 2700 DDR OEM מעבד - Intel Pentium IV 2.4GHz 512K 533MHz Socket 478 CPU מארז - TASK 3003 3 FANS דיסק קשיח - WESTERN DIGITAL 60GB 7200RPM ATA100 כרטיס מסך - LEADTEK WINFAST GEFORCE 4 TI4200 64MB DDR כונן תקליטונים - GENERAL (לא צריך סידירום, מקלדת, עכבר, צורה או מסך..) אין פה מחירים כי ההצעה נבנתה לפני כמה שבועות…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. שלום אנשים, לצערי נפטר לי המחשב לאחרונה ואני צריך מחשב חדש. אני צריך מחשב למטרות משחקים, Matlab ו-SolidWorks. לא מתוכנן OC. בנוסף, אני צריך גם מסך חדש. אני מתלבט בין מסך עם פנל e-ips לבין אחד עם TN. האם לשימושים שלי אני ירגיש בכלל בהבדלים? שקט די חשוב לי... 8 מתוך 10. אני מעדיף לקנות את המחשב מ-TMS (אלא אם כן יש לכם תובנות שאני לא יודע)... והתקציב הוא 5000 ש"ח (אפשר למתוח עד 5500 אם זה משתלם). תודה אנשים.

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.