עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום , אני מזמין כנראה שבוע הבא את החלקים מNewegg וההורים שלי יביאו לי אותם מהדירה שלנו בארה"ב . אז בעקרון את המארז Antec Sonata III + PSU 500W אני אקנה בארץ = 803 ש"ח מעבד Q6600 ב 1088 ש"ח כרטיס מסך 8800GT של EVGA 650Mhz (שווה להוסיף 20$ בשביל BFG עם 675 Mhz?) ב1127 ש"ח זכרונות G.Skill 4GB (2X2GB) 4-4-4-12 ב 600 ש"ח לוח עוד לא החלטתי אם את הGigabyte GA-P35-DS3L שדי תואם את הצרכים שלי אבל אין בו תמיכה בPCIE 2.0 (הוא עולה 370 שקל) או את האסוס P5E (הוא עולה 870). את הצורב והכוננים הקשיחים אני משאיר. יוצא 4K בלי הP5E או 4.5K אם הP5E. שווה לתת צאנס לHD3870? הוא זול משמעותית מה8800GT..הוא עולה 70$ פחות. דעתכם? תודה מראש

• 9 תגובות
    • 727 צפיות
  2. עשיתי בימים האחרונים קצת בדיקות לגבי החידושים בשוק. אני כותב פה את ההמלצה שלי על לוח-אם/מעבד כשירות לקהילה נראה לי שכדאי לחכות כחודשיים בגלל שיש עכשיו החלפות "חצי דור" - X97 ו-Devil's Canyon. לגבי המעבד אני ממליץ לחכות ולקנות את ה-i7-4790k devil’s canyon. בלוח אם הייתי הולך על ASUS MAXIMUS VII HERO מאחר שדור קודם שלו קיבל את הביקורות הכי טובות ב-newegg. לאלו כמוני שיותר איכפת להם מהיציבות הייתי הולך על הGigabyte GA-Z97X-UD5H Black Edition (אפשר בהרשמה בג'יגהבייט לקבל 5 שנות אחריות, וצריך לוודא עם היבואן שהוא תומך בזה). הייתי שוקל גם את ה-ASUS SABERTOOTH Z97, אבל בזהירות כי הדור הקודם קיבל ביקורות לא טובות.

• 9 תגובות
    • 992 צפיות
  3. היי, אני מחפש מחשב נייד קטן שישמש אותי בעיקר לסרטים/אינטרנט/ מטלות תכנות. רוב הזמן המחשב ישמש כמחשב נייח ויתחבר למסך חיצוני. נתקלתי בשני המחשבים האלו [h=1]Lenovo IdeaPad M30-70 MCF27IV[/h] [h=1]Lenovo IdeaPad S310 5943-5390[/h] ההפרש במחירים זעום (בסביבות 5 שקלים), אבל אני לא מצליח להבין מה ההבדלים בניהם. חוצמזה, מאחר ורוב הזמן המחשב הזה הולך להיות באותו מקום, התלבטתי אם לא כדאי לקנות intel NUC במקום מחשב נייד. תודה רבה, מאיר

• 9 תגובות
    • 3.4k צפיות
  4. אני מעיין במודעות מכירה של מחשבים ניידים משומשים ונתקל בביטוי הזה שאין לי מושגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגג מה זה בכלל !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• 9 תגובות
    • 23.3k צפיות
  5. שלום לכולם! לאחר 4 שנים, החלטתי לשדרג את המחשב (והמסך), למחשב שיחזיק גיימנייג בהגדרות גבוהות בינוניות (גבוהות בעיקר כמובן). עיינתי בסטיקי, והבנתי שצריך לענות על שאלות מסוימות כדי שאוכל לקבל הצעות קונקרטיות. . מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5.2 אלף שקל. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקל 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? אני מצפה להריץ משחקים על הגדרות גבוהות כלל הניתן, בנוסף אני אשתמש במחשב לצפיה בסרטים. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר מאוד ב) במידה והמחשב מיוע…

• 9 תגובות
    • 973 צפיות
  6. שלום לכולם! הרכבתי מפרט למחשב באזור ה5000 ש"ח ורציתי את חוות דעתכם. עובדות: 1. המחשב ברובו ישמש לגימינג (fifa, starcraft2, WIC) אבל מעדיף בגדול לא להיות מוגבל למשחק כזה או אחר. 2. בשאר הזמן אינטנרט + עריכת סרטי וידיאו ביתי (בקטנה) ותיקון עיניים אדומות בתמונות שצילמתי.. 3. השקט נורא חשוב לי. 4. המסך שברשותי הינו 2209 של DELL (רזולוציה 1680X1050). אבל מעדיף לא להיות מוגבל ברכישה עתידית של מסך 24". 5. לא יהיה OC במחשב נקודה. 6. המעבד שברשותי i7-930 קיבלתי במתנה ואינו כלול בתקציב. (ולא, אני לא יכול למכור אותו...) 7. התקציב להשקעה שואף למינימום בכפוף לאילוצים מאחר ואני מעוניין מתישהו לרכוש את הSSD החדשים של אינטל (3G). אם צריך עוד עובדות ששכחתי אשמח להוסיף. ועכשיו …

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by tropit,

שיפרתי את המפרט ששמתי פעם שעברה (של ה15 אלף) הוספתי כרטיס קול וגם שילבתי בין מה שאמרתם לי למה שרציתי לפני כן, מה אתם אומרים? - אשמח לקבל עוד דעות תודה שבת שלום! נ.ב : מחשב גם חזק למשחקים וגם חזק לתוכנות כבדות כמו מוסיקה מעבד: Intel Core 2 Quad Extreme QX9650 3.0hz 12MB BOX כמות: 1 - מחיר: ¤4901 קירור למעבד: Thermalright Ultra 120 Xtreme כמות: 1 - מחיר: ¤319 לוח אם: Gigabyte GA-X48T-DQ6 כמות: 1 - מחיר: ¤1414 מארז: Thermaltake Armor Plus Black + Window כמות: 1 - מחיר: ¤790 קירור למארז: Thermaltake 120mm Smart Fan Blue Led כמות: 2 - מחיר: ¤69 ספק כוח: Corsair 650TX 52A @ 12V כמות: 1 - מחיר: ¤568 זיכרון: Corsair 4GB Kit (2GBX2) DDR3-1333Mhz Twin3x4096…

• 9 תגובות
    • 831 צפיות
  8. Started by *BYZ*,

http://www.zed.co.il/Product.asp?ProdID=949836 http://www.zed.co.il/Product.asp?ProdID=857879 אני לא יודע אם השני תומך בויסטה (כי לא כתוב). אבל נראה לי שכן

• 9 תגובות
    • 886 צפיות
  9. Started by blackcoma,

נתנו לי אופציה בחנות לקנות במקום TWINMOS DDR 512MB 400mhz CL2.5 את ה - OCZ DDR 512MB 400MHZ Premier CL2.5 המגיע עם גוף קירור , באותו מחיר ( בנועה מחשבים ), איזה מהם עדיף למפרט : AMD Athlon 64 3200+ Venice 512KB L2 Cache Socket 939 Processor - BOX GIGABYTE GA-K8NF-9 NFORCE4 WD 200GB 7200RPM 8MB JD SATA LEADTEK WinFast PX6600GT TDH Extreme 128MB DDR PCI-EXPRESS המחשב לא יעשה OC

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  10. היי, אני מחפשת מחשב נייד לצורכי לימודים (סטודנטית לפסיכולוגיה), בעיקר אופיס, אינטרנט ואולי סרטים.... מעדיפה מסך גדול על משקל נמוך. ראיתי מודעה בעיתון שיש בבאג מחשב של טושיבה Satellite L350-10B ב- 3996 ש"ח מצ"ב המפרט: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=6470&perur=2&t=1&c=339 לפי מה שראיתי בזאפ, מחשבים עם מסך 17 אינץ' עולים הרבה יותר, ולכן זה דיי תמוה.... האם אתם ממליצים על הטושיבה? או שיש המלצות למחשבים נוספים? ואגב, איך השרות לקוחות של טושיבה בארץ? אשמח לתשובה... הדס

• 9 תגובות
    • 941 צפיות
  11. Started by Senator Stupidity,

שוב הריני חוזר לפורום המפרטים האמין והטוב של HWZone! אשמח לקבל את עזרתכם שוב, והפעם עם HTPC. כאמור - תקציב עד 4K, אולי יאושרו חריגות מוצדקות ( ). והאילוצים, בסדר חשיבות יורד: 1. חייב להיות בעל יציאות אודיו דיגיטליות (אופטי/קואקסלי), נפרדות מ-HDMI/DVI (יש לנו רסיבר ללא כניסת HDMI אבל עם כניסות אופטיות וקואקסליות). 2. חייב להגיע במארז "יפה" לפי הסטנדרטים של אמא (מה לעשות, אמא אחראית על עיצוב הסלון) - כלומר, מארז שנראה שונה ככל האפשר מהסטנדרט המקובל של "בלוקי hi-fi מלבניים", או לחלופין דק מאד. זה המארז הדק ביותר שהצלחתי למצוא בארץ - אשמח אם תראו לי אחד יותר דק (או, לחלופין, אחד שמן שנראה מגניב, כמו למשל ה-HTPC העגול של סוני) 3. רצוי שיהיה לו כרטיס רשת אלחוטי בתקן n, אבל…

• 9 תגובות
    • 840 צפיות
  12. רשמתי טווח מחירים כי אני לא בטוח שאפשר להעמיד מחשב טוב בסכום של 1500 ש"ח. נקודה נוספת , כונן קשיח בגודל בינוני מינוס בהחלט יספיק , הכי חשוב לי זה הביצועים של המחשב. כאמור , אני חותר כמובן לכיוון ה- 1500 אבל אם סכום קטן נוסף של 100-200 ש"ח יאפשר לעלות מדרגה , אני בהחלט מוכן לשקול תודה מראש.

• 9 תגובות
    • 718 צפיות
  13. . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 חריגה מינימלית עד 3700 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר צפייה בסרטים\סדרות HD\4K, גלישה באינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כונן חיצוני (יש 2 של 3TB) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רצוי לא חובה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את …

• 9 תגובות
    • 3.3k צפיות
  14. Started by Plumber,

שלום לכם יהודים יקרים אני צריך מפרט למשחקים עד 4000 ש"ח עם אפשרות לחריגה עד 4500 אבל עדיף שלא... לא צריך ציוד היקפי, לא מתוכנן אוברקלוק, הארד דיסק לפחות GB 500 ואם התקציב מאפשר אז אפשר להגדיל, ועדיף שיהיה כמה שיותר שקט... תודה לעוזרים

• 9 תגובות
    • 860 צפיות
  15. לוחות אם למעבדי אינטל? ABIT כמות מחיר סה"כ AS8 (865PE),soket 775 1 610 זכרונות? DDR 500 כמות 2 256MB A-DATA 2 330 לאחד 660 לשניים כרטיסי מסך? Sapphir (ATI) כמות מחיר סה"כ RADEON 9600XT TV,DVI 128MB 880 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL כמות מחיר סה"כ 80 גיגה GB 7200 ATA-100 (8MB) 390 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? FLOPPY כמות מחיר סה"כ Teac/SONY 1.44 1 40 צורבים? CD Recorders כמות מחיר סה"כ Lite-on 52 x 32 x 52 (kit) 1 190 מארזים? כמות מחיר סה"כ HEC Compucase CI-6A19 1 390 מארזים? Power Supply כמות מחיר סה"כ KSP 300W (True Watts) PFC 1 110 מסכים? MAG כמות מחיר סה"כ 17'' 786 PF FLAT 1 740 סה"כ 5110

• 9 תגובות
    • 795 צפיות
  16. Started by Darking99,

רציתי לשדרג את המפרט שלי כיוון שהוא כבר די ישן (אמנם לא חלש אבל ישן). התקציב אינו גדול אך קודם אני רוצה לדעת אילו חלקים כדאי לשדרג, איזה חלק להסויף/להכניס במקום והאם הוא יפעל עם המערכת שלי טוב ולא יווצר צוואר בקבוק או משהו בסגנון. המפרט שלי הוא כזה: מעבד - Intel Core Quad Q9550 2.83GHz לוח אם - Asus P5QC (תמצית: 2 סלוטים לDDR3 עד 8GB ועד 1333 MHz, יציאות - יציאה אחת של PCIe 2.0 x16, 3 יציאות של PCIe x1 , ו2 יציאות PCI) זכרון - 2 זכרונות OCZ 2GB DDR2 800 MHz שתופסים 2 מתוך 4 סלוטים כרטיס מסך - Sapphire Radeon HD 4870 (ידוע שעושה בעיות עם משחקים מסויממים בעקבות התחממות רבה) עכשיו כמה שאלות למחשבה בדרך להמלצה על מה לקחת... *האם אפשר לבצע מערך Crossfire ואם כן אז בהתק…

• 9 תגובות
    • 947 צפיות
  17. Started by rosesr,

המסך צריך להיות איכותי והעכבר פשוט וגם המקלדת צריכה להיות פשוטה תודה מראש ;D

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. תוספת למה שנכתב למטה (נערך 19/9ׁ) המחשב יצטרך להחזיק גם מערכת מצלמות אבטחה. 4-5 מצלמות דרושה גם המלצה לכרטיס מצלמות (מחיר לכרטיס מומלץ 4 מצלמות ומחיר לכרטיס מומלץ 8 מצלמות) וכן המלצה ל2 מצלמות עם ראיית לילה ו2-3 מצלמות בלי צורך בראיית לילה. התקציב למערכת המצלמות טרם נקבע, יוחלט בהתאם להמלצות. ------------ המחשב הישן כנראה הלך לעולמו בשיבה טובה, עוד דרוש ניתוח החלפת קבלים כדי לברר סופית. אבל ... דרוש שילוש- מעבד(וגם קירור שקט), לוח אם, זכרונות. המחשב מריץ מערכת הפעלה לינוקס ג'נטו, ועליה 4-5 מכונות וירטואליות (חלקן לינוקס, חלקן ווינדוס סרבר 2008R2) פעיל 24/7/364 לכן דרושים 16GB זיכרון למחשב לא יחובר מסך באופן קבוע(כל ההפעלה והניהול בשליטה מרחוק) עדיפות לצריכת חשמל נמוכה. ע…

19. בונה מפרט לחבר - זקוק ל-5 מחשבי מעבדה (זהים) בכ~4K כולל מקלדת, עכבר ומסך. מיועד בעיקר לסטודנטים במעבדה אוניברסיטאית לשימוש ב-MATLAB ו-C, ללא גיימינג בכלל (לעבודות כבדות במיוחד יש שרתים יעודיים). 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4000 ש"ח לא סופי. בהחלט תיתכן גמישות כאן במידת הצורך. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לא לבזבז ללא צורך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? התקציב גמיש כך שגם חריגה של כמה מאות שקלים אפשרית אם יש הצדקה של ממש (עד 1000 נאמר במקסימום). 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? תוכנות מתמטיות. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן ה…

• 9 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. שלום לכם פעילי HWzone. ראשית, אני מודה לכם על תשומת הלב ונחישותכם לעזור לאלה הפחות מבינים. חבר טוב שלי הכין לי מפרט לפני שבועיים בערך, רציתי לדעת מה אתם חושבים ואם כדאי לחכות למוצר טוב יותר שיצא בקרוב. אבל קודם אציין את צרכי לפי הפורמט המצויין בכללי הפורום. התקציב שעומד לרשותי 5500 ש"ח. מטרות המחשב הם משחקים כבדים. אין צורך בציוד הקפי. אני כן מעוניין בכונן DVD, צורב, כונן דיסקטים. כרטיס קול לא חובה. ההעדפה שלי בכרטיסי מסך היא ל NVIDIA, לא שאני מבין בחברות האלה, פשוט כל כרטיסי המסך שהיו לי פותחו ע"י NVIDIA. עיצוב המחשב אינו חשוב כלל אם כי למיטב ידיעתי קירור הוא דווקא כן נושא חשוב. אין צרכים מיוחדים כלשהם, העיקר שיפעיל משחקים טוב . מידת הרעש איננה חשובה כלל כל עו…

• 9 תגובות
    • 777 צפיות
  21. Started by eranisra,

שלום רציתי לדעת אם ידוע על מעבדי ATOM כפולי ליבה שאמורים לצאת מתישהו ואם כן אז מתי בערך? אני חושב על לקנות מחשב מיני אך המעבדים הם עדיין די חלשים ואני חושב בטווח הרחוק מחשב שיחזיק לפחות 4 שנים (לא למשחקים כמובן).

22. http://www.tms.co.il/preview/spec/dwuvc71z

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by esh,

מעבד: AMD Athlon 64 3000 Venice BW-E6 Socket 939 BOX קירור מעבד: GIGABYTE NEON 8 לוח אם: Foxconn NF4UK8AA-8EKRS זיכרון: SAMSUNG 1024MB (512MB*2) DDR400 כרטיס מסך: POWERCOLOR Radeon X800GT 256MB DDR3 256BIT R480-Core PCI-E *RETAIL מארז: RAIDMAX Scorpio 868 Blue ספק כוח: ENERMAX WHISPER EG365P-VE 350W סה"כ מחיר: 3850 ש"ח. (כולל הרכבה) מה אתם אומרים שווה את המחיר?

• 9 תגובות
    • 892 צפיות
  24. אוקיי, עקבתי אחרי הפורום הזה כבר הרבה זמן ואני כנראה אקנה מחשב בחודש הקרוב (אני יוצא למשלחת לארה"ב ושאני חוזר זה אמור להיות התאריך קניה...) אני מקווה שעד אז המחירים קצת ירדו אבל רציתי לשאול אתכם כבר עכשיו מה דעתכם על שני מפרטים שבניתי שהם אמורים להיות הבסיס של הקניה +- שדרוגים קטנים בתקווה שהמחירים ירדו עוד בחודש הקרוב מפרט מבוסס INTEL וOC לא רציני, 3938 ש"ח בTMS מעבדים Intel Core 2 Duo E4400 2.0Ghz Conroe OEM E4400T ¤ 656 1 לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3L Conroe Support GP35DS3L ¤ 594 1 מארזים Compucase HEC 6A19 400TRT Black ¤ 414 1 קירור למעבד Arctic Cooling Freezer 7 Pro ¤ 125 1 זיכרונות Corsair 2GB Kit Value Select DDR2-667 (2x1GB) C2GG667KB ¤ 398 1 קשיחים למחשבים …

• 9 תגובות
    • 748 צפיות
  25. Started by Deeply,

שלום לכולם, שמי אור ואני צריך מפרט של עד 3000 כלומר.. שלא יעבור אותו או שלא יהיה על 3000 (אלא קרוב אליו) אני צריך שהמחשב יתאים להכל.. לא למשחקים גדולים מדי, שיהיה INTEL. תודה רבה

• 9 תגובות
    • 641 צפיות

דיונים חדשים בפורומים