ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
שלום! טוב אני עורך וידאו ומשתמש PC כבד (ריבוי תוכנות במקביל) עכשיו גם חומד את האופציה של האקינטוש (OSX86) לאחר חרישה של פורומי האקינטוש נסגרתי פחות או יותר על חומרה. לוח אם: מבוסס P35 של אסוס http://www.skypc.co.il/Product.asp?Pid=31101&Cat2Cat1ID=31&Cat2ID=0&aff=Zap〈=HE מה אתם אומרים על לוח זה ביחס למתחריו?? בגדול אני רוצה אותו כי קיבלתי המלצה ספציפית עליו מבחינת תאימות להאקינטוש, אבל יהיה נחמד לדעת שהוא מהמובילים גם לPC... מעבד: Q6600 מתכנן לעשות לו OC רגוע, וברגע שמחירי הPenryn יצנחו ארכוש מעבד חדש ללא החלפת לוח אם! זכרונות: אני רוצה 4 גיגה במהירות 800Mhz (שני מודולים של 2 גיגה) מבחינתי חשוב לי שיהיו אמינים מהירים וחזקים. אני לא מכיר חברות כ"כ…
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (כבדים), צפיה בסרטים, עבודה בפוטושופ, תכנות (Visual Studio, Webmatrix, Eclipse וכו') * גודל המסך? לא פחות מ-14, עדיפות ל-15.6 * משקל רצוי? לא כל כך חשוב (אבל לא כבד בטירוף) * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיף שיהיה באיזור ה-3 שעות עבודה (מינימום 2+) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? עדיף, לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 ג'יגה * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא חובה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם…
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, הגעתי ל2 מפרטים סופיים שאני יצטרך לבחור מבינהם. (סוף סוף ) אני עדיין מתלבט בין אינטל לAMD. להלן המפרטים: AMD: AMD Athlon 64 3200 (939-pin) Oem 990 ש"ח Gigabyte GA-K8NF-9 Ultra nVIDIA nForce4 Socket 939 599 ש"ח Samsung 512MB DDR 400 Original 565 ש"ח Western Digital 160GB SATA II 8MB 7200RPM WD1600JS 465 ש"ח eVGA GeForce 7600GT 256MB PCI-E 1,290 ש"ח LG GSA-4167B DVDRW Bulk Black 265 ש"ח Compucase 6A19-2F Midi Tower 400Watt 24 pin 487 ש"ח סה"כ 4,661 ש"ח INTEL: Intel Pentium D 805 Dual Core 2.66Ghz LGA 775 Box 855 ש"ח Arctic Cooling Freezer 7 Pro for LGA775 157 ש"ח Gigabyte GA-8I945PG I…
-
- 27 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, אני סטודנטית שנה א', לרפואת שיניים. (משמע יש הרבה מה לסכם חח) ניסיתי להיות סמסטר אחד בלי מחשב, אבל הבנתי שכן יש לי צורך בו, ועכשיו לסמסטר ב' אני מעוניינת לקנות לפטופ, וגם כמובן לשנים הבאות. מה גם שהנייח שלי התחיל לקרטע). אני בעיקרון מתכננת לקנות אותו ב KSP (חנות שאני סומכת עליה) אבל אין לי בעיה גם לקנות בחנות אחרת. עוד דבר, יש לאבא שלי חבר שנוסע בקרוב לאילת, אז הוא יוכל לקנות לי אולי שם (שזה כבר פחות 18% ושווה). התקציב בעיקרון הוא בלתי מוגבל, אבל אני לא באמת רוצה להשקיע מעבר למה שצריך. העדיפות כמובן שהמחשב לא יעלה על 6-7 אלף. (אם אני מסתכלת למשל על לנובו יוגה 2 ו 2 פרו, אז עם כל שיפור המחיר עולה בעוד איזה אלף.. אז השאלה האם באמת יש צורך להשקיע). …
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום! ברצוני לשתף אתכם במפרט מחשב שהרכבתי לצורכי המרות וידאו. אשמח לקבל ביקורת ותיקונים. מחשב מבוסס על מעבד QX6700 Motherboard Abit AW9D Intel 975X LGA775 Motherboard (המלצות ללוח יותר טוב יתקבלו בברכה) Power Supply Enermax 535W EG565P-VE 20/24Pin Power Supply Video Card Gainward BLISS 7300GT 256MB Silent PCX DVI Video Card (לא צריך כרטיס חזק, זה רק שיהיה אפשר לראות מה עושים) CPU Intel Core2 Quad Extreme 2.67GHz 8MB QX6700 Box CPU OS Microsoft Windows XP Professional OEM Edition English OS (חייב להיות חוקי) DVDRW NEC AD-7170A White x 18 Bulk DVD±R/RW HD Seagate 250GB ST3250624NS 16MB NCQ S-ATA II HDD HD Seagate 250GB ST3250624NS 16MB NCQ S-ATA II HDD (RAID0) HD Seagate 2…
-
- 20 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, אני שוקל לשדרג / להחליף את רב המחשב שיש לי כרגע ואשמח ליעוץ בנושא. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 עדיף לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ושימוש משרדי רגיל 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) Samsung Evo 860 500GB עוד הארד דיסק HDD של 1 טרה קירור מים למעבד Antec Kuhler K120 (עדיין סגור ולא שומש) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. …
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
אחרי שביליתי את הימים האחרונים בקריאה מסיבית של כל הביקורות בערך באתר ובסיוע של מספר אנשים, בניתי את המחשב שנראה לי שאני הולך לקנות, אשמח לקבל תגובות ובהקדם מכיוון שאני מתכוון לקנות את המחשב בימים הקרובים (אני די לחוץ על הזמן כי הלוח אם של המחשב הישן נשרף וכרגע אני נאלץ להשתמש במחשב של ההורים). מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn BOX כמות: 1 - מחיר: ¤902 לוח אם: Gigabyte GA-X48-DS4 כמות: 1 - מחיר: ¤1089 מארז: THERMALTAKE SOPRANO Black כמות: 1 - מחיר: ¤325 ספק כוח: FSP Blue Storm II 500W Satax4 PCI-Ex2 A.PFC Retail כמות: 1 - מחיר: ¤348 זיכרון: Corsair 4GB Kit (2GBX2) XMS2 DDR2-800 CL5-5-5-15 כמות: 1 - מחיר: ¤542 קשיח למחשב שולחני: Samsung 250GB SATA II 16MB כמות: 1 …
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, אני איש תוכנה, אבל הידע שלי בחומרה מוגבל מאוד והייתי שמח לקבל עצות בנוגע למפרט למחשב חדש עד 8000 ש"ח (אפשר פחות, אפשר לחרוג קצת). מטרות: תכנות, הפעלת תוכנות לכתיבה תוכנה כבדות מאוד שדורשות זכרון רב ויכולת עיבוד במקביל (החלק העיקרי והכי חשוב). משחקים, אחרי הכל מחשב ביתי, אבל לא משהו יותר מידי, אני משחק אחת לחצי שנה איזה משחק, לא יותר מזה. שטח אכסון גדול (סרטים, מוזיקה וכו'). לא כולל: מסך, מקלדת, עכבר ושאר עזרים, רק "ברזל". דגשים: לפחות 2 ג'יגה RAM. כרטיס קול טוב. תודה רבה, עמרי
-
- 29 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי יש לי אפשרות לרכוש את ה HP 8450P בכ 4200 ש"ח או את ה 8440P בקצת פחות. האם אמחשבים של HP בסרה הזו נחשבים למוצלחים ? יש בעיות ידועות כלשהן ?? המחשב מיוחד בעיקר לצרכים משרדיים וגלישה. מסך לפחות 14", יש חברות אחרות מומלצות יותר ? תודה !
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
0. גודל מסך 15 1. 2,500₪ 2. עבודה משרדית, אינטרנט, לימודים ומשחקים בסיסיים 3. לא 4. לא 5. חשוב עד כמה שזה רלוונטי 6. - 7. צריך לכלול מערכת הפעלה 8. לא. רצוי באזור ראשל"צ 9. בחודש הקרוב 10. לא. 11. - 12. בעיקר עבור ילדים בגילאי בית ספר יסודי
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז ככה צריך מפרט מחשב של גיימינג עד 5.5K המטרה של המחשב היא משחקים כבדים ושיעבדו על רזולוציות גבוהות בלי שום בעיה... ללא ציוד היקפי... חשוב שהיה קירור ושהמחשב היה שקט. נ.ב יש לי מסך דק "17 עם זה עוזר דרך אגב בשביל משחקים מה עדיף לי Intel Core 2 Duo או Intel Core 2 Quad ? תודה רבה לכל העוזרים...!!
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מעבד: AMD XP 2600 לוח: abit nf7 v2 זכרון: 256X2 כ.מסך: sapphire(ati) 9600xt 128 mb הארד דיסק: 60 GB hitachi צורב: LG\Samsung\Sony\Lite-On איזה כדאי? מסך: IIYAMA 1404 17 " שטוח כל זה נמצא בסוף הגבול של התקציב שלי מה אתם אומרים? הSapphire יצרנית טובה? ואיזה צורב כדאי?
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי... כרגע נמצא באילת ואני מחפש מחשב נייד שיתאים ללימודים בחודש הבא. הלימודים יכללו תיכנות. המחיר בערך בין 2500-3000.. שאיפה שהמעבד יהיה דור 10 לא חשוב לי מסך טאץ'. יהיה קל לנשיאה. שיגיע עם ווינדוס. ומסך 15.6. היה לי בעבר lenovo ideapad.. לא היה לי כל כך נוח.. כרגע עם dell inspirion בן 4 שנים.. אהבתי את הדגם. הסתכלתי על זה https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=31682&site-search=1 תודה רבה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני ממליץ לחבר לקנות את אחד המחשבים המוכנים האלה: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11651 http://ksp.co.il/?uin=21256 צרכים: לראות סרטי תלת מימד בטלויזית תלת מימד, קצת משחקים. רק המלצתי שיחליף את הכרטיס מסך ל http://ksp.co.il/?uin=16917 על מנת שיתמוך ב 3dtv play של nvidia http://www.nvidia.com/object/3dtv-play-system-requirements.html מה דעתכם? אשמח לחיזוקים או המלצות
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יעבדו עליו משחקים חדשים כן? ולכרטיס מסך יש יציאות vivo? תודה
-
- 21 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש אפשרות לחסוך אז עדיף ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD,BF,Lineage ll וכדו' + משחקים שעתידיים לצאת. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 22' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמ…
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, להלן המאפיינים שאני מחפש במחשב: - צג 15.6 - סוללה 8 תאים - SSD (אופציה לSSD +HDD יותר טוב , HDD 7200RPM) - כרטיס מסך טוב שיכול להריץ משחקים כמו LOL . - מקלדת נוחה (סטייל אסוס) - מתאים להרצת תוכנות של לימודי תוכנה. - DVD לא חובה - מעבד I5 ומעלה ומראש המון תודה לכל העוזרים
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3500 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: מולטימדיה(כל הפורמטים,כולל תכני HD),עבודה משרדית,משחקים,עריכת וידאו,גראפיקה. תוכנות עריכה:After Effects,Premiere,PhotoShop וכו'... משחקים:GTA IV וכל מיני כאלה... המסך 24" אינץ' רזולוציה לדעתי 720P,בהיקף גודל כזה. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. אין צורך. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? כונן דיסקטים. 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים. אין חלקים.מפרט מלא. 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט ק…
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, בבקשה תעיינו במפרט מחשב שלי, כי אני מעוניין בחחות דעת איך מה לעשות או להחליף כי לשדרג את המחשב הישן שלי... אני לא יודע מאיפה להתחיל, תאמת אני לא ממהר עם זה אני מתכננן לעשות את זה לאט לאט וכאן הבעיה אני לא יודע היכן להתחיל, כי אני לא יכול להרשות לעצמי להחליף את הכל עכשיו (מבחינה כספית כן). בבקשה אנשים אני בדילמה... מאיפה להתחיל ומאיפה לשיים,,, מה יותר כדי לעשות? לשדרג או לקנות חדש?.... עזרה... בבקשה... תודה מראש Some Thing... ;D
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי כולם,אני קורא מזדמן שנהפך לכותב היום כי אני זקוק לייעוץ,אני יודע שיש כאן כמה מומחים ומקווה שתוכלו לעזור. זכיתי בפרס כלשהו (טלויזיה גדולה)ויש לי אפשרות להמיר אותו למחשב נייד של חברת FUJICOM מדגם SLM10AL אפשר לראות את המפרט המלא שלו פה: http://www.fujicom.co.il/web/Catalog.aspx?Page=Brands&Brand=Laptops הידע שלי במחשבים ניידים די מוגבל ולכן רציתי לשאול: 1)כמה להערכתם מחשב כזה שווה?אם מישהו קונה אותו בכסף. 2)האם הוא נחשב טוב/בנוני/חלש?מה היתרונות והחסרונות הבולטים?המסך די קטנטן,את זה הבנתי כבר. האם הייתם ממליצים למישהו על מחשב כזה גם אם לא היה זוכה בו?..אני שואל כדי שאוכל להחליט אם כדאי לי להמיר את הפרס שלי ולבקש את המחשב הנ"ל. אני מבין שחברת פוג'יקום זה לא בדיוק שם …
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום יש לי נייד של HP עם מסך שבור. אני רוצה להשתמש בו כמחשב media center המחובר לטלויזיה. במסך של המחשב הנייד אי אפשר לקראות כמעט כלום. כאשר מחברים את המחשב ב=HDMI או ב-VGA לטלויזיה או למסך LCD רגיל אפשר לראות מה קורה במחשב רק מרגע ש-Windows עולה. אי אפשר לראות את ה-BIOS או להעלות את המחשב ב-safe mode. תחילה חשבתי שהבעייה היא בטלויזיה שלא מציגה את האות האנאלוגי או משהו כזה אבל לא נראה לי שעם מסך חיצוני "רגיל" זה היה אמור לקרות. יש איזשהו רעיון?
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בתור אחד שלא מתעסק יותר מדי עם ניידים (ואפילו שונא אותם), קשה לי לתת לה הצעה :-[ היא כתבת \ מבקרת מסעדות וכדומה... ביקשה ממני לפטופ קטן מעוצב וקליל הצרכים שלה הם משרדיים פחות או יותר. היא לא ממש סגורה על תקציב - מה שאני ימליץ לה היא כנראה תקח. דיברנו על משהו בסביבות ה-5k ש"ח, אבל אפשר לחרוג לכאן או לכאן. יש רעיונות, בבקשה ?
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, סורי אם הנושא לא מובן.... ברצוני לקנות מחשב נייד אך יש כמה בעיות 1. אף פעם לא קניתי נייד אז הידע שלי בנושא שואף לאפס. 2. המחשב האחרון שבניתי היה מלפני 4 שנים (לפני הצבא) ובהתאם לכך הידע שלי בנושא מה שהולך היום. כך שאין לי מושג מה בגדול צריך להיות התקציב למחשב נייד. המטרה שלי היא שהוא יהיה מחשב נייד שיחליף בעצם את הנייח שלי, כלומר שכן ישמש למשחקים, ולהצגה של סרטים בHD על הטלוויזיה עם חיבור HDMI. אני יודע שזה גוזר שהוא יהיה יקר יותר כבד יותר ועם פחות זמן סוללה (נדמה לי). יש לי הנחה בחברת HP וממה שהצלחתי להבין הדגם שאני רוצה הוא הסדרה פביליון שלהם? הם נחשבים טובים? אשמח לקבל קצת תשובות או הפניה לקצת ידע כללי לגבי מה שהולך היום בזירה של הניידים. נוסף על כך, ממה שראיתי במ…
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
עוד שבוע אני קונה מחשב חדש, לאחר שהמחשב שלי הלך לעולמו. אני בדילמה בין השילוב של מעבד XP1700/1800 וכרטיס מסך Power Color ATI Radeon 9800SE 128MB או מעבד XP2500 וכרטיס מסך GIGACUBE RADEON 9600Pro - 256MB TVOUT על הלוח וזיכרונות אני סגור : 512MB Samsung DDR PC3200 - Samsung Original ABIT NF7 ver 2.0 מה יותר משתלם מבחינת ביצועים?
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לקריאת המבזק: http://hwzone.co.il/newsflash/%d7%93%d7%a8%d7%99%d7%99%d7%91%d7%a8-%d7%9e%d7%95%d7%93%d7%9c%d7%a3-%d7%97%d7%95%d7%a9%d7%a3-%d7%90%d7%aa-%d7%98%d7%9b%d7%a0%d7%95%d7%9c%d7%95%d7%92%d7%99%d7%99%d7%aa-%d7%94-g-sync-%d7%91%d7%9e%d7%97/
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-