ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני מבקש המלצה למחשב נייד לפי הנתונים הבאים 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500-5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף תקציב בסביבות ה-5000 ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). wordpress תדיר, פוטושופ תדיר, videpad מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אם אפשר למצוא משהו שגם יתאים זה יהיה טוב -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פיפא 17 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחש…
-
- 0 תגובות
- 800 צפיות
-
-
ערב טוב, מבקש המלצה למחשב נייד לאחי הסטונהט. * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס),צפיה בסרטים כמו כן צפוי שימוש בתוכנות כבדות (על המחשב יותקנו כלי פיתוח ו- DB כמו SQL ואקליפס). * גודל המסך 12 אינץ ומעלה * משקל רצוי: לא משנה שיהיה סטהדרטי * נדרש זמן סוללה סביר, לפחות 4 שעות * יש צורך ביציאות מיוחדות כמו DVI, HDMI וכו * בלוטות - כן * גודל מינימלי של כונן קשיח -250 ג'יגה * צורב DVD: אפשרי * נדרשת אחריות ברמה הגבוהה ביותר * קיבלתי המלצות על טושיבה דגם: L500-1R3 מעבד T4400 Asus Eee 1201N N330 GF ´´12.1 COMPAQ דגם: CQ61-330 סדרה T4300 מעבד 2.1GHZ
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום ותודה מראש על העזרה מחפשת מחשב נייד לשימוש בייתי פשוט עם אופציה לנשיאה ולכן חשוב שיהיה קל. שיחזיק לכמה שנים טובות, גודל מסך 13.3-14 אינץ'. אפשרי גם יותר אך לא על חשבון המשקל. משקל עד 1.5 - חשוב מעבד I7/I5 בדור כמה שיותר חדש אולי 8250U 8 GB RAM ומעלה 128 GB SSD ומעלה רזולוציה 1080*1920 או FHD עדיפות גם למסך מגע כדי שישמש גם כטאבלט. - אך לא must. ועדיפות לחיי סוללה טובים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3000 ש"ח, מתאפשרת חריגה של כ- 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?אופיס , גישה באינטרנט. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: …
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ערב טוב לכולם, אני מחפש מחשב נייד שמיועד בעיקר לשימוש משרדי (וורד, עריכת קבצים כמו לדוגמה PDF24 ו-GUITAR PRO). אמנם המחשב מיועד לשימוש משרדי וכו' ולכן אולי ניתן להסתפק ברכיבים "שגרתיים" כמו דיסק קשיח 7200 וכרטיס זכרון סטנדרטי, ואולם בגלל שביצועים זה דבר שמאוד חשוב לי (גם ברמת השניות) אני שואף למחשב שמכיל את החומרה המיטבית ביותר (לכיוון של SSD PCLE... DDR4 2400MHZ). 1. מה התקציב המקסימאלי? תקווה שלא לחרוג מ6-7, אבל במקרה שעולה צורך ממשי, ניתן להגיע גם ל10-9. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ככל שהדבר לא בא על חשבון הדרישות הקריטיות כמובן. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן להגיע גם ל-9…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני צריך המלצה למחשב נייד בסביבות 2500 שקל אם עוד 300-500 שקל ישנו בהרבה אני מוכן להשקיע. הצרכים של המחשב הם אינטרנט אופיס וצפייה בסרטים בעיקר כך שכרטיס מסך לא משחק תפקיד גדול. חשוב לי שיהיה מעבד טוב זיכרון של 4GB וHD בנפח סביר משהו כמו 320GB אם יהיה פחות לא כל כך נורא. מסך גדול גם חשוב מבחינתי בסביבות 14+ זה סבבה. חשוב לי שתהיה יציאה של HDMI. אם יש עוד שאלות אז אני פה לענות ותודה מראש לכל העוזרים.
-
- 0 תגובות
- 586 צפיות
-
-
שלום רב, מחפש המלצה למחשב נייד לחבר: עלות עד 3500 גג גג 4000 קנייה בארץ מטרות המחשב:צפייה בסרטים גלישה קצת משחקים ובעיקר עריכה גרפית!. גודל: אני קצת לא מבין אבל קצת יותר מהממוצע בשביל לראות סרטים בכיף. משקל: כמובן כמה שפחות אבל לא משנה לי כלכך זמן סוללה: עדיף שיהיה מעל 5 שעות אבל שיהיה מספיק לנגיד נסיעה של שעתיים ועוד שהיה בחוץ של שעה בלי שתיגמר לו הסוללה. יציאות מיוחדות: USB, מיקרו אס די, HDMI, הסטנדרט של ימינו. בולטוס: רצוי מאד שיהיה כוננים: צורב DVD עידפות לחברה: מה שנחשב אמין וטוב אני מאד אוהב את DELL ו TOSHIBA. אחריות טובה וארוכה ככל האפשר. תודה על העזרה, אם נדרש מידע נוסף לגביו אנא אמרו.
-
- 1 תגובה
- 876 צפיות
-
-
שלום רב אודה לכם אם תמליצו לי על נייד עם ביצועים גבוהים הכולל מעבד I7 2800MHZ * מטרות המחשב- לימודים (אופיס וכאלה), עריכה גרפית של סרטים ותמונות, משחקים כבדים כמו IV ודיאבלו. * גודל המסך-15.6 * משקל רצוי- לא כבד מידי - שיהיה ניתן לקחת אותו והוא לא "יכביד" עליי * זמן סוללה ארוך- 6 וחצי + * האם יש צורך ביציאות מיוחדות- HDMI, USB3 * בלוטות- כן * גודל מינימלי של כונן קשיח : 750GB * כונן CD/DVD? צורב- כן * כונן Bluray- לא חייב * האם נדרשת אחריות בינלאומית - עדיף * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה-כן עם WIN 7 * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי- DELL ' HP ואם יש עוד חברה שאתם מכירים …
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
טוב תראו אני רואה מלא מחשבים ניידים טובים למשחקים אבל.... תמיד חושב שלא כדי אז פניתי לפורום הזה בשביל שתעזרו לי לבחור מחשב שיש בו 2.3 GHz+ הכי טוב מעל 2.6 כרטיס מסך טוב שהיה 15.6 אנץ לפחות שונא מסכים קטנים... 500 GB (7200 RPM) ו4 GB RAM בקיצור שהיה טוב ויחזיק מלא זמן מחשב עמיד להרבה משחקים כמו CRYSIS 2,HomeFront וכאלה יש לי עד לחודש הבאה ב10 יום המשכורת להחליט
-
- 2 תגובות
- 719 צפיות
-
-
שלום לכולם, אודה לכם אם תוכלו לתת לי המלצות למחשב נייד בסכום של כ- 3000 ש"ח. דרישות: -שיהיה מאוד מאוד מהיר, צריך בעיקר בשביל פיתוח תוכנות. -לא מעניין אותי משחקים, אז אפשר כרטיס מסך גרוע, כנ"ל לגבי כרטיס קול. -דרוש מעבד חזק, נראה לי שכדאי שה- HDD של מערכת ההפעלה יהיה מסוג SSD. -מסך לא משנה הגודל. -עדיף שיהיה בעל נפח אחסון רב. -לא חייב שיבוא עם מערכת הפעלה. ***הכי חשוב המהירות תגובה כאשר אעבוד איתו*** תודה לעוזרים.
-
- 0 תגובות
- 938 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לקנות מחשב נייד בסביבות ה 3500 ש"ח.. בעיקרון המחשב למטרות לימודים אבל אני רוצה שהוא יחזיק 4-5 שנים ועדיין ירוץ טוב עם סרטים ותוכנות וכו'. אז ככה: 15.6 אינץ i5 (רצוי עם טכנולוגיית ה ivy bridge). חיבורי HDMI, USB3.0 4GB RAM לפחות 500GB HDD או יותר 3 שנים אחריות כולל מערכת הפעלה win7. אורך הסוללה חשוב מאוד. מסך איכותי - חשוב. מקלדת נוחה (הולך להקליד הרבה). אין צורך בכרטיס מסך. אשמח אם תייעצו לי גם על חנות זולה ואמינה בארץ לקנות בה. תודה רבה, אסף.
-
- 2 תגובות
- 770 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד לחבר. הדרישות שלו הן עבודה + תוכנות הנדסיות (matlab,modelsim וכו') + משחקים לעיתים (לא חייב את המשחקים התובעניים ביותר) - לכן דרוש גם כרטיס מסך חיצוני. כמו כן רצוי מאוד יציאה לטלוויזיה. ראינו מספר מחשבים, אבל להרבה מחשבים חדשים יש יציאת HDMI - לפי הבנתי אי אפשר לחבר יציאה זו לטלוויזיה רגילה (כלומר טלוויזיה שהיא לא LCD או פלאזמה) (תקנו אותי אם אני טועה), ולכן רצוי שתהיה למחשב יציאת s-video. ייתכן כי אחיו יוכל לקנות לו בסינגפור או קוריאה מחשב - הייתי רוצה לשאול האם מה שרשום ב"דביק" לגבי האחריות הבינלאומית בקניה מארה"ב תקף גם בקניה מארצות אחרות. בתודה מראש, רון.
-
- 5 תגובות
- 644 צפיות
-
-
אהלן, אני סטודנט ותוכניתן ומחפש מחשב נייד חזק שישמש אותי ללימודים ולעבודה. מעבר לאינטרנט ושאר שימושים משרדיים סטנדרטיים, אני אתנייד איתו באוניברסיטה ואשתמש בו לא מעט לתכנות - גם של דברים כבדים יותר. * גודל המסך - 14", אפשר גם 13.3" * משקל - רצוי שיהיה נמוך, שיהיה קל להסתובב איתו. בערך עד 2 ק"ג * זמן סוללה - רצוי שיחזיק יותר משעתיים, לא קריטי שיהיה גבוה במיוחד. * כונן קשיח - לפחות 500GB, רצוי עם כונן SSD או hybrid * כונן אופטי - לא חובה * תקציב - כאמור בכותרת, בסביבות 5000 ש"ח - אפשר גם לחרוג אבל רצוי כמובן כמה שפחות אם זה מספיק. * דרישות נוספות - מעבד i7 עם לפחות 8GB ראם. אני תוהה לגבי צורך באפשרות הרחבה ל-16 ג'יגה - אשמח לשמוע דעות בנושא. כל שאר הדרישות (מהשאלון) פחות קר…
-
- 3 תגובות
- 629 צפיות
-
-
-
היי אני מחפש מחשב נייד בסביבות ה 4000 ש"ח צרכים עיקריים: גלישה באנטרנט, שימוש במצלמה לשיחות לחול ומשחקים ראיתי באתר של אייבורי שני דגמים: HP dv6-1230ej - במחיר 4290 ש"ח Lenovo G550 - במחיר 3290 ש"ח אשמח לקבל עזרה והמלצות תודה רבה רבה גיא
-
- 3 תגובות
- 609 צפיות
-
-
היי, אני מחפש מחשב נייד בסביבות ה 2500-3000 שקלים, רוב השימוש יהיה להורדה/צפייה בסרטים, ועבודה עם קבצי PDF/WORD, המחשב הוא בשביל אישה שלא ממש מעוניינת להתעסק במחשבים לכן אשמח גם שהוא יגיע עם ווינדוס בתוכו, תודה רבה על העזרה אביב!
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין לקנות מחשב נייד, במחיר של 3000 שקלים פחות או יותר. אני מעוניין, שהמחשב יוכל להריץ משחקים כמו NEED FOR SPEED:THE RUN וכו' המחשב עצמו יהווה מחשב ביתי לשימוש יום יומי כמו אינטרנט פייסבוק מוסיקה וכו'. הוא בשביל המשפחה, אבל אני מעויין שאם אנחנו משקיעים כבר הרבה כסף, שאוכל לנצל אותו עד תומו. נ.ב - לא מחשב של HP.
-
- 2 תגובות
- 914 צפיות
-
-
שלום אני חדש פה אני מעוניין לרכוש מחשב נייד במחיר 6000 ש"ח (פלוס מינוס). חלק מהדרישות הן: ליבה כפולה שכל ליבה 2.4GHZ לפחות (הגיוני?) כרטיס מסך nvidia שיוכל להריץ משחקים כבדים זיכרון 2GB RAM ומעלה הארד דיסק של לפחות 320GB צורב DVD Dual Layer לגבי הסוללה, כמה שתחזיק יותר זמן, כך ייטב מסך שתומך ברזולוציה הגדולה מ-1280 לרוחב כמובן שפה התייחסתי לנתוני המחשב, אני חושב שזה יהיה מיותר לציין שהמחשב צריך להכיל 4 חיבורי USB 2.0 וכל מיני פיצ'רים כגון תפיסת המסך כשהוא סגור. מביקורות שקראתי הבנתי ש-Toshiba, Acer, HP, Lenovo ו-Dell חברות טובות, אני צודק? אשמח לקבל המלצות (ועדיף שמניסיון) תודה רבה!
-
- 30 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, פרסמתי כבר הודעה אך תרם קבלתי את המענה המדוייק שאני זקוק לו כל כך. אני מעוניין לקנות מחשב נייד במחיר של כ-6000 ש"ח + - והדרישות שלי דיי בסיסיות פרט לאחת. *שיהייה מהיר (כמוצופה ממחשב נייד בתקציב כזה) *יוכל להתמודד עם משחקי המחשב החדשים ותוכנות עיצוב (פוטו שופ,3D MAX,MAYA) ברמה גפית טובה *שלא יהיה עסקי אלה מסדרת המחשבים הביתיים *אני מוכן להתפשר על דברים כגון כובד המחשב,חיי סוללה וגודלו. *אם הוא יפה אז גם טוב (-: עוד שאלה חשובה בקשר לכרטיס הגרפי. אני מעוניין שבמחשב שאני רוכש יהיה כרטיס גרפי חיצוני טוב (אפילו טוב מאוד) וכמו שציינתי חלק מתעסוקתי במחשב היא עיצוב גרפי. הבעיה היא שאני יודע שיהיה יותר אופטימלי לקנות כרטיס מסך מקצועי לכך, אך ממה שהבנתי כל הכרטיסים הללו …
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד שיהיה בעל המאפיינים הבאים: 13 אינצ' מסך 2 קילו משקל כולל סוללה אורך חיי סוללה מאוד חשוב(8 תאים 10 תאים) המחשב הוא לשימוש משרדי ולכל היותר סרטי HD כרגע על הכוונת מחשב נייד של אסוס U31F עם המעבד I3 האם יש משהו יותר טוב במחיר הנ"ל ? האם המחשבים הניידים של אסוס הם טובים ?
-
- 1 תגובה
- 571 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) תכנות, עריכה גרפית ועריכת אנימציות 3D, צפיה בסרטים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? שום דבר מיוחד * משקל רצוי? מתחת ל3 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא קריטי * האם יש צורך ביציאות …
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) יש לי התלבטות בין מחשב גדול (15.6") יחליף לי גם את הנייח כי הוא די ישן ועושה בעיות ושהמחשב הזה ישמש אותי גם לבית ספר או לקנות מחשב נייד בסדר גודל של 13-14 " וכמובן חלש יותר שישמש אותי רק לבית ספר,חשוב לי שהמחשב יהיה יחסית חזק כדי שאני אהיה יכול לבצע בו עבודות עריכה וטיפה משחקים * גודל המסך? תלוי אם יחליף לי את הנייח אז 15.6 +- אם רק לבית ספר אז 13-14" * משקל רצוי? לא ממש משנה רק שלא יהיה כבד יותר מידי (2.5 עוד סביר מעבר לזה אני לא רוצה) * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא ממש מחייב אבל רצוי של לפחות 4…
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי. אני מעוניין לקנות מחשב נייד לסבא וסבתא שלי. המחשב יהיה בעיקר לגלישה באינטרנט, אולי קצת youtube, ועיבוד תמלילים. תקציב : 1500 - 2000 ש"ח גודל מסך רצוי : 15" משקל רצוי : עדיפות למשהו שישקול פחות מ 2.5KG למרות שזה לא קריטריון עיקרי. זמן סוללה לא חשוב כלל. יציאות מיוחדות : מומלץ שתהיה יציאת composite לחיבור לטלויזית CRT. אני יודע שהיציאה כבר מיושנת ולא קיימת ברוב המחשבים, אבל אם יש אפשרות אז זה עדיף. כונן קשיח : לא חשוב. כונן DVD : מומלץ. מערכת הפעלה : מעדיף ללא windows אם זה יוריד את מחיר המחשב. מקלדת: אם קיימת אפשרות למקשים ברוסית ועברית זה יהיה טוב, אם לא אני פשוט אקנה מדבקות. לגבי שאר החומרה, הכי בסיסית שיש תספיק לדעתי. קונה בארץ, אין בעיה להזמין מחנות מרוחקת. תודה.
-
- 0 תגובות
- 671 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מכיר את פורום המפרטים שנים רבות, אך זו הפעם הראשונה שיוצא לי לכתוב בפורום המחשבים הניידים הנסיבות מעט עצובות -המחשב הנייד שלי נגנב... אבקש את המלצכתם למחשב נייד בסיסי ואמין, לשימושים ביתיים קלים - אינטרנט, אופיס וקצת סרטים. תקציב: עד 1,200 ש"ח. מע' הפעלה אינה חובה. תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 926 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד שישמש פחות או יותר רק לגלישה באינטרנט - מיילים - יוטיוב, להורים שלי (גמלאים). אני לא רוצה לעבור את ה2000 ש"ח, מקסימום בעוד איזה 200 בשביל הרחבת אחריות. אני קצת מתלבט על מה להתפשר - אני כן מעדיף שזה יהיה עם כונן SSD (יכול להיות קטן) כי זה באמת משפר את חווית השימוש, אבל התקשיתי למצוא בטווח מחיר הזה. מסך 15", אולי גם 14" יספיק אם יש במפרט עדיף. לא צריך מערכת הפעלה/אופיס וכו'. ראיתי שני מחשבים בKSP של lenovo- עם i3 ו256GB: http://ksp.co.il/?uin=35311&select=.271..211..214..213..3765..580..466. עם i5 ו128: http://ksp.co.il/?select=.271..211..214..3765..213..378..580..466.&kg=&list=1&sort=2&a…
-
- 11 תגובות
- 5.7k צפיות
-
-
. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 עדיף פחות, אלא אם זה ממש כדאי ויש עסקה ממש טובה שחבל לפספס 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש עבודה. בעיקר אופיס קצת סרטים, קצת ניתוחים סטטיסטיים בסיסיים (SPSS)שיחות וידאו 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? 14 או 15.6 7. האם האם יש צורך לכלול מער…
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-