עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by karpad,

בעיקר לשימוש משרדי, גלישה באינטרנט אלחוטי וצרוכי מולטימדיה קלים. חשוב שיהיה קל משקל ובעל זמן סוללה ארוך התקציב הוא בערך 5000 ש"ח תודה.

• 5 תגובות
    • 759 צפיות
  2. Started by sabotage_baby,

שלום, מקווה שאין את הTHREAD הזה כבר. מישהו יכול להמליץ לי על MOTHERBOARD עבור המעבד הבא? Intel® Core2 Extreme Quad-Core Processor QX6800 אני מוכן להשקיע בין 700-1000 עבור MOTHERBOARD. תודה רבה מראש, צח

• 0 תגובות
    • 481 צפיות
  3. Started by taikaish,

אהלן. הייתי שמח לקבל המלצות לניידים עם הדגשים הבאים: 13-15" משקל חשוב מאוד. כמה שיותר קל ומקסימום 1.8-1.9. מחשב חזק שיריץ בקלות תוכנות גרפיות (וכמה במקביל), ואפילו קצת משחקים בסיסיים (לא מצפה ליותר מדי, רק שירוץ חלק). לא יודע אם רלוונטי למחשבים בקטגוריה אבל חשוב שהמחשב לא יתחמם מדי (לפחות בעבודה רגילה) תקציב 5-7. הכיוון כרגע (ואשמח להצעות נוספות) הוא: ZENBOOK - שנראה יותר טוב VIVOBOOK - היתרון הוא windows 8 והtouch שאני לא בטוח כמה יהיה שימושי. תודה מראש לעוזרים! תאי

4. Started by tommybar,

שלום אני בנתיים מתלבט בין שלושת המחשבים הבאים: [h=1]DELL XPS Intel Core i5 4GB Memory 128GB SSD 13.3" Ultrabook Windows 8 XPS13R2-1250sLV[/h][h=1]http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834200796[/h] [h=1]SAMSUNG Series 9 Intel Core i5 4GB 128GB SSD 13.3" Premium Ultrabook Silver (NP900X3D-A04US)[/h]http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834131458 [h=1]HP Spectre Intel Core i5 4GB 128GB SSD 13.3" Ultrabook (NV13-2150NR)[/h]http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834256353 תקציב עד 900 דולר * מטרות המחשב? שימוש סטנדרטי של סטודנט * גודל המסך? 13 * רזולוציית המסך? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? עד 1.5 קילו * האם נ…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. שלום לכולם, יש לי עכשיו אפשרות לקנות MACBOOK AIR 13 - 128GB מחו"ל (רוסיה) ב1400 דולר. אשמח לקצת עזרה לפני האוקי הסופי שאני נותן (אני צריך לתת תשובה עוד היום). - הבנתי שהם נותנים אחריות אירופית (מה זה אומר?). - בדקתי שהמחשב מגיע 100% בשפה האנגלית (בלי מקלדת ברוסית) - יש סיבה לבדוק גם מערכת הפעלה? - מה אתם עוד ממליצים לבדוק? תודה לעוזרים,

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by nir2002,

* מטרת המחשב: עבודה משרדית וצפיה בסרטים (ונשיאה יחסית יומיומית) * גודל המסך 13-14 אינץ' (אין דרישה מיוחדת מעבר לכך) * רזולוצית מסך - עדיפות לFHD אך אפשר גם HD * אמצעי קלט - אין עדיפות מיוחדת - שיהיה נוח * משקל רצוי - כמה שפחות? אני מניח שבין קילו לשתיים זה סביר (לא יודע מה המשקלים של האולטרבוקים אבל הרצון העיקרי הוא שיהיה קליל ונוח לנשיאה) * זמן סוללה - 6 שעות ומעלה יעשו את העבודה, מקווה לא להתפשר בחלק הזה (עדיפות למינימום 8 שעות) * יציאות מיוחדות - אין צורך מיוחד אבל אשמח מאד לHDMI * bluthooth - לא חובה * כונן - SSD של 120 ג'יגה ומעלה * כונן אופטי - אין צורך * תמיכה בתחנת עגינה - אין צורך אך יהיה יתרון * אחריות בינלאומית - אין צורך * רישיון למערכת הפעלה - אין…

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  7. Started by Turbine,

אהלן, אני מעוניין לקנות מחשב נייד 13" רצוי עם מעבד CORE I3 לפחות פחות מ 1.8 קילו עם כונן אופטי והכי חשוב - כ.מסך טוב !! מצאתי המון מחשבים טובים ואיכותיים כגון TOSHIBA R700 , DELL 4310 ועוד... אבל הם ללא כ.מסך. רק מובנה. אשמח לעזרה !!!

8. Started by ofcourse,

היי, אני מחפש אולטרבוק בעיקר לגלישה באינטרנט ועבודה משרדית אם המון טאבים פתוחים. חשוב לי שיהיה קל, מסך בין 11-13 אינצ. SSD של לפחות 256 , עדיפות ל 512GB. בינתיים ראיתי את [h=1]Samsung NP900X3E-A02IL בסביבות ה 6.7K. [/h] אשמח לקבל המלצות וחוו"ד. זה פחות או יותר התקציב, אבל אשמח לפחות. תודה ושבת שלום. רון.

• 3 תגובות
    • 710 צפיות
  9. Started by omi_n,

היי, מחפשת אולטרה בוק * מטרות המחשב? תכנות והדברים הרגילים (אינטרנט, אופיס, סרטים...) * גודל המסך?13-14 (לא חשוב מט או מבריק) * רזולוציית המסך?לא מבינה בזה מספיק.. משהו טוב * משקל רצוי? עד 1.5 עדיף פחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי סוללה חזקה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא קריטי * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיף SSD * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? Dell , לנובו לא מתחמם , אפשר i5 עדיף i7 חסכתי בשביל מחשב יוקרתי ויפה אבל העיקר שהביצועים שווים את המחיר! (כנראה אר…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  10. כמו שציינתי בכותרת, אהיה בארה"ב ואקנה את המחשב שם. רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים (פיפא יתקבל בברכה, אבל לא יותר מזה), צפיה בסרטים, אולי מידי פעם קצת התעסקות עם עריכה בסוני וגאס, אבל לא משהו כבד. המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? רצוי שיהיה טוב לשימוש בשמש, אבל מאחר ומסך מגע חשוב לי, אני מוכן להתפשר. * רזולוציית המסך? FHD לפחות. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא יותר מ1.5 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? שיסחוב את ה-5-7 שעות, לפחות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI (לא משנה לי מיני או רגיל) * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 256 ג'יגה, אך ורק SSD, על כל ס…

• 13 תגובות
    • 5.5k צפיות
  11. היי הומלץ לי כאן בעבר על המחשב שעכשיו רץ פה חזק בפורום מוואלה שופס : N56KJ עכשיו אני מתלבט אם לקנות אחד כזה או אולטרה בוק שיהיה קליל לקחת איתי ללימודים וזאת השאלה הפעם: [h=1]* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים לא כבדים..FIFA אולי וכאלה,תכנות בC++ ועוד תוכנות נוספות בעתיד, צפיה בסרטים, * גודל המסך?- לדעתי 14 או 15 מתאים מה שתמליצו בהתאם לתמורה למחיר, האם חשוב מסך מבריק או מאט?- לדעתי עדיף מאט בשמש נגיד.. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר)- כמה שיותר גבוה ואיכותי אז יותר טוב * דרישות מי…

• 3 תגובות
    • 2.6k צפיות
  12. Started by itaybm2,

מחיר בחנות רגילה עד 5,000, אך יש אפשרות לרכוש באילת, לכן ניתן לחרוג מהתקציב עד 1000 ש"ח. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות ושימושים סטודנטיאליים, צפייה בסרטים, מוזיקה וכו'. * גודל המסך? 13.3 האם חשוב מסך מבריק או מאט? קודם כל מסך מגע, מאט/מבריק פחות, אלא אם ההבדל קריטי ועל כך אשמח להמלצה והסבר. * רזולוציית המסך? FULL HD, לא רואה צורך מיוחד ב-QHD (אם לא מצריך העלאה בתקציב, כמובן מבורך). * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי? מקסימום 1.5 ק"ג. אולטרה בוק כמו שציינתי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי, 6-8 שעות תפקוד לצורך לימודים. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI USB וכל הסטנדרטיים. * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 256GB SSD. * כונן אופטי? לא *…

• 22 תגובות
    • 8.5k צפיות
  13. רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? תכנות, צפייה בסרטים באמצעות חיבור למסך חיצוני ורמקולים, משחקים בקטנה * גודל המסך? לא פחות מ13 לא יותר מ15.6 עדיף מאט לא קריטי * רזולוציית המסך? לא מעניין אותי (רוב הזמן יהיה מחובר למסך חיצוני) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?אני ממש אוהב את הנקודת שליטה הזאת כמו שיש בlenovo * משקל רצוי? לכל היותר 2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר ארוך וזה חשוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI או מיני זה חובה, רצוי USB3 * Bluetooth? צריך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD * כונן אופטי? לא מעניין אותי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למער…

• 0 תגובות
    • 592 צפיות
  14. Started by tomermu,

מחפש משהו קל ודק ככל האפשר. לשימוש קל אבל אני אוהב שיש לי מפרט חזק בידיים. מסך 13.3 בעל איכות גבוהה, עם SSD ומסך מגע. מצאתי כמה אבל אני לא באמת יודע מה דגם טוב ומה לא. האם אפשר לקבל המלצה לנייד שכזה? דגמים שראיתי- Dell xps 13 דגם 2015 Acer s7 וכו'. לא חייב להיות יקר אבל שיהיה עם מפרט מרשים. אשמח להמלצה על מחשב אמין.

• 13 תגובות
    • 3.2k צפיות
  15. Started by coconut,

שלום, אני מחפש מחשב נייד (לא בהכרח מהבלאק פריידיי) וקצת הסתבכתי בחיפושים, אשמח לעזרתכם * מטרות המחשב? עבודה משרדית, לימודים, צפייה בסרטים וכו' * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14 אינצ', עדיפות למבריק * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? מעדיף לא לעבור את ה2 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, כמה שיותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיפות ל-SSD של לפחות 128 גיגה, או כונן רגיל של 500+ * כונן אופטי? לא משנה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן, WINDOWS 8 * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא *ח…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  16. אני מעוניין לקנות אולטרה בוק באזור 5000 ש"ח. מטרת השימוש - סטודנט גודל מסך - 12-14 (עדיף מט) משקל- עד 2 ק"ג זמן סוללה -עדיף 5 ומעלה אין צורך ביציאות מיוחדות. מעדיף עם WiDi שיהיה דק יחסית כונן קשיח - מתלבט לגבי היברדי או SSD בלבד. לא צריך כונן דיסקים. לא צריך אחריות בין לאומית. כולל רשיון למערכת הפעלה. דגמים שחשבתי עליהם: ux31,ux32, ux21 - asus samsung - סדרות 5 או 9(אולי 9 יקר מידי) folio - hp או משהו אחר, לא מכיר מספיק. מה דעתכם?

17. Started by טליש,

אני רוצה לקנות אולטרה-בוק בארה"ב, ומתלבטת האם כדאי לקנות אולטרה-בוק עם מסך מגע (למשל Lenovo IdeaPad Yoga 13) או אולטרה-בוק ללא מגע. ראיתי שוינדווס 8 לא מאוד מוצלח למחשבים בלי מסך מגע, אבל האם הוא כ"כ נורא כשיש מסך מגע? האם כדאי לחכות שמסכי המגע יהיו נפוצים יותר? בגדול אני מחפשת מחשב קל מאוד, מעבד i5 ומעלה, מסך 13 אינץ', עדיפות למסך מט (שיהיה אפשר לקרוא בשמש). בין האולטרה-בוקים הרגילים אני מתלבטת (לפי סקירות שקראתי בpcmag.com) בין : [list type=decimal] [*]Toshiba Portege Z935-P300 [*]Asus Zenbook Prime UX32VD-DB71 [*]Dell XPS 13 [*]Asus Zenbook UX31-RSL8 [*]HP Folio 13 [*]מק-בוק אייר של אפל אשמח להצעות נוספות!! תודה

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  18. אני יודעת שזה לא הפורום המתאים, ניסיתי גם בפורום ספקים אבל עדיין לא קבלתי התייחסות מספקת אני מעוניינת לקנות אל פסק שיעבוד בהתאמה ל-SeaSonic S12II-620 לפי חישוב לא מדוייק במיוחד הבנתי שהמחשב והמסך שלי צורכים בערך 400W, איך אני יכולה לדעת כמה וואט כל אלפסק מייצר? האם ‏Advice PRD650 DIGITAL מייצר בפועל 400W? האם יש למישהו ניסיון עם החברה הזאת: Rostec UPS Line Interactive 1200VA ? אשמח לקבל המלצות לדגמים ספציפיים

• 1 תגובה
    • 599 צפיות
  19. Started by speakspeak288,

היי, התקנתי לאחרונה וינדוס 10, ואני מחפש להתקין אנטי וירוס בגירסה מלאה, שהוא ללא תשלום. אני יודע שקיימות גרסאות חינמיות באינטרנט, אבל תמיד הן מגיעות עם הגנה בסיסית בלבד. הורדתי בעבר מספר תוכנות אנטי וירוס, ביניהן AVIRA, MCAFEE, AVG, ועוד.., בגירסתן החינמית, ותמיד בדיקות ההגנה היו חלקיות, ונדרש ממני בהמשך להוסיף תשלום. שתי שאלות: 1. מה האנטי וירוס הכי מומלץ, ומה ההגנות הכי חשובות שהוא אמור לספק? 2. מאיזה אתר אמין אני יכול להשיג אותו בגירסה המלאה החינמית? אודה לעזרה.

• 4 תגובות
    • 784 צפיות
  20. Started by TBN,

שלום לכולם אני מתלבט בלבחור בין 3 הלפטופים הבאים. המפרטים כמעט זהים, המחיר כמעט זהה ורק דברים קטנים מבדילים בינהם, שלושתם חברות טובות ועם 3 שנות אחריות. הדרישות הראשוניות שלי: מחשב לשימוש ביתי כתחליף לשולחני שלא ישמשו למשחקים. מתעקש על I5 סדרה M (כי ככה) אנא המליצו לי מי בינהם כדאי יותר. מוכן לשמוע את כל הסיבות שבעולם (גם סתם חיבה יתרה למותג מסויים) או המצלה על מחשב אחר עם מפרט זהה (הלינקים מ KSP רק לשם הדגמה) http://ksp.co.il/?uin=19284 http://ksp.co.il/?uin=18196 http://ksp.co.il/?uin=18753 תודה רבה מראש!

• 2 תגובות
    • 782 צפיות
  21. Asus TUF Gaming דגם i5 8300H NVIDIA GeForce GTX1050 GB‏ 1000+128 GB‏ 8 Lenovo Thinkpad E470 i5-7200 Nvidia 920MX 256GB SSD 8GB צריך לתמוך בפעולות מאומצות של הרצת שרתים לוקאליים לבדיקות תכנות וכן להריץ משחקים כמו Fifa 20, איזה מחשב עדיף?

22. שלום , אודה על המלצה ללוח אם מיקרו ATX , לוחות לדעתי שטובים אם זאת עלות לא יקרה , ברור שיש יותר טובים וגם המחיר בהתאם לכן אודה אם אפשר ומי שרק רוצה לתת חוות דעת לאחד מהלוחות הבאים : MSI B360M GAMING PLUS או ASTROCK B360M PRO 4 שניהם כ107$ עד הבית בנוסף האם עדיף WD blue 500GB M.2 או m.2 WD black 250 GB שניהם 117$ עד הבית המחיר דומה אבל השחור מהיר בהרבה ( 8 GB) לעומת 6GB האם שווה להתפשר על אחסון בגלל המהירות הזאת ועם זאת אפשר להוסיף כונן נוסף SSD או HD תודה לעוזרים ועונים.

23. Started by rina200,

שלום, אבקש עזרה בבחירת מחשב נייד חזק. לעבודה עם קבצי אקסל מאוד כבדים. תודה מראש- רינה

• 1 תגובה
    • 576 צפיות
  24. אהלן אנשים, יום טוב שבוע טוב! הייתי שמח לקבל המלצה לבחירת מחשב נייד חזק ואמין שיוכל לתפעל בקלות תוכנות גרפיקה ושרטוט במקביל עם אינטרנט בלי לקרוס באמצע עבודה. עדיפות למקלדת נוחה ומסך 14 עד 15.4 אינץ', עוד דרישות: משקל של עד 2.5 קילו ומחיר של עד 5,000 ש"ח. (עדיפות ל2GB זכרון ומעלה, מעבד Core 2 Duo, גודל דיסק 250GB ומעלה וכרטיס מסך חזק). מקווה שיש חיה כזו (במיוחד בגלל הדרישות מול המחיר) אבל.. אם צריך אפשר קצת להתפשר... (על הדרישות) ( : תודה מראש! עידו

25. 1. מה התקציב המקסימאלי 3000 ש"ח - לא כולל מע"מ (אילת) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחרוג מעט. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח + - 2. מה שימושי המחשב ? משחקים ברזולוציה בינונית/ עריכה גרפית קלה / שימושים כלליים (WEB , OFFICE ...) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש - PHOTOSHOP ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: זו לא המהות של המחשב, אולי מידי פעם... -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע יש לי 2 מסכים 17 רגילים לא רחבים, כנראה ובהמשך ארכוש מסך אחד גדול יותר. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניו…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים