עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by NiMo1771,

פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב המקסימלי? 6000 לא כולל ציוד הקפי ומערכת הפעלה האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות שקלים 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים כבדים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? הרזולוציה 1920x1080 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקי יריות ומירוצים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוני…

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by rank,

אני רוצה לשדרג את המחשב שלי למפרט הבא ( מפרט עתידי) Sandforce ssd vortex 3 pro שהוא יצא Core i7 2600k sandy bridge Kingstone 2x3gb 1600mhz אני צריך הצעה ללוח אם עם סוקט 1155 Geforce 480gtx יש לי כבר ספק vx500w ומארז של coolermaster איכותי הצעות לשיפור ,שינוי ?

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: עדיף KSP כי שמה אני קונה עוד מחשבים באותה הקנייה מהארץ או מחו"ל(אם מחו"ל-איזו ארץ?): בארץ תקציב: 6500 יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: 7000 יד ראשונה\שניה: יד ראשונה, אני לא מוכן לקנות מחשב ממישהו פרטי זמן אחריות רצוי: שנתיים חברת המחשב הניד המועדפת: או דל או לנובו אבל עדיף דל מערכת הפעלה רצויה: windows 7 professional הפרופשיונל חשוב ביותר כונן קשיח מועדף: 320 משקל הנייד המועדף: לא יותר מ1.8 גודל הצג: 13 אינץ' זמן סוללה רצוי: כמה שיותר, המחשב הזה צריך להיות מותאם לנסיעות לחול וכל הסיפור הזה אז צריך שיהיה לו כמה שיותר צבע המחשב הרצוי: לא משנה כל כך, רק שלא יהיה איזה ורוד או משהו אפשרויות נוספות במחשב: אני לא יודע…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by Rhinoc,

1. מה התקציב המקסימלי? 5500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? להשתמש במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב?גיימינג בעיקר א) יש לציין את אופן השימוש. מופעל תמיד ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא צריך מסך 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? 5 עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)?7 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)?כבד אם הקירור יספיק לכך 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה. יש צורך בהרכבה ובדיקה. 9. האם יש העדפ…

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by podpeople,

הי שלום לכולם בשעה טובה התחלתי ללמוד באוניברסיטה, אז התחלתי לחפש מחשב נייד מתאים. ראיתי את המחשב הזה, שקיבל ביקורות טובות. רציתי לדעת מה דעתכם עליו. מחיר בארץ: 3,799 http://www.laptopmag.com/review/laptops/toshiba-satellite-t235.aspx#axzz12iuaf8yV

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by ori harel,

שלום לכולם זהו מפרט למחשב לעריכת וידאו (HD) המחיר שלו הוא 5700 ש"ח רציתי לשמוע את חוות דעתכם! על המפרט הזה תודה Intel Core i7-930 2.80 ~ 3.06 GHz x4 Quad Core 8MB Cache בתוספת 1695 ש"ח i7 960 שדרוג לדגם קירור מעבד Low Noise Variable Speeds Advanced CPU Cooler לוח אם Intel X58 Express Based Main Board קירור פאסיבי לרכיבי הלוח Passive Bridge & Mosfet Heatsink - Silent זיכרון 6GB (2048x3) DDR3 1333MHz Triple Channel (Fail Safe - Tested) כרטיס מסך nVIDIA QUADRO FX-580 512-MB DDR3 25.6 GB/sec Dual-DVI ממשק אודיו (כרטיס קול) 8-Channel (7.1) Audio Codec (+Optical) דיסק קשיח (מערכת) 500-GB 7200-RPM SATA-II +16-MB Buffer (Single Platter) דיסק קשיח (דגימה ופרויקטים) …

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  7. Started by KKK,

שלום. אני מעוניין לקנות נטבוק לצורכי אינטרנט,אופיס וסרטים. יש לי כבר מחשב נייד 15.6 אבל מסתבר שהוא לא ממש נייד, בנוסף לזאת אני סובל מרגישות של עור הפנים והקרקפת שאני מול מסך גדול. לכן אני מעוניין במחשב עם מסך קטן להקטנת התופעה. מה דעתכם על זה? http://www.saleshop.co.il/Product.asp?Pid=912325&Cat2Cat1ID=1868&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he תודה.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. אני מתכנן לקנות בארה"ב DELL XPS 14z http://www.bestbuy.com/site/Dell+-+14%26%2334%3B+XPS+Laptop+-+6GB+Memory+-+500GB+Hard+Drive+-+Elemental+Silver/4882487.p?id=1218570953060&skuId=4882487&st=xps%2014z&cp=1&lp=2 האם יש לי ממה לחשוש בכל הקשור לחבר אותו לשקע ישראלי? אשמח לעצות מבעלי הנסיון, בכל מקרה מה דעתכם על המחשב? * מטרות המחשב? לימודים (אופיס ובשנה שתבוא - הנדסת תוכנה), סרטים ושיהיה נייד איתי יום יום * גודל המסך? 13-14 * משקל רצוי? 1.5-2 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, 4 שעות ומעלה זה טוב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3 * בלוטות? חייב * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 500 ומעלה, אם יש מחשב ברמה עם פחות מזה אני אשמח לשמוע הצעות …

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. 1. מה התקציב המקסימלי? 3500 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: מולטימדיה(כל הפורמטים,כולל תכני HD),עבודה משרדית,משחקים,עריכת וידאו,גראפיקה. תוכנות עריכה:After Effects,Premiere,PhotoShop וכו'... משחקים:GTA IV וכל מיני כאלה... המסך 24" אינץ' רזולוציה לדעתי 720P,בהיקף גודל כזה. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. אין צורך. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? כונן דיסקטים. 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים. אין חלקים.מפרט מלא. 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט ק…

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. שלום רב, רכשתי את המחשב לפני כ4 חודשים עם כרטיס מסך חיצוני נוסף של AMD - Radeon HD 7670M 2GB. לפני כמה שבועות המחשב התחיל לעשות לי בעיות בהפעלה מחדש בכל פעם לאחר שינה, הבעיה שמופיעה היא : Display driver stopped responding and has recovered בנוסף, כשאני נכנס למנהל ההתקנים תחת display adapters אני רואה שמסומן סימן קריאה מתחת לAMD ובלחיצה עליו רשום תחת קטגורית מצב ההתקן : "‏‏Windows הפסיק את פעולתו של התקן זה מכיוון שההתקן דיווח על בעיות. (קוד 43)" ניסיתי להפוך עולמות בשביל לסדר את זה כולל הסרה והתקנה מחדש של הדרייבר ולא הצלחתי למישהו יש מושג מה לעשות ? נואש לעזרה. תודה רבה

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  11. אני רוצה מפרט מחשב עם לוח של הסוס הכי טוב שיש היום מעבד של אינטל הכי טוב שיש היום 2 אר דיסקים כל אחד 250 GB אר דיסקים כרטיס קול הכי טוב שיש הכיום אין לי בעיה של כסף רק אני לא ממש מסתדר עם חלקים

• 20 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. לכבוד השנה העברית שזה עתה התחילה והשנה הלועזית שתיכף נגמרת (וגם בגלל שמתחשק לי 8) ), התחלתי לחשוב על מחשב חדש. המחשב ישמש לפחות-או-יותר הכל: אינטרנט, משחקים, עיבוד אודיו ומה לא. התקציב עליו אני חושב הוא 6,000 ש"ח, אבל אפשר לעבור אותו אם צריך. חשוב ביותר - מאחר שהמחשב יפעל כל הזמן (בין השאר אני מריץ שרת דואר), אני מחפש מחשב שקט. לא בלתי נשמע, אבל שקט. המהרה תיתכן בעתיד הלא-רחוק, אבל לא יהיה ניסיון לסחוט את הרכיבים עד למקסימום הביצועים האפשרי. הרכיבים עליהם חשבתי (רכיבים שלא מופיעים אינם דרושים): מעבד - AMD Athlon 64 3200 מחיר ~ 900 ש"ח בנועה למה כן: חזק ולא מאוד יקר, כמעט אידאלי מבחינת יחס ביצועים/מחיר (רק ה- 3000 עדיף) למה לא: אני רוצה מעבד חזק יותר... קירור למעבד - עוד …

13. דוד שלי מגיע בעוד כשבוע וחצי מאמריקה... ואני הולך להביא מחשב חדש משם. אני מתכוון לעשות את הדליבירי לבית שלהם עוד היום כדי שלא יהיו בעיות ואני צריך אישור סופיר למפרט שאנלא ידפק או משו. 5 5 5 אני משאיר את הספק וההרדיסק שלי מהמחשב הישן יותר: Hec525 ו WD120 המחשב מ newegg כמובן, והינה מה שהרכבת,י רק אני לא יודע איזה מארז להביא למחשב! : Intel Core 2 Duo E6600 Conroe 2.4GHz LGA 775 Processor Model BX80557E6600 - Retail - 308$ Open Box: ASUS P5W DH DELUXE/WIFI-AP Socket T (LGA 775) Intel 975X ATX Intel Motherboard - OEM - 166$ CORSAIR XMS2 1GB (2 x 512MB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Dual Channel Kit Desktop Memory Model TWIN2X1024A-6400 - Retail -132$ SAPPHIRE 100186…

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. כמה אמור לעלות מחשב כזה ואיזה מחשבים מומלצים יש? המחשב הוא בשביל אבא שלי אין כרגע תקציב מסויים, אני רק רוצה לראות אופציות טובות. רצוי גם שהחומרה שלו תהיה די חזקה , יותר מבחינת מעבד ו4GB ראם או עם אופציה לשדרוג למרות שאני מאמין שלרוב המחשבים יש אופצית שדרוג. אני לא מבין כ''כ בניידים ככה שאני לא יודע עוד איך למקד את השאלה אבל זה בעיקרון הדרישות. תודה

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. היי, זקוק לעזרה, אני מעוניין לרכוש מחשב כאשר התקציב שלי הוא בסביבות 2000 ש"ח. אשמח גם להתפשר במחיר... הצרכים שלי הם לגלישה באינטרנט בעיקר, לא למשחקים. חשוב לי שהרכיבים יהיו איכותיים וחשובה לי האחריות. לא זקוק למסך וציוד היקפי. ראיתי בזאפ את המחשב הזה של דל: http://www.ypc.co.il/product.asp?ProductID=909 חושב אולי לקפוץ לאייבורי כפי שעשיתי בפעם הקודמת לפני חמש שנים: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7122&CatCode=1 אשמח מאוד לעזרה, טלול

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. אני צריך מפרט למחשב שיהיה בו הרוב אינטרנט ופה ושם משחקים חדשים וסרטים שיכלול צורב טוב בתוכו מסך 17" רמקולים מקלדת עכבר זכרון כרטיס מסך ועוד... =עריכה:חחחחחחחחח איזה פאדיחות שכחתי תקציב! מקסימום 3000 ש"ח

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by Chymes,

אני מעוניין לקנות מחשב נייד סביר, שילווה אותי במשך שלוש שנים בחיל האוויר. אינני מחפש משהו מפלצתי, אבל אני גם לא רוצה לקנות זבל. תקציב כ-5000 - 5500 ש"ח. אני רוצה שהמחשב יוכל לקרוא סרטי DVD ולהריץ משחקים בצורה סבירה.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. היי, איזה מחשב מומלץ בסדר גודל של 5000 ש"ח לשימוש עיסקי? חשוב: אמינות WIFI מסך 14-15 לא כבד מאוד וחיי בטרייה סבירים+ אילו חברות שווה לשקול? האם רק HP ו IBM? תודה

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. שלום לכולם, קיבלתי מטכנאי המחשבים שלי שתי הצעות מחיר לרכישת מחשב בארץ. אני מביא את שתיהן ורוצה לשמוע את דעתכם המלומדת בעניין. כמו כן רציתי לשמוע מכם האם כדאי להביא מחו"ל חלקים מסויימים, כמו מעבד וזיכרון רם, דיסק קשיח או משהו. כמה זה יהווה לדעתכם חיסכון במחיר והאם בין החלקים שמופיעים אין בעיות אינטרקציה - שילוב מערכות. האם כרטיס המסך הוא בסדר ואיזה עוד פרטים אני צריך לדרוש מהטכנאי כדי לדעת שהכל בסדר. המפרטים לא כוללים מסך וללא מערכת הפעלה. הם דברים נפרדים שכבר קיימים. המחשב מיועד לעבודה ביתית ועם זאת שיוכל לבצע את עבודתו נאמנה גם בהפעלת תוכנות כבידות. המחירים שאני מחפש נעים בסביבות ה- 4000 שקל עד 4500 מקסימום. הצעה א': מעבד: Intel Core 2 Duo 6750 4MB Cache מעבד כפול ליבה…

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. הגיע הזמן לקנות מחשב חדש ( ועוד מעט גם יכנס הכסף לקנות אותו). אז ככה, אני צריך המלצה למפרט משחקים גג עד 4400, אפשרות אחת עם OC ואפשרות שניה בלי. לא צריך בינתיים ציוד הקפי חוץ ממקלדת (הכי פשוטה). אני חשבתי על האפשרויות הבאות(והייתי רוצה לדעת איזו מהן עדיפות? גרסא של OC או ללא OC): OC מעבד: INTEL PENTIUM S775 1.6GHz(E2140) 800MHz/FSB 1MB - BOX ₪414 לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3L ₪602 כרטיס מסך: HIS PCI-EX RADEON X1950XT IceQ3 256MB GDDR3 DUAL DVI VIVO TV/O - RETAIL ₪1261 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS ₪387 צורב DVD: LG DVDRW GSA-H62N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ₪192 זיכרון: CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHz DUAL CHANNEL KIT ₪475 מארז: RAI…

• 25 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. הדולר בשפל וזה זמן טוב לשקול נייד חזק חדש. מסכי ה12 וה13" קצת קטנים לטעמי, בפרט היות ואני לא אהיה המשתמש היחידי על המחשב. האם קיימים(וכדאי לקנות) נייד עם מסך 13" שאינו WIDESCREEN? האם בתקציב הנ"ל קיים נייד חזק עם מסך 14.1" ויותר שמשקלו קטן מ-2 ק"ג ואפילו מתקרב ל1.5 ק"ג? שימו לב שאני מעוניין בנייד במשקל 1.5-2 ק"ג. כמה שפחות עדיף. למרות זאת חשוב לי שהוא יהיה חזק, - כלומר לא עם מעבדי הLV החלשים, אלא עדיפות לפנרין 2.4GHZ-2.5GHZ. כמו כן חשוב לי מסך טוב ובכלל נייד טוב באופן כללי. כרגע מה שראיתי זה רק את הXPS או את הVAIO SZ, אבל לשניהם מסך 13.3" רחב. אשמח לשמוע הצעות אחרות המתאימות יותר.

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. מעבד Intel i7///5-4790K 4.0Ghz box לוח-אם Gigabyte G1.Sniper Z97 זכרונות Kingston 2x8GB 1600Mhz כונן קשיח +WD 1TB 7200RPM + כונן SSD Crucial MX100 256GBSamsung/Kingston כונן אופטי DVD-RW כרטיס מסך NVIDIA GeForce GTX 980/ti 4GB GDDR5 גייהבייט/ASUS ספק כח Coolermaster 700W-/+ PSU מארז Coolermaster/Antec/Fractal Design/Nzxt/Lian-Li/Lancool/Corsair/Nanoxia כרטיס רשת להוסיף לבחריה.. כרטיס קול?! זה סך הכל מה שאני רוצה המחיר כרגע שהכי טוב שקבלתי הוא 8 אלף (דגש אני קר באילת והמחיר הוא לא כולל מ"ע) ישמח לדעה שלכם ולשיפורים אם יש מה להוסיף ..לגבי כרטיס רשת וכרטיס קול ישמח שתגידו מה לקחת ... הכרטיס קול רוצה שיהיה שליטה עם שלט ו7.1 כרטיס רשת לא ממש משנה רק שיהיה איכות…

23. Started by yakir4u,

מה התקציב המקסימאלי? 700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? רק מעבד…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. אהלן ח'ברה, קניתי מחשב גיימינג ב2011 מחשב ששירת אותי היטב עד כה. אני כיום מריץ משחקים על HIGH (חלק מההגדרות על ULTRA), שאלתי היא האם אתם ממליצים לי לשדרג רכיב\ים כלשהם ע"מ לקבל תמורה טובה יותר למשך זמן ארוך יותר? אני משחק בכל משחק חדש שיוצא, אין לי שריטה להריץ על ULTRA הכל אבל אני מעדיף לא לרדת מHIGH, אחרת אני מרגיש כאילו לא מיציתי את חווית המשחק כולה. זה המפרט שלי כרגע: [..] Intel 3550 : IVY BRIDGE, CORE I5, S1155, 3.3Ghz - TRAY לוח אם: [..] Gigabyte GA-H77-D3H זיכרון: [..] Corsair VENGEANCE 8192MB (4096MBX2) : 1600, CL9, LP, XMP : CML8GX3M2A1600C9B כרטיס מסך: [..] Gigabyte GTX670 "OC" 2048MB GDDR5 - RETAIL צורב DVD: [..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK מארז: […

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות, המון גלישה באינטרנט בהרבה כרטיסיות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) גודל 15-15.6 אינצ', רזולוציה בעדיפות ל-FHD מאט * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? קל ככל הניתן * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) …

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים