ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,377 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, הינני מעוניין לרכוש מחשב ומסך, עוד השבוע, לצורכי תכנות, משחקים בינוניים-גבוהים ושימושים כללים. תודה רבה לכל העוזרים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, משחקים בינוניים-גבוהים, אינטרנט, צפייה בתכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה)., אקליפס, ויזואל סטודיו. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב FIFA 2014, GTA V, WATCH DOGS, The Witcher 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המ…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לא פעם ממליצים פה בפורום על המחשב lenovo flex 2 14 אינץ ביחד עם ההמלצה להחליף באופן עצמאי על הכונן הקשיח המכני בכונן SSD. אותו דבר המליצו לי וכך באמת עשיתי. עם זאת, ידוע כי במחשב הספציפי הזה ההחלפה היא לא לגמרי טריוואלית בגלל שהפתיחה היא לא פשוטה כל כך, בנוסף לכך אין סרטון לפתיחה של המחשב (האמת שיש אחד בגרמנית, אבל אין לי כבר את הלינק שלו). לכן אני אחלוק את הרשמים שלי: דבר ראשון, יש את המניואל של המחשב שצריך להשתמש בו, אני פשוט אתן כמה טיפים נוספים. http://download.lenovo.com/consumer/mobiles_pub/lenovo_flex_2_14_flex_2_14d_flex_2_15_flex_2_15d_ug_english.pdf בשלב הראשון צריך להוציא את המקלדת, לפי המיונאל ניתן לעשות את זה עם האצבעות, לפי המציאות זה לא כל כך נכון, אני השתמ…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מארז מהודר עם USB קדמי ואחורי לוח אם ל AMD Athlon 64BIT תוצרת MSI או ASUS מעבד AMD Athlon +3000 64Bit זיכרון 256MB DDR 400MHZ כרטיס מסך AGP Nvidia Geforce FX5200 128MB או בתוספת 190 ש"ח ל Ati Radeon 9550-256mb דיסק קשיח 80GB 7200RPM כונן אופטי צורב CDRW 52x32x52 תוספת לצורב DVDx16 רק 140ש"ח כונן דיסקטים FDD 1.44MB בתוספת של 35 ש"ח כרטיס קול שישה ערוצים (5.1) תקשורת כרטיס רשת LAN 10/100 ציוד היקפי עכבר ארגונומי+גלילה מקלדת מולטימדיה ואינטרנט 125 מקשים זוג רמקולים עגולים עם כפתור 3D מסך 17" שטוח של MAG או AOC יש פה כמה אופציות תגידו לי מה הכי טוב תודה לעוזרים
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מחשב מבוסס אינטל למשחקים אבל בתקציב יחסית נמוך. 1. מעבד 3ghz 800mhz s775 מה בדיוק אומר הs775 ? והאם המעבד טוב ? 2. לוח אם איזה לוח יש בטווח מחירים נמוך ללא יכולות המהרה או פיצרים מיוחדים אבל שיעשה את העבודה ? בהצעה יש asus p5s800 או p5p800. 3. דיסק קשיח 80GB 8MB לקנות SATA ? 4. אני צריך כרטיס מסך טוב למשחקים הכי חדשים אבל עם מחיר ממוצע לא צריך להגזים. 5. הצעה לצורב די וי די ? 6. מסך הבנתי שכדאי amsung 795df בטווח מחירים האלו. יש משהו יותר טוב ? תודה מראש,
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
להורים שלי התקלקל המחשב הישן (בכל זאת משנת 1998). הם מחפשים משהו זול שיאפשר להם צפייה באינטרנט adsl וקצת תכניות כמו WORD. אם אפשר לקבל מפרט מלא ולציין מהיכן כדי שאוכל לןהזמין להם אני מאד אודה. בתקציב צריך לכלול גם מסך ומערכת הפעלה. תודה
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
כמה אני יכול לקבל על מעבד amd phenom ii x4 955
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
* מטרות המחשב: תכנות,אופיס,סרטים. * גודל המסך: 14 או 13.3 אינץ * רזולוציית המסך: FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: מקלדת שעושה אור בחושך * משקל רצוי: 1.3 - 1.6 * האם נדרש זמן סוללה ארוך: 7 שעות.. אם אפשר יותר אז כמובן שכן! * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI * Bluetooth: כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: SSD 256GB * כונן אופטי: לא קריטי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית:לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית: נדרשת אחריות. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: אני מעדיף צבע כחול כהה אבל.. זה לא כזה משנה יש לי חבר שנמצא בארצות הברית עכשיו וחוזר עוד שבועיים - פרט חשוב !
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מעוניין במפרט ב4500 שקל בלי עזרים נלווים זאת אומרת רק המחשב בלי מסך מקלדת עכבר וכל הדברים האלה... הציעו לי מפרט כזה תגידו לי מה אתם אומרים עליו AMD Athlon 64X2 3800+ AM2 מעבד MSI K9N Neo-F nForce 550 AM2 לוח אם G.Skill DDR2 667mhz 1024MB 5-5-5-15(2*512) זכרונות Topower 450w ספק כוח Seagate 80GB SATA 2 או דומיו... דיסק קשיח NEC ND-4550 black צורב דיוידי Connect3D Radeon X1800GTO+Accelero X2 כרטיס מסך +קרור לכרטיס מארז Sunbeam samurai BLACK …
-
- 20 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, מחפש המלצה למפרט עבור מחשב נייח ללא מסך. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 6K, גמיש 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, אינטרנט, סטרימינג לטלוויזיה (דרך סטרימר. המחשב רק מחזיק את הקבצים), ניהול מאגר תמונות וסרטים משפחתי. גיימינג ממש קל עבור ילדים בגיל יסודי. לא קריטי. לאחד הילדים יש מחשב גיימינג משלו 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש HDו SSD ממחשב קיים וא…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
- 2 followers
-
-
אחותי רוצה לקנות מחשב נייד והשימושים שלה הם בעיקר אינטרנט פייסבוק מוזיקה הורדות וצפייה בסרטים אתם יכולים להמליץ לי בבקשה על מחשב נייד שיכול לאפשר את המטרות האלו וגם שתהיה לו סוללה מאוד טובה ובמחיר שנע בין 2000-3000 ?
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני אשמח לעצתכם והמלצותיכם בנוגע למפרט מדויק (ועלותו) עבור מחשב ביתי חזק. הדרישות/אילוצים - 1. פנטיום 4 3.2 2. ג'יגה זיכרון 3. לפחות 120GB דיסק קשיח 4. מסך 17" LCD בנוסף - * צורב מהיר, כרטיס קול, כרטיס מסך חזק, רמקולים, כונן CD/DVD, עכבר אופטי ומקלדת (שניהם אלחוטיים)... * התקציב הוא 10,000 ש"ח פלוס מינוס * חשוב לי מאוד מחשב אמין ואיכותי. * לא מתוכננת שום פעילות OC, אם זה רלבנטי למישהו. נ.ב. אני לא יודע מה מקובל פה, אבל אם זה אפשרי - אני אשמח אם תוכלו לציין גם מקום לרכוש את המפרט המומלץ (טווח גיאוגרפי הוא מקיסריה ועד ראשון לציון).
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, מקס פיין 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום …
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מפרט: מעבד: intel i7 740QM 1.73/2.93 Turbo GHZ זיכרון: 6GB DDR3 1066GHZ כרטיס גרפי: NVIDIA GEFORCE GTS 350M CUDA 1024MB רמקולים: Harman Kardon כרטיס רשת: 802.11N יש לי הצעה ב6950 עם אפשרות להרחיב ל8GB זיכרון ב200 שקל יותר. האם זה מחשב שבאמת שווה את ההשקעה או זה מחשב הייפי פירסומי עם מחיר שלא מצדיק אותו? ואם למישהו יש מחשב כזה אולי הוא יכול להגיד לי בנצ'ים שלו וFPSים במשחקים וכו'. תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום! מעוניין לרכוש Dell Vostro 14 5000 5481. השאלה היא לגבי ה-wifi שלו. בעבר היה לי את הדגם הישן 5470 והיו בעיות עם מהירות הגלישה (בעיות שקשורות במכסה של המחשב שהיה חוסם את הסיגנל). האם מישהו יודע אם פתרו את הבעיות האלה בדגם החדש? האם יש בעיות נוספות שאפשר לדעת לפני רכישה? מה חוות הדעת באופן כללי על הדגם הזה? תודה!
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן חברה! הרכבתי לעצמי מפרט נחמד ורציתי כמה תגובות, אני אישית מבין בנושא המחשבים ורציתי לשמוע דעות אחרות, לא הלכתי על המפרט של כל הרכיבים יחסית זולים וכרטיס מסך מצויין, הלכתי על הכל ככה ממוצע +, אני רוצה שהמחשב יחזיק כמה שיותר זמן: מעבד: Intel Core 2 Quad Q9300 95W 2.50Ghz 6MB OEM כמות: 1 - מחיר: ¤1479 לוח אם: Asus P5K כמות: 1 - מחיר: ¤611 מארז: THERMALTAKE Soprano RS 101 Piano Black Fan Filter 120mm + Window כמות: 1 - מחיר: ¤296 קירור למארז: THERMALTAKE 120 mm UV BLUE כמות: 1 - מחיר: ¤37 ספק כוח: Enermax Liberty 400W 30A @ 12V כמות: 1 - מחיר: ¤354 זיכרון: Corsair 4GB Kit (2GBX2) XMS2 DHX DDR2-800 CL4-4-4-12 - זמין במלאי! כמות: 1 - מחיר: ¤692 קשיח למחשב שולחני: Western D…
-
- 24 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן חברה! סבתא שלי מחפשת לקנות לפטופ חדש אחרי בערך 10 שנים עם אותה גרוטאה. * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, סוליטר, אימיילים.. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 17 אינץ. * רזולוציית המסך? אין דרישות מיוחדות. * משקל לא רלוונטי - המחשב ישמש כמחשב נייח לכל דבר.. היא לא מזיזה אותו אף פעם. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא משהו יוצא דופן - תמיד מחובר לחשמל.. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? מומלץ. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מעל 500GB * כונן אופטי? ממש לא חובה. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, נדרשת אחריות רגילה, עדיפות לשלוש שנים. …
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
האם יש מחשב נישא שעונה על הדרישות חוץ מאשר מאק בוק ? (מחשב שניתן להשיג בארץ למרות שבמקרה של אין ברירה, אפשרי להשיג מחו"ל) אפשר להתעלם מהמחיר בעקרון..אבל אם המחיר יעלה על 9999 אעדיף כבר לקנות מאק ... 15.5"-17" led display anti glare/glossy matte הסתכלתי על המפרטים הספיציפיים של כל מיני דגמים של טושיבה..דל ואסוס ... ברגע שיש תאורת לד הם פשוט מורידים כל פרט על תכונות כגון מבריק glossy/shiny/bright וכל מיני שמות.. אבל הבנתי שאי אפשר להתייחס לכך כאילו הם לא מבריקים אלא חייבים למצוא מט\מאט או אנטי-גלר\מבריק באופן ספציפי המחשב מיועד (בעיקר) לכל מה שסטודנט צריך (עם קצת בעיות בעיניים- יובש,לכן החשיבות מהמנעות ממסכים מבריקים וכו') - מעדיף אפשרות למחשב חזק,כרטיס מסך שכן מסוגל להרי…
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
[move]מחשב עצבני ב14,000[/move] אני רוצה מחשב עם מעבד של AMD טוב כרטיס קול טוב שאני יכול לחבר איזה 6 רמקולים טובים ... כרטיס מסך טוב שאני יוכל לשחק משחקים חדשים בשקט. זיכרון 2 של 512.. ( אם זה זול וטוב אז 3) מארז פצצה אני רוצה עצבני (חשוב) רמקולים טובים... עכבר לא אלחוטי מקלדת אלחוטית מסך "19" אם אפשר של סמסונג... ועוד כמה דברים שאפשר להוסיף תודה רבה לעוזרים.
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
* תקציב? כ-3,000 ש"ח. * מטרות המחשב? ללימודים (מעבדי תמלילים ואינטרנט), צפייה בסרטים ומשחקי מחשב קלים ו/או ישנים. הכי חשוב שיהיה נוח לעבוד איתו שעות ארוכות. * גודל המסך? מתלבט בין 13.3 אינץ' ובין 15.6 אינץ'. * האם חשוב מסך מבריק או מאט? גמיש עם עדיפות למט. * רזולוציית המסך? גמיש. בגדלים האלה רצוי לא רזולוציה גבוהה מידי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? נוח להקלדה, רצוי numpad אך לא חובה ועדיפות ל-touchpad שאפשר לגלול בעמודים למעלה ולמטה עם שתי אצבעות. * משקל רצוי? רצוי שלא יהיה כבד מידי, מתחת לשני קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי כמה שיותר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא קריטי. * Bluetooth? לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? * כונן אופטי? לא ממש. * האם דרו…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מחפש מחשב בתקציב של 2500 עד 2800 ש"ח , המחשב הוא למטרת משחקים בעיקר , תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
שלום HWZONE, בעוד כחודש אני רוצה לקנות מחשב נייד בפעם הראשונה בחיי, אני מבין רק בנייחים (וגם בזה לא התעסקתי כבר כשנה) ואני מחפש משהו זול (4,000 ש"ח זה זול יחסית למחשבים ניידים איך שאני מבין) וחזק, בכל שנה תמיד יש איזה מציאה, איזה מוצר שמתבלט בערך תמורת מחיר. אני רוצה אותו! חח אני צריך גם אחריות 3 שנים -חובה!- ומעדיף שיהיה כרטיס מסך נפרד מהלוח אם (ביצועים במשחקים), חיי סוללה פחות חשוב לי אבל מן הסתם גם רלוונטי שלא תיגמר הסוללה בשעה... באופן כללי שום דבר שאני רושם לא חקוק בסלע, גם לא המחיר, אם יש איזו שהיא המלצה בכל תחום ממה שאני כותב פה תציעו אני אשמח להשכיל. מטרות המחשב? משחקים (מומלץ שיוכל להריץ משחקים חדשים הכי טוב שאפשר), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, ב…
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם התקציב למעלה כמו שאתם רואים מדובר במחשב גימינג הכי חזק שאפשר להוצי בסכום הזה כול עכבר ופד.. בקובץ זה מה שאני מצאתי מה אתם ממליצים
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 שקל. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, Stream , Virtual Machines ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:Battlefield 4 , League of Legends , GTA . -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך): 1920x1080. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים: לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 …
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אנשים, לפני שתתחילו לקרוא חשוב שתדעו שהתהליך הוא תהליך מסוכן מאוד ורק מי שמבין יכול לבצע אותו! ועכשיו אפשר להתחיל אז גם לי זה קרה אחרי שנה וחצי של עבודה עם הלפטופ-הסוללה הלכה. יש לי מחשב HP Compaq 610, הסוללה החזיקה במקור שעת עבודה שלמה עם בהירות מסך גבוה ועבודה משרדית(ושעה וחצי עם בהירת נמוכה). לקראת הסוף הסוללה החזיקה לי 5 דקות בלחץ על המצב החסכוני. עשיתי מחקר לגבי הסוללות וגיליתי שהעסק בכלל לא זול. סוללה *חלופית* עולה בסביבות 350 ש"ח ומקורית 700+ וסוללה מEBAY עולה 30$ בערך. נשמע לי קצת יקר ולכן החלטתי לבדוק את סוג הסוללות בתוך הסוללה ולראות מה עלות ההחלפה הידנית. אז ככה, בסוללת 6 תאים ישנם 6 סוללות 18650 של 3.7v, בד"כ של סמסונג או פנסוניק, אצלי היו סמסו…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-