ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,351 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם. אני מעוניין לרכוש נייד גיימינג: ASUS N550JX-DS71T https://www.amazon.com/gp/aw/d/B00T7XT17E/ref=aw_wl_ov_dp_1_1?colid=YDUPQSKTY53R&coliid=I2E4ECRSJS1LOA&vs=1 היות ויוצא הרבה יותר זול לקנות את אותו הדגם עם hdd, אז אני רוצה לרכוש ssd ולהתקין אותו עצמאית. אני רוצה דיסק של חצי טרה. אני קונה באמזון ארה"ב. מה הכי טוב כרגע בשבילי ביחס עלות - תועלת? מה הפרוצדורה עם המערכת הפעלה? אפשר להעתיק את כל הכונן, או שצריך התקנה מחדש? ומה לגבי הרשיון ? ומה לגבי השדרוג לוינדוס 10 עם כל זה? מצאתי 2 כוננים של סמסונג שדומים במפרט ושונים מאוד במחיר. 1. http://www.amazon.com/gp/aw/d/B00OBRE5UE/ref=mp_s_a_1_1?qid=1438851860&sr=8-1π=AC_SX200_QL40&keywords=sams…
-
- 16 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי חברה, יש לי מחשב נייד של SAMSUNG מדגם NP700Z5C-S01IT הנה קישור למפרט שלו http://www.samsung.com/hk_en/business/business-products/notebook-pc/series-7/NP700Z5C-S01HK-spec שימו לב שיש בו רכיב MSATA שמשתמש כCACHE כבר + הארד דיסק אני רוצה להחליף את ההארד דיסק שלי לSSD כי המחשב לא מספיק מהיר מה אתם מציעים? (בסביבות של עד 650 שקל) תודה!
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אהלן, אז התחדשתי בn550jk לפי ההמלצה המצוינת פה בפורום וגם קניתי איתו את הssd הזה של סמסונג http://ksp.co.il/?select=.1033..152..137.&list=1&sort=3&glist=1&uin=20109&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 עכשיו הזמנתי גם מחו"ל את המתאם מכאן: http://hddcaddy.com/en/asus-hdd-caddy/845-asus-n550jk-hdd-caddy.html ועד שהוא מגיע אני רוצה להחליף את הHDD בSSD ולהתקין עליו כבר את הוינדוס ולהתחיל להשתמש במחשב, כמו כן גם הבנתי שכדאי שהSSD ישב במקום של הHDD והHDD ישב במתאם במקום הכונן כי ככה הSSD יעבוד טוב יותר או משהו בסגנון.. אז ראיתי כבר כמה סרטונים על איך פיזית להחליף את הSSD ואני מאמין שבזה אני אסתדר, רציתי רק לדעת איך אתם ממליצים להתקין את הווינדו…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
השירות לקוחות של דל לא פעיל בשישי, אז אולי מישהו כאן יודע ויוכל לעזור לי. רכשתי את המחשב הנ"ל ואני רוצה לרכוש היום כונן SSD במקום ההרד דיסק הקיים (Samsung evo 250GB 850)/ יש לי שתי שאלות: 1. האם החלפה של הכונן פוגעת באחריות ? 2. כאשר אני אחליף, האם ההתקנה של הוינדאוס תזהה את הסיריאל אוטומטית ? (כנראה שאצטרך להוריד התקנה מבחוץ, כי בדר"כ הם מגיעות מובנה על הדיסק הקשיח). תודה !
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
שלום אני מתעתד לרכוש את הנייד : Dell Inspirion 3721 i7 http://ksp.co.il/?uin=18216 הבעיה היא שהוא מגיע , כמו רוב המחשבים החדשים , עם Win8 . מכיוון שחלק מהתוכנות שלי אינן מתאימות ל Win8 ביקשתי בחנות אם אפשר להחליף ל Win7 ונאמר לי שלא ניתן . היכן , אם בכלל , ניתן לרכוש את המחשב הנ"ל עם Win7 Home Premium 64 bit ? תודה
-
- 0 תגובות
- 909 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום, מה שלומכם? אז ככה: קניתי בגרושים מחשב נייד של LENOVO מדגם N100. למחשב קיימת בעיית תצוגה במסך: במבט ראשון נראה כי המסך חשןך לגמרי אך אם מביטים ממש טוב ומתמקדים במסך ניתן לראות את התצוגה רק שהיא מאוד חשוכה. מחקירת הנושא הבנתי שבסבירות גבוהה מדובר באינוורטר ( בסבירות הרבה יותר נמוכה: מנורת מסך וכבלים למיניהם). מבירורים שביצעתי מול מספר מעבדות מדובר על תיקון שמוערך בסביבות ה 400 ש"ח. נראה לי מוגזם על פעולה כ"כ פשוטה. לכן, אני מעוניין לבצע את ההחלפה בעצמי ( ולקחת את הסיכון שמדובר בכלל במשהו אחר). השאלה היא איפה אני יכול למצוא רכיב כזה? במעבדות לא מוכנים למכור את הרכיב עצמו במחיר זול יותר. לכן, איפה הוא אוכל לקנות אותו? אגב, מה דעתכם על המחשב ( מעבד כפול …
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ברצוני להחליף ארד דיסק ואני לא יודע מה לקנות אם זה SATA ATA והאם זה מסובך להחליף everest רשום ata מה זה אומר
-
- 1 תגובה
- 874 צפיות
-
-
אהלן חברים, זה לפטופ של ידידה שלי שעשה לא מעט בעיות. הוצאתי את ההארדדיסק שלה וגיביתי אותו ככה שלפחות המידע לא אבד. הגיע אליי טכנאי של דל ואמר שהבטריה מקצרת. אז הוא ניתק את החיבור שלה מהלוח אם. פרמטתי את הלפטופ וכרגע ניתן לעבוד איתו רק עם כבל מחובר, זה בגלל שהבטריה מנותקת מהלוח אם בפנים. כרגע מה שאני רוצה לעשות זה להזמין סוללה מ Ebay או מקום אחר ולהתקין אותה בעצמי. אני מתלבט איזה סוללה להזמין, אני לא רוצה סוללה סינית מעפנה שתדפוק לי את המחשב. אני רוצה להתקין את הסוללה ואז למכור את הלפטופ ביד2. הסוללות שבינתיים ראיתי הם אלו: http://www.parts-people.com/index.php?action=item&id=14448 http://www.ebay.com/itm/NEW-Genuine-Dell-Inspiron-13-3-battery-13z-5323-i13…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן חברים, אני כבר מזמין בטריה עבור הלפטופ השני אז החלטתי למה לא להביא סוללה עבור הלפטופ שלי. יש לי את המחשב בערך שנתיים וחצי. הסוללה במצב נוראי- מחזיקה לי בערך חצי שעה בלי כבל מחובר ככה שבעצם אני צריך שיהיה כבל מחובר כל הזמן. ממש לפטופ נייח נהיה לי. גם כשקניתי את הלפטופ הזה בהתחלה הסוללה לא הייתה משהו בכלל, החזיק לי שעתיים וחצי בערך. החלטתי שאני רוצה לקנות סוללה חדשה, זו סוללה נשלפת מאחור ככה שההתקנה קלה. אני לא רוצה לקנות סוללה סטנדרטית של הלפטופ שלא מחזיקה הרבה זמן. אין לי בעיה להוסיף קצת כסף בשביל סוללה טובה שתחזיק לי יותר זמן ואוכל להשתמש בלפטופ הרבה בלי כבל. אשמח לשמוע הצעות תודה חברים!
-
- 13 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
נדפק הקירור של הלפטופ, חשבתי לקנות גוף קירור חילופי ולהחליף . רציתי לדעת אם יש מדריך? ואם למישהו יש נסיון? מחשב : HP Pavilion dv6186ea תודה
-
- 0 תגובות
- 676 צפיות
-
-
היי , ברשותי R700 ואני מאוד מרוצה ממנו . רק שבהתאם לנייד אני לפעמים מטלטל אותו קצת (שינוי פוזיציה או סתם זה שאני סוגר אותו ומכניס לתיק) . לדיסק השקיח יש גלאי זעזועים וזה פשוט מפסיק את הפעולה ומזיז את הראשים למצב בטוח וזה מעצבן . השאלה היא האם כדאי להסתכן ולהחליף ל SSD בעצמי והאם יכולה להיות בעיה עם זה ?
-
- 0 תגובות
- 727 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד[lenovo 3000n 200 [769 הדיסק הקשיח שהיה לי: היה של western digital דגם: WD1600BEVS-08RS חיבור sata1 ובגובה כ9 מ"מ הוא נהרס, ואני רוצה להחליפו בדיסק קשיח מאותה חברה דגם:WD5000LPVX 500GB 5400RPM חיבור sata3 ובגובה 7 מ"מ. האם עלולה להיות בעיה כלשהי? תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום יש לי דל לטיטוד 630 שהלך לו הדיסק הקשיח. (חדש! בן חודש!) הוא חזר היום מתיקון (אחרי 3 שבועות ראבק) והחליפו לו הרד דיסק. שאלתי: 1. איך אני יכול לדעת ששמו לי אותו דיסק כמו שהיה? היה לי דיסק של 7200 RPM איך אפשר לדעת שלא תקעו לי אחד 5400 RPM? 2. הדיסק עושה הרבה רעש באופן יחסי למה שהיה (3 שבועות, אב נראה לי), יש מה לעשות בנידון? הדיסק החדש הוא (לפי טיון אפ 2008) Hitachi HTS541612J95A00 תודה עומר
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
היי חברים, מה העניינים? בעבר פתחתי פה אשכול וחיפשתי המלצה למחשב נייד, שניתי קצת את הדרישות בעקבות הדרישות של חברי הפורום וקניתי לבסוף את המחשב הנייד - Lenovo u430p. קניתי את המחשב ממוכר ב-eBay ובסה"כ אני מאוד מרוצה מהמחשב, הוא קל מהיר ואלגנטי, ומחזיק סוללה זמן יפה. על כל פנים, קיבלתי את המחשב ולא קיבלתי את גודל הכונן הקשיח שאותו הייתי אמור לקבל 1TB, אלא 320GB. הכונן שקיבלתי הוא הדגם הבא: HTS545032A7E660 דיברתי עם המוכר והסברתי את המצב, ועכשיו הוא שאל אותי "כמה אני רוצה?" אז התחלתי לחפש כונן חלופי בארץ. הנתונים של הדיסק קשיח הם אלו: [TABLE=class: attribute, width: 895] [TR] [TD=align: right]Caddy[/TD] [TD=class: td-text-align-left, align: center]No[/TD] [/TR] [TR] [TD=alig…
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
לפני כשבוע רכשתי מחשב נייד של חברת DELL מדגם XPS M1530 ובו דיסק קשיח בנפח של 120GB 5400rpm. את המחשב אני אקבל בעוד כשבוע - שבועיים, אבל רציתי לדעת אם אני אוכל להחליף את הדיסק הקשיח שקניתי באחד אחר בעל אותו נפח, אך מהיר יותר (7200rpm)? אם כן איפה עושים זאת? חשוב לציין כי המחשב נקנה בארה"ב. תודה מראש, יגאל
-
- 6 תגובות
- 655 צפיות
-
-
שלום רכשתי לפני שבוע מחשב n550jv של אסוס ואני מעוניין להחליף את הכונן הקשיח שבו לSSD. עד כמה מסובך להחליף במחשב הזה את הכונן הקשיח באופו עצמאי? האם כשאני מחליף את הכונן קשיח מתבטלת האחריות על המחשב? הדיסק קשיח שאני שוקל לקנות הוא Samsung Evo 256 GB הבנתי שהסדרה הזו מומלצת, האם יש המלצה על משהו אחר באותו טווח מחיר? שאלה נוספת, האם כשאני שם הssd במחשב ומתקין עליו windows 8 יש דרייברים מסוימים שאני צריך לשים לו על מנת שהמסך מגע וכל הקיצורים של המחשב יעבדו ? תודה מראש, בר
-
- 3 תגובות
- 647 צפיות
-
-
שלום לכולם, המחיצה C שלי התמלאה ואני רוצה לבחון אפשרות של להחליף את הדיסק, אשמח לקבל המלצות כיצד ליישם את הנ"ל - האם ניתן לחבר דיסק נוסף למחשב נייד? האם יש מקום נוסף לדיסק חדש? - האם ניתן לבצע פעולה של GHOST לדיסק קיים? נא עזרתכם,
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
האם כאשר מחליפים דיסק קשיח פגום לדיסק קשיח חדש,החברה מבצעת שכפול המידע 1:1?האם הדבר בטוח כלומר לא יוצר בעיות. לחבר שלי יש מחשב נייד ויש עליו מחיצת שחזור הוא צריך להחליף דיסק קשיח האם המידע בדיסק קשיח ישמר כמו לפני החלפת הדיסק הקשיח?
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לא מוצא היכן נמצא הדיסק קשיח בנייד מיני 10 אינץ HASSEE החלפתי פעמים רבות בניידים אחרים. כאן לא מוצא! הברגים הם או של הזיכרון או למסגרת. צריך לפתוח את כל המחשב?? תודה לכל מי שיענה
-
- 1 תגובה
- 600 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי נייד של חברת ג'יגבייט. יש שם דיסק קשיח בנפח קטן יחסית, ברשותי דיסק קשיח חדש. איך בדיוק מחליפים? יש למישהו איזה שהוא מנואל עבור זה? פתחתי את המכסה למטה והHD התגלה לפני, אבל עושה רושם שיש צורך לפרק גם את הצד השני. אני לא רוצה להתחיל לפרק חצי מחשב אבל ה100 ג'יגה הנוספים מאוד קורצים לי. אני ישמח לכיון, אני מעדיף לדעת מה אני עושה מאשר לפרק על "עיוור" תודה! עריכה: יש על הHD סוג של נייר דבק (חזק, מסוג נילון קשיח) כנראה שאיתו אני אמור לשלוף את הדיסק החוצא. אני מנסה אבל זה נראה שהוא תפוס על ידי עוד זוג ברגים בצדדים. חשוב לציין שהדיסק יושב בסוג של מגן פח. נ.ב זה הדגם Gigabyte W566N
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב נייד מסוג HP G7070EJ. שהדיסק הקשיח שלו שבק חיים. השאלה היא, האם ניתן לקנות דיסק קשיח 2.5 פשוט ולעשות את ההחלפה לבד. או שזה יותר מסובך ממחשב נייח ורק טכנאי יהיה מסוגל לעשות זאת? תודה רבה מראש.
-
- 0 תגובות
- 780 צפיות
-
-
שלום רציתי לשאול אם אפשר להחליף במחשב Netbook דיסק קשיח סטנדרטי של 2.5 אינץ בכונן SSD כאופציה לשדרוג עתידי? תודה
-
- 1 תגובה
- 687 צפיות
-
-
שלום , יש לי מחשב נייד של hp envy 15 . ויש לו hard drive 1t אבל הוא די איטי 5400 סלד , ואני לא משתמש ביותר מ500 gb . 1.איך אפשר להחליף את הכונן? 2.האם הוא יותר חסכוני בחשמל? 3.ובמשקל? 4. איך לגבות את המעכת הפעלה וכל השאר?
-
- 10 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אהלן, בסופו של דבר רכשתי את ה- dell inspiron 14z ultrabook, תודה לכל המייעצים. רציתי לדעת אפ מישהו התנסה עם החלפת ה-cdrom בכונן ssd במחשב הנ"ל? האם זו עבודה שניתן לעשות בקלות לבד?
-
- 1 תגובה
- 974 צפיות
-