ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,451 דיונים בפורום זה
-
שלום. התקציב שלי מאוד גבוה ואני מעוניין בחלקים הכי טובים. (ומשום כך הכי יקרים) אני מעוניין שתציצו במחשב לגיימרים באתר KSP שעולה איזה 13 אלף ותגידו לי מה דעתכם על המפרט ואם כדאי להחליף חלקים לחברה אחרת או למשהו יותר טוב. האתר: ksp.co.il תלחצו על "מחשבים נייחים" באמצע ואז בצד ימין מהרשימה תבחרו ב"מערכות מחשב לגיימרים" ואז יופיעו כמה אפשרויות. תבחרו באפשרות הכי יקרה שעולה 13615. אני מודה לכם מראש.
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ברשותי מחשב latitude e6430, פרמטתי את המחשב ועדכנתי את הדרייברים (יש לציין שעדיין חסרים לי שניים, "בקר אפיק טורי" שאין לי מושג מה זה אומר, ו"התקן לא מוכר" שחסרי דרייברים) בנוסף עדכנתי רק הכרטיס מסך של nividia nvs 520 שיש למחשב, האם צריך להתקין גם את הדרייבר של הכרטיס מסך של intel? מאז שפרמטתי את המחשב הסוללה נגמרת הרבה יותר מהר, מה יכול להיות מקור הבעיה? בנוסף ובלי קשר למחשב מעבד i7 מהדור השלישי, המחשב מתחמם די מהר, כשדיברתי עם דל הם טענו שלפי נתוני המעבד הטמפ' סבירה, לפי הקישור הבא: http://www.cpu-world.com/CPUs/Core_i7/Intel-Core%20i7-3740QM%20Mobile%20processor%20-%20AW8063801105000%20-%20BX80638I73740QM.html הם אפילו החליפו לי מערכת קירור כדי לוודא שזאת לא הבעיה, מה מ…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אודה להמלצה על מסך 24-27 אינצ' שמתאים לגיימינג עם כרטיס גרפי GTX 1660 Ti או RTX 2060 . האם יש מסך שיעבוד משמעותית טוב יותר עם אחד הכרטיסים האלה ולא עם השני? זה יעזור לי להחליט בין שניהם ... אשמח להשאר באזור ה- 1000 ש"ח אלא אם זה לא מציאותי. תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד של HP ויש לי בעיה עם כשאני מנסה להטעין את הסוללה במחשב הנורה הנדלקת לשניה ואז נכבת. הלכתי לטכנאי והוא החליף לי CONNECTOR וזה לא עזר. מה אפשר לעשות? חמימו נ.ב. אני מצטער ניסתי לכתוב את הבעיה כמה שיותר עניינית וקולטת
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברצוני לקנות מחשב נייד... אני משתחרר מהצבא בקרוב, ומתחיל ללמוד באוקטובר עיצוב משחקי מחשב... ע"כ אני צריך מחשב שיעמוד בדרישות גרפיות..לא משהו מטורף..כי את רב העבודות אני מניח שאני אעשה במחשב הנייח...אבל יהיה נחמד אם אוכל לפחות להשתמש בפוטושופ ואילוסטרייטור על המחשב הנייד, ואולי אפילו פלאש. (אין צורך בתוכנות תלת מימד...הן כבר ממש כבדות P: ) בנוסף כמובן שאני אצטרך יכולות משרדיות פשוטות... כמובן שאני מעדיף שהמשקל יהיה נמוך יחסית, למרות שאני לא מתכנן ללכת איתו על הגב ימים ככה שאני יכול להתגמש.. מבחינת סוללה, שוב, אני מניח שעיקר העבודה שלי תהיה בין המכללה, לבית, לעבודה.. וע"כ שקעים יהיו בשפע... אבל תמיד נחמד לדעת שאפשר לעבוד לא מעט גם בלעדיהם... אני רוצה שיהיה לו ל…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב אני מנסה לבנות מפרט למחשב ביתי לרואה חשבון לשימוש משרדי. 1. התקציב המקסימלי הוא כ 2500 כולל ציוד היקפי 2. עבודה משרדית א) אופיס, תמונות, אינטרנט, לא יותר מזה ב) מיועד לעבודה 3. דרוש ציוד היקפי הכולל מסך (בין 20 ל 22) מקלדת, עכבר, ורמקולים 4. אין צורך בכונן דיסקטים 6. השקט חשוב ברמה 7 מתוך 10 7. לא מתוכנן אוברקלוק 8. אין צורך במערכת הפעלה ואין צורך בהרכבת המחשב 9. חנות מועדפת - לוג'יק פי סי logicpc.co.il זה מה שיצא לי מס' קוד שם מוצר מחיר כמות סה''כ 0 15995 Intel Pentium Dual Core 2.60GHz 2MB E5300 Box CPU 359.00 ₪ 1 359 ₪ 1 8255 WD WD5000AAKS 500GB 7200rpm 16MB Buffer S-ATAII HDD 288.00 ₪ 1 288 ₪ 2 16236 Microsoft Wired Desktop 400 OEM - Keybo…
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD כל הסידרה מ4 עד GHOSTS, JC2 BF4 SR THE THIRD NFS RIVALS ועוד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920/1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שניתן בתקציב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (ל…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ערב טוב, להלן מפרט (שוב) - בתור ניסיון אחרון לקבל חוות דעת על מפרט למשחקים וOC. אני לא גיימר מטורף, אבל אני רוצה מחשב שיספיק לי לפחות לכמה שנים הקרובות. מתוכנן OC, אבל לא כדי להוכיח משהו, אלא רק כדי להוציא יותר מהמחשב בפחות כסף. בהתחשב בעובדה שגם ככה חרגתי (ועדיין חורג) מהתקציב המקסימלי שהוקצה לעניין (3500), אני יכול לספוג עד 200 שקל חריגה (אבל לא יותר מזה). מפרט: AMD XP 2100+ - 567 SK-7 - 154 (צריך להוסיף מאורר, SF2 עולה עוד 81 שקל) Abit NF7 - 616 DDR 512 3200 Winbond - 537 Shapphire R9500 Pro - 128MB - 1172 Enermax FS710 - 437 HEC 300W - 183 ----- 3666 + 81 למאורר (3757) למקרה שמישהו תהה, הכוונה היא למצוא דרך *להוריד* את המחיר ולא להעלות אותו. דעתכם ורעיונות? חג שמח, זה…
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
זה מה שהזמנתי: מעבד-P4 2.4C לוח- ABIT IC7 זיכרון-CORSAIR 512MB CL2 3500 (בסטיק אחד) כרטיס מסך-Hercules 3D Prophet 9800 128MB Retail Video Card ספק-Antec TruePower 430W Power Supply מארז-Antec High Performance Plus View 1000 AMG Case + Window מה אתם אומרים?
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3500. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? גיימינג. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1366X768. * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? GTA IV, Crysis, משחקים כבדים בעיקרון. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות עם פיטרים. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא. 4…
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מעונין בהמלצה על מחשב נייד שימוש ביתי של גלישה וקצת ממכי אופיס, ישמש אדם מבוגר לכן מסך גדול ככל האפשר רצוי, רצוי מחשב כולל מערכת הפעלה (ווינדוס10) התקציב הינו 1000 ש"ח, ניתן לחרוג, אך לא בהרבה. טיב הסוללה ומשקל המחשב לא רלוונטים היות והמחשב יהיה תמיד בבית. אין צורך במחשב שקט ניתן לרכוש בחנות פיזית או בחנות אינטרנטית, בתנאי שמדובר בחנות אמינה עם שירות טוב. תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, רכשתי את המחשב הזה מהמבצע של אלקטרה ומשום מה אני לא מצליח להפעיל את המצלמה המובנית שיש בו. הוא הגיע כשמותקנת בו התוכנה CRAZYTALK CAM SUIT וכשאני נכנס אליה היא מודיעה לי שאין שום מצלמה במחשב. וכשאני נכנס בלוח בקרה ל"סורקים ומצלמות" אני גם לא רואה שיש איזושהי מצלמה מותקנת במחשב. איך אני מפעיל את המצלמה במחשב הזה? תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש מהסיבה שניתקעתי ב idea pad 50-70 וכמו לכל המיסכנים כמוני נקלעתי לצרות של ריצודי מסך ומסך נכבה עכשיו עהרתי לעבוד כאלגוריתמאי והמצב של המחשב פשוט מוציא את כל העצבים ממך בעבודה אני משתמש בלינוקס אבל צריך וינדוס לחיים (סרטים מוצגים יותר טוב בגלל direct x ומשחקים רצים חלק ובכלל יותר נוח) לכן צריך ssd 1TB חוץ מזה צריך גם זיכרון 16GB ושיהיה בגודל 15.6 אינצ ורזולוציה FHD כי 4k קטן לי מידי ושיהיה קל לא יותר מ 2 קילו היחיד שמצאתי: https://ksp.co.il/?select=.268..271..1358..4543..211..442..432.&kg=&list=1&sort=2&glist=0&uin=43787&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0&inte…
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מחפש מחשב נייד קטן ויעיל ללימודים. חשבתי על הWIND בעיקר בגלל המשקל. שאלתי היא אם הוא יוכל לתפקד כמו שצריך עם תוכנות כבדות כגון MATLAB, maple, eclipse ותוכנות שכסטונדט להנדסה אפגוש בעתיד? בתודה מראש, אריאל
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, לא מזמן פתחתי פה דיון על התלבטות בין שני מחשבים. אחת ההמלצות שקיבלתי הייתה הASUS הבא: http://www.ebay.com/itm/311042303105 היום הייתי בBest Buy ליד הבית שלי וראיתי ב-590$ את המחשב הבא של Lenovo, שהוא open box אבל מגיע עם שנה אחריות: http://www.bestbuy.com/site/lenovo-15-6-touch-screen-laptop-intel-core-i7-8gb-memory-1tb-hard-drive-silver/5829006.p?id=1219163970041&skuId=5829006 מה אתם חושבים? על פניו נראה שהלנובו משמעותית יותר טוב, האם אני מפספס משהו? רשום שהרזולוציה של המסך היא 1920X1080, האם זה אומר שההבדל בין המסכים לא מאוד משמעותי? תודה מראש. מטרות המחשב? עבודה יומיומית (גלישה, אופיס וכו'), צפיה בסרטים * גודל המסך? בעיקרון אני מחפש 15 ומעלה, אבל מוכן ל…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מתלבט בין שני המחשבים הנ"ל. כאשר המפרטים שלהם מאוד דומים. ההבדל המשמעותי שאני רואה הוא במחיר - דל יקר יותר אך נותן 3 שנים אחריות לעומת 1 בלונבו. אשמח להמלצות אם למישהו יש נסיון במחשבים האלה . מצורפת השוואה : https://www.ivory.co.il/catalog_compare.php?ids=14031,13810,13812 תודה לכל העוזרים
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכם. כמו שראיתם בנושא אני מעוניין במחשב Dell Vostro 3460 i5 3210 GT360 יש קצת לבטים..כי אני פוחד "להדפק" כי אני שם פה את כל כספי מה אתם אומרים על המחשב הזה...או בכלל על הסדרה למי שיש או התנסה איתה כמו כן זה השימושים שלי מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים), צפיה בסרטים(כולל HD),ריבוי משימות * גודל המסך:גודל באזור ה -14(יש לציין שחלק מאופן העבודה שלי מול המחשב היא בחוץ בשמש) * משקל רצוי? 1.5-2.5 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? שחיזיק בלי הטענה מינימום 5 שעות אם אפשר יותר מצויין * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? כן,יציאת HDMI+USB 2.0+יציאה למיקרופון+אוזניות+חיבור VGA+RJ-45 * בלוטות? לא משנה * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא מש…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. battlefield 3 , call of duty modern warfare 3 , gta iv , crysis 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 גודל מסך 23' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך …
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
כמה לדעתכם שווים החלקי מחשב הבאים? מעבד intel core 2 quad q9400 לוח אם asus p5kpl-cm זכרונות 2x2 GB 800 mhz ddr2 כרטיס מסך asus nividia 9800gt 1gb ספק כוח jtc p4 500w atx12v תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי ושלום יש לי מחשב עם מפרט של: P D CELRON 2.66 HZ GIGABYTE עם צפסט 945 וPCIX 2.0 8800 GTS 512 הדגם האחרון GB 2 400HZ Dual channel WINDOWS XP דיסק קשיח,DVD,ועוד ואני רוצה לשדרג לשילוש כזה: INTEL Q 6600 2.4 HZ 8800 GTS 512 הדגם האחרון GB 4 800 HZ Dual channel WINDOWS VISTA דיסק קשיח,DVD,ועוד *לגבי הלוח אני עוד לא סגור עם אני רוצה SLI? אבל עם לא אז את אחד הדגמים האחרונים עם הצפסט של אינטל!! (אשמח לקבל גם המלצה טובה לגבי הלוח Smiley) והשאלה היא כזו! האים זה ישפר לי בצורה משמעותית את הביצועים בזמן המשחקים? ואת הבצועים של הכרטיס מסך בכלל? כי זו בעצם הסיבה לקניה השל המחשב החדש!!! ואים כן אז בכמה? בבקשה דברו באחוזים!!!!! וכמובן לא לשכוח לתת לי הצעות ללוח ושיפור או שינוים אפ…
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, האחים בבית רבים על המחשב כל הזמן צריך להביא מחשב חדש ואמא רוצה שנביא לה מפרט... המחשב ישמש למשחקים בעיקר, חדשים גם כן, המסך המשומש על המחשב הוא 20 אינץ' של BENQ 1680*1050 ואין מטרה להחליף כרגע או צורך אפילו. OC כבד לא יבוצע על המחשב, אולי אולי אולי..בעתיד הרחוק שנה שנתיים מעכשיו. מה ממליצים? אני עם העדפה למעבדי I5 או I7 אבל אני יודע שהציוד הנלווה שלהם יקר, כמו לוחות אם וכדומה. תודה רבה
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? איני מעורה כל-כך במחירי השוק העדכניים. נכון לעכשיו התקציב הוא עד 5,000 ש"ח אבל אהיה מוכן לחרוג במידת הצורך. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר לגיימינג. למשל הייתי רוצה מפרט למחשב שיכול להריץ את Cyberpunk 2077 ואת Red Dead Redemption 2. לא בהכרח בהגדרות מקסימליות או 4K אבל לפחות בהגדרות גבוהות ועם FPS 60 יציב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אני מחפש מפרט מלא, כולל SSD ומרכיבים בסיסיים. …
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הדגם הוא msi gt683dx http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=7764 המחיר הוא 6400 האם החברה msi טובה? והאם האחריות היא בסדר או בעייתית? והאם משהו מכיר את הדגם ויודע עם יש לו בעיות?? או לגרסת הgt אני צריך את המחשב לגיימינג(כבד) לסרטים ולאינטרנט
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי מחשב נייד של טושיבה, לאחרונה הוא לא נידלק, הוצאים סוללה וניסיתי להדליק אותו רק עם השנאי, אך זה לא עזר, הבאתי שנאי חילופי, אך גם זה לא עזר. פירקתי את המחשב, ואחרי התבוננות קצרה בלוח האם, זיהיתי רכיב שרוף, השאלה שלי מה זה הרכיב הזה ואם ניתן בכלל להחליף אותו. יש לי רקע באלקטרוניקה, חיפשתי שירטוט חשמלי של המעגל אך לא מצאתי. מצורפת תמונה של הרכיב השרוף שנמצא על לוח האם קרוב לזכרונות ולמקור מתח. (ריבוע אדום) אשמח אם מישהו יכול לעזור לי לפתור את הבעיה. תודה. [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
היי, אני סטודנט למדעי המחשב שמלבד תיכנות יש לו שימושים נוספים במחשב כגון תוכנות עריכה שונות של Adobi וכו'. בכל מקרה לאט לאט צמצמתי את החיפוש, אני מעוניין בסדרה Latitude של Dell ובגודל מסך של 14". חובה מבחינתי שהמחשב יכלול: 256GB של SSD, כך שכרגע צמצמתי את החיפוש ל-2 מחשבים: 1. זה היקר יותר, המעבד שלו יותר חזק אבל אני לא יודע עד כמה זה חשוב ומשנה לדרישות שלי.. חוץ מזה שלפי מה שהבנתי לפעמים עדיף מעבד פחות חזק כדי לחסוך בזמן סוללה. http://www.megabuy.co.il/Product/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-dell-latitude-e7440-lt-rd33-7447-%D7%93%D7%9C 2. זה השני, אני נוטה לקחת אותו בשל ההפרש במחיר, ורק מחכה לאישור שלכם שהכל טוב. http://www.megabuy.co.il/Pro…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-