עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Intel Pentium 4 2.6Ghz 800Mhz 512K Box 1,539 GIGABYTE GA-8IK1100 - 875P 930 Mushkin 256MB PC3500 941 WD 80GB 7200RPM 8 MB special version 642 Hercules 3D Prophet 9800 Pro 128MB 2,599 VANTEC AeroFlow TMD VP4-C7040 160 3R SYSTEM AIR Cyber Blue 437 ש"ח כל שאר קיים אצלי ואינו זקוק להחלפה נו אז מה דעתכם???

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. שלום לכולם, למרות שהיה עיכוב קל ברכישת המחשב עקב חוסר מוחלט בזמן, לבסוף קניתי אותו עכשיו פחות או יותר לפי המפרט שהוזכר כאן... http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=506379.0 בעקבות ההמלצות בעד TMS ו-RSM ונגד KSP עשיתי טיול עד נתניה ורכשתי אותו בTMS. טוב שזה ממש ליד קיקה, כך שהייתה איזושהי הצדקה נוספת לכל הטיול מחיפה... בכל מקרה אני אנסה לרשום ביקורת על הקנייה והרכיבים במקרה שמישהו אחר יתעניין במחשב דומה, אני לא מומחית בעניין כך שמדובר סך הכל בחוות הדעת האישית שלי בהתבסס על מחשבים אחרים שיצא לי לעבוד איתם... נרכש בTMS: Core i5 2500, Tray Scythe Katana 3 SI GA-P67X-UD3-B3 (התכוונתי לקנות גרסא P67A אבל היה רק את הX וזה נראה לי בערך אותו דבר) 2x4GB Kingsto…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by nir_hp,

פורום שלום, לאחרונה החלטתי שאני רוצה לקנות מחשב נייד לשימוש בייתי (ניידות בתוך הבית) שיהיה מספיק חזק כדי להריץ משחקים, סרטי HD, מכונת לינוקס וירטואלית, לשמוע מוזיקה וכו'.., . בחרתי מחשב HP - Pavilion dv6-3050ej (עוד לא קניתי, בגלל זה אני כאן), אשמח אם תוכלו לעזור לי ולהביע את דעתכם המלומדת והמנומקת בנוגע לטיב הבחירה שלי. בתודה מראש. קישור למחשב: http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-4150017-4212921.html אשמח להתייחסות בנוגע לחומרה ולשאלה לכמה זמן היא תהיה רלוונטית. שמתי לב שזה המחשב היחיד שבמחיר כזה נותן Core i5 520M, מאיץ גרפי של ATI ומסך 15 אינץ', יש סיבה מיוחדת? - איפה יכול להיות שהם חסכו (ממה להיזהר)?

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  4. Started by tamam,

בכל הפורומים הנוגעים בדבר (מחשבים ולוחות אם) כאן,והסקירות של הלוחות / מחשבים/ המלצות אחת החברות הבולטות היא Asrock, למה? על פי הניסיון שלי, כאשר קניתי מחשב עם לוח של החברה הזו, וגם חמי שקנה באותה העת לוח אחר של החברה הזו, אני קיללתי את היום שנגעתי והסכמתי לשמוע למוכר לנסות את החברה (מספר חודשים לאחר הקניה החנות נסגרה) הצרות שהיו לי עם המחשב (תושבות הזיכרון, ציפצופים לא ברורים וכו') ובאותו הזמן אני הייתי אחרי כ 15 שנות ניסיון כטכנאי מחשבים (כמובן בעיות שונות גם לחמי) חברת בת של אסוס? למה לאסוס להקים לה מתחרה? אלה אם היא נפתרת מכל הבררה של אסוס דרך אסרוק היה לי נסיון טוב עם MSI, עם INTEL, אסוס, וכמובן gigabyte שאני מאוד מחבב (סוס עבודה אמין לאורך זמן) …

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by most,

יש לי אופציה למכור למכר כמה יהיה מחיר הוגן ?? להלן המפרט: מעבד Athlon II X4 635 לוח אם GA-MA790X-UD3P 6GB זכרון דיסק קשיח 1TB של סמסונגג ספק של Chieftec 550W מארז Chieftec Mesh צורב כ. מסך ati 6580

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by omri4,

תבנו לי מפרט טוב אני גם גיימר ואני רוצה אותו לעתיד שיהיה בנוי טוב תודה בלי מסך ובלי ציוד הקפי וחשוב לי היופי של המארז

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by h0e,

אהלן, אני צריך לקנות מחשב למתכנת אנדרויד/IOS אשר עובד בעיקר עם תוכנת IntelliJ IDEA. הבחירה היא בין המחשבים הבאים: MacBook Pro 13" with DUALCORE 3.0GHz i7 MacBook Pro 15" with QUADCORE 2.5GHz i7 לאחר שדרוג ה13" ל 16גיגה ראם, מגיעים בערך לאותו המחיר. אני רוצה את עזרתכם להבין האם המחשב עם הארבע ליבות יהיה יותר חזק בשימוש עם תוכנת IntelliJ IDEA. תודה

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. אהלן, מחפש לקנות נייד 14 שישמש סטודנט. שימושים ביתיים רגילים, וגם תוכנות כמו מטלאב וכו. זיכרון לפחות 8, עדיף 16. לא בטוח לגבי כרטיס מסך לא on-board - כנראה אין צורך אבל נחמד שיהיה. 4500 זה תקציב שממש אמור להספיק כנראה, אפשר גם בפחות. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500. אפשר לחרוג קצת אבל זה אמור להספיק. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, אינטרנט, צפייה בסרטים, מטלאב. לא יתחבר למסך חיצוני 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים וא…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by itamarg11,

אני מתלבט אם לקנות אותו ב5333 ש'ח בקנייה קבוצתית בוואלה ...יש המלצות אחרות ? המפרט שלו מעולה יחסית למחיר ... * המעבד החדש Intel Core i5 520M 2.4GHz * דיסק קשיח בנפח 500GB במהירות 7200RPM * כרטיס מסך מתקדם ATI Mobility Radeon HD 5650 עם זיכרון ייעודי 1024MB DDR3 * חבילת זיכרון (6144MB DDR3 (4096MB+2048MB * צורב DVD תומך LIGHTSCRIBE - צריבת תמונות בלייזר על גבי הדיסק * כרטיס רשת 10/100/1000 GIGABYTE * תומך תקשורת אלחוטית Wi-Fi, BlueTooth, קורא כרטיסים 5 ב-1 * חיבורים ויציאות מיוחדת - HDMI, Esata * קורא טביעות אצבע * מצלמת אינטרנט מובנית ומקלדת בגודל מלא עם ריווח גדול בין המקשים * מחשב נייד בצבע כסף סמוק עם דפוס זרימה - אלומיניום מוברש * מערכת הפעלה W…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות סטודנטיאליות בסיסיות : אופיס וכו'. בנוסף לצפייה בסרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) ssd 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב במידה בינונית 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? עם win10. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם…

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by e-d-a,

יש לי מחשב כזה: לוח אם: סולטק מעבד:איטל מקורי 866 זיכרון: 256 sdram כרטיס מסך:ריוה טי אן טי 2 32 מגה דיסק קשיח: 30 gb אני מעוניין לעשות שדרוג למחשב הזה: מעבד 1245- AMD athlon XP 2400 + fan - לוח אם - 495-Gigabyte GA-7VAX KT 400 זכרון - 549- SAMSUNG/Winbond DDR 256MB 3200/400Mhz כרטיס מסך -1180- ATI AGP8X Radeon 9500 Pro 128MB DDR with TV-out and DVI OEM כונן קשיח - 691 - WD 80GB 7200RPM 8MB special version המחיר הכולל של החלקים הוא 4160 אז יש לי כמה שאלות והם: 1.האם החלקים ששמתי טובים ושווים את המחיר? 2.כמה אני אמור לקבל על החלקים הישנים? 3.המחיר של amd 2400 ו-intel 2400 הוא בדיוק אותו דבר אז מה כדי לי יותר amd או intel. ??? בתודה רבה רבה מראש !

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by ^pb^,

לשימוש אינטרנט וכו'. לא משחקים כבדים וזה. כולל ציוד הקפי לא כולל מסך. זכרונות רק של G.SKILL, OCZ או קרוסייסר. לא רוצה חרא ג'נרי. בקשר למסך, חשבתי על הSamsung P2350. יש איזשהם ביקורות רעים על המסך הזה, או מסך אחר שטוב יותר באותו טווח מחיר (980~ ש"ח)?

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by גבי ורך,

שלום לכולם אני מחפש לפטופ לצורך עיצוב גרפי/לימודי אדריכלות בהמשך. אני צריך מחשב שיוכל להריץ את תוכנות העיצוב כמו אילוסטרייטור ופוטושופ. אני רוצה מחשב עם מעבד i7 ו 16gb ram, עדיפות לכרטיס מסך כמה שיותר טוב. גודל מסך 14 אינץ' ומעלה. התקציב שלי הוא עד 1500 דולר. תודה רבה לכל מי שיוכל לעזור

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by Ronaldinho,

מפרט המוצר: לוח אם דגם: ASUS P4P800MX מהירות FSB: 800 MHz כ.מסך משולב: 64MB עם מאיץ גרפי 3D כרטיס קול משולב: AC97 כרטיס רשת: משולב 10/100 חריץ לכ.רשת אלחוטי (LAN): כלול יציאת S.ATA: שתי יציאות יציאת PCI: 3 סה"כ יציאת USB 2.0: 6 סה"כ S\PDIF לחיבור מ.קולנוע ביתי 5.1: כלול תמיכה ב- Hyper-Threading: כלול תמיכה ב- Dual channel DDR: כלול תמיכה בדיסקים S.ATA: כלול דיסק קשיח יצרן: WD טכנולוגיה: IDE נפח איחסון: 80 GB מהירות: 7200 RPM זכרון מטמון cache: 8 MB אחריות: 3 שנים מעבד סוג מעבד: Intel P4 HT Prescott דגם מעבד: INTEL P4 3.0GB 800MHz HT מהירות מעבד: 3 GHz מהירות FSB: 800 MHz זכרון מטמון cache: 1 MB …

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. 1. התקציב המקסימאלי הוא 4,200 ש"ח, כולל עכבר חוטי ניתן לנצל את כל התקציב, אך כמובן שאשמח לחסוך. אני מעריך שניתן לחרוג ב100-200 ש"ח, לא מעבר. 2. שימושי המחשב: בעיקר ללימודים, לראות סרטים, ושיוכל להריץ משחקים: TF2 Call of Duty: Black Ops Mass Effect 3 FarCry 3 Serious Sam: BFE GTA V מסך 15.6 ומעלה 1920X1080 הגדרות בינוניות ומעלה 3. ציוד היקפי: עכבר גיימינג (חוטי בלבד) עם לחצנים בצד (ולא בלמעלה) 4. "האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?" סיבכתם אותי עם השלילה.. לכלול הכל בבקשה 5. מבחינת רעש: אני מניח ש4 ומטה..שלא יהיה ר-ו-ע-ש, אבל אין צורך באיזה חמקן של הצבא האמריקאי 6. לא מתוכנן OC …

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. אני מעוניין במפרט למחשב בעיקר לעבודה משרדית ( גם קצת משחקים) מעוניין בכרטיס קול טוב שתומך במערכת seround מלבד זאת הכל בידכם. מבקש עצה\הסבר איזה מחשב עדיף מבוסס AMD או Intel תודה!

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. שלום, אשמח בעזרה למפרט שיתאים לתוכנה גרפית NX (דומה לסוליד וורקס), אינטרנט וOFFICE וצפייה בסרטים במסך (אשמח אם תהיה אפשרות לחבר לטלוויזיה-לא חובה). יש לי העדפה למעבד של Intel אבל אני לא פוסל כלום. מבחינת התוכנה הגרפית אין שום יתרון לארבע ליבות כיוון שהיא לא מסוגלת לנצל זאת. מסך: חשבתי על 24'' עם ניגודיות של 50000:1 שעולה 1029 שח: http://www.skypc.co.il/pl_product~SyncMaster2494LW~9~0.htm כך שנשאר פחות או יותר 3.5K. לגבי המחשב, אני זקוק ל 4GB זכרון ודיסק קשיח של 500GB לפחות. לגבי כרטיס מסך - אין לי מושג מה מתאים. לא נראה לי שאני צריך משהו יקר. אני גר במקום חם מאד ומלא באבק כך שקירור חשוב לי מאד. אנ אצטרך קירור למעבד וכן מארז עם 3 מאווררים טובים - אם יש צורך בתוספת קלה בעק…

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by oshrinuri,

שלום, להלן המפרט: מתבלט לגבי שדרוג כ"מ, השאלה פה למטה. CPU: AMD Ryzen 5 3600 (BOX)+ Wraith cooler Motherboard: ASUS PRIME B450M-A Memory: 8Gb*2 XPG DDR4 3000 Mhz 1.35V (XPG GAMMIX D30) GPU: Geforce GTX1660 (GALAX) 6Gb Dual Fan SSD: Crucial 50OGB (MX500) Case: Antec NX200+NE550M PSU שימושים עיקריים: ווינדוס, Linux, תכנות (Android Studio בעיקר), גיימינג. כרגע בעל מסך ישן שמספק אותי (Dell 2209WA, רזולוציית FHD) ותוהה אם כדאי לשדרג את הכ"מ ל1660Ti, כי אולי בעתיד אשדרג גם את המסך. תודה!

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 5500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ושימוש כללי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: כל מה שיהיה בכמה השנים הקרובות פחות או יותר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום …

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. שלום חברים וחברות אני רוצה לרכוש מחשב, תקציב של כ 7K למעבד QUAD Q660 אני משחק משחקים שלא דורשים גרפיקה בשמיים (AOM וכאלה) אני בעיקר מתכנת ומשתמש בכלים כבדים של JAVA WebSphere - שלבד לוקח כ 1.5 גיגה כדי לרוץ. אם יש לכם הערות \ הצעות לשיפור אשמח לשמוע! [table] [tr][td]INTEL CORE 2 DU QUAD Q6600 2.4GHZ 1066MHZ 8MB 64BIT BOX [/td][td] מעבד[/td][/tr] [tr][td]KINGSTON HyperX DDR2 2GB (1GBX2) 800MHZ CL4 DUAL CHANNEL KIT [/td][td] זכרון[/td][/tr] [tr][td]ASUS P5WD2-E PREMIUM (S775) Intel® 975X GBLX2 SOUND SATA II [/td][td]לוח אם [/td][/tr] [tr][td]GIGABYTE NX73G256D-RH GEFORCE 7300GS 256MB DDR2 PCI-E BULK [/td][td] כרטיס מסך[/td][/tr] [tr][td]W.D WD1600AAJS 160GB SATA II 720…

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by Ran Ventura,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך כמה שיותר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח גג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר, סרטים ואינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. קול אוף דיוטי החדש, באטלפילד 4, אססין קריד וכדומה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד ה…

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. שלום לכולם, היתי פה לפני הרבה הרבה זמן. מאז שהתגייסתי אני בכלל לא מעודכן בכל מה שנעשה בתחום החומרה, החלטתי להתעדכן בגלל שאני שוקל לקנות מחשב בזמן הקרוב ואחרי שעשיתי סקר שוק קטן לא הבנתי בכלל מה קורה בתחום. יש לי כמה שאלות: למה כולם ממליצים על המעבדים 1.86duo האלה אם יש כבר 3.0 ghz? מה זה הדור החדש או משהו כזה? הסבירו לי בבקשה. כי ראיתי שהדרישות של הרבה ממשחקים הם 2.5 + ghz. כמו כן אני מעוניין במפרט למטרת בידור בעיקר, אני לא עושה אוברקלוקינג ולא עושה עיצוב גראפי, משחקים,סרטים וגלישה באינטרנט זה כל מה שמעניין אותי. אני מוכן להגיע ל3500 -4000 ש"ח, זה דל יחסית לתקציבי הענק שאני רואה פה לצערי. לא צריך מסך,לא מעוניין ב 160 ג'יגה אם זה יחסוך כסף בגלל שאני לא מתקין הרבה דברים. מ…

• 24 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by Itzik68,

התבקשתי לתת הצעת מחיר למפרט גיימינג עד 3K ללא חריגה או ממש קטנה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שפחות, אולי 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. דובר על football manager אבל יכול להיות שיהיו עוד משחקים קצת יותר טובעניים בהמשך -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא ידוע לי כרגע -לאילו הגדרות גרפיות מ…

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by oded6188,

אהלן, מחשב לשימוש ב LightRoom, פוטושופ ותו לא. חשבתי על המפרט הבא: Intel - i5-8600 BOX - 1000 Asus Z370-P - 600 Crucial 16GB DDR4 2400MHz - 850 Samsung 960 EVO NVMe MZ-V6E250BW 250GB SSD M.2 - 630 3080 ש"ח סה"כ הצעות/הערות/הארות? מכיוון שהתקציב לא מטורף, החלטתי לא ללכת על i7 כי זה מייקר משמעותית... האם אי-לקיחת i7 תהיה קריטית מבחינת ביצועים של התוכנות הנ"ל? אני לא מתכוון להתעסק בכלל עם OC, האם לקחת את ה 8600K זה סתם לבזבז? האם אני אצליח להוציא את המקסימום מהסמסונג 960? או שזה סתם מיותר ועדיף ללכת על SSD 2.5 וזהו? תודה רבה!

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by guy81,

* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) צפיה בסרטים עריכה גרפית (עוד לא יודע בדיוק במה אעסוק-דו/תלת מימד ואיזה תוכנות..) תכנות * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 3 זה טוב באופן כללי מעדיף מחשב חזק ומהיר מאוד. מוכן להשקיע בסביבות ה-5000(מוכן גם יותר אם יש מחשב ששווה את זה). אשמח לקבל דעתכם על http://wisebuy.co.il/wiseguys_review.aspx?pcatid=453&mid=788687&cid=5762 מתלבט בעיקר בגלל העניין של המקלדת. אני הולך לתכנת עליו הרבה. השאלה אם החוסר נוחות של המקדלת כפי שטוענים בסקירה זה כזה נורא ואם זה משהו שמתרגלים אליו? והאם המחיר שווה את המחשב?

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים