ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,460 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם אשמח לעזרה בנושא, ותודה מראש לכל העוזרים. 1. מה התקציב המקסימלי? 4000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח רק אם ההבדל הוא משמעותי למחשב שצריך לתפוס שנתיים וחצי לפחות.. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים ,סרטי HD א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 2333T , להלן 1920X1080 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? COD, Crysis, Gta IV כל מה שחדש * לאילו הגדר…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב DELL N3010 I5 ובגלל שהמימון הוא מתקציב מחקר של האוניברסיטה אני חייב לקבל מספר הצעות מחיר מחנויות מסוימות שיש להן הסכם עם האוניברסיטה. אתמול שלחתי בקשה למספר חנויות והיום קיבלתי תשובה מחנות אחת: "אנו לא מוכרים מחשבים ניידים של דל בגלל בעיית האחריות והשירות" חנות שניה אכן שלחה לי הצעת מחיר, אבל בראש הדף כתבו בפונט ענק ומודגש: "השירות למחשבי DELL הוא באחריות דל בלבד. אין לנו קשר ויכולת לשלוט על טיב ואיכות השירות." מישהו יכול להסביר לי מה הבעיה עם השירות והאחריות של דל?
-
- 11 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
המחשב יחובר כמו שקראתם למסך טלויזיה 32" של סמסונג ברצוני שהמארז יראה כמה שיותר אלגנטי ויהיה שקט ( אחרי הכל הוא הולך לשבת בסלון ) אולי אני אשחק פה ושם COD או משחקים ברמה ... אבל לא מצפה לביצועים או גרפיקה מי יודע מה ... מתלבט בין AMD לאינטל ... ולכן פניתי אליכם .. אחסון גדול .... וכרטיס טלויזיה חובה המחיר המקסימלי הוא 3000 ש"ח ... אם אפשר כמה שיותר לצמצם אלא אם כן המחיר ממש שווה את הקניה תודה מראש !!!
-
- 11 תגובות
- 958 צפיות
-
-
שלום, הלכתי ל-KSP ו-RSM לקבל 2 הצעות מחיר על זוג מחשבים. המחשבים ישמשו בעיקר לשימושים משרדיים, אינטרנט אופיס וכו' אמורים להיות מחשבים תקציביים ושיחזיקו מעמד. התקציב עומד על 1200 ש"ח למחשב אם אפשרות לסטיות ממש קטנות הינה ההצעות שקיבלתי, KSP: מחשב ראשון: מעבד Pentium E6600, 3.06GHz, 1066Mhz, s775, 2MB, DualCore, Tray מאווררים וגופי קירור מאוררים למעבדים Zalman SZ CC92HS CPU Cooler לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5G41T-M LX s775 C2Q 1333Mhz, Intel G41, DDR3 1333, PCI-E, HDAudio זכרונות DDR3 1333Mhz 2GB G.Skill CL9 דיסקים קשיחים Samsung 500GB 7200RPM 16MB SATA II HD502HJ כרטיסי מסך OnBoard Intel GMA X4500 כרטיסי קול On Board 5.1 Channel Audio צורבי DVD Samsung SH-S223B DVD±RW x…
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
htpc לסרטים בfhd מסך 37 אינץ והעברה של הפורמטים החדשים הולך לראות רק סרטים ועבודות משרדיות פשוטות כונן טרה אחד ללא כרטיס טלוויזיה וללא הקלטה שקט מאוד חשוב 10 כונן dvd פשוט צריך ציוד נלווה:מקלדת ועכבר חשוב מאוד שיתמוך בהעברה של הפורמטים החדשים לרסיבר ויציג תמונה של 1080P בקלות עד 3000 שח פלוס מינוס
-
- 11 תגובות
- 816 צפיות
-
-
שלום לכולם, כמו כל חצי שנה לאחר הופעת רעשי גסיסה חדשים מהמחשב שלי, אני מעוניין לקבל הצעה למפרט... דרישות: עדיף מחנויות נועה ו\או פנדס בחיפה. לוח- אני רוצה משהו עם סוקטים חדשים (שצפויים להשאר בשימוש עוד שנתיים +-). זה גם די מגדיר את סוג המעבד שאני לוקח ואת סוג הזכרונות... בנוסף, אני רוצה לוח שיאפשר לי לעשות OC בינוני יציב. אני גם מעדיף לוח בלי כרטיס מסך מובנה... לא צריך יציאות מיוחדות או אקסטרא... 6 USB (אם יש אופציה ל3.0 במחיר הגיוני אז עדיף) יספיקו... זיכרונות- 4 גיגה כבר הופך לסטרנדרט... מחברה איכותית ואמינה HD- כאן יש לי התנייה: במידה ואני מחבר שני HD בחיבור רגיל (לא איזה רייד ספציפי...בתור מאסטר וסלייב או משהו כזה)- אם הם יעבדו במקביל, אז יספיקו לי שניים של 160 גיגה …
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד שאני יוכל להשתמש בו למשחקים כמו Call of duty 6 או battlefield bad company 2 על איכות מקסימלית (HIGH) * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים ( battlefield bad company 2,Call of duty 6 באיכות גבוהה), צפיה בסרטים, * גודל המסך?15+ * משקל רצוי? ממוצע * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא משנה שיהיה 7200 RPM!!!! * צורב DVD?כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? שיהיו אמינים לאורך זמן תודה רבה
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תיקנתי את ההודעה, עכשיו זה טוב לחוקים? 1)תקציב- 3000 ש"ח 2)שימושים- משחקים קלים עד בינוניים, גלישה באינטרנט ,הורדה וצפייה בסרטים ו virtual pc 3)ציוד היקפי-לא. 4) דברים מיותרים- כונן דיסקטים וכרטיס קול איכותי. 5) האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? כן,מעבד- intel 6) נושא הקרור/עיצוב לא משנה רק שהחלקים לא יתחממו יותר מידי. 7) לא צריך מערכת הפעלה, ושיכלול הרכבת מחשב. 8) צרכים מיוחדים: לא. 9) האם חשוב שקט? סביר. 10) האם מתוכנן OC? לא. הערות מיוחדות: האם המעבד מגיע עם מאוורר (בלי תוספת)? כרטיס מסך- שלא יקרטע על 22". כרטיס קול ורשת-מובנה על הלוח. שיחזיק כמה שנים. ותרכיבו מפרט זה בחנות שנמצאת באזור חיפה והמפרץ, לא איבורי.....
-
- 11 תגובות
- 992 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד שישמש פחות או יותר רק לגלישה באינטרנט - מיילים - יוטיוב, להורים שלי (גמלאים). אני לא רוצה לעבור את ה2000 ש"ח, מקסימום בעוד איזה 200 בשביל הרחבת אחריות. אני קצת מתלבט על מה להתפשר - אני כן מעדיף שזה יהיה עם כונן SSD (יכול להיות קטן) כי זה באמת משפר את חווית השימוש, אבל התקשיתי למצוא בטווח מחיר הזה. מסך 15", אולי גם 14" יספיק אם יש במפרט עדיף. לא צריך מערכת הפעלה/אופיס וכו'. ראיתי שני מחשבים בKSP של lenovo- עם i3 ו256GB: http://ksp.co.il/?uin=35311&select=.271..211..214..213..3765..580..466. עם i5 ו128: http://ksp.co.il/?select=.271..211..214..3765..213..378..580..466.&kg=&list=1&sort=2&a…
-
- 11 תגובות
- 5.8k צפיות
-
-
שלום לכולם , אני רוצה לקנות thinkpad , השימוש הוא בעיקר יישומי אופיס ואינטרנט (משתמש בתוכנת החיפוש של מייקרוסופט ככה שיש הרבה אינדקוס ברקע). נפח HD בסביבות ה 320GB נראה לי שיספיק (אלא אם כן ההפרש בינו לבין 500GB הוא בסביבות ה 200 ש"ח) זכרון , עדיפות ל 3-4GB . אם יש THINKPAD שמגיע עם XP אז עדיף , אם לא אז windows7 32bit. גודל מסך : 14-15 אינטש. תודה רבה.
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
קניתי אותו בסוף 2010 השקעתי בו הרבה, והוא אף פעם לא אכזב. לאחרונה מרגיש לי שהוא די איטי גם לאחר התקנה מחדש. עד כמה שידוע לי ב7 שנים האחרונות תעשיית המחשבים לא טסה כמו פעם אז לא חשבתי להחליף מישהו יכול להסתכל על הנתונים של המחשב ולהגיד איפה הצוואר בקבוק, האם כדאי לשדרג משהו או שפשוט צריך להחליף כבר? תודה
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? כאמור, 3500 ש"ח. ממש לא צריך למקסם פה את התקציב אם אפשר להשיג משהו שיעשה את העבודה ב(הרבה?) פחות כסף. מצד שני, אם יש איזו הצדקה אז לעלות לכיוון ה-4000 גם לא יהרוג אף אחד... 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? שימוש משרדי וסרטים ב-FHD יהווו את רוב העבודה על המחשב. לגבי משחקים - הבחור לא משחק, אבל כן ישחק starcraft2, וכנראה כמעט שום דבר אחר ;D המסך יהיה 24 אינץ' כלשהו ברזולוציה סטנדרטית (1920x1080 אני מניח). אני לא מכניס את המסך לתקציב בת'רד הזה, כאן מדובר על מפרט ללא מסך - על המסך אני כבר אפתח דיון נפרד בפורום המתאים. בקיצור צריך אפשרות להריץ סרטים FHD ו-SC בסבבה על הרזולוציה הזאת - לא צריך הכל ב-ultra high settings, לא מדובר באיזה גיימר. אבל שיעבוד…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אנא עזרתכם האדיבה למפרט מחשב בתקציב 1.3K?$ לצרכים :מוסיקה- תוכנות למוסיקה והקלטה , משחקים , אינטרנט , אני מעוניין במחשב+מסך LCD 19 + מקלדת+עכבר אין צורך ברמקולים אני מעוניין לקבל הצעות מפרט של אינטל ו AMD תודה על עזרתכם
-
- 11 תגובות
- 693 צפיות
-
-
המסך שאני אקנה יהיה DELL 2209WA המחשב הוא לעסק אינטרנט אופיס ותוכנות..
-
- 11 תגובות
- 869 צפיות
-
-
שלום : אז ככה יש לי חבר טוב שרוצה לקנות מחשב חדש אבל בלי מסך ... עכשיו יש בעיה , קודם כל הוא רוצה אך ורק אינטל ואין דרך לשכנע אותו אחרת .. דבר שני הוא רוצה כרטיס מסך ולוח אם תומכים ב PCX (PCI EXSPRES( .. כלומר כרטיס המסך בעל PCX ולוח אם בעל תמיכה ב PCX מן הסתם .. התקציב שיש לו זה 4000 שקלים .. מה אתם מצעים לו לקנות בתקציב הזה ?? אהה ואת המחשב הוא רוצה רק לצורכי משחקים !! כלומר הוא רוצה גם כרטיס מסך טוב וגם מעבד 3 GHZ .. אני אישית לא יודע מה להגיד לו , לדעתי אין מחשב כזה ב 4000 שקל אבל הוא מתעקש .. בבקשה תנו לי מפרטים מומלצים במסגרת התקציב תודה
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מעוניין לקנות מחשב חדש! (הקנייה תעשה כנראה עוד שבוע) להלן המפרט שבניתי אחרי שעות של חיפושים וגיגולים (מלשון גוגל ) : לוח אם GIGABYTE GAEP45DS3R 650 מעבד Intel core 2 quad Q9550 Box 1475 קירור למעבד OCZ Vendetta2 230 משחה טרמית OCZ Freeze Extreme Thermal Conductivity Compound 30 זכרונות G.Skill F2-8500CL5D-4GBPI 2X2GB 1066MHz CL5 380 מארז COOLERMASTER HAF 932 692 כרטיס מסך 1472 SAPPHIRE 100259-1GL Radeon HD 4870 1GB (קירור שחור) ספק OCZ600SXS 600W 495 סה"כ 5424. השאלה שלי היא כזאת: 1) האם זאת מערכת טובה לתקופה הנוכחית או נחשבת כבר ישנה מידי? אני יודע שלא מייצרים יותר את ה Q9XXX או את הלוחות אם שלהם. הבנתי מכתבה שקראתי פה ב…
-
- 11 תגובות
- 920 צפיות
-
-
אני מחפש מפרט למחשב בסביבות ה 5,500 ש"ח, ואם צריך להוסיף טיפונת בשביל איכות גג 5,700 מה אתם אומרים על המפרט הבא : מעבד - Pentium 4D 805 Dual Core - 2.66 Ghz with 1MB Cache - 65nm - 533Mhz Bus speed - Hyper transport - Fan - Retail box 803 ש"ח קירור - Scythe NINJA PLUS 277 ש"ח לוח אם - GA-8I945P-G - Intel 945p Chipset for LGA 775 CPU - 4*DDR2 - 1*PCI Express 16 - 3*PCI - 2*PCI-E - LAN 10/100/1000 - IDE/SATA/SATA2 with RAID - High Definition Audio - 8*USB 2.0 590 ש"ח זיכרונות - corsair DDR2, 2x512MB 667 MHz 64Mx64, non-ECC 240 DIMM, Unbuffered, CL5 …
-
- 11 תגובות
- 796 צפיות
-
-
אחרי התלבטויות החלטתי לעצור על דגם מסויים שמתאים לי בפרמטרים, מדובר בדגם הזה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_479_2181_2740&products_id=20206 מה דעתכם עליו?
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חשוב מאד: 1. מעבד כמה שיותר מהיר עם כמה שיותר ליבות, כי תוכנות שחמט יודעות לעשות שימוש מעולה בכל הליבות הקיימות. 2. זיכרון מהיר מאד, וכמה שיותר. רצוי 64GB ומעלה. 3. דיסק מערכת מהיר ביותר (שיכיל גם קבצי נתונים לסופי משחק, שבהם התוכנה עושה שימוש רב מאד). 4. המערכת אמורה לעבוד בשיא יכולתה כך שיכולת המהרה טובה היא חשובה מאד. כך גם אמינות הזיכרון כי המערכת תעבוד במהירות מירבית לאורך ימים רצופים ולפעמים גם שבועות רצופים. קירור טוב? לא חשוב: 1. כרטיס גרפי משובח. ממש לא נחוץ. מספיק משהו סביר שמגיע עם הלוח. 2. אודיו משובח. גם כאן - משהו סביר שמגיע עם לוח האם מספק בהחלט. 3. כרטיס רשת 1G מספיק בהחלט, גם ככה מחובר לראוטר שמפיץ את הבשורה בשאר הבית. לא נחוץ בכל…
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני זקוק למחשב בכ-1,200 ש"ח. המחשב הוא בעיקר לגלישות דפדפן, שמיעת מוזיקה, ואולי קצת משחקי פלאש. לא צריך שום ציוד הקפי. יש כבר מסך 17 אינץ' שיעבוד איתו. לא צריך אוברקלוק. לא צריך שום מערכת הפעלה. לא צריך הארדיסק. המחשב צריך להיות שקט אבל אני מעריך שמחשבי low-end לא באמת יכולים להיות רועשים... אני כן רוצה יכולת שדרוג, אז מעבדי ATOM וחבריו לא באים בחשבון. יש לי זיקה למעבדי AM3 אבל אם עדיף בהרבה מעבדי i3 זה גם בסדר. טנקס
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1,000 עדיף לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר אינטרנט, SKYPE וכאלה. מחשב סבא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא חשוב 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה כן. אם המחשב מספיק חזק כדי לפעול עם WIN10 כמו שצריך אז WIN10.…
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים, כמו שכתבתי בנושא, זה צריך להיות מחשב חזק עם יכולת להריץ Virtual Machines ותוכנות כמו Eclipse, Visual Studio. אפשר לחרוג מהתקציב אם זה הכרחי. חשוב שהמסך לא ישתקף בשביל לעבוד במקומות עם תאורה מוזרה (רכבת, ליד חלון וכו) מן הסתם חייב להיות אמין. אשמח לקבל המלצות אם למישהו יש. יש כל כך הרבה ניידים בשוק שזה נראה כמעט בלתי אפשרי לבחור... תודה! מיכאל
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן חברים,בניתי שני מפרטי מחשב עם עזרה אשמח אם תגידו איזה עדיף יותר אשמח גם לנימוק למה.. תודה לכל העוזרים! הראשון: http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=23826 השני: http://www.tms.co.il/pcbuilder/preview/1:13326:1/6:14584:1/2:13045:1/4:14723:1/3:14430:1/9:14748:1/20:11269:1/
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
רק מחשב לסטודנט להנדסת חשמל ,הפעלת תוכנות יחסית כבדות (matlab בעיקר) ושימוש יום יומי. כרטיס רשת אלחוטי ואם יש המלצות למסך יחסית זול (בנפרד מהתקציב)
-
- 11 תגובות
- 952 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימלי? 4.6K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?-לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב תכני HD, משחקים, תוכנות הנדסיות א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש VISUAL STUDIO ,matlab ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: 3. האם יש צורך בציוד היקפי: לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט ?:לא 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)?:8 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)?:כן,(אולי בעתיד קל עד בינוני):בינוני עד כבד 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ?:לא הרכבת מחשב בחנות?:כן 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית?: ,RSM,TMS איזור מגורי…
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-