ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
הפוסט הקודם שלי לא כל כך נענה, אז הנה אחד חדש מעניין יותר- מה יותר פרובוקטיבי מPC וMAC באותה כותרת? ;D אני מאוד אוהב את המסך של המקבוק פרו, והייתי רוצה לדעת אם יש נייד PC שהמסך שלו הוא באותה רמה מבחינת בהירות, קונטרסט, זוויות צפייה וצבעים אמיתיים. רזולוציה וגודל פחות חשובים לי, כי בבית יש לי מסך 21" full HD LED מעולה, אבל את הצבעים האמיתיים והבהירות אני רוצה לקחת איתי לכל מקום... חוץ מאיכות המסך, חשובה לי ניידות, כך שאני הייתי רוצה שהוא ישקול לא יותר מ2 קילו (13"-14"). i5 sandy bridge יספיק. אם יש SSD או כרטיס מסך נורמאלי אז בכלל. מקבוק הוא לא אופציה כי אני לא מוכן לשלם יותר מ6000 על מחשב בלי כרטיס מסך, ששוקל 2 קילו. זה נראה לי הזוי לחלוטין. טווח מחירים- 4000-5500 אש…
-
- 1 תגובה
- 577 צפיות
-
-
שלום לכולם, ראיתי שיש כאן חבר'ה טובים ומקצועיים - ואני מקווה שתוכלו לעזור לי אני עובד היום עם מחשב מדהים Lenovo W520 i7 16GB RAM שעובד נהדר, אבל אני צריך להחזיר אותו למעסיק הקודם שלי. הוא עלה לפני שנה בחו"ל 16 אלף ש"ח, סכום שאין לי כרגע כמובן. כעת אני צריך לקנות מחשב חדש, מכספי שלי, ולכן אצטרך לצמצם עלויות כמה שאפשר. מצד שני, אני לא רוצה לרדת יותר מדי ברמה, ובנוסף יש לי כל מיני תוספות שחשוב לי שיהיו במחשב החדש שלא היו לי בישן. המחשב שלי עובד כל הזמן, יום ולילה, ואני משתמש בו לעריכת וידאו, עריכת סאונד, עריכה גרפית, סטרימינג באינטרנט ומה לא. ואני צריך שכל הדברים האלה יוכלו לקרות במקביל (למשל: שאוכל לערוך סאונד במקביל לרינדור קובץ וידאו שערכתי, במקביל להעלאת סרטון שגמרתי ליו…
-
- 3 תגובות
- 886 צפיות
-
-
-
שלום חברים, כבר הרבה זמן אני מחפש מחשב שיענה על צרכי- אני רוצה מחשב שיהיה קפיצת מדרגה לעומת המחשב הנוכחי שלי (ענתיקה בן 10 שעדיין עובד ומריץ משחקים שהכי חדש בהם יצא כשהמחשב היה בן 5) , שיתמוך בפיצ'רים חדשים כמו USB3 ו HDMI ושיוכל להריץ משחקים חדשים באיכות גבוהה וב FPS גבוה כמה שניתן, נוסף לכך אני רוצה שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט באופן יחסי (שאוכל לישון באותו החדר שבו נמצא המחשב) 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש צורך אז לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. שימושי המחשב : משחקים, עבודה משרדית, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה)-…
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
ליותר פירוט: יש כבר מעבד Q6600 של אינטל, שמסביבו יהיה המחשב. חשבתי לשים כ-1000 וקצת על מסך, ולהשאיר את היתר למחשב עצמו. חשיבות רבה לכך שהמחשב יהיה שקט. המטרה המרכזית של המחשב הזה היא להריץ Starcraft2 כשייצא (וגם לעשות את כל שאר הדברים הרגילים כמו הורדות מהאינטרנט, אופיס וכו'). חשבתי על כרטיס מסך בסביבות ה-1200 שקל (מה דעתכם?) גודל HD רצוי - 250. תודה מראש!
-
- 6 תגובות
- 524 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לבקש ממי שיכול שיבנה עבורי מפרט למחשב. המחשב יהיה בעיקרון לשימושים ביתיים, הרבה אופיס ואינטרנט וגם מעט שירטוט עם AUTO CAD. התקציב שאני מקציב למטרה הוא עד כ3,000 ש"ח, אין צורך במסך או בכרטיס מסך חזק, אבל רצוי שהמערכת כולה לא תיתקל בקשיים בהרצה של ישומים כלשהם. אם יש צורך בתוספת לתקציב על מנת להוסיף שידרוג משמעותי וחשוב, אנא ציינו זאת גם כן. תודה רבה לכולם.
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? תקציב מקסימלי 4,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעדיף לשלם 4000 ש"ח כולל ציוד היקפי והרכבה, 4.5K זה הלימיט. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפס חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביום יום: עריכת תמונות ווידאוים קצרים (HD) ועריכת מוזיקה (וגם שימוש בסיסי של הורדת שירים וגלישה באינטרנט) צריך שלמחשב תיהיה יכולת להחזיק תכנים ב HD ושהרינדור שלו יעבוד בקצב טוב גם עם הוספת אפקטים (דרך הפרימייר) או שילוב אפקטים דרך האפטר אפקטס. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). …
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכם. המטרה שלי היא להרכיב מחשב שיוכל להריץ תוכנות שדורשות זכרון ומשאבים רבים ויעבוד בצורה המהירה ביותר. אני רוצה שתהיה לי אפשרות להריץ לדוגמא Visual Studio 2005 נוסף ל Photoshop תוכנות נוספות ואף תוכנות שיתוף בבת אחת כן שהם יעבדו בקצב מאוד מהיר. כעיקרון אני צריך מחשב "סוס". עכשיו התקציב שרשמתי פה הוא 3000 אבל אני מבקש שאם אתם רואים משהו שהוא פשוט מתבקש אל תהססו ותכתבו אותו גם במידה והתקציב יחרוג ויגיע ל 3600. עכשיו אני לא אידיוט, ואני בעיקר רוצה את חוות דעתם של המומחים פה. אני כמובן לא דורש מחשב עם הכל ב 3000 שקל. כרגע יש לי כרטיס מסך Radeon 9800 pro אני לא ממש מעוניין להחליף אותו כי אני לא זקוק למחשב בשביל משחקים ולכן אני אסתפק בו ולכן אני צריך לוחם אם שתומך ב A…
-
- 9 תגובות
- 640 צפיות
-
-
שלום! אשמח למפרט או למחשב PC שכבר נמצא בשוק. בברכה ותודה
-
- 1 תגובה
- 726 צפיות
-
-
שלום, לקראת לימודי עריכה גרפית בצורה מקצועית אני נדרש למחשב נייד מתאים. * מטרות המחשב? עריכה גרפית דו מימדית: Photoshop Illustrator InDesign קצת Flash * גודל המסך? ''15 עדיף מט אך לא הכרחי. * רזולוציית המסך? FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיף עכבר עט שיתאים לעריכה גרפית * משקל רצוי? - כמה שפחות, צריך לסחוב בדרכים. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי שיחזיק לשיעור 2-3 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? רצוי כמה יציאות למסכים, על כל מקרה HDMI, USB3 , האם דרוש ESATA? * Bluetooth? רצוי אך לא הכרחי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 גיגה. ככל הנראה עדיף 2 כוננים (אם במחיר סביר), אחד למערכת ההפעלה ואחד לקבצי מערכת, ככל הנראה שילוב של SSD HDD * זכרון פנימי: 8 גיגה לפחות, …
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הכסף הוא מזומן... מטרת המחשב היא אך ורק משחקים. ציוד הקפי אני לא צריך... אני לא צריך לא צורב,לא דיסק קשיח,לא כרטיס קול,לא רמקולים לא פלופי ולא מסך. נושא הקירור והעיצוב מאוד חשוב מבחינתי... אני מעוניין במארז יפה ושהמחשב יהיה שקט מאוד! וזהו...תודה לעוזרים...אפשר לחרוג מהסכום לא יותר מ-250 שקל... תודה
-
- 24 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
השימושים: סטודנטית לפסיכולוגיה - מסמכים, אינטרנט, לא יותר מדי. משרדי בסך הכל. תקציב: עד 2500 ש"ח. חשוב שיהיה קל משקל (סביבות ה1.7ק"ג) ועם סוללה של יותר מ6 שעות. תודה רבה רבה, בשם הבלונדינית.
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מממ.. מחשב להרבה שנים הבאות שיחזיק הרבה זמן וטוב יש העדפה קלה לכרטיס קול סבבה קיים מסך 17 עדיף מחנות בדרום הקרוב לאשקלון אשדוד,וכרטיס מסך חזק.
-
- 10 תגובות
- 602 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? - 5000 ש"ח, שכולל כולל מסך, ככה שהמחשב 4000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - לצערי לא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) - המחשב בגדול מיועד ללימודים, ניהול רשתות - הקמת סביבת עבודה של שרתים, כמו כן אני מעוניין שהמחשב ישרת אותי לגיימינג, לדוגמא Code ghosts א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - התוכנות שאיתן אני עובד: active directory, vmware, linux ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - כן כפי שציינתי לעיל' -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - Code ghos…
-
- 2 תגובות
- 800 צפיות
-
-
חבר שלי הכין לי מפרט, ביקשתי ממנו כמה פרטים: מחשב לעבודה רצופה קשה ממושכת שיריץ יישומים של 32/64 ביט, שיתאים בקטנה למשחקים ויהיה בעל Ram גבוה חלקים שאני לא צריך: HD/CD המפרט שהוא הכין לי מוצג בהודעה זו, ואני מבקש את דעתכם על המפרט... בכל מה שקשור ב-nforce4 אני לא מעוניין בו [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 6 תגובות
- 792 צפיות
-
-
לחנות בה אני רוכש את המחשב אין את המפרטים המומלצים וגם לא את התחליפים. אבקש המלצה למפרט הכי בסיסי לשימוש משרדי/אינטרנט. מה דעתכם על הלוח+ מעבד הבאים: M4A88T-M + מעבד Athlon II 260 D.C AM3 AMD המוכר הציע לי תחילה ללכת על לוח GIGABYTE GA-M68MT-S2P AM3 AMD אך אני חושב שטפשי לקנות היום לוח שלא תומך ביציאות מסך דיגיטליות/USB3 על אף שהמחשב אמור להיות פשוט וזול. תודה.
-
- 0 תגובות
- 546 צפיות
-
-
מעבד AMD Athlon 64 X2 5200+ Socket AM2 Box ¤672 http://skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1172 לוח אם ASUS M2A-VM HDMI ¤409 http://skypc.co.il/product.asp?pid=31542 כונן קשיח Western Digital WD1600YS 160GB ¤333 http://skypc.co.il/product.asp?pid=1600YS זיכרון Corsair DDR2 2048MB (1024MBx2) 667MHz CL5 ¤427 http://skypc.co.il/product.asp?pid=VS2GBKIT667D2 מארז כולל ספק MAGNETICS USB ¤132 http://skypc.co.il/product.asp?pid=EA08A הרכבת מחשב + ובדיקת מעבדה + בדיקת מאמץ למחשב (למחשב חדש בלבד) ¤79 http://skypc.co.il/product.asp?pid=10 סה"כ מחיר לכל המוצרים:2052¤ המפרט הורכב באתר:http://skypc.co.il
-
- 4 תגובות
- 629 צפיות
-
-
הרכבתי מחשב דיי טוב לדעתי והיתי רוצה את דעתכם. Dragon AX-01SLD Aluminum Case Silver + חלון +3 מאווררים Intel P4 2.4 256 samung ddr לוח אם P4S533 Audio ASUS ספקANTEC 380v השמח לשמוע תגובות תודה.(כל שאר הרכבים כבר יש לי לכן אני מתלבת בקשר לחלק הזה של המחשב.)
-
- 15 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
חברים, אני מתלבט בין 2 מפרטים למחשב נייד עבור חבר שלי. המחשב מיועד בעיקר למשחקים אבל לא מיועד להריץ הכל על קונפיגורציות הכי גבוהות, והכי חלק. אני מוסיף את המפרטים המלאים, ואני מאוד אשמח לשיתוף פעולה ועצות מקצועיות לגבי ההבדלים בין 2 המחשבים להלן: והכרעה לגבי מי יותר טוב. מחשב נייד Toshiba Satellite L500-13T מחשב נייד של Toshiba עם מסך בגודל 15.6 אינטש, מעבד T6500, 4 גיגה זיכרון וכרטיס מסך ATI HD 3650 עם 512MB זיכרון ייעודי. תכונות מיוחדות: * ניתן לבחור בין מערכת הפעלה 32 ביט ל-64 ביט * מקלדת מלאה הכוללת לוח מקשים מספרי * יציאת HDMI למסך חיצוני בתמיכה עד 1080p FULL HD * כרטיס מסך חזק של ATI HD 3650 עם 512MB זיכרון ייעודי מפרט טכני: * מעבד: Intel Core 2 Duo T6500 …
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ה-T43 האהוב שלי כבר עייף ומבוגר, אני לא יודע אם תוספת זיכרון תעזור לו או לא - אבל קצת מתחשק לי לפטופ חדש. הדרישות שלי : ארגונומיה מעולה - שיהיה נוח לפחות כמו הT43 גודל סביר - עד 15 אינצ' מסך טוב (המסך הנוכחי הוא 1400*1050, אני לא רוצה מחשב עם מסך פחות טוב) הסוללה לא חשובה לי בכלל, אני נמצא במקומות עם חשמל ביצועים - כמה שיותר חזק. אני לא משחק משחקים בדרך כלל, אבל הT43 שלי מצליח להריץ GTA IV, GTA SA, NFS, וחשוב לי שגם המחשב הבא ידע לעשות את זה יציאות HDMI - חובה (לחיבור למקרן) ואם אפשר שזה יהיה לפטופ שיש לו גם אפשרות לקניה של דוקינג סטיישן לעתיד - מה טוב התקציב - כמו שאמרתי, גג 5K ש"ח לקניה בארץ או מקביל לזה - לקניה בארה"ב תודה מראש רון.
-
- 7 תגובות
- 927 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5K אך ניתן להוסיף 500 שקלים במידת הצורך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (כרגע רק LoL אך עם אופציה למשחקים אחרים), תכנות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש ברשותי מארז CoolerMaster CM690 III ואני מעוניין להשתמש בו, במידה ויש סיבה להחליף למארז אחר אשמח לקבל הצעה. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8/10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס …
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן! אני רוצה לקנות gaming laptop שיהיה טוב לכמה שנים טובות בתקציב של עד 5000 ש"ח! אמרו לי שיש פה אנשים תותחים שמבינים עניין, אשמח להמלצות תודה רבה רבה!! להלן הרשימה: * מטרות המחשב? משחקים כבדים וכל היתר.. * גודל המסך? לפחות 15" * רזולוציית המסך? FHD * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4 שעות זה מוגזם לבקש ? * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) * כונן אופטי? לא חייב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא, אבל שיהיה אחריות ליותר משנה.. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL זה אחלה, אבל לדעתי הם יקרים מדיי.... * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...)
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אני מחפש המלצה למחשב לוח תקציב עד 10000 ש"ח, המחשב מיועד לצרכי עבודה ולא למשחקים, אני מתכנן להתקין עליו Visual Studio , מה שחשוב לי שהוא יהיה נייד ונוח.
-
- 1 תגובה
- 797 צפיות
-
-
שלום רב! אשמח לעזרה במציאת אולטרהבוק לעבודה משרדית ומשחקים כבדים (על הגדרות בינוניות\גבוהות). התקציב הוא עד 5000, אם יש משהו ששווה את החריגה, אז 6000. לא ראיתי מחשבי Haswell עם Iris Pro 5200 בארץ, אם הם מגיעים בקרוב, אעדיף לחכות. בכל מקרה, אני מעוניין במעבד HW. אם יש למישהו נסיון עם הזמנה מחו"ל, אז אקבל גם המלצה כזו. מטרות המחשב: עבודות משרדיות ומשחקים מכל הקשת, כולל הכבדים ביותר. רצוי שירוצו על high בלי פילטרים, במקרה הכי גרוע - על med, אבל חלק. גודל המסך: לא יותר מ15.6, לא פחות מ14, רצוי 15.6. רצוי ברזולוצית 1920X1080, בכל מקרה לא 1366X760. רצוי מסך מט, כל מסך יתקבל כל עוד הוא לא משמש בתור מראה דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: רצוי שיהיו נוחים ואיכותיים…
-
- 4 תגובות
- 780 צפיות
-
-
שלום, עומד בפני אתגר של לנסות לבנות מחשב שהוא תחת הקטגוריה של "הכל מהכל", מחד, אני רוצה שזה יהיה המחשב העיקרי שלי שנדרש לתמוך בין השאר בצפיית סרטים בHD, משחקים שעשויים להיות כבדים וכמובן למטרות תכנות. ומאידך, אני רוצה חיי סוללה וניודות שיאפשרו לי שימוש ועבודה נוחה גם בחדרי הרצאות וכיתות מחשב. וכמובן יש גם את הסוגיה התקציבית, אני מקווה שקיים מחשב שעונה על הדרישות באופן הכי טוב בסביבות ה-4000 ש"ח, אני יכול לחרוג קצת בתקציב אם מדובר בהבדל משמעותי. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?לדעתי 14.1' זאת הפשרה בין מחשב עיקרי לסטודנטיאלי, אבל גם 15.4' עוד בקטגוריית הגודל הסביר. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך)…
-
- 2 תגובות
- 849 צפיות
-