עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי אני צריך בבקשה עזרה\המלצה למחשב ממש חדש להרצת הרבה סביבות עבודה בVM בעיקר הרבה זכרון (32 ) ומעבד חזק וכונן SSD 1 שיהיה מספיק מקום לעוד 2 HD שכבר יש לי וכמובן מארז טוב חשוב להדגיש דברים שאני לא צריך : יכרטיס מסך (יש לי חדש מאוד) Hard Drive יש כמו שהזכרתי למעלה צריך רק כונן SSD אחד כל הציוד העקפי יש

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  2. אני צריך מחשב לעיבוד מטריצות גדולות (יהיו 3-4GB של נתונים בזכרון) בסביבת matlab, כולל כרטיס מסך לשני מסכים, תקציב הוא עד 20,000 ש"ח. תודה.

• 23 תגובות
    • 3.2k צפיות
  3. אשמח לקבל כאן עזרה בבניית מפרט מחשב לשימוש ביתי 1. מה התקציב המקסימאלי?3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג אלא אם ההבדל יהיה משמעותי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? 88% גלישה, אופיס ותכנות, 10% סרטים, 2% משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. oblivion, titan quest , skyrim, dragon age ואולי גם fifa. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כעת …

4. . מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 2.5K, ניתן לחרוג אם זה ממש נדרש, כמובן עדיש שלא 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) קולנוע ביתי וגיימינג קל 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. כרטיס טלוויזיה+שלט לויסטה מדיה סנטר(ניתן לוותר על דברים אלה אם התקציב חונק, אני אוסיף אותם בהמשך במידת הצורך.) 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? בעיקרון עדיפות לאי…

• 6 תגובות
    • 771 צפיות
  5. Started by roi_galgal,

1. מה התקציב המקסימאלי?4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:מיועד לגימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.fallout4, dark souls 3... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות) fullHD אבל מתכנן 4K. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמ…

• 8 תגובות
    • 2.3k צפיות
  6. Started by d_v,

שלום ראיתי את המפרט שהמלצתם- אולם יש לי כמה שאלות לגביו. 1. האם יש צורך הכרחי בשני HDD? (אני אסתפק ב- 160GB) 2. אין לי צורך בכונן (DVD, צורב). 3. הייתי מבקש לקבל שני מפרטים מקבילים- האחד על בסיס INTEL והשני על בסיס AMD (עם מעבדי הליבה הכפולה בשניהם, אולי אפילו עם חריגה קלה לכיוון 4K למרות שהייתי מעדיף לחסוך ולהישאר קרוב יותר למחיר המקורי) 4. המחשב ישמש בעיקר לתוכנות גרפיות (גם תלת מימדיות) וכן לדברים הרגילים (אינטרנט, סרטים, מוסיקה, הורדות ואולי משחקים לא כבדים- FIFA נחשב כבד?) אני מקווה שכיוונתי הכי מדויק שאפשר. תודה לכל העוזרים!

• 29 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by gunstringer,

1. מה התקציב המקסימלי? 5000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג עד 500 ש"ח עדיף כמה שפחות לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? משחקים, צפיה בסרטי HD א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. משחקים וסרטי HD ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). לא לשם פרנסה, משחקים ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? המסך שלי כרגע הוא samsung syncmaster 710v. ישן ממש, 17 אינצ', נוראי. אני אשמח למסך חדש בתוך התקציב, אבל תלוי כמה רציני השינוי של ה1000 שק…

• 2 תגובות
    • 554 צפיות
  8. 1. התקציב הוא 6-7 אלף שקל 2.משחקים חדשים כמו GTA NFS והכללללל 3.צריך הכל . מקלדת עכבר מסך הכל חדש לגמרי .. מסך 22 HD של SAMSUNG כנראה..( בלי רמקולים וכרטיס טלוויזיה) 4. לא צריך כרטיס קול איכותי , או DVD או כונן דיסקיטים אני פשוט ישתמש בצורב...י 5. 6. מחשב שקט כמה שאפשר .. לא חייב מארז עם חלון .. וצריך קירור יחסית טוב כי הוא במקום סגור.. 7. לא צריך וינדוס חוקי ,\ לא התקנה ולא הרכבה. 8. עכבר MX518 , מקלדת פשוטה יחסית אבל לא של 50 שקל .. 9. עדיף כמה שיותר שקט אבל לא להסחף עם חלקים . 10. יעשה בו OC פשוט יחסית .. לא אקסטרים אבל מעונין שעוד שנתיים אני אוכל למתוח אותו יותר... 11. משחקים הכי חדשים עם הרוולציה הכי גבוהה שאפשר... עדיף כרטיס מסך כמו ה260 של נווידיה או הכרטיס הכפול …

• 12 תגובות
    • 964 צפיות
  9. Started by Tal14,

אני קונה מחשב חדש בקרוב המחשב מיועד למשחקים בעיקר אבל גם לאינטרנט(הורדות וכו') אני לא צריך כונן או צורב כי יש לי אני לא צריך מסך\מקלדת\רמקולים כי יש לי אני רוצה משהו איכותי, מעדיף כפול ליבה תודה

• 3 תגובות
    • 571 צפיות
  10. שלום לכולם! אני צריך בבקשה עזרה, בניית מפרט.. תקציב: 1500-1700 ש"ח, ניתן לחרוג במעט אם הכרחי (אך שהחריגה תכלול גם את ההרכבה וכו'). דרישה: רק "הקופסא", ללא ציוד היקפי בכלל. שימושים: אינטרנט, משרדי, מוסיקה וגם משחקים (עד איזו רמה של משחקים מחשב בתקציב כזה יחזיק? ברור שלא הרבה, אני לא חי באשליות..) חנות: רצוי חנות באזור המרכז. במידה ואין, לפחות שתיהיה לה מעבדת תיקונים באזור המרכז. שתיהיה חנות טובה ואמינה. הערות: לא משנה אם AMD או אינטל, אבל כן משנה לי שיהיה קירור טוב. כמובן צורב DVD, ואני חושב ש-160 גיגה דיסק קשיח יספיק (אלא אם ההבדל בינו לבין 320 לדוגמא הוא מזערי יחסית). תודה רבה לכם! הערה נוספת ששכחתי מקודם לגבי החנות - אם אפשר אני מעדיף מסקיי.פי.סי.. יש לי פשוט ניסיון מא…

• 42 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. אני מבחינתי לוקח מחשב מה"מחשבים במבצע" של KSP, ז"א מפרט מוכן, לא רואה בזה שום בעיה. אבל אני רוצה מחשב בסיסי עם כרטיס מסך חיצוני בסיסי (X570 לAMD\ משהו בסגנון GT430 לNVIDIA), ושהספק יתאים לעסק המשודרג. לכן אני פונה אליכם. אבל בכל זאת, אעשה את זה לפי הספר. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס - תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. ייתכן …

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. אמנם אני איש המחשבים המשפחתי, הדרישה היתה שבמקרה של מימוש אחריות מישהו מהחנות יבוא ויקח את המחשב\יבוא ויטפל בבעיה. בעצם מחפשים חנות בת"א עם שירות מעולה, אין בעייה אם המפרט יהיה יקר יותר ב10% בשביל זה, הכוונה היא לא שהתקציב גדל, אלא שאיכות המפרט יורדת במקרה שכך המצב. הדרישות הן כמו בנושא הקודם שפתחתי: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=511922.0 המפרט שהוצע לי בתגובה הזאת נראה לי בסדר גמור: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=511922.msg4375485#msg4375485 עכשיו, התקציב גדל ל2500 (ללא שום חריגה, אפילו לא חצי שקל), המטרה אותה מטרה, המפרט שהוא הציע לי בסדר. אם למישהו יש מפרט דומה מחנות שהוא חושב שיותר טובה, או שיפור מעולה למפרט (וכפי שכתבתי, מה שהוא הציע ל…

• 4 תגובות
    • 737 צפיות
  13. שלום, אני אשמח לקבל את עזרתכם בהרכבת מפרט למחשב חדש, אני מעוניין שהוא יכולל מסך Lcd בין הגדלים 17" ~ 19" אני מעוניין להפעיל משחקי רשת דיי כבדים, וגם משחקים אחרים דיי כבדים כמו CoD4 ברמה גבוהה יחסית . וגם Crysis ברמה שהוא יזרום, לא ציפיות יותר מידי גדולות P: אני לא מתכנן OC , תודה מראש . עריכה: עזבו את הציוד ההיקפי . אני מוכן להשקיע במסך עד 1,000 ש"ח, אני כבר אקמבן משו :]

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  14. שלום לכולם. אשמח לקבל מפרט לפי הדרישות הנ"ל- 1. מה התקציב? 5000¤ 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים),צפיה בסרטים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? מסך (CRT) , מקלדת , עכבר , מדפסת משולבת (סורק,פקס ומדפסת יחד), רמקולים , צורב DVD. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא... 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא.. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא ולא 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? הרכבה 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?לא. אגב- המחשב לילדים עד גיל 10, מחשב משפחתי כזה.. יש מצב? בתודה, אודי.

• 11 תגובות
    • 756 צפיות
  15. אהלן! אני צריך בבקשה את עזרתכם בבניית מפרט, שימושיים משרדיים+ (אינטרנט, אופיס, צפייה בסרטים בקטנה ואולי משחקים ממש קלים). תקציב עד 2K, שזה ממש הגג של הגג ועדיף בפחות. בבקשה מפרטים רק מסקיי.פי.סי, שם אני ארכוש את המחשב (ניסיון טוב איתם, רכשתי שם כבר מס' מחשבים בעבר). משנה לאיזה מסך המחשב יחובר? אין צורך בציוד היקפי (מסך/רמקולים/מקלדת/עכבר).. לא מתוכנן OC, אין דרישה לשקט באופן מיוחד.. ("רגיל".. אבל לא טרקטור..) אממ זהו נראה לי.. תודה רבה (:

16. שלום חברים ולילה טוב, קודם כל, מצטער על השם משתמש, אם זה מעניין מישהו - נרשמתי לפה בשנת 2005 בענייני OC ככה שהניק מאוד ישן לאחרונה התחלתי להתעניין בשדרוג המחשב - עקב חלודה החלטתי להיוועץ אתכם בקשר למפרט של המחשב. אז ככה: התקציב הינו בסביבות ה 2000 ש"ח (ישנה הפשרות חריגה של כ 200-300 ש"ח), כמו שציינתי בכותרת - ציוד היקפי לא נחוץ. המחשב יהיה מיועד בעיקר לשימוש בסיסי יומיומי(אינטרנט, אופיס וכו') אך אני גם מעוניין שיוכל להריץ משחקים (לא משחקים מפוצצים שיצאו לאחרונה). ה"שאלון": ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? Acer X193W Wide 1440X900 * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נ…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. תיקנתי את ההודעה, עכשיו זה טוב לחוקים? 1)תקציב- 3000 ש"ח 2)שימושים- משחקים קלים עד בינוניים, גלישה באינטרנט ,הורדה וצפייה בסרטים ו virtual pc 3)ציוד היקפי-לא. 4) דברים מיותרים- כונן דיסקטים וכרטיס קול איכותי. 5) האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? כן,מעבד- intel 6) נושא הקרור/עיצוב לא משנה רק שהחלקים לא יתחממו יותר מידי. 7) לא צריך מערכת הפעלה, ושיכלול הרכבת מחשב. 8) צרכים מיוחדים: לא. 9) האם חשוב שקט? סביר. 10) האם מתוכנן OC? לא. הערות מיוחדות: האם המעבד מגיע עם מאוורר (בלי תוספת)? כרטיס מסך- שלא יקרטע על 22". כרטיס קול ורשת-מובנה על הלוח. שיחזיק כמה שנים. ותרכיבו מפרט זה בחנות שנמצאת באזור חיפה והמפרץ, לא איבורי.....

• 11 תגובות
    • 967 צפיות
  18. 1. בקשר לתקציב, הוא לא כל כך מוגדר, אני יכול להשקיע 1000 ש"ח, אני יכול להשקיע 3000 ש"ח, אני חושב שהדרישות שלי יכנסו בתקציב שאני אוכל לעמוד בו. 2. שימושי המחשב: זה מה שאני עושה בד"כ: אינטרנט, סרטים HD, תוכנות למשל להמרה מוידאו לMP3, מוסיקה, טורנט, אופיס ודברים בסגנון. חשוב לציין את עיניין המשחקים. אני לא מתכוון לשחק משחקים בשנים הקרובות, כך שאין לי צורך בגרפיקה רצינית. עם זאת, אם נניח שתוספת של 200 שקל תאפשר לי לשחק COD, אז אני מוכן להשקיע כדי שתיהיה לי את האפשרות. בקשר לרזולוציה, אני כרגע עם 1152x864, מסך 21 אני חושב. הייתי רוצה לחבר את המחשב גם למסך טלויזיה (בשביל לראות סרטי HD) כרגע התוכנות העקריות שלי הן windows xp, explorer 8 והן עובדות לאט. 3. האם יש צורך בציוד הקפי?…

• 7 תגובות
    • 865 צפיות
  19. אני קצת התבלבלתי אז אני אחדד את מבוקשי: מחשב חזק ויציב עד כמה שניתן בתקציב (חריגה של 200-300 אפשרית) חשוב לי קדם כל היציבות של המערכת (לוח אם זכרון פנימי ומעבד) ושהכרטיס מסך יהיה ממוצע לא פחות בטח שלא יותר

• 8 תגובות
    • 610 צפיות
  20. כמה שיותר זול יותר טוב. לא כולל: מסך, מקלדת, רמקולים, עכבר, צורב DVD, צורב, כונן CD, כונן FLOPPY. בקיצור: מעבד לוח אם כרטיס מסך מארז ספק כוח דיסק קשיח זיכרון (עד 4500 ש"ח) אני רוצה להפעיל על המחשב משחקים חזקים שדורשים מחשב חזק (ל-3 שנים פחות או יותר). תודה רבה מראש.

• 36 תגובות
    • 2.2k צפיות
  21. Started by diablo4u,

תקציב - 4000 ולא מעל! מטרות: שגרה (גלישה באינטרנט מוזיקה וכאלה), וקצת עריכה (solid). אופציות: כונן קשיח שיהיה 120 או 160 מה שנכנס בתקציב אבל לא פחות מ120. שיהיה sata. צורב דיוידי - רק אם אפשר במסגרת התקציב. ציוד הקפי - לא צריך. ואין העפדה לחברות מסוימות. חברה זה לחבר וזה די דחוף. אני ממש מקווה שתעזרו למרות שהרבה זמן לא הייתי פה. תודה מראש ולאחר מכן. עוד דבר אחד: שתהיה חנות עם שם ועם אחריות.

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by Tal14,

אני צריך מפרט למחשב למשחקים! Amd! תקציב:4,500 ש"ח בלי מסך,עכבר,מקלדת,מדפסת,סורק וכל אלה! רק המחשב עצמו!! (עדיף שיהיה מארז יפה וטוב!) כולל צורב DVD

• 37 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. הי, אני מחפש לקנות מחשב חדש. שלי כבר מקרטע, ואני גם ככה מייעד אותו לדברים אחרים עכשיו. איזו חומרה צריך? 1. מארז. 2. לוח אם. 3. זיכרונות. 4. מעבד. 5. איוורור (הן למארז והן למעבד). 6. ספק. צריך כזה שיאפשר לי להוסיף חומרה בעתיד. איזו חומרה לא צריך? 1. מקלדת. 2. עכבר. 3. מסך. 4. דיסק קשיח / SSD. 5. רמקולים. 6. מדפסת. איזו חומרה אופציונאלית? 1. כונן CD - אוכל להסתדר בלי, אך רצוי שיהיה עם במידת האפשר. [מקווה שלא שכחתי שום דבר ברמת החומרה. אם שכחתי משהו - אשמח אם תעדכנו]. שימושים? 1. עבודה רבה עם מכונות וירטואליות. 2. עבודה עם …

24. Started by sev0717,

היי אנשים, אני צריך הצעות למפרט בתקציב של עד 3500 ש"ח מיועד בעיקר למשחקים לא כבדים... אני צריך הכל (מסך, מקלדת עכבר וכו'...). תודה.

• 1 תגובה
    • 655 צפיות

דיונים חדשים בפורומים