ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,600 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין אפשרות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, משחקים, עריכת סרטים (משהו די נדיר לא עיסוק יום יומי, מתעסק גם בתוכנות די קלות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחק מהקל לכבד אין משהו ספציפי. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). קונה מסך ח…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז ככה דרוש מחשב בעיקר לשימוש יומיומי אבל שיהיה גם לגיימינג עד 3800 ש"ח רצוי שיהיה מ KSP או IVORY שנמצאות בעירי. [ חדרה ]
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
. מה התקציב? 3.5 משלם באשראי 2. מטרות המחשב? לדוגמה: משחקים כבדים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: רק צורב DVD 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?INTEL 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם?לא כל כך קירור כן עיצוב לא 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה?רק הרכבה 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?משחקים כבדים ביותר 9. האם חשוב שקט? עד כמה? חשוב אבל אם הוא ירעיש בקטנה זה לא רציני(אני יושן באותו חדר עם המחשב ) 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)?לא מתוכנן 11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו ה…
-
- 3 תגובות
- 493 צפיות
-
-
טוב, שלום לכולם (: אני חדש בפורום, קוראים לי דניאל ואני בן 19 (עוד מעט 20). אני מתכנן לקנות מחשב חדש בקרוב וחשבתי שאולי תוכלו לעזור לי, [הורדתי את הסעיפים שהיו לא רלוונטיים עבורי] 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך איפה שאפשר [עלות אל מול תועלת ] 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים ושימוש בתכנות כמו פוטושופ ו-וגאס (עריכת סרטונים). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משחקים מודרניים, פוטושופ ו-וגאס (עריכת סרטונים) : שימוש תדיר-כבד. ב) במידה והמחש…
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? תקציב עד 3500 ש"ח 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) למשחקים כבדים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. ללא ציוד היקפי 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי. לא צריך כונן דיסקטים וכרטיס קול איכותי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? העדפה למעבד אינטל וללוח אם תוצרת ג'יגבייט 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצ…
-
- 2 תגובות
- 616 צפיות
-
-
1. 3000 ש"ח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: א) פוטושופ,PES 2010,NBA2K10,GTA IV,Assassin Creed 2, ב) ג)lcd lg 17 3.לא 4. צורב 5.אני צריך את כל החלקים 6. 5 7. לא 8. הרכבת מחשב בחנות ללא מערכת הפעלה 9. אני מעדיף מ- ksp אשדוד 10. לא הנה מפרט שהרכבתי תגידו לי אם הוא טוב ומה לשפר ואם הוא לא טוב בבקשה תרכיבו לי אחד חדש תודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 570 צפיות
-
-
חבר שלי ביקש ממני לעזור לו בהרכבת מפרט. הדרישות הן: עלות בין 2500-3000 ש"ח שיוכל 'לסחוב' משחקים חדשים כרטיס קול טוב (כמובן לא אודיג'י או משהו... פשוט שיישמע טוב) כולל צורב לא כולל כרטיס מסך, מסך, מקלדת ועכבר. מאחר ואני כבר לא כ"כ בקיא במה הולך היום ובמחירים, אני מבקש את עזרתכם בהרכבת המפרט. חשבתי על המחשב מהמפרטים המומלצים (לעבודה משרדית ב-3500 ש"ח - http://www.hwzone.co.il/specslist/index.php?type=office&price=3500&monitor=no), כשמורידים ממנו את ה-כ. מסך והמקלדת/עכבר נשארים עם בערך 3000 ש"ח ומחשב די איכותי. הייתם משנים בו משהו? או מציעים מפרט אחר? תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 827 צפיות
-
-
התקציב המקסימאלי הינו 3000 ש"ח, אפשר לחרוג בכ1000 ש"ח המחשב משמש להקלטות כלי נגינה בלייב וגם כלים וירטואלים, ועיבוד סאונד בעזרת תוכנות לעיבוד (תוכנות כגון Native Instruments Komplete 7 Elements, WAVES, CUBASE וכולי) דרישות: עבודה מאומצת מהמעבד, מתח יציב, קירור יעיל ושקט מאוד. דיסק קשיח בעל יכולת קריאה וכתיבה מהירים 2x500g חיבורי firewire ו usb אין צורך בלוח אם עם כרטיס קול מטורף (מובנה פשוט יספיק), אין צורך בכרטיס מסך אלא אם כן הוא יוריד מהעומס שעל המעבד (חשוב שתהיה יכולת לצפייה בשני מסכים ביחד). אין צורך במסך וציוד נלוה. תודה וחתימה טובה
-
- 4 תגובות
- 539 צפיות
-
-
אני צריך הצעה למפרט בסכום של 3000 בערך. המשחקים לא מטורפים אבל לפעמים בא לי לשחק משהו, המסך הוא 22". נראה לי הכי מתאים כרטיס מסך MIDEND. אני בצבא ואין לי מושג מה הולך בשוק. אם אפשר המלצה לחנות טובה באיזר הקריות/חיפה אני אשמח. בחרתי לקנות את המסך של סמסונג T220. (מחוץ לתקציב), אם יש לכם המלצה אחרת אשמח לשמוע. לא מתוכנן OC אבל אני מעדיף שעל המעבד לא יהיה את הקירור המקורי כי הוא רועש, שיהיה משהו זול ושקט. תודה רבה!!!
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. התקציב הוא עד 3000 2.המטרה היא למשחקים בעיקר 3.לא זקוק לציוד הקפי ובקשר למשחקים אני מתכוון לשחק בCOD 4 וב CRYSIS על איכות גבוהה. אז תודה מראש על המפרט אה ונ.ב:אני יכול לחכות עוד חודש חודשיים עד לקניה
-
- 4 תגובות
- 567 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג עד 4000 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פוטושופ פה ושם, משחקים מדי פעם. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה - 8.3 PostgreSQL ברמה די כבדה בשיתוף עם Poker Tracker 3 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש צורך במקולים פשוטים וצורב. ישנו כבר מסך E2350T של LG 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8/10 6. האם מ…
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שימושים: 70% - הרצת סימולציות עם מערכים גדולים והרבה לופים (לא עיבוד תמונה) בעזרת התוכנות הבאות: MATLAB, C ו FORTRAN 15% - אינטרנט 10% - עבודה עם אופיס ו-LATEX 5% - משחקים לא נדרש ציוד היקפי. כונן קשיח: שיהיה אמין ככל הניתן. עדיפות לשני כוננים קטנים יחסית (80 ג'יגה לאחד - יספיקו), כאשר אחד מהווה גיבוי של השני. צורב: צריך צורב DVD (אמין). מערכת הפעלה: WIN XP (לא להכניס את מחירה לעלות). לא מתכוון לשדרג לויסטה בזמן הקרוב. מחשב אמין שיחזיק כחמש שנים ללא OC והרחבות, פרט לרכישת כרטיס מסך (אם כרטיס מסך בסיסי מתכנס בסכום - אז מעדיף להכניס גם אותו). תקציב: 3500 עם גמישות קלה. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 933 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, נניח עד 3000 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעדיף מאוד שלא 2. מה שימושי המחשב: גיימינג, הרצת MATLAB, תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש: MATLAB בתדירות גבוהה (אבל לא נראה לי שזה צריך להשפיע על השיקול, כל מחשב סביר יסחוב בכיף) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: רוצה להיות מסוגל להריץ בכיף משחקים חדשים שיוצאים בשנה הקרובה נניח -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 20 אינצ', 1440X900 אבל יוגדל בעתיד. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המח…
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בעקבות לבקשה הקודמת התקציב מאפשר לי להוסיף עוד 500 ש"ח מקסימום 600 ש"ח אם זה שווה את זה, תראו חבל לי סתם להשקיע על מחשב יותר מידי כי כמו שרשמתי באשכול הקודם המחשב בעיקר למשחקים פשוטים בוואלה כיף של אחי הקטן ועבודה רגילה באינטרנט, ואני גר עם אבא שלי אז שאני בא לאמא שלי שאני יוכל לשחק במשחקי רשת בעיקר, ולא משחקים כבדים כך שלא צריך מחשב יותר מידי טוב. תשמעו, אם אפשר בפחות כסף אז תעשו העיקר שהמחשב יהיה מספיק טוב על מנת לשחק במשחקים כגון: MU, PRISTONTALE, Rohan online, Rakion, CS 1.6 CABAL Online. ומשחקים רגילים בגראפיקה של: GTA San Andreas. לא צריך יותר מזה! אני לא יתחיל לשחק crysis וכאלה.. אני גם לא אוהב את המשחקים האלה אני רק ישחק במשחקי רשת כגון אלו שרשמתי למעלה. ואמרו לי …
-
- 13 תגובות
- 682 צפיות
-
-
אני מעוניין במפרט למחשב עד 3500 ש"ח,העיסוק העיקרי הוא גלישה וסרטים ומדי פעם אני משחק ב-2 משחקים לדוגמא פרו 2012,לכן כרטיס משחק מאוד חשוב לי 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית , תכני HD וכדומה)? סרטים, גלישה, 2 משחקים גדולים כדוגמאת PES2012 א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פרו 2012 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר ל…
-
- 8 תגובות
- 778 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם זה ממש קריטי- לחרוג ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עבודה משרדית תכני HD ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Max Payne 3,MW3,Crisis 2 וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב : לא ידוע (תמליצו לי) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות ואם אפשר אז גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הק…
-
- 42 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מחשב טוב ומהיר במידת הצורך לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-400 2. מה שימושי המחשב ? סרטים , אינטרנט -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות עד גבוהות לצפייה בסרטים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ? WINDOWS 10 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? KSP - אשקלון או כל …
-
- 3 תגובות
- 975 צפיות
-
-
שלום לכולם, דרוש מפרט טוב שיחזיק לי לכמה שנים טובות: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר כמובן לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ופעילות יומיומית סטנדרטים ולא כבדה אבל מעוניין גם באופציה לשחק במשחקים חדשים שיצאו וייצאו. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משתמש בתוכנת הHTPC ג SAGETV בתדירות תכופה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של…
-
- 3 תגובות
- 583 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח, אומנם רצוי פחות. אם ייצא משמעותית פחות, כך שאוכל להכניס מסך, יופי, אם לא, אשאר עם המסך הישן. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, אבל לא בכוח, אפשר גם לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עבודה משרדית, כולל מסמכי וורד עמוסים בשרטוטים. כמו כן עיבוד תמונות עם פוטושופ, ברמה בינונית (חובבני פלוס). לא מתוכנן גיימינג בשום שלב. כיום קיים מסך 19 אינץ' 4:3 (ריבוע) של פיליפס. אם יישאר תקציב, יישקל להחליף למסך מודרני יותר. כרטיס המסך מן הסתם צריך לתמוך בכל רזולוציה עתידית, אני מאמין שכולם עושים את זה. 3. האם יש צורך…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, קראתי את ה"נושא מפרטים לגרפיקה" ולהרכיב מפרט בעצמי לא כזה הולך לי אני אשמח עם תוכלו לעזור לי זה די דחוף לי 1. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 שקלים 2. מה שימושי המחשב ? גרפיקה, תוכנות ADOBE למינהם, ו3DMAX א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כרגע באופן תדיר, אבל ככל הנראה גם ללימודים וגם לפרנסה בעתיד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד (אבל יכול להיות נחמד) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1600*900 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכו…
-
- 1 תגובה
- 562 צפיות
-
-
1. תקציב: 4000 ש"ח א) לנסות לחסוך ב) חריגה אפשרית 650 ש"ח 2. המחשב ישמש ללימודי רפואה בחו"ל 3. אפשרי תוספת עכבר 5. רמת שקט: 8 6. כולל מערכת הפעלה win 7, ועדיפות עם אופיס 8. גר בחדרה 9. ריבוי כניסות usb ושאר חיבורים 10. לא מתוכנן שדרוג, אבל עדיף עם אפשרות \ תודה רבה!! גל
-
- 3 תגובות
- 567 צפיות
-
-
שלום לכולם, בחודש הבא קרוב משפחה חוזר מארה"ב לביקור והחלטתי לנצל את ההזדמנות ולקנות מחשב נייד. אני מעוניין להוציא עד 400$, אולי מעט יותר במידה וההבדל יהיה משמעותי. הדברים שחשובים לי במחשב הם ניידות, דיסק קשיח גדול וחיי סוללה. מאוד רצוי שיוכל להריץ משחקים בסיסיים כמו World of Warcraft, Counter-Strike ואחרים, אך אני בספק שיתאפשר במסגרת התקציב. תודה מראש לכל המגיבים.
-
- 1 תגובה
- 630 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין לחרוג בכלל מ4000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V, שיריץ את כל הfifa בשנים הבאות וכדומה... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). HD, מסך Dell P2312H -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? עדיף גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
מפרט למשחקים כבדים! מה שאני רוצה במפרט: 6600GT AMD 64 3000 מסך CRT כרטיס קול Creative לא חובה
-
- 9 תגובות
- 744 צפיות
-
-
כותרת* ובבקשה שיהיה עדכני.
-
- 7 תגובות
- 565 צפיות
-