ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,494 דיונים בפורום זה
-
מה דעתכם על זה זה ניראה די משתלם https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12875 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עם זה ממש חיוני 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וסרטים באיכות גבוהה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב gta 5, watch dogs, far cry 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל…
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
אני יודע תקציב דיי עלוב יש אישור לחרוג מעבר ל 3500 אם זה באמת שווה את זה . ( אבל חריגה לא גדולה ב100-200 שח , ושוב אם זה באמת שווה את זה)
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
להלן המפרטים: HP Compaq 2230s Notebook PC NX598EA: http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/sm/WF06b/321957-321957-64295-3955547-3955547-3764975-3956709.html?jumpid=reg_R1002_ILHE Compaq 610 Notebook PC NX554EA: http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/sm/WF06b/321957-321957-64295-3955548-3955548-3958407-3958466.html המחשב למטרת עבודה עם תוכנות כגון Dreamweaver, photoshop, skype וכו'. אני לא משתמש במחשב למשחקים מלבד התוכנות שציינתי וגלישה באינטרנט, המחשב משמש כמחשב עבודה. אשמח לקבל חוות דעת על הדגמים כולל יתרונות וחסרונות, נושא הניידות, כוח העבודה ועוד. תודה.
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש''ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש''ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב לשימוש על ידי המשפחה שלי. עבודה משרדית + עריכה גרפית בסיסית מאוד בפוטושופ. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא רלוונטי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא רלוונטי -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא רלוונטי -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא רלוונטי -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בי…
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3000 2. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? עדיף לחסוך לכוון 2500, אם בעלות תועלת זה סביראז חריגה של עד 3500 3. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? מחשב מיועד להיות HTPC בסלון, אך מכיוון שהוא המחשב היחיד בבית הוא יקבל גם:עריכה של תמונות עד 10 מגה תמונה (בפוטושופ), מעט פרויקטים ביננוים בsolidworks 2010 ושימוש משרדי רגיל. מחובר למקרן 1200*1600 בחיבור DVI ול 32"ב-HDMI 4.האם יש צורך בציוד היקפי - לא 5. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב – אין לי צורך בכרטיס טלויזיה 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 - מספיק שקט כדי להיות בסלון 7. האם מתוכנן אוברקלוק –כרגע לא. 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה – לא, יעבוד עם WINDOWS 7 9. מאיזו חנ…
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי חברים צהריים טובים, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד שישמש בעיקר לתכנות אך גם למשחקים קלים מבחינתי דרישות סף הם Core - i7, 1TB SSD, 16GB RAM עשיתי קצת מחר על הGPU המובנה Intel Iris Xᵉ, וראיתי שהוא עושה אחלה עבודה ביחס לGPU הLOW LEVEL כמו MX 330, אז אין לי סיבה לחפש משהו אחר. תקציב כאמור עד עד 3.5K. בחיפושים ברשת מצאתי 2 מחשבים שחומרתית הם 1 ל1 אותו דבר, אותה סדרה אולם תת סדרה שונה (BQ2786W מול BQ2577W) אולם קיים פער של 400 ש"ח במחיר ואני לא מצליח להבין למה, למעט הבדל בצבע https://www.bug.co.il/brand/asus/color/black/vivobook/15/x1500ea/bq2577w https://ksp.co.il/web/item/236797 יש הסברים/תובנות או המלצה לדגם אחר…
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד חזק שישמש אותי גם בבית כמחשב ראשי וגם אני יוכל לקחת אותו איתי למקומות כמו לימודים. (אני יחבר אותו בבית למסך..) אין לי הגבלת תקציב, עדיף שלא יעבור את ה8000 אבל אם צריך אני מוכן להשקיע כדי לקבל מחשב טוב ונוח. אני מתלבט האם לקנות את המחשב בארץ או להזמין מחו"ל - הבנתי שלרוב יש בעיות אחריות. * מטרות המחשב? תיכנות, שימושים כללים, צפיה בסרטים, קצת פוטושופ ועריכה ואולי טיפה משחקים לא הכי כבדים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13-14 * משקל רצוי? רצוי מחשב קל מאוד עד 2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב …
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי. אני צריך מפרט מלא למטרת משחקים כמה שאפשר יותר חזק (: כולל מסך 22 הקניה תיהיה היום או מחר גג אשמח להצעות ועזרה תודה !
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד של Dell דגם VostroA860. יש לו 2 סלוטים 1 תפוס עם 1 ג'יגה והשני לא תפוס ויש קיבולת מקסימום של 4 ג'יגה זיכרון במחשב. עכשיו האם ידועות בעיות תאימות כאלו או אחרות עם הנייד הזה?אני מעוניין לקנות 2 ג'יגה נוספים למחשב ככה שיהיה 3 ג'יגה כולל במחשב כדי שהוא יוכל לתמרן יותר טוב עם הויסטה,לכן אני שואל אם ידועות בעיות תאימות עם הנייד הזה. הזכרונות שאני מתכנן לקנות הם SO-DIMM Kingston 667mhz.
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לרכוש מחשב לבית שעיקרו הוא שימוש משרדי -> אינטרנט, OFFICE, ואפליקציות נוספות לעבודה (SPSS, וכו"ו), אין כוונה להשתמש בו כמחשב משחקים אבל יהיה נחמד אם הוא יוכל לתת תמיכה ממוצעת למשחקים. אחרי חיפושים מצאתי את המפרט הזה אשר (אני חושב) יכול לתת מענה לכל מה שפרטתי קודם- המחיר עבור המפרטים הוא בין 2300 -2200 אשמח לקבל הערות אם המפרט אכן עונה על הצרכים או שבחרתי לא נכון מעבדי אינטל Core 2 Duo E8400, 1333Mhz, s775, 6MB Tray Warranty 3 years Model Intel® Core™2 Duo Desktop Processor E8400 CPU Speed 3.0 GHz Bus Speed 1333 MHz Bus/Core Ratio 9 L2 Cache Size 6 MB L2 Cache Speed 3.0 GHz Package Type LGA775 Manufacturing Technology 45 nm …
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 (קונה באילת) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשרי 2. מה שימושי המחשב ? משחקי מחשב בינוניים עד כבדים,כתיבה,צפייה בסרטים,גלישה באינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מחשב ליום יום 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא משנה לי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? עם מערכת הפעלה \ואופיס יהיה נחמד מאוד 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית?חנות באילת ,העדפה ל KSP או IVORY 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בחודש הקרוב כמו …
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
היי חברה, אני רוצה לקנות מחשב חדש שהשימוש העיקרי שלו יהיה גיימינג. המחשב שלי עתיק ולאחרונה כשניסיתי משחקים שדורשים קצת יותר מהמחשב כמו Natural Selection 2 או Warframe לדוגמא אז הבנתי שאני חייב להחליף מחשב. שאלתי בפייסבוק ומישהו הציע לי מפרט אבל אמר לי גם לפרסם כאן כדי לקבל עוד עצות. הנה מה שהוא הציע לי: http://www.tms.co.il/preview/spec/ghr3b9ev התקציב שלי יכול להגיע עד כ-6000 ש"ח אבל אני באמת מעדיף לא להוציא את הכל אם אני יכול. יש לי כבר מסך, מקלדת וכל שאר הדברים. כרגע יש לי הארד דיסק של 500 ג'יגה שבקושי מספיק לי אז אני מניח שכדאי לקחת משהו באותו סדר גודל. יש המלצות? תודה רבה לכל העוזרים
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (לא הרבה), תכנות, סרטים (HD). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). visual studio - כל הזמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - לא משהו כבד במיוחד. (יש לי כבר כרטיס מסך ואני לא רוצה להחליף אותו כרגע..) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך של 24 אינץ ובשביל לראות סרטים מסך 32 אינץ -לאילו הגדרות…
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
קיבלתי ממישהו מתנה מחשב נייד חדש ואני רוצה לעשות מחיצות מחדש כלומר יש במחשב נייד דיסק קשיח 500GB ואני רוצה כש-50 גיגה יהיה בכונן C ושני בכונן D כל שאר נפח. מאיפה אני עושה מהתקנה של ווינדוס 7 או צריך תוכנה מיוחדת לעשות מחיצות מחדש? שמישהו יביא לי מדריך הכי קל לעשות מחיצות ולא לסבך אותו.
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
חבר עזר לי להסתכל ולבחור פריטים למחשב חדש. אני רוצה מחשב גיימינג אשר בעיקר מתמקד על הרצה חלקה של משחקים כבדים גרפית. התקציב הוא על כ5 אלף ש"ח, והייתי שמח לדעת אם יש לכם שינויים או תוספות שאתם חושבים שצריך לעשות במפרט, בשביל לשפר את האיכות/מחיר שלו. (השתמשנו באתר של TMS כי משם הוא קנה את המחשב שלו) + האם אין באמת צוואר בקבוק? מארז - Fractal Design Define R4 + FSP RAIDER 650W http://www.tms.co.il/product/12472 ₪825 - RAM corsair 8Gb CMV8GX3M1A1600C11 CL11 http://www.tms.co.il/product/12186 ₪381 מעבד - Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 Tray http://www.tms.co.il/product/12799 ₪890 קירור למעבד - Arctic Cooling Freezer i11 http://www.tms.co.il/product/13144 ₪1…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, יש לי מהעבודה מחשב נייד T410 לנובו, ואני מאד מרוצה ממנו. ברצוני ל'שכפל' מחשב כזה פרטי, שיהיה נוח במיוחד: עכבר בילט-אין ומקלדת בילט-אין נוחים מאד גודל מסך - 14 אינצ' לערך משך זמן סוללה - לא קריטי, אבל כשעתיים עבודה יספיקו. זכרונות - 4GB מעבד - i5 M540 2.53 GhZ הארד דיסק - כ 1TB, אבל אם זה קריטי - אפשר להספק גם בחצי טרה. תקציב - כ 2,500 ש"ח. אם התקציב לא מתאים ויש משהו מומלץ בתקציב טוב יותר - אז חשוב לתת את האינפורמציה הזו. יעדי המחשב: בעיקר אופיס ואינטרנט, אבל כמו שאני מכיר את הילדים שלי - המחשב הזה יריץ די מהר גם PES וכו'. אשמח להמלצות, תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
בסמסטר הקרוב אני מתחיל את הלימודים באוניברסיטה, ובשביל זה אני מתכנן לקנות לי מחשב נייד כדי להקל לי על החיים. אם כבר אני קונה לעצמי אחד, אני רוצה שהוא יהיה גם מספיק חזק כדי שאני לא אהיה צריך להשתמש במחשב המשפחתי. לכן חשבתי לקנות את הasus n10j. הוא מספיק קטן וקל כדי לקחת אותו איתי לכל מקום. לאחר שדרוג הסוללה הוא יכול לספק זמן עבודה ארוך. השימוש שלי הוא המון גלישה באינטרנט, עבודה עם כמה יישומי אופיס במקביל, מידי פעם אפילו visual studio ולא מעט צפיה בסדרות טלוויזיה וסרטים (כאשר הוא מחובר למסך גדול, לא על ה10 אינץ' שלו). וחוץ מהדברים האלה, הניידות היא משהו שחשוב לי. ולכן הn10j נראה אטרקטיבי. את ההזמנה אני מתכוון לעשות מebay, מה שאומר שהתקציב הוא בערך 750$ לנייד, ועוד בערך 100$…
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מעבדי אינטל? Price Units Total P-4 3,0 Ghz (800MHz, 2MB, S775, 64bit) 1550 1 1550 לוחות אם למעבדי אינטל? ABIT Price Units Total AA8XE Fata1ty 1330 1 1330 זכרונות? DDR II 533 Price Units Total 512MB A-DATA 580 2 1160 כרטיסי מסך? PINE Price Units Total xfx 6800GT 256MB DVI,TV DDR3,PCI-E 2700 1 2700 דיסקים קשיחים? SEAGATE Price Units Total 120GB SATA 540 1 540 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? FLOPPY Price Units Total Teac/SONY 1.44 40 1 40 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? DVD Price Units Total LG X16 150 1 150 מסכים? SONY Price Units Total TFT 17'' SDM S-73 (Silver) 1980 1 1980 Total price 9450 ¤ מה דעתכם ???? לגבי המסך יש לי כבר מסך כזה ואני מאוד מרוצה ממ…
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם ! אני מחפש חנות/רשת חנויות שמוכרת מחשבים באזור תל אביב ( עם עדיפות לסניפים נוספים באזור השרון ) ע"מ לקנות לי מחשב נייח, מיני לפטופ ללימודים ולפטוט לאבא שלי. חשוב שהחנות תהיה אמינה , הוגנת ובעל מוניטין טוב. מטרות המחשבים : מיני לפטופ ללימודים לסטודנט - אחרי הרבה בירורים הגעתי למסקנה שכדאי לי לקנות מיני ולא רגיל מהסיבה הפשוטה שככל שהמשקל הפיזי יעלה סביר להניח שאני אסחוב אותו פחות פעמים איתי לאוניברסיטה.. מחשב לפטופ לצרכים משרדיים עבור אבי. את הבקשה למחשב הנייח פירסמתי בפורום המפרטים. לפטוט עבור אבא : * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס). * גודל המסך? 15' * משקל רצוי? 2-3 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיפות ל…
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? [glow=red,2,300] 2000 ש"ח[/glow] . 2. מה שימושי המחשב: [glow=red,2,300]Facebook, YouTube, Office, סרטים וסדרות באיכות HD.[/glow] -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). [glow=red,2,300]המחשב יחובר לשני מסכים, 19'' של סמסונג וLCD 32''.[/glow] 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? [glow=red,2,300]אין צורך בכלל בציוד היקפי. [/glow] 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? [glow=red,2,300]שלא יהיה טרקטור, 5 נניח. -.-[/glow] 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם …
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1) תקציב?3900-4000 ש"ח 2) מטרות ? הרבה גלישה באינטרנט והרבה משחקים כבדים. 3) האם אתה צריך ציוד הקפי ? לא 4) האם יש דבר ספציפי שאתה לא צריך במחשב עצמו ? הראד דיסק וכרטיס קול. 5) האם יש לך העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא, סומך עליכם. 6) האם אתה צריך מערכת הפעלה או כל תוכנה אחרת ? (אם כן פרט איזו) לא 7) האם אתה רוצה רכיב נוסף שיהיה במחשב ? כן, במקום צורב רגיל, צורב DVD 8) האם נושא הקירור והיופי במחשב חשובים לך ? עדיף שיהיה שקט, כי אני ישן איתו כשהוא פועל. 9) האם אתה צריך הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה ? הרכבה בלבד 10) כיצד אתה תשלם על המחשב ? מזומן. אין מקום לחריגות. תודה מראש.
-
- 24 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6500-7500 , אבל עדיין שישמור על תמורה מול מחיר שמצדיקה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תיכנות (python / c# (visual studio2019) , עבודה גרפית ועריכת סרטים - פוטושופ , פילמורה , לייטרום , פריימיר וכו' משחקים (לאחיינים בעיקר) , תוכנות נוספות - Autocad , orcad 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? רק רמקולים , הנוכחים כבר עשו את שלהם. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי samsong ssd 860 evo 500gb * 2 ח…
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום , 1)האם מחשב אולטרבוק (ACER APSIR S7 392) בעל מסך WQHD יתן בציעוי סוללה פחות טובים מאשר אותו דגם אבל עם מסך FHD? 2)האם לדעתכם איכות FHD היא מעל ומעבר או ששווה להתקדם לWQHD בהנחה וזה לא היה משפיע על ביצועי סוללה? 3)מה הן הדרכים המהירות לראות את ההבדלים בין FHD לבין WQHD? 4)האם הגדרת רזולוציה במחשב משפיעה על ביצועי הסוללה ? כלומר אם יש לי מחשב עם מסך WQHD ואני משנה לו את הרזולוציה ל FHD, האם אני יקבל ביצועים זהים במחשב שלי או שהם יהיו זהים למחשב שהרזוציה הטבעית שלו היא FHD - אותו מחשב אותה חומרה מלבד רזולוצית מסך . תודה רבה .
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ערכתי מפרט למחשב המשמש למשחקים. המפרט הזה יקר ואני מחפש דרך להוזיל אותו מבלי לפגוע משמעותית ביכולת של המחשב ( אתגר ) העלות של המפרט היא ₪ 5466 i7-6700K Skylake Quad core CPU - 4 GHz - Max Turbo Frequency 4.2 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 8MB cache - 95W TDP - Tray 1 ₪ 1687 GA-H170-HD3 - Gigabyte H170 - LGA1151 - H170 - 4x DDR4 up to 64 GB at 2133 MHz - PCIe x16 - PCIe x4 - 2x PCIe x1 - 2x PCI - 2-Way AMD CF - M.2 - 2x SATAe - 6x SATA3 - 8x USB 3.0 - 6x USB 2.0 - ATX (30.5 x 19.9cm) …
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
קניתי אתמול HP G6-1150sj ועידכנתי לו BIOS מהדרייברים שיש באתר של HP עכשיו בטעות סגרתי את המסך חצי וזה נכבה, מה עלי לעשות? ניסיתי להוציא את הסוללה לכמה דקות ועדיין לא עולה.
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-