עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by NuXeR,

היי, אני מעוניין לשדרג את החומרה שברשותי, אשמח לקבל הצעותיכם במסגרת הפרטים הבאים: 1. מה התקציב המקסימלי? 6000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג עד 300 ש"ח. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, משחקים ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: המחשב מיועד למשחקים, משחק על מסך 28 אינץ רזולוציה 1920 על 1200. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=הש…

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. חשבנו ללכת על מפרט דומה לזה כאשר היא חשבה על מחשב נייח (יש מסך) לוח-אםGIGABYTE GA-MA78LMT-S2315 זכרונות4GB DDR3 1066/1333 MHz כונן קשיחSAMSUNG F3 500GB כונן אופטיDVD-RW - SATA115 מארזCoolerMaster Elite 335185 ספק כחFSP 350W : ATX350-PNR אבל בסופו של יום היא מעדיפה נייד... צרכים: גלישה באינטרנט, האזנה למוסיקה, הורדת תוכן האינטרנט, צפייה בסרטי DVD, כתיבת מסמכי Word וכד'. שיעבוד מהר... מעבד ליבה כפולה. לא צריך ליבה גרפית או כרטיס מסך חזק פרט למובנה שיריץ סרטי HD. עדיף 3 שנות אחריות עקב הבעייתיות של ניידים. גודל: לא 10.1" ולא 15.X"... בין 12" ל14". רוב הזמן יישמש בבית ,אבל כנראה יהיה גמיש תקציב - עד 3000 ש"ח. (בכל מקרה יש מערכת הפעלה שבאה עם המחשב אז זה מתקז…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by lagon,

1. מה התקציב המקסימלי 3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב 300 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא דרוש ציוד היקפי 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 6 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא מתוכנן 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בחנות 11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך (למשל, הוספה של כרט…

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by meshie,

שלום, לפני שבוע+ פתחתי אשכול חדש והתייעצתי איתכם טרם קניית מחשב. המפרט שהומלץ לי הורכב ב-TMS, אך מכיוון שנגיש לי יותר, אני שוקל לקנות מ-KSP. השתמשתי במפרטים המוכנים שלהם, כי זה נותן הנחה מסוימת, ושיניתי את הרכיבים לפי הצורך (את הכ.מסך אני ארכוש בנפרד). אשמח לקבל את חוות דעתכם על המפרט בכללי, וגם האם המארז בסדר? ומה לגבי הלוח אם? יספיק בגודל לכ.מסך?.. דגם מחשב: מחשב נייח Desktop Intel Core i5 4590 3.3Ghz - GMR ADVANCED מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 4590 3.3Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Freezer Xtreme Rev.2 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-H97M-HD3 LGA1150, Intel H97, DDR3 1600, PCI-E,VGA, DVI, HDMI 1 זכרו…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. שלום, ברשותי המפרט הבא - WIN 8 Pro X64 Core I5 750 2.6GHZ p55-US3L GIGABYTE 12GB RAM KINGSTON ATI 6950 2GB Flushed to 6970 Power supply 550W HEC WIN COOLER MASTER II ADVANCE Dell 2311h שברצוני לשדרגו ברכיבים הנ"ל - [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=class: mws_boxTop, width: 100%, align: center][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD=class: mws_boxLeft][/TD] [TD] [TABLE] [TR] [TD=class: mws_boxCenter][TABLE=class: productListing, width: 100%] [TR] [TD=class: productListing-heading, align: center]Remove[/TD] [TD=class: productListing-heading]Product(s)[/TD…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ושימוש ביתי (מסמכים ועבודות, צפייה בסרטים וגלישה באינטרנט) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא משהו רציני, בעיקר אופיס 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5 בערך, כמה שיותר…

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by tzav,

היי, הרעיון הוא לקנות מחשב שיוכל להריץ משחקים בצורה מניחה את הדעת. אני יודע שהתקציב נמוך יחסית אבל כבר ראיתי אנשים בונים מפרטים לא רעים במחירים כאלה (: הרעיון הוא לחבר את המחשב לטלוויזיה ככה שכרגע לא צריך מסך. אם זה ממש בלתי אפשרי לבנות משהו שכדאי לקנות תגידו לנו איפה כדאי לקצץ או כמה הוא צריך להוסיף כדי לבנות משהו שמניח את הדעת! תודה רבה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 2800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ושימוש כללי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by סימה טל חן,

היי יש לי ילד בן 12 שמבקש מחשב גיימינג... לא ממש מבינה בזה...התקציב הוא בערך 2500 ש"ח...יש מחשב איכותי במחיר הזה? או שכדאי לחכות ולחסוך עוד?

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. שלום לכולם. מחפש לקנות מחשב לסטודנט לעיצוב גראפי בתקציב של עד-5000 ש"ח (בשאיפה לרדת קצת). אין צורך במסך ובציוד היקפי. בניתי 2 מפרטים מבוססי אינטל לפי חבר שקנה אבל אני ממש לא נעול עליהם ואשמח לשיפורים / הצעות. מה דעתכם על חלופת AMD באותה הרמה (אני מניח שתהיה זולה יותר)? מפרט I - מ-KSP Intel Core 2 Duo E6600, 1066Mhz, s775, 4MB 1280 Asus P5B Deluxe s775, Conroe, P965, DDRII 800, PCI-E 990 560 1GB Kingston, DDR II 667 * 2 Asus 7900GS 256MB GDDRIII, TV, 2xDVI, PCI-E 1000 Western Digital, 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II 320 Asus DRW-1814BLT DVD±R x18, DL x8 SATA 220 HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver (No PSU) 210 Thermaltake TR2 Power W0090 470W Silent (24pin) 350 סה"כ…

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. שלום, רציתי לקנות מחשב חדש לגיימינג ושיהיה יחסית מהיר בשביל המשחקים שיצאו בשנים האחרונות ושיוצאים עכשיו. ואלו הפרטים: 1. מה התקציב המקסימאלי? כרגע לא ידוע, אבל בטוח מעל 2500, אבל מה שחשוב הוא שהמחשב יהיה טוב. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם זה תלוי באיכות המהירות והגרפיקה ובמשחק בכללי, אז לא לחסוך. אבל אם זה לא מרגישים בהבדל - לא צריך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? תלוי כמה העלות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא יודע מה הכוונה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימי…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. מארז: Lian Li PC-B25(blue ring) הכי שקט(מנסיון) וגם הכי יפה (דפנות אלומיניום כפולות שאפשר להכניס ביניהם קצף בידוד רעשים) - 850 ש"ח ספק: Enermax modu82+ 525W לאנרמקס יש פטנט יחודי לביטול מערבולות רוח במאוורר שיוצרות רעש מיותר 605 ש"ח לוח אם: DFI LANPARTY UT X58-T3eH8 Intel X58 כ1590 ש"ח מעבד: Intel Core I7 950 3Ghz להרצת נואנדו קיובייס פרוטולס ועוד בו זמנית... - 3165 ש"ח קירור למעבד: Freezer Xtreme Rev.2 יורד עד ל800RPM כנראה שזה הכי שקט שיכול להיות... 200 ש"ח זכרונות: 6Gb Ocz Reaper HPC edition triple channel 1600mhz 7-7-7-24 חשוב מאוד זמני גישה קצרים לתוכנות סאונד - 790 ש"ח כ.מסך: HD 4650 1GB passive cooling ללא רעש! 2 יציאות DVI לשימוש ב2 מסכים - 335 ש"ח הארד דיסק פנימי…

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. להסביר לי למה יש 2 כרטיסי מסך? להלן קישור למוצר: http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=57XDSj2LxRg41F0d ולהלן המפרט מאמזון משם הוזמן What's in the Box ASUS UL30Vt-X1 AC Adapter 8 cell Battery Pack Warranty Information Cards Specifications Operating System: Genuine Windows 7 Home Premium 64-bit Display: 13.3-inch HD LED-backlit Widescreen (1366 x 768) Intel Platform: Intel Core2 Duo processor SU7300 (1.3GHz) Graphics: Switchable: Intel GMA 4500MHD and ASUS DGE powered by NVidia GeForce G210M with 512MB VRAM Wireless: WLAN 802.11b/g/n (draft 2.4GHz n) LAN: 10/100/1000 Mbps Ethernet Memory: 4GB DDR3 DRAM, 2GB x 2 (upgradable to 8GB) Storage: 500GB 5,400RPM Hard Dr…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. AMD Athlon 2 X3 445 3.1Ghz 95W Triple Core AM3 Box, יחידות 1 ₪389 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2058 Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 775/156/1136 AMD CPU Cooler , יחידות 1 ₪123 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=103 Gigabyte MA-770-UD3 Rev2 AMD770 CHIPSET, יחידות 1 ₪380 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1048 A-DATA 4GB Kit CL4 DDR2 800Mhz vitesta, יחידות 1 ₪494 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=48 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1 ₪291 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1257 TwinTech GeForce GTS450 1024MB GDDR5, יחידות 1 ₪647 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2134 צורב Pioneer DVR-21…

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by galCool,

שלום רציתי מפרט למשחקים ב3165 שיהיו מהחניות KSP או נועה. שיהיה כלול הרכבה ובלי ציוד היקפי ובלי כרטיס מסך ושהלוח יהיה pci . תודה...

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. אז ככה: מארז HEC: CI-6A192F כולל ספק 400 של HEC. לוח אם ASUS: P5LD2 מעבד 930D... DUAL CORE 3 GHZ 2X2MB CAHCE זכרון 2X512 קינגסטון PC533 DDR2 CL4 כרטיס מסך: 7600GS של ג'יגהבייט כונן DVD צורב: LG - GSA-4167 מסך LCD 19 LG - L1970HR כונן 1.44 כונן קשיח 200GB SATAII WD. וזהו.. מה אתם אומרים?

• 21 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. 1. מה התקציב המקסימאלי? >> עד 2,000 ש"ח עם רצון לפחות א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? >> לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? >> לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? >> סטודנט, עבודה עם תוכנת ה Office, בנוסף עובד כגרפיקאי פרילאנסר, רצוי שיהיה סבבה לעבודה עם Adobe Photshop עדכני, צפייה בסרטים (HD עד כמה שאפשר......) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). >> כמו שאמרתי, Office באופן תדיר/כבד כסטודנט. אותו דבר לגבי Photoshop. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. [h=1]שלום לכולם, מישהו מכיר/שמע על המחשב הבא- מחשב נייד Vostro 2521 VM-RD09-7081 דל?[/h]

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. מה התקציב המקסימאלי? 2100 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רק אם יש שיפור משמעןתי בעוד 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, סרטים, מוזיקה, ריבוי חלונות גלישה פתוחים, משחקים ללא הרבה גרפיקה (מנג'ר) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 21" רחב לדעתי fullHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא רלוונטי 3. …

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. אהלן שלום, טוב הצלחתי אתמול בלילה לשרוף את המחשב שלי (אל תשאלו), אבל לא הזלתי יותר מדי דמעות כי ממילא הוא כבר היה די זקן וזה היה הזמן שלו ללכת. מה שכן, אני זקוק בדחיפות למחשב חדש! כעיקרון אני חצי מהשבוע משתמש במחשב הנייד שלי באוניברסיטה, וחצי מהשבוע ממשיך את שאר העשייה הסטודנטיאלית שלי במחשב הנייח שלי בבית (וכשיש זמן גם אוהב להרביץ איזה משחק טוב). ככה שלמעשה אני צריך מחשב לגיימינג, המון תכנות, ומעט עיצוב גרפי (לא דברים כבדים מדי, בעיקר פוטושופ ברוזלוציות גבוהות וכדומה, בלי רינדורים כבדים מדי ושטויות). התקציב שלי הוא עד 5,000, כאשר: קיים ברשותי דיסק של ווינדוס XP ו-VISTA. כמובן שאני זקוק למערכת הפעלה כלשהי ולכן במפרט רשמתי ווינדוס 10 (HOME, יהיה לי איזשהו צורך לגרסת הP…

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by dabrox,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (לא משהו כבד במיוחד), סרטים (FHD), תכנות ועבודה עם DB-ים יחסית גדולים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). pycharm (כבד) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FIFA, NBA 2K, FOOTBALL MAMAGER, GTA V -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920 * 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב …

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  21. שלום, אני סטודנטית בדרך ללמוד מדעי המחשב ולפי ההתייעצות שלי עם סטודנטים מעליי אני יודעת שאני מחפשת מחשב עם פחות או יותר המפרט הבא: מעבד I5 זיכרון 8GB אחריות שלש שנים קל יחסית טווח המחירים הוא כ3000 שקל. תודה רבה לעוזרים, חג שמח!

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by Tzeder,

אני צריך מחשב חזק למשחקים. לא צריך ציוד היקפי (מסך, מקלדת, עכבר). תודה.

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by crowbar87,

שלום לכולם. כמו שכתוב בכותרת, אני מחפש מפרט למחשב למשחקים כבדים וסרטי HD. יש לי מסך 22" ואני עובד ברזלוציה של 1680X1050. לא מתוכנן OC. דגש על מאווררים שקטים כמה שיותר. אין לי בעיה לחרוג מזה לכיוון ה6.5 אם צריך. אם אפשר בבקשה שהמפרט יהיה מKSP... תודה רבה.

• 27 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. שלום, לאחרונה רכשתי מחשב נייד מדגם Samsung NP530U4E, בין השאר בעקבות המלצה בפורום הזה. אני מעוניין לחבר מסך ישן עם חיבור VGA בלבד למחשב, אשר במפרט הטכני שלו רשום שיש לו חיבור של Mini VGA. לשם כך קניתי מתאם בין VGA ל-Mini VGA אבל אני לא מוצא שום כניסת וידאו במחשב שהיא לא HDMI. אם מישהו פה מכיר טוב את המחשב או שבבעלותו אחד כזה, אשמח אם הוא יידע לעזור לי בנידון. משיטוטים באינטרנט הבנתי שיש חיבור שסמסונג קוראת לו Mini VGA אבל הוא לא באמת החיבור הנכון, ושסמסונג מוכרת את המחשב יחד עם מתאם בין החיבור שלה לחיבור VGA רגיל. לשם השוואה, מיני VGA נראה כך: [h=1][/h] ואילו היציאה במחשב שלי נראית כך: אשמח לעזרה (האם אולי קיים חיבור mini vga אמיתי, ואם כן היכן, ואם לא אז האם החיבו…

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by yosi b,

המפרט המוצע: לוח אם Gigabyte GA-Z87N *(מדובר במארז מיני itx) מעבד Intel Core i7-4770K זיכרון Geil EVO Leggera 16GB DDR3 1600MHz כרטיס גרפי NVIDIA GeForce GTX660 OC 2GB N660-2GD5 * לכאורה אין בעיה להעמיס שכן הכוונה להשקיע בקירור איכותי* המחשב מיועד לגרפיקה תלת מימד והדמיה מתקדמת (פוטושופ מאיה אפטר וכו') ולשימושים ביתיים רגילים (סרטים אופיס וכו') - לא כולל משחקים כבדים. לדעתכם אפשר לנצל את הכסף (כ- 4390 על הרכיבים העיקריים) בצורה יותר חכמה ? לדעתכם מומלץ במיוחד להוסיף קצת לשידרוג חלק מהרכיבים ? אשמח לשמוע ותודה מראש

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים