עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. זה המפרט מחשב שאני מתכנן להזמין מחר: Thermaltake Tsunami VA3000SWA 690.00¤ Intel Core2 Duo 1.86GHz 2MB E6300 Box CPU 1098.00¤ Seagate 320GB 7200RPM, 16MB, SATA II 590.00¤ Gigabyte GA-965P-S3 Intel 965P LGA775 Motherboard 825.00¤ Twinmos 1024MB DDR-II DDR 667 Memory 629.00¤ LG GSA-H10A/N 16x White Bulk DVD-R/RW+-R/RW 184.00¤ Enermax 400W E400AWT Liberty 20/24Pin Power Supply 445.00¤ Sapphire Radeon X1950XT PCI-e 256MB VIVO Retail Video Card 1690¤ total : 6151¤ שדרוג אפשרי הוא ל-2 ג'יגה זכרון, אני אחליט מחר על המקום בהתאם להנחה שאני אוכל לקבל... האם יש עוד משהו חשוב שאני צריך לדעת? תודה מראש

• 26 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. Started by Chen_bz8,

ראשית אני מצטער ששיגעתי את מי שעזר לי בנושא הקודם, האמינו לי שאני בעצמי כבר השתגעתי מלבחור מחשב. אחרי שדיברתי עם כמה סטודנטים, הבנתי שלצרכים בסיסיים של סטודנט אין סיבה להשקיע מעל 3,000 ש"ח. אני בסך הכל צריך את המחשב הזה בשביל אינטרנט, אופיס ומעט סרטים. לא מעבר לזה. אבל לשימושים המועטים האלה, חשוב לי שהמחשב ירוץ מהר וחלק, ללא תקיעות. הדרישות שלי מהמחשב: מסך מעדיף 13.3 או 14 אינץ'. מעבד i3-i5 (עדיף i5 כמובן). 4gb RAM לפחות. שיהיה כונן SSD של 24GB לפחות. חיי סוללה טובים. אופציה לחריגה קטנה מהתקציב. תודה רבה!

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by NoahDalal,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך אז עדיף ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש בסיסי/ עסקי וצפייה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by hassid_hassid,

שלום. אני מחפש לקנות מחשב נייד, שהדבר העיקרי שחשוב לי הוא המשקל. מכיוון שמחשבים קטנים מידי (10.1 וכדו') לא כ"כ מתאימים לי, לאחר מס' חיפושים התקבעתי יחסית על סדרת ה-zenbook של אסוס. ראיתי בזאפ דגמים שלהם עם i3-6100u, אבל רובם היו m3-7y30 (אולי גם דגמים אחרים של m3). ראיתי שמהירות המעבד נמוכה משמעותית, וכך גם צריכת האנרגיה שלו, (אבל המהירות המקס' מגיעה ל-2,300, זה קורה בפועל בכלל?). בכל מקרה, אין לי תכנון לשחק עליו או משהו, בעיקר וורד, אינטרנט, סרטים. השאלה האם אני ארגיש בהבדל, או שאין בעיה ללכת על מעבדי ה-m3, ו"להרוויח" את צריכת האנרגיה הנמוכה (כי גם ככה זה לא שאני בלי שקע, אני פשוט עובר מבית לבית...)

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד עם זיכרון SSD שמשלב גם זיכרון רגיל. 4G RAM ומעלה כרטיס מסך לא צריך להיות עם ביצועים גבוהים מסך 15' ומעלה מעבד i3 או i5 לוח אם סביר (לא נדרש להריץ משחקים של גיימרים) אשמח להמלצות לדגמים במחירים עד 5000 ש"ח. תודה רבה לעוזרים!

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. http://pc365.co.il/product.aspx?p_id=21075 VS http://pc365.co.il/product.aspx?p_id=23771 זה פשוט: 128GB VS 256GB I5 HASWELL VS I7 IBY BRIDGE TOUCH SCREEN VS NON TOUCH SCREEN 8GB RAM VS 4GB RAM קשה לי להחליט, אני סטודנט להנדסת תוכנה שנה שנייה. מריץ תוכנות פיתוח כמו Eclipse, Visual Studio. הבנתי שהמגע די חלק חשוב בווינדוס 8. מה גם שסוללה חשובה לי, והכרטיס הגרפי של האסוול יותר טוב. מה אתם אומרים? עריכה: http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i...-Core-i5-4200U אני רואה שההבדלים לא כאלה משמעותיים + ההאסוול חוסך לי סוללה. אני נוטה יותר לכיוון המחשב החדיש יותר. מה אתם אומרים?

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. אני מחפש כבר כמה ימים ניידים ועברתי על הרבה עמודים פה בפורום. ראיתי שההמלצות בעיקרון לנייד 13.3 הוא על לנובו E330 ועל 3460\3360 VOSTO. בעיקרון הנייד ישמש לצפייה רוב הזמן, להתנייד בין חדרי הבית. מידי פעם לקחת אותו ללימודים ועבודה. * מטרות המחשב: אינטרנט ואופיס, צפיה בסרטים עריכה גרפית (פוטושופ אילוסטרייטור מאיה) זה יהיה יחסית נדיר משחקים קלים (אופציה נחמדה) * גודל המסך? לא פחות מ13.3" לא מבריק * משקל רצוי? עדיף שיהיה קל מעדיף לא לעבור בהרבה את ה2KG. * האם נדרש זמן סוללה ארוך: 3 שעות יהיה סביר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI USB3.0 רצוי. * בלוטות: אופציה נחמדה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? גודל מינימלי 100GB. * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה * כונן Bluray? אין צורך * …

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by castro,

מה דעתכם על המחשב ? מעבד: Intel Core 2 Duo T9300 מהירות: 2.5GHz זיכרון: 4GB מהירות זיכרון: 800MHz דיסק קשיח: 320GB מהירות דיסק: 5400RPM זה בקיצור המחשב, מה אומרות הביקורות עליו בערך? האם הוא בנוי טוב, וכדומה?

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by tmpusr,

חבר טוב זקוק למחשב נייד עם מסך 15' לשימוש משרדי ותוכנות סטטיסטיקה באופן מזדמן. תקציב עד 3K אבל גמיש. הוא כבר קנה HP ProBook 4530S מבוסס I5 ב-2950 ש"ח בלי שהספיק להתייעץ איתי. לא מכיר את הדגם - מה דעתכם עליו? יש חלופות משמעותית עדיפות (אפילו עם תוספת מה בתקציב)? זקוק לעצה זריזה כי הוא כבר שילם מקדמה ואם צריך לשנות זה ממש עכשיו... תודה!

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by ASTR4L,

מסך asus vg248qe g-sync. מסך ללא פיקסלים מתים כמו חדש עם G-Sync של nvidias.

11. Started by naamani3,

http://ksp.co.il/?select=.269..396..52.&list=1&sort=3&glist=1&uin=16014&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0#complist המחשב ישמש ללימודים (תואר ראשון מדעי המחשב) סרטים וקצת משחקים- לא גיימינג כבד ולא חשוב לי שיריץ הכל על אולטרה. בעיקר חשוב לי שייסחוב כמה שיותר זמן ואני לא ייתבאס עליו עוד שנה (תאכלס מספיק לי גם מחשב ב2500 אבל אני מניח שהוא לא יריץ אפילו פיפא עוד שנה-שנתיים). כמה נקודות שיש לי התלבטות לגביהן: * SSD - אין לי מושג בזה, לא מבין מה ההבדלים ועד כמה המהירות קריאה\כתיבה היא קריטית (הבנתי שיש הבדלים בין קריאה וכתיבה לבלוקים קטנים וגדולים והרבה שטויות כאלה להגיד את האמת לא מבין בזה). שורה תחתונה אני צריך SSD שעליו אני מתקין את מ"ה …

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. שלום! לפני כחמש שנים רכשתי מחשב (לאחר התייעצות בפורום ), שמטרתו הייתה בעיקר עיצוב גרפי, כולל תוכנות עריכת כבדות 3D, סרטים ומשחקים. היום אני בקושי מצליח להתקין משחק על המחשב, ורציתי לדעת האם עליי להחליף את כולו או שניתן לבצע שדרוגי חומרה ספציפיים. intel Q9550 2.83 Gigabyte GA-EP43-DS3L 6GB RAM (DDR2) ATI HD4850 512MB זהו בגדול הבסיס שלו. אשמח לדעת מה דעתכם, וזו תעזור לי מאוד. תודה!

13. Started by D-Max,

אוקיי חבר'ה אני מתכנן בשבוע הבא לרכוש מחשב גיימינג חדש מאחר שהמחשב שלי כבר בקושי סוחב סופרמריו . חפרתי וחקרתי המון עד שהגעתי למפרט הסופי הזה . אמרו לי לחכות לi5 אבל אין לי מושג מתי הוא אמור להגיע לארץ . בעיקרון אני סגור על הכרטיס מסך על הזכרונות על הקירור ועל המסך המצויין של DELL . אני מתלבט לגבי הלוח אם כי אני הולך לעשות OC רציני אני מתכנן להגיע עם המעבד ל 4.0GHZ . אני גם מאוד מתלבט בין ה4890HD TOXIC לבין ה BFG nVIDIA GeForce GTX 275 896MB DDR3 PCIe ההבדל בין שני הכרטיסי מסך הוא 20 שקלים . אני לא מבין מה מיוחד בטוקסיס אומרים שהוא כמעט משתווה לGTX285 אבל מה שיש בוא זה כולה קרור יותר טוב וOC מהמפעל אז אני יכול לקנות HD4890 רגיל ולהגיע איתו לOC בהרבה יותר חזק מזה של המפעל …

• 25 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. מטרות עיקריות : CAD , אדובי למניהם , ריינו ותלת מימד נוספים . מסך : נראה לי ש 15.6 אלא אם כן מישהו למישהו יש הצעה למסך גדול יותר ( קטן יותר אני לא רוצה ) כרטיס מסך : חזק שיתאים לתוכנות ושיהיה אמין בנתיים המתמודדים העיקריים הם LEVONO W520 והDELL XPS 15 החדש , מה אתם אומרים ? למישהו יש עצה ? יש מחשב יותר טוב / משתלם שעלי לשקול , בבקשה תעזרו אני רוצה להזמין ! תודה

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by maorb,

המפרט של המחשב: [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=width: 68%] Dell Studio XPS 8100, Intel Core i7-860 processor 8MB Cache, 2.80GHz 8GB DDR3 SDRAM at 1333MHz-4x2GB nVidia GeForce GTS240 1024MB GDDR3 1TB Serial ATA 2 Hard Drive 7200 RPM Windows 7 Home Premium, 64bit עם רשיון 16X DVD+/-RW and 16X DVD-ROM Dell 1525 WLAN PCIe card with11n mini-Card & external antenna ללא אחריות כמו כן יש מסך מעולה: Dell 22 Inch 2209WA Flat PanelMonitor אשמח מאד לקבל הערכה! בתודה מראש! [/TD] [/TR] [/TABLE]

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. היי מחפש לקנות בפעם הראשונה מחשב נייד לגיימינג בארץ עד 9000 שקל. אם קיים דבר כזה, אשמח לדעת האם קיים לפטופ שלא צורח מחום ברמה קיצונית. שמעתי על lenovo legion, acer predator וasus rog strix תודה!

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. שלום לכולם, אני קונה מחשב נייח חדש למטרות גיימינג שישמש אותי, בתקווה, ב5-6 השנים הקרובות, עם אפשרות לשדרוג באמצע הדרך. 1. התקציב 6000 ש"ח ואמור לכלול מחשב וציוד היקפי מלא כולל מסך חדש. א. מעוניין למצות את התקציב. ב. במידת הצורך, יכול לחרוג בעד 1000 ש"ח ממנו. 2. המחשב ישמש ללימודים, מדיה ומשחקים. א. שימוש יומיומי בתוכנות משרדיות בסיסיות (אופיס, דפדפן). שימוש מזדמן בתוכנות סטטיסטיות (R, מאתלב, סטטה וכו'). ב. אני מעוניין להיות מסוגל להריץ כל משחק שיצא בשנים האחרונות ואת מרבית המשחקים החדשים שיצאו בשנים הקרובות, בהגדרות גרפיות גבוהות, על רזולוציה 1080p 3. ציוד היקפי: מעוניין לקנות מסך חדש של 1080p בגודל 22-25 אינץ', חשוב שיהיה איכותי. בנוסף מחפש אוזניות טובות. כמו כן קונה מקל…

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by trovlet,

1. מה התקציב המקסימאלי: 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחס: אם אפשרי אבל לא פגיעה בביצועים ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 600 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רק משחקים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחש כל המשחקים הכבדים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1650X1050 ( אולי אשדרג לאחר הקניית מחשב) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לפי דעתי לא, אבל יש לי ספק שהוא בן 4 שנים עם 650WATT ורציתי לדעת אם אפשרי לכלול אותו או שעדיף שלא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על ה…

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. שלום לכולם ! אני מחפש חנות/רשת חנויות שמוכרת מחשבים באזור תל אביב ( עם עדיפות לסניפים נוספים באזור השרון ) ע"מ לקנות לי מחשב נייח, מיני לפטופ ללימודים ולפטוט לאבא שלי. חשוב שהחנות תהיה אמינה , הוגנת ובעל מוניטין טוב. מטרות המחשבים : מיני לפטופ ללימודים לסטודנט - אחרי הרבה בירורים הגעתי למסקנה שכדאי לי לקנות מיני ולא רגיל מהסיבה הפשוטה שככל שהמשקל הפיזי יעלה סביר להניח שאני אסחוב אותו פחות פעמים איתי לאוניברסיטה.. מחשב לפטופ לצרכים משרדיים עבור אבי. את הבקשה למחשב הנייח פירסמתי בפורום המפרטים. לפטוט עבור אבא : * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס). * גודל המסך? 15' * משקל רצוי? 2-3 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיפות ל…

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by Majh,

באג פרסמו מעט מחשבים נייחים ולרוב הם די מעפנים אבל אחד נראה נחמד: https://www.bug.co.il/brand/hp/color/black/omen/obelisk/875/1005nj/i7 הכי מפתה בו זה לו כרטיס 2080. אבל לא מצאתי מידע על המחשב עצמו והרכיבים פרט לזה שהזיכרון הוא של hyper x סדרת fury כנראה. נראה נחמד או שההנחה זניחה? עד אז חשבתי על מחשב מבוסס מערכת amd, 3600, 450/570 תודה

21. Started by classic,

היי, חיפשתי, התייעצתי - הגעתי לשני הדגמים הללו. בתקווה שהשאלה לא כללית מידי: מה דעתכם? http://www.zap.co.il/compare.aspx?sog=c-pclaptop&modelsid=825307,823734 חג שמח זיו

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. אהלן, אני מעוניין לקנות מחשב נייח חדש שישמש לצרכים ביתיים ולימודים וגם לגיימינג מעבד - Intel Core i5 4460 3.2Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray מאוורר למעבד - Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 לוח אם - Gigabyte GA-H81M-D2V LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI זיכרון - G.Skill 8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 F3-1600C11S-8GNT דיסק קשיח - Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III צורב - LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM מסך כבר יש לי - Dell P2314H אשמח לשמוע חוות דעת לגבי הרכיבים הנ"ל, חשבתי על אפשרות של לקנות את הרכיבים האלו מksp אילת ואת השאר (כרטיס מסך ומארז+ספק כוח מאחת החנויות המומלצות פה) וכך להוזיל את העלות הכוללת של המחשב, מה דעתכם? האם המפרט בסדר? ואיזה מארז+ס…

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. יש לי מחשב נייד HP Pavilion DV6 1410ej ואני מעוניין לחברו למערכת הקולנוע הביתית. אני מחבר לTV על ידי כבל HDMI (רואים ושומעים תקין) ,אבל את השמע הדיגיטלי אני מעוניין לחבר למערכת ההגברה (ולא ל TV) שיש לה כניסות SPDIF מסוג RCA ואופטי. במחשב עצמו אין יציאות כאלו, אבל הבנתי שאם מחברים תחנת עגינה מתאימה, דרכה אפשר לקבל את היציאות האלו. אני לא יודע איזו תחנה אני צריך, אם זה באמת כך, או שיש פיתרון אחר.

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. המחשב אמור להגיע מחר וזה תמונה של הקבלה עם כל הרכיבים , http://img833.imageshack.us/img833/597/hfgr.jpg כרטיס מסך יגיעה בהמשך, אם מישהו יוכל להמליץ על אחד עד ה 500 שקל, המחשב ישמש למשחקים כמו GTA IV ותוכנות עריכה כמו פוטושופ, Sony Vega . תודה רבה לעונים (:

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by talje,

שלום רב אני מעוניין במחשב אשר ימוקם בסלון ושתקציבו לא יעלה על 2,500 ש"ח. שימושי המחשב: -עבודה שוטפת -גלישה אינטרנט ושימוש בישומי אופיס -צפייה בסרטים ובסדרות, גם באיכות גבוהה -האזנה למוזיקה -הקלטת וצפייה בתכנים בעזרת כרטיס טלוויזיה בעל שלט אשר מותאם לחלונות 7 (או ויסטה לצורך העניין) בקשות: -שקט עד כמה שאפשר -נפח איכסון גדול (עדיפות לטרהבייט) -מארז שוכב יש להוסיף כי כמו שציינתי קודם לכן, על מחשב זה הולכת לרוץ מערכת הפעלה חלונות 7 עם תוכנת המדיה סנטר. יישומים כגון Google Earth, תמונות ומצגות למיניהן, משחקי דפדפן קלילים ותוכנות קלות לעריכת תמונות (לא פוטושופ). במידה ואת\ה חושבים שאפשר להפיק שיפור רב והכרחי לצורת עבודה שוטפת עם הדברים הנ"ל בעזרת תוספת מסוימת לתקצ…

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים