ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,457 דיונים בפורום זה
-
שלום ! זוהי ההודעה הראושנה שלי כאן בפורום ואני מאוד מקווה שתעזרו לי. אני גר בארה"ב , ואני מעוניין לקנות מחשב חדש - חזק ואיכותי, למטרות משחקים ועיבודים גרפיים טובים. אני לא מעוניין במחשב "הכי" טוב, אלא במכונה שתתן לי שקט נפשי ל 3-4 שנים הבאות. אז הלכתי ל COMPUSA ונתנו לי שם דף כזה, עם פרוט של המפרטים שהם בונים במיוחד, עם חלקים נפרדים של חברות שונות עכשיו , ההצעה הראשונה היא יקרה מעט , וזהו המפרט שלה (התכוונתי להחליף את כרטיס המסך ל 9600 ולהוסיף 50 דולר) סה"כ הצעה 1 - 1299 דולר ! להלן AOpen Mid-Tower QF50A Black 300W PS Front USB 2.0 & Audio- ASUS P4PE/R/L/1394/SATA w/USB 2,0 10/100, RAID, 5.1 sound - Intel Pentium 4 2.66(B)Ghz 478 Pin 533Mhz FSB w/ Fan - …
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? 2500-3000 לנצל הכול ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש'ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים חדשים וכבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. diablo 3 / guild war 2 / starcraft 2 / league oflgends / crysis] -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך 22 אינץ' והרזולוציה הטיבעית 1680 x 1050 - לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נ…
-
- 5 תגובות
- 745 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום. ברצוני לבקש את חוות דעתכם למפרט מחשב לשימושים ביתיים הכוללים שימושי אינטרנט, יישומי אופיס, משחקים כדוגמת פיפא ופרו-אבולושן. ללא צורך במסך ובציוד היקפי וכן ללא צורך ב- .C.O , (ברשותי מסך 19"). לאחר עיון בפורום הרכבתי את המפרט הבא: מעבד - Pentium E5200 לוח אם - GIGABYTE EP43-DSL3L זכרון -2x1GB DDR2 800Mhz דיסק קשיח - Seagate 500GB 32MB כרטיס מסך - GIGABYTE 9500GT 512MB DDR3 או GIGABYTE HD 4670 512MB צורב - LG GH22NP20 גוף קרור - Arctic Cooling Freezer 7 Pro (LGA775) מארז - פשוט כדוגמת: HJA600 MIDI ספק - Hec 500TD-TF 500W אשמח לקבל את הערותיכם והמלצותיכם למפרט הנ"ל וכן לכרטיס המסך המומלץ מבין ה-2 המפורטים לעיל. בתודה מראש, יובל.
-
- 5 תגובות
- 582 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין בעזרה בהרכבת מפרט למחשב המיועד לקולנוע ביתי בלבד, כלומר ישב בסלון מעל הרסיבר ויציג סרטים/תמונות/סדרות שנמצאות על גבי מחשב אחר בבית (קיימת רשת אלחוטית בבית והמחשב הסלוני צריך להתחבר אליה). יהיה נחמד גם לשחק במחשב מול הטלוויזיה איזה פיפא, מרוץ מכוניות וכו', אם זו לא תוספת משמעותית במחיר. חשוב גם כרטיס טלוויזיה ע"מ שיהיה אפשר להקליט סדרות/סרטים. עוד חשוב שהוא יהיה מאוד שקט. ודבר אחרון, זה הפורום הכי שימושי שנתקלתי בו בחיים שלי תודה לכולם.
-
- 11 תגובות
- 814 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? 3000 לנצל הכול ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש'ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים חדשים וכבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. diablo 3 / guild war 2 / starcraft 2 / league oflgends / Crysis] -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך 22 אינץ' והרזולוציה הטיבעית 1680 x 1050 - לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכו…
-
- 7 תגובות
- 887 צפיות
-
-
שלום לכולם. מעוניין לקנות מחשב למשחקים, להבנתי עדיף אינטל, אבל אם מישהו חושב אחרת - בבקשה תמליצו. אין צורך בציוד היקפי. תודה רבה לעונים.
-
- 3 תגובות
- 512 צפיות
-
-
היי לכולם כבר כמה ימים אני משוטט בפורומים המצויינים שלכם ומנסה להרכיב מפרט אשר יתאים ל- צפייה מרובה בווידאו, משחקים, גלישה מאסיבית ו-Multi tasking (אין לי כוונה לעשות OC) אני מרוצה מכמה מהרכיבים שבחרתי כמו המעבד, לוח האם, הדיסק הקשיח והמארז, אך אני בספק לגבי הזיכרון (מה ההבדל בין קירור ע"י נחושת או זהב?), כמו כן אני לא בטוח לאיזה ספק כוח אני זקוק כתוצאה מבחירתי בכרטיס המסך של ATI. בקשר לכרטיס המסך, אני די מרוצה מהבחירה למרות שהבנתי שהכרטיס "רועש" ומתחמם, אני מעדיף אותו על פני ה-GTS מכיוון שאני חושב שהוא התמורה הטובה ביותר לכסף (האם אני טועה?), בנוסף לכך אני מתכוון לחבר את הכרטיס לטלוויזית LCD (לצפייה בסרטים בלבד, extended desktop) באמצעות חיבור ה-HDMI והבנתי שה-ATI מ…
-
- 7 תגובות
- 517 צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש לשדרג ת'מחשב. יש לי מארז, ספק, HD, צורב וכו' - מה שאני צריך זה לוח אם+זכרונות+מעבד. המחשב הוא לשימוש בייתי ופיתוח תוכנה ב JAVA ואפליקציות WEB (לעיתים רחוקות גם משחק ב FIFA). אשמח לקבל מכם הצעות לשילובים מנצחים לתקציב הזה. תודה רבה, אייל
-
- 8 תגובות
- 748 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב חדש, ולא מבינה הרבה בתחום, לכן אודה לעזרתכם לגבי - מהיכן לקנות את המחשב ומה לקנות. המחשב אמור להיות בשימוש ביתי, גם תוכנות office (בעיקר word), גם משחקים גם גרפיקה, כמו דיאבלו 2 ו - doom 3, וגם אינטרנט מהיר. אני מחפשת מחשב, כולל מסך, מקלדת, עכבר, צורב. חשוב לי גם שהסוג והמקום שמהם אקנה יתנו תמיכה טכנית לטיפול בתקלות ולמענה לשאלות שונות. הסכום שאני יכולה להוציא הוא סביב 4000 ש"ח, ויכול להיות גם קצת יותר, העיקר שבאמת יהיה מחשב טוב, שלא יעשה לי צרות כמו המחשב הנוכחי. בתודה רבה מראש על עזרתכם, חג שמח, ריקי.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
אהלן, מה שיש לי בבית זה ככה: ASUS M2A-VM HDMI 690G Motherboard AMD Athelon 64 X2 4800 2.5G 2G DDR2 הקטע, שקניתי מצלמת וידאו HD - ואני לא מצליח לראות את הסרטים דרך המחשב בצורה נורמלית. המחשב מחובר גם למסך, וגם לטלוויזיה דרך חיבור HDMI שהוא בילט-אין בלוח האם. מה אני צריך לשדרג כדי שאוכל לראות HD נורמלי דרך המחשב? תודה רבה, אייל
-
- 2 תגובות
- 894 צפיות
-
-
(הודעה ערוכה שלום לכולם, אני מחפש מפרט למחשב בין 3500-4000 ש"ח. במקור הרכבתי את המפרט המפורט למטה, אבל התגובות פה בפורום אמרו שהוא לא טוב. אני מצרף כאן את השאלון שבחוקי הפורום לגבי צרכיי. אשמח לעזרתכם. תודה מראש ! 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500-400, עדיף לכיוון ה-3500 אבל יש גמישות מסוימת. עדיף לסגור בפחות מ-4. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר מולטי-טאקסטינג ולימודים, כולל ניתוח סטטיסטי. ברגיל אני עובד עם כמה דפדפנים פתוחים, ובכ"א מהם לא מעט טאבים פתוחים. במקביל, תוכנות נוספות כמו word, excel ואחרות, כמו paint.net, inkscape (rarely), STATA, Skype חשובה יכולת ניתוח סטטיסטי. לדוגמא, יכולת לבצע פעולות ואיטרציות…
-
- 21 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני נוסע לאילת לחול המועד, ואני מעוניין לקנות מחשב נייח (ללא מסך וציוד היקפי) חדש לגמרי. המחשב ישומש לעבודה עם תוכנות סימולציה (כמו MATLAB,OrCAD PSPICE וכו'), תכנות ושימושים רגילים. התבססתי על מפרט המחשב שמופיע תחת מפרטים מומלצים->רב תכליתי-> #26 מפרט ב 5080 ש"ח. הבעיה שלי היא ש KSP באילת לא מחזיקים בכל החלקים של אותו המפרט (ספציפית המעבד והכרטיס מסך) ועכשיו אני בדילמה אמיתית באשר לאיזה חלקים אחרים עליי להחליף. להלן המפרט עליו התבססתי: [TABLE=width: 1035] [TR=class: firstl, bgcolor: #E4E4E4] [TD=align: center]פריט[/TD] [TD=align: center]תיאור[/TD] [TD=align: center]מחיר[/TD] [/TR] [TR=class: specs even] [TD=class: part]מעבד[/TD] [TD=class: model]Intel i7…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי חברים רכשתי לבסוף סמסונג RV520, יש לי מחשב נייח אליו מחובר הראוטר האלחוטי 3COM. אשמח אם תוכלו לעזור לי דרך הדרכה ברמה של ילד בן 5 שאוכל לגלוש דרך המחשב הנייד עם הראוטר הקיים. תודה רבה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 616 צפיות
-
-
אודה לעזרתכם בבניית מחשב המיועד להרצת משחקי ספורט באיכות סבירה, ומספר רב של חלונות במקביל. 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 5000 כולל מערכת הפעלה, (או עד 4500 לא כולל מערכת הפעלה), אין צורך לנסות לחסוך אם יש שינוי משמעותי שמצריך חריגה קלה, אבל לא בזבז סתם. 5250 זה המקסימום ואני מקווה ש5000 יספיק. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות שימושי המחשב בעיקר לגלישה באינטרנט אם הרצת מספר רב של חלונות פתוחים (לא אוהב לסגור חלונות), התוכנות עצמן לא כבדות במיוחד אבל אם מתחשק לי אני פותח מספר תוכנות במקביל. המחשב בנוסף צריך להיות מסוגל להריץ את כל משחקי הספורט של 2015, GTA V באופן סביר על מסך בגודל של עד 22 …
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש צורך במחשב שמשמש לעבודה עם מסמכים, שמיעת מוזיקה, גלישה באינטרנט ולעיתים משחקים באינטרנט (מה שאומר כרטיס מסך חלש). מהידע המוגבל שלי במחשבים אני מבין שיש צורך במעבד חזק ובכרטיס זיכרון חזק ולא מעט דיסק קשיח, כמובן שכולל צורב DVD. אני לא יודע אם כדאי מעבד 4 ליבות ואם עדיף AMD או INTEL בתקציב הזה. לגבי הזיכרון אני מעדיף 4GB, אשמח שתגידו לי אם מומלץ יותר. כרטיס מסך לא חייב אך כדאי להיות HD מכיוון שאין מסך HD, אני לא יודע כמה כסף להשקיע בכרטיס מסך עצמו ולכן אודה לכם מאוד אם תגידו לי. הרבה תודה מראש והמשך חופש נעים! בנוסף אשמח אם תמצאו לי חנות שיש בה מבצע שכולל מערכת הפעלה מקורית (עדיפות לXP) בהנחה לאחר קניית המחשב. החנות באיזור המרכז (רמת השרון, הרצליה, תל אביב) ובכל זאת אני…
-
- 3 תגובות
- 681 צפיות
-
-
אני מכיר את הפורום הזה שנים,ויודע שהשאלה הזו חורגת מהמקובל, אבל אני חושב שיש כאן עניין ונראה לי שזה הפורום המתאים : יש לי מחשב פיתוח, עם שלשה מסכים, שמונח על שולחן בחדר העבודה שלי. יש עכשיו יותר ויותר מאמרים על כך שעדיף לעבוד כמה שיותר זמן בעמידה ולא בישיבה, כי הישיבה פוגעת בבריאות. אני מעוניין להעביר חלק מהעבודה שלי במחשב לעמידה. ברור שהעבודה בעמידה שונה מעבודה בישיבה, כי הקואורדינציה פחות טובה, והתנועות יותר גדולות ומגושמות, כך שהשליטה במחשב יותר בעייתית. כך למשל, אם הייתי אמריקאי ועוסק בעיקר בעיבוד תמלילים הייתי מעביר את עיקר האינטראקציה לדיבור (באמצעות Dragon Naturally Speaking). בגלל שאני עם מבטא ישראלי ועוסק בתכנות זה פחות יתאים. החשיבה שלי כרגע זה לשים ארבעה מסכי…
-
- 0 תגובות
- 937 צפיות
-
-
אני רוצה לשדרג את המחשב, ואני לא יודע איך מבקשים בפורום הזה אז פשוט העתקתי טופס מפורום אחר, אני מקווה שזה בסדר [= תקציב מהו תקציב לשדרוג המחשב? כ700 אם ניתן לחרוג מהתקציב, מהי החריגה המותרת? אולי 200 מטרות השדרוג מהי מטרת השדרוג? (גיימינג כבד או קל / עריכה גראפית / עריכת אודיו / עריכת וידאו / HTPC וכו') במידה ובחרת בגיימינג, ציין שמות של משחקים בהם תשחק.הכל במידה ובחרת בעיצוב כלשהו, ציין שמות של תוכנות בהן אתה משתמש. באיזו מערכת הפעלה תשתמש - מסוג 32BIT או 64BIT? כמעט בטוח ש32BIT *מערכת הפעלה 32BIT תנצל רק 3.25GB זיכרון ואילו מערכת הפעלה 64BIT תנצל יותר זיכרון בהגבלת לוח האם. מפרט נוכחי נא פרטו את כל המפרט הקיים: מעבד, לוח אם, כרטיס מסך, זיכרונות, דיסק קשיח, ספק, מארז. מ…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המפרט: מעבד - I7 2600K לוח אם - Gigabyte Z68X-UD4-B3 כרטיס מסך - Gigabyte GeForce 560 TI 1024Mb זכרונות - Corsair Vengeance 8GB(2X4GB) 1600MHz דיסק קשיח - מתלבט האם לקנות 2 כוננים קשיחים כל אחד 1 TB או לקנות 1 TB + אחד של SSD 60GB, השאלה היא עד כמה משפיע SSD על ביצועים מבחינת משחקים? אני יודע שהוא משפר את העלאת WINDOWS פי כמה וכמה ואני בטוח ישים אותו שם, אבל האם כדאי לקנות SSD בשביל לשים עליו גם איזה משחק או שתיים או שזה לא משפיע על ביצועים? מארז - מחפש מארז מתאים עם אוורור כמו שצריך, עם לפחות 4 מאווררים שאחד מהם לפחות הוא 20 ס"מ. מערכת קירור - האם כדאי קירור מים למעבד או שניתן להסתפק בקירור אוויר רגיל? (יש חשש מפני דליפות מים) ספק - ספק כוח מומלץ? (לפחות 750W) אין צורך ב…
-
- 8 תגובות
- 711 צפיות
-
-
שלום!, אני רוצה להזמין שני מחשבים המיועדים למשחקים, סרטים, תוכנות, אינטרנט וכו'.. אך למשחקים בעיקר. אני רוצה ששני המחשבים יהיו זהים אך בתקציב של אחד יהיה כלול מסך 22" אז תחלקו את ה-10,000 ש"ח איך שבא לכם שיכלול: מחשב+מחשב+מסך=10,000 X+X+Y=10,000 ז"א ששני המחשבים יהיו אותו דבר או אם יש לכם שיקולים אחרים אשמח לשמוע. 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 10,000 ש"ח - מזומן. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?) צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) מטרות המחשב הן למשחקים החדשים והכבדים שירוצו חלק על רזולוצית מסך 22" וכמובן שגם אינטרנט, תוכנות, …
-
- 22 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אשתי סוף סוף התפנתה לטפל בשדרוג המחשב הנייד והבחירה נפלה על Toshiba Portege Z30 בעיקר בגלל משקל/גודל מצויינים וחיבורי VGA/RJ45 מובנים שחשובים לה להרצאות. נותר לבחור בין 3 דגמים (הצעת מחיר מצורפת): Z30-B-119 - רזולוציית FHD, מעבד I5 דור אחרון, 6600 ש"ח Z30-A-1ET - רזולוציית HDR, מעבד I5 דור קודם, מודם 3G.LTE מובנה , 7100 ש"ח. Z30-B-10Q - רזולוציית FHD, מעבד I7 דור אחרון , 7100 ש"ח. בכולם 4 שנות אחריות, תחנת עגינה מקורית, 256GB SSD ו-8GB RAM בהתחלה הייתי נעול על הראשון אבל מניסיוני עם ה-UX30 של אסוס, FHD על 13.3 אינטש במקרים רבים קטן מדי ומשחקי DPI/זום לא תמיד עובדים. לי יש M3800 בגודל 15.6 ואפילו עליו FHD מעט גבולי... לשימושים שלה (סרטים, OFFICE ו-SPSS) אין ממש משמעות לד…
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אז ככה אבא שלי באילת והוא בדיוק עכשיו מזמין לי את המחשב בלי מע"מ. זאת ההצעה שקיבלתי בבאר שבע: טופס הצעת מחיר / הזמנה כמות. מוצרים 1 Intel Core 2 Duo E6600 2.40GHz 4Mb 1 Arctic Cooling Freezer 7 Pro 1 DFI INFINITY 975X/G Intel 975X LGA 775 1 G.Skill DDR2 800MHZ DUAL CHANNEL 2048MB CL 5-5-5-15 F2-6400PHU2-2GBNR 1 Western Digital 250GB SATA II 16MB 7200RPM WD2500KS 1 Sapphire Radeon X1800XT 256MB GDDR III Dual DVI/VIVO PCI-E + Arctic-Cooling Accelero X2 1 DVD±RW X16 LG GSA-H10A 1 Gigabyte Aurora 3D Aluminium Case GZ-FSCA1-ANS Silver Blue Led 1 ENERMAX LIBERTY 400W סה"כ- 9400 במזומן: 8800 ובאילת קיבלתי: טופס הצעת מחיר / הזמנה כמות. מוצרים 1 Intel Core 2 Duo E6600 2.40GHz 4M…
-
- 14 תגובות
- 892 צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לקבל מפרט עד סכום של כ-4,000 שקל.המחשב מיועד לשימוש ביתי אינטרנט,משחקים,סרטים וכו'. אין לי צורך במסך יש לי חדש. מה שאני כן רוצה שיהיה במפרט זה: לפחות 1GB זיכרון פנימי,HD של 80GB לפחות,וצורב DVD רגיל. אשמח אם תעזרו לי ותודה מראש לכל העוזרים (:
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אחר צהריים טובים לכולם... אחי הוא סטודנט והוא רוצה לקנות מחשב נייד . בבנק לאומי יש מבצע של מחשב נייד + מסך 17 אינצ' LCD של IBM (גם המחשב וגם המסך) המחיר הוא כ7,500 ש"ח. הנה קישור לאתר המבצע: http://www.leumi.co.il/Leumi/Article/0,2777,125784,00.html רציתי לדעת את חוות דעתכם על חבילה זו??? נ.ב בנוסף אם מישהו יודע? איזה כרטיס מסך יש למחשב הזה??? בתודה מראש אלדד כהן.
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום ברצוני לברר לגבי המחשב שקניתי איך הוא היה כדי לקנות איך החלקים טובים חדישים מה אתם אומרים??????? AMD ATHLON 64 3200+ BOX 939PIN Gigabyte GA-K8N Ultra SLI nForce4 Ultra 939 Kingston DDR 1024Mb 400Mhz hyperX 512x2 WD 160GB 7200RPM 8MB SATAII WD 80GB 7200RPM 8MB JD SATA SAPPHIRE RADEON X850 PRO 256MB DDR 256 BIT VIVO PCI-EXPRESS DVD SONY 16X48 NEC ND-3540A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X BLACK כונן דיסקטים 1.44 Sunbeam Samurai BLACK HEC 480W ACE480 BENQ FP71E+ 8ms Logitech Cordless Desktop Optical Black OEM אנא אמרו לי את דעתכם בקשר למפרט? בתודה מראש שגיא כופר
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-