ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,348 דיונים בפורום זה
-
אהלן, מפקדתי בצה"ל מעוניינת לרכוש מחשב חדש לצרכים הרגילים ( סרטים, מוזיקה, סקייפי, תמונות וכיו"ב) שיהיה תואם למערכת ההפעלה Vista . התקציב המיועד (האידיאלי) שלה הוא כ-2500 ש"ח (פלוס מינוס) והומלץ לה שיהיה: הרד דיסק 150-200 ג'יגה זכרון 1 ג'יגה מסך LCD 19'' (היא מעדיפה של חברת LG) מעבד פנטיום ( והמליצו על משהו כמו E4400 , מכיוון שאני כבר שנתיים לא מתעניין במפרטים, אין לי מושג מה זה, אשמח אם תוכלו לפרט) צורב דיוידי בעקרון היא פנתה לאייבורי לקבלת הצעת מחיר והציעו לה מחשב ב-2750 ש"ח (אין לי אפשרות להשיג את המפרט הזה, לא בזמן הקרוב). מכיוון שלא היו זכורות לי יותר מדי המלצות לבביות לחנות הזו, המלצתי לה שלא לקנות שם (גם היא קיבלה המלצות כאלו) אלא במקום אחר. שאלה ובקשה: א- האם ני…
-
- 7 תגובות
- 528 צפיות
-
-
אהלן, אני עומד לקנות מחשב נייד של ASUS עם כרטיס קול on board: EAX Advanced HD 5.0. האם מישהו יודע אם יש התאמה או בעיה בין הכרטיס הנ"ל ובין AVID media composer 5? תודה,
-
- 0 תגובות
- 500 צפיות
-
-
טוב אז אני כבר איזה חצי שנה רוצה לקנות מחשב וכל פעם אני ממתין עוד קצת אז אני חושב שזה הזמן אז ככה נעבור לתכלס: התקציב שלי הוא בין 5000 ל 6000 ש"ח אני צריך מחשב חזק שיריץ לי משחקים לא הכי חזקים משחקים בעיקר כמו פרו / פיפה וכדומה .. יעבוד לי טוב עם תוכנות האופיס והאינטרנט . פרט חשוב: יעוד המחשב הוא לעבוד עם תוכנות של תיכנות: visual studio,sql server וכו' אבל הכי חשוב שיהיה מהיר , אני לא מעונין במסך גדול אלא רק בביצועים, ושיהיה כמה שיותר קל כי אני הולך איתו כל יום ללימודים . עוד נקודה חשובה אני רוצה רק כרטיסי מסך של GIFORCE ..
-
- 1 תגובה
- 464 צפיות
-
-
INTEL CORE 2 DUO S775 2.66GHz(E6750) 1333MHz/FSB 4MB - BOX ABIT IP35-E GIGABYTE Geforce 8800GT 512MB 256BIT SAMSUNG 250GB 8MB IDE 7200 RPM - SP2514N LG DVDRW GSA-H62N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 667MHz VALUE DUAL CHANNEL KIT ANTEC P150 QUIET PC CAES + 430W PSU WHITE + ALUMINUM FRONT SILVER ANTEC 120mm TRICOOL TRILIGHT LED צריך שינויים מסוימים? ומה לדעתכם עדיף בין מה שצוין למעלה לעומת הדיסק קשיח, הזיכרון והלוח אם הבאים: GIGABYTE GA-P35C-S3 Western Digital 250GB SATAII NCP 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHz VALUE DUAL CHANNEL KIT תודה רבה.
-
- 2 תגובות
- 605 צפיות
-
-
אז ככה יש לי Gigabyte W566N עכשיו יש לו עדכון לביוס הורדתי אותו וקיבלתי 3 קבצים שאני לא מכיר ואני לא יודע איך לפעול הלאה..! אלו הקבצים: זה כאשר אני פותח את הראשון: וזה כאשר אני פותח את השני: הוא אומר לי ללחוץ על משהוא ושאני לוחץ לא קורה דבר! בשני החלונות שנפתחים אין לי אפשרות לעשות כלום אין אפשרות ללחוץ על שום אופצייה..! הקובץ ה 3 לדעתי הוא רק קובץ מע' ללא שימוש..! אז איך בעצם מעדכנים ביוס?? תודה מראש רן
-
- 5 תגובות
- 754 צפיות
-
-
שלום לכולם,אשמח מאוד לעזרתכם כי אני ממש לא מבינה במחשבים ,אבל מה שכן אני רוצה לעצור בבחירה נכונה . אם יש מחשבים שאתם ממליצים שיש ברשותכם או שמעתם עליהם ולא רשומים בבחירה שלי כמובן אשמח שתרשמו.. בחרתי כמה מחשבים מתוך בחירה של מחיר פחות או יותר(עדיף עד 4500) ,חנויות שנוח לי לרכוש בהם את המחשב וכמובן אחריות (גם מבחינת שנים וגם עם לקיחה והחזרה על ידי החברה ) דברים שמאוד חשובים לי זה : 1.שיעבוד למשתמש רגיל כי לא תמיד ארצה לקחת ללימודים רוצה שישמש כמחשב נייח מבחינת האופציות 2.רוצה שלא יתחמם המקלדת והעכבר 3. רוצה לראות על המחשב סרטים באיכות נורמלית + 4.וסוללה שתחזיק יותר זמן ואלה המועמדים :אשמח אם תרשמו למה המחשב הספציפי שבחרתם עדיף על השני שאדע מה הסיבה http://www.o…
-
- 2 תגובות
- 649 צפיות
-
-
שלום ותודה מראש על העזרה יש לי מחשב שמשמש בעיקר לגיימינג ברזולוציות גבוהות: * מעבד i5-750 * לוח אם Gigabyte Ga-P55-US3L * זכרון Gskill 4Gb 1600 * כרטיס מסך HD5850 המחשב בן כמעט שלוש שנים (נקנה בעזרת המומחים מהפורום הזה) ואני מאד רוצה לשדרג השנה חבר שמתעסק בעסקי המחשבי הציע תמורת אלף שקל להחליף לי את המעבד ולוח האם ל: * מעבד i7 960 * לוח אם Gigabyte GA-X58 USB3 ומעניין אותי לדעת מה דעתכם, האם זה משתלם? בדקתי וניתן לקנות באלף שקל מעבד 2500K ואז מוסיפים 300-500 שקל ללוח אם בינוני ויש מצב שהתוצאה תהיה די דומה והטכנולוגיה לא תהיה דור אחורנית בשני המקרים אני צריך להוסיף כ300-400 שקל ל 6Gb זיכרון ההצעה הזו משתלמת מאד אם אני אצליח למצא עוד כרטיס מסך 5850 כי הלוח אם המוצע טוב ל C…
-
- 4 תגובות
- 705 צפיות
-
-
שלום ! זוהי ההודעה הראושנה שלי כאן בפורום ואני מאוד מקווה שתעזרו לי. אני גר בארה"ב , ואני מעוניין לקנות מחשב חדש - חזק ואיכותי, למטרות משחקים ועיבודים גרפיים טובים. אני לא מעוניין במחשב "הכי" טוב, אלא במכונה שתתן לי שקט נפשי ל 3-4 שנים הבאות. אז הלכתי ל COMPUSA ונתנו לי שם דף כזה, עם פרוט של המפרטים שהם בונים במיוחד, עם חלקים נפרדים של חברות שונות עכשיו , ההצעה הראשונה היא יקרה מעט , וזהו המפרט שלה (התכוונתי להחליף את כרטיס המסך ל 9600 ולהוסיף 50 דולר) סה"כ הצעה 1 - 1299 דולר ! להלן AOpen Mid-Tower QF50A Black 300W PS Front USB 2.0 & Audio- ASUS P4PE/R/L/1394/SATA w/USB 2,0 10/100, RAID, 5.1 sound - Intel Pentium 4 2.66(B)Ghz 478 Pin 533Mhz FSB w/ Fan - …
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? 2500-3000 לנצל הכול ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש'ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים חדשים וכבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. diablo 3 / guild war 2 / starcraft 2 / league oflgends / crysis] -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך 22 אינץ' והרזולוציה הטיבעית 1680 x 1050 - לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נ…
-
- 5 תגובות
- 725 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום. ברצוני לבקש את חוות דעתכם למפרט מחשב לשימושים ביתיים הכוללים שימושי אינטרנט, יישומי אופיס, משחקים כדוגמת פיפא ופרו-אבולושן. ללא צורך במסך ובציוד היקפי וכן ללא צורך ב- .C.O , (ברשותי מסך 19"). לאחר עיון בפורום הרכבתי את המפרט הבא: מעבד - Pentium E5200 לוח אם - GIGABYTE EP43-DSL3L זכרון -2x1GB DDR2 800Mhz דיסק קשיח - Seagate 500GB 32MB כרטיס מסך - GIGABYTE 9500GT 512MB DDR3 או GIGABYTE HD 4670 512MB צורב - LG GH22NP20 גוף קרור - Arctic Cooling Freezer 7 Pro (LGA775) מארז - פשוט כדוגמת: HJA600 MIDI ספק - Hec 500TD-TF 500W אשמח לקבל את הערותיכם והמלצותיכם למפרט הנ"ל וכן לכרטיס המסך המומלץ מבין ה-2 המפורטים לעיל. בתודה מראש, יובל.
-
- 5 תגובות
- 558 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין בעזרה בהרכבת מפרט למחשב המיועד לקולנוע ביתי בלבד, כלומר ישב בסלון מעל הרסיבר ויציג סרטים/תמונות/סדרות שנמצאות על גבי מחשב אחר בבית (קיימת רשת אלחוטית בבית והמחשב הסלוני צריך להתחבר אליה). יהיה נחמד גם לשחק במחשב מול הטלוויזיה איזה פיפא, מרוץ מכוניות וכו', אם זו לא תוספת משמעותית במחיר. חשוב גם כרטיס טלוויזיה ע"מ שיהיה אפשר להקליט סדרות/סרטים. עוד חשוב שהוא יהיה מאוד שקט. ודבר אחרון, זה הפורום הכי שימושי שנתקלתי בו בחיים שלי תודה לכולם.
-
- 11 תגובות
- 787 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? 3000 לנצל הכול ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש'ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים חדשים וכבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. diablo 3 / guild war 2 / starcraft 2 / league oflgends / Crysis] -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך 22 אינץ' והרזולוציה הטיבעית 1680 x 1050 - לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכו…
-
- 7 תגובות
- 865 צפיות
-
-
שלום לכולם. מעוניין לקנות מחשב למשחקים, להבנתי עדיף אינטל, אבל אם מישהו חושב אחרת - בבקשה תמליצו. אין צורך בציוד היקפי. תודה רבה לעונים.
-
- 3 תגובות
- 484 צפיות
-
-
היי לכולם כבר כמה ימים אני משוטט בפורומים המצויינים שלכם ומנסה להרכיב מפרט אשר יתאים ל- צפייה מרובה בווידאו, משחקים, גלישה מאסיבית ו-Multi tasking (אין לי כוונה לעשות OC) אני מרוצה מכמה מהרכיבים שבחרתי כמו המעבד, לוח האם, הדיסק הקשיח והמארז, אך אני בספק לגבי הזיכרון (מה ההבדל בין קירור ע"י נחושת או זהב?), כמו כן אני לא בטוח לאיזה ספק כוח אני זקוק כתוצאה מבחירתי בכרטיס המסך של ATI. בקשר לכרטיס המסך, אני די מרוצה מהבחירה למרות שהבנתי שהכרטיס "רועש" ומתחמם, אני מעדיף אותו על פני ה-GTS מכיוון שאני חושב שהוא התמורה הטובה ביותר לכסף (האם אני טועה?), בנוסף לכך אני מתכוון לחבר את הכרטיס לטלוויזית LCD (לצפייה בסרטים בלבד, extended desktop) באמצעות חיבור ה-HDMI והבנתי שה-ATI מ…
-
- 7 תגובות
- 493 צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש לשדרג ת'מחשב. יש לי מארז, ספק, HD, צורב וכו' - מה שאני צריך זה לוח אם+זכרונות+מעבד. המחשב הוא לשימוש בייתי ופיתוח תוכנה ב JAVA ואפליקציות WEB (לעיתים רחוקות גם משחק ב FIFA). אשמח לקבל מכם הצעות לשילובים מנצחים לתקציב הזה. תודה רבה, אייל
-
- 8 תגובות
- 713 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב חדש, ולא מבינה הרבה בתחום, לכן אודה לעזרתכם לגבי - מהיכן לקנות את המחשב ומה לקנות. המחשב אמור להיות בשימוש ביתי, גם תוכנות office (בעיקר word), גם משחקים גם גרפיקה, כמו דיאבלו 2 ו - doom 3, וגם אינטרנט מהיר. אני מחפשת מחשב, כולל מסך, מקלדת, עכבר, צורב. חשוב לי גם שהסוג והמקום שמהם אקנה יתנו תמיכה טכנית לטיפול בתקלות ולמענה לשאלות שונות. הסכום שאני יכולה להוציא הוא סביב 4000 ש"ח, ויכול להיות גם קצת יותר, העיקר שבאמת יהיה מחשב טוב, שלא יעשה לי צרות כמו המחשב הנוכחי. בתודה רבה מראש על עזרתכם, חג שמח, ריקי.
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
אהלן, מה שיש לי בבית זה ככה: ASUS M2A-VM HDMI 690G Motherboard AMD Athelon 64 X2 4800 2.5G 2G DDR2 הקטע, שקניתי מצלמת וידאו HD - ואני לא מצליח לראות את הסרטים דרך המחשב בצורה נורמלית. המחשב מחובר גם למסך, וגם לטלוויזיה דרך חיבור HDMI שהוא בילט-אין בלוח האם. מה אני צריך לשדרג כדי שאוכל לראות HD נורמלי דרך המחשב? תודה רבה, אייל
-
- 2 תגובות
- 847 צפיות
-
-
(הודעה ערוכה שלום לכולם, אני מחפש מפרט למחשב בין 3500-4000 ש"ח. במקור הרכבתי את המפרט המפורט למטה, אבל התגובות פה בפורום אמרו שהוא לא טוב. אני מצרף כאן את השאלון שבחוקי הפורום לגבי צרכיי. אשמח לעזרתכם. תודה מראש ! 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500-400, עדיף לכיוון ה-3500 אבל יש גמישות מסוימת. עדיף לסגור בפחות מ-4. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר מולטי-טאקסטינג ולימודים, כולל ניתוח סטטיסטי. ברגיל אני עובד עם כמה דפדפנים פתוחים, ובכ"א מהם לא מעט טאבים פתוחים. במקביל, תוכנות נוספות כמו word, excel ואחרות, כמו paint.net, inkscape (rarely), STATA, Skype חשובה יכולת ניתוח סטטיסטי. לדוגמא, יכולת לבצע פעולות ואיטרציות…
-
- 21 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני נוסע לאילת לחול המועד, ואני מעוניין לקנות מחשב נייח (ללא מסך וציוד היקפי) חדש לגמרי. המחשב ישומש לעבודה עם תוכנות סימולציה (כמו MATLAB,OrCAD PSPICE וכו'), תכנות ושימושים רגילים. התבססתי על מפרט המחשב שמופיע תחת מפרטים מומלצים->רב תכליתי-> #26 מפרט ב 5080 ש"ח. הבעיה שלי היא ש KSP באילת לא מחזיקים בכל החלקים של אותו המפרט (ספציפית המעבד והכרטיס מסך) ועכשיו אני בדילמה אמיתית באשר לאיזה חלקים אחרים עליי להחליף. להלן המפרט עליו התבססתי: [TABLE=width: 1035] [TR=class: firstl, bgcolor: #E4E4E4] [TD=align: center]פריט[/TD] [TD=align: center]תיאור[/TD] [TD=align: center]מחיר[/TD] [/TR] [TR=class: specs even] [TD=class: part]מעבד[/TD] [TD=class: model]Intel i7…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי חברים רכשתי לבסוף סמסונג RV520, יש לי מחשב נייח אליו מחובר הראוטר האלחוטי 3COM. אשמח אם תוכלו לעזור לי דרך הדרכה ברמה של ילד בן 5 שאוכל לגלוש דרך המחשב הנייד עם הראוטר הקיים. תודה רבה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 587 צפיות
-
-
אודה לעזרתכם בבניית מחשב המיועד להרצת משחקי ספורט באיכות סבירה, ומספר רב של חלונות במקביל. 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 5000 כולל מערכת הפעלה, (או עד 4500 לא כולל מערכת הפעלה), אין צורך לנסות לחסוך אם יש שינוי משמעותי שמצריך חריגה קלה, אבל לא בזבז סתם. 5250 זה המקסימום ואני מקווה ש5000 יספיק. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות שימושי המחשב בעיקר לגלישה באינטרנט אם הרצת מספר רב של חלונות פתוחים (לא אוהב לסגור חלונות), התוכנות עצמן לא כבדות במיוחד אבל אם מתחשק לי אני פותח מספר תוכנות במקביל. המחשב בנוסף צריך להיות מסוגל להריץ את כל משחקי הספורט של 2015, GTA V באופן סביר על מסך בגודל של עד 22 …
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש צורך במחשב שמשמש לעבודה עם מסמכים, שמיעת מוזיקה, גלישה באינטרנט ולעיתים משחקים באינטרנט (מה שאומר כרטיס מסך חלש). מהידע המוגבל שלי במחשבים אני מבין שיש צורך במעבד חזק ובכרטיס זיכרון חזק ולא מעט דיסק קשיח, כמובן שכולל צורב DVD. אני לא יודע אם כדאי מעבד 4 ליבות ואם עדיף AMD או INTEL בתקציב הזה. לגבי הזיכרון אני מעדיף 4GB, אשמח שתגידו לי אם מומלץ יותר. כרטיס מסך לא חייב אך כדאי להיות HD מכיוון שאין מסך HD, אני לא יודע כמה כסף להשקיע בכרטיס מסך עצמו ולכן אודה לכם מאוד אם תגידו לי. הרבה תודה מראש והמשך חופש נעים! בנוסף אשמח אם תמצאו לי חנות שיש בה מבצע שכולל מערכת הפעלה מקורית (עדיפות לXP) בהנחה לאחר קניית המחשב. החנות באיזור המרכז (רמת השרון, הרצליה, תל אביב) ובכל זאת אני…
-
- 3 תגובות
- 652 צפיות
-
-
אני מכיר את הפורום הזה שנים,ויודע שהשאלה הזו חורגת מהמקובל, אבל אני חושב שיש כאן עניין ונראה לי שזה הפורום המתאים : יש לי מחשב פיתוח, עם שלשה מסכים, שמונח על שולחן בחדר העבודה שלי. יש עכשיו יותר ויותר מאמרים על כך שעדיף לעבוד כמה שיותר זמן בעמידה ולא בישיבה, כי הישיבה פוגעת בבריאות. אני מעוניין להעביר חלק מהעבודה שלי במחשב לעמידה. ברור שהעבודה בעמידה שונה מעבודה בישיבה, כי הקואורדינציה פחות טובה, והתנועות יותר גדולות ומגושמות, כך שהשליטה במחשב יותר בעייתית. כך למשל, אם הייתי אמריקאי ועוסק בעיקר בעיבוד תמלילים הייתי מעביר את עיקר האינטראקציה לדיבור (באמצעות Dragon Naturally Speaking). בגלל שאני עם מבטא ישראלי ועוסק בתכנות זה פחות יתאים. החשיבה שלי כרגע זה לשים ארבעה מסכי…
-
- 0 תגובות
- 909 צפיות
-
-
אני רוצה לשדרג את המחשב, ואני לא יודע איך מבקשים בפורום הזה אז פשוט העתקתי טופס מפורום אחר, אני מקווה שזה בסדר [= תקציב מהו תקציב לשדרוג המחשב? כ700 אם ניתן לחרוג מהתקציב, מהי החריגה המותרת? אולי 200 מטרות השדרוג מהי מטרת השדרוג? (גיימינג כבד או קל / עריכה גראפית / עריכת אודיו / עריכת וידאו / HTPC וכו') במידה ובחרת בגיימינג, ציין שמות של משחקים בהם תשחק.הכל במידה ובחרת בעיצוב כלשהו, ציין שמות של תוכנות בהן אתה משתמש. באיזו מערכת הפעלה תשתמש - מסוג 32BIT או 64BIT? כמעט בטוח ש32BIT *מערכת הפעלה 32BIT תנצל רק 3.25GB זיכרון ואילו מערכת הפעלה 64BIT תנצל יותר זיכרון בהגבלת לוח האם. מפרט נוכחי נא פרטו את כל המפרט הקיים: מעבד, לוח אם, כרטיס מסך, זיכרונות, דיסק קשיח, ספק, מארז. מ…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-