עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Ori Damari,

אהלן, מחפש מחשב נייד למטרות של גלישה ועבודה, סרטים, ולא משהו מיוחד. התקציב הוא עד 5000~ אבל זה לא אומר שחייב לנצל הכל אלו הדרישות שלי : * מטרות המחשב - עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפייה בסרטים * גודל המסך- 15.6 האם חשוב מסך מבריק או מאט אולי מסך מגע * רזולוציית המסך - עדיפות ל FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט- אולי מקלדת מוארת * משקל רצוי - לא קריטי, אבל לא להגזים * האם נדרש זמן סוללה ארוך - לא קריטי, ברור שעדיף יותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות- VGA|RGB| HDMI * Bluetooth - שיהיה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אם תמצאו 256GB SSD מעולה, אם לא נצטרך לקנות בנוסף מעבד עדיף I7, אפשר גם I5 8 GB ומעלה RAM : * כונן אופטי אופציונלי * האם ד…

• 0 תגובות
    • 879 צפיות
  2. Started by maor1v,

אני מחפש כעת מחשב נייד. השימושים העקריים שלי במחשב הם כלליים (לימודים, גלישה), אני גם עורך וידאו חובב ולכן אני מחפש מחשב שיוכל להריץ premiere pro ולערוך סרטים. התקציב שלי הוא 3000 שח תודה רבה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  3. Started by moshe212,

שלום, מחפש בשביל חבר מחשב לעבודה עם אוטוקאד.. הוא לומד הנדסאי בניין ומעוניין במחשב נייד ללימודים ועבודה.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by ryacov,

רכשתי את המחשב השבוע איך אפשר להשיג מדריך בעברית? איך נכנסים להגדרות BIOS ?

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. Started by roi007,

קיבלתי נייד חדש מהעבודה, יש בו מעבד core i5 Vpro. מה זה Vpro ומה ההבדל ממעבדים רגילים של אינטל. מדובר במחשב חדש של HP מדגם 840. תודה

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  6. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: GTA 5 COD AW ועוד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כן ,ספק,צורב וציוד היקפי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם …

• 2 תגובות
    • 2.3k צפיות
  7. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. call of duty -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).22 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.לא 4. האם יש רכיב שאין צורך ל…

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות, אינטרנט ואופיס, משחקים קלים, צפיה בסרטים, עריכה גרפית דו מימדית לא ברמה גבוהה. * גודל המסך 15.6 * רזולוציית המסך? לא קריטי * משקל רצוי? לא קריטי * כונן אופטי? רצוי * חברה מועדפת dell/asus אבל רק מרשמים טובים * עדיפות לאחריות 3 שנים אם זה ריאלי במסגרת התקציב תודה רבה - - - תגובה אוחדה: - - - *ללא מגע

• 0 תגובות
    • 905 צפיות
  9. Started by OutRaGe,

היי מחשב בערך בן 5 המפרט: AMD Phenom II x4 810 GB MA770T-UD3P 8GB RAM - סטיק אחד של 4 ג'יגה בערך בן שנתיים WD 640GB HD6670 - חדש יותר משאר המחשב צורב DVD מארז וספק של חברות פחות מוכרות

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  10. היי לכולם, בעבר קניתי מספר מחשבים לפי המלצות חברי הפורום ותמיד הייתי מאוד מרוצה ולכן החלטתי לבקש את עזרתכם בבניית מפרט נוסף הפעם בתקציב קצת מטורף. משנים של קריאה בפורום אני יודע שאתם בדרך כלל לא בעד בניית מפרטים בתקציבים כאלו אך אני מבקש חד פעמית לחרוג מתקציבים הרגילים ולעזור לי בבניית המפרט. ועכשיו לשאלון 1. מה התקציב המקסימאלי? כ 10 אלף דולר קנדי (כן דולר קנדי וכן אני יודע שזה תקציב מטורף) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל (אם אפשר). ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כ-500 דולר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר, צפיה בסרטים וקצת עריכת תמונות (פוטושופ) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות ע…

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  11. Started by menyd1,

שלום רציתי לדעת אם יש אופציה לשידרוג כרטיס מסך במחשב נייד? acer aspire 5749-6663 (intel hd graphics 3000) < זה מה שיש כרגע

• 5 תגובות
    • 2.4k צפיות
  12. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים משחקים ועוד הפעם משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 23 אינץ על רזולוציית 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמ…

• 16 תגובות
    • 2.3k צפיות
  13. שלום, אני זקוק לכיוון מסוים לגביי קניית מחשב נייד פשוט בסיסי ביותר. השימוש הוא עבור לימודים גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים . לא מחפש מחשב שיריץ לי משחקים או משהו כזה,זה פשוט מחשב נייד נוסף שישמש אך ורק לשימושים הללו. תקציב = כמה שיותר נמוך מבחינתי 1000 זה סבבה. גודל מסך שיהיה בין 10 ל 14 . על איזה מעבדים אני צריך להסתכל ועל מה לא להתקרב בכלל ? על איזה חברות אתם ממליצים ומאילו לא להתקרב ? אשמח למפרט ככה בסיסי פשוט בשלוף שאני ידע על מה להסתכל בעת הרכישה. כל טיפ עזר אשמח לקבל תודה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by Arel Kataev,

1. מה התקציב המקסימאלי? 7K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. ARMA 3, DCS WORLD. BF4, GTA V - סימולטורים כבדים וכו'. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24' 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות עד כמה שאפשר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכ…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. 1. מה התקציב המקסימאלי?4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות ולחסוך כמה שיותר בבקשה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 5000 אבל לנסות ולחסוך אבל לא לוותר על דברים חשובים כמו מאוורר מעבד 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג,תכנות,אולי יצירת משחקים תלת מימדיים(UNITY 3D,BLENDER) אבל לא משהו רציני אז לא צריך I7(אם בכלל זה יכול להכנס בתקציב(כנראה שלא) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.GTA 5 BF4 Dragon age etc.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שי…

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by kfir91,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמיד אפשר לנסות לחסוך אבל לא מתפשר על איכות. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים הכי חדשים כל האלה של ה 50GB שיצאו בזמן האחרון ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: GTA החדש, NBA2k15, ועוד משחקים ברמה של GTA בגרפיקה -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני מתכוון לחבר טלוויזיה בכבל HDMI בגודל 32 אינץ. לכן חשוב חי…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. שלום רב. בניתי מפרט קטן למחשב גיימינג. רציתי רק שתמליצו לי על לוח אם טוב שיתמוך בזכרונות, על מארז טוב שישמור על כמה שיותר שקט ועל מאוורר ומערכת קירור טובה. ובכללי חוות דעת על המפרט. התקציב כאן לא כ''כ קריטי אבל אשמח אולי להצעות שיפור או ייעול והוספה. דבר נוסף,המסך קצת יקר אז אני מאמין שאולי בפחות אפשר להשיג משהו גם ברמה טובה. מקסימום 24 אינץ' אבל אפילו 22 יהיה מעולה. אשמח להצעות. רק קחו בחשבון שאני מזמין חלק מהחלקים באמזון ואת המסך בטוח אני מזמין משם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 10 אלף כולל מסך. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש אפשרות לחסוך אז עדיף לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב. בממש קצת. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמ…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. שלום לכולם אני רוצה לשדרג את המחשב הקיים שלי אני פחות או יותר יודע מה אני רוצה לרכוש 1) לוח אם מבוסס שבב H97 - מצאתי ב 412 ש"ח 2) מעבד I5 4690 - מצאתי ב 1038 ש"ח 3) זיכרון 8 גיגה - מצאתי ב 348 ש"ח 4) דיסק קשיח SSD למערכת הפעלה בלבד 64 גיגה ב - מצאתי ב 190 ש"ח סה"כ: 1988 ש"ח * יש לי דיסק קשיח 2T ,קרור טוב למעבד ומארז השימושים לפי סדר חשיבות: א) סרטים ברזולוציות גבוהות 4K ובתלת מימד ב) משחקים ברמת פרטים בינונית, אני משחק 1-2 משחקים בשנה, זה הכל, (משחק נוכחי, דראגון אייג החדש) השאלות: 1) מה אתם אומרים על המפרט שרכבתי? 2) האם יהיה לי על המפרט הנ"ל מענה לתלת מימד ומשחקים ? 3) האם יש לי בכלל צורך בכרטיס מסך ? (יש לי כרגע ATI HD4650 שבטח יוריד את הרמה ועדיף לתרום אותו, …

• 15 תגובות
    • 2.8k צפיות
  19. מחפש מחשב נייד לשימושים ביתיים בעיקר (שיעורים של בתי ספר, הדפסות, אינטרנט וכו'). הדרישות הן: 1. מסך 15.6. 2. מפרט חזק כדי לא לשדרג בשנים הקרובות (I3 מינימום). 3. זמן סוללה ארוך כמה שניתן (למרות שישתמשו בו בעיקר בבית, פרמטר חשוב בשבילם). 4. עדיפות למחשבים הנמכרים באייבורי ועם אחריות איסוף והחזרה מבית הלקוח (אסוס וכו'). אני משתמש ביום יום באסוס UX31A ונהנה מזמן סוללה של מעל ל8 שעות כשהWIFI כבוי ומביצועים מעולים, אבל לפעמים נראה שלא היה מזיק 8GB זיכרון במקום ה4 הקיימים, אז אם יש ניידים עם 8GB, הם מקבלים עדיפות. תודה, אבירן.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by asa_s1,

הבן שלי שפך אתמול מים על המחשב שלי, המחשב בן שנתיים(כלומר עדיין באחריות) רציתי לשאול: א. האם אחריות מכסה מקרים כאלו. ב. אם האחריות אינה מכסה, איפו אפשר לרכוש/להשיג מקלדת חדשה עם תאורה אחורית בעברית במחיר שפוי, באזור פ"ת והמרכז. תודה

• 1 תגובה
    • 904 צפיות
  21. Started by GnApple,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 (בלי לחרוג בכלל בבקשה) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין יותר מדי מה לחסוך.... ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין. 2. מה שימושי המחשב א) תוכנות משרדיות סטנדרטיות, וכנראה גם סביבות תכנות (vs2008, eclipse ומה שבא ליד.) ב) מחשקים שישוחקו Minecraft, Sims 4 ועוד משחקים שאין לי מושג -רזולוציה טבעית 1680*1050 (פחות או יותר?) מיועד להגדרות גרפיות נמוכות בינוניות למשך 4 שנים נניח? 3. ללא ציוד היקפי, מחשב נייח בלבד. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? זה יהיה בחדר שינה אז סביבות 5-6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. מעבד I5 4460 לוח MSI H81M-P33 קירור למעבד Arctic Alpine 11Rev.2 זיכרונות 8G 1600 בסטיק אחד (וואלה שחכתי איזו חברה) דיסק קשיח HDD WD BLUE 500GB 7200RPM ספק כוח FSP GROUP 500W מארז Thermaltake V3 blacx edition מסך (טלוויזיה) LED Pilot 46' 50H'z FHD - מתחבר בVGA כי משום מה זה החיבור היחיד שמכבה את המסך יחד עם המחשב (לצערי). מעוניין להפוך את בעל השמחה למכונת משחקים משומנת על ידי שידרוג קל של כרטיס וכונן: כונן SSD 128G עבור מערכת ההפעלה, תקציב באיזור ה320/380ש"ח בלי חריגות (מה יהיה ההבדל בפועל בין סכומים שכאלה?). *אני מצפה שהוא יצמצם לי זמנים משמעותית אף על פי שהם לא כלכך ארוכים יש לציין (אני על WIN10, הוא עולה הרבה יותר מהר בהשוואה ל8.1 ו7 אבל אני חוזר ל7 כי הוא פ…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by yagelk,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) ופיתוח Android וJAVA. * גודל המסך? 14. * רזולוציית המסך? עדיפות לFHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?עדיפות לtrackpoint. אבל לא חובה. * משקל רצוי? פחות מ2.1 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אכן. לפחות 4 שעות עבודה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB 3 לפחות 2. * Bluetooth? לא חייב אבל נחמד שיהיה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HD- לפחות 500GB. זיכרון RAM - לפחות 8GB. * כונן אופטי? לא. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? lenovo * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: צבע שחור, עדיפות למסך מגע. עדיפות לקניי…

• 10 תגובות
    • 2.6k צפיות
  24. * מטרות המחשב? בעיקר פיתוח (כלומר יכול להריץ חלק visual studio, webstorm וכו') ובנוסף לימודים וסרטים * גודל המסך? 15 * רזולוציית המסך? עדיפות לFHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיפות לתאורת מקלדת * משקל רצוי? פחות מ2.4 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיפות ללפחות 3-4 שעות עבודה * * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HD- לפחות 500GB. זיכרון RAM - לפחות 8GB. * כונן אופטי? לא. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חשבתי בכיוון של lenovo או dell, אבל פתוח להצעות * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: לא חייב מסך מגע, …

• 0 תגובות
    • 945 צפיות
  25. שלום רציתי בבקשה הצעות למפרט מחשב למשחקים שירוצו על הגדרות גבוהות ורזולוציה של 1920X1080 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הייתי מעדיף לחסוך אבל אם זה נראה לכם נחוץ אז בסדר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ושימושיים ביתיים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. far cry ,assissns creed ,gta מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 1920X1080 -לאילו הגד…

• 0 תגובות
    • 614 צפיות

דיונים חדשים בפורומים