עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. מה דעתכם על המפרט הבא שבניתי? איך הכרטיס מסך? המעבד? הלוח אם? השימושים של המחשב זה משחקים כבדים...

2. אז ככה, עוד מעט אני קונה מחשב אז בניתי לעצמי מפרט, יש כאלו שאמרו שהוא מבוזבז ויש כאלה שאמרו שהוא נחמד. בכל מקרה אני לא עומד לשנות את הכרטיס מסך ואת המעבד אז אל תציעו משהו אחר. אני רוצה שהמחשב הזה יחזיק לי שנתיים + . המפרט: [מה שבאדום אני לא מחליף]. יש הצעות לשיפור? נא להציע מהאתר IQPC.CO.IL בבקשה כי משם אני עומד לקנות את המחשב.

• 14 תגובות
    • 788 צפיות
  3. כמו שאתם יודעים TMS וFOX התאחדו הבעיה היא שהרבה דברים שהיו בTMS חסרים (נכון לעכשיו) באתר החדש לTMS היתה מערכת מחשב פצצתית בפחות מ4000 (3750 ליתר דיוק) אבל באתר החדש היא לא נמצאת אז עכשיו צריך לבחור משהו חדש שמתי עין על המפרט הזה: http://www.tmsfox.co.il/Product.aspx?productid=1748 שנראה לי די טוב חוץ מהכרטיס מסך שאני לא ממש מכיר אותו אבל מצד שני יש להם עוד הרבה הצעות למפרטים בסכומים האלה (בסביבות ה4K) ואני לא מומחה כזה גדול וקשה לי לקבוע מה הכי כדאי למטרות שלי כמו שאתם יכולים לראות יש להם מבחר די גדול. לא נראה לי שיש הבדל גדול בין המפרטים אבל בכל זאת..: http://www.tmsfox.co.il/Gamers.aspx http://www.tmsfox.co.il/Category.aspx?catCode=208&ParentID=1 המחשב הוא בש…

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by kikijojo,

אהלן חבר'ה אני נמצא כרגע בהתלבטות חיי, אני ממש קרוב לקנות את המחשב הבא: http://ksp.co.il/?uin=17217 ורציתי לשמוע מכם כמה דברים לפני שאני חותם את הדין. 1.מה דעתכם על המפרט של המחשב? שווה\הולם את המכיר? יספק אותי בכל מה שקשור לעבודות בתחום הפיתוח, וקצת למשחקים בינוניים? 2.מה זאת החברה הזאת FUJISTU? ועד כמה היא אמינה? 3.מה זה WIDI? והאם זה כולל WIFI בתוכו? 4. מה המשמעות של FREE DOS? איך זה אמור להשפיע עלי? והאם כדאי לשקול קניה של מחשב FREE DOS? יש לי רשיון לwindows XP עוד מהמחשב הישן שלי, האם אני יוכל להתקין אותו על זה? תודה רבה מראש, כל פיסת מידע שתוכלו לתרום לדיון תעזור לי.

• 1 תגובה
    • 664 צפיות
  5. Started by EladxDxD,

אם תשימו לב המפרט הזה היה אמור לעלות הרבה יותר אבל יש לי הנחה ענקית... אם עברתי על משהו מצטער אני חדש פה. המפרט: Intel Core i7 930 Gigabyte X58A-UD3R Scythe Mugen 2 Kingston HyperX 6GB 1600 CL 7 WD Caviar Black 1TB Sata III Intel SSD 40G X25-V Palit GTX460 Sonic Platinum SLI Seasonic 750W S12D CoolerMaster HAF 932

6. בס"ד אהלן חג שמח! רציתי לדעת מה דעתכם על המפרט הזה: הערה: בניתי אותו מהאתר K.S.P וחבר שלי קונה את המחשב בעיקרון והוא כניראה לא ייקנה משמה אלא מקשרים שיש לו אז הוא קונה בהנחה גם.. קיצר אם בסוף לא תיהיה ברירה הוא קונה מ-K.S.P אז המחיר עצמו שווה? והחלקים טובים לגיימינג , אינטרנט , אוידו ווידיאו וכו'...? זה המפרט: http://www.zix.co.il/images/z-705493470.JPG ב- 4200 שקל.. קיצר בלי הרבה דיבורים תגידו מה דעתכם על המפרט ואם צריך לשפר נ.ב- אין תיכנון ל-OC וכדומה לזה... תודה מראש לעוזרים ויומטוב!

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by Unique,

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: AMD Phenom 2 955 3.2Ghz 64Bit Quad Core AM2+/AM3 Black Edition Tray + Evercool Buffalo 10CM 2Heatpipes Cooler כמות: 1 - מחיר: ₪840 לוח אם: Gigabyte GA-770TA-UD3 כמות: 1 - מחיר: ₪508 מארז: Thermaltake V3 Black Edition 1x120mm + Seasonic 500W ET 34A @ 12V כמות: 1 - מחיר: ₪485 קירור למארז: Scythe 120mm Slip Stream 1200RPM 68.54CFM / 24.0dBA כמות: 1 - מחיר: ₪38 זיכרון: Micron Rendition 2GB (Single Stick DDR3-1333 CL9 כמות: 2 - מחיר: ₪260 קשיח למחשב שולחני: Samsung 500GB Sata II 16MB SpinPoint F3 כמות: 1 - מחיר: ₪229 כרטיס מסך: Sapphire ATI Radeon HD 5850 1GB GDDR5 HDMI Retail - למכירה במערכת מח…

• 1 תגובה
    • 553 צפיות
  8. Started by adleret221,

היי, אשמח לחוות דעתכם על המפרט. תקציב: 4,000 ₪. חריגה מקסימלית: 700 ₪. שימושים: מדיה (סרטים ,מוזיקה) באיכות גבוהה, אינטרנט, מסמכים, פוטושופ, תכנות (ויז'ואל סטודיו), ריבוי משימות ועומס. כלומר, כמעט בלי גיימינג (לצורך העניין בכלל לא), אבל דרוש מחשב חזק מאד שידע להתמודד עם עומס, ריבוי משימות וייסחב מהיר וחלק, ולא ייתקע, יהיה קר ושקט. מערכת הפעלה 64 ביט. אין צורך במערכת הפעלה כחלק מהמחשב. שימושים מיוחדים: אין. הערות נוספות: קיים ברשותי כבר כל הציוד ההיקפי (מסך, עכבר, מקלדת, ראוטר וכו'). מדובר רק על מחשב. כמו כן אני יודע שכרטיס המסך עלוב (מאד), אבל תזכרו שהמחשב בכלל לא נועד למשחקים. רק רציתי שיהיה כרטיס מסך חיצוני בסיסי, למרות שאני יודע שהמובנה במעבד עשוי להספיק לשימושים שלי. …

• 0 תגובות
    • 599 צפיות
  9. שלום, אשמח שתחוו דעתכם על המפרט שהרכבתי. אני לא לחלוטין מבין בכל החלקים ולכן אשמח לייעוץ. התקציב לרכישת המחשב: 4,500 ש"ח. חריגה מקסימלית: 500 ש"ח. שימושים: מדיה (סרטים ,מוזיקה) באיכות גבוהה, אינטרנט, מסמכים, פוטושופ, תכנות (ויז'ואל סטודיו). כמעט בלי גיימינג (לצורך העניין בכלל לא), אבל דרוש מחשב חזק מאד שידע להתמודד עם עומס, ריבוי משימות וייסחב מהיר וחלק, ולא ייתקע. מערכת הפעלה 64 ביט. אין צורך במערכת הפעלה כחלק מהמחשב. שימושים מיוחדים: האם אוכל עם המעבד הזה לעשות אוברקלוק קל, של כ-10% (הבנתי שכיום חנויות שמרכיבות מחשב עושות את זה בשבילך). הערה: קיים ברשותי כבר כל הציוד ההיקפי (מסך, עכבר, מקלדת, ראוטר וכו'). מדובר רק על מחשב. המפרט: (כל הרכיבים קיימים בחנו…

• 0 תגובות
    • 797 צפיות
  10. שלום! אחרי שראיתי חוות דעת ברשת,קיבלתי עזרה בנוגע למפרטים, הגעתי למפרט סופי שאותו אני מעוניין לרכוש. לציין כי המחשב ירכש בסניף אילת KSP בגלל שאין שם מע"מ. עכשיו יש לי הרבה שאלות ומקווה שתוכלו לעזור. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 כולל מסך **בסניף KSP אילת** (שזה משו כמו 8500 במקום עם מע"מ) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג + גראפיקה + עבודות יום יום א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמ…

• 0 תגובות
    • 743 צפיות
  11. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח ללא אוזניות, 3000 ש"ח כולל אוזניות א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעדיף לא להתפשר על איכות ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD, גלישה באינטרנט עם אופציה לשדרוגים עתידיים לשימושים דרשניים יותר כמו גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיוע…

• 4 תגובות
    • 974 צפיות
  12. Started by alidanon,

אני צריך חצי מפרט... שזה כולל את החלקים הבאים. מעבד, לוח אם, כרטיס מסך... אם נשאר כסף אז גם ספק אבל שלא ממש יפגע בחלקים האחרים. תודה רבה! תזכורת... עריכת סרטים! לא משחקים... (אם יש הבדל בכלל = \)

• 29 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. שלום ושבת שלום אני מעוניין בהמלצות למפרט חלקי שיכלול : מעבד, לוח, אם, זיכרון, ספק, מארז(איני יודע אם אני צריך אני אסביר בהמשך) תקציב:4000 ש"ח מטרות: מולטי טסקינג, משחקים כבדים בסגנון(farcry. moh, וכל המשחקים הכי חדשים והכי כבדים גם בעתיד [שנתיים לפחות]), אני מעוניין שבסופו של דבר יהיה לי מחשב שיהיה ניתן לשידרוג מקסימלי בעתיד(שנתיים קדימה) ואם ניתן שיהיה מספיק טוב ובשביל לעמוד בשוק ולתמוך בכל משחק או תוכנה שימוש בתוכנות כגון: all adobe softwares cs4, autocad, maya, 3dmax, ועוד תוכנות עיצוב תמונה ווידאו רכיבים קיימים שיש לי שאני מועניין לשלב במחשב: msi geforce 9800GT, שני הארדיסקים + חיצוני (סה"כ 800 GB), כרטיס רשת, כרטיס קול(תומך 7.1 ערוצים עם יציאות אופטיות), כרטיס ער…

• 3 תגובות
    • 545 צפיות
  14. 1. מה התקציב המקסימלי? 5000 ש"ח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? עבודה משרדית, משחקים, צפיית סרטים. א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. אני צריך מסך 20" עד 1000 ש"ח(התקציב הינו תקציב נפרד מהתקציב של המחשב). 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים. 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קר…

• 5 תגובות
    • 902 צפיות
  15. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), לא משחקים, צפיה במצגות מ-CD או DVD, צפיה בסרטים באיכות שאינה HD * גודל המסך? 15" לפחות * משקל רצוי? עד 2.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא, אבל עדיף HDMI * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250GB * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא *זכרון: לפחות 2GB *מער' הפעלה: חלונות 7

• 0 תגובות
    • 532 צפיות
  16. שלום, אבקש מפרט למחשב לצורכי עריכת וידאו וצילומים כולל מערכת הפעלה חוקית עדיפות למחשב מותג עם אחריות ושירות עד בית הלקוח (לקוח עיסקי) - הכל הולך חוץ מ DELL תקציב: בסביבות ה-5000 ש"ח - ללא מסך תודה לכם

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. רשמתי בכותבת 3000 אבל האמתי שאני מחפש ב-2000, אלא אם יש הצעות ממש ממש טובות בשביל עוד קצת כסף.. אז תאמרו או שהכי טוב, תביאו נניח אחד של מקסימום 2000 ואחד של 2500-3000.. ותציינו לי את ההבדלים והיחס של עלות-איכות.. ואני כבר אעשה החלטה עם עצמי תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by aviran9,

אני צריך מפרט למחשב ב-2500 שקל (עדיף לא לחרוג) מחשב שישמש בעיקר לאינטרנט וסרטים אבל גם למשחקים. יש כבר מסך 19 אינץ' ומקלדת ועכבר. המשחקים יהיו בעיקר אסטרטגיה אין העדפות לכלום. תודה מראש[br]פורסם בתאריך: 10.02.2010 בשעה 13:02:05 הנה דברים שצריך להוסיף ולא ידעתי עליהם: לנצל את כל התקציב ואם חורגים אז עד 500 שקל ככה. לא משתמש במחשב בצורה כבדה. אין צורך בציוד היקפי. צריך מפרט מלא והשקט חשוב בערך 6. לא יודע מה זה אוברקלוק וצריך מערכת הפעלה ולא ויסטה. לא קונה באייבורי וגם אם יהיה שדרוג הוא לא יהיה משמעותי. תודה שוב

• 2 תגובות
    • 607 צפיות
  19. למשחקים כגון call of duty 5+ שיריץ פשוט טוב עדיפות לחנות foxpc אבל לא חובה אין צורך בציוד היקפי 320 גי'גה מספיק לא יבוצע OC

• 3 תגובות
    • 558 צפיות
  20. אני מחפש מחשב לאוניברסיטה בתקציב המצוין בכותרת, לקניה בישראל. מטרות המחשב: עבודות משרדיות, צפיה בסרטים, שמיעת מוזיקה וכו'. גודל המסך: 13.3'' משקל רצוי: בסביבות ה-2KG (כמה שיותר קל). נדרש זמן סוללה ארוך! (5-6 שעות מינימום) אין צורך ביציאות מיוחדות, בלוטות או כונן אופטי. גודל מינימלי לכונן קשיח: 250GB. אחריות: שנתיים מינימום. אין העדפה לחברה. בדקתי כבר מספר דגמים ואני מתלבט בין שלושה: -DELL INSPIRON N3010 (למיטב הבנתי החיי סוללה די קצרים, ויש הרבה דגמים http://www.newpan.co.il/Index.asp?CategoryID=613) - SAMSUNG 300V3A01IL (לא מצליח למצוא עליו ביקורת או נתון על חיי סוללה) - Asus U35JC i5-460M 2.53GH אודה לכם אם תוכלו להציע לי מחשב או להמליץ לי מהדגמים שהבאתי. תודה רבה!

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. היי .. המחשב הישן נהרס וההורים רוצים מחשב לעבודה משרדית ולא למשחקים . אז אני צריך מחשב לעבודה משרדית עד 1200 ש"ח בKSP או TMS&FOX . תודה לעוזרים. לפי הטופס: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 1200 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי כרטיס קול איכותי 5 האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. ה…

22. Started by DarkShock,

* מטרות המחשב? - תכנות אפליקציות ג׳אוה ואנדרואיד + תואר במדמ"ח, אופיס, אינטרנט וצפייה בסרטים וסדרות. לא למשחקים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? - עד 14 אינץ׳, אפשר עד 15.6 במידה והוא יהיה קל (עד 2 קילו בערך), עדיפות למט. * רזולוציית המסך? - FHD+. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? - מקלדת מלאה זו עדיפות, עדיפות ללחצנים פיזיים בטאצ׳פד. * משקל רצוי? - כמה שיותר קל, אם אפשר עד 2 ק"ג (מיועד לבחורה). * האם נדרש זמן סוללה ארוך? - כמה שיותר, יותר טוב. עדיפות ללפחות שעתיים בלי שקעים בסביבה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? - HDMI לא חובה, אבל חובה לפחות שתי כניסות USB3. * Bluetooth? - לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? - כמה שיותר, יותר טוב. כפי שרשמתי למעלה, לא ישומש ל…

23. Started by Omri Aboudi,

1. מה התקציב המקסימאלי? 1600 דולר א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עד חריגה של 200 דולר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים, תכנות, שימוש משרדי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). Quad HD 4K -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהה 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת…

• 0 תגובות
    • 790 צפיות
  24. Started by 1ido1,

מטרות המחשב? לראות סרטים (לא HD), שירים, לגלוש ב-FACEBOOK לדבר במסנג'ר וכו' גודל המסך? 10 ומעלה משקל רצוי? לא משנה האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא משנה האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא, רק יציאות USB רגילות בלוטות? לא משנה גודל מינימלי של כונן קשיח? 80GB לפחות זיכרון פנימי? 1GB לפחות צורב DVD? כן האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא.

• 0 תגובות
    • 646 צפיות
  25. שלום לחברי הפורום, אני מועניין לקנות מספר חלקים למחשב ולצרפת לחלקים קיימים שיש לי ולבנות מחשב טוב אשמח לכמה שיותר המלצות ותגובות תודה החלקים שאני צריך: מעבד לוח אם מארז מערכת קירור ספק כוח זיכרונות תקציב: 3.5 אלף צרכים( שימושים): 1. מחשב חזק לmulti tasking, עריכת גרפיקה כבדה(תלת מימד, עיצוב וידאו ועיבוד וידאו) תוכנות תלת מימד כגון maya, 3dmax, autocad כל תוכנות של adobe למניהים 2. מחשב חזק שגם יריץ כל משחק שקיים בשוק כולל farcry ברמה טובה 3. דבר נוסף אני מעוניין המחשב שיהיה ניתן לשדרג בעתיד ברמה טובה+ ובנוסף שיתאים לרכיבים עתדיים שעלולים לצאת כגון(מעבדים, כרטיסי מסך, זיכרנות) אשמח לקבל גם טווחי מחירים+ מקומות שבהם כדאי לקנות( מקומות עם שירות אמינות ואחריות) מסך קיים: מסך …

• 8 תגובות
    • 697 צפיות

דיונים חדשים בפורומים