ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,400 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3500 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: המחשב הוא בעיקר לדברים הפשוטים, אבל אני עלול לרצות לשחק משחק פעם בה. א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. Halo 2, Graphics Gale. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?) לשימוש ביתי אם הבנתי נכון את ב. ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. 1024x1280 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. לא. יש לי הכל. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? הייתי מעדיף שיהיה צורב, אבל זה ל…
-
- 3 תגובות
- 530 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש... בואו נראה: * תקציב בערך 6.5K, במזומן, גמיש יחסית. עם זאת, אני מסכים לקונצנזוס בפורום - "חסוך במה שאתה לא צריך היום, והשתמש בכסף לשדרוג מחר". * מטרות המחשב הם בעיקר גיימינג כבד, וצפייה בסרטים (כרגע DVD בעיקר). * אין צורך בציוד הקפי. * האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא צריך כונן דיסקטים, מן הסתם. כרטיס קול - מספיק אחד שתומך ב- 5.1 רמקולים, אני לא כזה אודיופיל, לכן נראה לי ש On-Board מספיק לי, או שאני טועה... * הקירור והעיצוב: אני מעדיף עיצוב סולידי מצעקני, אבל לא צריך להגזים, אין צורך שמעצב איטלקי ידוע שם יהיה חתום לי על המארז (כלומר, אפשר עיצוב זול כל עוד המארז איכותי ). * הרכבה במעבדה, עדיפות רבה לחנו…
-
- 10 תגובות
- 870 צפיות
-
-
אני צריך מפרט למחשב משרדי יעוד וורד אקסל דברים חשובים שיהיו במפרט: 1.כ.מסך שתומך בCUDA -אני מתכוון לשים על זה ווינדוס 7 32BIT ולכך אני חושב שכרטיס מסך של NVIDIA שתומך בCUDA (כך נראה לי קוראים לזה) יועיל ועם חיבור לשתי מסכים 2. 2-כוננים קשיחים (RAID1) של 750 במהירות 7200 RPM 3.שקט- אחרי הכל זה משרד וצריך שקט 4.חסכוני-חסכוני בחשמל (פשוט אני לא זוכר איזה מעבד של אינטל חסכוני יותר) כי אני צריך לחבר את זה לאל-פסק אחרי הכל שהריד לא ימחק במקרה של נפילת חשמל כל המשרד מגובה על זה צורת השימוש היא תהיה ככל הנראה יעשה ע"י שיתוף ברשת פנימית נ.ב אם למישהו יש רעיון לצורה טובה יותר לשמור על המידע שיהיה מגובה אז שיציע אני חשבתי על כונן חיצוני עם חיבור esata שיהיה מחובר לאל-פסק ומאפשר נ…
-
- 1 תגובה
- 549 צפיות
-
-
אני צריך את המחשב רק להפעיל בו word וכאלה... לגלוש באינטרנט ושהיה עם כרטיס רשת. 20 ג'יגה יספיקו.. אם אפשר מחנות באזור ראשל"צ ת"א.. תודה :]
-
- 0 תגובות
- 617 צפיות
-
-
עכשיו בקשר למסך: כמתוכנן צריך מסך LCD 17" אבל בגלל התקציב הנמוך יחסית (לדרישות המחשב) אפשר אולי להתפשר על מסך רגיל.. כרגע עדיפות היא ל LCD אז אם אפשר להתחשב ולנסות לדחוף את ה LCD הזה. העדפה לחנות: KSP, בגלל שהם מאוד מאוד קרובים לבית שלי, וגם בגלל שקיבלתי שם אחלה שירות בפעמים הקודמות.. עכשיו למחשב: צריך להחזיק משחקים חדשים, להפעיל אותם חלק ויפה (העדפה ל GeForce 6600GT אבל אפשר להתפשר..) אם אפשר לדחוף איפשהו ג'יגה RAM אז סבבה... מקסימום שיהיה 512.. מעבד 64BIT כמובן ואיתו לוח מתאים.. וזהו אני חושב אלה העדפות העיקריות שלי, תודה רבה לעוזרים...! דרך אגב אני לא חושב שאפשר לחרוג מהתקציב כי הוא היה 4000 ובוא נגיד שבקושי הצלחתי להעלות אותו ל 4500... חחח ושוב תודה לעוזרים
-
- 13 תגובות
- 907 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב שלרוב אני סתם גולש באנטרנט אייסיקיו ומוריד... לפעמים משחק, הייתי מעוניין בהצעות למפרט בעלות של 5000 שקל שיכלול צורב dvd ואו 80 או 120 ג'יגה בייט מקום. אחת ההתלבטויות בהרכבת המפרט היא האם לשים ג'יגה זכרון או 2. עוד דבר הוא שאני לא מתכוון לשדרג את המחשב בשנתיים שלוש הבאות.. בגלל זה ההתלבטות עם הזכרון בנתיים זה המפרט שלי: כמות מוצרים סה"כ AMD Athlon 64 (3800+) - Dual Core 1MB Cache [AM2]- RETAIL לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 963.18 ש"ח ASUS M2N-E (nForce 570 Ultra) - ATX 700.00 ש"ח 1GB TwinMos DDR II - 667 - TwinMos Original לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 1,093.09 ש"ח Sapphire Radeon X1800 GTO 256MB DDR3 - VIVO / DVI - PCX - RETAIL…
-
- 10 תגובות
- 734 צפיות
-
-
שלום לכולם!, אני מכיר את הפורום הזה כבר כמה זמן, אני יודע כמה בקיעים המשתמשים פה, ואני סומך עליכם! תודה רבה! אני אוהב אותכם כל כך. אני צריך מפרט למשחקים כבדים כמו (DOOM 3 ו- ו GTA 3.... ו STALKER : CLEAR SKY ) תקציב: 6500 ש"ח דרישות: 1. כרטיס מסך מסדרת ה RADEON 4870 1GB 2. מסך 22" 3. עיצוב יפה של המארז (אבל במחיר טוב נגיד עד 500-600) 4. אני גר בבת-ים אז חנות בתל אביב או ראשון לציון יהיה נחמד, אבל כל חנות שעושה משלוחים לכל מקום יהיה טוב. 5. אני צריך חנות זמן האספקה שלה קצר זאת אומרת עד 7 ימי עבודה, כי אני צריך מחשב דחוף (שלי שבק חיים) 6. רמקולים טובים (שמתי עין על ה 540 X של לוגיטק) אבל אני לא יודע אם זה טוב, אני רוצה סראונד וזהו, שקט לא חשוב לי מי שיעזור ל…
-
- 3 תגובות
- 474 צפיות
-
-
אפשרית חריגה של 500 ש"ח, אך מנומקת היטב, מעדיף לחסוך. אין העדפה לאינטל או לamd. כרטיס מסך - dx11. עדיפות ל5850. מסך - 24 אינץ', אלא אם אין אפשרות טובה בטווח מחיר, ואז אפשר לרדת ל22 אינץ'. שקט חשוב. כמה חשוב? 8 מ1-10. לא יתבצע o.c. לא עכשיו ולא בעתיד. אם יש איזה מבצע מטורף על עכבר-מקלדת-רמקולים אשמח לשמוע. אם לאו, ירכשו בנפרד. רזולוציה - לפי המסך שיבחר. למחשב תחובר טלוויזיה 32" hd ready. בנוסף למסך. שהכרטיס מסך לא יחסום סלוטים בלוח אם! (ניסיון רע) תודה!!! עריכה: אפשר לקנות רכיבים מחנויות שונות ואני ארכיב לבד. רוצה להוציא כמה שיותר מהסכום הזה...
-
- 4 תגובות
- 766 צפיות
-
-
אוקי היי אז אני צריך מפרט למחשב שהוא בעצם למשחקים והתווך מחירים הוא: עד 4500 ש"ח אפילו אפשר להגזים ויותר... אז מה שאני לא צריך זה מדפסת וחשוב מאוד היום קניתי מסך viewsonic VE 710s אז כמובן בלי מסך ואני רוצה כרטיס מסך תותח למשחקים כמובן! ואני לא צריך כל צורב. ועוד משהו שהמעבד יהיה של אינטל פנטיום 4.. אז בבקשה ותודה!
-
- 37 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום. כמו שמצויין בכותרת אני זקוק למחשב חדש אחרי שהישן הלך לעולמו.. אני צריך בעיקר מעבד חזק ונפח זיכרון אני עובד המון עם מטלב לחישובים שונים וזמן חשוב לי בנוסף אני עובד עם מספר רב של תוכנות במקביל ואין ספור טאבים פתוחים. אני כמעט ולא משחק במשחקים.. פעם בחופשת סימסטר כנל גם סרטים אבל יהיה נחמד אם הם ירוצו באופן סביר..(כלומר רק שירוצו.. אין צורך בפילטרים) - התקציב כמו שציינתי 3500 שח (אפשר עם חריגה קטנה.. אני לא הולך להיתחשבן על 150 שח אם ישנו הבדל שמצדיק את זה) - עדיפות לרכיבים אמינים ( ולא חברות סוג ת') - למסך בעל רזולוציה של 1920X1080 - אין צורך בציוד הקפי לרבות צורב - שיהיה שקט ברמה סבירה כמו כן אין תכנון לo.c וגם לא היה, פשוט אין לי זמן פנוי בחיים לזה. - אין…
-
- 1 תגובה
- 704 צפיות
-
-
בגדול המחשב מיועד לגלישה באינטרנט ומשחקים לילדים קטנים (קומפי) אז למעשה אני צריך מחשב ,מסך ,מקלדת ,עכבר, קומפי,רמקולים והמחשב ירכש מKSP אז אם המפרט יהיה משם זה יעזור. ממש תודה מראש לכל מי שיעזור
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? משחקים בעיקר ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). שיריץ ברמה כמה שיותר טובה.. ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: בעיקר * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם?כרגע המסך הוא 17 אינץ' אבל אני מתכוון לשדרג כנראה או ל22 או ל20(אשמח להמלצה על הדרך * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות-גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אפשר המלצה למסך טוב בלי קשר לתקציב 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב …
-
- 9 תגובות
- 909 צפיות
-
-
כולל ציוד היקפי ורצוי שהכסף יושקע על הכרטיס מסך/מעבד/לוח אם/זכרון ,שיהיה 1GB זכרון ,צורב,כונן Floppy,מסך 17 שלא יעלה הרבה כסף, ורצוי שהמפרט יהיה מ KSP.
-
- 26 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4.5K, אפשר לחרוג אם צריך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כונן SSD (יש לי כבר 3) כרטיס מסך (יש לי Nvidia GeForce GTX 1070) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אף אחד לא ישן בחדר כשהוא דלוק. יהיה טוב שהוא לא יהיה רועש מספיק כדי להפריע לשחק / לעבוד. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אני לא סגור על איך, אז לא. 7. האם הא…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב חדש שישמש אותי בעיקר לצורכי NAS אבל שתהיה את האופציה להשתמש בו גם כ-HTPC. הכי חשוב לי במחשב הזה זה המארז שיהיה שקט וקריר ככל האפשר ויכלול כמה שיותר מקום להרדיסקים מצידי על חשבון הכוננים האופטיים ויהיה בעל צריכת חשמל נמוכה ככל האפשר. מבחינת הלוח אם שיהיו לו מספיק חיבורי SATA להרדיסקים ויציאה אופטית 5.1 לפחות למערכת חיצונית. יש לי כבר: הרד דיסקים, כונן אופטי, מסך, מקלדת, עכבר כך שאין צורך לכלול את זה במפרט. אם אפשר הייתי מעוניין לקבל המלצות ל-2 מפרטים שונים: 1) מפרט בסיסי ביותר בתקציב מינימאלי שיכלול כנראה את ה-G2030 של אינטל 2) מפרט מתקדם יותר עם אופציה עתידית להוסיף כרטיס מסך איכותי כך שהמעבד לא יהווה צוואר בקבוק עתידי (בטח מעבד I5) תודה רבה ל…
-
- 0 תגובות
- 823 צפיות
-
-
שלום לכולם!! אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי לבחור מחשב שישמש לסטודנט. מטרות עיקריות: עבודה באופיס, שרטוטים ב AutoCad ,אינטרנט,וקצת משחקים קלים(FIFAו PES בעיקר, אם התקציב אינו מאפשר זאת- ניתן להתעלם מאפשרות זו). אין צורך בציוד היקפי ולא מתוכנן OC. אין לי העדפה לחלקים ספציפים,אך יש לי העדפה לקנייה מKSP/אייבורי. בתודה מראש!!!!
-
- 2 תגובות
- 505 צפיות
-
-
מבקש את הצעותיכם למפרט בתקציב של עד 5000 ש"ח כולל ציוד היקפי (מקלדת ועכבר אלחוטיים ורצוי מאוד גם שלט IR) ולא כולל מסך. המחשב ישמש לכל מגוון היישומים. כלומר סרטים (כולל FHD), משחקים (כבדים יותר וכבדים פחות), סימולציות הנדסיות ב-MATLAB ופה ושם גם עריכת וידאו חובבנית. מבחינת חשיבות: 1) מחיר כמובן 2) שקט (מיועד לעבוד בחדר שינה) 3) יכולת עיבוד 4) כרטיס מסך (יחובר לטלויזיה ''42 FHD) 5) כרטיס וידאו 6) שלט IR 7) מארז HTPC (רצוי אך ממש לא הכרחי) 8) תמיכה ב-Wifi (בנוסף לחיבור RJ-45 סטנדרטי) הערות: 1) כרגע לא מתוכנן OC פשוט כי אין לי מושג וחצי מושג איך לעשות את זה. 2) יש לי HD חיצוני 500M של MAXTOR בחיבור USB2 ואחד נוסף של 200M של WD (לא יודע איזה דגם...) בחיבור IDE שאני מתכנן להמשי…
-
- 8 תגובות
- 864 צפיות
-
-
אהלן, אני קונה בקרוב מחשב חדש עם לוח אם ומעבד מINTEL, אני עדיין לא יודע איזה סוג אבל אני יודע ששניהם ביחד עולים 2500 ש"ח ואני מקבל אותם ב1100 ש"ח. על גביהם אני צריך להרכיב את שאר חלקי המחשב. קודם כל, מאיזו חברה רצוי לקנות? אני גר בנהריה ויש KSP באיזור אז מומלץ מהם? המחשב הקודם שלי משם ולא היו לי בעיות איתו. כמו כן, אני מעוניין לקנות מסך חדש עם תמיכה בHD.[משמע צריך גם כרטיס מסך שתומך] + TVOUT סך כל התקציב בסביבות 4000 ש"ח כולל המעבד הנ"ל זאת אומרת 3000 בערך לשאר החלקים. בעיקרון, אני לא גיימר אז אני לא צריך מחשב עם יכולות גרפיות מטורפות אבל אני מעלה עליו הרבה דברים אז בעיקרון אני צריך התמקדות על זיכרון פנימי טוב[כולל חברה ומחירים] וזיכרון חיצוני רב. תודה לעוזרים.
-
- 6 תגובות
- 678 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? רצוי לנצל את כולו על מנת להגיע לביצועים מרשימים ומחשב שיוכיח את עצמו במהירותו לאורך זמן. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? א.משחקים ממוצעים (לא מכונת משחקים מטורפת) אבל גם לא חלש מידי ב.תכני HD . ב.מאחר ויש לי שתי מסכים הרזולוציות הם: 1280*1024 והשני 720P * באיזה סוג משחקים תשחקו? Need for speed most wanted,Guitar Hero,DOOM 3 שלא יהיה כ.מ חזק מידי אך גם לא חלש מידי * באילו הגדרות תשחקו ? גבוה 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא. 4.ד…
-
- 1 תגובה
- 728 צפיות
-
-
מעבד של אינטל בלבד 2גי'גה זיכרון מינמום כל השאר יד חופשית אשמח לתגובות תודה :-)
-
- 7 תגובות
- 547 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה אני מעוניין לשמוע הצעות בנוגע למפרט מחשב שהמטרה העיקרית היא GAMING מטורף ברמה גבוה ככל שניתן בתקציב של 4500 שקל! פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב? התקציב הוא 4500 שקל(ללא חריגה) לתשלומים 4-5 2. מטרות המחשב?עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים כבדים מאוד בעלי גרפיקה גבוה ,צפיה בסרטים,הורדות 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא אני לא צריך ציוד היקפי כלל! 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד?כן אני מעוניין במחשב שקט שלא יעשה רעש ונושא העיצוב שלו חשוב …
-
- 4 תגובות
- 736 צפיות
-
-
היי, במדריכים יש מפרט לגימינג שהוא 3.9 אלף, עכשיו אני צריך מחשב נטו למשחקים ב3 אלף, לא כולל מסך, יש לי מסך 17 אינץ שאני אשפר אחרי זה, לא כרגע בגלל בעייה בכסף, ככה שרק מחשב בנתיים, גם לא צריך רמקולים כי יש לי כבר טובים. נטו המחשב עצמו, הכי טוב שאפשר להשיג בסכום שלי, בבקשה רק אנשים שבאמת מביאים במפרטים ויודעים לחבר אותם יחד שיווצר משהו טוב. תודה לעוזרים 1)3000 שקל 2)גימינג- כרגע רזולוציה 17* אבל אני בעיקרון מתכוון לשדרג ל21 או משהו..... משחקים? החדשים... אני מקווה לשחק בהגדרות כמה שיותר שהמחשב יתן לי מן הסתם, למה להתפשר אם אפשר יותר 3)לא. נטו הקופסה. 4)חוץ ממה שאמרתי אני צריך מחשב חדש! 5)לא משנה הרעש, העיקר שיהיה טוב! 6)לא מבין מה זה אוברלוק. 7)ללא מערכת הפעלה. 8)כל חנות …
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה מפרט שמיועד למשחקים בעיקרון כמה שאפשר ושיהיה עם מעבד אינטל.. תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 625 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכול! רק שיפעל טוב לתקופה ארוכה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (כמו אסיסיין קריד) עבודות אינטרנט במיוחד (מחשב ביתי) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? דיסק קשיח. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק? מזה??? 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (א…
-
- 4 תגובות
- 793 צפיות
-
-
בקשה.... יצירת מפרט למחשב על לפתיחת שרתים עד ב16 אלף שקל
-
- 9 תגובות
- 887 צפיות
-