ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,400 דיונים בפורום זה
-
שלום לכם, אני צריך מפרט שרוב השימוש בו יהיה לאינטרנט/משחקים/צפיה בסרטי HD. אני יודע שאני אולי מבקש כאן יותר מאשר אני מציע מבחינה כספית, אבל אני אשמח אם תוכלו לבנות לי מפרט שיתאים לשימושים האלה. תקציב - 2000 ש"ח. אין צורך בציוד הקפי ובכונן CDROM. חנות - רק KSP. אני אמור לקנות את המחשב היום ליום הולדת של אחי הקטן =] המון תודה לכם!
-
- 9 תגובות
- 815 צפיות
-
-
שלום! קצת היסטוריה גיזרתית - בעבר הייתי סטודנט והיה לי מקבוק פרו (שאני מוכר) ששימש אותי גם כמחשב נייד וגם כמחשב גיימינג. מצבי השתנה. כעת אני מחלק את זמני בין 2 מחשבים - מחשב netbook שממנו אני כותב עכשיו ומחשב נייח לגיימינג (בלבד) שיבוא עלינו לטובה. למרות השינוי במצבי, אני עדיין מחפש מחשב בקייס קטן ונייד שאוכל לקחת מאתר לאתר. ופה האתגר הבנתי שיש סוג של קלאסס מארזים למסיבות רשת שנועד להיות נייד, חזק, מאוורר, בילט אין עם ספק טוב ועם מספיק מקום לכרטיס מסך טוב. אחד מהם הוא ה- GTR Tech GT3, אחר הוא Armor כלשהו של Thermalrake... אני בטוח שיש עוד שאני לא מכיר. הבעיה היא שאני גם לא ממש מכיר מקומות שמוכרים אותם בארץ. לגבי ציוד נלווה - אני אצליח להתארגן עליו כבר לבד המסך א…
-
- 42 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
כמה אילוצים בנוסף: 1. צורך בקנייה מהאינטרנט(אני חייל נטחן וההורים שלי לא מבינים בזה כלום אז צריך ניצול זמן מקסימלי). 2. העדפה למעבד עם ארבע ליבות - נראה לי שזה יהיה יותר יעיל לעתיד(ואם אני טועה, תקנו אותי) אני משתמש במחשב לשלושה דברים: אופיס, אינטרנט ומנג'ר(שנראה לי נחשב משחק קל, לא?) יש לי רשיון חוקי של ווינדווס XP PRO אז רק אם צריך משהו אחר.....אם לא אפשר להוריד את המערכת הפעלה מהתקציב. זקוק להרכבה, שקט לא חשוב לי יותר מדי אני מחליף מחשב פעם בכמה שנים טובות, זאת הסיבה שנראה לי שמעבד עם ארבע ליבות יחזיק לי ליותר זמן, ולפי הרבה מחירים ראיתי שהתקציב הזה אמור להספיק לי. תודה מראש!
-
- 9 תגובות
- 759 צפיות
-
-
שלום, אני סטודנט למדעי המחשב וזקוק למחשב חדש, בתקציב לא גדול, עבור צרכי לימוד ועבודה בלבד. הדרישות העיקריות שלי הם הרצת התוכנות הבאות: פוטושופ, visual studio, vmware. למרות הדרישות המעטות, עבודה שקטה של המחשב ואמינותו הם פרמטרים חשובים עבורי. יש לי היום מחשב ותיק של DELL, שלצערי לא מסוגל לתמוך ב vmware וזאת הסיבה העיקרית בגללה אני משדרג. אני לא זקוק למוצרים נלווים כמו מסך, מקלדת וכו', והתקציב, כפי שציינתי בנושא, הוא עד 2000 שח, כאשר המטרה היא שיסתכם בכמה שפחות. מודה מראש למשיבים
-
- 5 תגובות
- 973 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקבל בבקשה מפרט מחשב למשחקים חדשים יחסית ולעיבוד נתונים בתוכנות CAD. עם המחשב אני צריך מסך ורמקולים, אולם הרמקולים פחות קריטיים מהמחשב עצמו. להלן שאלון: 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! עד 4.5 אלף שקל, כולל כל הציוד ההיקפי האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מקסימום 5 אלף. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? תכני HD, משחקים, גרפיקה (סולידוורקס), עיבוד נתונים (ANSYS) וכדומה. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). Solid Works, Ansys, ומשחקים ב) במידה והמחשב מיועד גם/בע…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אלהן! אני זקוק למפט מחשב בעיקר למשחקים בסכום של 2500 כולל מסך דק 19 אינץ. תודה לעוזרים!!!!!!
-
- 2 תגובות
- 559 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג , תיכנות והזרמת סרטים לסטרימרים בבית -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחק -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? +\- 5 אין כלכך עדיפות ל…
-
- 1 תגובה
- 948 צפיות
-
-
שלום לכולם, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 אפשרי חריגה של 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ורק גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מ 1-10, 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל את כול התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקל יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Battlefiled 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).גודל המסך 22 אינץ והרזולציה המקסימלית היא 1920x1080 ודגם המסך הוא Benq E2200HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהה 3. האם יש…
-
- 3 תגובות
- 723 צפיות
-
-
שלום לכולם וחג שמח חבר ביקש ממני לבנות לו מחשב גיימינג שיעמוד בדרישות המומלצות של watch dogs לא הצלחתי לבנות מחשב כזה בתקציב שלו ולכן אני מבקש את עזרתכם (: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2100 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג מהתקציב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (גיימינג כבד) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המחשב מיועד לגיימינג כבד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. (watch dogs, battlefield 4, Dayz (standalone -מהי הרזולוצי…
-
- 2 תגובות
- 855 צפיות
-
-
היי, אשמח לקבל את עזרתכם במפרט העונה לדרישות הבאות: תודה רבה מראש לכולם 1. מה התקציב המקסימאלי? כ5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? בהתאם למפרט. אם יותר מומלץ לחסוך מתוך שיקולים כאלה ואחרים (כמו יעילות וכו) אז למה לא. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח במידה ויש הצדקה \ מומלץ. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודות משרדיות לא מורכבות מידי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעיקר משחקי…
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
ההיתי רוצה גם בבקשה מפרט לעד 5000 ש"ח בנוסף התנאי שצריך להיות הוא שכול החלקים זה מ KSP (לא להכנס בבקשה לדיון על למה זה ככה , חבל, וכו ... תודה מראש) בעלויות לפי האתר שלהם בלבד! 8 גיגה זיכרון! כונן SSD 80 גיגה של אינטל! ובנוסף כונן 1 טרה של WD קאוור בלק עם 64 באפר! ולא צריך צורב בהצעות זה צריך להיות ככה בשתיי ההצעות. תודה מראש לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הרכבתי מפרט בעצמי אבל אין לי מושג אם הוא טוב זה אחד ושניים הוא יצא לי קצת יקר.. אם אתם רואים אופציה לחסוך שם טיפה איזה 200 ש"ח זה יכול להיות טוב תודה רבה לעוזרים
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? בגדול האזור זה 5-5.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף להוציא את המקסימום באזור הזה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? נגיד עוד 200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.BF3 DIABLO 3 וכל החדשים שיצאו.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 40" FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות , רמקולים ועוד)? לא …
-
- 2 תגובות
- 780 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך בבקשה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 10% 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?שימושים ביתיים רגילים וגיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. TOTAL WAR ROME 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) לא יודע -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא יודע 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום ג…
-
- 0 תגובות
- 959 צפיות
-
-
שלום חברים, מזה כמה זמן כבר בקשתי עזרה והתייעצות לקניית מחשב חדש, אבל עד היום לא יצא, אני מקווה שבזמן הקרוב יצא לי להזמין מחשב ולכן רציתי להתייעץ אתכם פעם נוספת. אשמח אם תוכלו לייעץ ולעזור. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מקסימום בעד 100ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המשחב מיועד לשמש למשחקים בעיקר החדשים שיצאו, כמובן בצורה הטובה ביותר שאפשר להריץ אותם על פי התכנון…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, בעקבות סדרה של הפסקות חשמל באזורי, חוסר באל-פסק וספק ג'נרי זול אני שם לב שהמחשב שלי מתחיל לגסוס (היום לקח לי כשעה להדליק אותו עד שהספק הסכים לעשות ג'סטה ולתת מכה). המחשב שירת אותי נאמנות במשך 5+ שנים, נקנה ב-Ivory ולמען האמת עשה בעיות מהיום הראשון (מסכים כחולים, שתי כרטיסי מסך שנשרפו וכו'). למרות שציפיתי להחליף אותו רק בעוד כמה שנים למחשב יקר ורצחני, אני מבין שאין ברירה וכבר נמאס לי לנסות לתקן אותו להחליף רכיבים על כן אני צריך מחשב בתקציב זול יחסית ועל הדרך לשפר את הביצועים. אני מתכנן לשמור את כל הציוד ההיקפי שיש לי, מסך ודיסק קשיח של 1TB שקניתי לא מזמן (ואולי במקרה הצורך דיסק קשיח נוסף של 0.5TB) - כל השאר יתחלף. מלבד הנקודות שרשמתי למטה שאתם זקוקים להם י…
-
- 6 תגובות
- 740 צפיות
-
-
שלום! אני זקוק לעזרתכם בבניית מפרט למחשב. מה אני עושה איתו? בעיקר עריכה גרפית בתוכנות דו ותלת מימד, כולל מידול ורינדורים (אהם מעבד אהם). פעם הייתי גיימר כבד ועדיין בא לי לשחק מדי פעם במשחקים החדשים שיוצאים, ממש לא חייב על הגדרות אולטרא, אבל שירוץ טוב. בין היתר אני כמובן צופה בסרטים וסדרות HD כמו כולם, אבל נדמה לי שהמפרט שאני מבקש יריץ בלי בעיה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם אפשר לחרוג ב- 200 שקל ולקבל עוד 20% ביצועים/אפשרות לשדרוג/משהו אחר שנראה לכם מספיק חשוב - לכו על זה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עריכה…
-
- 2 תגובות
- 660 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500+- שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטי בלו ריי, תכנות (MATLAB ו python), קצת VM, גלישה, א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. World of tanks, Watch Dogs, Battlefield וכל משחק חדש מעניין שיצא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ 1920*1200 -לאילו הגדרות גרפיו…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, אני מעוניינת לקנות מחשב גיימינג טוב (נייח) אני מחפשת מפרט של החלקים מהם מומלץ שיהיה מורכב המחשב (לוח אם, מעבד, זיכרון, כרטיס מסך, דיסק קשיח וכו'..) ע"פ התקציב והרצונות שלי שפירטתי פה למטה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 9000-10,000, מתאפשרת חריגה במידת הצורך/אם השדרוג מאוד שווה את זה... 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? השימוש הינו ל-גיימינג, דוג' למשחקים: VALORANT, PUBG, COD, OVERWATCH, GTAV ייתכן ויהיה שימוש בתוכנות עריכה של adobe כמו after effects, photoshop מדי פעם, אך אינו מיועד לעריכה. 3. האם יש צורך בצ…
-
- 20 תגובות
- 6.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים, ברצוני לבקש מפרט מחשב לגיימינג עד 6000 ש"ח, בניתי מפרט, יוצא קצת יקר, קשה לי להתפשר על דברים, אבל אני מקווה שתעזרו לי עם מפרט נח יותר וזול יותר. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח לכל היותר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג (תדירות גבוה מאוד) ופוטושופ (תדירות נמוכה מאוד) -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחקי הAAA האחרונים שיצאו (BF4, וכו') -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22" 1920x1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נ…
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מודה מראש לכל מי שמון לעזור אם הדרישות שלי הן לא ראליסטיות בצורה מוגזמת אז אשמח שמישהו יסביר לי איפה אני צריך להתפשר כי אני לא מאוד מבין בשוק המחשבים בתקופה האחרונה.
-
- 16 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אני מניח שבין 7-10 אלף ש״ח יהיה סביר, אשמח לגלות שאפשר לשלם פחות. ניתן לשלם מעט יותר, אבל רק אם יש הצדקה. עדיף לשלם פחות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. כרגע World of Warcraft, אך מעונין גם לנסות Overwatch, Fortnite, Pubg, Call of Duty, Battlefield, וכו׳ 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן. ניתן להניח שבונים לגמרי מאפס. ספציפית: צריך מסך, עכבר ומקלדת. רמקולים יכולים לחכות. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)…
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם, אשמח אם תוכלו לסייע במפרטים עבור הדרישה הבאה: 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל עד 6000 ש"ח, מעבר רק אם באמת שווה את זה. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, פיתוח תוכנות, וירטואליזציה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב? למשל The Witcher 3, GTA V וכו' הכוונה למשחקים כבדים יחסית. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחוב…
-
- 1 תגובה
- 989 צפיות
-