עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכול ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50-100 שקל מקסימום - רק אם זה ממש דרוש ועוזר לביצועים של החחשב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים באיכות גבוהה מאוד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: GTA V, Wildstar, GW2 ובעיקרון משחקים חדשים שיוצאים עם דרישות גבוהות יותר כמו TW3 -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע 1680X1050 אבל בעתיד הקרוב א…

2. שלום אני מעוניין במפרט למחשב לשימושים של אינטרנט, צפייה בסרטים, ושמיעת MP3. ללא OC. אני כן רוצה שתהיה יציאת HDMI ו 2 ג'יגה זיכרון DDR2. המפרט צריך להיות ללא כונן קשיח וצורב. תודה לכולכם.[br]פורסם בתאריך: 30.01.2010 בשעה 01:04:39 שכחתי לציין שהמפרט גם לא צריך לכלול ציוד היקפי ו מסך.

3. Started by Oz.,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 שקלים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת מוזיקה ושימוש ביתי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). CUBASE 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב…

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by Riquelme,

ערב טוב אני מחפש לקנות נייח לצרכי לעבודה. אז ככה השימושים העיקריים יהיו: 1.תוכנות וירטואליזציה כמו VMWARE 2.אני עורך קצת בפוטושופ (לא שימוש כבד אלה יותר בצורה חובבנית,עיצוב תמונות ואתרים) 3.השימוש האחרון הוא משחקים וסרטים (לא גיימינג כבד,שיוכל אבל להריץ את המשחקים לפחות בשנה הקרובה) מבחינת העדפות האישיות אני מעדיף את המפרט מKSPעדיף אני חייב זכרון של 8GB מעבד -I5 הארד דיסק-1TB לגבי כרטיס מסך,הלכתי לאיבוד עם כל הדגמים.אני צריך כרטיס סביר שיחזיק מעמד בכבוד שנה-שנה וחצי לוח אם-אני מעדיף של ASUS,חשוב לי שיהיה בעל 4 סלוטים לזכרון לשדרוג עתידי ויתמוך בזכרון של 1600MHZ במקרה וצריך יש אפשרות לחרוג מהתקציב עד כ-500 ש"ח תודה רבה מראש

• 4 תגובות
    • 781 צפיות
  5. Started by gk,

אני מעונין לקנות מחשב עד 2600 ש"ח עכשיו המחשב מיועד לאינטרנט אופיס וקצת מוזיקה וסרטים (מספיק לי מחשב עם לוח משולב) לא מעונין ב amd עכשיו אני צריך רק את המחשב ללא צורב או כונן תודה על העזרה

• 1 תגובה
    • 489 צפיות
  6. שלום לכולם, זקוק לעזרתכם עם מפרט לשימוש ביתי\חצי משרדי... 1. מה התקציב המקסימלי? 2700 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? רצוי לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? גלישה, עריכה (לעיתים רחוקות), צפיה בסרטים, משחקים. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). פוטושופ, אפטר, וורד ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? פיפא, COD וכד'... * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות לכל היותר 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת…

• 3 תגובות
    • 863 צפיות
  7. Started by HADARY99,

1.התקציב המקסימאלי הוא - 3000 ש"ח א.לנסות לחסוך בתקציב ב. ללא חריגה מהתקציב 2. משחקים ברמה גבוהה המשחקים הישוחקו על המחשב הם- Battlefield 4 Battlefield 3 Call of Duty ghosts and Gta להגדרות גרפיות גבוהות. 3. אין צורך בציוד היקפי 4.לא צריך לכלול מסך במפרט. 5. שקט בסולם 1-10 הוא 6 6.לא יודע מה זה Oc... 7. ללא צורך במערכת הפעלה 8. חנות מועדפת- אייבורי\KSP אזור מגורים- ירושלים 9. HDMI USB וכל הדברים החשובים ששכחתי 10.כנראה שלא יתוכנן שדרוג בעתיד אולי שדרוגים קטנים כמו- החלפת כרטיס מסך וכו... תודה לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 986 צפיות
  8. שלום חברים, חייב את עזרתכם בבניית מפרט 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב: הקלטה ועריכת סאונד, צריך שיעמוד בפלאגינים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). cubase/protools , sibelius, addictive drums2, ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אני לא משחק -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא יודע מה הרזולוציה, אבל המסך 24 אם אני לא טועה -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? …

• 0 תגובות
    • 853 צפיות
  9. מחשב פנאי הכוונה למחשב משחקים, גלישה וכ"ו. הדרישה העיקרית היא שהוא יוכל להריץ את המשחקים האלף לייף 2, דאוס אקס 2 ואם אפשר גם דום 3 בצורה נסבלת. התקציב כאמור הוא 3000 עם אפשרות לחריגה קלה למטה או למעלה (עדיף למטה ). עקרונית מה שאני צריך זה מארז, מעבד, לוח אם, זכרון פנימי, כונן קשיח וכרטיס מסך. כונן דיוידי ודיסקטים כבר יש לי כנ"ל לגבי ציוד הקפי כגון מקלדת עכבר רמקולים ומסך כמובן. גם כרטיסי רשת יש לי למרות שלא יזיק אם יהיה אחד רענן על הלוח אם. אם כבר מדברים על רענון אז הייתי רוצה לדעת גם אם זה חכם להישאר עם אותו דיוידי בן 3 שנים...אם יצויין מאיפה אוכל לרכוש את המפרט אני אשמח תודה מראש

• 1 תגובה
    • 715 צפיות
  10. שלום לכולם! 1. מה התקציב המקסימלי? 5500-4500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשרי לחסוך כמה שניתן אבל לא על חשבון ביצועים וגרפיקה (מסך איכותי וכרטיס מסך עם יחס עלות תועלת גבוה) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בעוד כ500 ש"ח אבל בעדיפות שלא. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? HD, משחקים, מוזיקה, תוכנות qaurtus, microvision 4 ,C++/C , visual c, VHDL א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה)., תדיר ופרנסה בקרוב בעז"ה. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?…

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. אני משתמש במחשב בעיקר למוזיקה, צפייה בסרטים ב-HD (מחובר לטלויזייה), מתעסק מדי פעם בעיצוב גרפי (תוכנות אדובי). חשוב שהכרטיס הגרפי יהיה חזק כיוון שאני מתכוון בעתיד ללמוד גם Rhino למידול בתלת-מימד, שהמערכת תהיה שקטה ככל האפשר. לפחות 2TB מקום לאיחסון. האם אני יכול להמשיך עם המארז הקיים שלי - Raidmax Ninja (תמונה מצורפת) גם למחשב הבא ?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמיד עדיף לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA4 FIFA 2012 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין מסך כרגע -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום ג…

• 1 תגובה
    • 601 צפיות
  13. שלום, אבקש מפרט לפי השאלון, תודה מראש לכל העוזרים 1. מה התקציב המקסימאלי?: 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?: לחסוך אם ניתן. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?: לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?: משחקים, CUBASE, תכני HD וכ'ו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): CUBASE, TRAKTOR - שימושים תדירים / אופן שימוש כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V, BF4 וחדשים אחרים על הגדרות גרפיות גבוהות ביותר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גו…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  14. אני אפתח בהקדמה קצרה - המשב הנוכחי שלי שימש אותי במשך 7 שנים והיום סיים את חייו סופית. המחשב שאני אקנה עכשיו יצטרך גם הוא לשרת אותי ל-5 שנים הקרובות לפחות. חשוב לי שיהיה מחשב שבנוי כך שיחזיק לזמן רב, אך מצד שני מאחר ולא קניתי מחשב בזמן האחרון יכול להיות שאני קצת חסר פרופורציות לגבי המחיר שנדרש למחשב כזה, לכן התקציב שהצבתי לעצמי כרגע הוא 4000 - אבל, במידה ומדובר במחיר נמוך מדי למחשב כזה ניתן לחרוג מהמחיר(לא בהגזמה פראית. עד 5000 גג). אם אני לא מבקש יותר מדי - אני אשמח אם תוכלו להציע לי מפרט באזור ה-4000, אבל לייעץ גם איזה חלק הייתם משדרגים עוד קצת וכך אוכל להחליט בצורה יותר טובה איזה חריגה לעשות מהתקציב. 1. מה התקציב המקסימלי? 4000 המחשב צריך להחזיק ל-5 שנים הקרובות ל…

• 3 תגובות
    • 745 צפיות
  15. שלום, אני צריך קופסאת מחשב (ללא מסך) עם מקלדת ועכבר שיוכל להריץ Linux Red Hat Enterprise 4. אשמח לקבל הצעה למפרט למחשב כזה. התקציב שלי הוא 700 $. תודה, אופיר

• 4 תגובות
    • 649 צפיות
  16. Started by EvilForce,

שלום, אח שלי מחפש מחשב שיעלה על הקריטריונים הבאים: -שיהיה מהיר באינטרנט וורד ותוכנות, שיהיה לו זיכרון גבוה ובכלל שיהיה מהיר, אבל אין צורך מיוחד במשחקים . התקציב הוא עד 2000 שקל, לא סלארון!....הוא רוצה p4. תודה

• 3 תגובות
    • 703 צפיות
  17. בשעה טובה וביגון קודר המחשב העתיק והמצוציין שלי הלך לעולמו כנראה סופית. מה שמחייב אותי להטריח את המומחים פה בניסיון להרכיב מחשב חדש. המחשב הוא בעיקר למטרות משחקים די כבדים (CALL OF DUTY. GTA. MAFIA 2 וכדומה. בעיקר משחקי אקשן כבדים שמחייבים כוח עיבוד רציני) ולצפייה בסרטים באיכות גבוהה שתעניק חוויה אמיתית (אולי הדרישה נשמעת קצת מצחיקה אבל במחשב הקודם שלי גם זה היה מותרות) התקציב כאמור עד 5000 ש"ח עם כוונה לחסוך במידת האפשר. אין אפשרות לחרוג מהתקציב. ומכיוון שאני משקיע על מחשב חדש החלטתי להחליף גם מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר. לגבי רזולוציה רצויה אין לי מושג ואני אשאיר את זה למומחים כאן אך שמתי עין על מסכי ה23" LED עם יחס ניגודיות של 1:1500000 ומעלה,אך כמובן שהדבר החשוב ביותר ה…

• 5 תגובות
    • 924 צפיות
  18. שלום לכולם, אני מתכנן לרכוש מחשב בקרוב ואשמח לקבל את עצתכם בנושא. רציתי לרכוש את המחשב עוד מלפני זמן מה, וקיבלתי כבר מהפורום מפרט שנראה בהחלט אטרקטיבי, אך אשמח לשמוע אם במשך הזמן שעבר אם אפשר להרכיב מפרט איכותי יותר במחיר זהה. 1. מה התקציב המקסימלי? 3000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? כמובן יש עדיפות לחסור, אבל לא על חשבון איכות ואריכות ימי הרכיבים. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים בינוניים בכובד שלהם(GTA וworld of warcraft) רזולוציה 1680x1050, וסרטים על רזולוציה זהה. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (…

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. אורח
    Started by אורח,

המחשב הוא בעיקר לתוכנות גראפיות כמו פוטושופ ועוד כל מיני תוכנות של שירטוטים וכד'.. אך גם למטרות כלליות. תקציב: 4000, אם אפשר אז עדיף מפרט מIQPC. דיסק קשיח 1 טרה. ללא ציוד היקפי.

• 2 תגובות
    • 645 צפיות
  20. בעמוד השני יש מילוי שאלון מעודכן 1. מה התקציב המקסימאלי?3600 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? במידה וניתן אז לחסוך אם יש מבצעים וכדומה, כל עוד אין פגיעה בביצועים ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?50+- 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים (בינוני), גלישה באינטרנט, עבודה משרדית (של תלמיד תיכון) וככל הנראה גם תכנות c# וגאווה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים עם דרישות כמו gta v, watch_dogs,Far cry 4,the division ובעצם כל מה שיצא ועתיד לצאת -מהי הר…

• 50 תגובות
    • 4.6k צפיות
  21. אשמח אם תוכלו להרכיב לי מפרט למשחקים בתקציב של 2650 ש"ח לא כולל מסך וציוד היקפי... אני מודע לזה שהתקציב נמוך למחשב למשחקים אבל זה התקציב ואין מה לעשות :-\ אני בטוח שתוציאו את המיטב מהתקציב למען המטרה...ויש עדיפות לכרטיס מסך כמה שיותר טוב שנכנס בתקציב... בתודה מראש נ.ב אשמח לקבל כמה אפשרויות למפרטים...תשחקו חופשי עם החלקים...

• 10 תגובות
    • 729 צפיות
  22. היי עברתי על המפרטים וזה רק עשה אותי יותר מבולבל . אני לא מבין גדול ככה שאם תתנו לי מפרט שיריץ משחקים כבדים במיוחד עם רזולוציות גבוהות , אודה לכם מאוד (קרייסיס אולי? ) התקציב גמיש .4000שח +-. יכול גם לעלות בכמה מאות שקלים . לא עושה OC חשוב לי שיענה על כל צרכי המשחקים הכבדים במיוחד . לא נעול על חנות ספציפית.אני מוכן לקנות חלקים מחנויות שונות . ללא ציוד היקפי..מסך, מקלדת, עכבר וכו'. תודה רבה מראש .

• 2 תגובות
    • 799 צפיות
  23. Started by sooliman,

. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח גג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים ומולטי טסקינג ( שאני יוכל לראות סרט HD לצרוב דיסק להוריד משהו ולעשות UNRAR.. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך 20 אינץ' רזולוצייה הכי גבובהה 1050-1680 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? ממו RPG וייריות.. * לאילו הגדרות גרפיות המ…

• 1 תגובה
    • 697 צפיות
  24. Started by R9nald0,

הייעוד של המחשב הוא למשחקים קלים ומאוד מאוד חשוב לי שהרכיבים במחשב יהיו "קרים" ככל האפשר ( כלומר, לא רוצה שום Radeon במחשב שלי ) בשביל לשמור על יציבות לאורך זמן. ציוד היקפי: לא צריך כלום פרט למסך. עדיף באיזור ה-500-600 שקל ועדיף שיהיה CRT ומתאים עד כמה שיותר למשחקים. רוצה מסך עם input lag נמוך ככל האפשר, מקווה שאפשר למצוא משהו איכותי בסביבות המחיר הזה. בכל מקרה אבקש לא לכלול את המסך בתקציב של המפרט כי אני מתכנן לקנות אותו לפחות חודש אחרי שאקנה את המחשב עצמו, התקציב הוא למחשב בלבד, אבל עדיין ארצה המלצות לגבי מסך העדפה לחברה כלשהי - כפי שאמרתי, מעדיף Nvidia על Radeon. אם הבדלי הביצועים גדולים במידה משמעותית בין שני מוצרים של שתי החברות בטווח מחירים זהה, ברור שאשקול שנית, וא…

• 9 תגובות
    • 858 צפיות
  25. שלום לכולם. רוצה לקנות מחשב למשחקים ולעבודה משרדית. יש לי כבר כרטיס מסך 1060 3GB + דיסק קשיח. 1. מה התקציב המקסימאלי? איזור 3,000 שקל. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשרי קצת לחרוג. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-300 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועבודה משרדית (אינטרנט עם כמה מסכים במקביל, לא משהו רציני). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחק PUBG, CSGO, WOT. -מהי הרזול…

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים