ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,400 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, צפייה בסרטים, משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). visual studio, windbg, procmon, wireshark, ועוד תוכנות שקשורו לכתיבת תוכנה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - פיפא, לא משהו כבד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ'(לא של הלפטופ אלא מסך נוסף),סך הכול 2/3 מסכ…
-
- 0 תגובות
- 772 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין במחשב נייד בסביבות ה3000 שקל, המחשב מיועד לעיצוב, עבודה בפוטושופ, 3Dmax. חשוב שהמחשב יוכל להפעיל ויסטה (לא חייב להיות בתנאים האופטימליים), 2GB זיכרון וכ160GB נפח הארד דיסק. אשמח אם תענו בהקדם. עריכה* התקציב עלה ל4000 ש"ח אשמח להצעות חדשות תודה על ההצעות התקציב שלי עלה ל4000 ש"ח אתם יוכלים לתת לי הצעות חדשות בהתאם? התקציב עלה בשביל שאני יוכל לקנות כרטיס מסך יותר טוב שכן יוכל להתמודד עם 3dmax
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי אני מתחיל ללמוד אדריכלות בשנה הקרובה ורציתי לבקש מפרט למחשב נייד עם יכולות גרפיות חזקות סוללה 8 או 9 תאים ושעולה בין 4000 ל 6000 שקלים הרבה המליצו לי על Dell studio או xps האם זאת בחירה נכונה או שיש משהו שמתאים לי יותר? אני קצת אובד עצות אז אני נורא אשמח לעזרה (עשיתי חיפוש לפני שפרסמתי את הבקשה הבקשה האחרונה למחשב לאדריכלות הייתה לפני שנה )
-
- 5 תגובות
- 955 צפיות
-
-
הצילו!!! השותפה המג'נונה שלי החליטה שהיא צריכה מחשב נייד חדש והיא מאיימת לרכוש באופיס דיפו או (שומו שמיים) בבאג לכן אבקש מכל מי שיכול לעזור ולהציל את המצב על ידי בניית מפרט נורמלי והמורכב בצורה הגיוני הדרישות הן כדלהלן: * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אופיס וכדומה) אינטרנט וסרטים (אין שימוש במשחקים או בגרפיקה מתקדמת) * גודל המסך: מינימום 15. גדול ככל האפשר * משקל רצוי: לא חשוב (ואני אוסיף שיהיה במשקל נורמלי, בכל זאת מדובר בבחורה במשקל רבע עוף) * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם): סטנדרטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI ושיהיה אפשר לחברו לטלוויזיה * בלוטות: אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: כ-500 ג'יגה אך הדבר …
-
- 6 תגובות
- 956 צפיות
-
-
שלום, קוראים לי גיל ויש לי ידע בסיסי מאוד בכל הקשור לנושא של חומרה אז אשמח אם לא תחסכו בפרטים... אז ככה, יש לי תקציב של 8000 שקל בשביל לקנות מחשב נייד באיכות טובה, ושיהיה ניתן לשידרוג כעבור שנה-שנתיים עם כמה שפחות חלקים להחליף(שיהיה עמיד). המטרה שלי למחשב היא בעיקר דברים חובבניים כגון: סרטים, משחקים וכדו' ככה שחשוב לי שיהיה בו את הדברים הבאים:כרטיס גרפי טוב,כרטיס מסך טוב המאפשר חיבור לטלוויזיה לראיית סרטים,מסך 15 אינץ לפחות,לוח אם עמיד כמו שכבר כתבתי,וכל שאר הדברים הנחוצים בשביל מחשב טוב... כמו שאתם רואים אני לא ממש מתמצא בכל מה שקשור לחומרה אז אשמח אם תפרטו עד לסוגים של דגמים ואיפה ניתן להשיג אותם במחיר שנקבתי. תודה מראש על העזרה!
-
- 17 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום, אני צריך המלצה למחשב חדש אחרי שהמחשב הנייח שלי מת סופית אחרי משהו כמו 10 שנים של שדרוגים זה צריך להיות מחשב חזק שיחזיק שנים עם שידרוגים של כרטיסי מסך זכרונות וכו במהלך השנים 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשרי אין לי מושג לגבי המחירים היום ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית תכני HD וכדומה.. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: COD IW, far cry 4 ,doom -א…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אם אתם יכולים בבקשה להציע לי מפרטים לגבי מחשב נייד או נייח המיועד בעיקר לתכנה SolidWorks ועוד כמה תכנות כבדות כולל הכל מהכל. תודה רבה.
-
- 2 תגובות
- 591 צפיות
-
-
שלום רב, אשמח לעזרה בהרכבת מחשב בטווח מחירים של כ-2000-3000 ש"ח: אני משתמש במחשב בעיקר לדברים הבאים: - מסמכים (אופיס וחבריו) - פוטושופ / לייטרום (ייתכן גם עריכת וידאו בעתיד כמו AfterEffects) - תיכנות (אקליפס, Visual Studio) - סרטים / סדרות ב-HD (כולל uTorrent כדי לספק את הסחורה ) אני מדי פעם משחק במשחקי מחשב אבל לא יותר מדי, ככה שהמחשב צריך להיות יכול להתמודד עם להציג משחקים בצורה סבירה, אבל לא בצורה רצינית מדי כי זה יחסית נדיר שאני משחק. (לצורך השוואה, על המחשב הנוכחי שלי היה לי את ה-On Board של NVIDIA GeForce6100 והוא סיפק את הסחורה בקטע הזה) יש ברשותי מסך 22'' רחב עם רזולוציה טבעית של 1680x1050 מקלדת / עכבר וכל שאר הציוד ההיקפי כבר קיים מלבד סאונד: אני רוצ…
-
- 5 תגובות
- 849 צפיות
-
-
שלום לכולם, בעבר פרסמתי כאן בקשה למפרט, אבל עברו מאז כמה חודשים ולצערי לא יצא לי עדיין לקנות. דברים קצת השתנו מאז אני מניח (מחירים, רכיבים), וגם הדרישות שלי. אז אני אשמח אם יוכלו לעזור לי! תודה מראש אני משתמש במחשב בעיקר לדברים הבאים: - מסמכים (אופיס וחבריו) - פוטושופ / לייטרום הייתי רוצה שהמחשב יוכל לתמוך גם בתוכנות עריכת וידאו כמו AfterEffects, Pinnacle Studio, Premiere, למרות שאם לצורך עבודה סבירה נדרשת חומרה ממש יקרה ומטורפת אז נוותר על הרעיון, פשוט כרגע על המחשב שלי שהוא AMD 64 X2 Dual Core עם 2 ג'יגה זיכרון ו-Windows 7, כל אחת מהתוכנות עריכת וידאו שהזכרתי זוחלות ברמות שלא ניתן לתאר... - תיכנות (אקליפס, Visual Studio) יכול להיות שאני אצטרך להריץ גם שרת …
-
- 6 תגובות
- 810 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכול ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50-100 שקל מקסימום - רק אם זה ממש דרוש ועוזר לביצועים של החחשב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים באיכות גבוהה מאוד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: GTA V, Wildstar, GW2 ובעיקרון משחקים חדשים שיוצאים עם דרישות גבוהות יותר כמו TW3 -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע 1680X1050 אבל בעתיד הקרוב א…
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אני מעוניין במפרט למחשב לשימושים של אינטרנט, צפייה בסרטים, ושמיעת MP3. ללא OC. אני כן רוצה שתהיה יציאת HDMI ו 2 ג'יגה זיכרון DDR2. המפרט צריך להיות ללא כונן קשיח וצורב. תודה לכולכם.[br]פורסם בתאריך: 30.01.2010 בשעה 01:04:39 שכחתי לציין שהמפרט גם לא צריך לכלול ציוד היקפי ו מסך.
-
- 5 תגובות
- 947 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 שקלים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת מוזיקה ושימוש ביתי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). CUBASE 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב…
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
ערב טוב אני מחפש לקנות נייח לצרכי לעבודה. אז ככה השימושים העיקריים יהיו: 1.תוכנות וירטואליזציה כמו VMWARE 2.אני עורך קצת בפוטושופ (לא שימוש כבד אלה יותר בצורה חובבנית,עיצוב תמונות ואתרים) 3.השימוש האחרון הוא משחקים וסרטים (לא גיימינג כבד,שיוכל אבל להריץ את המשחקים לפחות בשנה הקרובה) מבחינת העדפות האישיות אני מעדיף את המפרט מKSPעדיף אני חייב זכרון של 8GB מעבד -I5 הארד דיסק-1TB לגבי כרטיס מסך,הלכתי לאיבוד עם כל הדגמים.אני צריך כרטיס סביר שיחזיק מעמד בכבוד שנה-שנה וחצי לוח אם-אני מעדיף של ASUS,חשוב לי שיהיה בעל 4 סלוטים לזכרון לשדרוג עתידי ויתמוך בזכרון של 1600MHZ במקרה וצריך יש אפשרות לחרוג מהתקציב עד כ-500 ש"ח תודה רבה מראש
-
- 4 תגובות
- 797 צפיות
-
-
אני מעונין לקנות מחשב עד 2600 ש"ח עכשיו המחשב מיועד לאינטרנט אופיס וקצת מוזיקה וסרטים (מספיק לי מחשב עם לוח משולב) לא מעונין ב amd עכשיו אני צריך רק את המחשב ללא צורב או כונן תודה על העזרה
-
- 1 תגובה
- 504 צפיות
-
-
שלום לכולם, זקוק לעזרתכם עם מפרט לשימוש ביתי\חצי משרדי... 1. מה התקציב המקסימלי? 2700 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? רצוי לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? גלישה, עריכה (לעיתים רחוקות), צפיה בסרטים, משחקים. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). פוטושופ, אפטר, וורד ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? פיפא, COD וכד'... * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות לכל היותר 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת…
-
- 3 תגובות
- 874 צפיות
-
-
1.התקציב המקסימאלי הוא - 3000 ש"ח א.לנסות לחסוך בתקציב ב. ללא חריגה מהתקציב 2. משחקים ברמה גבוהה המשחקים הישוחקו על המחשב הם- Battlefield 4 Battlefield 3 Call of Duty ghosts and Gta להגדרות גרפיות גבוהות. 3. אין צורך בציוד היקפי 4.לא צריך לכלול מסך במפרט. 5. שקט בסולם 1-10 הוא 6 6.לא יודע מה זה Oc... 7. ללא צורך במערכת הפעלה 8. חנות מועדפת- אייבורי\KSP אזור מגורים- ירושלים 9. HDMI USB וכל הדברים החשובים ששכחתי 10.כנראה שלא יתוכנן שדרוג בעתיד אולי שדרוגים קטנים כמו- החלפת כרטיס מסך וכו... תודה לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חברים, חייב את עזרתכם בבניית מפרט 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב: הקלטה ועריכת סאונד, צריך שיעמוד בפלאגינים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). cubase/protools , sibelius, addictive drums2, ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אני לא משחק -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא יודע מה הרזולוציה, אבל המסך 24 אם אני לא טועה -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? …
-
- 0 תגובות
- 868 צפיות
-
-
מחשב פנאי הכוונה למחשב משחקים, גלישה וכ"ו. הדרישה העיקרית היא שהוא יוכל להריץ את המשחקים האלף לייף 2, דאוס אקס 2 ואם אפשר גם דום 3 בצורה נסבלת. התקציב כאמור הוא 3000 עם אפשרות לחריגה קלה למטה או למעלה (עדיף למטה ). עקרונית מה שאני צריך זה מארז, מעבד, לוח אם, זכרון פנימי, כונן קשיח וכרטיס מסך. כונן דיוידי ודיסקטים כבר יש לי כנ"ל לגבי ציוד הקפי כגון מקלדת עכבר רמקולים ומסך כמובן. גם כרטיסי רשת יש לי למרות שלא יזיק אם יהיה אחד רענן על הלוח אם. אם כבר מדברים על רענון אז הייתי רוצה לדעת גם אם זה חכם להישאר עם אותו דיוידי בן 3 שנים...אם יצויין מאיפה אוכל לרכוש את המפרט אני אשמח תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 730 צפיות
-
-
שלום לכולם! 1. מה התקציב המקסימלי? 5500-4500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשרי לחסוך כמה שניתן אבל לא על חשבון ביצועים וגרפיקה (מסך איכותי וכרטיס מסך עם יחס עלות תועלת גבוה) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בעוד כ500 ש"ח אבל בעדיפות שלא. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? HD, משחקים, מוזיקה, תוכנות qaurtus, microvision 4 ,C++/C , visual c, VHDL א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה)., תדיר ופרנסה בקרוב בעז"ה. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני משתמש במחשב בעיקר למוזיקה, צפייה בסרטים ב-HD (מחובר לטלויזייה), מתעסק מדי פעם בעיצוב גרפי (תוכנות אדובי). חשוב שהכרטיס הגרפי יהיה חזק כיוון שאני מתכוון בעתיד ללמוד גם Rhino למידול בתלת-מימד, שהמערכת תהיה שקטה ככל האפשר. לפחות 2TB מקום לאיחסון. האם אני יכול להמשיך עם המארז הקיים שלי - Raidmax Ninja (תמונה מצורפת) גם למחשב הבא ?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמיד עדיף לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA4 FIFA 2012 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין מסך כרגע -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום ג…
-
- 1 תגובה
- 612 צפיות
-
-
שלום, אבקש מפרט לפי השאלון, תודה מראש לכל העוזרים 1. מה התקציב המקסימאלי?: 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?: לחסוך אם ניתן. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?: לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?: משחקים, CUBASE, תכני HD וכ'ו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): CUBASE, TRAKTOR - שימושים תדירים / אופן שימוש כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V, BF4 וחדשים אחרים על הגדרות גרפיות גבוהות ביותר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גו…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני אפתח בהקדמה קצרה - המשב הנוכחי שלי שימש אותי במשך 7 שנים והיום סיים את חייו סופית. המחשב שאני אקנה עכשיו יצטרך גם הוא לשרת אותי ל-5 שנים הקרובות לפחות. חשוב לי שיהיה מחשב שבנוי כך שיחזיק לזמן רב, אך מצד שני מאחר ולא קניתי מחשב בזמן האחרון יכול להיות שאני קצת חסר פרופורציות לגבי המחיר שנדרש למחשב כזה, לכן התקציב שהצבתי לעצמי כרגע הוא 4000 - אבל, במידה ומדובר במחיר נמוך מדי למחשב כזה ניתן לחרוג מהמחיר(לא בהגזמה פראית. עד 5000 גג). אם אני לא מבקש יותר מדי - אני אשמח אם תוכלו להציע לי מפרט באזור ה-4000, אבל לייעץ גם איזה חלק הייתם משדרגים עוד קצת וכך אוכל להחליט בצורה יותר טובה איזה חריגה לעשות מהתקציב. 1. מה התקציב המקסימלי? 4000 המחשב צריך להחזיק ל-5 שנים הקרובות ל…
-
- 3 תגובות
- 759 צפיות
-
-
שלום, אני צריך קופסאת מחשב (ללא מסך) עם מקלדת ועכבר שיוכל להריץ Linux Red Hat Enterprise 4. אשמח לקבל הצעה למפרט למחשב כזה. התקציב שלי הוא 700 $. תודה, אופיר
-
- 4 תגובות
- 662 צפיות
-
-
שלום, אח שלי מחפש מחשב שיעלה על הקריטריונים הבאים: -שיהיה מהיר באינטרנט וורד ותוכנות, שיהיה לו זיכרון גבוה ובכלל שיהיה מהיר, אבל אין צורך מיוחד במשחקים . התקציב הוא עד 2000 שקל, לא סלארון!....הוא רוצה p4. תודה
-
- 3 תגובות
- 725 צפיות
-