ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,361 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני עוזר לחבר, סטודנט לאדריכלות בקרוב, בקניית מחשב ללימודים. קראתי קצת המלצות ואני מבין שמעבר למחשב חזק סטנדרטי (מעבד חזק, זכרון מספיק, זכרון SSD, רזולוציה גבוהה וכו') דרוש גם כרטיס גרפי בעל לפחות 1GB זכרון עצמאי, 3D class Video Card, יכולת תמיכה ב-OpenGL version 2.0 וכו' לטובת הרצת תוכנות עריכה ווידאו כמו sektch-up וכו'. המושגים של כרטיסי הוידאו פחות מוכרים לי ולא הצלחתי להתמצא בדגמים הקיימים בעלי תוספות הוידאו הנ"ל. אשמח להכוונות/המלצות על דגמים. תודה. ליאור
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב כמעט חדש עם חלקים מהמחשב הקודם ליתר דיוק: דיסק קשיח 1TB של סגייט,סטיק זיכרון 4GB Kingston ומארז. אני רוצה לקנות מארז שקט במיוחד שלא ישמיע רעש בעומס כבד במשחקים ובכללי אם לא ציינתי המחשב ישמש לגיימינג כבד בעיקר. כרגע אני עם מארז ללא חברה שמאוד מפריע לי ולא עושה לי טוב גם בנשמה כי זה על ידי. לגבי המארז כבר יש לי התלבטות מסויימת בין ה P100 של Antec או P280 וה P100 אמרו שיספק אותי או את ה Naoxina Deep Silence 2\3\4\5\6\7. חשבתי גם על ה 500R כי ראיתי שהוא ממש מרווח וחשוב לי שהמארז שאני אקנה יהיה מרווח כי במארז שלי נניח אם באתי לראות ספק כוח להוציא אותו ולהפוך אותו שברתי את הגב ממש ככה. וב 500R של Corsair הוא גדול מאוד וממש נוח, אני לא אתפשר על זה…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
מדובר בדגם 15-r208nj. אין דרייברים באתר של HP. למישהו יש רעיון? אני רוצה להתקין Win7
-
- 15 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אהלן, מעוניין בהמלצות לרכישת לפטופ - תקציב עד 3000, ניתן לקנות בארה"ב. מה אני צריך ממנו? 1. שימוש כללי. 2. סרטים (שירוצו עליו או על טלוויזיה עם חיבור HDMI). 3. עריכת תמונות בסיסית - בעיקר חשוב שיהיה מסך איכותי. 4. שיהיה באזור ה-14". תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
תקציב המקסימלי: 10,000 ₪ לנצל את כל התקציב: אפשר לנצל את כל התקציב. שימושי המחשב: משחקים ועריכת וידאו. משחקים לדוגמא: GTA V תוכנה לעריכת וידאו לדוגמא: Sony Vegas Pro 13 ,Adobe After Effects CC 2015 [*]פרטים על המסך שברשותי: רזולוציה מקסימלית: 1920x1080 מסך: טלוויזיית Panasonic מדגם TH-L42U20M גודל מסך: "42 יעד הגדרות גרפיות: מקסימליות. [*]צורך בציוד היקפי: אין. [*]צריך מפרט טכני מלא. [*]צורך בשקט: 5 [*]תכנון ל-Overclocking: אין. [*]צורך לכלול מערכת הפעלה/Office: אין. [*]צורך בהרכבת מחשב בחנות: יש צורך [*]אין צורך לקנות חלקים בחנות ספציפית, אלא לקנות בחנות שנותנת אחריות עבור החלקים. גר בתל אביב. [*]תאריך לקנייה: אין הגבלה. ברגע שיש לי מפרט טכני וחנות שאני יודע שאני יכ…
-
- 45 תגובות
- 4k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עד 12 אלף שקל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 12 אלף זה מספיק אין צורך לחרוג.. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים הכי חדשים על ultra כמו גם תוכנות עריכה כמו after effec, photoshop, cinema 4d ו vegas pro א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא מתכוון לתכנת בזמן הקרוב ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן הוא מיועד לגיימינג כבד ב 4k -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים הכי כבדים על 4k -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מס…
-
- 53 תגובות
- 5.3k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4300 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V ומשחקים חדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 24'' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת ומס…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום חברים אני צריך מחשב נייד עם מסך דיי גדול 17 אינץ לפחות שיחליף מחשב נייח בבית. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא משנה 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכ…
-
- 0 תגובות
- 865 צפיות
-
-
גיימינג כבד חברים אני רגע לפני רכישה, חייב להחליט סופית מה יותר חזק??? מעבד:intel core i5-4590 3.3GHZ 3.7. turbo LGA 1150 tray קירור למעבד:arctic cooling freezer 11 LP לוח אם:gigabyte GA B85N PHEONIX מארז:silverstone raven 01 ספק כוח:450W SFX 450-60GHS 80MM active PFC SXF to PS2 Adaptor זיכרון:Hynix DDR3 8GB 1600 כרטיס מסך: Gigabyte GTX970 4GB DDR5 GV N970XOC-3GD for MINI ITX קשיח למחשב שולחני:Seagate Barracuda 7200 14 1 TB SATA3 קשיח למחשב שולחני:Samsung SSD EVO 850 כונן אופטי anasonic DVDRW 8X 9.5mm slim shot כולל מערכת הפעלה WINDOWS 8.1 5,500 מעבד: intel core i5- 4590 3.30 6mLGA 1150 מארז : ANTEC ISK600 ספק כוח : 500W 120 MM XIGMATET XC…
-
- 0 תגובות
- 738 צפיות
-
-
שלום רב, ברצוני לשדרג את המחשב הנוכחי בכדי שיתן מענה טוב יותר לעריכת וידאו מצורף המפרט הטכני של המחשב הנוכחי. תקציב עד 2000 ש"ח תודה מראש, עפר
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב בחו''ל. הבנתי שיש חברות בארץ שנותנות שירות של חריטת אותיות בעברית על המקלדת. מישהו עשה את זה בעבר ויכול לחוות דעה? אשמח גם לקבל שמות של חברות מוכרות. הבנתי שאפשר גם להחליף את המקלדת אם קיים דגם דומה בארץ. איך זה מתבצע? תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 23.6k צפיות
-
-
היי, אני צריך עזרה בבניית מפרט לצרכי גיימינג שאני מתכנן להזמין בעוד כשבוע וחצי - שבועיים. (ללא מסך) התקציב הוא 7,000, אך ניתן לחרוג ולהגיע גם ל8,000 (לכל היותר) אם זה משתלם ושווה את זה, או פחות, כמובן. שימוש המחשב בעיקר לגיימינג (והכוונה היא למשחקים עם דרישות נמוכות ועד משחקים שדרישותיהם גבוהות), וככל הנראה המחשב גם יהיה מחובר בHDMI לטלוויזיה שתהיה בחדר. בנוסף, המסך מחשב הוא 24" בחיבור HDMI ב1080X1920 אם המידע הזה רלוונטי. אין צורך במקלדת\עכבר. מבחינת שקט, מן הסתם - עדיף שלא יהיה רועש, אבל גם לא קריטי בעיניי שיהיה שקט מדי. אין צורך במערכת הפעלה, ואין חנות ספציפית שאני רוצה לקנות ממנה. אני תלוי בהמלצות. בנוסף, כנראה שבעתיד ארצה לשים זיכרון (או שאפשר כבר עכשיו, …
-
- 0 תגובות
- 689 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) תכנות (VS ECLIPSE הרבה מכונות וירטואליות, כ-15 טאבים פתוחים בו זמנית, אופיס, קצת פוטושופ חובבני, גיימינג (משחקי רשת לא כל כך כבדים) צפיה בסרטים HD * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 עדיפות למאט * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) 1366*768 מספיק בהחלט * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? numpad * מ…
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מתקין הרבה מכונות וירטואליות על המחשב,ועליהם שרתים ESX-ים ו datastore (סימולטור) לתרגול. שמתי לב שהמחשב לא סוחב, כרגע יש לי 12GB שמחולקים 2x2 ו 4x2, ביחד יוצא 12GB. כיון שיש לי רק 4 חיבורים ,אני רוצה להוציא את ה 2x2 ולהוסיף 8x2 במקום כך שיהיה לי 24gb. עכשיו הבנתי שהלוח אם שלי לא תומך ביותר מ 16GB זיכרון ולכן אני נאלץ להחליף את הלוח אם, המעבד, והזיכרון. בקשר לתקציב, אני רוצה חומרה שנותנת את המקסימום תמורה (ביצועים) למחיר שאני משלם, כלומר שהמחיר מתחיל לעלות בלי פרופורציה מרמה של חומרה מסוימת זה בדיוק החומרה שאני לא רוצה לשלם עליה.אך חשוב לי שאני ארגיש בהבדל גדול לעומת המעבד שיש לי כרגע עם האוברקלוק שעשיתי לו (פרטים למטה) . אפשר לקחת בחשבון גם אוברקלוק לביצועים במעבד החד…
-
- 0 תגובות
- 847 צפיות
-
-
שלום למומחים. אני רוצה לקנות מחשב חדש לחמותי. היא משתמשת מעט. משתמשת בעיקר באינטרנט ובוורד. הבעיה שאיכשהו המחשב יוצא איטי. הייתי רוצה לקנות דיסק ssd, לא צריך הרבה מקום. 128 או 256 יספיק. והייתי רוצה לפחות 8gb זיכרון ועדיף 16gb (רק בשביל שלא יהיה איטי). לא צריך להגיע עם windows (עדיף בלי בשביל החסכון), לא צריך מסך. כן צריך מקלדת ועכבר. תודה רבה!
-
- 25 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
החברה מציגה מחשב חדשני בשם Sprout שכולל משטח מיוחד המשמש כצג שני - וגם מדפסת תלת-מימד שעתידה לבצע מהפכה אמיתית בשוק לכתבה: http://hwzone.co.il/hp-%d7%91%d7%97%d7%95%d7%93-%d7%94%d7%97%d7%a0%d7%99%d7%aa-%d7%9e%d7%93%d7%a4%d7%a1%d7%aa-%d7%aa%d7%9c%d7%aa-%d7%94%d7%9e%d7%99%d7%9e%d7%93-%d7%a9%d7%a8%d7%95%d7%a6%d7%94-%d7%9c%d7%a9%d7%a0%d7%95/
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכול ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50-100 שקל מקסימום - רק אם זה ממש דרוש ועוזר לביצועים של החחשב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים באיכות גבוהה מאוד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: GTA V, Wildstar, GW2 ובעיקרון משחקים חדשים שיוצאים עם דרישות גבוהות יותר כמו TW3 -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע 1680X1050 אבל בעתיד הקרוב א…
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
היי חבר'ס, שבוע טוב. סליחה על החוצפה אבל אני צריך תשובות קצת בזריזות כדי לא לפספס את ההנחות של ה4 ביולי (קונה באמריקה). אני מתלבט בין שני הדגמים שלמטה, שניהם בעלי מפרט זהה, חוץ מזה שבלנובו יש סוללה פחות גדולה, והכונן קשיח בעל 5400סלד במקום 7200סלד באסוס. המחירים זהים כמעט. http://www.microcenter.com/product/448870/Y50_156_Laptop_Computer_-_Black http://m.newegg.com/Product/index?itemnumber=N82E16834232404&cm_re=Rog_g551-_-34-232-404-_-Product
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם חשוב לי לציין שהידע שלי במחשבים לא גבוהה במיוחד, לכן אני הולך להסתמך הרבה מאוד על חוות הדעת שאקבל כאן, לפני שאני קונה מחשב חדש. קודם כל אני רוצה מחשב לגיימינג כבד נטו, משחקים כמו total war GTA V ובגדול כל המשחקים החדשים שיוצאים. חשוב לי מאוד שהמארז יהיה כמה שיותר קטן,לכן השאלה הכי חשובה שלי היא אם מארז קטן עלול להשפיע על הביצועים או לגרום להתחממות יתר/שרפה של הכרטיס מסך. כשאני מדבר על מארז קטן אני מתכוון ל silverstone raven rz01 . טווח מחירים 5,000-5,500 גג, חובה למערכת הפעלה , אופציה למארז אלחוטי של מקלדת ועכבר..פחות קריטי, ניתן לוותר על המקלדת ועכבר לטובת ציוד יותר טוב. כמה מהמפרטים שקיבלתי 1: מעבד: Intel Core i5 4460 3.1Ghz (3.3Ghz Turbo) LGA1150 Tray כמות…
-
- 14 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
https://www.pc365.co.il/compare.aspx?p=,,2800,4361 מה ההבדל בין שני המחשבים ומדוע יש הבדל במחיר ביניהם?
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חברים, אשמח לעזרה בבניית מפרט לאחי הסטודנט עם דגש על גיימינג, תכנות ויחס עלות/תועלת מקסימלי. תודה רבה ושבוע טוב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אם התועלת מצדיקה את זה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד: eclipse, visual studio ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680x1050 Fallout 4, Batt…
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
ברשותי המפרט הבא לוח אם gigabyte p35 ds3l 4gb ddr2 800 MHz Intel q6600@2.4 ghz היה עד לא מזמן סoc ל3.2ghz Ati 4870x2 תקציב 2000 ש״ח השאיפה היא להריץ asseto corsa בהגדרות הגבוהות ביותר ברזולוציית 1920x1200. האם לשדרג כרטיס מסך או ללכת כבר על מחשב חדש? בתודה מראש!
-
- 6 תגובות
- 959 צפיות
-
-
חברים שלום, יש לי מעבד של אינטל i5 4690K ושני כונני SSD: 1) Intel SSD 730 Series - 240GB 2) Anobit Genesis T25-200 200GB לכל אלו אני מחפש להתאים מפרט למחשב שישמש בעיקר למשחקים וצפייה בסרטים ומבקש את עזרתכם. התקציב שעומד לרשותי הוא כ-5K שקלים והמפרט צריך לכלול מסך 23 אינטש. 1. תקציב המקסימאלי - 5K א) לנצל עד לשקל האחרון ב) במידת הצורך (אם זה משפר משמעותית את הביצועים) ניתן לחרוג מהתקציב ב 0.5K שקלים נוספים. 2. השימוש העיקרי במחשב הוא משחקים וצפייה בסרטים (לא על מסך הטלוויזיה בסלון אלא על מסך המחשב) א) המשחקים שיהיו על המחשב הם: Fifa15/16, Battlefield 4, Battlefield HardLine, Star Wars Battlefront, Far Cry 4 וכד' -ישוחקו על מסך 23 אינטש בהגדרות גרפיות גבוהו…
-
- 0 תגובות
- 708 צפיות
-
-
היי. יש לי מחשב dell inspirion 5000, עם מעבד i7 ו8GB ראם. אני מתכוון למכור אותו ולהביא מחשב חדש. הדרישות: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) סטודנט; לפעמים אצטרך להשתמש במאטלב. הרבה אינטרנט ואופיס. צפייה בסרטים באיכות גבוהה. לא מתכוון לשחק בשום משחק מעבר לסוליטר. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3 - 15.6 אינטש. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכ…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 10% (500 ש"ח) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V, assasin's creed, Counter strike:Global offensive ועוד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני-גבוה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלד…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-