ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
יש לי מחשב נייד dell e6400 קיבלתי עם המחשב ווינווס ויסטה אולטימייט. אני רוצה לפרמט את המחשב מחדש ולהתקין את ויסטה מחדש אבל לא קיבלתי דיסק של ויסטה עם המחשב.. איך אפשר לעשות את זה בצורה חוקית? כי כרגע יש לי ויסטה חוקית.. תודה
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
המפרט אינו כולל כרטיס מסך. מה אתם אומרים? זה כדאי?
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אלף שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים מוזיקה וגלישה באינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד…
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אוקיי אני רוצה שתרכיבו לי מפרט ב2.5K חשוב שיהיה בו את הדברים הבאים: 2X1024MB זיכרון פנימי ו דיסק קשיח 250GB את הסוג של הדיסק קשיח והזיכרון פנימי אני משאיר לכם לבחור אבל שיהיה סוג טוב לא הכי טוב אבל שלא יתקלקל אחרי יומיים עכשיו אני רוצה שתרכיבו שני מפרטים : 1. שמיועד להיות בו OC 2. שלא מיועד ל OC תודה מראש
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימדי? ישמש אותי כסטודנט + לצורך עיבוד תמונות/ * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13-14 אינץ'. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) פחות משנה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? עדיפות למקלדת מוארת. * משקל רצוי? בשאיפה עד 2 ק"ג - אבל לא קריטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) מינימום 5 שע…
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מחשב בלי מסך ב4400 שקל נראה נחמד בעיקר כי הרכבתי אותו לבד תנו תגובות,הצעות,טענות,מענות,הארות והערות ;D
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אז ככה, אני מחפש שלוש קדוש שיאפשר להריץ BF3 (לא מקורי הא ). התקציב שאני נותן לסיפור הוא 2500 ש"ח, במידת הצורך ניתן לחרוג כמובן אבל עדיף רק לחסוך. המגבלות הן כאלו: ספק הכוח הוא SEASONIC 430W והוא משרת אותי נאמנה, ואני מעדיף לא להחליף אותו, אז הרעיון הוא מערכת שנכנסת במעטפת הכוח של הספק, במידה ויש דיל מטורף לספק חדש שנכנס בתקציב +- אפשר להחליף אבל ההעדפה היא להשאר עם הספק הזה. המארז הקיים הוא LANCOOL PC-K56 , אני חושב שהוא יכול להכניס את כל הרכיבים אבל אם יש סיבה לדאגה תגידו לי.. מעדיף שלוח האם יאפשר תמיכה בUSB3 אך זו לא חובה, מעדיף גם (במידה ואני הולך על אינטל) שהלוח יאפשר תמיכה בליבה הגרפית הפנימית (שוב לא חובה אבל אם זו תוספת מחיר לא משמעותית זה נחמד). מעדיף שהחנות…
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
צריך לקנות הכל השבוע, צירפתי את המפרט, החלקים בלי המחיר קיימים ממחשב קודם. יש מה לשפר או לשנות ?? [attachment deleted by admin]
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הרכבתי פה מפרט בערך ב3700 שקל, זה הגג של הגג, תגידו לי מה אתם חושבים (מיועד למשחקים) AMD athlon xp 2500 + barton (333 mhz, 512k) box cpu [536] Abit NF7-SL v2.0 nforce2 motherboard (dual ddr400, AGPx8, S-ATA, 1394, 5.1 sound, usb 2.0 [566] Kingston ddr-ram 512 pc3200 [689] WD 40gb 7200 8mb buffer ATA100 HDD [379] Asus Radeon V9600xt /TVD 128 ddr Vivo DVI [1317] Simbadda 329-4 silver 400w 2.0 usb front (2 fans included) [197] רציתי לשאול גם איך הכרטיס מסך, אם הוא שווה את ההשקעה, ואם צריך קרור נוסף חוץ מה2 מאווררים שכביכול כלולים בקייס עצמו. (עוד כמה זמן אני מתכנן לקנות עוד סטיק של 512) תודה לעוזרים
-
- 22 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן. ביומיים הקרובים יש לי מישהו שנמצא באילת ויכול לקנות לי משם נייד. אז אני ישמח אם תוכלו לענות לי כמה שיותר מהר שאוכל לקנות משם מחשב קצת יותר טוב באותו מחיר. בגדול אני סטודנט למדמח, ואין לי זמן לגיימינג לצערי חח בעיקר תכנות וסרטים, ובכל זאת אני רוצה להביא משו שיחזיק לכמה שנים. כמו כן אני מעדיף מחשבים שזמינים במלאי KSP או IVORY אילת. ואני מעדיף מחשב של DELL, למרות שלא קריטי. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) סרטים, אינטרנט, תכנות, קצת פוטושופ. *תקציב: 3-3.5K * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15' * רזולוציית המסך? לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? - * מ…
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
בקצרה: מחשב נייח בעיקר לתכנות ולגלישה באינטרנט. אפשרות הכנסה לכרטיס מסך איכותי שיידע להתמודד עם רשתות מלאכותיות. בפירוט: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500-4000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, גלישה באינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אבל לא מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת ה…
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
היי, אני מקווה שאני אצליח לאתגר גם את שועלי הפורום הוותיקים בדרישות מיוחדות למחשב נייד. בנוסף התקציב הוא סדר גודל, חריגה של אלפיות בודדות לפה ולשם הן לגיטימיות. 1. המחשב יכול להירכש בארץ, או במזרח. 2. אני צריך שהיו בו מקום לשני כוננים קשיחים - יכול לבוא על חשבון כונן אופטי. 3. זמן סוללה של לפחות 3 שעות. 4. אם יש אפשרות לקנות בלי כוננים קשיחים, מה טוב, אני מתכוון לשים בו כוננים משלי. 5. שיהיה לו ממשק ExpressCard 54. 6. תמיכה בSATA III. 7. בנוגע למשקל, עדיף פחות מ3.5 קילו, אבל אפשר להתפשר. 8. תמיכה בUSB 3 - אופציונלי. 9. גודל מסך לא רלוונטי ככ, אבל אני מעדיף מסך קטן ככל הניתן. בתודה לכל העוזרים ;D
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, מערכת ההפעלה בנוטבוק שלי 1101HA לא עולה, ניסיתי SAFE MODE, LAST KNOWN CONFIGURATION ללא הצלחה. איך משחזרים או מתקינים מחדש את מערכת ההפעלה? כמובן שאין לי דיסק או כונן דיסקים ואני מעונייין בהתקנה חוקית. תודה
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן חברים, רציתי לקבל המלצות לשידרוג או קנייה של מחשב חדש. זה הישן: הוא בן 6 שנים בערך Intel(R) Core(TM) i5-6600 CPU @ 3.30GHz NVIDIA GeForce GTX 970 Gigabyte Technology H170-D3H-CF או לקנות חדש 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6K אפשר לחרוג בעוד 500 {אפילו 1000 אם ממש שווה} 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, תכנות, ומשחקים 3. הא…
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
היי אני מעוניין לשדרג את המחשב נייד שלי לssd יש לי שאלה.ברגע שאני מחליף את הכונן הנוכחי 1t7200rpm ל250 ssd האם אני יכול להעביר את הווינדוס המקורי מאחד לשני ואיך אני מתקין את הווינדוס אחרי ההחלפה עם הקוד המקורי של הווינדוס של המחשב. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - 5,000 שקלים, עם חריגה של עד 1000 שקלים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?- גיימינג. בעיקר משחקי עולם פתוח חדשים, וגם משחקים ישנים יותר עם הרבה מודים, כמו Skyrim. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - מועדף אבל לא על חשבון המחיר. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? - לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מוע…
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן חח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי - לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט) ? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? - אפשרי, לשיקולכם. אם אתם ממליצים אני אלך על זה. 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ללא אופיס או ווינדוס, שירכיבו בחנות. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית?לשיקולכם.…
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מחפש מחשב שיכול לשת משחקים כבדים למשהו כמו 3 שנים הבאות על רזולוציה של 1080X1650. אין צורך באביזרים חיצונים יש לי כל מה שאני צריך. תודה מראש.
-
- 23 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום! אני חושב לקנות את המחשב הבא (Lenovo IdeaPad 300-17 80QH000AIV): http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=916115 מה דעתכם? מישהו שמע עליו דברים טובים/רעים? מישהו התנסה ויכול לשתף? אגב, שמעתי דברים נוראיים על שירות הלקוחות של לנובו בארץ, ודברים טובים יותר על זה של דל. האם זה אכן כך? תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
תודה לעונים, מראש. המפרט לקוח מאייבורי שם תתבצע הקנייה : 0. מארז מהודר עם USB קדמי ואחורי 1. לוח אם ל AMD Athlon 64BIT עם Pci-Express ,תוצרת MSI דגם RS480M2-IL 2. מעבד AMD Athlon +300064Bit Socket 939 עם ליבת Venice 3. זיכרון 512MB DUAL DDR 400MHZ - איזה חברה לדרוש ? 4. כרטיס מסך Ati Radeon X300SE upto 128MB?(משולב) כולל חריץ הרחבה Pci-Ex 5. דיסק קשיח 160GB 7200RPM SATA 8MB - איזה חברה לדרוש WD ? 6. צורב : Nec3540A 7. מסך : לא הוחלט עדיין. עד תקציב של 1600 ש"ח, 710T ? העלות המשוערת של כל החבילה 4300 ש"ח. השאלות לגבי המפרט, תחת ההנחה שייעודו העיקרי של המחשב הוא : אינטרנט, אופיס, סרטים, תכנות ומעט משחקים. 1. האם הלוח אם מספיק טוב ? 2. כמה רע הכרטיס מסך ? האם הוא לא מספי…
-
- 28 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
ארשום תמחשב שברשותי ..מה ניתן לקחת מימנוץץלמחשב החדש..אבקש בנוסף לקרוא תאשכול שלי טובו לענות על השאלות שהשאל כדי להגיע למחשב שלא אתחרט תודה מפרט מחשב שלי כיום: מעבד e8400 לוח אם p35 ds3l 6 גיגה ראם DDR2 800 כרטיס מסך: gtx560ti (אותו השאיר לבנתיים) לא רואה סיבה שלא ! ספק enermax liberty elt 500w (אממ ניתן להשאיר אותו? למיפרט שאפרט בהמשך או לקנות ספק חדש?) ארדיסק די חדש 1 טרה ..932GB Western Digital WDC WD10EARS-00MVWB0 ATA Device (SATA) גם אותו השאיר אין סיבה שלא! עכשיו למיפרט מחשב שאני רוצה לקנות..תנו חוות דעת להשאיר לתקן בחירה.. מעבד שברחתי Intel Core i5-4590 חוות דעת? לוח אם: MSI Z97-G43 LGA1150 (האמת שבחרתי אותו סתם כי הוא ניראה לי לעין..וגם בגלל רוב הת…
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
דודה שלי מעוניינת לקנות מחשב נייד, לצרכים המצומצמים שלה נראה לי שמתאים לה מחשב פשוט (dell i3 3521) בלי מסך מגע, אבל אני רואה שרק מוכרים מחשבים כאלו עם ווינדוס 8.1 כבר מותקן. היא לא בן אדם טכני ואני חושש שכל דבר מעבר ל-XP שהיא רגילה אליו לא יתקבל בברכה. קראתי שעכשיו יש עידכונים לווינדוס 8 ושיש גם משהו שנקרא classic shell שעונים לצרכים האלו, האם זה באמת משחזר לחלוטין את צורת השימוש של ווינדוס XP/7? אני לא חושב שהיא תשתמש בלפטופ למשהו מעבר לאינטרנט, מייל והעברת קבצים בין תיקיות, אבל חשוב לי שלפחות באלה היא לא תתקשה. האלטרנטיבה של להתקין ווינדוס 7 פחות קוסמת לי.
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי, אני בכוונה לא כתבתי תקציב בכותרת כי אני לא מעוניין בדעות של עדיף לי לקחת X כי זה יותר זול וכו'. לצורך העניין המפרט הבא לא עלה לי כסף. אני רק מעוניין בדעתכם המקצועית לגבי איזון המפרט (חלקים "חלשים" מדי בהשוואה לאחרים או ההיפך). והאם יכולה להיווצר בעיה של אי תאימות. במידה וכן יהיו בעיות במפרט (לא פיננסיות) אעדכן עם תקציב - מקווה שזה בסדר מבחינת החוקים, לא מצאתי דרך אחרת לנסח. המפרט: מעבד: Intel Core 2 Quad Q9450 2.66Ghz 12MB Penryn BOX קירור למעבד: Thermaltake V1 לוח אם: Gigabyte GA-X48-DS5 מארז: Coolermaster CM 690 Black - זמין במלאי! ספק כוח: Corsair 650TX 52A @ 12V זיכרון: G.Skill 4GB DDR2-800 DualKit (2x2GB) CL5-5-5-15 4GBPQ קשיח למחשב שולחני: Western Digital 500Gb…
-
- 22 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם ברשותי מחשב נייד מסוג סוני-ואיו,שהגיע עם מערכת הפעלה ויסטה הום פרמיום באנגלית. המחשב פעל כהלכה,התחבר לאינטרנט אלחוטי ללא כל בעיה.הבעיות התעוררו כאשר ניסיתי להתקין מערכת הפעלה בעברית,התקנתי ויסטה ביזנס בעברית,הכל בסדר מלבד זה שלא ניתן להתחבר לאינטרנט,משום מה המערכת לא מזהה את מתאם הרשת האלחוטי,שהיה ופעל לפני שינוי מערכת ההפעלה.לצערי הרב לא גיביתי את המחשב וגם לא יצרתי דיסק שיחזור למחשב וזה מתוך חוסר ידיעה. מישהו יכול לעזור באיתור הנעלם,מתאם רשת אלחוטי,או אולי דרך לשחזר את הדרייברים של המחשב,המקוריים. במנהל ההתקנים,אני מזהה כי ההתקנים הבאים לא הותקנו,המערכת לא מוצאת את מנהל ההתקן המתאים ניסיתי להוריד דרייברים של המחשב דגם sony-vaio vgn-fw21l נקנה בלונדון.מהאתר של…
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
CPU : Intel Pentium IV 3.06GHz HT 512K 533MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 3924.73 ] 1 Motherboards for Intel : Asus P4G8X Deluxe Intel E7205 Motherboard (AGPx8,Dual DDR,RAID,S.ATA,5.1 Sound,1G LAN,USB 2,1394) [ ¤ 1280.52 ] 1 Memory : KINGSTON DDR-RAM 512MB PC2100 Memory [ ¤ 1017.31 ] 2 CPU Cooling : Thermaltake Volcano 7 Plus CPU Cooler for AMD / Intel P4-478 !!! [ ¤ 118.88 ] 1 Hard Discs : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 687.17 ] 2 Cooling / Modding : Thermaltake Hardcano 6 HDD Cooling Panel [ ¤ 137.88 ] 1 Video Cards : ATI Radeon 9500 PRO 128MB DVI Retail Video Card [ ¤ 1354.28 ] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Flopp…
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-