ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,400 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם. ברשותי מחשב נייד של MSI, דגם PR600. לאחרונה פירמטתי את מחיצה C והתקנתי Windows XP SP3. כמו תמיד, לפני שאני מתחיל להתקין מחדש תוכנות שונות, אני מכניס את דיסק ההתקנה של המחשב הנייד (שהגיע יחד איתו) ומתקין דרייברים של ישומים שונים (מסך, לוח אם, חיבור אינטרנט, אודיו... ). הפעם, מסיבה לא ברורה, האודיו של המחשב אינו עובד. הצצה בלוח הבקרה באפשרויות האודיו (Sound and Audio Devices) מאשרת את תמונת המצב: "No Audio Device". הצצה בלוח הבקרה בתוכניות המותקנות במחשב (Add or Remove Programs) מאשרת, שהדרייברים אכן מותקנים במחשב. הצצה ב- Device Manager חושפת מספר התקנים עם סימן קריאה צהוב, אך אף אחד מהם אינו קשור לאודיו. ניתן גם לראות, שכל רכיבי האודיו מותקנים שם כראוי. ראוי…
-
- 1 תגובה
- 672 צפיות
-
-
קניתי מחשב inspirion 3537 של דל עם מעבד I7 וכרטיס מסך radeon 8850m יש לי בעיה שאני פותח את המסך אז הוא לא נדלק בחזרה והמנורות של המחשב עובדות רגיל. יש לי אותה בעיה שהמחשב לא מתעורר ממצב שינה. ניסיתי להתקין דרייברים חדשים לכרטיס מסך של raden וגם לכרטיס מסך הבנוי של intel iris 4400 הבעיה לא נפתרת וממש מעצבנת למחשב חדש. אגב אני משתמש בוונדוז 8.1 חוץ מהבעיה הזאת המחשב עובד מצוין גם במשחקים כבדים אז אני לא חושב שזאת בעיית חומרה דווקא
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי נייד של סוני חדש כאשר אני עובד ללא כבל רשת הכול עובד תקין , ברגע שאני מחבר כבל רשת לנייד וגולש באינטרנט אחרי כמה זמן המערכת נופלת למסך כחול מה יכול להיות תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 738 צפיות
-
-
שלום, לחבר שלי יש מחשב נייד מדגם Gigabyte w566n וכרטיס מסך nvidia gforce 8400m gs. הוא נתקל בתופעה הבאה (ראו קישור): http://i.imgur.com/gKRob.jpg הוא ניסה להתקין את הדרייברים העדכניים של nvidia וכמובן שזה לא עזר. כמו כן הוא מדווח שזה לפעמים מרצד. בנוסף לפעמים בניסיון להעלות את חלונות הוא נתקע באמצע ורק לאחר המתנה מסויימת (כאשר המחשב כבוי), ניתן לשוב ולהדליק את המחשב מחדש. עושה רושם שהכרטיס מסך נדפק מהחום ואולי עוד כמה דברים. מה כדאי לו עוד לבדוק לפני שהוא שולח אותו למעבדה? ולאילו מעבדות אמינות כדאי להפנות אותו עם המחשב הנ"ל? תודה.
-
- 6 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום חברים. אצל אחד העובדים בארגון אצלנו יש את המחש הנייד שציינתי, התחילו אצלו מסכים כחולים היום בלי שהוא יודע להגיד אם עשה שינוי כלשהו במחשב. הבעיה שהמסך הכחול מופיע לפחות משניה ונעלם כך שאני לא מספיק לראות על מה הוא מצביע,ואז המחשב שוב מאתחל את עצמו עולה ה BAR של הוינדוס,מסך כחול לשניה,ושוב מאתחל ככה בלופ אינסופי. לכן אני גם לא יכול להיכנס ל event log ולראות בעיות חומרה. גם כאשר נסיתי להיכנס במצב בטוח אותה בעיה קרתה. נסיתי להריץ בדיקה אוטומטית של הזיכרון, לא נמצאה בעיה. הרצתי תיקון אוטומטי לדיסק גם לא מצאה בעיות. אי אפשר לעשות שחזור מערכת כיוון שאין נקודות לשחזור. אני עכשיו מוריד אימיג' כדי לפרמט את המחשב בתקווה שזה משהו תכונתי ול…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב, מזה זמן המחשב בין אם בזמן ביצוע פעולה ובין אם במצב ביניים, פועל ע"פ הPERFORMANCE בTASK MANAGER במצב מקסימלי של 100% (מה שמאט את זמן התגובה וגורם להתחממות מתמדת) האם יש פיתרון לבעייה? האם פירמוט הוא הצעד המתבקש? השימוש בזיכרון הפנימי נע בין 250-400 מתוך 700+ תודה ליאור.
-
- 8 תגובות
- 787 צפיות
-
-
בס"ד קודם כל אני רוצה לציין שקראתי גם בפורום הזה וגם בפורומים אחרים שאלות ותשובות בנושא הזה אבל לא היה מענה ספציפי בנוגע לבעייה שלי. הגדרת בעייה: התקנתי על המחשב הזה win 7, ולאחר זמן מה שמתי לב שכשהמחשב מוגדר במצב 'שינה' (לא מצב 'מצב שינה' שזה שונה) אז במקום לשקוע בתרדמת מסויימת הוא פשוט נכבה לגמרי בצורה שכאילו כיבו אותו בפתאומיות (כי אחרי שאני מפעיל אותו בחזרה עולה החלון המפורסם שאומר לי לבחור: מצב בטוח,מצב בטוח עם רשת, הפעלה רגילה). יש לציין שכאשר אני מגדיר לו מצב 'מצב שינה' הוא מבצע מצב זה כראוי - מכבה את המחשב כהלכה ולאחר הפעלה מביא אותי למצב הקודם. הערה: המחשב נייד בא עם win vista. יש לי חשש מסויים שאולי יש דברים שלא יעבדו טוב עם win 7 במחשב הזה. תודה לעוזרים וחג שמח…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כאשר אני רוצה לעבור למצב שינה המחשב עושה כאילו הוא עובר למצב שינה אך הוא פתאום פועל וכשאני פותח את המחשב לבדוק מה קרה אני מקרה הודעת שגיאה במסך שחור "windows recovery falied" ונותן לי מספר אפשרויות SAFEMODE start windows normaly וככו' אם אני לוחץ להפעיל את הWINDOWS אז המחשב עולה וכאשר אני רוצה לעשות מצב שינה הוא עושה לי RESTART כאשר אני רוצה לכבות את המחשב הוא עושה לי RESTART . אני לא יודע ממה בעיה זו יכולה להיות בהנחה שהמחשב חדש,תודה לעונים. אני צריך לכבות את המחשב מהכפתור בשביל שזה יפתר.[br]פורסם בתאריך: 22.11.2008 בשעה 13:49:46 סליחה שאני מקפיץ,אבל לאף אחד אין מושג לגבי בעיה זו ממה היא יכולה להיות?חשוב לציין שהבעיה לא תמיד
-
- 0 תגובות
- 904 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד עליו מותקנת VISTA OS לאחרונה כאשר אני רוצה לעבור למצב שינה,כלומר סוגר את המסך(close a lid)אני שומע רעש של מעבר למצב שינה אך לאחר מכן אני שומע רעש נוסף כמו RESTART והמנורה של HDD פועלת הרבה זמן כאשר אני פותח את המכסה במצב הזה מתקבל מסך שחור ולא נותר לי אלא לכבות את המחשב מכפתור המחשב.האם מישהו מכיר בעיה זו ואם כן האם זוהי בעיית חומרה או תוכנה? תודה לעונים
-
- 0 תגובות
- 666 צפיות
-
-
צהריים טובים, אחותי רכשה אתמול מחשב ultrabook של סמסונג מksp בעל דיסק קשיח ssd בנפח 128, והיום כשהדלקתי את המחשב ראיתי שיש לה רק 65.1 גי'גה פנויים מתוך 96.2 לא אמור להיות שם 128 גי'גה? ויש לציין שלא התקנו שום דבר חוץ מאופיס
-
- 4 תגובות
- 734 צפיות
-
-
אהלן, יש לי בעיה שאני מחבר את המחשב נייד שלי (studio xps 1645) לטלוויזיה שלי בעזרת כבל HDMI אז שאני רואה סרטים בין אם זה דרך הVLC או המדייה פלייר שומעים ברקע רעשים לא נעימים וזה משגע אותי.. עכשיו הבעיה לא בטלויזיה כי זה עושה לי את זה ב3 טלויזיות שונות. אשמח לעזרה תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 659 צפיות
-
-
יש לי SONY VAYO עם מע' XP, המחשב מנגן קבצי MP3 ןAVI ללא סאונד. הקובץ מתנגן אך לא שומעים כלום. הרמקולים בסדר, העוצמה בסדר וזה לא בMUTE. ניסיתי להסיר את כל המקודדים ולהתקין חבילה מעודכנת. הבעיה קיימת עם כמה סוגי נגנים. אני מצליח לשמוע קבצי MID ו WAV. נראה לי שהבעיה קשורה להגדרה במערכת. אשמח לקבל כל עזרה.
-
- 2 תגובות
- 665 צפיות
-
-
שלום לכולם, קניתי לפני יומיים מחשב נייד - dell inspiron 1520 8600m GT. היום כשחיברתי לראשונה את האוזניות שלי (sennheiser hd485) כדי לבדוק את איכות הסאונד פה בנייד ישר שמתי לב לתופעה מוזרה ביותר. רעשי רקע. עוד יותר מכך, רעשי הרקע היו של הדיסק הקשיח. כל פעם שהנורה הקטנה נדלקת פה והדיסק הקשיח עושה פעולה כלשהיא, אני שומע את הרעשים שאפשר גם לשמוע כשמקרבים את האוזן לגוף הנייד - אבל דרך האוזניות. זה נדמה לי כאילו יש מגע רופף כלשהוא בין חלקי כרטיס הקול או הג'ק של האוזניות לבין הדיסק הקשיח, כי הרעשים אינם מכאניים - זה נשמע כמו אותות חשמליים. אני ניסיתי לבדוק מאיפה זה מגיע, והרעשים האלו נשמעים גם כשהכל ב-mute. זה בטוח לא נגרם מהאוזניות כי הן בסדר גמור גם במחשב הראשי וגם במערכת הבית…
-
- 12 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
שלום אני קניתי ליפני כמה מים מחשב acer d270 ושאני רבע (בערך) סוגר את המחשב אז הוא נסגר לבד כאילו אין לו כוח להחזיק את המסך נמוך חשבתי שאולי זה בעיה וצריך לפנות לחנות מה דעתכם? האם זה ככה במחשב הזה? יש לציין שהמחשב היה מחשב תצוגה אז אולי בגלל זה ואם כן הם אמורים לתקן את זה תודה רבה לעוזרים ולכל עם ישראל
-
- 1 תגובה
- 786 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי מחשב נייד של LG E310 ( נקנה במבצע של פלאפון לפני כשנה). לפני כחצי שנה, נשבר המסך של המחשב ומאז הוא "שכב" בארון. לפני שבוע נזכרתי בו ומבדיקה שעשיתי באתרי אינטרנט שונים נוכחתי לדעת שהוא עדיין נמכר בסביבות ה3,000 - 4,000 ש"ח. לכן, החלטתי לתקן לו את המסך בהשקעה של 800 ש"ח. במעבדה, לפני התיקון, הטכנאי רצה להדליק את המחשב ע"מ לוודא שהוא תקין ומשום מה הוא לא נדלק. בקיצור, היה צריך לבצע תיקון קטן בלוח אם. סה"כ ההשקעה ( בנוסף למסך) הגיעה ל1000 ש"ח. לדעתי, סביר בהתחשב בשוויו של המכשיר. אבל כנראה שיש גם בעית סוללה: בתחילת השבוע, אספתי את המכשיר מהמעבדה. במעבדה, הטכנאי חיבר את המחשב לחשמל והוא עבד מעולה. אבל, כשהגעתי הביתה, הכנסתי את המכשיר לטעינה ושמתי לב שנורית …
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, הסוללה במחשב הפסיקה להיטען, בחלונות הוא רושם: 0% זמין, בטעינה. משהו כזה, בנוסף מהבהבת המנורה של הסוללה עם אור כתום. המחשב כאילו לא מזהה בכלל את הסוללה, אם מנתקים את החשמל הוא ישר נכבה לגמרי. ניסיתי להוציא ולהחזיר וגם להשתמש במטען אחר, יש את אותה בעיה, סוללה אחרת אין לי אז אני לא יכול לבדוק. מה אתם אומרים? מה אפשר לעשות? חייבים להחליף סוללה בוודאות או שיש משהו אחר שאני יכול לבדוק? המחשב רק בין חצי שנה איך כל כך מהר נדפקה הסוללה? תודה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ברשותי לנובו B590 עם אחריות עד למאי השנה ומותקן עליו וינדוס 7 32BIT. באופן קבוע רשום לי שהסוללה מחוברת אבל לא נטענת(כמובן כשהמטען מחובר). מה שפותר את הבעיה זה לנתק את הסוללה ולהחזיר אותה(עד לפעם הבאה) חיפשתי פיתרון ומצאתי שלהתקין את התוכנה לניהול סוללה של לנובו פותר את הבעיה, אז התקנתי אותה וגם את הדרייבר. גירסה 6.68.8 זה פתר את הבעיה לכמה ימים אבל הבעיה חזרה שוב, הסוללה מוגדרת להיטען כרגיל ולא בהפסקות או משהו כזה. לפני שאני שולח את המחשב ללנובו שימחקו לי אותו כי זה הדבר היחידי שהם יכולים לעשות, האם יש עוד פתרון? ניסיתי גם למחוק את הסוללה ממנהל ההתקנים אבל זה לא עזר. תודה רבה!
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום יש לי מחשב נייד של חברת MSI הסוללה המקורית שלי כנראה עשתה את שלה והיא נגמרת אחרי כמה דקות עבודה בוינדוס 7 שמותקן על המחשב הוא אומר שבאמת יש בעיה בסוללה. הזמנתי חדשה מEBAY וכאשר אני מכניס אותה הוא מהבהב באור אדום מקדימה במקום אור כחול כמו שצריך להיות ובנוסף אי אפשר להדליק את המחשב אם החשמל לא מחובר כלומר הסוללה החדשה לא עושה כלום. האם יש דרך לפתור את הבעיה? אמרו לי משהו בתוך המחשב שיש סוללה (לא של הלוח אם) שצריך לעשות איתה משהו. אשמח לקבל הצעות לפתרון.
-
- 1 תגובה
- 897 צפיות
-
-
קניתי מחשב נייד לפני חודש והכל עבד מצוין. מאתמול, הוא לא נדלק בלי חיבור לחשמל למרות שכשאני מדליק אותו (עם חיבור) הוא טוען שהסוללה מחוברת וטעונה במלואה... יש למישהו רעיון לפיתרון? (חוץ מלנצל את האחריות)
-
- 0 תגובות
- 566 צפיות
-
-
ברשותי מחשב נייד LG LW20 Express עם סוללה חלופית (שמתאימה לאותו דגם סוללה מקורי LB52114B), הסוללה עבדה מספר חודשים, אך כעת הלפטופ לא מצליח להטעין אותה (אור אדום מהבהב בלפטופ, במקום אור טעינה). כיצד ניתן לבדוק האם הבעיה הסוללה או במחשב ? (אין לי מחשב נוסף ו/או סוללה נוספת) תודה !
-
- 0 תגובות
- 680 צפיות
-
-
לילה טוב... המחשב שלי (HP Pavilion ZV5000), לא טוען את הסוללה. מבחינת נורית החיווי (מתחת למשטח ההצבעה)- הנורית דולקת, לפעמים מהבהבת בקצב רציף, אבל אין טעינה. הסוללה תמיד ריקה, ואי-אפשר להפעיל את המחשב ללא חיבור לחשמל. ב"מד-צריכת החשמל", לפעמים יש סמל של X על הסוללה, ולפעמים סימן של ברק בצבע תכלת עם לוכסן אחד על הסוללה. הורדתי עדכון BIOS מאתר HP, שאמור לפתור את הבעיה, אבל שום דבר לא קרה. יש למישהו רעיון כלשהו, לפני שאני קונה סוללה חדשה? תודה מראש גבריאל :-)
-
- 3 תגובות
- 736 צפיות
-
-
אהלן חברה , יש לי מחשב טושיבה satellite a-135 (קצת זקן , אבל עדיין מתפקד כמו שצריך ) ולפני יומיים הוא נפל ומאז הוא דורש סיסמה לביוס , אז נכון שיש את האפשרות לאתחל את הביוס ע"י הוצאת הבטריה שלה , אבל אין לי כל כך כ להתחיל לפרק את המשחב ולהתעסק עם הבפנוכו שלו במיוחד לאור נסיון העבר שלי עם מחשבי ם ניידים של טושיבה , אז בכל מקרה אם משהו יכול להמליץ לי על דרך אחרת לפתור את הבעיה אני מאוד אודה לו !!
-
- 1 תגובה
- 914 צפיות
-
-
שלום רב אני מנסה לפרמט מחשב של hp. יש עליו ויסטה ואני רוצה לשים עליו xp. הבעיה היא אחרי שאני מכניסה את הדיסק של המערכת הפעלה , הוא מעלה את הקבצים ואז הוא נותן לי הודעת שגיאה שהוא לא מוצא את ההארד דיסק של המחשב. למרות שאם אני יוצאת מההתקנה ונותנת למחשב לעלות רגיל , הוא עעולה בלי שום בעיה עם הויסטה. ניסיתי להתקין את ה- xp מתוך הדיסק אחרי שהמחשב עולה , זה גם לא נותן ליהוא נותן לי בעיה של חוסר תאימות. אמרו לבדוק combtibility ב- bios אבל אני לא מוצאת אופציה כזו . אמרו לי בפורום לעשות את הדברים הבאים :1.התקן דריבר SATA בהצלחה או לשנות הגדרות בביוס. לא מצאתי אופציה להגדיר sata ואין לי מושג מאיפה להוריד דרייבר ל- sata אשמח לכל עזרה נוית
-
- 9 תגובות
- 778 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד של טוושיבה וצורב pioneer dvd-rw dvrkd08a לאחרונה אני מנסה לצרוב דיסק של שירים אבל כל צריבה הוא נתקע לי באמצע אחרי כ 60 אחוז אני צורב דרך ווינדוס מדיה פליר וניסתי גם תוכנות אחרות והוא אומר לי כי הצורב תפוס ואינו זמין הצריבה נעצרת אחרי 60 אחוז ואז מופיעה ההודעה מה ניתן לעשוצת? תודה
-
- 0 תגובות
- 559 צפיות
-
-
שלום לכולם, שמי יוסי בבעלותי מחשב נייד toshiba satellite a305-6858 במחשב הנייד יש לי יציאת VGA ויציאת s-video אני מחבר כבל S-VIDEO > RCA לטלויזיה Toshiba CRT הכבל חובר כשהמחשב הנייד כבוי והערוץ בטלויזיה נמצא על ערוץ הכניסה שהכבל מחובר אליו במסך אני מקבל מסך כחול (no signal) בכל שינוי שאני מבצע במחשב FN+F5 אני מקבל שינוי במסך המחשב (שינוי רזולוציה) אך שום תזוזה מכיוון הטלויזיה חיפשתי בכל המחשב בהגדרות האפשריות ולא מצאתי זכר להגדרה של s-video אני אובד עצות כרגע כי לא הצלחתי גם למצוא לזה פתרון באינטרנט (חיפוש בגוגל) האם יש מישהו בעל ניסיון בתקלות מסוג זה עם פתרון? או אפילו מישהו עם פתרון יצירתי אני מוכן לנסות הכל כרגע תודה מראש !
-
- 1 תגובה
- 647 צפיות
-