עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. יש לי מחשב נייד עליו מותקנת VISTA OS לאחרונה כאשר אני רוצה לעבור למצב שינה,כלומר סוגר את המסך(close a lid)אני שומע רעש של מעבר למצב שינה אך לאחר מכן אני שומע רעש נוסף כמו RESTART והמנורה של HDD פועלת הרבה זמן כאשר אני פותח את המכסה במצב הזה מתקבל מסך שחור ולא נותר לי אלא לכבות את המחשב מכפתור המחשב.האם מישהו מכיר בעיה זו ואם כן האם זוהי בעיית חומרה או תוכנה? תודה לעונים

2. צהריים טובים, אחותי רכשה אתמול מחשב ultrabook של סמסונג מksp בעל דיסק קשיח ssd בנפח 128, והיום כשהדלקתי את המחשב ראיתי שיש לה רק 65.1 גי'גה פנויים מתוך 96.2 לא אמור להיות שם 128 גי'גה? ויש לציין שלא התקנו שום דבר חוץ מאופיס

• 4 תגובות
    • 726 צפיות
  3. Started by malren,

אהלן, יש לי בעיה שאני מחבר את המחשב נייד שלי (studio xps 1645) לטלוויזיה שלי בעזרת כבל HDMI אז שאני רואה סרטים בין אם זה דרך הVLC או המדייה פלייר שומעים ברקע רעשים לא נעימים וזה משגע אותי.. עכשיו הבעיה לא בטלויזיה כי זה עושה לי את זה ב3 טלויזיות שונות. אשמח לעזרה תודה רבה

• 2 תגובות
    • 647 צפיות
  4. Started by עודד א.,

יש לי SONY VAYO עם מע' XP, המחשב מנגן קבצי MP3 ןAVI ללא סאונד. הקובץ מתנגן אך לא שומעים כלום. הרמקולים בסדר, העוצמה בסדר וזה לא בMUTE. ניסיתי להסיר את כל המקודדים ולהתקין חבילה מעודכנת. הבעיה קיימת עם כמה סוגי נגנים. אני מצליח לשמוע קבצי MID ו WAV. נראה לי שהבעיה קשורה להגדרה במערכת. אשמח לקבל כל עזרה.

• 2 תגובות
    • 658 צפיות
  5. Started by Phobus,

שלום לכולם, קניתי לפני יומיים מחשב נייד - dell inspiron 1520 8600m GT. היום כשחיברתי לראשונה את האוזניות שלי (sennheiser hd485) כדי לבדוק את איכות הסאונד פה בנייד ישר שמתי לב לתופעה מוזרה ביותר. רעשי רקע. עוד יותר מכך, רעשי הרקע היו של הדיסק הקשיח. כל פעם שהנורה הקטנה נדלקת פה והדיסק הקשיח עושה פעולה כלשהיא, אני שומע את הרעשים שאפשר גם לשמוע כשמקרבים את האוזן לגוף הנייד - אבל דרך האוזניות. זה נדמה לי כאילו יש מגע רופף כלשהוא בין חלקי כרטיס הקול או הג'ק של האוזניות לבין הדיסק הקשיח, כי הרעשים אינם מכאניים - זה נשמע כמו אותות חשמליים. אני ניסיתי לבדוק מאיפה זה מגיע, והרעשים האלו נשמעים גם כשהכל ב-mute. זה בטוח לא נגרם מהאוזניות כי הן בסדר גמור גם במחשב הראשי וגם במערכת הבית…

• 12 תגובות
    • 4.4k צפיות
  6. שלום אני קניתי ליפני כמה מים מחשב acer d270 ושאני רבע (בערך) סוגר את המחשב אז הוא נסגר לבד כאילו אין לו כוח להחזיק את המסך נמוך חשבתי שאולי זה בעיה וצריך לפנות לחנות מה דעתכם? האם זה ככה במחשב הזה? יש לציין שהמחשב היה מחשב תצוגה אז אולי בגלל זה ואם כן הם אמורים לתקן את זה תודה רבה לעוזרים ולכל עם ישראל

• 1 תגובה
    • 776 צפיות
  7. שלום לכולם, ברשותי מחשב נייד של LG E310 ( נקנה במבצע של פלאפון לפני כשנה). לפני כחצי שנה, נשבר המסך של המחשב ומאז הוא "שכב" בארון. לפני שבוע נזכרתי בו ומבדיקה שעשיתי באתרי אינטרנט שונים נוכחתי לדעת שהוא עדיין נמכר בסביבות ה3,000 - 4,000 ש"ח. לכן, החלטתי לתקן לו את המסך בהשקעה של 800 ש"ח. במעבדה, לפני התיקון, הטכנאי רצה להדליק את המחשב ע"מ לוודא שהוא תקין ומשום מה הוא לא נדלק. בקיצור, היה צריך לבצע תיקון קטן בלוח אם. סה"כ ההשקעה ( בנוסף למסך) הגיעה ל1000 ש"ח. לדעתי, סביר בהתחשב בשוויו של המכשיר. אבל כנראה שיש גם בעית סוללה: בתחילת השבוע, אספתי את המכשיר מהמעבדה. במעבדה, הטכנאי חיבר את המחשב לחשמל והוא עבד מעולה. אבל, כשהגעתי הביתה, הכנסתי את המכשיר לטעינה ושמתי לב שנורית …

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. Started by Triple-z,

שלום, הסוללה במחשב הפסיקה להיטען, בחלונות הוא רושם: 0% זמין, בטעינה. משהו כזה, בנוסף מהבהבת המנורה של הסוללה עם אור כתום. המחשב כאילו לא מזהה בכלל את הסוללה, אם מנתקים את החשמל הוא ישר נכבה לגמרי. ניסיתי להוציא ולהחזיר וגם להשתמש במטען אחר, יש את אותה בעיה, סוללה אחרת אין לי אז אני לא יכול לבדוק. מה אתם אומרים? מה אפשר לעשות? חייבים להחליף סוללה בוודאות או שיש משהו אחר שאני יכול לבדוק? המחשב רק בין חצי שנה איך כל כך מהר נדפקה הסוללה? תודה

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by ModChiP,

ברשותי לנובו B590 עם אחריות עד למאי השנה ומותקן עליו וינדוס 7 32BIT. באופן קבוע רשום לי שהסוללה מחוברת אבל לא נטענת(כמובן כשהמטען מחובר). מה שפותר את הבעיה זה לנתק את הסוללה ולהחזיר אותה(עד לפעם הבאה) חיפשתי פיתרון ומצאתי שלהתקין את התוכנה לניהול סוללה של לנובו פותר את הבעיה, אז התקנתי אותה וגם את הדרייבר. גירסה 6.68.8 זה פתר את הבעיה לכמה ימים אבל הבעיה חזרה שוב, הסוללה מוגדרת להיטען כרגיל ולא בהפסקות או משהו כזה. לפני שאני שולח את המחשב ללנובו שימחקו לי אותו כי זה הדבר היחידי שהם יכולים לעשות, האם יש עוד פתרון? ניסיתי גם למחוק את הסוללה ממנהל ההתקנים אבל זה לא עזר. תודה רבה!

10. Started by etay34,

שלום יש לי מחשב נייד של חברת MSI הסוללה המקורית שלי כנראה עשתה את שלה והיא נגמרת אחרי כמה דקות עבודה בוינדוס 7 שמותקן על המחשב הוא אומר שבאמת יש בעיה בסוללה. הזמנתי חדשה מEBAY וכאשר אני מכניס אותה הוא מהבהב באור אדום מקדימה במקום אור כחול כמו שצריך להיות ובנוסף אי אפשר להדליק את המחשב אם החשמל לא מחובר כלומר הסוללה החדשה לא עושה כלום. האם יש דרך לפתור את הבעיה? אמרו לי משהו בתוך המחשב שיש סוללה (לא של הלוח אם) שצריך לעשות איתה משהו. אשמח לקבל הצעות לפתרון.

• 1 תגובה
    • 887 צפיות
  11. Started by yuvalnus,

קניתי מחשב נייד לפני חודש והכל עבד מצוין. מאתמול, הוא לא נדלק בלי חיבור לחשמל למרות שכשאני מדליק אותו (עם חיבור) הוא טוען שהסוללה מחוברת וטעונה במלואה... יש למישהו רעיון לפיתרון? (חוץ מלנצל את האחריות)

• 0 תגובות
    • 557 צפיות
  12. Started by Accounter,

ברשותי מחשב נייד LG LW20 Express עם סוללה חלופית (שמתאימה לאותו דגם סוללה מקורי LB52114B), הסוללה עבדה מספר חודשים, אך כעת הלפטופ לא מצליח להטעין אותה (אור אדום מהבהב בלפטופ, במקום אור טעינה). כיצד ניתן לבדוק האם הבעיה הסוללה או במחשב ? (אין לי מחשב נוסף ו/או סוללה נוספת) תודה !

• 0 תגובות
    • 667 צפיות
  13. Started by גבריאל וקנין,

לילה טוב... המחשב שלי (HP Pavilion ZV5000), לא טוען את הסוללה. מבחינת נורית החיווי (מתחת למשטח ההצבעה)- הנורית דולקת, לפעמים מהבהבת בקצב רציף, אבל אין טעינה. הסוללה תמיד ריקה, ואי-אפשר להפעיל את המחשב ללא חיבור לחשמל. ב"מד-צריכת החשמל", לפעמים יש סמל של X על הסוללה, ולפעמים סימן של ברק בצבע תכלת עם לוכסן אחד על הסוללה. הורדתי עדכון BIOS מאתר HP, שאמור לפתור את הבעיה, אבל שום דבר לא קרה. יש למישהו רעיון כלשהו, לפני שאני קונה סוללה חדשה? תודה מראש גבריאל :-)

• 3 תגובות
    • 724 צפיות
  14. אהלן חברה , יש לי מחשב טושיבה satellite a-135 (קצת זקן , אבל עדיין מתפקד כמו שצריך ) ולפני יומיים הוא נפל ומאז הוא דורש סיסמה לביוס , אז נכון שיש את האפשרות לאתחל את הביוס ע"י הוצאת הבטריה שלה , אבל אין לי כל כך כ להתחיל לפרק את המשחב ולהתעסק עם הבפנוכו שלו במיוחד לאור נסיון העבר שלי עם מחשבי ם ניידים של טושיבה , אז בכל מקרה אם משהו יכול להמליץ לי על דרך אחרת לפתור את הבעיה אני מאוד אודה לו !!

• 1 תגובה
    • 904 צפיות
  15. Started by navit1,

שלום רב אני מנסה לפרמט מחשב של hp. יש עליו ויסטה ואני רוצה לשים עליו xp. הבעיה היא אחרי שאני מכניסה את הדיסק של המערכת הפעלה , הוא מעלה את הקבצים ואז הוא נותן לי הודעת שגיאה שהוא לא מוצא את ההארד דיסק של המחשב. למרות שאם אני יוצאת מההתקנה ונותנת למחשב לעלות רגיל , הוא עעולה בלי שום בעיה עם הויסטה. ניסיתי להתקין את ה- xp מתוך הדיסק אחרי שהמחשב עולה , זה גם לא נותן ליהוא נותן לי בעיה של חוסר תאימות. אמרו לבדוק combtibility ב- bios אבל אני לא מוצאת אופציה כזו . אמרו לי בפורום לעשות את הדברים הבאים :1.התקן דריבר SATA בהצלחה או לשנות הגדרות בביוס. לא מצאתי אופציה להגדיר sata ואין לי מושג מאיפה להוריד דרייבר ל- sata אשמח לכל עזרה נוית

• 9 תגובות
    • 769 צפיות
  16. Started by soika,

יש לי מחשב נייד של טוושיבה וצורב pioneer dvd-rw dvrkd08a לאחרונה אני מנסה לצרוב דיסק של שירים אבל כל צריבה הוא נתקע לי באמצע אחרי כ 60 אחוז אני צורב דרך ווינדוס מדיה פליר וניסתי גם תוכנות אחרות והוא אומר לי כי הצורב תפוס ואינו זמין הצריבה נעצרת אחרי 60 אחוז ואז מופיעה ההודעה מה ניתן לעשוצת? תודה

• 0 תגובות
    • 544 צפיות
  17. Started by idf4343,

שלום לכולם, שמי יוסי בבעלותי מחשב נייד toshiba satellite a305-6858 במחשב הנייד יש לי יציאת VGA ויציאת s-video אני מחבר כבל S-VIDEO > RCA לטלויזיה Toshiba CRT הכבל חובר כשהמחשב הנייד כבוי והערוץ בטלויזיה נמצא על ערוץ הכניסה שהכבל מחובר אליו במסך אני מקבל מסך כחול (no signal) בכל שינוי שאני מבצע במחשב FN+F5 אני מקבל שינוי במסך המחשב (שינוי רזולוציה) אך שום תזוזה מכיוון הטלויזיה חיפשתי בכל המחשב בהגדרות האפשריות ולא מצאתי זכר להגדרה של s-video אני אובד עצות כרגע כי לא הצלחתי גם למצוא לזה פתרון באינטרנט (חיפוש בגוגל) האם יש מישהו בעל ניסיון בתקלות מסוג זה עם פתרון? או אפילו מישהו עם פתרון יצירתי אני מוכן לנסות הכל כרגע תודה מראש !

• 1 תגובה
    • 638 צפיות
  18. שלום! אני מנסה לצרוב דיסק DVD DL של איקס-בוקס (לגיבוי כמובן) מתוך אימג' שגודלו כ6.5 ג'יגה. אני משתמש בimg-burn, ואני צורב על לפטופ של דל מדגם XPS M1210. ומשום מה כל פעם אני מקבל את אותה השגיאה לקראת סוף הדיסק - מצורפת תמונה. (מהתמונה ניתן גם לראות שם דגם הצורב). הצלחתי לצרוב משהו כמו 3 דיסקים ללא תקלות, אבל אחרי זה כל נסיון נוסף נגמר בעוד דיסק שנדפק. ניסיתי 3 אימג'ים שונים, וגמרתי 5 דיסקים על נסיונות כושלים... אני קצת מתוסכל מהעניין, שכן הצורב הוחלף במחשב לפני כ3-4 חודשים לחדש, ועבד עד כה ללא בעיות. הדיסקים הם של silver-line, אבל הוצאתי אותם מהמשוואה, שכן 3 מתוכם כן נצרבו בסדר. מיותר לציין שריסטרטים, כיבוי כל התוכנות ברקע, חיבור וניתוק מספק כוח של המחשב - כולם לא ממש הועי…

• 0 תגובות
    • 620 צפיות
  19. Started by atila3,

ברשותי מחשב מסוג זה ולאחר שפירמטתי אותו אני שומע מהרמקולים המובנים של המחשב ומהיציאה של האוזניות לא.

• 0 תגובות
    • 577 צפיות
  20. ברשותי מחשב tablet pc fujitsu lt c 500 אשר נרכש כמשומש בארה"ב לפני כשנתיים עם מסך refurbished. אפשר לראות כאן: http://www.jksalesinc.com/catalog/product_...eaf46a8dabf5949 עד לפני מספר חודשים הכל עבד כשורה. זה אמנם מחשב ישן מאד אבל הוא מתאים בדיוק למטרותיי, במחיר אטרקטיבי, ( בעיקר ניווט 4X4 וקצת אינטרנט בחו"ל ). מסך המגע חשוב מכיוון שאני משתמש רק איתו בניווט. כעת, אין התאמה בין הנקודה שעליה אני לוחץ על המסך פיזית - ללחיצה שמראה הסמן. כמובן שעשיתי pen calibration . ללא שינוי. ( גם כשאני לוחץ על הצלב ב calibration קיימת אותה תופעה ( סמן לא במקום ) התקנתי pen driver של wacom - ללא שינוי. אודה על עזרה ברעיונות/ הפניות לבעלי מקצוע מתאימים.

• 6 תגובות
    • 940 צפיות
  21. Started by bomba90,

הזנבוק של אישתי UX31A נכבה באמצע שימוש ללא כל התראה מוקדמת. ביצעתי סטרס טסט כשהוא היה מחובר לחשמל והכל היה בסדר. ביצעתי סטרס טסט כשהוא על הסוללה והוא נכבה אחרי 1-2. אישתי מדווחת על כיבוי בצפייה בסדרות/סרטים אבל שהמחשב לא מאוד חם. קלטתי שהוא נכבה כשהמעבד היה על בערך 65 מעלות. רעיונות?

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by zidanne,

אהלן חברה , נתקלתי בבעיה די מעצבנת לפני כחודש ימים רכשתי מחשב מקנדה לפטופ של HP מיהרתי מאד אז רק בדקתי שיש לו יציאת HDMI וקניתי. במהלך הטיסה עיינתי במפרט וברוב טיפשותי לא שמתי לב למשהו מאד קריטי הרזולוציה המקסימלית של המחשב היא 1280על800 ברשותי מסך סמסונג 40" hd ready שהרזולוציה הטבעית שלו היא 1360 על 768 כשאני מחבר את הלפטופ למסך באמצעות קבל HDMI יש לי שוליים שחורים ומעצבנים כמו שחשבתי שיהיה אחרי שראיתי מהי הרזולוציה הטבעית שלו. אני קניתי את הלפטופ על מנת לראות סרטים בHD בלי שוליים אני כבר נואש חרשתי את גוגל ניסיתי Power strip הגדרתי רזולוציה חדשה והוא לא אישר לי כיוון שהכרטיס מסך לא מספיק חזק וזה בולשיט כי יש לי כרטיס readon 4200 זה מחשב חדש לגמריי עלה לי המון כסף הוא ח…

• 5 תגובות
    • 758 צפיות
  23. Started by omer-m,

אהלן, כשאני מריץ משחקים בלפטופ הוא מראה לי את המשחק רק על חלק קטן מהמסך. מישהו יודע איך לסדר את זה? הרזולוציה הטבעית של המסך היא 1440X900 והוא 14.1"

• 1 תגובה
    • 624 צפיות
  24. שלום לכולם, יש לי בעיה ביחבור הנייד לטלוויזיה דרך הHDMI. דגם המחשב: LG-RD580 (T6600, GEFORCE GT130M) דגם הטלוויזיה: LG 47LD460 FULL HD הבעיה היא שלמרות שאני מכבה את מסך המחשב ומשאיר רק את מסך הטלויזיה עובד (ומגדיר רזולוציית 1920X1080), התמונה של שולחן העבודה חורגת משטח המסך, כלומר ההתחל מעט חתוך מלמטה ומהצדדים וגם מלמעלה לא רואים הכל. דרך הVGA משום מה זה עובד בסדר רק שהתמונה טיפה נוטה לצד. למישהו יש מושג מה ניתן לעשות? ניסיתי להוריד רזולוציה אחת לאזור ה1700X900 אבל אז התמונה הייתה קטנה משטח הטלוויזיה (משום מה זה לא מתאים את עצמו לגודל המסך). אשמח לכל עזרה - תודה, עידן. נ.ב: אם טעיתי בבחירת הפורום אבקש להעביר לפורום הנכון. שוב תודה.

• 1 תגובה
    • 646 צפיות
  25. שלום..אני מעוניין לקנות נייד של אסוס אך יש לי בעיה שאני לא יודע איפה הרמקולים ממוקמים בדגם מסויים, אני יודע שבדגמים מסויימים הם ממוקמים מתחת למחשב וזה לא טוב לי כי זה יצור לי בעיה בסאונד במיוחד כשאני לפעמים מניח את המחשב על כרית. אני מעוניין בדגם הזה https://www.pc365.co.il/product-17160-Asus_X507UA_EJ002T איך אדע איפה הרמקולים שלו? יוטיוב לא ממש עזר לי כי זה דגם ספציפי שהוא שונה ממה שיש בחו'ל, וגם שום מוכר אחד לא ידע לענות לי.

• 3 תגובות
    • 796 צפיות

דיונים חדשים בפורומים