ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
אוקיי,דבר ראשון,אני כבר ממש לא יודע מה לעשות וממש אודה למי שיוכל לעזור. דבר שני,אני אידיוט,למה?ככה... 1.קניתי לנובו S10E עם XP שמותקן עליו ועם כל הדרייברים,רציתי לנסות את WIN 7 אז פרמטתי את הכונן והתקנתי את 7. לפני הפרמוט,היתה אפשרות לrecover אוטומטי בלחיצת כפתור בהדלקת המחשב מבלי צורך בדיסקים (שחזור מחדש של כל ההתקנה של הווינדוס) עכשיו - לא פירמטתי את מחיצת הRecovery,היא מוסתרת ולא נגעתי בה. דבר נוסף - לפני שפרמטתי את הכונן עשיתי גיבוי גם בגוסט וגם בDrive image xml. 2.אחרי הפרמוט והתקנת WIN 7,נעלמה לה האופציה לRecovery. נסינות שחזור בגוסט ובDrive image xml לא צלחו. בDrive image xml אני לא מצליח לשחזר ומקבלת הודעת שגיאה "target partition must be at least the size of the o…
-
- 0 תגובות
- 652 צפיות
-
-
המקרה שהיה כך היה: השארתי את המחשב עובד על בטריה עש שנגמרה ממש (המחשב ממש נכבה). מאז , הבטריה נטענת רק עד 20% בערך חצי שעה. למרות שאני רואה במוניטור שהיא לא טעונה עד הסוף , הבטריה לא נטענת ל 100%. לפני המקרה הזה אגב לא הייתה בעיה. הייתי עובד על בטריה (לא עד הסוף) מטעין בשעת הצורך וזה היה נטען עד הסוף. המחשב , אם זה משנה , DELL Inspiron 1525
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לידידה שלי מחשב ישן ממש של IBM מהסדרה העסקית השינה מאוד שלהם פתרום הוא החליט לנעול את עצמו. הכוונה שמדליקים את המחשב עולה כמו מנעול ומבקש ססמה. הביוס נעול פתחתי את המחשב הוצאתי את הסוללה (הליטיום הקטנה) מתוך כוונה לאפס את הביוס אבל כלום המחשב שוב עולה ומראה שהוא נעול. למשהו יש רעיון מה אפשר לעשות?
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני בעליו של Dell vostro 3550 עם כרטיס מסך ati 6630m מעבד I5 וסוללה של 9 תאים (בקיצור הגרסא הכבדה יותר של ווסטרו) כל הדרייברים שלי מעודכנים וכך גם התוכנות והביוס. כאשר הלפטופ מחובר לחשמל הוא עובד מעולה. כאשר הוא עובד על סוללה (גם אם היא מלאה) הוא פשוט מתקע, אני חווה לאגים הזויים של מספר שניות גם כאשר אף תוכנה אינה רצה ברקע, פיקים רנדומליים וקיצוניים במעבד. המחשב עבר דיפראג ובדיקת תקינות זיכרון ראם, וגם הטמפ' שלו סבירות לחלוטין. כמו כן בדקתי את הבעיה תחת כל תוכניות ניהול המשאבים (מצב חיסכון, מאוזן וביצועים גבוהים). בדקתי כאשר הוויפיי כבוי וגם הבלוטות ועדיין יש את הלאגים האלה (כמובן שהכל נבדק כאשר הכרטיס מסך החיצוני כבוי כי כאשר אני על סוללה אין לי צורך בו). האם מישהו נתקל …
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מחשב נייד של דל הייתי בחול בסופ"ש משום מה המחשב התחיל להתקע נתן מסך כחול ונכבה. מאז המערכת לא רוצה לעלות, אי אפש לראות את קוד השגיאה במסך הכחול כי הוא ישר עושה ריסטרט. האפשרות הכי קלה היא לעשות פורמט ולהתקין מערכת הפעלה מחדש, הבעיה שלי היא כזאת שיש לי חומר של המכללה על המחשב אז פירמוט ירד מהפרק. יש דרך לחבר את הארד דיסק של הנייד למחשב הנייח , להעביר את המידע ואז לפרמט? או שיש פתרון אחר? אשמח לעזרה כמה שיותר מהר, אני מחר חוזר ללימודים. לא ידעתי בדיוק איפה לפרסם את זה, אז פירסמתי פה ובתמיכה טכנית, במידה וזה לא טוב מנהלים בבקשה למחוק וסליחה מראש. תודה אור.
-
- 2 תגובות
- 934 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי בעיה עם מחשב dell vostro 1014. ככל הנראה הבעיה היא בדרייבר, אני לא מצליח לעשות שימוש בהתקן הבלוטות' של המחשב. ניסיתי לעדכן דרייבר אך ללא הועיל. אשמח לתשובה מאור [attachment deleted by admin]
-
- 0 תגובות
- 723 צפיות
-
-
שלום, לפני חודש נוצרה לי בעיית גלישה באינטרנט. יש אי יציבות בחיבור וזה גורם לבעיות רבות, הדפדפנים נתקעים (כרום ואקפלורר) הDROPBOX מסתנכרן לאט ועוד רבות. יש לי inspiron 14z 5423 כרטיסי רשת: Dell Wireless 1703 802.11b|g|n (2.4GHz) Qualcomm Atheros AR8162/8166/8168 PCI-E Fast Ethernet Controller (NDIS 6.30) [h=3] מה ניסיתי?[/h]* בדיקה של כל הרכיבי תקשורת דרך האתר של DELL *התחברות לרשת דרך כבל ETRNET *התקנת דרייברים של כל הרכיבי תקשורת דרך האתר של DELL *שחזור שלך המערכת 3 שבועות אחורה ( בוצע לפני שבוע). כל אלה לא פתרו את הבעיה את הבעיה. (מצורף מצב הPINGים לפורום הזה). בבקשה עזרה.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, לפני כחודש רכשתי מחשב DELL STUDIO 1555 עם הכרטיס מסך של ATI 4570, התקנתי עליו את מערכת ההפעלה WIN7 ואחרי זה התחלתי להתקין דרייברים, שאותם אני הורדתי מהאתר הרשמי של DELL, כל הדרייברים הותקנו כתיקנם חוץ מהדרייבר של הכרטיס מסך, הוא פשוט לא נפתח, אני לוחץ על הקובץ והוא אומר לי שיש שגיאה... האם יש פה עוד מישהו שנתקל בדבר דומה או מישהו שיכול לעזור לי? תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. הסתדרתי עם הפרמוט והתקנה של ה DELL VOSTRO של ידידה שלי אבל יש לי בעיה אחרת. נכנסתי לאתר של DELL והורדתי דרייברים של ה VOSTRO A860 והכל הותקן כמו שצריך פרט ל NETWORK CONTROLLER שעושה לי בעיות ובלעדיו אין רשת אלחוטית. זה מה שהוא רושם לי כשאני מנסה להתקין : No Compatible hardware found. The software you are attemting to install is not supported on this system. The software will not be installed. Setup will now exit. המערכת היא ויסטה 32 ביט ובאתר דל רשום שזה מתאים לויסטה. ניסיתי גם compatibility mode ולא עזר. חייב את הדרייבר הזה , ואשמח אם מישהו יעזור לי בכך במהירות האפשרית. תודה
-
- 1 תגובה
- 761 צפיות
-
-
שלום לכולם! יש לי מחשב נייד של SONY VAIO VGN-TZ91S הוא נקנה בחו"ל לא על ידי ומתברר בדיעבד שהוא היה מיועד לשוק היפני במקור. בכל אופן היה עליו מערכת ויסטה ורציתי לשים עליו XP ויש זכות במחשב הזה גם ל-XP מהעובדה שזה ויסטה עיסקי. מתברר שיש בעיה להשיג דרייברים התומכים למערכת ההפעלה של XP אלא רק ביפנית באתר שלהם שאי אפשר כמובן להבין ממנו דבר וחצי דבר. מפה לשם ניסיתי בדגמים דומים והצלחתי בעיקרון להתקין את הכל כולל פונקציות שונות למעט דרייבר אחד שנקרא התקן USB... כמובן שלא ברור לי מה זה ואין לי דרך לדעת מה ההתקן ומה לתהאים לו ניסיתי את כל מה שמצאתי ודבר לא מועיל ורק זה נשאר בודד. חיפשתי באינטרנט בפורומים ודבר לא מועיל.אשמח לעזרתכם המהירה בפתרון הבעיה הזו אולי ישנה תוכנה שני…
-
- 0 תגובות
- 529 צפיות
-
-
שלום. חבר שלי הביא לי את הלפטופ שלו , מסוג HP Pavillion DV6950ej בסיום הפירמוט והתקנת הוינדוס 7 יש לי בDEVICE MANAGER כמה דרייברים שמזוהים ככאלו שלא הותקנו : fingerprint sensor base system device base system device base system device Unknown device את הfinger print sensor הורדתי מהאתר של HP והתקנתי וזה הסתדר. מה עם האחרים? איך אני יכול לפתור את הבעיה? מה הם בכלל ?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
מדובר במחשב חדש מהניילונים שהגיע ללא מערכת הפעלה. לאחר התקנת WIN7 מתחיל התהליך המייגע של הורדה והתקנה של דרייברים מהאתר של לנובו.. אני לא מצליח להתקין דרייבר ע"מ להשתמש בכרטיס הרשת האלחוטי, וניסיתי את שתי האופציות שהיו באתר הרשמי. אם אני מחבר את המחשב עם כבל לראוטר אני כן מצליח להשיג חיבור לאינטרנט. נואשתי ואפילו ניסיתי להתקין את מערכת ההפעלה מחדש וגם זה לא עזר. ב- Device Manager תחת Other Devices יש Network Controller (שאותו אני לא מצליח להתקין..) עם סימן שאלה. עזרה? תודה מראש
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום וברכה לפני כשבועיים המחשב שלי (המפורט בכותרת) החליט לפתע כי חסר לו קובץ להפעלת חלונות XP. ניסיתי לתקן את הבעייה דרך אופציית הRECOVERY של דיסק ההתקנה אך זה לא עזר. לכן פירמטתי את הכונן וביצעת התקנה מחדש של מערכת ההפעלה. הערה: כאשר קיבלתי את המחשב ביצעתי פיצול לשני כוננים כך שכעת פירמטתי רק את הכונן של מערכת ההפעלה ואת הכונן הנוסף עליו היו שאר הדברים, לא פירמטתי ע"מ לשמר קבצים חשובים. לאחר ההתקנה, התקנתי את כל הדרייבירים שקיבלתי עם דיסק התקנה אולם מספר דברים לא עובדים כמו שצריך: א. לחצן ההפעה החומרתית של כרטיס אינטרנט אלחוטי שבק חיים. במנהל ההתקנים כתוב שהוא עובד תקין, אולם הלחצן לא מפעיל את הכרטיס. ב. קצת פחות חשוב אבל... בעת ביצוע כיבוי הופיעו לי כל ארבע האפשריות (כו…
-
- 0 תגובות
- 932 צפיות
-
-
יש לי את הדגם טושיבה satellite l310 והתקנתי עליו מערכת xp במקום הויסטה .. הבעיה שעכשיו אני לא מצליח למצוא דרייברים..... אם מישהו יכול לעזור לי אני אשמח!! תודה
-
- 0 תגובות
- 606 צפיות
-
-
היי חברים! לאחר התקנת כל הדרייברים שצורפו עם המחשב מסוג DELL 1558 מופיעים לי שני סעיפים לא מזוהים בDEVICE MANAGER שנקראים: BASE SYSTEM DEVICE. ניסיתי גם להשתמש באופציה של W7 בחיפוש דרייבר מתאים ברשת ללא הצלחה.. מישהו יודע אולי איך פותרים את העניין? המון תודה מראש לעוזרים!
-
- 16 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
חבר ביקש ממני שאני יעשה לו DOWNGRADE לXP מויסטה. המחשב הוא DV6646US. מצאתי את רוב הדרייברים אבל עדיין יש לי בעיות עם התקנת כרטיס הקול. עשיתי כל מה שרשום בשירשור הזה: http://forums11.itrc.hp.com/service/forums/bizsupport/questionanswer.do?admit=109447626+1232099281555+28353475&threadId=1168283 עדיין לא עוזר. אני מקבל הודעת שגיאה שההתקן לא מזוהה. יש סכוי שזה קשור לעובדה שהXP שהתקנתי הוא עם SP3 מובנה? אני זוכר שקראתי פעם שיש בעיה לSP3 עם מעבדי AMD.
-
- 0 תגובות
- 534 צפיות
-
-
פירמטתי והתקנתי XP SP3 על המחשב הנייד הנ"ל, המערכת עובדת, אבל במנהל ההתקנים אני רואה שחסרים לי דרייברים עבור : Audio Device on High Definition Audio Bus Mass Storage Controller Modem Device on High Definition Audio Bus Network Controller Video Controller (VGA Compatible) Video Controller אין לי דיסקים שהגיעו עם המחשב. באתר של LG מצאתי מספר דרייברים (לא כולם), אבל בלתי אפשרי להוריד אותם, ההורדה מאוד מאוד איטיות ובד"כ מתנתקת. מישהו יודע היכן אני יכול להוריד את הדרייברים שאני צריך ? האם יש חבילה/קובץ אחד להורדה שיתקין את הכל ? תודה.
-
- 15 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
היי, לאחר הרבה התלבטויות, ולאחר בחינה של המון דגמים, הגעתי למסקנה שה-XPS M1330 הוא מודל פשוט מעולה, במחיר מתאים (בארצות הברית), שנותן תמורה מעולה. הדבר היחיד שגורם לי לחשוש הוא בעיית ההתחממות שקראתי עליה פה ושם, שקיימת ספציפית בדגם הזה של הXPS. מה המצב הנוכחי של הבעייה? האם היא תוקנה? האם יש דרך פשוטה להתמודד איתה? האם בגלל הבעייה לא כדאי לקנות את המחשב? אשמח לעצות. בנוסף, האם יש חנות מומלצת באמריקה שבה כדאי לקנות את המחשב, מקום שנותן אחראיות גם בארץ כמובן?
-
- 21 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מה המצב יש לי לפטופ עם ווינדוס 7. הלפטופ בסדר עם 2 גיגה זיכרון. הלפטופ (של לנובו)עבד טוב עד עכשיו אבל פתאום התחילו לקרות דברים. אם אני סוגר את הלפטופ ופותח אותו אחרי כמה זמן המאוורר שלו מתחיל לעשות רעש חזק ואז הלפטופ נכבה. לאחר שהוא נכבה (וגם סתם ככה אם אני עושה כיבויי רגיל) ואני מפעיל אותו מחדש הוא מגיע לאיזור שהוא כותב STARTING WINDOWS ויש את הציור המתנה של 7, פתאום שומעים את המאוורר שוב עם טורים בוהים ואז הוא נכבה. לאחר מכן אני פותח אותו שוב הוא שואל אותי אם אני רוצה להפעיל את המחשב במצב בטוח, אני אומר לו להפעיל הפעלה רגילה -ואז שוב אותו סיפור-מאוורר עושה רעש והמחשב נכבה. אחר כך אני מדליק אותו שוב ואז הוא אור לי שהייתה בעיה בהפעלה ושואל אותי אם לעשות STARTUP REPAIR או…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, אני לא מצליח ליצור את הסמלים שנוצרים בצירוף SHIFT + מספר למשל הסימן @ אציין כי צירוף של SHIFT + אחת האותיות כן עובד - הבעיה היא רק עם הספרות. גם לחיצה על ספרה ללא SHIFT עובדת. אשמח אם מישהו יודע איך לפתור את הבעיה הזאת. גרסת החלונות היא חלונות 7 תודה
-
- 7 תגובות
- 961 צפיות
-
-
שלום לכולם, כבר מספר שבועות שהנייד שלי מתחמם בצורה נוראית. בשימוש "כבד" של אינטרנט, מוזיקה ותוכנת מסרים מסוגל להגיע ל70מעלות טמפ' מעבד, עם פוטושופ פתוח בשימוש קליל אפילו ל 76~, לוח סביבות ה 40-50.. הנייד תקין, דיי חדש (מספר חודשים), אין איתו תקלות, אני שומר עליו כמו על עצמי, ניסיתי לראות אולי יש בעיה עם האוורור אבל הכל נראה בסדר גמור.... ידוע על בעיית התחממות לנייד הזה? האם זו בעיה אופיינית? יש פתרון לבעיה? זה מטריד מאוד מאחר ואפילו כשרק נוגעים בעכבר הוא חם. אשמח לקבל את דעתכם ועזרתכם בבעיה, תודה.
-
- 3 תגובות
- 956 צפיות
-
-
שלום, אחותי נתקלה בבעיה מוזרה עם המחשב שלה - המחשב מתחמם מאד מהר וגם די רועש בעת צפייה בסרטים ולפעמים גם ב יוטיוב יש לציין כי מדובר על מחשב בן שנה של HP מדגם DV6-6010EJ האם מדובר בבעיה מוכרת? האם היא ניתנת לפיתרון? נ.ב האם יש צפי להשקת המעבדים החדשים של אינטל ומחשבים ניידים שיכילו אותם? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 761 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי SONY VAIO סדרה S דגם VPCSA21GX. הזמנתי את המחשב מ-EBAY, לאחר שלושה חודשים של שימוש הוא לא זיהה את הסוללה והחל להתחמם בצורה לא רגילה. פניתי לחנות והם אמרו לי שאין ביכולתם לעשות הרבה והמליצו לי לעשות עדכון BIOS, עשיתי אך שום בעיה לא נפתרה. אני לא יודע מה לעשות, בינתיים הוצאתי את הסוללה כי כשהיא בפנים המחשב מתחמם יותר, היא במילא לא יעילה והמאוורר שלו לא מפסיק לעבוד. כמו כן יש לו 2 כרטיסי מסך ויש כפתור הבורר בניהם, כאשר אני משתמש בכרטיס מסך החזק יותר אז אי אפשר לגעת במחשב בכלל מרוב שהוא חם. זה לא נראה לי תקין בשום דרך. מצורף מפרט המחשב: [table][tr][td][table][tr][td]Input[/td][td]Backlit QWERTY keyboard, 82 keys with 2.0mm stroke and 19.05mm pitch3 USB (1 US…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, ברשותי לנובו G550 עם מעבד T6500, בן כ-9 חודשים. 4 גיגה זיכרון, 500GB הרדיסק וכ.מסך של NVIDIA דגם G210M עם 512MB (שלו, לא משותפים) יוצא לי לשחק הרבה במחשב הזה ועד לאחרונה לא צצה שום בעיה (סיימתי COD:MW2 בלי תקלות כאלה לדוגמה) בזמן האחרון כשאני משחק, המחשב מאוד מאוד מתחמם (מיד בתחילת המשחק) ולאחר כמה דקות הוא נכבה (מגיע ל100C להערכתי). קרה לי GTA IV, MAFIA 2 וPES10 ואני בטוח שזה יקרה גם במשחקים אחרים. ובנוסף בניגון HD 720P סטנדרטי המעבד מגיע מיד ל90+ מעלות. ברקע פועל כמעט תמיד utorrent אבל בדקתי גם בלעדיו. כמובן שאני משחק על שולחן- והמחשב יושב על משטח ישר. ניסיתי אפילו להגביה את החלק האחורי של המחשב על ידי כל מיני דברים שהנחתי מתחתיו, כדי לעזור לזרימת האוויר ללא תועל…
-
- 0 תגובות
- 736 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי בעיה חדשה ישנה, יש לי מחשב מסוג :TOSHIBA satellite u500-10K החל מהיום הראשון שקניתי אותו יש לי בעיה של התרוקנות סוללה מהירה כאשר המחשב כבוי בערך 20% סוללה מתרוקנת תוך 24 שעות בלבד, כדי לשמור על הסוללה אחרי ההטענה שלה אני חייב לפרק אותה מהלפטופ (משהו שקצת מציק ומעיק) חשבתי שאולי שמעתם על הבעיה במחשה הזה וואיך ניתן לפתור אותה. אשמח לעזרתכם בנושא, תודה.
-
- 1 תגובה
- 711 צפיות
-