ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,363 דיונים בפורום זה
-
שלום, נשמח להמלצה למחשב נייד לתלמיד תיכון במגמת מדעי המחשב/סייבר, 1. תקציב של 5500 שח (עם אפשרות לחריגה). 2. המחשב לצורך לימודי תכנות בתיכון, אם אפשר גם מעט גיימינג (מיינקראפט, וואלוראנט). לא יודעים כרגע לפרט יותר. 3. ציוד היקפי - אין 4. אין רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט 5. כדאי שיהיה שקט (לצורך לימודים בכיתה) 6. גודל/משקל - 14 אינץ, מחשב קל יחסית, נוח לנשיאה. 7. צריך מערכת הפעלה - windows 10 8. אין העדפה לחנות ספיצית, אזור המרכז יהיה נוח 9. הרכישה בימים הקרובים 10. חיבורים- אזניות 11. אין ציוד היקפי קיים לחיבור הרבה הרבה תודה
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לחברי הפורום, אני לא כ"כ מתמצא בתחום ולכן זקוק לעזרתכם. קודם כל מה רצוי שיהיה: - קל משקל וקטן. - ללא CD-ROM - מסך IPS - SSD (אפילו אם לא גדול כ"כ) - מקלדת נורמלית (בלי ההמצאות האחרונות של לקחת 8 מקשים ולדחוף את הפונקציונליות שלהם למקש אחד דרך FUNC KEY) - קורא כרטיסי SD - יתרון - USB3 - יתרון לא גדול תקציב עומד על 4000 ש"ח ולא גמיש. שימוש מתוכנן: - OFFICE - אינטרנט - SPSS תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, אשמח לעזרה בבחירת מחשב, הצרכים העיקריים הם עבודה בשפות תכנות, תוכנות כמו eclipse וכו' מידיי פעם קצת פוטושופ מה שחשוב לי בעיקר זה הרבה זיכרון (8 ג'יגה) ורצוי גם מעבד חזק כרטיס מסך הרבה פחות קריטי וגודל מסך 15.6 התקציב הוא בסביבות 3500 ש"ח כרגע מצאתי 2 דגמים שנראים לי : Asus R510CC-XX667H Dell Inspiron 3537 ההבדל המשמעותי שראיתי ביניהם זה הסוללה (4 תאים לאסוס, 6 לדל) אשמח לשמוע המלצות לכאן או לכאן, גם לדגמים דומים אחרים... תודה רבה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
בוקר טוב, מה דעתכם על המחשב הזה? Dell Vostro 5470 VM-RD33-7217 http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=13330 כמה שאלות שיש לי ואשמח אם תענו- 1.המעבד שמסתיים עם האות U הוא עדיף ממעבד שמסתיים עם האות M? האם זה המעבד הכי חזק שיש עםI5? 2.הזכרון הוא קטן האם ניתן להוסיף עוד 250GB? או שזה או זכרון רגיל או SSD ? 3.מה החסרונות במחשב זה ומה היתרונות? 4.אם אני יוסיף עוד 500-700 ש"ח האם ניתן לרכוש מחשב טוב יותר מבחינה משמעותית? אני מחפש מחשב בעל מסך 14-15.6' מסך מגע(אלא אם כן תשכנעו אותי אחרת) זכרון-8GB RAM, והייתי שמח שמערכת התקנה תותקן על SSD אחרי ששמעתי שמכם שזה דבר טוב הארד דיסק של לפחות 500 GB שימושים עיקריים- לימודים,אינטרנט,סרטים,אופיס Photoshop, VEGAS משחקים-N…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
קישור - http://bildr.no/view/1345089 המחשב הוא רב שימושי - משחקים, סרטים, עבודה (אופיס), מוסיקה וגלישה באינטרנט. אני מחפש משהו שיריץ לי הכל חלק לפחות ל-4 השנים הקרובות, עם איכות סאונד ווידיאו גבוהה. כרגע יש לי מחשב עם 250 ג'יגה זיכרון, ואני מסתדר איתו לא רע - ככה שמעבר ל-1TB אני לא צריך, אין לי צורך גם בצורב אלא בכונן הכי פשוט בשביל לקרוא דיסקים (גם לא בהכרח צריך שהוא יקרא Blu-Ray). יש לצייץ שיתכן וחסרים במפרט הזה אמצעי קירור או ספק כוח, אני לא בטוח האם מה שמובנה במארז וברכיבים יספיק, וגם אני לא סגור על זה שהלוח האם תומך בכל החומרה החדשה, ככה שמחכה לעצתכם. אני לא מתכוון לעשות OC. אני מתכוון גם לרכוש בהמשך מערכת סאונד חדשה, אבל זה כנראה יבוא אחרי המחשב. אשמח לקרוא תגובות ב…
-
- 24 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך, אפילו קרוב לטווח של 3000 ש"ח. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? -500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים- בינוני, עבודה משרדית רבה, תכנות - פרנסה, קידוד וידאו - בינוני. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Eclipse\Netbeans\Visual Studio (כבד מאוד, רצוי שהסימולטורים לניידים בעיקר יעבדו כמה שיותר מהר), Virtual Box- מזדמן\נמוך מאוד, virtualDub(תדיר) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Call of Duty למיניהן, Battelfiled…
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
לפני כמה ימים השגתי זיכרון 512mb 1066 של קינגסטון, הכל מבוסס על קומבינות אז יצאתי במחיר מציאה של 1100 ש"ח על הזיכרון הזה עכשיו שאר המפרט: INTEL P4 2.4GHZ 533MHZ 478PIN 512Cache EPOX EP-4T4A+ INTEL 850E+ICH4 533 RDRAM WD 80GB 7200RPM 8 MB Cache special version Hercules Gamesurround Fortissimo 7.1 Leadtek Winfast GF 4 4200 64MB TEAC FLOPPY DRIVE 1.44 יש לי כבר צורב, cdrom, וזהו... מה דעתכם? חסר רק מארז וספק, מקווה שתציעו לי משהו טוב בתקציב 700 ש"ח מקסימום רב תודות מראש!
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מעבדי אינטל? Price Units Total P-4 2,8 Ghz (Bus:800MHz, H-T, 1MB cache) לוחות אם למעבדי אינטל? ASUS Price Units Total P-4C800-E(875P)SATA,GBL זכרונות? DDR 400 Price Units Total MB Kingmax BGA 570 2 כרטיסים כרטיסי מסך? GIGABYTE Price Units Total - כרטיס מסך נוסף למחשב הישן RADEON 9200 VIVO, DVI 128MB כרטיסי מסך? Sapphir (ATI) Price Units Total RADEON 9600XT TV,DVI 256MB דיסקים קשיחים? MAXTOR Price Units Total 80GB (8MB) SATA כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? DVD Price Units Total LG X16 (box) ציוד רשתות? Price Units Total - קישור בין שני מחשבים ביתיים - למחשב הישן אין כרטיס רשת Cable RJ45 5m non cross Zonet 10/100/1000 Gigabit מארזים? Price Units Total ATX MIDI 4…
-
- 27 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי אשמח לעזרה בבניית מפרט להלן הפרטים 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא יזיק לחסוך במידה והביצועים לא יפגעו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעדיף לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידיאו פרימר וכדומה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרימר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אשמח להמלצה של מסך -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המ…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
היי אני לא עושה פרסומת לXiaomi air, אבל אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש. תקציב עד 3000 שקל, לעיצוב, עריכת ווידאו ותכנות ונתקלתי במחשב הזה. http://www.gearbest.com/laptops/pp_421980.html?wid=4 הוא פשוט נראה לי הכי טוב בתקציב בפער, ונשים בצד את זה שהוא נראה מצוין. כל חיפוש שעשיתי על המחשב הזה בארץ הוביל רק לכתבות על ההשקה שלו. וחיפושים באנגלית מניב הרבה ביקורות טובות באנגלית, הבעיה היא שהרוב ממומן. בכללי אני נוטה תמיד יותר להאמין לביקורות בעברית.. לא בגלל השפה, אלה בגלל שאיכשהו בארץ זה עוד לא סופר דופר מסחרי כמו בחול. מה אתם אומרים? אפשר לקנות בראש שקט או שיש משהו שאני לא יודע? תודה
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
היי אני מחפש לקנות מחשב נייח לגיימינג כולל מקלדת ועכבר עד 4.5K וברור כמה שפחות יותר טוב... חשבתי על זה: דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 7500 3.4Ghz 6MB Cache s1151 - Box 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus Prime H270M-PLUS LGA1151, Intel H270, DDR4, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1 זכרונות: זיכרון למחשב Corsair Vengeance LPX 1x16GB DDR4 3000MHz CL15 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Sapphire Radeon RX 480 NITRO+ OC 4GB GDDR5 DVI 2xHDMI 2xDP PCI-E 1 דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III 1 כונני SSD: כונן קשיח Kingston SSDNow UV400 SUV…
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
i5 3570 3.4-3.8 Gigabyte H77-D3H Noctua U14S CPU Cooler MSI GT640 2GB Corsair XMS3 1600MHZ 4GBX2 Intel SSD 120GB 330 Series Seagate 1TB 7200 Antec PSU 400W NeoEco
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? סרטים, משחקים ושימוש משרדי * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? 1920x1080 * משקל רצוי? אין חשיבות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אין חשיבות * Bluetooth? איו חשיבות * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיפות ל SSD אם נכנס בתקציב * כונן אופטי? אין חשיבות * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה מראש, אור.
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
בכמה למכור את המעבד ולוח האם שבמפרט שלי + 6 גיגה זכרון 1600.
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום ברשותי מחשב DELL INSPIRON 1300 עם המפרט הבא: מעבד:(Mobile Intel Celeron M 360J, 1400 MHz (14 x 100) זכרון:2GB DDR2-667 DDR2 SDRAM כרטיס מסך: (Mobile Intel® 915GM/GMS,910GML Express Chipset Family (128 MB דיסק קשיח :(FUJITSU MHV2040AH (40 GB, 5400 RPM, Ultra-ATA/100 המחשב משמש אותי לגלישה באינטרנט, מיילים, וורד , וצפייה בסרטוני וידאו ( לא סרטים) המחשב עונה על צרכיי המועטים אבל אשמח לשפר את מהירותו . מכיוון שבפורום אני רואה הרבה המלצות על ssd ,שאלתי היא אם אני יכול (וכדאי) להחליף את דיסק הקשיח ב ssd? ושאלה נוספת: למה משמש חריץ ההרחבה הריק שמתחת לכרטיס הזכרון ? תודה מראש. אלישע
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ ופוטושופ לייטרום - פרנסה(אבל שימוש תדיר) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, נית…
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
צריך מחשב למשחקים כבדים 4000 ש"ח ללא ציוד היקפי, ללא מסך וללא אוברקלוק (OC) הייתי רוצה שהמשחקים יפעלו בצורה הטובה ביותר, אז אפשר לחרוג מעט מהתקציב...
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, אני הולך להזמין בקרוב מסלקום אינטרנט סלולרי ועל הדרך גם מחשב נייד בבאנדל שהם מציעים יש להם מבחר של כ7 מחשבים,רובם עם מפרטים מיושנים או פשוטים יחסית.אבל יש את הZ560 וT410 שהם המחשבים היותר טובים מבין היצע שלהם. אני יודע שכל מחשב פונה לשוק אחר,T410 יותר עיסקי וZ560 מחשב מולטימדיה ביתי יותר. הנה המפרטים שלהם: T410: http://repo.cellcom.co.il/MediaServer/PDF/22854_cellcom_Lenovo_ThinkPad%20T410_spec.pdf Z560: http://repo.cellcom.co.il/MediaServer/PDF/Lenovo_Z560_specs.pdf אני מתלבט בין השניים,מה עדיף? השימושים שלי הם פיתוח מערכות אינטרנט,פוטושופ,סרטים,מסנגר סקייפ וכל השימושים הרגילים (חדשות,כתבות וידאו סטרימינג וכו'). המחשבים דיי דומים במפרטים שלהם למעט איכות בנייה וחומר …
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאט לאט אני בונה לי את המפרט המושלם (בשבילי) ונכון לעכשיו כל שחסר לי הוא לוח-אם טוב אשר בעתיד ייתן מקום לעוד כרטיס מסך מאותו הסוג. אני מביא פה את ה"סטיקי" והמפרט השלם כדי שתוכלו לדעת כל מה שצריך בכדי לעזור לי לבחור לוח-אם. תודה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 7500 שקל כולל ציוד היקפי. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך לכיוון 7000 ש"ח. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 7500 ש"ח ולא שקל יותר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). starcraf2 כל היום והלילה! ב) במידה והמחשב מיועד לג…
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
: שלום שלום לאנשי הפורום ! לאחרונה קיבלתי כמתנה ATi Radeon X1900XTX עכישו הבעיה שהמחשב הנוכחי שלי יוצר צוואר בקבוק בשביל המפלצטון הזה אז ביקשתי וקיבלתי תקציב של עד 3800 ש"ח כדי לבנות לו מחשב מתאים כדי לנסות ולמנוע עד כמה שיותר את צוואר הבקבוק שנוצר . תודה מראש על העזרה שלכם
-
- 23 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לשדרג את המחשב שקיים לי אני צריך: מעבד לוח אם זיכרון כרטיס מסך מארז אני יכול להשקיע בן 3000 ל4000 שקל בעקרון אני לא צריך לוח אם עם הרבה תוספות כמו כרטיס קול או כרטיס רשת מובנים. היה לי כבר רעיון כללי מה לקנות, אבל מישהו נתן לי עצה נחמדה לבוא לפה אהה, המחשב הוא בעיקר למשחקים. אני חשבתי על משהו בסיגנון: AMD XP 3000 או Intel P4 2.8ghz איזה לוח אם זול (פחות מ500 שקל, כולל רק USB 2.0 וFirewire, של Gigabyte) 1gb of DDR RAM 400mhz Radeon 9600 XT 128 RAM או GF FX 5700 256RAM
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
AMD ATHLON 64 3200+ BOX 1,820 ש"ח ArcticSilver 5 3gram 30 ש"ח EPoX EP-8KDA3+ nVIDIA nForce3 250Gb 754-pin 965 ש"ח SAPPHIRE Radeon X800 Pro 256MB GDDR3 TV OUT DVI RETAIL 2,793 ש"ח Thermaltake Xaser Silent PurePower 480W 2-fan 493 ש"ח OCZ 512MB EL DDR PC3200 400mhz Enhanced Latency Platinum Edition 1,610 ש"ח סה"כ 7,711 ש"ח זה המפרט שבחרתי כל שאר הציוד כבר יש.. השני דברים היחידים שאני מתלבט זה אם לקחת 3000+ או 3200+ במילים אחרות 512 או 1 מגה קאש.. ומה שהולך לעזור לי לחבור זה אתם כמובן P: האם הקאש עוזר במשחקים/LOADING וכו או רק בתוכנות? (לא בבנצמארקים, זה לא ממש חשוב לי) ועוד התלבטות זה הלוח אם שאינ לא יו…
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם. ברצוני לירכוש מחשב חדש, מכיוון שאת המחשב הקודם שרכשתי, רכשתי תודות לעזרה נאמנה של אחד מחברי האתר (McFly) אני חוזר אליכם שוב ומבקש את עזרתכם. אז זהו הסיפור: המחשב הנוככי נועד לאח הגדול שלי שרוב עיסוקו בו יהיה שימוש בסיסי במחשב (גלישה באינטרנט, צפיית סרטים, ניגון מוסיקה וכו") אבל גם למשחקי מחשב, לא כבדים במיוחד אך חדשים במקצת (לדוגמה אני מצפה שהוא יריץ דום 3 ב-LOW \ LOW MEDIUM) אני מצפה שהמחשב יהיה יציב ועם חלקים איכותיים, המסך הוא עיניין קצת קריטי, אני לא רוצה מסך שיהיה גרוע יותר מהמסך הבא: MAG 786FD Flat. אין צורך ברמקולים לאחי יש מערכת סטראו. עכשיו דיברתי עם איש אחד וסיכמנו על עיסקה כזאת: הוא כרגע התחבר לHOT וקיבל את המבצע המיוחד שלהם, טלויזיה מחשב וכו"…
-
- 28 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב אבל אני לא כ"כ סגור על המפרט. מעבד: AMD Athlon 64 3000+ (S-754) לוח: ?GIGABYTE K8NS (s754) Nforce3 250? זיכרון: ?512MB Twinmos? DDR400Mhz כ. מסך: ?Sapphir RADEON 9600XT TV,DVI 128MB? כ. קול: on board דיסק: Hitachi (IBM) 160G SATA צורב DVD: ?NEC 3500A DVD±RW x16 Dual x2? מסך: Samsung 955DF/Philips 109B (שניהם CRT 19") מארז: אשמח להמלצות. תקציב: עד 350-400 ש"ח התקציב שלי הוא בערך 5500(+-) ש"ח יש למישהו המלצה לכרטיס מסך קצת יותר זול(וטוב..)? (המחיר של ה-9600 הוא כ-900 ש"ח) לא כ"כ חשוב לי לראות משחקים באיכות הכי גבוהה. האם יש צורך במאורר נוסף למעבד? תודה.
-
- 22 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, שדרגתי מארז, ספק כוח (S12II-620) וכרטיס מסך (GTX 560Ti). עדיין, יש לי לפעמים "שיהוקים" במשחקים, בלי קשר לרמת הגרפיקה, ואפילו בניגון סרטי HD. החלקים שלא שדרגתי עדיין הם: + מעבד E8400. + לוח אם בן 3 שנים של MSI. + שני הארד דיסקים 250GB של WD, באחד מהם כבר התגלו סקטורים פגומים. + זכרונות 2X2GB 800 MHz של מושקין. אני לא חושד שמקור הבעיות הוא בזכרונות, במעבד או בתוכנה, מה שמשאיר רק את לוח האם וההארד דיסקים. האם הארד-דיסק 0.5TB חדש יפתור את הבעיה ? בנוסף, חשבתי לשדרג ל-2500K עם לוח אם תואם. אבל אני יודע שהולך לצאת דור חדש של מעבדים לקראת סוף מרץ, האם שווה לחכות לכך כדי שיוזלו מעבדי SB הנוכחיים ? תודה רבה.
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-