ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, לפני כחודשיים רכשתי לפטופ לנובו Y50 מדגם ה4K. באופן כללי מאוד מרוצה, עובד חלק, סוחב יופי, ועם קצת מחקר ומשחק עם פרופילי צבע- גם המסך פגז. אבל יש בעיה אחת מוזרה שאיני יודע אם מעידה על משהו גדול יותר- בגלילה למטה ולמעלה, לעיתים יש מן קו אלכסוני (אפשר לראות שהוא בדיוק מגיע מפינה לפינה) שחוצה מהפינה השמאלית עליונה לימנית תחתונה של המסך, וחותך את מה שבדרכו (קו פצפון, ממש ברמת הפיקסל, אבל עדיין ניתן לראות). כשאני מפסיק את הגלילה הקו נעלם. כמעט תמיד הדבר קורה כשבנקודה בה עובר הקו מתנגן סרטון, או שאפילו יש באנר כלשהו. לא ניתן לתפוס את הקו דרך צילום מסך. לאור האופי המוזר של הספק-תקלה הזו, נראה לי נכון לשאול כאן אם זו תקלה מוכרת ואם יש מה לעשות, ומעדיף את זה מאשר לבלות …
-
- 0 תגובות
- 795 צפיות
-
-
היי, יש ברשותי VOSTRO 3550 . התקנתי עליו WIN 8.1 גירסאת 32 ביט מקורית. (32 בגלל המפרט החלש יחסית ..2310 I3) המחשב עלה והכל עבד מהר וכמו שצריך, ועבדתי בו כמה שעות. אחרי שהכנסתי אותו למצב שינה וניסיתי להדליק שוב, לא הייתה תצוגה על המסך. אחרי ריסט נראה שהוא טוען את הווינדוס כמה שניות על LOADING ושוב לאחר מכן אין תצוגה על המסך. ניסיתי את הכלים של הWIN לתיקון שגיאות , אף אחד מהם לא עובד . (כולם מציגים הודעות כמו there was problem refreshing your pc..) . לבסוף עשיתי שיחזור מערכת לנקודה שנוצרה לאחר ההתקנה, והתקלה נפתרה. עבדתי שוב כמה שעות , ושוב בעת התקנת תוכנה פתאום המסך כבה, ואותו התרחיש בדיוק כמקודם. (הפעם ניסיתי לשחזר לנקודת שיחזור שיצרתי , היא לא פתרה את התקלה. רק…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי יש לי בעיה מוזרה יש לי סאונד בלפטופ, אבל ברגע שאני מדליק את הכפתור של הרשת האלחוטית - הקל נעלם יש רעיונות מה זה יכול להיות?
-
- 1 תגובה
- 899 צפיות
-
-
שלום לכולם , יש לי בעיה מוזרה במחשב הנייד שלי , דגם lenovo z560 כל כמה דקות הוא משמיע קול מוזר כזה כמו של פיצפוץ , שללתי כבר כמה סיבות כמו הארד דיסק ומעבר למצב שינה וכו אבל עדיין אני לא מצליח להבין מה מקור הבעיה יש לציין שהמחשב נקנה בחו"ל אבל למרות זאת קיבלתי סיוע בפורום של לנובו אבל גם שם לא ממש יודעים לתת תשובה ... אפשר עזרה בבקשה
-
- 2 תגובות
- 744 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד של דל, הInspiron 6400 מחשב דיי ישן.. בקיצור הסוללה שלו לא עובדת כבר איזה שנתיים נראלי, אבל תמיד הייתי עובד איתו כשהוא מחובר לחשמל והוא היה עובד פיקס.. היום אני מדליק אותו, והמנורה הימנית (מן ברק כזה) מהבהבת כל עוד המחשב דלוק (גם כשהוא מכובה ומחובר לחשמל) המחשב פועל הרבה יותר לאט מבדרך כלל, שום דבר כמעט לא זז, אפילו כשאני סתם מזיז את העכבר הוא זז בצורה תקועה אמרתי אולי זה קשור להתחממות, שמתי אותו מתחת למזגן איזה כמה שעות וזה לא עזר מה אתם אומרים יכולה להיות הבעיה?
-
- 1 תגובה
- 640 צפיות
-
-
יש לי נייד 1557 של DELL ויש לי בעיה עם אלחוטי. המחשב קולט רשתות ואפילו בצורה טובה אבל לא מתחבר לא משנה מה עשיתי.אם אני מתקין ממתאם אלחוטי חיצוני זה תקין אבל עושה לי מסכים כחולים. הבעיה שאין לי אחראיות והמעבדה תקח לי רק 400 שקל על בדיקה. פרמטתי את המחשב ועדיין אותה בעיה. כנראה בעיית חומרה השאלה אם זה אנטנה נדפקה או כרטיס אלחוטי כדי אני אדע מה להזמין. משהו מכיר מקרה דומה אני קצת מבין בתחום לכן לא קשור בעיות קליטה וכדומה.
-
- 0 תגובות
- 532 צפיות
-
-
חברים שלום רב! אני אומנם חדש ממש בפורום אך אני צריך עזרה..... ביום שישי קניתי מחשב של fujitsu lifebook ah530 מחברת ksp עכשיו הפעלתי אותו הכל היה טוב ויפה פתאום שמתי לב שמיום שישי מד הסוללה שלי יורד באחוז בכל יום, כלומר אם ביום שבת הוא כתב לי סוללה טעונה 100% היום הוא כותב לי 97%זמינה (מחוברת, לא נטענת) מה אתם מציעים לי לעשות להחליף סוללה בksp? לפנות לfujitsu? כל דבר אחר
-
- 14 תגובות
- 3k צפיות
-
-
יש לי את הנייד הנ"ל יש לי עליו ויסטה והחלטתי לזנוח אותה לטובת xp יש לי נסיון רב עם מחשבים כך שלא הייתה לי בעיה לעשות זאת, כשהכנסתי את הדיסק, הוא נטען עד שהיה רשום "windows is loading" במסך הכחול של ההתקנה... וא הופיע המסך הכל - מסך המוות הכחול.. מסתבר שבניייד הזה אי אפשר להתקין xp בגלל הדרייברים של ה sata (אחרי נבירה בפורומים בחול וחיפוש בגוגל) האם יכול להיות והגיוני שאני לא אוכל להתקין xp על הנייד שלי? יש מישהו עם נסיון שיוכל להגיד לי מה עושים במקרה הזה? אני ממש לא מעוניין בויסטה על הנייד.. תודה.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד ASUS N55SF, המחשב הוא מחשב חדש שנקנה לפני שבוע. המחשב הזה אמור להיות די חזק עם מעבד i7 זיכרון 8 GB וכרטיס מסך NVIDIA GT 555M 2GB.. התקנתי עליו את המשחק Battlefield 3 והמשחק פועל באיכות מעולה ברזולוציה של FULL HD אבל.. שמתי לב לדבר שאני לא מצליח להבין אותו, כשאני משחק בלי לחבר את המחשב לחשמל כלומר רק על הסוללה אז המשחק קטוע ואחרי 5 דקות של משחק המשחק פשוט ניתקע ואני צריך ללחוץ על ctrl+alt+delete בשביל לצאת ממנו. בהתחלה חשבתי שאולי יש לי בעיה עם הכרטיס מסך אבל אז חיברתי את המחשב לחשמל ושוב ניכנסתי למשחק ושיחקתי שעתיים רצוף והכל פעל חלק ואחרי זה שוב ניתקתי את המחשב מהחשמל ושוב המשחק קרס.. ואז הבנתי שהבעיה היא לא הכרטיס מסך אלה הטעינה. רציתי לדעת עם זאתי בכלל …
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום קניתי רמקולים ניידים וחיברתי אותם למחשב נייד עכשיו כשאני מגביע עד הסוף את הרמקולים פתאום אחרי כמה שניות הווליום יורד ושאני מגביע שוב זה עולה בלי לגעת בכלום זה יורד לבד איך מתקנים את זה שזה ישאר על הכי גבוהה ד"א עידכנתי דרייבר קול ועוד שאלה שחיברתי את הרמקולים למחשב הנייד אז לא שומעים את הרמקולים של המחשב הנייד איך אפשר לעשות שישמעו גם מהרמקולים החיצוניים וגם מהמחשב עצמו ?
-
- 0 תגובות
- 830 צפיות
-
-
שלום, יש לי בעיה מוזרה כל פעם שאני מחבר את המחשב הנייד לטלוווזיה בחיבור HDMI ורואה סרט, אז באמצע הסרט פתאום נעלם לי המסך רואים מסך שחור לכמה שניות ואחרי כמה פעמים כאלו הסרט נהיה בצבע ירוק.. **כל זה קורא בטלוויזיה לא במחשב.. החלפתי כבל וגם יציאה בטלוויזיה וזה לא עזר.. זה מוזר אני יודע אבל מה זה יכול להיות..?
-
- 1 תגובה
- 864 צפיות
-
-
יש לי בעיה ממש מוזרה! כל פעם שאני שם קבצים גדולים (מעל 500 מגה) על שולחן העבודה, הלפטופ שלי מתחמם בצורה מטורפת! וזה בוודאות בגלל הקבצים האלה, כי עשיתי כמה וכמה נסיונות בשביל לבדוק אם ה"תיאוריה" שלי נכונה. בכל פעם שאני שם קובץ גדול, הוא מתחמם וברגע שאני מסיר את אותו קובץ או מעביר אותו לתיקייה אחרת, חצי שעה אח"כ הוא מתקרר. כמו שאמרתי נייד מדגם VOSTRO 1500 של DELL עם וינדוס ויסטה למישהו יש מושג למה זה קורה ואיך פותרים את זה??
-
- 3 תגובות
- 795 צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה נתקלתי בבעיה נורא מוזרה בנייד שלי. המחשב חדש לחלוטין, מותקנת עליו מערכת Windows 7 Pro. יש לו מצלמה מובנית של CREATIVE, שהדרייבר שלה בדיסקים שנתנו לי, וכן יש גרסה עדכנית באינטרנט. אחרי שהמחשב חזק מתיקון (קוסמטיקה..לא נגעו בכלום), שמתי לב שהמצלמה חדלה לעבוד. התקנתי מחדש דרייבר, וקיבלתי שגיאה ב90 אחוז מההתקנה בנוסח לא מסוגל להעלות את הדרייבר. יותר מזה, המצלמה לא נמצאת בDevice Manager! הורדתי גרסה לBIOS, והעליתי בחזרה לשלי, לא עזר.ניסיתי דרייברים שונים ומשונים, לא עזר. העליתי את המחשב מLinux וlspci\lsmod\lsusb לא מחזיר שום דבר בקשר למצלמה.כאילו היא לא קיימת. מישהו יודע איך לפתוח מחשב נייד פיזית?אולי ספרים בנושא? כל סוקג של עזרה תתקבל בברכה, תוד…
-
- 3 תגובות
- 721 צפיות
-
-
אני רוצה לחבר את הטלויזיה(Toshiba regze 42") למחשב הנייד שלי Dell Inspiron n5110 כשהטלויזיה דולקת ועל הערוץ הנכון והמחשב פשוט לא מזהה את הטלויזיה אפילו לא צליל של חיבור אבל כשאני מכבה את הטלויזיה המחשב פתאום קולטת את הטלויזיה והוא ימשיך להראות שהטלויזיה מחוברת עד שאני יעביר לערוץ הנכון ואז הוא יראה כאילו זה יתנתק. ניסיתי לחבר מחשב אחר לטלויזיה הכל עובד, ניסיתי לחבר את המחשב הנייד שלי למסך אחר וגם הכל עובד... יש לי כמובן את כל הדריברים הכי חדשים, ביוס הכי חדש Win 7 Home Edition 64bit לא יודע אם זה רלוונטי אבל הכרטיס מסך במחשב הנייד הוא Nvidia 525M 1GB
-
- 0 תגובות
- 760 צפיות
-
-
ערב טוב, לפני כ שבועיים רכשתי סוללה חליפית לX61. אחרי שימוש של יום יומיים, פתאום נוצר מצב שבוא הסוללה מחווה על 50-70 % ובבת אחת היא נגמרת (אני מניח שפשוט המכוונים לא נכונים). משמע שאחרי טעינה ועבודה של שעה שעתיים הסוללה מגיע לאחזוים הללו ונגמרת. הדבר מגיע ללא התראה (מן הסתם) וגורם לי לאיבוד המידע (היקר מאוד)... הסוללה היא בת 8 תאים מה שאמור להגיע ל כ- 4 שעות. האם מישהו נתקל בבעיה הזו, של אחוזים מזוייפים? תודה מראש וערב טוב, צחי
-
- 2 תגובות
- 656 צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב נייד DELL - vostro 1320 מותקן חלונות 7 פרו. שהסוללה שלי מלאה 100%. אני מנתק ספק חיבור חשמל למחשב נייד. תוך 5 או 10 דקות המחשב נייד ניכבה. הרי סוללה מלאה 100% הסוללה תקינה. למה מחשב נייד ניכבה? אגב: ביטלתי ניהול צריכת חשמל שומר מסך הכל.עדיין אותו בעיה. מה המקור הבעיה תקלה הזה? בתודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב נייד FUJITSU SIEMENS ESPRIMO MOBILE V5535. כשאני לוחץ על לחצן ההדלקה שלו, המסך עולה, הפס הכחול נטען עד הסוף ונעצר ואני צריך ללחוץ אל אנטר בשביל שיטען עצמו מחדש ויחל את הפעלת המחשב. יש לציין כי הבעיה לא הייתה קיימת מרכישת המחשב עד לפני כחודש (שזה בערך שנה וחצי) אשמח לדעת ממה זה נובע וכיצד ניתן לתקן זאת. תודה רבה וחג שמח לכולם!
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכם! ליפני שבוע, לאחר התיעצות בפורום פה, רכשתי את המחשב הנ"ל. המחשב בכללי עובד מעולה, הכל מהיר והכל יפה. אבל מה, יש בעיה אחת ממש מוזרה. לפעמים, מתי שאני מדליק את המחשב, המסך לא נידלק, אך המחשב עולה רגיל, וברגע שמגיע לוינדוס, המסך נידלק והכל בסדר.. חשוב לציין שזה לא קורה כל הזמן וזה קורה יותר קשה המחשב מחובר לחשמל. כמו כן לפעמים כשהמסך מיתכבה לבד, אחרי וזמן המתנה ואני נוגע בעכבר כאילו לחזור לעבוד, יש מין היבהוב של המסך, אבל אז הוא נהפך לשחור ולא רואים כלום, הכוונה שהוא מיתכבה. כניסה למצב שינה פותרת את הבעיה והכל בסדר. חשוב לציין שזה רנדומלי, ולא קורה כל הזמן.. כמו כן, יש שגיאה מוזרה גם בלוג משהו על ACPI למה זה קורה ואיך לפתור את זה? האם להחזיר את המחשב מה שאני לא ממש …
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום ... חיפשתי בכל האתרים ולא מצאתי דרייברים למחשב שלי... R405S מישהו יכול לעזור?
-
- 1 תגובה
- 762 צפיות
-
-
היום התקנתי עידכון ביוס כי חשבתי שהוא יפתור לי תקלה של הכרטיס רשת שכמה פעמים ביום נכנס לקומה עד שלא עושים רסטארט. לאחר שהתקנתי עידכון ביוס קיבלתי מסכים כחולים אחרי שעתיים שאני שובר את הראש שיחקתי עם הביוס ובטלתי את ה- AHCI בחלון של הכונן הקשיח ואז מערכת ההפעלה חזרה לעבוד.. מזאת האפשרות הזאת והאם היא גורמת לשיפור בביצועים? מצאתי בויקיפדיה משהו אבל לא הכי מבין מה שרשום שם http://en.wikipedia.org/wiki/Advanced_Host_Controller_Interface#Common_problems_switching_to_AHCI_under_Windows יש לי מחשב נייד של Gigabyte W566N
-
- 3 תגובות
- 815 צפיות
-
-
כבר בניתי מפרט ב-TMS, ודיברתי עם אחד העובדים שם, והם לא היו מוכנים להוריד את המחיר לא רצו להתמקח עליו בכלל, והיו ממש לא נחמדים חשבתי שהיו עליהם ביקורות טובות וגם ראיתי כמה אנשים שהזמינו שמה והורידו להם איזה 200 שקל הם ממש הוציאו לי ת'חשק לקנות מאצלם את המחשב... אבל בחנויות אחרות או שאין את החלק שאני רוצה, או שזה יוצא יותר יקר =\
-
- 4 תגובות
- 697 צפיות
-
-
שלום לפני כמה זמן תמיד היה לי בפינה של השורת התחל איקון עם סמל שמראה את מצב צריכת החשמל אם המחשב מחובר לשקע, או אם הוא לא מחובר לשקע מראה כמה אחוזי חשמל נשאר אבל עכשיו הוא כבר לא מראה איקון בכלל והמחשב לא מזהה את הסוללה וניסתי הכל להתקין ביוס מחדש...הגדרות בלוח בקרה.....לא יודע מה נשאר לעשות
-
- 2 תגובות
- 739 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד Acer Extensa 5620z ונשבר לי המסך.. כשחיברתי מסך חיצוני הוא הראה לי במסך החיצוני את תהליך ההידלקות וכשזה נכנס לי לאשף יצירת משתמש (עשיתי שחזור להגדרות היצרן...וואנאבי פרמוט) אז המסך החיצוני נכבה וכתב לי "check cable connection" מה עליי לעשות חוץ מלשלוח את המחשב לתיקון אולי בהגדרות לשנות את מסך ברירת המחדל או משהו כזה.. ואם אין ברירה ואני חייב לשלוח לתיקון אז אם אפשר תמליצו לי על חברה טובה שקרובה למקום מגוריי... (דימונה-ליד ב"ש)..תודה לעוזרים.
-
- 9 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב נייד HP PAVILION DV6500 עם ווינדוס 7. משום מה אופציית השקיפות AERO לא עובדת לי. ניסיתי להוריד את כל הדרייברים ושום דבר לא עוזר. האם מישהו נתקל בבעיה הזאת? הכרטיס מסך הוא GEFORCE8400. גם את הדרייבר שלו הורדתי. הווינדווס 32 סיביות. תודה.
-
- 2 תגובות
- 821 צפיות
-
-
הנייד התחיל להשמיע צליל צפצוף לא פוסק... אני משער שזה אומר שיש בעיה עם הסוללה או אולי אחד המאווררים (???), אבל זו סתם השערה פראית... מישהו יודע מה המשמעות של הצפצוף? איך אני יכול לברר מה הבעיה? תודה מראש לכל מי שעוזר...
-
- 0 תגובות
- 580 צפיות
-