עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. לפני כמה זמן נשפכו לי מים על המקלדת במחשב נייד ודפקו אותה. קניתי מקלדת חדשה בebay והחלפתי אותה לבד... משהו נדפק בווינדוס בתהליך והייתי צריך לפרמט. פה הבעיה שלי... כל פעם שאני מנסה לפרמט, המחשב נכבה בדיוק באותה נקודה, ב"מסיים התקנה..." אח"כ שאני מדליק מחדש את המחשב יש לי שגיאה שהמחשב הופעל מחדש באופן לא צפוי וצריך להתחיל מחדש את ההתקנה. ניסיתי לפרמט עם שני ווינדוסים שונים, אותה בעיה. אני לא חושב שזאת בעית חומרה בגלל שתמיד זה קורה באותה נקודה. יש למישהו רעיונות? כרגע המחשב לא יכול לעבוד. תודה רבה.

• 3 תגובות
    • 956 צפיות
  2. שלום לכולם כונן הדיוידי במחשב הנייד שלי לא מתפקד : לא מצליח לקרוא שום דיסק , ובטח שלא לצרוב מחיפוש על הבעיה שלי בגוגל נודע לי שהבעיה הזו לא מיוחדת רק אצלי אלא קיימת אצל המון אנשים שבנייד שלהם יש להם את הצורב הנ"ל הבעיה היא , שבניגוד לשאר החברות שבמחשביהן יש את הצורב הזה (דל , טושיבה) שהוציאו עדכון קושחה ופתרו את הבעיה אסוס לא הוציאה עדכון כזה. באותם פורומים ראיתי שניתן לעשות פעולה שנקראת קרוס פלאשינג עם העדכון של דל למשל על הצורב שבמחשב שלי וזה לא יוצר שום בעיה מכיוון שמדובר באותו הצורב בדיוק אשמח אם מישהו יעזור לי לבצע את הפעולה הזאת (קצת בעסה לפטופ חדש בלי כונן אופטי , בטח כשאי אפשר לתקן אותו) תודה מראש לכל מי שיעזור לי משה

• 2 תגובות
    • 816 צפיות
  3. שלום רב, אשמח לקבל עזרה בנושא הבא: ברשותי DELL LATITUDE C640 עם כרטיס גרפי מסוג: Mobility Radeon 7500. הבעיה היא שבכל פעם שהמחשב מציג תוכן של פלאש באינטרנט יש ניצול מקסימאלי של הזיכרון והמחשב די תקוע. ניסיתי את הדברים הבאים: 1) אתחול המחשב 2)החלפת מערכת הפעלה 3) התקנת תוכנת הפלאש פלייר העדכנית 4)עדכון ביוס 5)התקנת דרייבר חדש לכרטיס מסך 6) החלפת דפדפנים לצערי הבעיה לא נפתרה ואני שוקל לרכוש מחשב חדש למרות שלמעט בעיה זו המחשב עובד מצוין. לדעתי יתכן והכרטיס הגרפי יוצר את הבעיה. האם מישהו יודע כיצד ניתן לפתור את הבעיה? אני ממש מיואש. תודה רבה טל

• 2 תגובות
    • 473 צפיות
  4. שלום לא מזמן קניתי לפטופ מדגם DELL INSPIRON 17R 7720 - מעבד i7 3630 qm, כרטיס מסך nvidia gt 650m התקנתי עליו את התוכנה speedfan כדי לבדוק את תקינות המאווררים והיא הראתה לי את הנתונים הבאים: http://sizmedia.com/my.php?i=4yommzyygtk0.jpg זהו מצב תקין ? אמרו לי שיכול להיות שהתוכנה לא מתאימה ללפטופים יש לכם תוכנה טובה שכן תתאים? יכול להיות שהתוכנה שינתה את ההגדרות של פעולת המאווררים בעת התקנתה? לפי מה שהבנתי זה מצב לא תקין תוכלו להסביר מה לעשות כדי לסדר את זה..... ועוד דבר שלא הבנתי זה המדדים TEMP1 ו TEMP2 מה הם אומרים?

• 3 תגובות
    • 547 צפיות
  5. Started by EvaNesCenCe,

יש לי מחשב מסוג ACER ASPIRE 5720ZG עם חיבור ל Ricoh -Picture Card אז כמו תמיד חיברתי את הכרטיס של המצלמה שלי לחיבור והוא לא מראה שום כונן במחשב שלי בניגוד לפעמים קודמות ניסתי לעדכן את הדריבר אך ללא הצלחה שום דבר לא הצליח לי אשמח להצעות לעזרה תודה שי

• 0 תגובות
    • 481 צפיות
  6. Started by RAZIEL98,

שלום יש לי בעיה ברזולוציה של המסך משום מה הכל בקטן וניסיתי לסדר את זה ולא הצלחתי איך אני מסדר את הבעיה הזאת ? תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 924 צפיות
  7. Started by roeyel,

שלום לכולם, מישהו ניתקל בבעיה ברכישת Dell E6400 באתר של Dell בגלל שהוא אדם פרטי ולא עסק? אני מדבר כמובן על רכישה בארה"ב לכתובת קבועה. כאשר אני מנסה להזמין יש דרישה למילוי פרטי העסק וכו'.. מישהו מכיר? איך עוקפים את הבעיה? תודה על העזרה, רועי

• 1 תגובה
    • 584 צפיות
  8. Started by eladgold,

רכשתי לפני שבוע וחצי dell vostro 3500 מחשב ממש מעולה פרט לבעיה אחת הווליום של הרמקול ממש חלש, בצפייה ישירה באינטרנט זה הופך לבלתי אפשרי השאלה שלי היא מהן האופציות שלי? האם אני יכול להחליף את המחשב אחרי שהתקנתי מערכת הפעלה? האם ישנה אפשרות לשדרג לרמקולים טובים יותר? האם פשוט להתפשר למרות שרק קניתי ולשים רמקול ב usb? עוד רעיונות טובים יתקבלו בברכה תודה אלעד

• 3 תגובות
    • 909 צפיות
  9. Started by maoz888,

יש לי בעיה ברמקולים של הנייד. אני לא שומע כלום בהם.. גם כשאני מחבר אוזניות.. הנה תמונה: http://www.zix.co.il/viewer.php?id=565249288.jpg זה קרה לי פתאום.. המחשב הוא HP DV-1140

• 1 תגובה
    • 653 צפיות
  10. Started by eli_xXx,

שלום לכולם, יש לי בעיה ברגע שאני רוצה לשדרג את הWINXP. אני נכנס לדיסק לוחץ על שידרוג שם את הקוד ואז המחשב מופעל מחדש והדיסק אמור לשדרג את המחשב. (אני עושה את זה כי נדפק לי משהו במחשב ואני לא מעוניין לפרמט). בקיצור לפני שהוא מגיע למסך הכחול שמראה את הזמן שנותר לשידורג ובלה בלה בלה, מופיעה הודעה הזאת: "The file iaStor.sys could not be found. Press any key to continue". מה הבעיה? מה צריך לעשות? יכול להיות שהבעיה בדיסק? כי כבר ניסתי בעבר לעשות את השידרוג והופיעה לי את אותה הודעה. תודה לכולם (אני מקווה שהבנתם למה שהתכוונתי אם לא תשאלו) ושוב תודה! נ.ב: שכחתי לציין שהוא לא מגיע למסך הכחול שמראה את הזמן שנותר לשידורג ובלה בלה בלה. פשוט מגיע להודעה שרשמתי מעלה וכאשר לוחצים על איזה…

• 4 תגובות
    • 519 צפיות
  11. Started by ranger_z,

שלום, לאחותי יש מחשב נייד מהדגם hp ze4523ea זה מחשב קצת ישן עם מעבד athalon-xp mobile הזיכרון שהוא בא איתו הוא DDR I 266Mhz 256Mb כרטיס המסך הוא על הלוח אם ומשתמש בחלק מהזיכרון. בדקתי באתר crucial.com איזה זיכרון יתאים למחשב הזה, וזה רושם שהמקסימום זה 1GB שאין תמיכה בECC ולא בparity כלומר לא חייבים להשים זוגות דומים של זכרונות שיעבדו ביחד. הלכתי לשני חנויות שונות, באחת ניסו להשים שבב של 1GB DDR I 400Mhz ובשנייה ניסו להשים שני שבבים שונים של 512Mb 333Mhz ו1Gb מחברות שונות. בשני המקרים הBIOS לא מזהה את הזכרונות החדשים כשהם מותקנים ביחד עם הזיכרון הישן, וכאשר הזכרונות החדשים מותקנים בלי כרטיס הזכרון הישן המחשב פשוט לא עולה (הוא מופעל לשתי שניות ומתכבה וחוזר חלילה - כאילו שאי…

• 1 תגובה
    • 801 צפיות
  12. Started by איב,

אז ככה, הבעיה שלי קצת מוזרה. אני מקווה שמישהו מכם נתקל בזה, או יש לו רעיון כלשהוא שיכול לעזור לי. יש לי נייד N100 3000 של לנובו, קניתי אותו לפני שנה, מערכת הפעלה ויסטה, היום בדיוק שדרגתי זכרון ל-3GB כביכול ההארדיסק שלי בגודל 120 GB, (לא משנה שבפועל אני רואה רק 106) כתוב לי שהשטח בשימוש הינו 102 GB כאשר יש לי רק 4 GB פנויים (!) עכשיו כל זה מאד מאד מאד לא הסתדר לי, יש לי סרט אחד, כמה תוכנות קטנות וזהו. אין שום סיכוי בעולם שיש לי דברים במחשב שביחד תופסים 102 GB!! אז בדקתי, נכנסתי לכונן C (יש לי רק כונן אחד), סמנתי את כל התיקיות (לפני זה דאגתי לכך שאוכל לראות את כל התיקיות כולל הSYSTEM) ובסה"כ יצא שהכל הכל ביחד תופס 34 GB. התעלומה הגדולה: לאן נעלמו 70 GB? אז מתוך ה-34 GB: C:/…

• 2 תגובות
    • 564 צפיות
  13. שלום יש לי לפטופ של LENOVO דגם SL500 המחשב ברשותי למעלה משנה ועבד מצויין ובאמת היה מחשב טוב עד שיום אחד לא זוכר למה חיברתי אותו בעזרת קבל VGA למסך השולחני שלי הכל עבד חלק פעם ראיתי בשניהם פעם העברתי רק למסך השולחני. בכל אופן סגרתי את הנייד וניתקתי אותו מהמסך השולחני ומאז כאשר אני מדליק את הנייד התאורה האחורית לא נדלקת. לא רק בWIN גם בBIOS ממש מתחילת ההדלקה. כמו כן בחדר מואר ניתן כשמתאמצים לראות את מה שהמסך מציג מכאן שהוא עובד כראוי מתוך יאוש עשיתי פירמוט למחשב והתקנתי מחדש אבל ידעתי שזה לא יעזור מישהו נתקל במצב כזה? האם התופעה מוכרת ? תודה רבה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by almogas,

שלום לכולם קניתי מחשב acer עם וינדוס ויסטה. ואז החלפתי את הוינדוס ל וינדוס 7. עכשיו כל התוכנות שהגיעו עם המחשב למשל acer arcade deluxe. ההחלפה במקלדת בין הכפתורים הרגילים לאלו שמסומנים בכחול(זה הכי מפריע לי) מי שלא הבין למה אני מתכוון יש לי כל מני כפתורים במקלדת שמעל לחץ או למספר מצויייר משהו בכחול, שאני אמור לעבור בין כחול לרגיל באמצעות F12 ואני לא מצליח לעשות את זה.. יש למישהו מושג מאיפה אני מביא את כל הדברים האלה למחשב? לא קבלתי איתו שום דיסק.. תודה

• 3 תגובות
    • 917 צפיות
  15. Started by peckish1987,

שלום, יש לי בעיה שלאחר כמה ימים שהמחשב מחובר למטען התצוגה הולכת ונהיית בהירה ובהירה יותר עד שהמסך נהיה לא ברור בכלל, וברגע שמנתקים את המטען התצוגה מתעמעמת חזרה למצב נורמלי, ואז שוב כשמחברים חזרה זה עובד בסדר למספר ימים ואז שוב התצוגה נהיית בהירה מידי. בתמיכה בHP אמרו לי לבדוק את ההגדרות של צריכת החשמל (למרות שזה לא משהו שאמור לגרום לתצוגה להפוך עם הזמן לבהירה יותר) ואז הפנו אותי לתמיכה של מיקרוסופט. המחשב נקנה לפני כ-10 חודשים ועל המחשב מותקן ווינדוס 7 עוד מישהו נתקל בתופעה/יודע איך ניתן לפתור אותה?

• 1 תגובה
    • 571 צפיות
  16. Started by Svensk.il,

היי, יש לי נייד של ACER מדגם TIMELINE 4810T. היום, אחרי בערך חודש במעבדה (הוא היה נשאר עוד חודש אם לא היו צרחות ועורכי דין מעורבים), החזירו לי אותו לאחר שהחליפו מסך, כיוון שבמסך הקודם צץ פס שחור אופקי שהסתבר כפיקסלים מתים. הבעיה היא, שלאחר שלקחתי את המחשב הביתה שמתי לב לתופעה מוזרה - כל פעם שאני מזיז את המחשב אפילו הרעד הכי קל (לדוגמא, הקלדה), מופיעים עיגולים נוזליים כאלה במסך ליד הפינה השמאלית התחתונה, בדומה ללחיצה עם האצבע על המסך. מישהו יודע אם זה נורמלי? או שמא זה פגם במסך? או בהרכבה? ממש לא בא לי להביא שוב את המחשב למקום הזה (שהוא גם כשעה נסיעה ממני בערך), אבל אם אין ברירה אז אין ברירה. תודה לעונים!

• 0 תגובות
    • 661 צפיות
  17. Started by amithangel,

שלום רב, יש לי מחשב נייד של lenovo עם מערכת הפעלה microsoft windows vista עכשיו כל פעם שאני מדליק תמחשב מופיע לי המסך השחור ששואל באיזה מצב להפעיל תמחשב (מצב בטוח, מצב רגיל ועוד 3 אופציות). מעל כתוב שעליי להכניס את דיסק ההתקנה לעשות restart למחשב ולאחר מכן repair...(אין לי את הדיסק התקנה של הwindows איות וקניתי את המחשב עם הווידווס) ניסיתי כל אחת מהאופציות של מצב ההפעלה, אך בכך מקרה שניסיתי המחשב הציג כאילו הוא מעלה את הווינדווס אבל אחרי סיום ההטענה מופיע מסך כחול עם כמה משפטים בלבן לכמה מאיות השנייה שאפילו לא מספיקים לקרוא מה כתוב, והמחשב עושה לעצמו ריסטרט... אם תוכלו לפתור לי את הבעיה אני אודה לך עד מאוד!!! כמו שאמרתי אני צריך תמחשב למחר למשהו חשוב... תודה רבה

• 2 תגובות
    • 554 צפיות
  18. היי. יש לי LENOVO N100 3000 משהו כזה - בן שנה וחודש. מהיום בבוקר צצה לי בעיה במחשב. ראיתי סרט במחשב - ופתאום באמצע שאני רואה המחשב פשוט כאילו מת - נכבה בבת אחת. הדלקתי מחדש את המחשב - והגעתי למסך ה LOGIN של ווינדואס ששם אני מקיש סיסמא ונכנס למחשב, ואז לחצתי על המשתמש והמחשב עוד פעם נכבה בבום. הדלקתי שוב, הפעם נכנסתי למחשב עצמו, גלשתי באינטרנט 3 דקות ושוב זה נכבה. חשבתי שאולי הבעיה במערכת אז החלטתי להשתמש ב LENOVO CARE ולשחזר את המחשב להגדרות המפעל\יצרן. בקיצור גיביתי הכל והתחלתי בתהליך של השחזור ובאמצע, כשהוא מריץ את החלון DOS הזה עם כל השורות שמשחזר לי את המחשב - זה שוב נכבה. הדלקתי מחדש, נכנסתי שוב ללנובו CARE ועוד פעם שיחזרתי - זה פשוט לא עובד! נכבה שוב! מה אני עושה? מ…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by אבשה,

אז ככה אני קונה מחשב עוד שלושה ימים וראיתי משהו במפרט שלי שאני רוצה ליהיות בטוח שזה בסדר סתכלו: זה הזיכרון: A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta Gaming + Heatspreaders CL5 וזה DDR2 וזה הכרטיס מסך: Gigabyte Radeon 4850 512MB DDR3 Retail וזהDDR3 אבל זה עדין יתאים אחד לשני ולא תיהיה בעיה??

• 2 תגובות
    • 545 צפיות
  20. שלום לכם, זוהי הודעה ראשונה שלי כאן, אז אנא היו סובלניים. קניתי לפני קרוב לשנה לפטופ של לנובו LENOVO N500 4233. לפני חודשיים התקנתי מערכת הפעלה ווינדוס 7. למרות שבמחשב נייח של אחי היא עשתה בעיות עם הסאונד, החלטתי לשים אותה על הלפטופ. החלטה נכונה. מערכת חלקה, בלי באגים ונוחה מאד. אבל עכשיו, אחרי חודשיים, פתאום היציאה של האוזניות כנראה לא עובדת. אני שומע דרך מערכת סטריאו של קנווד בחיבור AUX לאוזניות. והכל היה מצוין עד שלפני יומיים פתאום זה הפסיק. הבאתי זוג רמקולים אחרים שיש לי ולא עבד. הבאתי כבל חדש לחיבור AUX ולא עשה כלום. אז מלבד להתקשר לתמיכה טכנית ולקוות שעדיין יש לי אחריות, למרות שאני לא זוכר אם עברה כבר שנה... האם מישהו מכיר בדיקות נוספות שאפשר לנסות? …

• 0 תגובות
    • 957 צפיות
  21. שלום לכולם ותודה מראש לכל מי שינסה לעזור (: קניתי לא מזמן מחשב חדש מבית lenovo. במחשב יש כרטיס מסך חזק יחסית של nvidia 860m gtx אבל הוא לא מסוגל להריץ משחקים כמו פיפא למשל (שרץ באופן חלק במחשבים ניידים חלשים בהרבה) . אני חושב שהבעיה היא שהמחשב פשוט לא מצליח להעביר בין הכרטיס מסך integrated של intel לכרטיס מסך של Nvidia. ניסיתי לשחק בהגדרות של nvidia control pannel שמתי שהכרטיס ברירת מחדל יהיה הכרטיס החזק וגם שהמחשב יעדיף ביצועים על פני "חסכון אנרגיה" ועדין המחשב לא מסוגל להריץ משחקים פשוטים מאוד כמו פיפא (אפילו ניסיתי להריץ בליפ ובלופ למי שמכיר והמחשב פשוט לא מסוגל לעשות זאת!!). - המחשב נשלח למעבדה של lenovo שנקראת cpm וכתוב שכל החומרה במחשב תקינה... אני מרגיש קצת מרומה…

• 4 תגובות
    • 3.3k צפיות
  22. יש לי מחשב של HP דגם 530 ניסיתי להתקין לו את מערכת ההפעלה XP אבל הוא לא נותן לי בגלל שבהתקנה אחרי שהוא מטעין את כל הקבצים הוא כותב אין הארד דיסק בגלל שיכול להיות שהוא לא מחובר למחשב בדקתי את הארד דיסק על ידי הוצאתו מהמחשב חיברתי אותו לכבל שהופך חיבור של סטה ליואסבי והוא כן עובד מציג לי את הקבצים וכו' פירמטי אותו לגמרי ויצרתי מחיצה אחת אבל שוב הוא כותב שאין לי הארד דיסק בדקתי גם בעזרת דיסק תכנאים על ידי הפעלה של המיני וינדווס והוא מזהה אותו כמו שצריך אז מה הבעיה???? תודה רבה רבה מראש לעוזרים

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  23. ישנה בעיה נפוצה בה קורה שכפתורי המגע בסדרת ה-Studio של Dell פשוט מפסיקים להגיב. אם נתקלתם בבעיה, פשוט הסירו את הסוללה למשך דקה והחזירו אותה. הכפתורים צריכים לחזור לתפקד כרגיל.

• 2 תגובות
    • 725 צפיות
  24. שלום אני שמח להציק שוב - סתם סתם אני חולה אליכם, בן דוד שלי הציע לי לא לקנות מ-KSP (זה לא משנה יש לנו סניף די קרוב של פנדה) אז ניסתי לבנות את המפרמט שהבאתים לי http://www.Idanr.cjb.co.il בפנדה אבל לא נראה לי שהרכיבים תואמים באותם מפרמטים X_X בבקשה תעזרו לי שהמפרמטים יהיו הכי תואמים : זה המפרמט מפנדה: Teac Floppy Drive 1.44 68 ש"ח Samsung 512MB DDR 400 Original 798 ש"ח Compucase 6A21 Midi Tower Black&Blue 400Watt 509 ש"ח NEC DVD X 16 DV5800 148 ש"ח Gigabyte GA-K8NF-9 nVIDIA nForce4 4X Socket 939 630 ש"ח Sapphire ATI Radeon X800 256MB Retail 1,467 ש"ח AMD Athlon 64 3200 (939-pin) Oem Venice 848 ש"ח סה"כ 4,467 ש"ח אל תתבלבלו בזיכרונות זה 2…

• 41 תגובות
    • 2k צפיות
  25. Started by or81322,

המחשב שלי asus u31jg נקנה מחול ומחוץ לאחריות כרגע, הבעיה שלו שהמסך מתחיל להיתקע תוך כדי שמופיעים קוים אנכיים, או עמעום של המסך וצבהים דהויים, בקיצור המסך נתקע ומשתגע. בשביל לפתור את הבעיה אני נוגע איפה שנמצא החיבור , מתחת למסך קרוב לאמצע עד שהמצב חוזר להיות יציב. כמובן אחרי שאני מוריד את המסך ומעלה הבעיה חוזרת. השאלה שלי היא מה הבעיה ואיך אפשר לפתור אותה. תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 723 צפיות

דיונים חדשים בפורומים