ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,363 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם! מחפש מחשב נייד עם מסך מגע בהתאם לנתונים הבאים- 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4-5K - ניתן לחרוג עד 5.5K במקרה חריג שבו תוספת המחיר תוביל לשיפור רב באיכות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים ופנאי (סרטים וכו'), עריכה לא מקצועית (פוטושופ). חשוב לי שיוכל לעמוד בקלות בריבוי טאבים וכו' במקביל... 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? כמובן שעדיף כמה שיותר שקט אב…
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
תקציב לרכישת המחשב: 3000₪ שימושים: עבודה משרדית, גיימינג כבד. משחקים שאשחק בהם: משחקי היריות החדשים גיטאי וכוו באיזה מערכת הפעלה תשתמש: 64 ביט האם יש צורך במערכת הפעלה חוקית: לא ציוד היקפי: אני צריך לקנות גם מסך וגם רמוקלים אשמח להמלצה גם על זה (לא נכלל בתקציב) חומרה: צורב: לא אכפת לי עם או בלי צורב נפח אחסון: 500 יספיקו לי אפשרויות רכישה: איפה שזול לא אכפת לי, אפשר מהאינטרנט. לא אכפת לי שירכיבו לי אני יכול להרכיב גם לעצמי
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD וקצת משחקים (FIFA, COD). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). FL STUDIO/CUBASE ,תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FIFA/COD. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? פחות ספציפי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר…
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
המפרט לצורכי פיור גיימינג. תהיתי אם לשים קירור למעבד, אבל כיוון שאני לא עושה שום OC הנחתי שאפשר לוותר על זה. תנו הערות (וגם הארות, אם יש X:) רק לא על המארז , גם ככה היה לי תקציב של 8K, והכל היה חייב להיות מ-KSP, והמארז הזה תפס את העיניים שלי, והוא נחשב בעיני רבים למארז הטוב ביותר שקיים היום... חוץ מזה, תרגישו חופשיים לרדת עלי.
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני מבקש עזרה בהצעות של 3 הפריטים הבאים הכי טובים שקיימים היום בשוק עד 5000 ש"ח: א. לוח אם ב. מעבד ג. זיכרון 1G המון תודה
-
- 21 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום. אודה לקבלת עזרה בבחירת מחשב למשחקים.קבלתי את ההצעות האלה ואני מאוד מתלבט: הצעה ראשונה> : Intel Core i3 550 3.33Ghz 4MB Cache Tray כמות: 1 מחיר: ₪561 קירור למעבד: EVERCOOL BUFFALO 2X COPPER HEATPIPE, 10cm FAN כמות: 1 מחיר: ₪66 לוח אם: Gigabyte GA-H55M-S2 כמות: 1 מחיר: ₪364 מארז: Thermaltake V3 Black Edition 1x120mm + Seasonic 500W ET 34A @ 12V כמות: 1 מחיר: ₪514 קירור למארז: EVERCOOL EVERGREEN Series 120mm כמות: 1 מחיר: ₪32 זיכרון: A-Data 2GB (Single Stick) DDR3-1333 CL9 i5/AM3 Retail כמות: 2 מחיר: ₪128 קשיח למחשב שולחני: Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3 כמות: 1 מחיר: ₪281 כרטיס מסך: SAPPHIRE HD 6850 1GB GDDR5 PCIE DVI HDMI כמות: 1 מחיר: ₪960 כונן א…
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
תוכלו להגיד לי איזה מחשב יותר משתלם לקחת: 1. http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=761905 2. http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=734314 יש לי אפשרות להשיג את המחשב הזה ב-1000 ש"ח תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, השימוש הכבד ביותר הוא עריכת וידאו HD (לא מקצועי), כנראה בתוכנות פשוטות (לא מאמין שיהיה שימוש ב- Adobe Premiere Pro) התקציב עד 2K, אך אין צורך במסך, צורב וכו... הרכבתי את המפרט הבא, אשמח לשמוע את דעתכם: Intel Sandy Bridge Core i3 2100 Socket 1155 3MB 3.1Ghz Tray, יחידות 1 ₪519 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2522 מאוור Cooler Master Hyper TX 3 Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪106 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1195 Gigabyte GA-H61M-USB3-B3 P61 CHIPSET, יחידות 1 ₪472 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2653 Kingston 2GB DDR3 1333Mhz CL9, יחידות 2 ₪228 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=659 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD10…
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
לוח אם - P5W64-WS-PRO Asus כונן קשיח - WD2500YD Western Digital - ן 250 GB ן 16MB BUFFER ן SATA זכרון - DDR2 1024MB 667MHZ CL5 Kingston - כפול 2 מסך מחשב - L1970HR LG - ן 19 אינץ' מעבד - Pentium D 945 Box Intel מארז מחשב - M-100A JSP-Tech מאוור למעבד - Zalman 9700 ובנוסף כונר DVD צורב - (איה אתם ממליצים? כונן שקט - לא מרעיש בעבודה ובצריבה..) שאלה לגבי המעבד: החלטתי אחרי התלבטויות רבות להישאר עם פנטיום D ולא לעבוד ל Core 2 Due . האם 945 D המענה המושלם לרכישה כמעבד או שללכת על אחר?
-
- 24 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מפרט למחשב HTPC שאמור להתחבר לטלוויזיה כמסך יחיד (40 אינץ') בסלון. המחשב ישמש לצפייה בסרטים (HD), ביטורנט והאזנה למוזיקה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ב- 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? HTPC + ביטורנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מתוכנן גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאי…
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום רב, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד לצרכי עבודה (שימוש בתוכנות אופיס) ובעיקר לביצוע מצגות עם תמונות ב- POWER POINT. הדרישות שלי מהמחשב: דק וקל ושיהיה 14 אינץ(אפשר גם 15 אינץ). מסך מט! איני מבין דבר במחשבים (וזו הסיבה שבחלק מהשאלות במילאתי בשאלון המצורף ישנם סימני שאלה) ואשמח מאוד אם תוכלו להמליץ לי על מחשב שיתאים לצרכים שלי, אם אפשר כולל שם חברה וסוג דגם. תודה רבה לעוזרים! תקציב- עד 4000 שח במקרה הטוב. * מטרות המחשב- עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), בייחוד בניית מצגות ב POWER POINT עם תמונות רבות * גודל המסך- עדיפות ל-14 אינץ אך אפשר להתפשר גם על 15 אינץ * מסך מט- חובה * רזולוציית המסך? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * משקל רצוי - פחות מ-2 קג * האם נדרש זמן ס…
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מעבד:Intel i5-6500 3.2Ghz(3.6Ghz Turbo) Skylake LGA1151 Tray - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪892 קירור למעבד:בקניית מחשב חדש בלבד - Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2 כמות: 1 - מחיר: ₪44 לוח אם:Asus B150M-A כמות: 1 - מחיר: ₪379 מארז:Fractal Design Core 1100 USB3.0 Black כמות: 1 - מחיר: ₪226 ספק כוח:Antec Neo Eco 450C 450W Continuous Power כמות: 1 - מחיר: ₪239 זיכרון:DDR4 8G / 2133 CL15 Crucial Single Ranked כמות: 1 - מחיר: ₪242 קשיח למחשב שולחני:Hitachi Ultrastar A7K2000 24x7 SATA 1TB - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪201 קשיח למחשב שולחני:בקניית מחשב חדש בלבד- Samsung SSD EVO 850 250GB! כמות: 1 - מחיר: ₪490 כונן …
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
תקציב גמיש, עדיף לחסוך. * מטרות המחשב? תוכנות כגון אופיס, הפעלת סדרות וסרטים בלי בעיה, הרצת פיפא (עדיף, לא חובה) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13' * רזולוציית המסך? רצוי fullhd * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? נמוך ככל שניתן * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף שכן משום שאקח אותו ללימודים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין גודל מינמלי, עדיף SSD b. * כונן אופטי? לא הכרחי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש ל…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
עד 5000 שקל בלי מסך וכרטיס מסך זה מיפרט מה שנקרא יותר לחשוב על העתיד של המחשב יעני זה מיפרט מוכן לכרטיס מסך חדש אני פשוט ישאר עם הX1950PRO וימשוך איתו עוד כמה חודשים טובים יש לציין שקניתי את הכרטיס לפני שלושה חודשים ויש לציין שאני יחסית מבסוט ממנו... מעבדים Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ₪ 1450 1 לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3L Conroe Support GP35DS3L ₪ 594 1 מארזים Enermax Chakra 250mm Fan Full Tower Black Uber ECA5001-BS ₪ 626 1 קירור למעבד Thermaltake V1 CL-P0401 ₪ 283 1 ספקי כוח Thermaltake Thought Power 650W 52A/12V 4XRails SLI W0104 ₪ 652 1 זיכרונות Corsair 2GB (2x1GB) Value Select DDR2-800 CL5 C2G800 ₪…
-
- 26 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חברים במסגרת העבודה אני צריך לבחור מחשב נייד מתוך הרשימה הבאה. השימושים יהיו בעיקר עבודה משרדית. אני לא מצפה שהוא יסחוב משימות כבדות שדורשות עבודה על GPU חזק, אבל עדיין רוצה לבחור את האופציה הנוחה ביותר. חשוב לי לציין שמעולם לא השתמשתי במאק, והבחירה היא בין הניידים ברשימה בלי הדסקטופים. אשמח להמלצות בחירה ואם אפשר גם הסבר למה זו בחירה טובה.
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אשמח להתייחסות למפרט שהרכבתי (לבד 🙄) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 בעקרון זה הכי הרבה שאני מוכן להשקיע. אם תהיה סיבה לחרוג, אשקול בחיוב חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? המחשב מיועד לתכנות. בעיקר עם JAVA ב IntelliJ . כמו כן מיועד להרצת database מקומי (למשל MySql). כמו כן צריך להיות מספיק חזק להריץ מכונות וירטואליות וקונטיינרים (docker). המחשב לא מיועד כרגע למשחקים אבל אני לא רוצה לחסום אפשרות למשחקים באופן מוחלט, ע"י רכישת כרטיס מסך פשוט מדי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך בצי…
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
בהתבסס על כאן- http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=432974.0 הייתי מגדיר את המערכת שאני מחפש כ"מפרט רב תכליתי- מיינסטרים". השימושים הם בערך על פי האמור ברמה זו בפוסט הנ"ל. רמת שקט רצוייה 8-9. לא מתוכנן oc. ראשית אציין שאני אחד מאלו שלא מחליף מחשב בתדירות גבוהה, אי לכך הייתי רוצה ללכת על משהו שיעמוד טכנולוגית למספר שנים. מבחינת סעיף הגיימינג, מדובר בשלב זה ברמת משחקים בינוניים ולא מהכבדים ביותר. גם לא תוכנות הנדסיות כבדות וכדו'. יחד עם זאת חשוב לי ביותר שבעבודת מולטיטסקינג, דבר שאני עושה די הרבה ,שהמחשב לא יאט. אתחיל בזה שממגוון שיקולים החלטתי כבר על המעבד שאני רוצה שיהיה שם,- אינטל core i5 . כמובן שזה מכתיב את אחד הלוחות התואמים וזכרונות ddr3. בנוגע לבחירת הלוח א…
-
- 23 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום רב לכולם. אני חושב לקנות את את הAlienware m11x . אני מתלבט בין המפרטים. יש את המפרט הראשוני שבעל מעבד intel core2duo ו8 ג'יגה ראם. את הI5 עם 4 ג'יגה ראם. ואת הi7 עם 8ג'יגה ראם. אני מעוניין במחשב שיוכל לערוך סרטים, מוזיקה, סרטי HD, משחקים, פוטושופ ושיהיה נייד ובגלל זה בחרתי במחשב הספציפי הזה... אבל לא רוצה לקנות מפרט חזק יותר סתם.... מה אתם ממליצים?
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מעבדי AMD Phenom II x6 Six Core 1055T Socket AM3 2.8Ghz Box 995 ש"ח לוחות אם למעבדי AMD GIGABYTE MA770-UD3 AM2+, AM3 770 Chipset, DDR2 1066, PCI-E, HDAudio, 1394a 365 ש"ח זכרונות DDR III 1600Mhz 3x2GB G.Skill NQ Edition Triple Channel 490 ש"ח כרטיסי מסך GIGABYTE GTX460 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI PCI-E 1190 ש"ח כרטיסי קול Creative Creative X-Fi Xtreme Audio 265 ש"ח דיסקים קשיחים Samsung 1TB EcoGreen F3 1TB 32MB Sata II HD105SI 295 ש"ח צורבי DVD LG CH08LS10 DVD±RW Read Blu-Ray Combo Black Sata 490 ש"ח מאווררים וגופי קירור Scythe Mugen II Rev.b 5 Heat Pipes CPU Cooler s1156/s1366 185 ש"ח מארזים Thermaltake M9 Mid Tower Series Black…
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בעיקרון 1000$ אבל אני יכול לחרוג ב200$ נוספים אבל מעדיף שלא כל כך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כמו באטלפילד,RUST ועוד משחקים מSTEAM צפייה בסרטים אופיס ומחשב לצרכים של לימודים למדעי המחשב. 7.האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אח שלי מגיע מארה"ב וקונה משמה 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בימים/ שבועות הקרובים 12. …
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אנשים, מעצבת גרפית בעיקר לדפוס (אבל גם ל-WEB) צריכה מחשב חזק וחדש לעבודה. עיקר השימוש הוא פוטושופ, INDESIGN, אילוסטרייטור. אין צורך בכלל בתלת מימד או משחקים ולכן הכרטיס הגרפי אינו קריטי. כן חשוב - מסך איכותי מט IPS, לא רועש מדי, עיצוב נורמלי, לא כבד מדי, רזולציה לפחות 1920x1080, אופציות שדרוג זכרון כונן קשיח. איכות בניה טובה. אופציה לאחריות 3 שנים. כרגע הנטיה שלנו לכיוון ה-Lenovo Legion Y530 עם מעבד i7-8750H, זכרון 16GB בסטיק בודד (במחשבה אולי לשדרג ל-32GB בהמשך), כונן קשיח 512GB SSD M2 (גם כאן כנראה להוסיף SSD נוסף לאחסון), מגיע עם GTX1050 שלהבנתי הוא מיותר, המסך הוא מט IPS עם 72% NTSC (למרות שראיתי ביקורת ביוטיוב שדיווח…
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני צלם חובב ,מבקש חוות דעת על המפרט מ KSP למחשב נייח בעיקר לעיבוד תמונות במיוחד על הכונן SSD והכרטיס רשת תודה מראש https://ksp.co.il/t/unE34J
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
- 3 followers
-
-
אלה תוכנות הפיתוח העיקריות שאני מתכוון להשתמש בהן. המחשב הישן שלי סוחב אותם בצורה סבירה, אבל אני רוצה יותר מהירות. בגדול GPU נחמד ואפשרות לפיתוח משחקים בגרפיקה כבדה גם אפשרות, למרות שהמיקוד שלי הוא בעיקר למובייל. אני עוד לא מביא מחיר, כי אני רוצה לפניי לדעת מה הם הדברים שיפיעו על בעיקר עבודה שותפת עם תוכנות פיתוח. ביצועים למשחקים ולGPU הם נחמדים, אבל הדבר הכי חשוב לי במחשב זה שהצד של הפיתוח יעבוד הכי חלק. זה אומר שפיתחת תוכנות הפיתוח, קומפלציה, לא להיתקע על הרד דיסק שמתעורר מתרדמת ודברים כאלה יותר חשובים. הווינדוס נתקע ונהיה איטי על הרבה דברים לא ברורים... למשל אתה פותח את אנדרויד סטודיו ופתאום הוא נתקע כי הוא מחליט לעשות משהו בHDD שישן בזמן …
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני עובד בקבוצת מחקר של אוניברסיטה בדנמרק. אנחנו מבצעים הרבה למידה עמוקה, וזה אומר הרבה CUDA. בנוסף, אנחנו גם מבצעים חישובים כלליים שרצים על ה-CPU ותובעים זכרון. לצרכים אלה, אנחנו רוצים להרכיב לעצמנו שרת אובונטו עם ארבעה כרטיסי מסך ומעבד מהחזקים שיש כרגע. אין לנו כוונה לבצע המהרה כרגע או בעתיד. מספיק לנו 0.5TB אחסון לעבודה יומיומית, ונרצה גם 2 עד 4TB לאחסון ביניים. יש לנו נסיון רע עם הארד דיסקים שמתים פתאום, אז אנחנו רוצים יתירות עם RAID. להלן המפרט שהרכבנו לעצמנו עד כה. אשמח לדעת האם הבחירות שלנו סבירות, בהנחה שהתקציב שלנו הוא בערך 7000 USD (האוניברסיטה אמורה להיות פטורה ממע"מ). אני יודע שהמחירים בדנמרק ובישראל יכולים להיות שונים, אז למען הפשטות, צאו…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
- 2 followers
-
-
אני סטודנט (תפרן) למדעי המחשב, ככה שהדרישות שלי מסתכמות באופיס ו-Visual Studio. ברור שאשמח להריץ גם סרטים 1080P וכל מני פינוקים מסביב, אבל זה באמת בגדר פינוק ולכן אני לא טורח לציין מה כן ומה לא. ה-MUST זה רק אופיס ו-Visual Studio. אין צורך במערכת הפעלה ואת המחשב אני אוכל לקנות בארץ או בהונג קונג. חשבתי לכיוון של נטבוק בגלל המחירים הזולים והקומפקטיות. מה דעתכם?
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-