ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3800 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם לא צריך, אפשר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטי HD וגיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים שהולכים לצאת למחשב -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)1680X1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים …
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב, אני אנסה לכסות את כל מה שאני צריך לפי הת'רד שמסביר פה מה צריך בשביל לבנות מפרט... בכללי- אני צריך מחשב חדש ללא ציוד היקפי, ללא מארז\ספק וללא הרכבה ומערכת הפעלה, עד 4000 (אפשרי לעלות גם ל-4500 אך ורק אם יש צורך מוצדק\במידה ואוכל לקבל משהו טוב יותר משמעותית), קודם כל שיתאימו למשחקים יחסית כבדים (נגיד ככה, שיוכל להריץ על הכי גבוהה את רוב המשחקים כיום וגם אלו שיבואו אחר כך, בצורה חלקה על הגדרות יחסית גבוהות), אבל גם לשימושים של גלישה, מוסיקה באיכות טובה (בעיקר), עבודה בסגנון משרדי\תכנות- שיהיה מהיר יחסית ולא יתקע בזמן עבודה אינטנסיבית עם הרבה תהליכים ברקע. חשוב שיהיה לו נפח דיסק גדול כמה שיותר (אם המחיר מאפשר, 1 טרה בית נפח דיסק) המחשב ירכש ככל הנראה כחודש-חודשיים מעכשיו…
-
- 11 תגובות
- 840 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים ברמה גבוהה כגון כרייסיס אססין קריד וכו' ימוש יומיומי של גלישה ושימוש בתכני המחשב הבסיסיים (אופיס וכו') א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך "17 1024X768 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? פירטתי למעלה * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (…
-
- 6 תגובות
- 753 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, מוסיקה וסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משחקים בעיקר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג . - משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: Battlefield 3,COD, DEUS-EX -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)1920x1080. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם י…
-
- 5 תגובות
- 813 צפיות
-
-
אהלן, אני אסביר בקצרה מה המצב שלי ומהן הדרישות ואחר כך יהיה פירוט של "10 השאלות" שצריך לצטט. הכרטיס מסך הישן שלי 8500GT הפסיק לתפקד, המאוורר שלו לא קיבל פקודה להסתובב והוא היה מגיע ל90 מעלות בלי עומס מיוחד, במקביל גם הלוח אם שלי שבק חיים כמה ימים לאחר מכן, אחרי ניסיונות של חיבור של רכיבי ליבה אחד אחרי השני והקשבה לצפצופים שלפני הביוס הפנמתי שהלך המחשב, בזמנו הייתי ממש בעניינים קניתי את החלקים לבד וגם בניתי את המחשב פיסית בעצמי דברים שיש לי שנראה לי שרלוונטי שישארו ואין צורך לקנות: -צורב DVD של LG, עובד תקין ולא פתחתי אותו מ2011 -ספק כוח 500W בן 3 חודשים של CWT -עכבר ומקלדת שמתאימים לגיימינג כולל ג'ויסטיק - מסך מחשב 19 אינץ' -עריכה: החלפה למסך led של 23 אינץ - מאוורר 120MM…
-
- 27 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
בנוגע למסך הולך להיות לי בחודשים הקרובים 24 אינץ' ככה ש גם CROSSFIRE יתוכנן בעתיד המאוד הקרוב גג חודשיים, אני צריך את עזרת המומחים בנוגע לבחירת לוח אם שעל בסיסו אני אבנה את המערכת, מי שיוכל לעזור לי להחליט בין הלוחות הבאים ולייעץ לי בבקשה על דרך קירור שקטה ואופטימלית (מארז, מאוורים הכל...) בעיקרון אני מתלבט על איזה חברה ללכת אבל הכיוון הוא להשקיע יותר מ1000 ש"ח ללוח אז.. 1. Rampage Formula 2. GA - X48T (אפשר גם ללא T) 3. MSI Platinum X48 תודה רבה חבר'ה
-
- 12 תגובות
- 817 צפיות
-
-
אלה החלקים שיש: Memory - 2x Corsair XMS3 - Memory - 2 GB - DIMM 240-pin - DDR3 - 1333 MHz / PC3-10600 - CL9 - 1.5 V - non-ECCPower supply - XFX Core Edition PRO850W - Power supply - ATX12V 2.2/ EPS12V 2.91 - 850 Watt Processor - AMD Sempron 145 / 2.8 GHz ( 2000 MHz ) - Socket AM3 - L2 1 MB - Box Motherboard - ASRock 970 Extreme4 - Motherboard - ATX - Socket AM3+ - AMD 970 Graphics cards -2 X MSI RADEON R9 290 4GD5 4GB DDR5 (V803-842R) כלומר crossfire יש גם מארז FULL TOWER מפלצתי משהו, אבל בינתיים הוא יספיק. חשבתי להוסיף: כונן DVD להחליף את המעבד ל- AMD FX 8-Core Black Edition כונן קשיח Kingston SSDNow V300 SV300S37A/240G 240GB SSD SATA III כפול 2 ב- raid0 זיכרון למח…
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
אני צריך את עזרתכם האדיבה בהרכבת מפרט שפוי לעריכת וידאוHD ואודיו באולפן ביתי צנוע. התקציב הוא באיזור 4.7K אפשר לחרוג בקצת, אני אשקול תוספת עם זה יהיה הבדל גדול. השימושים העיקרים יהיו הקלטת מוזיקה(בתוכנת CUBASE), לכן רצוי שיהיה שקט, והקלטת ועריכת וידאו על תוכנת ADOBE PREMIER ואחרות באותו סגנון. כמו כן עבודה מזדמנת עם חבילת התוכנות של ADOBE CS5.5, כמו פוטושופ, ברידג' וכדומה. דבר ראשון אני חושב על שני הארדיסקים נפרדים (זה מאוד רצוי בעולם של עריכת וידאו ואודיו)- אולי יש אפשרות לאחד (עם נפח קטן, מהיר, ויקר יותר) בשביל מערכת הפעלה ותוכנות, והארדיסק שני (GB500-1000) בשביל סאמפלים ופרויקטים. עוד דרוש לי חיבור FIREWIRE. אני מעדיף משהו איכותי- לפי הבנתי הסטנדרט בתעשית האודיו הוא כר…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב לצורכי גיימינג ועבודות גרפיקה קלות יחסית (פוטושופ וכדומה) כולל כל הציוד ההיקפי. התקציב כרגע הוא 6000, אבל אני גמיש מאוד. תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 709 צפיות
-
-
אשמח להצעות. מצפה לכרטיס מסך טוב ומעבד טוב. המחשב לא יהיה נועד ממש למשחקים כבדים אבל בכל זאת.. כרגע לא צפוי אוברקלוקינג אז אין טעם להתייחס לכך בלוח אם. אגב זה רק אני או שהמחירים בארץ יקרים מאוד לעומת ארה"ב, לדוגמא כרטיס GeForce 7900GS עולה בערך 200 דולר בארה"ב ובישראל מ1400 שקל. תודה מראש!
-
- 10 תגובות
- 735 צפיות
-
-
שלום רב. תחילה אני רוצה להודות לכם מראש - לא סתם המליצו על הפורום הזה! התקציב שלי נע בין 6-8 אלף. המחשב מיועד לגלישה באינטרנט צפייה בתכני HD ויצירת\עריכת מוזיקה.. לגבי גיימינג - לדעתי אשחק בכמה משחקים בודדים אך לא בתדירות גבוה. אני רוצה מסך גדול (התוכנות לעריכת מוזיקה דורשות המון מקום, צריך לראות כמה שיותר), ראיתי שנהוג לחבר 2 מסכים - אז כדאי שיהיה לי את האופציה לחבר 2 מסכים במחשב. אני מתכוון להשתמש במחשב בתדירות גבוה... אני צריך הרבה נפח בכונן הקשיח ומעבד חזק (מבירורים קלים שעשיתי ;D) הווינדוס שאני רוצה הינו ווינדוס 7 (מומלץ ?). *חשוב מאוד* שיהיה כניסת פיירווייר (FireWire IEEE 1394 אם אני לא טועה), רצוי שהחיבור יהיה מהיר. שוב - תודה רבה! ושיהיה שבוע טוב.
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מארז CARD READER EZCOOL NTUURR 25CM ספק כח INWIN MAN POWER FAN12 550W IPS550AQ3 לוח אם MSI 1GLAN 7.1 P55-FD55 מעבד 750 QUAD 1156 I5 CORE 8MB 2.66GHz מאוורר למעבד BIT COLD HEAT-PIPE AM3/1366/1156 זיכרון 1333MHZ DDR3 4G VALUE GEIL כרטיס מסך ATI READON 5770 1G-5 MSI דיסק קשיח 1TERA SATA2 64MB C.G WD המחשב מיועד בעיקר לשימוש שוטף בפוטושופ/אילוסטרייטור/פלאש... מה דעתכם? עם המפרט וגם על הצעת המחיר? (אייבורי) תודה מראש ---- חבל לי לפתוח נושא חדש.. אז אני אענה אל השאלות, ואשמח לקבל הצעות למפרטים מכם - 1. תקציב 4,500, ניתן לחרוג בעוד כ- 500. 2. השימושיים הצפויים של המחשב הם עבודה מסיבית על פוטושופ/אילוסטרייטור/ופלאש, (בעיקר עבודה על קבצי RAW, אילוסטרציות, ובניית מש…
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הגיע הזמן אני קונה מחשב חדש. באתי לפני כמה זמן ובנו לי מפרט אבל אני רוצה משהו קצת יותר חזק. אני לא רוצה כרטיס מסך ב2000 שקל אבל כן רוצה מערכת חזקה שתחזיק ותרים לי משחקים בפאנן(כלומר כרטיס אפילו מעל 1000 שקל זה סבבה) לא רוצה להתפשר על כרטיס מסך כמו שיש לי בסגנון ה8500(אז כל מיני GTS למיניהם וזה, עדיף שלא, למרות שאני לא מאוד מבין בנושא) או שאולי עדיף לביצועים שאני רוצה ללכת על מערכת עם SLI? אני פשוט לא יודע מה יותר משתלם מבחינת ביצועים וכסף. זיכרון: לא נראה לי שצריך יותר מ3 ג'יגה(כי אני הולך להיות בינתיים עם XP, עד שיצא הווינדוס החדש)(-אלא אם אתם תייעצו לי אחרת) ומעבד חזק, אין צורך בQUAD CORE, זה נראה לי חסר טעם קצת (בנוגע להארדיסק גם לא כזה קריטי. אני מניח שעדיף טרה למרות …
-
- 2 תגובות
- 501 צפיות
-
-
שלום הגעתי למסקנה אחרונה בקשר לחלקים.. אז ככה.. מארז: THERMALTAKE ARMOR JUNIOR BLACK + WINDOW ATX + BTX מזה הBTX הזה? ומה ההבדל בינו לבין הATX? בגלל שאין לו את ה APPLO אני לוקח אותו.. מעבד: E6750 זכרונות: GEIL 2GB 1GBX2 DDR2 800MHZ CL5 PC6400 כולל גוף קירור (KIT) סוג אריזה (הם נחשבים לחברה טובה)? תכנני תקלחת כאמור את ה PQI אבל האו גם איתם לא מתעסק.. אבל המחיר אותו מחיר כמעט..) הכול ב2850 ש"ח כולל הרכבה וכמובן אחריות? ויש לי 8800GTS 320 GIGA. HD 200 גיגה סמסונג.. הבחירה טובה? מה יש להוסיף להחסיר.. תודה למי שמגיב.. אתם עוזרים לי..
-
- 26 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
טוב חברס אז ככה אני צריך מפרט כמו שצויין בכותרת... חשוב לי שהמארז יהיה יפה ויצוגי (כי זה הולך להיות בסלון)ו 500G זיכרון אם אפשר. תודה על הזמן ועל העזרה שלכם
-
- 1 תגובה
- 672 צפיות
-
-
שלום. מסתבר שהגיע ארצה לוח אם של איטל עם מעבד אטום מובנה, והמחיר מאוד אטרקטיבי. חיפוש קצר בזאפ נתן את 2 החנויות שמוכרות אותו: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=712584 השאלה היחידה היא כמה יעלה להרכיב מחשב שלם כזה. באופן כללי נרשם לא מעט על כך שמחשב נייד קטן הוא רעיון טוב, אבל מחשב נייח קטן שבמחיר שלו ניתן להרכיב מחשב פי כמה יותר חזק, הוא רעיון לא מוצלח. כיום גם במחיר של EEE 900 ניתן לקנות מחשב של גיגה-בייט חזק פי כמה, אבל במחשבים ניידים, הגודל מהווה גורם חשוב. משהו שלא כל כך אפשר להגיד על מחשבים נייחים, במיוחד אם מחשב עם מעבד אטום לא מסוגל להריץ סרטים ב-HD. השאלה היא האם אפשר לשים כרטיס גרפי לא מובנה על לוח האם הזה. כמו-כן, אשמח לקבל מידע לשימושים של מחשב כזה (אם יש…
-
- 0 תגובות
- 620 צפיות
-
-
כמה באמת צריך לשים כך שלא יהיה בזבוז סתם אבל גם שלא תהיינה פשרות מיותרות. המפרט יכלול הכל. צורב, עכבר, מקלדת ומסך, אמצעי קירור ואיוורור נחוצים וכל השאר. כמובן המגבלה המקסימאלית היא 11500 ש"ח למזומן. האם יש הצדרה לסכום כזה או 5000 ש"ח הם די והותר. אשמח לתשובות.
-
- 19 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לאחרונה אני רוצה לבנות מחשב גיימינג ובניתי מפרט שנראה לי מתאים לי לפי התקציב שלי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 פלוס מינוס א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אבל לא חייב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים כבדים סטרימינג וקצת עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אלה המשחקים המקסימליים Fallout 4 ,ark:survival evolved, doom 4 -מהי הרזולוציה ה…
-
- 3 תגובות
- 964 צפיות
-
-
יש לי מפרט של מחשב גימינג לי אין ידע רב בנושא מישהו יכול לעזור לי לנסות לשפר את המחשב שהיה יותר מהיר יש לי דיסק קשיח רבע טרה cmd שאני יוסיף למחשב בנוסף אני יכול לחרוג מהתקציב ב500 ש"ח בבקשה תעזרו לי אין לי הרבה ידע במחשבים ואני צריך עזרה תודה רבה למי שיעזור לי מראש
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מתכוון לבנות מחשב למשחקים + HD מתלבט בין ATNLON 64X2 5600 או E 6600 בנוסף מחפש לוח מתאים לשתי האפשרויות ומארז + ספק
-
- 3 תגובות
- 593 צפיות
-
-
תודה מראש לכל העוזרים. אני מנסה לעזור לאחי לבנות עבורו מחשב טוב שמשמש לעריכת וידאו מקצועית. ברשותי כרטיס עריכה חדש מדגם matrox rt x2 hd אשר עבורו אני מנסה להתאים מערכת איכותית בסכום של כ5000 ש"ח (ניתן לחרוג במעט אם היתרון גדול.) לא מצאתי הרבה אתרים בארץ שמציגים מפרטים ראויים אני מאוד מקווה שבפורום נכבד זה אמצא מבינים בתחום שיוכלו לעזור לי. טוב נתחיל, חברת מטרוקס יצרנית כרטיסי העריכה מציינת באתר שלה כי הם בדקו מספר מערכות שעליהם הם מוכנים להתחייב שהם טובים וישנם מפרטים נוספים שממליצים עליהם סוחרים שונים אם כי הם לא נבדקו על ידם. המלצת החברה ללוחות אם : http://www.matrox.com/video/support/rtx2/rec/mb_sys/home.cfm כמובן שאני אעדיף לוח שתומך בזיכרון גדול אם כי במחירים של הי…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים אני רוצה לבנות מחשב באיזור ה9 או 10 אלף שקל אז ככה המחשב מיועד לצרכי הפקת מוזיקה ברמה גבוהה מאד למחשב צריך להיות מקסימום ביצועים ושקט לא צריך שום כרטיס מסך שישפר גרפיקה ההתמקדות היא רק בכמה שיותר ביצועים ושקט אוקי אז אני צריך את עזרתם פה אני לא כל כך מבין בחומרה החדשה שיצאה צריך רק מחשב בלי ציוד חיצוני כלשהו כמו מסך מקלדת וכו... אוקי תודה על העזרה שלכם! אני מחכה
-
- 4 תגובות
- 582 צפיות
- 1 follower
-
-
כמו שאתם רואים אני די חדש פה האמת באתי כי אמרו לי שזה פורום טוב לנית מפרטים ואני עומד לקנות מחשב חדש אז ככה: אני מעדיף שהמעבד יהיה amd 64 3000+ כל השאר זה כבר אתם עושים נ.ב: שחכתי אני צריך גם מסך(לא מקלת עכבר צורב ורמקולים)
-
- 9 תגובות
- 820 צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לבנות לחבר מפרט שיתאים לילד שישחק במחשב איך שאומרים גיימר מתחיל התקציב זה 4000 ש"ח כולל הכל מסך דק +מקלדת+עכבר+רמקולים=אם אפשר שיהיה אינטל תודה לכול העוזרים מעבדי אינטל Core 2 Duo E4400, Bus800Mhz, s775, 2MB לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE 945P-S3 s775 Conroe, DDRII 667, PCI-E זכרונות DDR II 667 1GB TwinMOS דיסקים קשיחים Western Digital 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II כרטיסי מסך GIGABYTE 7300GT 256MB HDTV, DVI, PCI-E כוננים- 1.44, CD-ROM, DVD FLOPPY none כרטיסי קול none כוננים- 1.44, CD-ROM, DVD LG DVD±RW GSA-H44LB x18 LightScribe Beige ציוד רשתות מודם / פקס none ציוד רשתות none מארזים HJA-291 MIDI 500W Max, 18cm Fan Black מ…
-
- 2 תגובות
- 636 צפיות
-
-
שלום,לאחרונה הוזכר בעולמי הפרטי שוב ושוב המושג "שרת". את ההגדרה השיטחית ביותר אני כבר מכיר - מחשב שמאכסן בתוכו קבצים למען שימוש של מחשבים אחרים.אבל כל מה שנוגע לדרישות משרת,מחירו הממוצע,והדרישות ממנו הוא תחום שבו אין לי כל ידע. ופה אתם נכנסים,אני הודה לכל מי שיוכל לתת קצת מידע על הנושא. כדי לייעל את המחקר הכנסתי מקרה היפותטי לסלט - ברשותי אתר עם 2000 כניסות ביום,אני מעונין להעלות אותו לשרת אחר מהשרת שברשותי עכשיו,מה אני צריך לחפש בשרת כזה אם ברצוני לאכסן אותו בביתי,ואיזו תשתית אני צריך בשבילו. תודה רבה לכל מי שיתרום לדיון ולא.
-
- 0 תגובות
- 707 צפיות
-