עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם. אני רוצה מפרט זול 2800-3500 ש''ח, לשם צפיית סרטים המחשב יהיה מחובר תמיד למסך טלויזיה 37 fhd. המחשב תמיד יהיה דולק לצורך שיתוף קבצים. מעבד של אינטל לוח של אסוס כרטיס מסך gf של gainward [שבעתיד יחולף לכרטיס מסך העכשיוי שלי.] ללא ציוד נוסף

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by adi harel,

אהלן חברים, אני מחפש לקנות מחשב וקיבלתי הצעה מחברה כלשהי, הייתי שמח אם התותחים פה יוכלו להעיף מבט כי אני לא ממש מבין בספציפיקציות כאן... מבחינת צרכים המחשב יהיה לצרכי פיתוח, מבחינת דברים כבדים אמור לתמוך בכמה אינסטנסים של IDEs, קונטיינרים של דוקר, (לא מעט טאבים בכרום בו זמנית). הייתי רוצה שגם תהיה אפשרות להריץ תוכנות עיצוב כמו Illustrator וPS בקלות אבל ממה שהבנתי צריך בשביל זה GPU וזה קצת מחוץ לתקציב שלי כרגע, אז מוכן לוותר על זה אבל הייתי שמח שתהיה אפשרות להוספה בעתיד. מה שחשוב לי בעיקר הוא שהמחשב יוכל להתחבר לדוקינג סטיישן שלי עם כבל USB-C וככה להתחבר לעכבר, מקלדת, מסכים, כבל רשת, usbים למינהם וכו'... ממה שהבנתי לוח האם בהצעה לא תומך בalt mode ולכן לא יעבוד. התקציב של…

• 0 תגובות
    • 246 צפיות
  3. Started by CliCK,

מה הקונפיגורציה המומלצת עבור ילד שעוסק בעיקר באינטרנט ופוטושופ (לא באופן מקצועי), ולאו דווקא משחקים. התקציב הוא 4000-4500, על התקציב לכלול מסך LCD נחמד 17" וכל הציוד ההיקפי הדרוש. תודה מראשש לכולם

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. זה המפרט שחשבתי עליו: CPU : Intel Pentium IV 2.4C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ 1071.89 ] 1 Motherboards for Intel : MSI 865PE Neo2-LS Motherboard (HT, Dual DDR400, 5.1 Sound, S-ATA, AGP8X, Intel LAN, USB 2.0) [ 686.17 ] 1 Memory : Twinmos DDR-RAM 256MB 3200 CAS2 Memory w/Ultra Coated Copper Heat Spreader [ 363.44 ] 2 Hard Discs : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ 542.93 ] 1 Video Cards : ATI Radeon 9800 128MB DH DVI OEM Video Card [ 1699.91 ] 1 CD-RW / DVD-RW : Lite-On 52/32/52 Retail CD-RW [ 279.95 ] 1 Networking : Genius 10/100 LAN Card [ 49.84 ] 1 Keyboards : Microsoft Multimedia Keyboard + Optical Mouse KIT […

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימאלי?~5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?להצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים כגון BF1 א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF1 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1600*900 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות-גבוהות 3. האם יש צורך בציוד…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. היי, בניתי את המפרט הבא לעריכת אודיו, עבודה עם וירטואליזציה ולפעמים גיימינג על 3440x1440 Ultrawide אשמח לחוות דעת מה להוזיל/לשפר, לדוגמא: - איזה מארז מומלץ להתאים (לא בחרתי עדיין) - האם Samsung 970 עדיף על 860 ויתן הבדל משמעותי - האם עדיף קירור מים במקום ה-NH-D15 - האם RTX2070 יספיק לגיימינג על 3440x1440 או שעדיף 1080ti יד שניה וכו'. תודה מראש! דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i7 9700K 3.6Ghz 12MB Cache s1151v2 - Tray 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Noctua NH-D15 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte Z390 UD LGA1151v2, Intel Z390, D…

• 2 תגובות
    • 909 צפיות
  7. Started by NadavP,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך אבל לא אם זה יעלה לי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 4000 ש"ח אם זה ממש שווה את זה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Battlefield 4, Watchdogs וכו'. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יש לי כבר מסך Dell U2414, רזולוציה 1920x1080. -לאילו הגדרות גרפיות מי…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. שלום, אני צריך מפרט למחשב להרצת משחקים שיעלה בין 3000 ל3500 ש"ח. המפרט ייכלול רק את החלקים הבאים: - כרטיס מסך (עדיף ATI) - מעבד (AMD) עדיף 4 ליבות - זיכרון (2-4 GB) - לוח אם - ספק כוח יש לי מסך LCD 17 אינץ' תודה.

• 5 תגובות
    • 931 צפיות
  9. שלום אני שוקל לקנות מחשב חדש (חוץ מספק כח, כ.מסך, הארד דיסק לאיחסון וציוד היקפי שיש לי כבר) בתקציב של עד 6500 ש"ח עם אפשרות חריגה של עוד 500 ש"ח. המחשב משמש אותי למשחקים ברזולוציה של 1920x1080, יצירת מוזיקה בתוכנת קיובייס שצורכת הרבה כח עיבוד וזיכרון. בנוסף אני עתיד ללמוד בניית אתרים ב- adobe dreamweaver עם אופציה לעריכות גרפיות בסיסיות. חשוב לי מאוד שהמחשב יהייה חזק מהיר ושקט ככל האפשר! אין לי שימוש באוברקלוק. את המחשב אני מתכוון לקנות ב ksp עפולה, ואלו הרכיבים שאני מעוניין לקנות: מעבד, לוח אם, זכרונות, קירור למעבד, כונן SSD ראשי למערכת ההפעלה ומארז. עשיתי קצת בדיקות באינטרנט וזה המצב שלי כרגע: 1. המעבד שבחרתי: intel core i7 3820 3.6ghz s2011 10mb L3 http://ark.intel.…

• 3 תגובות
    • 960 צפיות
  10. הנושא אומר הכל, תודה לעוזרים.

• 5 תגובות
    • 548 צפיות
  11. שלום, ברצוני לרכוש מחשב חדש , אני מעוניין שהמחשב יהיה טוב למשחקים כולל תמיכה ב-Windows Vista , וכמובן שהכ.מסך יתמוך DX10. *חייב לכלול מסך - 19 אינץ' לא יותר. לא צריך ציוד היקפי דוגמת עכבר ומקלדת ורמקולים. הצעה : מארז מפואר הכולל 2 יציאות קידמיות500W+מייצב מתח-ליציבות מקסימלית אינטל מקורי-DP35DPM DRAGONTAIL INTEL P-35 1333MHZ-שיא הטכנולוגיה של אינטל INTEL CORE 2 QUAD-Q-6600/8M CHCHE-לביצועים מעולם אחר 2048MB PC8500/HYPER MEMORY-1066MHZ-kingston -למהירות מסחררת FX 8600GT-512MB/DVI/HDTV-לגרפיקה עוצרת נשימה דיסק קשיח-320GB SATA II 16M-נפח איחסון אין סופי כונן-SAMSUNG DVDRW X20 S.ATA-הצורב המהיר בעולם בטכנולוגיית S.ATA אני לא סגור על לוח האם ורוצה לדעת האם הלוח אם תומ…

• 25 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. היי, אני רוצה לקנות מחשב. רוב עבודתי היא בתכנות, ז"א שיהיו הרבה תוכנות כגון Visual Studio, Office וכו' פתוחות ברקע (הרבה זכרון עבודה). בנוסף אני רוצה שהמחשב יעלה באופן טוב את המשחקים Starcraft 2 ו- Civilization 5. אני לא יודע אם רף התקציב שלי הוא סביר או מעט מדיי: כ 3000 - 3300 ש"ח. שמתי עין על המפרט הזה מקיי אס פי - האם הוא מתאים לי? האם יש דברים שאפשר לשנות? האם המחיר סביר למפרט? מעבדי אינטל Core i5 760, 2.8GHz, s1156, 8MB Tray מאווררים וגופי קירור Generic CPU Cooler For s1156 לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P7P55-M s1156 Core i5, Intel P55, DDR3 1600, PCI-E, 1394a - מהו 1394a? זכרונות DDR III 1333Mhz 2x2GB Mushkin Stiletto Edition Dual Channel דיסקים קשיחים Hitachi D…

• 2 תגובות
    • 605 צפיות
  13. שלום אנשים. שמח להצטרף לפורום, ומודה באשמה שגיליתי אותו רק לאחרונה. למרות ששמו בהחלט נישא לפניו. בימים אלו אני שוקד על הקמה של אולפן הקלטות קטן וצנוע בביתי. בארסנל הקניות כבר הצטיידתי בכרטיס קול משובח (EMU 1820M), כמה מיקרופונים, כבלים, ועם הזמן (והמזומנים) ארכוש עוד ציוד חיוני - מוניטורים, אוזניות נורמליות, ואולי איזה מקלדת שליטה נוחה. בכל אופן, לענייננו, הבנתי שהמחשב שברשותי כרגע ישן ובטח יוריד מהביצועים ואיכות ההקלטה באופן משמעותי, לכן חובה לשדרג למחשב חדש. הבנתי שIntel שולטים עכשיו בשוק מבחינת המעבד החדש שברשותם, אבל העלות שלו בשמיים, ואני החלטתי שאם לפני חצי שנה מפרט מחשב מבוסס מעבד של AMD היה די ויותר בשביל אולפן הקלטות צנוע, אין ספק שגם היום האיכות תהיה מספיקה.…

• 3 תגובות
    • 925 צפיות
  14. מחשב להקלטה ועריכת מוזיקה בקיובייס , תוכנה שדורשת מעבד חזק, חשבתי על מעבד 860 או 930 אשמח להערכות מחיר המפרט לחבר תודה....

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  15. Started by system_1,

שלום, אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בבניית מחשב לצורכי משרד בעיקר, אך עם אפשרות לצפייה בסרטים ומשחקי מחשב. התקציב עומד על 2500 ש"ח. יש לשכלל את המחיר למחשב ומסך יחדיו, יחד עם כלל המוצרים הנלווים. - עכבר ומקלדת... תודה רבה....

16. Started by dNk,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: חלקית. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Pes/Fifa 12 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע יש לי 17 אינץ', בעתיד כשיהיה לי יותר כסף אני אקנה 22 אינץ'. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות עד בינוניות. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6 6. האם מתוכנן אובר…

• 3 תגובות
    • 721 צפיות
  17. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך אבל רק במידת הצורך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג (בעיקר משחקי רשת כמו CS וLOL) אבל רוצה שירוץ גם משחקים חדשים בצורה טובה, כמובן שעדיפות להגדרות גבוהות אבל במידת האפשר לתקציב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך בכלום אך ורק המחשב עצמו (יש עכבר מקלדת ואוזניות). אני משאיר עוד 1K למסך בנפרד בכלל זה רשמתי לחסוך במידת האפשר. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? רק מחשב 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7 חשוב השקט …

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by moshe 123,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4800-5806 רק עם באמת שווה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל, אדיף לחסוך עם באמת ישנה אופציה, אני מעוניין במחשב לפחות ל-7 שנים כמו המחשב שלי עחשיו. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 4800-5806 רק עם באמת שווה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כמו /simcity /sims 3/ sims 4 /red alert 3 /GTA 5 א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Adobe Master Collection CS6 בעיקר כצאת Photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא גיימינג כבד הסיבה שאני רוצה מפרט טוב הוא בגלל GTA שאר המשחקים שאני משחק לא דורשים הרבה (…

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. Started by alon06100,

אני צריך מחשב טוב למשחקים כבדים כמו GTA IV שיעבוד טוב. אני לא צריך מסך יש לי כבר(19") דברים שאני רוצה שיהיו במפרט: E8400 מעבד HD4850 כרטיס מסך אני מוכן לחרוג קצת מהתקציב עד 200 שקל אבל רק אם זה באמת נחוץ. 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 4K-4.5K 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים כבדים בעיקר 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי לא 5. האם י…

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by eliranzango,

המיץ שתצליחו להוציא מ- 3000¤, בלי ציוד הקפי. שיוכל להריץ משחקים.. בלי חריגות, תודה

• 5 תגובות
    • 728 צפיות
  21. שלום רב, לפני שאני מתחיל את המסע להרכבת מפרט, אנא עזרתכם בבחירת בית עסק שיש לו מעבדה הסמוכה למגוריי, היינו במרכז (אני מגבעתיים). בפעם האחרונה (לפני כשנה), הרכבתי אצל TMS שנתנו שירות מעולה אבל גם הבטיחו שתוקם מעבדה בת"א. היום כשדיברתי איתם, התברר שלא דובים ולא מעבדה - המעבדה הקרובה היא בנתניה. אז נכון שלא צריך לחשוב שלילי, אבל מהניסיון, זהו תנאי מקדמי עבורי. אז למעט אייבורי, עליו לא זכורות לי ביקורות טובות - מי מהמוזכרים והמומלצים בפורום הינו בעל מעבדה באזור המרכז?

• 3 תגובות
    • 764 צפיות
  22. שלום, מחפש מפרט למחשב בתקציב של עד 2000₪. המחשב יהיה רב שימושי, גם משחקים (פיפא וכאלה) וגם להקלטות ועריכת סאונד. אין צורך בציוד היקפי. חשוב מארז שקט שלא ירעיש בהקלטות. המחשב יחובר למסך 40״ 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות שקלים 2. מה שימושי המחשב? משחקים, סרטים, הקלטות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות - אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אם קריטי - אפשר לא לכלול כרטיס קול כי יש. אבל עדיף להוסיף. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כב…

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by TGA,

1. מה התקציב? לא משנה 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים מאוד ומשחקי FLASH באינטרנט, צפיה בסרטיי, הורדות, מסיבות רשת,ICQ ומסנג'ר ושירים. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו:לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? מחשב שקט ונראה נחמד 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? לא 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? שיהיה דיסק קשיח בגודל בערך 320 או קצת יותר ועדיף מעבד אינטל. 9. האם חשוב שקט? עד כמה? ממש שקט 10. האם מתוכנן :OCממש לא צריך 11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו …

• 8 תגובות
    • 718 צפיות
  24. Started by moris,

היי! אני מוכרח לערוך הודעה זו! אבקש בניית מפרט עד 2900 ש"ח כולל מסך CRT 17 אינץ' וציוד היקפי. תודה!

• 1 תגובה
    • 513 צפיות
  25. Started by W4Rz,

שלום לכולם, האם תוכלו לעזור לי לבנות לי מפרט? . מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 3.5 אלף האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל עד הסוף במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שקל חריגה מקסימלית. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? גיימינג א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). משחקים כבדים כמו CRYSIS\GTAIV\CODMW2 וכדומה ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: בעיקר למשחקים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? יש מסך-רזולוציה מקסימלית-1920x1080 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים…

• 2 תגובות
    • 719 צפיות

דיונים חדשים בפורומים