ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא רואה סיבה לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים + סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: Guild Wars 2 | NFS ||| רזולוציה של FHD ||| מיועד ל-MAX בהגדרות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס גראפי(קונה בעתיד) + קירור מעבד(יש ברשותי Arctic Freezer 7 Pro Rev 2) 5. עד כמה חשוב …
-
- 22 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום, חבר שלי קיבל מעבד QUAD CORE EXTREME 9700 הוא רוצה לבנות סביבו מחשב לאופיס ואינטרנט בתקציב של עד 2000 ש"ח. הייתי רוצה מאוד לקבל המלצות , תודה רבה * אין צורך ב OC כלשהו, אין שום צורך בשום דבר מעבר ל OFFICE ואינטרנט. תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 986 צפיות
-
-
מצורפת בניית מחשב RTX3070 אשמח לעזרה וייעוץ עם שאר הרכיבים, תודה! תקציב של 7,000 שח. בנוסף, הייתי רוצה לדעת האם שווה להזמין זכרונות RAM\SSD מאמזון ולהרכיב באופן עצמאי. זה זול יותר.. האם למישהו יש ניסיון עם זה?FinalPC.pdf
-
- 0 תגובות
- 921 צפיות
-
-
שלום רב אני מביא לארץ את הלוח הזה כדי לבנות מחשב איתו ורציתי לדעת: - מה דעתכם על הלוח? - אני רוצה לקנות את שאר החלקים עבורו והתקציב שלי הוא לא גבוה (יכול להשיג חלקים מחו"ל בזול) - ייעוד המחשב הוא ביתי , סתם רוצה מחשב חזק!! , OC לא מתוכנן!! - חשוב לי שהמחשב יהיה שקט. - מעוניין למצוא חלקים (זכרונות וכו') ולנצל את תכונות הלוח באופן יעיל אבל ללא חריגות (OC). - מעוניין בכרטיס גרפי בינוני - לא מתכונן להריץ משחקים מיוחדים כגיימר - חשוב לי לדעת איזה ספק מתאים וכן סוג מארז מומלץ לפי הדרישות הנ"ל - ציוד היקפי: לא דרוש! מה שאני צריך זה: מעבד , זכרונות, HD, ספק כח, מארז. - אין לי העדפות לחברה מסוימת - קירור: לא נראה לי שאני צריך נכון לדרישות שלי מהלוח תודה לכם
-
- 1 תגובה
- 672 צפיות
-
-
שלום. חבר שלי קיבל מעבד Q9450 והוא רוצה לבנות סביבו מפרט בתקציב של 1500 ש"ח , ואם חייב חריגה אז עד מקסימום 2000 ש"ח. המחשב מיועד לאינטרנט ואופיס , וגם מעט סרטים. אשמח לעזרה, תודה רבה
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
לאחרונה השגתי מעבד i7-2600k (מעבד בלבד - ללא מאוורר). אני רוצה לבנות סביבו מחשב חדש תוך שימוש משמעותי בחלקים מהמחשב הנוכחי שלי. מפרט מחשב נוכחי: מעבד: Core 2 Quad Q6600 (לא רלוונטי) קירור למעבד: Arctic Cooler A7 (רגליים שחוקות) כרטיס מסך: Geforce 8800 GTS ספק כח: Enermax Modu 82+ 525W מארז: Sonata III Black זיכרון: 2x1GB DDR2 800MHz לוח אם: לא רלוונטי רזולוצית מסך טבעית: 1680x1050 דיסק קשיח: 500GB - עם 32bit WinXP צורב DVD ברור לי שיידרש לפחות: לוח אם חדש וזיכרון חדש, ואולי גם קירור חדש למעבד. בנוסף אולי כדאי לי לקנות כרטיס מסך חדש למרות שלאחרונה שיחקתי ב- Portal 2 ועם רזולוצית המסך שלי הכל עבד די חלק. תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 10K מומלץ פחות א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה על חומרי HD, אפקטים מורכבים וכבדים ותלת מימד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). After Effects ו-3d max לצורכי פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. ה…
-
- 4 תגובות
- 927 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הכל. בידיוק כל הדוגמאות. ממשחקים ועד עריכת וידאו/הקלטת סאונד. דוגמאות למשחקים: overwatch, wicher3 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? יש צורך במקלדת עכבר ומסך. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 למען הקלטות או צפייה במדיה. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מח…
-
- 7 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום, אשמח לעזרתכם לבניית מחשב המתאים לאימון והתעסקות עם רשתות Deep learning והתעסקות בcomputer vision. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10,000, חריגה של עד כ- 2000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אימון והתעסקות עם רשתות Deep learning, בנוסף גם עבור Gaming. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אך ורק המחשב עצמו 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מעט חשוב, המחשב יושב בחדר שינה. 6. האם ישנה הגבלה או העד…
-
- 1 תגובה
- 824 צפיות
-
-
מה עדיף מעבד: [..] INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ¤372 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-73PVM-S2H ¤369 דיסק קשיח: [..] WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS ¤259 זיכרון: [..] KINGSTON 2048MB DDR2 800MHz CL6 ¤133 שירותי מעבדה: [..] ללא הרכבה ¤0 מחיר סופי: ¤1133 להזמנות מעל 3,000 ש"ח - משלוח חינם המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il או מעבד: [..] AMD ATHLON X2 DUAL CORE 7750 BLACK EDITION AM2+ (2.7GHz) - 95W - BOX ¤393 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-MA74GM-S2H ¤325 דיסק קשיח: [..] WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS ¤259 זיכרון: [..] KINGSTON 2048MB DDR2 800MHz CL6 ¤133 שירותי מעבדה: [..] ללא הרכבה ¤0 מחיר סופי: ¤1110 להזמנות מעל 3,000 ש"ח - משלוח חינם המפרט הו…
-
- 5 תגובות
- 659 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב כרגע יש לי כרטיס מסך במחשב הישן GTX1070 שקניתי ב1100 שקל עם אחריות ככה שלא צריך לקנות. 1. מה התקציב המירבי? 3600 בלי חריגה! 2. מה שימושי המחשב: משחקים הורדות סרטים שירים הכל בעצם! 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? בעיקרון פלונטר. 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בעוד יומיים גג. 11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? לא חושב שיהיה צריך לשדרג חוץ מכרטיס מסך כלום בעתיד. זה מפרט שיצא לי להרכיב היום אשמח להצעות שינויים שידרוגים העדפות שונות, כרגע לא הוספתי לוח כי אני עדיין בודק מה עדיף לכן המפרט עומד על 3200 לפני הוספת לוח-אם. הצעת מחיר למערכת מחשב …
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
צריך עזרה בקניית מחשב למשחקים ככל האפשר בסכום של כ3000 שקלים. תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 677 צפיות
-
-
1 חצי מזומן חצי אשראי 2 משחקים כמה שאפשר אינטרנט ואופיס 3 צריך ציוד הקפי עדיפות למסך "22 =מקלדת ועכבר 4 צריך דברים מינימלים צורב + וכרטיס קול שיהיה מובנה בלוח אם 5 העדפה למעבדי אינטל 6 אין דרישה -שיהיה ברמת הסביר 7 לא צריך מ הפעלה 8 לא 9 לא 10 אולי בעתיד OC בינוני של 10%-20% אבל זה לא דבר הכרחי 11 על כל המשחקים מקסימום נוריד בהגדרות של המשחק חנויות בצפון כגון TMSFOX .IVORY.KSP וכו תודה רבה לעונים ולעוזרים בברכה ארז
-
- 4 תגובות
- 729 צפיות
-
-
שלום, קודם כל אשמח אם תוכלו להעביר את הדיון לפורום "ייעוץ לפני רכישת מחשב", לא יודע מדוע אין אפשרות למחוק דיון כאן. אשמח לקבל מפרט למחשב בסכום של עד 1,200 דולר (4,200 ש"ח-לנצל את כל התקציב עם חריגה של עד 4,500 ש"ח). שימושי המחשב: תכנות, עריכת סרטים ותמונות, תכני 2.7K ותמיכה בפתיחה של עד כ-100 חלונות של youtube כתחביב. תוכנות עיקריות: Android Studio , Eclipse ,VLC וכמובן כרום. המחשב לא מיועד לgaming המסך שיחובר הוא 27 אינץ' 2.7K. המחשב מיועד להגדרות גרפיות בינוניות-גבוהות, חשוב שהמחשב לא יקרטע בעריכת סרטי 1080p ב 120FPS (אני עורך סרטונים של GO PRO) אין צורך בציוד עיקפי, ואין צורך ב-hard disk, אבל אני צריך רק SSD של 512 ג'יגה. הש…
-
- 1 תגובה
- 785 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 לא כולל ציוד היקפי 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג, הרבה סינגל פלייר 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? משהו באמצע 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין העדפה מיוחדת 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ווינד…
-
- 20 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אוקיי. מחשב לצרכי משחקים, עבודות ווידאו ושלא יפול לאחר הפעלת המון דברים!. רצוי מעל 200 גיג'ה דיסק קשיח. הכי חשוב לי שיהיה לכרטיס מסך תמיכה Hybrid-SLI שלא תגמר לי הבטריה כל הזמן , רק שאני ירצה לשחק במשהו מסויים. רצוי שיהיה יציאת טלוויזיה ויציאת 5.1 של הכרטיס קול. צורב DVD כמובן. תודה רבה, יש אפשרות להזמין מחול גם אם זה יותר זול עוד שאלה, מחר אני טס לברצלונה, שם יותר זול לקנות? תודה רבה, טל.
-
- 2 תגובות
- 645 צפיות
-
-
אני רוצה ליבנות מחשב עד 6 אלף שקל, אבל שיכלול את מעבד הI7 וכרטיס מסך ה580GTX או 5970 או 480GTX בלי ציוד היקפי מישהו מוכן לעזור לי בזה תודה אני ישמח. איפשר לחרוג אבל טיפונת זהירה :s05:
-
- 8 תגובות
- 926 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 7000, אפשר קצת חריגה (אני לא כזה סגור על מחירים) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מיועד למשחקים, לא מתכוון להריץ את המשחקים הכי טובים ב4K אבל להיות מסוגל לשחק משחקים חדשים באיכות טובה. משחקים לדוגמא crysis 3, dark souls 3. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא יודע עד כמה הרכיבים האלה רלוונטים היום אבל יש לי: SAMSUNG HD103SJ 1tb , Crucial CT128M4SSD2 sata ssd 128 gb, tx650 psu, 1…
-
- 8 תגובות
- 877 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לבנות מחשב על בסיס ASRock 310: https://www.amazon.com/gp/product/B07GRYR22B/ref=ox_sc_act_title_2?smid=ATVPDKIKX0DER&psc=1 מעבד i3 9100: https://www.amazon.com/gp/product/B07RXW4Y2K/ref=ox_sc_act_title_3?smid=A1FF9ODJZIUKGX&psc=1 מבקש המלצה על SSD 500GB וזכרון 16GB, אפשר גם מתוך אמזון. תקציב גמיש אבל לא משהו מוגזם, סה"כ מחשב משרדי. תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי את הכרטיס קול M audio 410 אני מחפש לקנות לו מחשב יש לי 3 אלף שקל פחות או יותר להשקיע מה המפרט הכי אופטימלי לזה? אני לא צריך מסך אני צריך firewire שמעתי שעדיף לעבוד עם לוח אם מתוצרת אינטל או ג'יגה בייט המחשב ישמש בעיקר לעריכה מוזיקלית והקלטות ביתיות, בנוסף לשימושים של מחשב ביתי רגיל...
-
- 2 תגובות
- 525 צפיות
-
-
שלום רב חברים, קיבלתי מתנת יומולדת מחבר את המעבד הבא: intel core i9 12900k(30m cache up to 5.2 ghz) fc-lga16a. עכשיו המחשב הישן שלי שהמפרט שלו יצורף בתגובה הבאה, עושה לי קצת בעיות והוא בטיפול. אז מה אני רוצה ממכם? אני לא גיימר, וקשה לי להאמין שאשחק במשחקים בזמן הקרוב, אז מה כן? מצפה ללמוד תכנות, סרטים ועבודות שגרתיות. עכשיו התקציב הוא בערך כ4000 ש״ח (אקנה מאילת) לא כולל מסך. יש בי תחושה שמעדיפה ddr 5 בram.. אבל חוץ מזה אשמח נורא לשמוע על תפריט שתציעו. אני יודע שיש פה קצת משהו מוזר לאור המעבד הכי חזק בשוק האינטל.. אבל מה לעשות שאותו קיבלתי...
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
- 2 followers
-
-
אהלן, התחלתי להתעניין בבניית מחשב לצורכי עריכה (שימוש בעיקר תוכנות ADOBE). התחלתי להסתכל על מפרטים וכו' ורציתי להתייעץ כאן האם הכל מתאים והאם יש ביקורות על חלקים מסויימים. קראתי על החלקים ויש כאלה טובים וכאלה פחות... אז לפני שאני משקיע רציתי את דעתכם כאן. מעבד: AMD Ryzen 7 3800X 8-Core, 16-Thread Unlocked Desktop Processor with Wraith Prism LED Cooler כרטיס מסך: Gigabyte GeForce RTX 2060 Gaming OC Pro 6G Graphics Card, 3X Windforce Fans, 6GB 192-bit GDDR6, Gv-N2060GAMINGOC Pro-6GD REV2.0 Video Card לוח אם: ASUS AM4 TUF Gaming X570-Plus (Wi-Fi) ATX Motherboard with PCIe 4.0, Dual M.2, 12+2 with Dr. …
-
- 0 תגובות
- 882 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 10K האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל עד הסוף במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לחרוג מותר מה שימושי המחשב? מחשב קולנוע בייתי, עם 13.2 SURROUND . מחובר עם מקרן Sanyo PLV-Z3000 מהי הרזולוציה הטבעית: 1920x1080 FULL HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב? קולנועית עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8? 10 מושתק FANLESS ללא OC ללא מערכת הפעלה ללא חנות מעודפת קניית המחשב באופן מיידי האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? אפשרות לCASE גדול מהרגיל, שוכב בלי LED. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? כן תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
מוזר אבל דיי חשוב לי הצבע של המארז, שיהיה מטאלי עם כחול, או רק מטאלי זיכרון של איזה 4 ג'יגה דיסק קשיח ענק, של איזה טרה וחצי ,טרה, מהיר, 32MB קאש, כרטיס מסך , לקריאת Full HD, להקליט מהTV למחשב, שיהיה שקט, ספק חזק. ושהמשב יהיה עם האפשרות של שלט.
-
- 2 תגובות
- 886 צפיות
-
-
שלום, אבקש את עזרתכם בבחירת מחשב חדש - ללא ציוד היקפי וללא מערכת הפעלה. 1. מה התקציב המקסימאלי? התקציב המקסימלי עומד על 4,000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא לחרוג, אבל מדובר ברכיב שיקנה לי שיפור משמעותי בביצועים אפשר לחרוג בכ-300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש למשחקים, גלישה מאסיבית (ריבוי חלונות דפדפן, מעל 30-40 בכל רגע נתון), צפיה בתכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: …
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-