ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
יחד עם יציאת רייזן ואופציות חדש החלטתי לשדרג את מחשב האייבי ברידג' (דור שלישי של אינטל) שלי באופן חלקי אני רוצה להחליף את הלוח אם ,מעבד וראם אבל אני משאיר את הכרטיס מסך שלי בעיקרון הכל חוץ מכרטיס מסך,ספק כח והארד דיסק אני מחליף כולל מארז מארז אני כנראה קונה את ה R270 של קורסייר אבל פתוח להצעות 1. מה התקציב המקסימאלי?2300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עוד 700 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקי מחשב ועריכה קלה (הסתדרתי עם ה I5 שלי מצויין) משחק קאונטר וארמה 3 א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אות…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, בונה מחשב בפעם הראשונה, אני אשמח לפידבק אם נראה לכם שמשהו לא יושב טוב כרגע המחשב מיועד לעריכת וידיאו ב 1080dpi ב DaVinci Resolve 16, בעתיד צפוי שדרוג של הכרטיס מסך לטובת עריכה ב 4K. ✌🏻 CPU - Ryzen 3900x GPU - Asus Strix GTX 1660 Super MoBo - Asus Tuf Plus X570 RAM - 2X 16gb Corsair Vengeance LPX 3200Mhz CL16 SSD M.2 - 2X 250gb Samsung 970 Evo Plus HDD - Seagate Barracuda - 2T 5400rpm 256mb Cache PSU - Corsair RM650x Intake fan - 2X 140mm Noctua NF-A14 pwm Exhaust fan - 120mm Noctua NF-F12 pwm PC case - NZXT H510 …
-
- 3 תגובות
- 736 צפיות
-
-
קיצר אז ככה .......אני צריך מפרט למחשב שרת ,תמליצו על דברים תתקנו אותי עם אני רושם משהו לא טוב ....... חשבתי ככה מעבד :יש כמה אופציות :E6600 ,Q6600,Q6700 אני יכול להביא אחד מהם בחצי מחיר .(1000-1500*),או שעדיף לקחת 4 ליבות של AMD ? בעצם ה 4 ליבות החדש שלהם קורע את אינטל בביצעים והוא 4 ליבות טהור לא מודבק ב 3 שניות ,קיצר המלצות בבקשה . לוח אם :BAD AXE יהיה סבבה או ש צריך משהו אחר ?לא זכור לי עם הוא תומך ב 4 ליבות ?או שאפשר לשים איזה AB9 PRO רגיל ?(600-800) זיכרון :4 G זיכרון -של GSKILL 800,או 667 MHZ ,או של TWINMOSS 667,800 ).(עד 1500 2000 שח ). הר דיסק :חשבתי דווקא לכייוןן SEGATE האמת למרות שאני משתמש ב WD איזה כמה של 320 G (מחיר עד 1000) כרטיס מסך :כמובן שלא צרי…
-
- 11 תגובות
- 924 צפיות
-
-
שבת שלום , ותודה שנכנסתם. אני מעוניין לבנות 2 מערכות : * משחקים * מוזיקה הסכום הניתן , הינו עד 4000 ש"ח התחלתי בבניה , להלן הפרטים: מערכת I: *מערכת למשחקים תקציב: 4000 ש"ח אין צורך במסך / ציוד נלווה. מעבד: Core 2 Quad Q9450 Box לוח: Intel DX38BT זכרון פנימי( כפול 2): DDR3 2048MB 1600MHz CL7 OCZ הארד דיסק: Seagate ST3500320AS 500GB 32MB הערות: * אני כמעט בטוח שהלוח איננו תומך ב CROSSFIRE , דבר שאני מעוניין בו , ולכן אשמח אם תוכלו להמליץ לי על לוח אחר. * אין לי עדיין דעה סגורה על מאיץ גרפי טוב. * ספק + מארז , חשוב שהמארז יהיה עם חזית שקופה , שנוכל לשים בו נורות + שהספק יהיה בהתאם לחלקים. * חשוב שהמערכת תהיה מקוררת היטב , ושקטה. הערות נוספות: עוד בעיה שי…
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מחשב ראשון. 1. תקציב מקסימלי 3000 ש"ח ואם אפשר אז גם פחות 2. מטרת המחשב היא גיימינג כבד( crysis, battlefield 2 bad company 2, cod 6, border lands ועוד) ואני רוצה להצליח לשחק ברזולוציה גבוהה והמשך יהיה בין 20-22 אינץ' 3. אין צורך בציוד היקפי 4. אני לא מתכנן אוברקלוק למחשב 5. אני רוצה הרכבה בחנות 6. אני רוצה שהמחשב שלי היה שקט מאוד(8 בסולם של 1-10) 7. אני גר ליד הכנרת ומעדיף חנויות קרובות(משהו שקרוב לטבריה) 8. אני רוצה שלמחשב יהיה 500 gb כונן קשיח וכ-4gb זיכרון 9. חשוב לי שתהיה לי אפשרות לשדרג את המחשב כמו להוסיף כרטיס מסך חזק ושדרוג מעבד. 10. חשבו לי שיהיה חיבור dvi או hdmi ושיהיה מארז שיכול לשמור שהמחשב לא יתחמם מדי. 11. אני מעדיף גם שיהיה חיבור 5.1 למקרה שאני ארצה לקנות …
-
- 5 תגובות
- 730 צפיות
-
-
שלום רב שמי ערן ואני חדש בפורום הזה אז ברוכים לנמצאים! אז לעיניין: אני קונה PC חדש (סוף סוף ) ואני די סגור על המפרט , אבל, אני ישמח לקבל חוות דעת ממכם. mobo: abit fayal1ty an8 sli CPU: amd athlon 64 +3200 venice 939(trey) G.card: gigabyte 7800 gtx h.d. : wd 120Gb sata II memory: geil 512*2 ddr case: thermaltake soprano black power s.: themaltake 400w יצא לי ב8200 ש"ח מה כדאי לי להחליף? האם מע' זו ניתנת לOC ? ואם יש מרכיבים שהם לא ניתנים לOC במה להחליף אותם?
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני לא בטוחה שזה הפורום הנכון. ברצוני לבנות מערכת HTPC לבית. המטרה במערכת היא לא רק התכנון שלה, אלא גם DIY, כלומר, לקנות מארז (בינתיים לא חושבת על בנייה, למרות שזאת גם אופציה) ואת כל החלקים הדרושים ולהרכיב בעצמי. ראיתי בפורום "יומני פרוייקטים" דברים מדהימים שאנשים בנו. יש לי ידע כללי בחשמל וחוש טכני לא רע יחסית, אבל אין לי מושג מאיפה להתחיל. יש למישהו מקור מידע טוב ממנו אוכל לשאוב את הכלים הדרושים לביצוע העבודה? שאלה נוספת שלא קשורה - למחשב אחר אני רוצה לקנות את הרכיבים בעצמי, אבל ללכת לחנות מחשבים שתרכיב לי אותו. האם קיים דבר כזה? אני יודעת שכשקונים מחשב במקום מסוים ההרכבה עולה משהו כמו 99 ש"ח. תודה לכולם!
-
- 2 תגובות
- 809 צפיות
-
-
אהלן! אני רוצה להפוך מחשב ל HTPC. המראה של המארז לא כל כך מעניין אותי... אבל אני לא יודע איך לעשות את זה, איזה חומרה\תוכנה צריך. מישהו יכול להמליץ על מדריך\מאמר בנושא?
-
- 1 תגובה
- 548 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לבנות מחשב HTPC סביב ה-2500-3000 ש"ח בגדול הוא הולך לשמש לצפייה בתכנים בטלוויזית LCD, לכידת וידאו, שמיעת מוזיקה ואולי קצת משחקים (בלי דגש על זה). חשוב שיהיה מארז שקט. אין צורך בשום ציוד הקפי, יש לי הכל. המלצה על חנות אמינה חשובה לא פחות. תודה רבה לכולם, וחג שמח !
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום! בחברה שאני עובד בה בונים חדר ייעודי ל VR שיהיו בו לפחות 2 עמדות VR (ואולי יותר ברגע שיהיו משחקי Local Multiplayer מעניינים). אנחנו רוצים מחשבים חזקים מאוד שיריצו כל משחק VR שייצא בשנה הקרובה על ההגדרות הטובות ביותר ועל ציוד הVR החדש ביותר. התקציב לעמדות עצמן מאוד גמיש. אנחנו לא רוצים סתם לקנות רכיבים יקרים שלא יספקו שיפור מורגש בביצועים אבל אנחנו מוכנים למתוח את התקציב כמה שצריך כדי לעמוד בדרישות שלנו. כלומר גם דברים כמו Geforce Titan רלוונטיים אם נראה לכם שהם שווים את ההשקעה. חשוב שהעמדות יהיו שקטות, לא חובה שקטות לגמרי אבל שהחדר לא ירגיש כמו חדר שרתים. החדר צריך להיות ייצוגי אז מארזים יפים עדיפים. החדר צריך…
-
- 0 תגובות
- 760 צפיות
-
-
היי האם ניתן להרכיב מדיה סנטר ע"פ מפרט שאותו אני אבחר? אם התשובה חיובית , אילו חנויות נותנות שירות זה?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
המלצת מבינים אני מעוניין לבנות מחשב חזק ורציתי לברר מה עדיף אינטל i7 10700 ולוח אם z490 או amd 3600xt ולוח אם b550m ds3h האם זמ מקביל או מי יותר טןב ואם יש עדיפות ל amd על אינטל האם יש מפרט יותר טןב לא מתכוון לטופ אך בהשוואה
-
- 1 תגובה
- 818 צפיות
-
-
תקציב מקסמלי 3500 Gigabyte GA-B85M -350 Intel Core i5 4670K -1020 CoolerMaster CM Storm Scout 2 Window -420 Asus Radeon R9 270X DirectCU II TOP -995 G.Skill Aegis 4GB DDR3 1333Mhz -215 Antec 600W VP600P -300 Western Digital Caviar Blue WD5000AAKX 500GB -230 יש עוד אפשריות? תדה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
היי חבר'ה יש לי תקציב של 4000 למחשב של גיימרים לא כולל מסך כמו שאתם רואים בניתי מפרט למחשב (לא כולל מאווררים ) הפסק כוח מובנה במארז אני צריך תעזרה שלכם בהמלצה של המפרט, שינוי חלקים. ואולי גם יצליח לחסוך כסף.תודה רבה מראש Intel Core i5 760 2.8Ghz 8MB Cache Tray :ש"ח981 Rלוח אם Gigabyte GA-X58A-UD3R 1049 ש"ח זכרון פנימי :360 ש"ח DDR III 1600Mhz 3x1GB Kingston HyperX Triple Channe דיסק קשיח:222 ש"ח Western Digital Caviar Green 500GB IntelliPower, 32MB, SATA II WD5000AADS כרטיס מסך:935 ש"ח Sapphire ATI Radeon HD 4870 1GB GDDR5 HDMI Vapor-X מארז:777 ש"ח Thermaltake Elements G 2x200mm + 230mm + 500W PSU המחשב הורכב באתר של tms אגב אם מישהו קנה מהם מחשב אשמח אם תמליצו לי עליהם …
-
- 5 תגובות
- 946 צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה ומראש מהו התקציב המרבי לרכישת המחשב? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 חריגה עד 500 שח מתי מתוכננת רכישת המחשב? סוף דצמבר מהם שימושי המחשב? (ציין בפירוט מה תעשה עם המחשב, איזה תוכנות/משחקים תפעיל וכו'): משחקים בעיקר האם תבצע המהרה (OverClocking) למחשב? (ציין את הרכיבים): לא האם יש חלקים שאין צורך לכלול במפרט? כן - הרד דיסק וספק (יש מצב שאשמור גם את המארז) מהו נפח איחסון שתרצה בכונן הקשיח ובSSD? לא צריך האם יש צורך בציוד היקפי? האם הציוד ההיקפי נכלל בתקציב המחשב? לא האם יש צורך במערכת הפעלה חוקית כחלק מהמפרט? לא האם יש העדפות ספיציפיות למארז? לא האם יש צורך בכונן דיסקים? לא האם יש חשיבות לשמירה על שדרוג…
-
- 0 תגובות
- 480 צפיות
-
-
אחר הצהריים טובים אני צריך לבנות מחשב גיימינג בתקציב של 5000 ש"ח בניתי מפרט אחד וקיבלתי עוד אחד אשמח לדעתכם בנושא
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
מחפש מפרט לבניית מחשב עם ssd וטרה של אחסון עם i5 לפחות ו1060 6gb של אסוס לפחות 4000 שקל
-
- 1 תגובה
- 814 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לבנות מחשב פתוח,(בלי מארז, בלי סיבה מיוחדת , לא אוהב מארזים..)וכמה שיותר קטן. מבקש המלצה ללוח אם (micro atx או כל לוח אם קטן ממנו , אני לא מכיר תקן קטן יותר), מעבד וספק כוח(sfx או כל תקן קטן יותר ועדיפות לספק עם קירור פאסיבי עד צריכת חשמל מסויימת). לגבי כרטיס מסך- https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=19404&iszap=1 חשבתי עליו , קטן וביצועים טובים (משחקים ב1080p אבל אני רוצה תמיכה בVR בעתיד אז בלי 1050/ti) אשמח לקבל הצעה אחרת לכרטיס מסך קטן (אני מאוד אוהב את ה r9 nano אבל אני לא בטוח אם הוא חזק יותר , וגם הוא יקר בהרבה וכמעט לא זמין) לגבי מחירים- בעקרון אין מגבלה כלשהיא אבל, אני רוצה שהמערכת תיהיה זולה ככ…
-
- 3 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום חברים. בניתי לעצמי 2 מפרטים של מחשבים ביתיים. אשמח לקבל חוות דעת, האם הרכיבים של המפרטים שבניתי מתאימים או שיש רכיב כלשהו שלא יסתדר במפרט? נייח 1 [TABLE=width: 484] [TR] [TD=align: right]לוח אם[/TD] [TD]Asus H81M-A LGA1150[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]מעבד[/TD] [TD]Intel Core i3 4160 3.6Ghz box[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]זיכרון RAM[/TD] [TD]G.Skill 4GB DDR3 1600Mhz[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]זיכרון קשיח[/TD] [TD]Western Digital Scorpio Blue WD5000LPVX 500GB[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]מארז[/TD] [TD]Generic Micro ATX Black with 450W[/TD] [/TR] [/TABLE] נייח 2 [TABLE=width: 484] [TR] [TD=align: right]לוח אם[/TD] [TD]Gigabyte GA-H97-HD3 LGA1150[/T…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
השימושים לעבודה מול האינטרנט עם תוכנות דיי כבדות , חשוב זכרון 4G מעבד חזק נפח גדול המחשב צריך להתחבר ל3-4 מסכים ולהקרין מידע שונה על כל אחד ואחד. http://www.matrox.com/graphics/en/dispatch/home.php זה דוגמא לחיבור , אלא אם כן יש משהו אחר הצעות יתקבלו בברכה
-
- 11 תגובות
- 776 צפיות
-
-
מחשב למשחקים כולל מסך 19 אינץ' ואם אפשר שני מפרטים אחד לOC אחד בלי..אני רוצה לראות את ההבדלים..ושיהיה מהחלקים הכי איכותיים וטובים
-
- 4 תגובות
- 844 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי?1400 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לא נראה לי שתוכלו לחסוך אבל אם כן מצויין במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 1400 זה המקסימום 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים,עבודות,סרטים,מוזיקה א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?1280X960 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?world of warcraft, fifa 2011, cs * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?אין לי שמץ של מושג מה זה. 3…
-
- 7 תגובות
- 812 צפיות
-
-
שלום רב אני מעוניין לבנות מחשב לעריכת וידאו אודיו מבוסס AMD Ryzen 9 5950X איזה מפרט מומלץ להרכיב עם זה חשוב לי שכל החלקים יעבדו כמו שצריך וגוף הקירור היה היטב בישביל המעבד הנ"ל גם המארז. הרכבה עצמית של מחשב נייח (ksp.co.il) יש לי במחשב הישן הרד דיסק של 4 טרה ביט . בכרטיס מסך אין צורך כי יש לי במחשב הישן שאני מוציא. בחרתי מעבד AMD Ryzen 9 5950X 3.4Ghz AM4 - Box קירור נוזלי למעבד Corsair H55 RGB Liquid CPU Cooler לוח אם Asus PRIME X570-P AM4, AMD X570, DDR4, 2xPCI-E, HDMI זכרון למחשב Kingston FURY BEAST RGB 32GB DDR4 3200MHz CL16 כונתן לכונן C ונתונים כונן Western Digital Blue SN570 1TB SSD M.2 228…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
- 2 followers
-
-
האם חייבים לוח אם מיוחד למחשב יעודי לHTPC ? או שאפשר להשתמש בכל לוח עדכני בגודל מיקרו ATX ? האילוץ שלי בגודל המארז ששטח הרצפה שלו לא יהיה יותר מ35X35. גובה אין לי מגבלה. חשוב גם שיהיה שקט עד כמה שאפשר. איזה מעבד מינימלי דרוש ? כרטיס מסך מינימלי ? האם יש צורך בSSD ? כמה זיכרון ? תודה מראש.
-
- 46 תגובות
- 8.5k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני סוף סוף משדרג, והפעם אני רוצה מכונת HTPC שתתחבר ל-LCD 37'. אני מעוניין בפלטפורמה מבוססת אינטל (נטייה למעבד E5200), בעיקר בגלל שאין ל-AMD מתחרה בשבילו באותו טווח מחירים, ויכולות ה-OC שלו. ולהוסיף כרטיס מסך תקציבי שייתן לי אפשרות לשחק במשחקים עדכניים. התקציב הוא עד 3000 ש"ח, כולל ציוד היקפי של עכבר ומקלדת בלבד. (לא צריך מסך ורמקולים). אני מעוניין במפרט שמתאים ל-OC בתוך מארז HTPC (עם איוורור מתאים וכו'). בינתיים הצלחתי לבנות את המפרט הבא - מעבד: INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ¤359 לוח אם: ASUS P5QL-CM ¤549 כרטיס מסך: XFX PCI-EX 2.0 RADEON HD4830 512MB GDDR3 : HD-483X-YDFC - RETAIL ¤613 דיסק קשיח: SAMSUNG 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - HD501…
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-