ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,375 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, שימוש בנתונים, הרבה קבצי pdf, עבודה רבה בתוכנות בענן דרך הדפדפן. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס, דפדפן עם הרבה כרטיסיות פתוחות. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 21-22 אינץ'. יתכן שישתמשו ברזולוציה נמוכה, עקב תוכנות ישנות. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? רגילות …
-
- 5 תגובות
- 838 צפיות
-
-
רציתי לדעת אם עדיף לקנות את כל המפרט מחשב שלי + מסך מחשב ורמקולים מחול או שכבר לקנות מהארץ?. יש 17% מעמ על חלקי מחשב , אני לא יודע לגבי המסך מחשב.. בכל מקרה עשיתי טבלה שהרכבתי ממחירים הכי זולים שמצאתי בארץ ( זאפ , KSP , פלונטר ) ומחול ( newegg , amazon וכו ) וההפרש יצא לי 2780, אבל זה ללא שיקלול של ה-17% וכן יוצא לי כמה בעיות שלא כל כך מובנות לי... אם אני קונה רכיבים אז אני מניח שאינדיבידואלית כל מוצר יהיה עליו 17% ולא באופן קולקטיבי על כולם, אבל אני לא בטוח בזה.. אם זה כן אינדיבידואלי אז יש כאן רכיבי מחשב שלא שווה לטרוח לקנות אותם והם פשוט יעלו פחות או יותר אותו הדבר. אז מה עם הרכיבים שיש להם הפרש מאוד גדול? כמו למשל תסתכלו על כרטיס …
-
- 12 תגובות
- 10.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?2000 +- ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?במידת הצורך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב-500-1000 2. מה שימושי המחשב?מחשב לעריכת סאונד לשימוש אישי-ביתי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).-מיודע לCUEBASE -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).- בעתיד המחשב יצטרך להתחבר ל2 מסכים בו זמית -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוני - 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? הארדיסקים, כונן CD, 5. עד כמה…
-
- 7 תגובות
- 982 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?6500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?ברמת הצורך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב-500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?מחשב לעריכת אודיו מיועד לאולפן ביתי להקלטות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).-מיודע לCUEBASE 8.5 ולabelton 9.5 - פרנסה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).- בעתיד המחשב יצטרך להתחבר ל2 מסכים בו זמית -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?נמוכות עד בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, ר…
-
- 2 תגובות
- 790 צפיות
-
-
אהלן, קודם כל אני נכנסתי לשאלות הנפוצות על סוללות של מחשבים ניידים אך לא מצאתי תשובה ברורה, יש לי מחשב נייד שקניית באוקטובר האחרון מדובר ב Lenovo G50-80, עכשיו המחשב הנייח שלי מושבת (עד שיהיה לי כוח לתקן אותו) על כן אני משתמש בנתיים בנייד בכך שאני מחבר אותו למסך חיצוני + מקלדת ועכבר. עד כה המחשב עובד מצוין ואני שוקל להישאר כך לעוד הרבה זמן, (הוא גם יותר חזק מהנייח) *מה הנהלים הנכונים לשימוש במחשב נייד מחובר לשקע תמידית? *יש צורך אמיתי בלהשאיר את הסוללה מחוץ למחשב? *האם יש סיכון למטען עצמו של המחשב? אשמח לדעת :] קראתי איפשהו שיש אופציה לקבוע את הגדרות המחשב כחיבור תמידי לחשמל, אין לי מושג למה הייתה הכוונה ואיפה. בתודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 745 צפיות
-
-
חברים אשמח לעזרתכם אני מעוניין לרכוש מסך חלופי ל- Lenovo T500 עם Product ID 2081CTO. הייתי שמח לרכוש את המסך הטוב ביותר הרלוונטי וכן אם יש בחירה אז מט (matte). לכאורה משימה פשוטה. אך לא כך הדבר (לפחות לא עבורי). באתר של לנובו (קישור) ניראה שהדגם המתאים הוא 15.4 inch WSXGA+ (1680x1050) LCD service parts - ThinkPad T500, W500 ואם הולכים שם לסעיף 9 שמייצג את המסך, ניראה שהדגם של הרכיב הוא 42T0423 אך, במקומות רבים רשום שמחשבים עם LED צריכים מסך LED ולא מסך מסוג אחר. כמו כן, בחלק מהמקומות רשום שהרזולוציה המקסימאלית של המחשב היא 1920x1080. למשל אם אני מחפש ב- AliExpress אני מקבל סוג אחד של מסכים כשאני מחפש T500 Screens (קישור)…
-
- 1 תגובה
- 667 צפיות
-
-
שלום, הגיעו לי החלקים ואני מחפש המלצה לספק כח, i5 6500 gigabyte ga-z170-hd3p samsung 850 evo Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4 אני רוצה ספק שיהיה מספיק חזק אם אוסף כרטיס מסך בעתיד, לפי מה בוחרים ספק?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אשמח לקבל הערכת מחיר למחשב מבוסס Core i7 Sandy Bridge. תודה מראש. זה המפרט: לוח אם: Motherboard: Gigabyte GA-P67X-UD3-B3 מעבד: CPU: Intel i7-2600K 3.4GHz זכרון: RAM: Mach Extreme DDR3 4x4GB 1600MHz ספק כוח: PSU: Enermax EPR625AWT 625W Pro82 Plus קירור: Cooling: Noctua NH-U12P SE2 מארז: Case: NZXT H2 Black כרטיס מסך: GPU: Gainward GTX670 2gb כונן SSD: Mach Xtreme MX DS Turbo 120gb דיסק קשיח: HDD: Seagate 1tb צורב: Optical Drive: LG DVD-RW כרטיס הרחבה USB 3.0 2 ports PCI Express מערכת הפעלה: OS: Windows 10 Professional x64 מאוקטבת עם רשיון חוקי
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לייעוץ בהרכבת מפרט עד 10K עבור מחשב שישמש בעיקר לעבודה מול DB גדולים מאוד, ויחוברו אליו המון התקנים חיצוניים בממשק USB (דרוש ספק חזק), כמו כן תיהיה עבודה גם עם תוכנות כמו אוטוקאד, פוטושופ, סולידוורקס ואילוסטרייטור (זה יהיה שימוש משני, השימוש העיקרי יהיה עבודה על דטהבייסים של תוכנת LANEL) 1. מה התקציב המקסימאלי? 10,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה מול DB עצומים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). LANEL - ע…
-
- 4 תגובות
- 695 צפיות
-
-
שלום רב, צריך את עזרתכם להרכבת 2 מחשבים בתקציב של 4000 ש"ח מקסימום לכל אחד (לא ניידים וללא מסך): 1. מחשב לגיימינג. 2. מחשב לבית - עבודות גרפיות (מחשב למעצבת גרפית) - לא יהיה גיימינג על המחשב. קודם כל תודה, בנוסף - אם ניתן לצמצם מעלות באחד המחשבים יהיה מעולה. חשוב להבהיר - אם מורידים מעלות של מחשב אחד לא ניתן להעביר את התקציב שלו למחשב האחר. אשמח מאוד לעזרתכם
-
- 1 תגובה
- 821 צפיות
-
-
1. כרטיס מסך. יש לי לפטופ עם כרטיס מסך של nvidia וכרטיס מסך מובנה של אינטל. בהגדרות בדרייבר של nvidia אני יכול לבחור תמיד להשתמש בכרטיס של nvidia, אבל כשאני משתמש במסך האלחוטי (widi) או דרך כבל hdmi אני מבין שבעצם הכרטיס המובנה עובד. יש דרך להבטיח פעולה של הכרטיס החזק בלבד? 2. מעבד. המעבד של אינטל בעל מהירות משתנה, ואני לא בוטח בהחלטות שלו, מאחר שאני לא משחק אלא מתכנת אבל רוצה שהכל ירוץ כמה שיותר מהר. יש אפשרות לקבוע לו מהירות גבוהה קבועה? כל מצבי החיסכון לא מעניינים אותי. 3. כונן קשיח. יש לי ssd, של סמסונג, גם עדכנתי לו frimware כי יצא עדכון. כשהמחשב עובד על סוללה אני רואה שמהירות העתקה יורדת, גם כאן יש החלטה של …
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
מעבד: 1190 ₪ - Intel Core i5 6600K 3.5Ghz 6MB Cache s1151 לוח אם: 684 ₪ - MSI B150A GAMING PRO LGA1151 זכרון: 260 ₪ - Kingston HyperX FURY 8GB DDR4 2133MHz כרטיס מסך: 2720 ₪ - MSI GTX980 Gaming 4GB OC GDDR5 קירור למעבד: 119 ₪ - Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 SSD/דיסק קשיח: 265+250 ₪ - Seagate 1TB Desktop Sata III + Corsair Force LS CSSD-F120GBLS-BK 120GB SSD מארז: 465 ₪ - Corsair Carbide 300R Compact ספק כוח: 350 ₪ - Corsair 650W 80+ VS650 מחיר סופי: למזומן 6304 ₪ | לאשראי עד 12 תשלומים 6304 ₪
-
- 1 תגובה
- 913 צפיות
-
-
היי, אני בחיפושים אחר מחשב המיועד לעבודה משרדית (אינטרנט, אופיס וכיוצ"ב), לימודים ועבודה בפוטושופ. תקציב עד 4K. מצאתי את הדגם הזה, שעושה עלי רושם טוב: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=913772 (Lenovo E31-80 80MX0096IV) מה דעתכם? והאם מישהו יודע להעיד על טיב המסך, המקלדת וחיי הסוללה שלו? תודה רבה.
-
- 7 תגובות
- 5.2k צפיות
-
-
המפרט: Samsung NP300V3A מסך 13.3 HD מעבד i3-2330M זיכרון ראם 4GB דיסק-קשיח 500GB כמה אפשר לקבל עליו כיום?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש לוח אם לפלטפורמה X99. יש לי אופציה לרכוש את Gigabyte GA-X99M Gaming 5 או ASRock Fatal1ty X99M Killer. קריטי לי בעיקר נושא האמינות, מי אמין יותר מבינהם. ובכלל מי הייתם בוחרים מבין השניים ולמה? תודה.
-
- 2 תגובות
- 954 צפיות
-
-
שלום. ברשותי נייד Lenovo Yoga 2PRO. עם WIN10 חיברתי מסך אחד לחיבור MICRO HDMI ואת המסך השני עם מתאם DVI TO USB עובד ורואים טוב אבל כשאני פותח תוכניות במסך השני, המחשב נהיה איטי מאוד ולפעמים אני צריך לעשות הפעלה מחדש בגלל שהוא נתקע. בדקתי את ביצועי המחשב (לקח זמן להיכנס לזה בזמן איטיות) והכל נראה תקין... מצ"ב צילום מסך. מישהו מכיר פיתרון לזה? אין לנייד חיבור לתחנת עגינה... אז פתרון כזה לא יהיה רלוונטי. תודה.
-
- 3 תגובות
- 799 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מלוא התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מאה-מאתיים ש"ח במידה ויש הבדל משמעותי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). המחשב ישומש לעריכה ויצירת מוזיקה וסאונד בעיקר בקיובייס, כבר יש ברשותנו כרטיס קול חיצוני שמושלם לצרכים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול …
-
- 0 תגובות
- 478 צפיות
-
-
שלום אני מתכוון להתחדש בנייד לשימוש בתוכנות גראפיות. במיוחד רנדרינג באפטר אפקטס. כנראה מסך 15.6 לא נראה לי שאני צריך מסך מעבר לזה כי אני יתחבר למסך גדול יותר שיש לי וכמובן שאני קונה SSD מה שכן לא ברור לי כמה זיכרון זה מספיק יש דגמים של 8 12 ו 16 גיגה זיכרון ואפילו יותר דבר נוסף ואולי הכי חשוב המעבד. אני צריך i7 או שאפשר להסתפק ב i5. וגם האם לקנות דגם פשוט יותר U או מתקדם יותר HQ חשוב לי לדעת כמה משמעותי ההבדל למשל בין זיכרון 8 ל 16 זה ממש יעשה עבודה בחצי זמן? כמו כן אותה שאלה לגבי מעבדי U ו- HQ תודה
-
- 1 תגובה
- 681 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5K . א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לא לעבור . ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שקלים לפה או לשם כמובן שכן אבל לנסות שלא לעבור . 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וסרטים . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). X ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים רציניים שדורשים מחשב חזק דוגמת Crysis . -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין…
-
- 23 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, אני סטודנט שמעוניין לקנות לפטופ כי שלי כבר לא מתפקד, תקציבי הוא סביב ה 3000 שקל ואיני יכול לעבור את ה 3500. יש אפשרות לקנות מאילת. מטרות המחשב הן בראש ובראשונה שפות תוכנה יותר כבדות כמו MATLAB ו VHDL של קווארטוס ופייטון עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (כמו פוטושופ) גודל מסך מינימלי הוא 14 אבל עדיפות 15.6 חשוב לי מסך איכותי, בשל הנוחות ל numpad. מעדיף כמובן מחשב שקל יותר לדוגמה הטושיבה שנעה סביב 2.2 קילו, ועדיף כמובן זמן סוללה ארוך חחחח יודע שזה המון דרישות. אין צורך ברישיון לווינדוס ראיתי את המחשב הנ"ל "15.6 Toshiba Satellite L50-B-2C8 https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=…
-
- 0 תגובות
- 672 צפיות
-
-
-
מטרות המחשב? שרטוט, תלת ממד, ציור עם עט. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13 או 14' אם עדיין יישאר בממדים סבירים, רצוי מאט * רזולוציית המסך? לא רוצה מעל FHD כי האייקונים והכל פשוט קטן ומעצבן... * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אפשרות לציור ע"ג המסך. טכנולוגייה חייבת להיות של WACOM ולא כל מיני דברים אחרים:) * משקל רצוי? קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD חובה נפח לא קריטי, יש לי מחשב נייח לעבודה בכל מקרה. * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אם נקנה בחו"ל- חובה חובה …
-
- 6 תגובות
- 907 צפיות
-
-
הי חברים המחשב שלי בשנים האחרונות גוסס לו לאיטו. מסכים כחולים בשפע קריסות מסתוריות וכו. אשמח לעזרתכם להרכיב לי חבר חדש. שימו לב יש כרטיס מסך והארדיסקים. שקט זה קריטי. יש ציוד היקפי ומסך מעולה. תודה מראש! 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימנג/פיתוח כבד/מכונות וירטואליות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. …
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, הנייד מיועד לעבודה מקצועית של גרפיקה ועריכת וידיאו, במשרד וגם בבית לכן העדיפות לנייד. התוכנות המדוברות הן: Adobe: Premiere, Photoshop, Illustrator, Lightroom, Gopro studio. קיימות עוד כמה תוכנות אך הדרישות הן פחות או יותר זהות. היות והמחשב אמור לשרת אותי כמה שנים, אין לי בעיה לקנות מערכת יחסית חזקה, או לחילופין מערכת שאפשר להוסיף או לשנות כמה רכיבים(כמו לוח אם שתואם לכמה מעבדים). שאלה עקרונית - האם לצרכים האלו כדאי ללכת על I7 או שכדאי על i5 ברמה הגבוהה? מטרות המחשב? עריכת וידיאו + גרפיקה. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15" - האם מומלץ מאט או מבריק לעבודה זו? * רזולוציית המסך? אם ישנה אפשרות מעל FHD 1920X1080 אז מע…
-
- 2 תגובות
- 867 צפיות
-
-
הי למחשב המזדקן שלי בעל מעבד i5-2500K נשרף הלוח אם - בותו זמן אני רוצה להתחדש עם ספק ומארז חדשים (אני רוצה שהמארז ייכנס בתוך נישה מאוד צרה - כי למעשה אין לי כמעט נגיעה בו כאשר הכל כבר מחובר אני מבקש לדעת האם המפרט הבא עושה sense או שאפשר לשפר באותה מסגרת תקציב לגבי מערכת הפעלה - אני הולך לרכוש בכל מקרה (תמיד רכשתי מחשב עם מערכת הפעלה) תודה, גבריאל הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מארזי מחשב - מארז עם ספק P50-NE550M - Antec - P50 mATX case, With 550W Antec NE550M NeoEco 80Plus Bronze Modular power supply - 2x USB 3.0 and 2x USB 2.0 - 2x Fan controller - 2x 120mm and 2x 80mm fans included - …
-
- 1 תגובה
- 988 צפיות
-