עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. . מה התקציב המקסימאלי? כמו שכתוב בכותרת 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עדיף שלא, אלא אם זה ממש קריטי וייתן שדרוג משמעותי בכל אופן לא יותר מ-4500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גיימינג, אבל גם צרכי יום יום משרדיים (לא עריכה של מסמכים או תוכנות גרפיות כבשות) -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. starcraft 2, skyrim, fallout 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). המחיר כולל מסך, בעדיפות ל-23 אינץ', זה משהו שאפשר לקצץ בו (תכלס, אני כבר שנים עובד על מסך 15 אינץ' של …

• 6 תגובות
    • 749 צפיות
  2. היי, אני בחיפושים אחר מחשב המיועד לעבודה משרדית (אינטרנט, אופיס וכיוצ"ב), לימודים ועבודה בפוטושופ. תקציב עד 4K. מצאתי את הדגם הזה, שעושה עלי רושם טוב: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=913772 (Lenovo E31-80 80MX0096IV) מה דעתכם? והאם מישהו יודע להעיד על טיב המסך, המקלדת וחיי הסוללה שלו? תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 5.2k צפיות
  3. Started by Avicohen99,

1. מה התקציב המקסימאלי?6500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?ברמת הצורך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב-500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?מחשב לעריכת אודיו מיועד לאולפן ביתי להקלטות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).-מיודע לCUEBASE 8.5 ולabelton 9.5 - פרנסה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).- בעתיד המחשב יצטרך להתחבר ל2 מסכים בו זמית -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?נמוכות עד בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, ר…

• 2 תגובות
    • 776 צפיות
  4. Started by ghgh1,

מעבד I5 2320לוח אם Msi 7740 Ver 1.28GB ראםספק 400W - לא מותגללא מארז, ללא דיסק, ללא כונן דיסקים וללא אחריות

• 1 תגובה
    • 780 צפיות
  5. שלום רב, צריך את עזרתכם להרכבת 2 מחשבים בתקציב של 4000 ש"ח מקסימום לכל אחד (לא ניידים וללא מסך): 1. מחשב לגיימינג. 2. מחשב לבית - עבודות גרפיות (מחשב למעצבת גרפית) - לא יהיה גיימינג על המחשב. קודם כל תודה, בנוסף - אם ניתן לצמצם מעלות באחד המחשבים יהיה מעולה. חשוב להבהיר - אם מורידים מעלות של מחשב אחד לא ניתן להעביר את התקציב שלו למחשב האחר. אשמח מאוד לעזרתכם

• 1 תגובה
    • 812 צפיות
  6. אהלן, קודם כל אני נכנסתי לשאלות הנפוצות על סוללות של מחשבים ניידים אך לא מצאתי תשובה ברורה, יש לי מחשב נייד שקניית באוקטובר האחרון מדובר ב Lenovo G50-80, עכשיו המחשב הנייח שלי מושבת (עד שיהיה לי כוח לתקן אותו) על כן אני משתמש בנתיים בנייד בכך שאני מחבר אותו למסך חיצוני + מקלדת ועכבר. עד כה המחשב עובד מצוין ואני שוקל להישאר כך לעוד הרבה זמן, (הוא גם יותר חזק מהנייח) *מה הנהלים הנכונים לשימוש במחשב נייד מחובר לשקע תמידית? *יש צורך אמיתי בלהשאיר את הסוללה מחוץ למחשב? *האם יש סיכון למטען עצמו של המחשב? אשמח לדעת :] קראתי איפשהו שיש אופציה לקבוע את הגדרות המחשב כחיבור תמידי לחשמל, אין לי מושג למה הייתה הכוונה ואיפה. בתודה מראש!

• 1 תגובה
    • 739 צפיות
  7. שלום לכולם, אשמח לייעוץ בהרכבת מפרט עד 10K עבור מחשב שישמש בעיקר לעבודה מול DB גדולים מאוד, ויחוברו אליו המון התקנים חיצוניים בממשק USB (דרוש ספק חזק), כמו כן תיהיה עבודה גם עם תוכנות כמו אוטוקאד, פוטושופ, סולידוורקס ואילוסטרייטור (זה יהיה שימוש משני, השימוש העיקרי יהיה עבודה על דטהבייסים של תוכנת LANEL) 1. מה התקציב המקסימאלי? 10,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה מול DB עצומים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). LANEL - ע…

• 4 תגובות
    • 689 צפיות
  8. Started by BeesKnees,

1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים פה ושם, קצת Streaming, שימוש מרובה בRAM, Multitasking בסיסי -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות/גבוהות, למרות שזה לא רלוונטי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מארז,כרטיס מסך,SSD,HDD,PSU. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? אולי BCLK בסיסי 8. האם ישנה העדפה לרכו…

• 16 תגובות
    • 2.4k צפיות
  9. Started by KungFuPanda,

חברים אשמח לעזרתכם אני מעוניין לרכוש מסך חלופי ל- Lenovo T500 עם Product ID 2081CTO. הייתי שמח לרכוש את המסך הטוב ביותר הרלוונטי וכן אם יש בחירה אז מט (matte). לכאורה משימה פשוטה. אך לא כך הדבר (לפחות לא עבורי). באתר של לנובו (קישור) ניראה שהדגם המתאים הוא 15.4 inch WSXGA+ (1680x1050) LCD service parts - ThinkPad T500, W500 ואם הולכים שם לסעיף 9 שמייצג את המסך, ניראה שהדגם של הרכיב הוא 42T0423 אך, במקומות רבים רשום שמחשבים עם LED צריכים מסך LED ולא מסך מסוג אחר. כמו כן, בחלק מהמקומות רשום שהרזולוציה המקסימאלית של המחשב היא 1920x1080. למשל אם אני מחפש ב- AliExpress אני מקבל סוג אחד של מסכים כשאני מחפש T500 Screens (קישור)…

• 1 תגובה
    • 659 צפיות
  10. המפרט הזה: מעבד: 849 ₪ - * מבצע * - Quad Core i5 4570 3.2Ghz S1150 לוח אם: 279 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GA-B85M-D2V S1150 זכרון: 189 ₪ - * מבצע * - 8GB Transcend DDR3 1600Mhz כרטיס מסך: 1620 ₪ - * מבצע * - Gigabyte R9 390 8G DDR5 G1 Gaming WindForce2 1025Mhz דיסק קשיח: 439 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 850 EVO 250GB SATA III דיסק קשיח: 249 ₪ - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty כונן אופטי: 85 ₪ - * מבצע * - Samsung DVD-RW X24 SH-224DB/BEBE באנדל (מארז + ספק): 529 ₪ - * מבצע * - Antec VSP-5000 + FSP Hyper 600W 85 Plus BUNDLE קירור אוויר למעבד: 99 ₪ - * מבצע * - Zalman Performa CNPS5X ציוד היקפי: 99 ₪ - * מבצע * - HP Wireless Desktop C6010 …

• 27 תגובות
    • 2.5k צפיות
  11. Started by dagasex,

מעבד: 939 ₪ - * מבצע * - Quad Core i5 6500 Skylake 3.2Ghz S1151 לוח אם: 319 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GA-H110M-S2H (DDR4) S1151 זכרון: 229 ₪ - * מבצע * - 8GB Transcend DDR4 2133Mh דיסק קשיח: 249 ₪ - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty באנדל (מארז + ספק): 290 ₪ - * חדש במבצע * - Ippon RTX + ANTEC 450W BUNDLE קירור אוויר למעבד: 49 ₪ - * מבצע * - Arctic Alpine 11 Rev.2 מחיר סופי: למזומן 2075 ₪ | לאשראי עד 10 תשלומים 2116 ₪ --- מה דעתכם? (מחשב לא למשחקים אלא לעבודה משרדית וסרטים) ואיך בכלל החנות מישהו קנה מהם?

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. תקציב עד 3000 עדיף כמה שפחות אני מתכוון לחבר לו הארדיסקים ישנים שיש לי וכרטיס מסך TI 650 אני צריך 16 גיגה זיכרון ואפילו 32 אם זה לא יקר מידי שימושים אינטרנט\פיתוח תוכנה חשוב לי שיהיה שקט יחסית ואמין המחשב הנוכחי שלי בין 6 שנים ועובד מעולה אני מחליף רק כי הוא לא תומך בוירטואליזציה

• 2 תגובות
    • 516 צפיות
  13. שלום, אני מעוניין לרכוש לוח אם לפלטפורמה X99. יש לי אופציה לרכוש את Gigabyte GA-X99M Gaming 5 או ASRock Fatal1ty X99M Killer. קריטי לי בעיקר נושא האמינות, מי אמין יותר מבינהם. ובכלל מי הייתם בוחרים מבין השניים ולמה? תודה.

• 2 תגובות
    • 940 צפיות
  14. Started by Maxblat2,

מעבד: 1190 ₪ - Intel Core i5 6600K 3.5Ghz 6MB Cache s1151 לוח אם: 684 ₪ - MSI B150A GAMING PRO LGA1151 זכרון: 260 ₪ - Kingston HyperX FURY 8GB DDR4 2133MHz כרטיס מסך: 2720 ₪ - MSI GTX980 Gaming 4GB OC GDDR5 קירור למעבד: 119 ₪ - Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 SSD/דיסק קשיח: 265+250 ₪ - Seagate 1TB Desktop Sata III + Corsair Force LS CSSD-F120GBLS-BK 120GB SSD מארז: 465 ₪ - Corsair Carbide 300R Compact ספק כוח: 350 ₪ - Corsair 650W 80+ VS650 מחיר סופי: למזומן 6304 ₪ | לאשראי עד 12 תשלומים 6304 ₪

• 1 תגובה
    • 901 צפיות
  15. שלום לכולם, הנייד מיועד לעבודה מקצועית של גרפיקה ועריכת וידיאו, במשרד וגם בבית לכן העדיפות לנייד. התוכנות המדוברות הן: Adobe: Premiere, Photoshop, Illustrator, Lightroom, Gopro studio. קיימות עוד כמה תוכנות אך הדרישות הן פחות או יותר זהות. היות והמחשב אמור לשרת אותי כמה שנים, אין לי בעיה לקנות מערכת יחסית חזקה, או לחילופין מערכת שאפשר להוסיף או לשנות כמה רכיבים(כמו לוח אם שתואם לכמה מעבדים). שאלה עקרונית - האם לצרכים האלו כדאי ללכת על I7 או שכדאי על i5 ברמה הגבוהה? מטרות המחשב? עריכת וידיאו + גרפיקה. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15" - האם מומלץ מאט או מבריק לעבודה זו? * רזולוציית המסך? אם ישנה אפשרות מעל FHD 1920X1080 אז מע…

• 2 תגובות
    • 858 צפיות
  16. Started by natee,

מטרות המחשב? שרטוט, תלת ממד, ציור עם עט. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13 או 14' אם עדיין יישאר בממדים סבירים, רצוי מאט * רזולוציית המסך? לא רוצה מעל FHD כי האייקונים והכל פשוט קטן ומעצבן... * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אפשרות לציור ע"ג המסך. טכנולוגייה חייבת להיות של WACOM ולא כל מיני דברים אחרים:) * משקל רצוי? קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD חובה נפח לא קריטי, יש לי מחשב נייח לעבודה בכל מקרה. * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אם נקנה בחו"ל- חובה חובה …

• 6 תגובות
    • 899 צפיות
  17. תקציב: • התקציב לרכישת המחשב(יש לציין מזומן/אשראי/אחר): 8000 שח • חריגה מקסימלית מהתקציב: 1000 שח • האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? שימושים: • מהם השימושים במחשב? (לסמן באדום).עבודה משרדית | גיימינג כבד, תכנות, עריכת תמונות ווידאו. • במידה שבחרת בגיימינג, ציין שמות של משחקים בהם תשחק: ,Rainbow 6 Siege, GTA, Evolve, Watch Dogs, Call of Duty, Splinter Cell • במידה שבחרת בעריכה כלשהי, ציין שמות של תכנות בהן אתה תשתמש: • האם יש צורך במערכת הפעלה חוקית כחלק מן התקציב? (כן / לא): לא שים לב כי מערכת הפעלה חוקית עולה בין 350~500 ₪ דרישות מיוחדות: • האם יש העדפה לגודל\צורה של המארז? (קטן | בינוני | גדול | שוכב (מאוזן) | אין חשיבות) (גודל המארז חשוב גם לזרימת …

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by Kzer-Za,

הי חברים, יש לי מחשב שמשמש לאחסון של מדיה. להלן המפרט: מעבד: Intel Core i5-661 3.33GHz 4MB לוח אם: MSI H55M-ED55 זיכרון: Kingston 4GB DDR3 1333MHz, Kingston 2GB DDR3 1333MHz SSD: Crucial M4 128GB דיסקים קשיחים: 2x Western Digital Caviar Green 2TB 1x Western Digital Caviar Green 1TB 1x Seagate Barracuda ST2000DM001 2TB 1x Western Digital RED 2TB כונן אופטי: LG GH22NS X22 ספק כוח: Corsair TX550M 550W 80Plus קירור למעבד: Arctic Freezer 7 Pro Rev. 2 קירור למארז: Noctua NF-S-12B @900RPM SilverStone FM121 @800RPM מארז: Thermaltake V3 מערכת הפ…

• 2 תגובות
    • 903 צפיות
  19. Started by yamamoto,

שלום אני מתכוון להתחדש בנייד לשימוש בתוכנות גראפיות. במיוחד רנדרינג באפטר אפקטס. כנראה מסך 15.6 לא נראה לי שאני צריך מסך מעבר לזה כי אני יתחבר למסך גדול יותר שיש לי וכמובן שאני קונה SSD מה שכן לא ברור לי כמה זיכרון זה מספיק יש דגמים של 8 12 ו 16 גיגה זיכרון ואפילו יותר דבר נוסף ואולי הכי חשוב המעבד. אני צריך i7 או שאפשר להסתפק ב i5. וגם האם לקנות דגם פשוט יותר U או מתקדם יותר HQ חשוב לי לדעת כמה משמעותי ההבדל למשל בין זיכרון 8 ל 16 זה ממש יעשה עבודה בחצי זמן? כמו כן אותה שאלה לגבי מעבדי U ו- HQ תודה

• 1 תגובה
    • 675 צפיות
  20. Started by fedora,

שלום. ברשותי נייד Lenovo Yoga 2PRO. עם WIN10 חיברתי מסך אחד לחיבור MICRO HDMI ואת המסך השני עם מתאם DVI TO USB עובד ורואים טוב אבל כשאני פותח תוכניות במסך השני, המחשב נהיה איטי מאוד ולפעמים אני צריך לעשות הפעלה מחדש בגלל שהוא נתקע. בדקתי את ביצועי המחשב (לקח זמן להיכנס לזה בזמן איטיות) והכל נראה תקין... מצ"ב צילום מסך. מישהו מכיר פיתרון לזה? אין לנייד חיבור לתחנת עגינה... אז פתרון כזה לא יהיה רלוונטי. תודה.

• 3 תגובות
    • 792 צפיות
  21. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מלוא התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מאה-מאתיים ש"ח במידה ויש הבדל משמעותי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). המחשב ישומש לעריכה ויצירת מוזיקה וסאונד בעיקר בקיובייס, כבר יש ברשותנו כרטיס קול חיצוני שמושלם לצרכים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול …

• 0 תגובות
    • 472 צפיות
  22. אהלן, ניסיתי לחפש תשובה במפרטים מומלצים וחיפוש בפורומים ולא מצאתי משהו שקולע בול לשאלה שלי אז..... אני רוצה להרכיב מפרט למחשב לעריכת וידאו וטיפה משחקים (אני משחק בPS4 ובעיקר סטאר קראפט 2 אז לא צריך יותר מדי). המעבד חייב להיות 6700K אז שאר המפרט חייב להבנות סביבו. כ גראפי ראיתי שה GTX 960 אחלה למחיר אז חשבתי לכיוון? דרישה אחרונה שהמחשב יהיה תואם האקינטוש כי אין מצב שאני עובד על ווינדוס התקציב הוא עד 4500. אין צורך בהרדיסק\סידירום או תוספות מהסוג הזה. תודה רבה!!, יאיר

• 6 תגובות
    • 678 צפיות
  23. היי חברים, אשמח שתעזרו לי להרכיב מפרט למחשב חזק שיכיל את הפרטים הבאים, תקציב עד 10K. - 64 GB RAM - חובה (הקצאת משאבים למכונות וירטואליות) - מעבד מרובה ליבות (8 ומעלה) שתומך/מאיץ וירטואליזציה ( VT-X/EPT ) - לוח אם תואם לדרישות ותמיכה בוירטואליזציה, תואם למעבד ולזכרונות. - כרטיס מסך שיריץ משחקים בינוניים עד כבדים ויספיק לטווח של השנתיים-שלוש הקרובות. (FIFA, Batllefield וכו'). רצוי שני חיבורי HDMI להזין 2 מסכים. - כונן SSD עד 250G ל-OS, אם ההבדל במחיר זניח אז 500G. כוננים נוספים אעביר מהמחשב הקיים. - ספק כח תואם למערכת לצורך גדילה עתידית (רצוי 1000W פלוס/מינוס) - מארז איכותי מתאים עם קירור אופטימלי ושקט + קירור טוב שקט ואמין למ…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. * מטרות המחשב? תכנות בעיקר (Visual studio pro 2015 וכלים נוספים), [שימושים שונים בכלים של ADOBE [ פוטושופ וכו'], רינדורים של סרטונים ב VEGAS וכו' וכו'] * גודל המסך? 15+ * רזולוציית המסך? רגיל * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא חשוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? usb3 * Bluetooth? אפשר,לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB (או לחלופין SSD) * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא מעוניין במערכת הפעלה מובנית על הלפטופ. אתקין לבד. * האם יש לכם העדפה ל…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  25. היי אני זקוקה ללפטופ ואני שוקלת ברצינות לרכוש אותו בחו"ל התכנון הוא ללכת על משהו דיי יקר וכנראה עסקי אולי thinkpad מהחדשים אולי טושיבה דל? אני תוהה הן לגבי העמידות שלהם (סדרות עסקיות, מחשבים עמידים ויקרים כנראה מרובעי ליבה) והן לגבי האחריות והשירות עבורם בארץ. אשמח לשמוע מכם. תודה.

• 62 תגובות
    • 7.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים