ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,362 דיונים בפורום זה
-
אני אתן קצת רקע כדי שלא יהיו סתם מילים ריקות. סבתא שלי עורכת סרטים כבר כמה שנים וכל פעם קונה מחשב חדש מהטכנאי הגנב שלה כי הוא לא מספיק חזק לתוכנת הפינקאל החדשה. עכשיו היא החליטה שהיא רוצה מחשב חדש כי הi5,8GB RAM וכרטיס מסך QUADRO 600 אינם מספיקים כי התוכנה קורסת לה ובגלל שהיא עוברת עכשיו לתוכנה אחרת בשם AVID והטכנאי מחשבים שלה אמר לה שהיא תצטרך כרטיס מסך ב6000 שקל. בכל מקרה אבא שלי ודוד שלי החליטו שצריך לקחת על זה פיקוד ולא להשאיר את זה לטכנאי האינטרסנט שלה עוד פעם. אז אני אגיד ככה מבחינת תקציב אין מקסימום והמחשב שיעשה את העבודה יקנה אך זה יהיה במטרה של לא לקנות מחשב במשך הכמה שנים הקרובות ולספק את גחמותיה של סבתא שלי שהתוכנה לא תקרוס לה. 1. מה התקציב המקסימאלי? מפורט ל…
-
- 26 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
דגם מארז: מארז לפנטיום 4 כרטיס מסך:ABIT SILURO FX5200 DT דיסק קשיח WD SATA2 8MB 160GB DDR (זכרונות):1GB DDR2 667MHZ CEON לוח נוכחי: אסוס P5VDC-MX-לא עובד מעבד נוכחי: אינטל פנטיום 4 PD820 2.8 2M DUALCORE צורב עם חיבור IDE ספק כוח-לא עובד האם יש ביקוש לחלקים ישנים? אני מעדיפה למכור הכל ביחד, לא הולכת לפרק חלקים.
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? מתאפשרת אבל כדאי שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות. חשוב שיהיה i7 או משהו שקול, 32GB RAM, כונן SSD מינימום 256GB. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה. …
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות מחשב חדש, בעיקרון אני מוכן להוציא בסביבות ה10,000 למחשב, אבל התקציב הכולל הינו 21,000 לציוד ההיקפי והמחשב ביחד פירוט בטופס הקניה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביב ה10,000, 500~ ש"ח לפה ולשם זה נכלל בתקציב, יותר מזה רק אם שווה את זה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, עריכה גרפית, עריכת סרטונים, סטרימינג, VR, משחק לדוגמא: פורזה הוריזון 4/Final Fantasy XV וכל תוכנות אדובי ודומות להן 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? בתקציב נפרד, מה שנשאר מהמחשב בתקציב ה21K, צורך ב2 מסכים 4K 1MS ומעל 90HZ, מ…
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
בעבר נעזרתי בפורום הזה לרכוש מחשב נייח וקיבלתי המון ידע ורכשתי מחשב שאני מאוד מרוצה ממנו. עכשיו אני מנסה למצוא לפטופ בתקציב מוגבל יחסית (4000 ש"ח) שיתאים לעבודה ביום צילומים - העברת תמונות מהירה ועבודה של צפייה מהירה בקבצים עם עיבוד בסיסי עם לייטרום במידת הצורך. מה שנראה לי חשוב: NVMe אולי בנוסף לשים גם SSD רגיל RAM סביר מעבד סביר מאיץ גרפי סביר מסך עם כמה שניתן יותר עוצמה לאור שמש בחוץ מסך כמה שיותר קרוב ל100% sRGB חיי סוללה טובים אשמח להמלצות לדגמים שיעשו את העבודה במחיר סביר.
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שוקלת לרכישה שני מחשבים ניידים כמעט זהים. באחד כרטיס מסך AMD Radeon 520 Graphic with 2GB GDDR5 VRAM, ובשני AMD Radeon 520 Graphic with 2GB DDR3 dedicated. איזה מהם עדיף, מי מתקדם יותר, חדש יותר, טוב יותר? המחשב לא מיועד למשחקים.. או אולי להשקיע יותר לכיוון AMD Radeon™ 530 Graphics with 4GB GDDR5?
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
היי חברים, אני מתחיל ללמוד 3D (בעיקר מאיה) ואני מתכוון להתעסק גם עם אפטר אפקטס וניוק. כיוון שאני עובד לילות ויש לי זמן פנוי בעבודה אני רוצה לקנות מחשב נייד. קראתי מספר הודעות בנושא וגיבשתי מספר דגמים, אשמח לקרוא את חוות דעתכם. התקציב שלי הוא 4000 וקצת. Dell Inspiron N5110 http://www.shopeilat.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=3910 Dell inspiron N7110 http://www.shopeilat.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=3911 הדגם הזה הוא 17 אינץ'. HP Pavilion dv6 - 3130 http://www.shopeilat.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=3900 HP Pavilion dv6 - 6020 http://www.shopeilat.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=3903 תודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי לפטופ של טושיבה מסדרה U305 דגם S7446 . כרגע יש לי מעבד T5250 במהירות 1.5GHz אני רוצה להחליף את המעבד (אין שקולי תקציב בעלויות המעבד- אני מקבל בחינם) השאלה היא על מה עליי לשים לב, רק למהירות שעון (667)?! או לעוד כמה פרמטרים. נסיתי לחפש מה הדגם לוח אם שלי אך לא מצאתי (גם לא באתר של טושיבה). והאם זה אפשרי בכלל להחליף מעבד (אל חשש אני עושה את זה במעבדה מקצועית) או שהמעבד מולחם ללוח אם וכי אין אפשרות. תודה לעוזרים
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני חושב שזה מפרט קלאסי והמחיר לא רע תגידו לי אתם. אם כדאי להחליף משהו גם זה יתקבל ממש ממש בברכה לוח אם : chipset intel 865 Pe מעבד : Intel pentium HT 800 2.8 GHz 4 זיכרון פנימי : samsung 512 mb 400mhz כרטיס מסך : Readon 9600pro 256 mb דיסק קשיח : WD 80 8 7200 צורב: LG 52*32*52 המידע על שאר הרכיבים לא ברור לי במיוחד כרטיס קול : 5.1 ערוצים עכבר מקלדת מולדימטיה כונן דיסקטים 1.44 מה אתם אומרים עליו? איפה כדאי עוד לשפר? המחיר באמת טוב כמו שאני חושב?
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי אני מעוניין במחשב לבית, הוא ישמש בעיקר לגלישה באתרי אינטרנט (לא מעבר). חשוב שיהיה צורב (CD לא הכרח), מדפסת ומסך. אני מודע לזה שהכל יהיה בסיסי, ועדיין אני מקווה שאני אקבל מכם הצעה יותר טובה מהחנויות והרשתות (תקנו אותי אם אני טועה). תודה מראש רון 8)
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
טוב אחרי הרבה חיפושים בפורום באינטרנט והתייעצות עם חברים הגעתי לדגם הסופי של מה שאני רוצה. [h=1]Dell New Inspiron 14 5000 5447-45108G1HATW8[/h]http://ksp.co.il/?store=holon&uin=22973 אז לפני שאני קונה אני רוצה לראות מה יש לכם להגיד על המחשב ? איכות הדגם? איכות מעבד? איכות סוללה? איכות WIFI? כרטיס רשת ? איכות מסך? איכות כרטיס מסך? אני מקבל 3 שנים אחריות על המחשב. איך האחריות שלהם? מי נותן את האחריות של DELL בארץ? כל דבר אחר שכדי שאני יראה לפני שאני קונה אותו? [h=1][/h]
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי לכולם 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 4000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תוכנות צילום פוטושופ , לייטרום ,קבצי תמונות של 27MB - 37MB 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא , יש לי מסך DELL U2515HC 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? צריך להתאים לחדר בבית 7. האם האם יש צורך לכלול מער…
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
אנשים, אני מחר הולך לקנות מחשב דנדש לגיימרים לפנים ובניתי מפרט לפי ידע אישי. עכשיו אני לא מומחה גדול והייתי שמח אם יש הצעות \ שינויים \ שידרוגים אפשריים ע"פ דעתכם. התקציב שלי נטו למחשב עצמו הוא 5500. זה המפרט ... תראו מה אפשר לעשות ואם הוא בכלל טוב מעבדי אינטל Core i7 2600 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU Core, Tray 1 לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE H67A-UD3H-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 2xPCI-E, DVI, HDMI, DP 1 זכרונות DDR3 1333Mhz DDR3 1333Mhz 2x4GB G.Skill SNIPER Dual Channel CL9-9-9-24 כרטיסי מסך ASUS HD 6950 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI Mini 2xDP PCI-E 1 דיסקים קשיחים Samsung 1TB EcoGreen F2 32MB SATA II HD103SI 1 צורבי DVD …
-
- 23 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הי, אני רוצה להביא מארה"ב נייד של HP מדגם ProBook 4430S. העניין הוא שהאותיות באנגלית נמצאות במרכז המקשים ונראה שאין שם הרבה מקום לצריבת עברית. http://www.engadget.com/photos/hp-probook-b-series-s-series-hands-on/ מישהו מכיר את הענין ויכול לומר לי אם זה אפשרי לצרוב שם עברית?
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד. השימוש העיקרי במחשב יהיה תכנות בvisual studio ועוד כמה תוכנות. המחשב הראשון: הדגש המחשב הזה הוא על המעבד החזק. אבל ההארד דיסק איטי. המחשב השני: במחשב הזה ההארד דיסק יותר מהיר, יש גיגה יותר זכרון וכרטיס מסך טוב. אבל המעבד פחות טוב. מה יותר כדאי? המחירים די אותו הדבר... ומה בנוגע לסוללה? למי יש יותר שעות עבודה? תודה לעוזרים!
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי מה דעתכם על: http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=4281 INTEL PEN 4 2.4GHZ ALBATRON PM 266A PRO 256MB 266MHZ DDR WD 40GB 8MB 7200 RPM TECHNO MIDI ATX 300WATT CD AOPEN X 56 1.44 FLOPPY VGA O/B AUDIO 6 channel AC 97 Audio| LAN 10/100 ב- 2600 ש"ח אני צריך מחשב לצורך OFFICE, INTERNET, E-MAIL ללא מסך האם אתם מכירים עוד מחשבים מוכנים בסדר גודל הזה של מחיר (3000 ש"ח) תודה
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אז קודם כל שלום לכולם, קראתי פה כמה מאמרים ואני חייב לציין שגם הפורום וגם כמות הידע שמסתובבת פה היא מדהימה. ועכשיו לעניינים: אני רוצה לקנות מחשב חדש הביתה. ללא מסך. הסכום הוא בסביבות ה 5, 6 אלף שקל. עם נטייה לכיוון ה 5. ;D הייתי רוצה שתעזרו לי בהחלטות ותציעו לי מה כדאי לקנות או לפחות מה אתם הייתם קונים. בנוסף אציין שחשוב לי שהמחשב יהיה חזק עם כרטיס מסך שיחזיק דיי הרבה זמן! לא ברור לי אם כדאי ללכת לכיוון ATI או NVIDIA... לא צריך לא דיוידי ולא צורב לא כונן דיסקים לא מקלדת לא סידירום ולא עכבר. הארדיסק לא צריך להיות מעל 120 ג'יגה. האם כדאי ללכת על AMD? ואם כן אז למה? האם יש תמיכה טובה ל AMD בארץ במידה ויש בעיות? אינני מבין גדול במעבדים ולוחות אם ולכן אבקש הסברים…
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
ללא כרטיס קול . המחשב מיועד לעבודה פשוטה מאוד. לא למשחקים ולא לעריכה.רק לאינטרנט ואופיס ומשחקים ממש מצ'וקמקים(ברמת הסוליטייר ואולי קצת,אבל ממש קצת,למעלה מזה). היה מחשב שנשרפו בו חלקים ולכן יש לי כבר מארז,ג'נרי,שאינני יודע אם להחליפו,זה אתם תחליטו. אני צריך את השילוש הקדוש,לא צריך יותר מ- 256 זכרון מפני שהיה במחשב win 98 . רצוי שיהיה כרטיס רשת על הלוח. לא צריך raid sata ieee וגם לא כרטיס קול,על הלוח. מעבד,אני מניח ש- amd ,שוב לא להתפרע(גם אין איך,אבל שיהיה סביר) אפשר גם אינטל,שוב, תלוי במחיר. בקשר לכרטיס מסך על הלוח,תגידו אתם אם זה משתלם מבחינת הביצועים,שכמו שאתם יודעים אינם צריכים להיות גבוהים. אם לא על הלוח ,אז שכרטיס יהיה הכי פשוט שיש,זה מספיק. כמו כן,אני צריך ספק כוח,ד…
-
- 20 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני מוסיף עדכון בעריכה - תקציב הועלה לבין 2500-3000 ש"ח, מפרט מתוכנן כרגע בהודעה האחרונה שלום לכולם, לזוגתי שתחייה נמאס מהמחשב הישן שלה(P4) והיא רוצה לשדרג. מאחר והדרישות שלה מאד מינמליות אני שוקל לתת לה את המחשב הנוכחי שלי (מבוסס E4400) ולקנות אחד חדש. הדרישה העיקרית שלי היא שהמחשב יהיה התקדמות לעומת מה שיש לי כרגע ולא רק מחשב עם מעבד יותר מהיר (לכן לא מערכות מבוססות E6600) ועם חיבורים חדשים (SATA 3, USB3) שכנראה ישמשו אותי בעתיד ולפחות 4GB זיכרון. המערכת צריכה להחזיק כמה שנים כי אני לא מחליף מחשב כל שנה כמו שאתם מבינים. מסך וציוד היקפי כבר יש לי, לגבי כרטיס מסך אני מתכנן להעביר את ה 4850 GDDR5 שיש לי (גרסה מחוזקת של הכרטיס) עד שהוא יקרוס סופית ככה שאין צורך בכרטיס מסך. …
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן מארז ------------- G7 IN WIN ספק כוח --------- CROSAIR VS650 650W לוח אם ---------- GIGABYTE HASWELL 1150 GA-H87-D3H מעבד ----------- INTEL CORE I5 3.4 GHz 6MB QUAD 4670 זכרון ------------ GEIL EVOVELOCE 4GB DDR3 1600MHz (סך הכל כמות: 2 ) כרטיס מסך ----- AMD Radeon R9 280X GAMING 3GB-5 MSI צורב ------------ LG DVD RW GH24NS Black SATA OEM דיסק קשיח ----- corsair force ls 2.5" SATA3 60GB SSD חשוב לציין שהמחשב נקנה לפני שנה וחצי זה הכל תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
השימוש של המחשב יהיה מיילים\וורד\מצגות. בגדול שיריץ ווינדוס חדש (7\10) וורד ודפדפן בצורה טובה. לא משחקים גרפיקה או חולות רעות אחרות. מסך קטן - עד 12" כמה שיותר קל, עם זאת סוללה כמה שיותר חזקה - אני יודע שאלו דברים מנוגדים אבל אולי אתם מכירים משהו שהוא מאוזן. רשמתי 2000 בכותרת כי אני לא יודע כמה יעלה משהו שמתאים, אבל הדרישה היא למחשב פשוט וזול לצרכים משרדיים פשוטים ובסיסיים. אשמח שיעלה כמה שפחות
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום אני די חדש פה והעליתי לפני כשבוע בקשה לעזרה בבחירת נייד חדש.. הדילמה שלי הייתה בין הhp-5310m לבין הlenovo edge 13 ולבסוף נתקלתי בדל 3300 שנראה מדהים.....אז רציתי לדעת הם אני עושה את ההחלטה הנכונה בקניה שלו וסתם מה אתם אומרים עליו?! אגב אני קונה אותו במפרט הכי סטנדרטי שלו מארה"ב במחיר של 624$ הנה קישור:http://www.dell.com/content/topics/topic.aspx/us/segments/bsd/vostro-3300?c=us&cs=04&l=en&s=bsd תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכוונת לקנות בפעם הראשונה מחשב נייד, ואשמח אם תוכלו לעזור לי. אני מחפשת מחשב חזק, לתיכנות, עיבודים סטטיסטים כבדים ועיבוד תמונה, ורצוי שיוכל לתמוך באופן מינימאלי בתוכנות תלת כמו Maya (שימוש מזדמן ולא מקצועי). חשוב לי שהמסך יהיה נוח לקריאה ממושכת, לא חובה מסך גדול, כי לעבודה גרפית, תלת ועיבוד תמונה מתכוונת לחבר אותו למסך חיצוני. מבחינת הניידות, רצוי שיהיה נוח לצאת איתו מדי פעם, אבל לא מתכוונת לקחת אותו איתי כל הזמן. עברתי על סקירות ומפרטים והגעתי לדגמים הבאים, כולם I7, כרטיסי מסך 1GB, רזולוצית מסך 1366x768, מחיר כ 900-1000$ בארה"ב. האחריות על כולם בארה"ב היא לשנה אחת, לחלקם יש אפשרות להאריך את האחריות. לא ברור לי למה מתוכם (אם בכלל) אוכל לקבל אחריות באר…
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש"ח (חריגה עד 500) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? צרכיים משפחתיים - עבודה משרדית, אינטרנט,סטרים וקצת משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) צריך הכל 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצ…
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום , יש מחשב נייד שאני בונה עליו . מיכוון שזה מחשב דגם דיי מיושן ,רוצה כמה שפחות להשקיע כסף. אז מצאתי את המחשב עם מעבד I5 חסכוני דור 4 (כן ישן) השאלות שאשמח לקבל עליהם תשובה: מכיוו שמצאתי אותו בסביבות ה2000 שקל בחו"ל אני אשמח לנסות ללכת עליו במחיר הזה ומקסימום אחרי תקופה של כמה חודשים לקנות אחר במקרה הרע. 1. באיזה מקרים I7חסכוני מתעלה על I5 כשלא מדובר בגיימינג ? נטו גלישה ! סרטונים FHD שימושיים בסיסיים 2.קראתי ביקורת ביוטיוב שיש דיבור שהדגם בעל הI5 נותן ביצועי סוללה פחות טובים מהI7 , יש בזה היגיון? 3.האם לא כדאי ללכת על דגם ישן אפילו עבור השימושיים הבסיסים שציינתי ? או שאין בעיה ? בהנחה שאני לא מחפש את התמורה הכי ט…
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-