עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by yuvalpolo,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. XCOM2, civilization, starcraft -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080 24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני-גבוה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מ…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by Aviad Ben Hamo,

שלום לכולם, מה אתם חושבים על המפרט המצורף בתמונה? יש לי כרגע מחשב בן 6 שנים ששודרג עם הזמן והגיע הזמן להחליפו. למפרט בתמונה יתווסף כונן SSD של סמסונג EVO 840 שרכשתי לפני שנה + כונן 1TB עם כל החומר האישי שלי. השימושים שלי כבדים אך לא כוללים משחקים כלל. המחשב דולק 24\7 ומהווה מרכז המולטימדיה הביתי [נמצא בסלון - אין לנו כבלים בבית]. חשוב מאוד מהירות המחשב, שיהיה לטווח ארוך, צריכת חשמל נמוכה. לא מתכוון לעשות OC. תמיכה בכל פורמטי הסרטים ועבודה עם קודי. הזרמת סרטים וסדרות למחשבים אחרים בבית, עריכת מסמכים באופן יומיומי. יש מספר תוכנות גיבוי שעובדות כל הזמן ומסנכרנות ללא הפסקה כגון דרופבוקס, גוגל דרייב, crashplane, ועוד. …

• 12 תגובות
    • 2.8k צפיות
  3. אהלן, רציתי לשאול מה ההבדל בין 2 סוגים של מערכות שמע מובנות בלפטופים שראיתי בכמה דגמים - 1.5W stereo Speakers with Dolby® Home Theater® certification ו- Stereo speakers with Waves Audio certification, 1.5W x 2, 2.0 channel האם הסוג השני באמת טוב יותר, והאם ההבדל ביניהם גדול? תודה לעונים!

4. שלום לכולם, ברשותי המחשב עם המפרט הזה: מארז: COOLMASTER basic CM690 II GA-z77x-d3h של גיגהבייט מעבד- i5-3550 3.3 6mb cache ספק כח: corsair a.pfc 80 + tx650m 650w קירור מים למעבד H60 זכרונות hs corsa geil 2x4GB (8GB) ddr3 1600mhz כונן SSD Corsair neutron 120GB כונן Crucial m4 2.5 sata 3 כרטיס מסך EVGA GTX 970 FTW ACX 2.0 צורב דיסק קשיח פנימי של WD 1T sata 3 השאלה שלי היא האם כדאי לשדרג את לוח האם, זכרונות, מעבד וגוף קירור או שעדיף לי כבר לקנות מחשב חדש? האם יש הבדלים בין המעבדים החדשים לזה שיש לי כרגע (אין לי ספק שיש הבדל, השאלה היא, האם ההבדל הוא בסה"כ מינורי או כזה שבאמת שווה את השדרוג)…

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  5. Started by lifeofpai,

עד 3500 ש"ח. * מטרות המחשב? סטודנט להנדסת מערכות מידע. רוב השימוש במחשב יהיה תכנות ולימודים (אינטרנט, הרצאות VOD). תכנות וקימפול. לא בטוח מה מחכות לי בשנים הבאות, יכול להיות שיהיו עוד כמה תוכנות שדורשות מחשב ממוצע. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? רצוי מאוד מאט, אך לא קריטי. * רזולוציית המסך? לרוב ארצה לחבר אותו בדירה למסך גדול. מה כדאי? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? כניסת LAN לאינטרנט אבל לא חייב. * משקל רצוי? אקח אותו מדיי פעם לאוניברסיטה אבל לא הכי קריטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא משהו מיוחד. * האם יש צורך ביציאו…

• 25 תגובות
    • 8.5k צפיות
  6. Started by afek101,

לאור הצלחתם של המיני מחשבים הקודמים של VOYO מסדרת המעבדי Z37XX של אינטל, הם החליטו להשיק לפני כחודש דגם פרימיום אימתני במיוחד, במחיר נמוך במיוחד! עכשיו רק עד ה17.2.16 במחיר מבצע של 215$ לא כולל מע"מ. אז מה יש לנו כאן? מיני מחשב עוצמתי שמגיע עם מערכת הפעלה ווינדוס 10, 64 סיביות מעבד אינטל חדש מסדרת ה Cherry Trail , ה- Z8700. המעבד החזק ביותר בסדרה זו של מעבדי הטאבלט ומיני מחשבים, בחירת המעבד נעשתה ללא כל התפשרות על הטוב ביותר תדר שעון מרשים של 1.6GHz – 2.4GHz עם 2M cache צריכה נמוכה מאוד בחשמל ולכן גם לא מתחמם יותר מידי מעבד גרפי עד תדר של 600Hz ו16 ליבות ביחד עם המעבד המעולה, המיני V3 מגיע עם 4 ג'יגה זיכרון ראם של DDR3L 1600Hz זיכרון קשי…

• 2 תגובות
    • 3.1k צפיות
  7. Started by rroonnii,

מחשב לילדים.. מה התקציב המקסימאלי? 1200 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך במיוחד שהמחשב נקנה מאילת ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 1300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? נועד לילדים ,סרטים, גלישה ,משחקי דפדפן וכדו' . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) : 1980X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות…

8. Started by Adad,

הי, אשמח לעזרה בקניית לפטופ - לא מבינה בזה הרבה אז סליחה מראש. התקציב שלי הוא עד 3500 ש"ח. המטרה שלי היא לקנות מחשב אמין שיחזיק לאורך זמן (על כל חלקיו, כולל הסוללה, המאוורר, ההארד דיסק) , ושאם אני צריכה שירות - אז ששירות האחראיות יהיה אמין וזמין למרכז - שרון. הצרכים שלי הם בעיקר גלישה ואופיס. לא עושה גיימינג או עיצוב, אבל מצד שני אין לי סבלנות לחכות למחשבים איטיים או עם נטייה להיתקע. המסך - אני עובדת indoors ולא בחוץ אז אין חשיבות מבחינת השתקפות בשמש. חשוב לי לפחות ארבע עשרה וחצי, אפילו עדיף חמש עשרה אינץ'. העיניים שלי מתייבשות בקלות אז אולי עדיף מסך מט ולא מבריק (אני לא מבינה בזה...) בקיצור אם יש כזה דבר מסך שידידותי יחסית לעיניים. חש…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by liri33,

אז אני מחפש נייד בתקציב של עד 4000 שקל ללימודים * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים (Heroes of newerth לדוגמא) - אז עדיף כרטיס מסך של NVidia * גודל המסך? 13-14 אינץ׳. חשוב מאוד - המסך צריך להיות מסך מגע שאפשר לכתוב עליו ועדיף שיגיע עם עט (זה מאוד נוח ללימודים, ניסיתי). משהו בסגנון של: http://store.hp.com/us/en/mdp/Laptops/spectre-x360-211501--1 * משקל רצוי? עדיף פחות מ2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מומלץ, לא בעדיפות ראשונה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? הארד דיסק פחות משחק פה, אם אפשרי להגיע לSSD גם הוא קטן זה עדיף * כונן אופטי? ממש לא חשוב * האם בתקציב צריך להיכ…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. נייד הגיימינג החדש של MSI מציגה מעבד עם מכפלה פתוחה, כרטיס מסך מתקדם ומערכת של חברת Tobii, אשר מאפשרת שליטה באמצעות המבט ותזוזת העיניים של המשתמש לפני כחמש שנים חזינו לראשונה בטכנולוגיה המסקרנת של חברת Tobii השבדית, אשר מסוגלת לעקוב אחרי מבטו של משתמש ולשלב זאת באופן תוכנתי במערכות מחשב, ליצירת שכבת שליטה חכמה נוספת (ואינטואיטיבית במיוחד, לכאורה). כעת, נראה שהיכולת המסקרנת הזו מבשילה סוף סוף לכדי יישום מסחרי אמיתי – במסגרת נייד הגיימינג החדש של MSI, העונה לשם GT72S G. המחשב מציע מסך IPS בגודל 17.3 אינץ' וברזולוציה של 1080p עם תמיכה בטכנולוגיית G-Sync, מעבד Core i7-6820HK מרובע ליבות בעל מכפלה פתוחה לביצוע המהרה, כרטיס מסך מדגם GeForce GTX …

• 0 תגובות
    • 806 צפיות
  11. Started by ThomasB,

מחפש מחשב למטרת משחקים כמו באטלפילד 4 ונח לצפיה בסרטים גדול המסך: גדול יחסית 15 ומעלה, מסך מאט רזולוציה: FHD חיבורים מיוחדים: שום דבר מיוחד, חיבור usb.. זמן סוללה: רצוי שיחזיק הרבה יציאות מיוחדות: HDMI, VGA Bluetooth: כן כונן קשיח: בסביבות ה1tb כונן מהיר תודה.

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by or756,

אהלן. יש לי מחשב נייד מסוג HP Probook 450 G0 שרכשתי לפני כשנתיים. לעתים די קרובות ה TouchPad פשוט קופא כזה, העכבר נתקע איפשהו במסך, ולא זז. זה נמשך בערך 5-10 שניות כל פעם. חשוב לציין - המחשב רץ כרגיל, הוא לא נתקע, נגיד במהלך שהעכבר תקוע אני יכול ללחוץ לזוז עם המקלדת, הוא ללחוץ קליק ימני/שמאלי בכפתורים. אבל להזיז את העכבר אני לא יכול. ניסיתי לפרמט את המחשב, להחליף מערכת הפעלה, לעדכן דרייברים.. הכל.. מה אפשר לעשות? אני לא רוצה להגיע למצב שאני מוסר את המחשב לתיקון, כבר שלחתי הרבה מוצרים לתיקון שחזרו דפוקים יותר. (יש לי עדיין אחריות עליו) מה עושים? תודה!

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).פוטושופ אילוסטרייטור פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). פיפא/פרו הכיוון הוא למסך ips 24 של lg -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.עכבר m705 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? …

• 59 תגובות
    • 6k צפיות
  14. Started by שמואל דקל,

שלום ושבוע טוב. לפני כחצי שנה קניתי את המחשב באמזון (בהמלצת אחד הגולשים באתר). ובזמן האחרון הוא התחיל עם הבעיות : המסך נכבה ואינו נדלק עד להפעלה מחדש של המחשב. זו בעיה ידועה בסדרה הזאת מתוך בדיקה באמזון. בשירות של asus בארץ אמרו שיש לי אחריות. היות והרשת מוצפת בפידבקים שליליים ביותר על השרות שלהם, אני מאוד חושש להפקיד בידם מחשב יקר שכזה. לפני כחצי שנה פורסם שהחליפו שם מנכ"ל, והשירות משתפר. לכן אני מבקש מכל מי שהיה לו חוויה עם השירות שלהם בתיקוני מחשבים לאחרונה, שיועיל לשתף אותי, בכדי לקבל תמונת מצב עד כמה שווה לי להתעסק איתם. תודה לכולם!

15. * מטרות המחשב? לימודים בעיקר, צפייה בסרטים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6, לא יודע מה ההבדל ולא משנה לי * רזולוציית המסך? FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? לא קריטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר, יותר טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI אני מאמין שיהיה לכל מחשב במחיר הזה * Bluetooth? לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1T * כונן אופטי? צורב DVD * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? כן. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף שכן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? HP,DELL,ASUS מה שאני מכיר, אם ידוע לכם על משהו טוב …

• 10 תגובות
    • 3.9k צפיות
  16. שלום לכולם ! אני רוצה לקנות מחשב בשבוע הבא אז כמה שיותר מהר עזרה תתקבל בברכה ! ! ! אני מעוניין לקנות מחשב חדש ליצרת מוסיקה שיוכל לעבוד עם הרבה כלים וירטואלים VST וכו ... יש לי בתקציב עד 4000 ש"ח עדיפות למעבד אינטל i7 הבקשה שלי שתעזרו לי להרכיב מתאים למוסיקה לפי מה שהבנתי ממה שקראתי אינטרנט גדול בין מחשב מולטימדיה/למוסיקה אני צריך מפרט ברור כדי שאני יוכל לקחת את זה לחנות ראיתי מחשבים בכמה אתרים ולא יודע עם הם מתאימים לי http://www.mechkar.co.il/product.asp?ProductID=37&ProducCategoryID=3&ProducSubCategoryID=10 https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8674 תודה לעוזרים ! ! !

• 1 תגובה
    • 750 צפיות
  17. Started by yaelle,

היי, היות והמליצו לרדת מעניין מחשב all in one רציתי לדעת מה דעתכם על המחשב נייד הזה : http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=911598 כמו כן יש לציין שהייעוד הוא :בעיקר אינטרנט, צפייה בסרטים ומידי פעם עריכת סרטים ותמונות לכן חשוב שיחזיק מעמד בהעלאת התוכנות הגרפיות ואם אפשר שיכולל גם מסך מסתובב, אשמח לשמוע חוות דעת וגם המלצות לנייד מתאים התקציב הוא : 3,500-4,000 ש"ח תודה מראש לכל העונים

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  18. שלום חברים. אצל אחד העובדים בארגון אצלנו יש את המחש הנייד שציינתי, התחילו אצלו מסכים כחולים היום בלי שהוא יודע להגיד אם עשה שינוי כלשהו במחשב. הבעיה שהמסך הכחול מופיע לפחות משניה ונעלם כך שאני לא מספיק לראות על מה הוא מצביע,ואז המחשב שוב מאתחל את עצמו עולה ה BAR של הוינדוס,מסך כחול לשניה,ושוב מאתחל ככה בלופ אינסופי. לכן אני גם לא יכול להיכנס ל event log ולראות בעיות חומרה. גם כאשר נסיתי להיכנס במצב בטוח אותה בעיה קרתה. נסיתי להריץ בדיקה אוטומטית של הזיכרון, לא נמצאה בעיה. הרצתי תיקון אוטומטי לדיסק גם לא מצאה בעיות. אי אפשר לעשות שחזור מערכת כיוון שאין נקודות לשחזור. אני עכשיו מוריד אימיג' כדי לפרמט את המחשב בתקווה שזה משהו תכונתי ול…

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. שלום חברים אני צריך את עזרה שלכם אני צריך לבחור בין שני דגם GL552VW-CN404T או N551VW-FI251T מה כדי לקחת??? יש מפרט של מחשבים

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by Xavi06,

שלום, אני רוצה לקנות נייד 14 אינץ' ויש 2 דברים שלא הצלחתי להבין עדיין ואשמח אם תוכלו לעזור לי 1. מה יהיה יותר מהיר, מעבד I5 עם כונן SSD או מעבד I7 עם כונן רגיל? 2. אם אקנה מחשב עם 2 תאי סוללה, האם אוכל בעתיד לשדרג ולקנות נגיד 4-6 תאים לאותו מחשב? או שלא תיהיה התאמה?

• 11 תגובות
    • 2.5k צפיות
  21. Started by XpR,

שלום, קניתי לנובו y700 חדש לגמרה בן חודש נקנה בksp והתחילה בעיה כשאני מדליק את המחשב נהיה מסך שחור(לא דלוק בכלל) ובשורות של המקלדת נדלקות. אני לא יודע מה לעשות, יש למשהו הצעות מישהו נתקל בזה?

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  22. Started by galxx21,

שלום, אשמח לעזרה ממכם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.2K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש המחשב יהיה נטו למשחקים ותכנות, המחשב יריץ עם מסך Full HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המחשב מיועד למשחקים כמו CS:GO , Battlefield -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב :CS:GO , Battlefield -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by InspiteL,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים על רזולוציה 1920x1080, מכל הסוגים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. הרכבת מחשב בחנות? כן 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? פלונטר 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בשבוע הקרוב 11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסי…

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by spitfire3,

הראשון : https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=16941 של לנובו מגיע עם שנה אחריות ועם הרחבה ל3 יעלה סהכ 3030ש"ח השני : http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=24464 של אסוס מגיע עם 3 שנים אחריות ועולה 3050ש"ח. כמו כן שני המחשבים מגיעים עם ווינדוס 10. התקציב הוא עד 3100 למחשב נייד שבו מעבד i5 לפחות עם 8gb זכרון . רציתי לדעת מה ההבדל העיקרי בין 2 המחשבים הנ"ל ומה לדעתכם יותר עדיף?

25. Started by omergli,

אהלן. אני מחפש נייד אמין וזול ללימודים במחיר בסביבות 2,000 ש"ח, עם חריגה של מקסימום 500 ש"ח. אני מאוד מעדיף לקנות אותו בבאר שבע, אבל זה לא דיל ברייקר. הכי חשוב לי שיהיה אמין ויסחוב אופיס וגלישה בלי להתפגר. * מטרות המחשב: בעיקר אופיס, ואינטרנט. לגיימינג רציני כבר יש לי נייח סביר. * גודל המסך- לא עקרוני, הבנתי ש13-15 אינץ' זה סטנדרטי.... * רזולוציית המסך- לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט- לא * משקל רצוי- רצוי קל, לא עקרוני. * האם נדרש זמן סוללה ארוך- לא. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? הכי טוב אם יש גם יציאת VGA וגם HDMI, אבל זה לא יפול על הנושא הזה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח- לפחות 500GB, רצוי יותר. מבחינת סוג, אני בכנות ל…

• 4 תגובות
    • 968 צפיות

דיונים חדשים בפורומים