עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by cool_man,

אז ההורים שלי רוצים מחשב נייד חדש, מחפשים משהו עם מסך גדול בתקציב של עד 3300 ש"ח * מטרות המחשב? עבודה משרדית, סרטים. דברים בסיסים בגדול * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 17", לא משנה אם מבריק או לא * רזולוציית המסך? מה שמתאפשר אבל כמובן אם יש גבוהה אז עדיף * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא קריטי מידי, יכול להיות מחובר גם הרבה זמן למטען * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) סטנדרטי אני מניח * Bluetooth? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשי…

• 0 תגובות
    • 839 צפיות
  2. חברת Razer מעדכנת פעם נוספת את הנייד שלה, שמשלב בין מימדים קומפקטיים יחסית לחומרה שמסוגלת להריץ משחקים בכבוד מבחר ניידי הגיימינג בשוק כיום הוא רחב יותר מאי פעם בעבר, אך עדיין ניתן למצוא מספר דגמים שמצליחים להתבלט מעל לכל השאר – ואחד מהם הוא כנראה ה-Blade של חברת Razer האמריקאית, אשר מציע גוף עשוי אלומיניום שחור במשקל ועובי שקרובים יותר לאלו של קטגוריית האולטרבוקים מאשר לאחיו בקטגוריית העיבוד עתיר העוצמה למשחקים. עתה, החברה משיקה רשמית את דגם 2016 של הנייד אשר כבר הספיק לזכות למספר בלתי מבוטל של שבחים ממבקרים שונים ברחבי הרשת בשנה שעברה – ולשמחתנו הוא נראה כמו שיפור לעומת קודמו כמעט בכל הפרמטרים. מסך ה-14 אינץ' מגיע כעת עם פאנל מגע מסוג IGZO ברזולוציית 1,800×3,20…

• 0 תגובות
    • 2.1k צפיות
  3. 1. במהלך שימוש שגרתי בלפטופ Asus TP300L גיליתי שכפתור ההדלקה הפסיק לעבוד. (דגם ספציפי הוא TP300LA-DW205H) 2. טכנאי מחשבים הסתכל על המחשב ועדכן אותי שיחידת ה IO תקולה (יותר נכון ספציפית המנגנון המכני של כפתור ההדלקה), וצריך להחליף אותה. אציין כי מדובר בחלק נפרד מלוח האם. 3. לדברי הטכנאי (חנות ידועה באיזור שלי) אין ספק שיכול להביא את החלק הזה. חיפוש באינטרנט לא העלה שום דבר. 4. המחשב עדיין באחריות והיא לא נפגעה עקב פעולת הטכנאי (בחינה ויזואלית בלבד), בוודאות. האם אתם : א) ממליצים לי להשתמש באחריות שחלה על המחשב? הוא בן פחות משנה. אני חושש ממצב שבו פשוט לא יתקנו את המחשב ויביאו לי משהו refubrished ועם בעיות, כמו שקרה לאחי עם מחשב תוצרת Dell. …

• 0 תגובות
    • 820 צפיות
  4. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים\סדרות עבודה בתנאי שטח(אגרונום) * גודל המסך? 13.3" * משקל רצוי? 1-2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD 250 גיגה ומעלה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) מסך מט שלום רב, המחשב לאחי שהוא סטודנט וגם פקח מזיקים עצמאי שמסתובב בשטחים חקלאים. הוא רוצה מחשב בתקציב עד 4500, שזה נשמע לי גבוה מידי לצרכים שלו(ולתקציב האמיתי שלו), לכן אשמח בפחות, עד 3500. תודה

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by Alex1980,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וצפיית סרטים FHD על מסך 50' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. League of Legends, Diablo 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 50' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות פלוס 3. האם יש צורך בציוד הק…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  6. שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד פשוט לצרכי לימודים: אינטרנט, אופיס, וכו'.. מסך מט - חובה גודל מסך: 13-14 (אפשר 15 אבל מעדיף שלא) זיכרון חיצוני: לפחות 500 GB (לא מעוניין ב SSD בגלל שמייקר מאוד את המחשב) מעבד i3 או i5 (אין צורך ב i7) מערכת הפעלה לא חובה, עדיפות לרכישה בארץ שתהייה אחריות. חשוב לי שהמשקל יהיה קטן כמה שאפשר ולכן חיפשתי מחשב ללא כונן אופטי, אבל אם יהיה מחשב בעל מפרט יותר טוב במחיר סביר אני מוכן לקנות אותו עם כונן אופטי. תקציב עד 2600 ש"ח , המחשב אמור לשרת אותי ב-3 השנים הקרובות (לאותן מטרות כפי שכתבתי מקודם) מכל החיפושים שלי התכנסתי למשחשב אחד שרציתי לקבל את חוות הדעת שלכם עליו, ועל החנות שממנה אנ…

• 2 תגובות
    • 4.9k צפיות
  7. כמה שווים לוח אם H61 פשוט של אינטל ומעבד I3 2120?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  8. Started by Mhaimonie,

שלום רב, ברשותי מחשב נייד LENOVO G560 הסוללה שלו גוססת אני רוצה לקנות סוללה חדשה חלופית, א. איזה סוללה צריך לקנות? ב. האם עדיף להזמין ב-EBAY או מאתר באינטרנט בארץ? אשמח להפניה למוצר ב-EBAY או לאתר בארץ תודה רבה על העזרה

• 1 תגובה
    • 923 צפיות
  9. Started by *AlCHEMY*,

היי, אני שוקל לעבור ל-NAS אחד גדול של 8 כוננים, ברצוני לדעת כמה אוכל לקבל על 2 שרתי NAS שברשותי : Synology DS213J Synology DS413J שניהם כבר לא באחראיות. תודה.

• 1 תגובה
    • 931 צפיות
  10. Started by yairh,

Case: Corsair Carbide 400R PSU: Corsair GS 700W 2013 Edition CP-9020064-EU Active PFC 14cm Fan RAM: G.Skill Ripjaws-X 2x8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 Kit CL9-9-9 F3-1600C9D-16GXM Motherboard: Gigabyte GA-Z87-HD3 LGA1150, Intel Z87 CPU: i7 4770K Haswell 3.5Ghz + Zalman CNPS11X Extreme Storage: Samsung 840 EVO Series MZ-7TE250BW 250GB SSD SATA III GPU: EVGA GTX970 SC 4GB 04G-P4-2974-KR עם צורב דיסקים. כמה המערכת הזו שווה? ללא אחריות. תודה מראש

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by zurman,

אני צריך ספק כוח טוב וזול.... מהחנות STARTPC בינתיים הלכתי על הבנדל Ippon BULLET (3x120mm) + FSP Hyper 600W 85 אבל אני לא בטוח אם הוא מספיק טוב הנה המפרט שאני צריך התאמה אליו : מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד | קריית מלאכי מעבד: 929 ₪ - * מבצע * - Quad Core i5 6500 Skylake 3.2Ghz S1151 לוח אם: 299 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GA-H110M-S2H (DDR4) S1151 זכרון: 159 ₪ - * מבצע * - 8GB Transcend DDR4 2133Mhz כרטיס מסך: 1620 ₪ - * מבצע * - Gigabyte R9 390 8G DDR5 G1 Gaming WindForce2 1025Mhz דיסק קשיח: 229 ₪ - SSD SanDisk Z400 128G SATA III דיסק קשיח: 239 ₪ - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years W…

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. אני מדבר רק מבחינת הווינדוס. אם אני אתקע או כעבור כמה שנים המחשב יזוז לאט בכל זאת אני רוצה שישאר לי הווינדוס המקורי. מה אוכל לעשות? רק היום קניתי מחשב תודה.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. אהלן אני מעוניין לשדרג את המחשב הקיים שלי בן 5 שנים: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000-3500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות לצורך אנליזות CFD תוכנות גרפיות כגון autodesk REVIT ומשחקים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680-1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרגע הרכיבים שנשארים במחשב הם: מסך dell 2209WA דיסק קשיח 1 TB של סמסונג. מארז cooler master RC690.…

• 14 תגובות
    • 3k צפיות
  14. שלום לכולם, אשמח אם תוכלו לעזור לי לבחור מחשב נייד טוב לניתוח נתונים ועבודה עם קבצי EXCEL גדולים עד 6K ש"ח * מטרת המחשב לשימוש משרדי, אופיס,ניתוח נתונים על קבצי EXCEL גדולים * גודל המסך: 15 אינץ' * רזולוציית המסך: 1920X1080 ומעלה * משקל - לא יותר מ2.6 קילו * חשוב שתהיה יציאת מסך HDMI\DVI\DP * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 512 ומעלה (עדיפות לSSD, לא חובה) * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן ווינדוס 10 תודה מראש

• 1 תגובה
    • 727 צפיות
  15. Started by galrzrz,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3,600. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? וירטואליזציה ושימוש כללי. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) 1366x768 - מסך 28'. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? צורב, וכרטיס מסך חיצוני (כרטיס שמובנה בלוח יספיק). 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 1 אין חשיבות לרעש. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כ…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by benyben,

או שמדובר בהתקן פיזי חדש לגמרי? תודה

17. שלום , אני מעוניין בעזרתכם לרכישת נייד ללימודי הנדסת בניין. עד 2500 ש"ח - המטרה של המחשב להריץ את התוכנות הבאות - autocad , beam וכו.. * מטרות המחשב? תוכנות - בעיקר אוטוקאד וbeam. * גודל המסך - אני מעדיף 15.6 ומעלה * רזולוציית המסך? לא כל כך משנה לי. * משקל רצוי - לא כל כך משנה. *זמן סוללה - עדיף כמה שיותר אך לא לחסוך בביצועי המחשב . * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - hdmi * Bluetooth - לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח - הבנתי שSsd מומלץ להרצת תוכנות כבדות אז עדיף * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?הבנתי שה…

• 8 תגובות
    • 2.4k צפיות
  18. Started by moni-shitrit,

שלום לכולם ! אני סטודנט ואני רוצה לרכוש מחשב נייד, לשימושי אופיס בעיקר Excel ו Word. בנוסף לגלישה, מעדיף מחשב 14 אינץ', מעבד I5, בעל יותר מ 4GB RAM, בנוסף למחשב הנ"ל יש גם כרטיס מסך חיצוני שזה אחלה תוספת, למרות שלא מיועד למשחקים. הדגם חשבתי עליו הוא http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=914313 (asus x455lf-WX084T איך המחשב לשימושים שציינתי, האם המקלדת נוחה לשימושים שציינתי. אשמח לקבל מגוון דעות וגם המלצות על ניידים אחרים באותו טווח מחירים. תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by physx,

אני מעוניין לקנות מחשב חדש ששימושו הוא בעיקר לסטרימים ומשחקים כבדים.. מעבד i7 6700 וכרטיס מסך gtx980 ti, הלוח אם msi b150m bazooka יהיה בסדר עבור המערכת הזאת או שהוא יהיה קטן מידי/מגביל?תודה מראש

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. 1. מה התקציב המקסימאלי?4,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו , ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). קצת פוטושופ ותוכנות עריכה ביתיות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג בנוני פלוס -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. cs go , bf4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).21 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות פלוס 3.…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by asixl,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כרגע לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כל המשחקים החדשים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FULL HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 5500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש אפשרות אז לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: The Witcher, fallout, world of warcraft -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך -28 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by jambo222,

אני רוצה לרכוש מחשב שישמש גם משחקי מציאות מדומה. אני רוצה להבין מה צריך לכלול במחשב: מעבד חזק ? לוח אם מיוחד ? כמה זיכרונות ? כרטיס מסך מיוחד ? ספק כוח? משחקים מיוחדים ? אני רומה בעיקר להריץ סימולטורי טיסה וגם פיפ"א . הא יש עוד דברים שאני צריך לדעת ?

• 6 תגובות
    • 3.1k צפיות
  24. Started by dvirdahan42,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא מאמין שאפשר לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בעת הצורך 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ביתי , ועריכת דו מימד בפוטושופ + לייטרום . (עבודה גם עם פנורמה + HDRׂ בפוטושופ) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תחביב . צילום . אני גם עורך תמונות ומוכר אותם אח"כ. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא , אולי אשחק בקטנה אבל לא להתאים את המחשב לזה. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FIFA -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר…

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  25. Started by *AlCHEMY*,

מפרט המחשב : Intel Core 2 Quad Q6600 CPU Cooler Master GeminII S Gigabyte GA-G33M-DS2R OCZ Reaper HPC Edition DDR2-1066 2x2GB Memory Gainward GeForce 210 Video Card WD Caviar Blue 500GB (WD5000AAKS) Pioneer DVR-212 Antec 380W Antec NSK2400 תודה.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים