ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
יש לי מחשב ישן ואני מעוניין לדעת אם אני יכול לשדרג אותו כדי שיתאים למשחקים ואם זה משתלם בכלל או שכבר כדאי לקנות מחשב חדש. מעבד: Intel Pentium 4 CPU 2.8 ghz זיכרון ראם: 1.5 ג'יגה כרטיס מסך: 7300GT והבנתי שהלוח אם קורא רק AGP שזאת בעיה כי זה הכרטיס מסך הכי טוב שיש שהוא AGP. אז מה אתם אומרים? אני יכול לשדרג אותו? אפשר להחליף מעבד? כרטיס מסך?
-
- 24 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם , יש לי תופעה מאד מוזרה במחשב הנייד שלי. כאשר המחשב פועל על סוללה , מהרגע שהווינדוס עולה הוא קופא לאחר 2-3 דקות (הכל קופא , שום דבר לא מגיב). כאשר המחשב פועל על חשמל הוא עובד פיקס. אבל זה כבר המוזר , כאשר אני מעלה את הווינדוס בSAFE MODE המחשב פועל פיקס על הסוללה :s05: אני ממש מיואש מהבעיה הזאת , יש לציין שהיא החלה להופיע פתאום. דברים שעשיתי בשביל לנסות להתגבר על הבעיה: פירמטתי את המחשב והתקנתי ווינדוס 7 (לפני זה היה מותקן XP והיתה אותה תופעה) עדכנתי ביוס + embedded עדכנתי ווינדוס עדכנתי power manager שחזרתי הגדרות יצרן לביוס. בדקתי עם סוללה אחרת טובה וגם אותה תופעה מה יכולה עוד להיות הבעיה?? מדובר ב R50e. נ.ב. העלתי את המחשב על סוללה ונכנסתי לביוס ושיחקתי אי…
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אני עוזר לחבר לבנות מפרט. 1. תקציב - 3000 ש"ח, אפשר חריגה קלה. 2. שימושים -מהחשוב ביותר לפחות: (1) הרצת קוד עצמאי שמשתמש במערכי זכרון גדולים (בשיא מגיע ל-3GB, בעתיד יתכן מאוד שיותר), (2) מאטלאב (3) מדי פעם עריכת וידיאו עם פרימייר. ברור שיש פה הרבה דרישות, אולם בגדול הקוד העצמאי דורש נפח זכרון גדול, מאטלאב יהנה מתדר גבוה ומ-OC, אין לי מושג לגבי פרמייר. מה שבטוח - לא מיועד למשחקים או גרפיקה. 3. ציוד היקפי - לא צריך. יחובר למסך רחב "23 4. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? סטנדרטי (5/10). 5. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? אם זה יקפיץ את ביצועי התוכנות אז כן. 6. מערכת הפעלה - אין צורך. 7. הערות - מאחר והבחור מתעסק הרבה ב…
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
http://www.olsale.co.il/olsale/heb/itemdetails.aspx?auction_id=22961614&af=2054 אני מניח שימכר בסביבות ה-3000 ש"ח. אני עדיין מחפש מחליף ל-ASUS R2H המזדקן שלי - טאבלט קטן, קל ודק ככל האפשר שמריץ WINDOWS מלא, מסוגל להציג 720P ועם יציאה נורמאלית למקרן. האם ה-W500 יעמוד במשימה? חשבתי על ה-SLATE המפלצתי אבל הוא אוברקיל לשימושים שלי ועדיין מעט גדול וכבד לטעמי (אם כי המפרט שלו מדהים ויתכן שמצדיק זאת).
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום חברים יקרים! אחרי שיטוט וחיפוש ובדיקה מדי פעם כאן בפורום אני יודע שכיום מלך הביצה הראשי זה הווינד. מכיוון שכתלמיד הוא טיפה יקר לי כגאדג'ט חמוד צדדי חיפשתי לי נייד (נט בוק) לדרכים וכאלה ובזמנו מצאתי את ה-EEE המקורי הראשון בגרסאת ה-4 ג'יגה שהיום נמכר במחיר טוב של 999 ברונלייט יבואנית אסוס בארץ בגלל "אריזה פגומה". היום לפתע אני משוטט לי ברשת באתרים ומצאתי הפתעה מפתיעה- נט בוק חמוד וקטן במחיר מדהים של 898 שקל שזה ממש בדיחה טובה. הנייד נמכר באופיס דיפו ככה שיש "חנות טובה" ולא חנות קטנה שתפשוט ת'רגל.. בדקתי לי מעט מפרט עליו בכללי וקצת פרטים, סה"כ הוא יחסית "חזק"- מעבד VIA 1.2 לעומת סלרונים למינהם, מסך מגע 7 אינטש' מובנה, ג'יגה זכרון, 60 ג'יגה ועוד כל מיני פיצ'רים ממ…
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי אנשים, אבא שלי רוצה לקנות מחשב נייד וביקש ממני לבחור לו משו טוב. קיצר מצאתי מחשב טוב ב4900 ש"ח של HP עם כל השטויות הכי טובות רק שהכ.מסך בו הוא intel® graphics media accelerator 950, זה כ.מסך סביר? ברור שאני יודע שכ.מסך בנייד לא אמור לסחוב OBLIVION וכד' אני פשוט רוצה שיהיה כ.מסך סביר. אם זה כ.מסך ממש גרוע תציעו בבקשה איזה לחפש. תודה מראש
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מטרות המחשב עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים, צפיה בסרטים, עריכה גרפית - פוטו שופ * גודל המסך? 11-12 * רזולוציית המסך? לא ידוע * משקל רצוי? עד 1.3 - 1.5 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן (כמה שמתאפשר) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? כן - VGA (אמור להתחבר בבית למסך גדול) * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500G * כונן אופטי? לא חשוב * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אם מתאפשר רצוי * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא במידת הצורך אפשר לחרוג עד 3000 ש"ח
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
* מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים. *גודל המסך: לפחות 14 (ההורים ישתמשו) * משקל רצוי: לא משנה, המחשב לא יוצא מהבית * האם נדרש זמן סוללה ארוך לא חובה, עדיף. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI או DVI * בלוטות: לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח: 250 * צורב DVD: אפילו זה לא חובה (חובה שיקרא DVD אבל) * האם נדרשת אחריות בינלאומית ממש לא, אבל רוצה שיכלול אחריות במחיר ללפחות 3 שנים! * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * דברים נוספים חשובים: נוחות! מקלדת נוחה ומסך ברור.
-
- 30 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלוo, זקוקה למחשב חדש גם לגיימינג וגם לעבודה בסביבות 4K ללא כרטיס גראפי. את כרטיס ה1070 אקנה בעוד כמה זמן בחו"ל בציפייה לירידת מחירים. השאלון: . מה התקציב המקסימאלי? K4 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ₪. רצוי לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה – אופיס, סרטים ואינטרנט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - שימוש כבד: יומיומי ולאורך כל היום כולל פרנסה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. – fallou…
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני בקרוב עובר דירה ושם אני אקנה מחשב חדש, זהו התקציב. חשוב שהמפרט יהיה מ IQPC כי יש לי ניסיון טוב איתם. מספר שאלות והתייעצות לגבי מספר נושאים: 1) אם OC למעבד לא נותן שיפור משמעותי בגיימניג, אין לי צורך ב OC , אולי אפשר לרדת במעבד ל IVY BRIDGE אחר ולקבל ביצועים דומים \ זהים ? 2) האם הלוח אם מתאים ונחשב כאיכותי ? אם יש איכותי מתאים בפחות כסף - אשמח לשנות 3) חשוב לי מארז איכותי שהוא שקט ושיש פילטרי אבק ( יש משהו טוב יותר ממה שבחרתי ?) אשמח לשנות גם בתקציב אם יש 4) בכרטיס מסך לא מתפשר על NVIDIA , חשבתי אולי לקחת GTX 670 , חשוב ש BF3 ומשחקים כאלו ירוצי לי במולטי בהגדרות הכי גבוהות ו FPS מעל 50 5) קירור מעבד - אין לי מושג אם הוא מתאים, מעונין באחד איכותי שמק…
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם. אשמח לעזרה. מרוב דגמים הסתבכתי בעצמי וצריך טיםה סדר. תקציב: 3500₪ אפשרות חריגה של 300₪. שימושי המחשב יהיו : לימודים (הנדסת תוכנה) , טיפה סרטים והרבה אינטרנט. אין צורך בציוד הקפי. שקט פעולת המחשב רצוי במידה סבירה ולא מעבר. משקל :איזור ה2 קילו, מסך 14-15.7'. (לא משו שיפסול מחשב אבל....) רצוי שיגיע עם מערכת הפעלה מותקנת. אין העדפה לחנות מלבד שיהיה זול . קניית המחשב תיהיה בשבוע הקרוב. הדברים שחשובים לי לפי סדר יורד בעיקר הם: הכי חשוב... שיחזיק לכמה שנים טובות, שיהיה אמין. שיהיה עם מעבד כמה שאפשר מתקדם. שלא יתקע. סוללה חזקה יחסית. מסך עם ראות טובה. ואם אפשר חברה עם ש…
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
או אולי חברה אחרת. ואיזה מעבד מומלץ שיוכל להחזיק תוכנות שחלק מהן מעט כבדות. לא משחקים אלא תוכנות למסחר למשל, נניח בשוק ההון. בקיצור שיהיה מחשב חזק מהיר ואמין אבל לא יקר מדי (לא מחפש בשביל משחקים) ואיזה מערכת הפעלה מתאימה (WIN10?) לא ממש מבין במחשבים ומפרט טכני ואשמח לתגובות לפני רכישה. תודה וגמר חתימה טובה.
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מחפש לקנות מחשב נייד עד למחיר של 2500, לא יותר. עדיף אפילו פחות. המחשב מיועד בעיקר לעבודה משרדית, ובנוסף המחשב ישמש גם כטלויזיה\נטפליקס. אני לא יודע אם יש לזה משמעות מבחינת מפרט אבל חשוב שהוא יוכל להציג סרטים בצורה חלקה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500, ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית וצפייה בערוצים לייב\נטפליקס 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב…
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
GA-7VA ATHLON XP 2700+ DDR 512MB 333MHz FORTISSIMO III 7.1 Westran Digital 80GB 7200RPM IDE 8MB CACHE Segate 30GB 7200RPM יש לי כבר DVD PIONEER X16 X40 יש לי כבר YAMAHA CRW-F1 יש לי כבר SUME TI4200SE 64MB יש לי כבר זהו זה זה המפרט מה אתם חושבים שאתם הייתם משנים? דרך אגב אני לא עושה אוברקלוק
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מפרט לוח-ABIT NF7-SL ver 2.0 Nforce 2 AMD מעבד-AMD ATHLON XP 2500 ORIGINAL BOX מישחה טרמית-ArcticSilver 5 3gram Reviews זיכרון-OCZ 512MB DDR PC4000 500mhz Performance Series כונן קשיח-WD 80GB 7200RPM 8M SATA כרטיס מסך-ATI Radeon 9800 Pro 128MB DVI/TV/2H AGP Video Card Retail מארז-Compucase super Midi Tower CI 6A19 מאורר למארז-Vantec ThermoFlow 120MM Smart כונן Toshiba 16x48 SD-1802 OEM-DVD צורב-LITE ON 52X32X52 RETAIL כונן דיסקטים-Sony 1.44MB 3.5" Floppy Drive רמקולים-Altec lansing ATP 3 2.1 עכבר-mx 500 פד לעכבר- Surface1030 Orange FUNC מקלדת -Microsoft® MultiMedia Keyboard OEM מסך-LG 17 FLATRON F700B הכול פחות מי 7000 עם הרכבה אפשר לעשות מפרט יותר טוב מי זה עוד 200 …
-
- 21 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
המפרט מפנדה אני הרכבתי בעצמי. בבקשה לשמור את העסק ענייני. ההתלבטויות העיקריות הן: א) האם לוח האם שווה את ההשקעה או לוחות אחרים של ASUS יתנו את אותם ביצועים בפחות מחיר. ב) על הזכרונות ועל הקשיחים יש מה לדבר. שאר המפרט דיי סגור. לא מתוכנן OC בשנה הקרובה. תלויי בסחיבת המערכת לאורך זמן. בבקשה לא להתייחס לרזולוציית מסך. אני באופן קבוע קונה מחשב יחסית חזק ומחזיק אותו שלוש שנים למשחקים. ככה שמה שהיום "מיותר וחזק מידי"למשחקים. עוד שנה וחצי ייתן יופי של ביצועים בלי צורך לשדרג (מניסיון של שלושה מחשבים אחורה). בתודה מראש על ההערות. הסר כמות. מוצרים סה"כ Corsair 4GB Kit DOMINATOR DHX PC2-8500 DDR2 1066MHz CL5 TWIN2X4096-8500C5DF 830 ש"ח Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz 12…
-
- 22 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לנצל את היום האחרון למבצע של באג ולקנות לפטופ נחמד בהנחה. התקציב שלי הוא ~3700 ואני רוצה יציאת HDMI, כרטיס מסך סביר (עדיף חיצוני) ומעבד I3. מסך "14-15.6. חשבתי על ה- Asus A53JB 3703 שקלים אחרי הנחה או טושיבה Satellite L655-11G באותו מחיר, אבל עם כרטיס מסך מובנה. אשמח לקבל המלצות נוספות על לפטופים דומים.
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
ז"א המחשבים בין ה2200 (N500 של לנובו הוא דוגמא טובה, למרות שיש לו כבר מחליפים במחיר) לבין ה3000. 15.6" מן הסתם, לא סוללה מדהימה, לא קלים במיוחד. משהו פשוט. עכשיו יש ענייני העדפה של תצורה כזו על אחרת, ובמחירים האלה אני משאר שכל ההבדלים בחומרה הם די זניחים. השאלה הגדולה כאן בעצם האם שווה ללכת על מחשב כמו זה (יותר נכון בדיוק זה): http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4881&CatCode=315 המפרט שלו נראה לי מעולה. למען האמת, המפרט הזה הוא כרגע יותר טוב מהנייח שלי. השאלה שלי לגבי הכרטיס מסך, האם יש כאן קצ', או שמדובר בגרסא ממוזערת בכרטיס מסך בינוני לא רע? המטרה של הכרטיס מסך, והתוספת במחיר בהתאם, הוא לאפשר לשחק במשחקי מחשב. לא קרייסיס על היי, אבל כל משחק חדש שיתאפשר לי ל…
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
בתומי לחצתי על לינק בוואלה http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OK29589AG&cfm=C71E8963 והמחשב נראה לי ממש טוב כאילו יש לו הכל.... השאלה אם הוא שווה מה שאני מחפש זה מחשב למשחקים קצת ואם הוא לא יכול להריץ PES אז עדיף את ההכי פשוט שזה לראות סרטים ICQ מסנגר וכל הדברים הקטנים האלה שבישבילהם לא אצטרך את המחשב שלמעלה... תודה
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אני זקוק לשתי מפרטים: הראשון - לבת דודה שלי בשביל הילדות שלה עד 3000 ש"ח גג כולל מסך ומדפסת, המפרט הוא כמו שציינתי בשבילך הילדות שלה בכיתות ג' ו א' ככה שלא צריך להשקיע בכרטיס מסך ומעבד חזקים כי הן רק גולשות באינטרנט ומשחקות באינטרנט. את המחשב צריך להריכיב מאייבורי או KSP כי היא גרה בבאר שבע. השני - הוא בשביל חבר שגר בהרצליה ככה שאם יש חנות מומלצת שמה הוא ישמח להצעות אם לא אז הוא מעדיף את TMS, הוא מוכן להשקיע 3500 - 4000 ש"ח על המחשב כדי שיהיה למשחקים + מסך 20-23 מה שתמליצו. סומך עליכם שתביאו המלצות טובות תודה רבה
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
צרפתי שלושה קבצי PDF שאמורים להיות הצעות שונות .. ונניח והייתי רוצה מחשב לאוקולוסט ריפט הגרסא הצרכנית . אני חייב לפחות GTX970? תודה רבה מחשב1.doc (לינק לצילום מסך של המפרט הראשון :http://prnt.sc/c34ta2) מחשב2 .doc (לינק לצילום מסך של המפרט השני: http://prnt.sc/c34v5k) מחשב3.doc (לינק לצילום מסך של המפרט השלישי :http://prnt.sc/c34vwp) 1. מה התקציב המקסימאלי? אני מניח 5K אני לא הוא זה שרוכש אך לפי מה שהבנתי הכוונה להוציא 6-7Kכולל כל הציוד ההיקפי שכולל מסך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? להפיק את המרב מהתקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אני מאוד אשמח אם אתם תראו לנכון שעדיף להשקיע קצת…
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מאיזה חנות כדאי לי לקנות מפרט שאני ירכיב התקציב שלי 4000-5500 בבקשה תענו לי אני צריך שהחנות תיהיה זולה ככל שאפשר ואמינה תודה למי שעונה
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
אשמח לחוות דעת למחשב..... מפרט המחשב: גודל מסך (כולל מצלמה מובנית): in High Definition (1366X768) WLED 15.6 מעבד Intel Core i3-2310M (2.10GHz, 3MB cache, Dual Core) זיכרון: MB (1x4096) 1333MHz DDR3 Dual Channel4096 נפח איחסון: GB Serial ATA (5400RPM)750 כניסות ויציאות HDMI, 2.0 USB, USB 3.0, USB/eSATA, Video VGA, RJ-45, ,מיקרופון AUDIO, תקשורת Europe Dell Wireless 1702 802.11b/g/n + Bluetooth v3.0+HS Card משקל: כ- 2.65 ק"ג צבע: אדום / כחול / שחור כרטיס מסך גרפי Intel HD Graphics כונן: X DVD+/-RW Drive8 קורא כרטיסי זיכרון: -in-1 Media Card Reader8 מקלדת Internal Hebrew Qwerty Keyboard סוללה Primary 6-cell 48W/HR LI-ION מערכת הפעלה Windows 7 Home Premium (64 BIT) - (Eng,…
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
עריכת וידאו מתחיל - יתכן שאחרי הנסיון הראשון אפסיק. בנוסף למשחקים - לא חדישים. ללא מודם, ללא מסך. תקציב - בין 4000- 4500. הכי חשוב - האמינות.
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
לאחר כמה שנים טובות ללא שדרוג החלטתי לשדרג את חווית השימוש (בעיקר Gaming וקצת סרטים) הכיוון הוא להגיע ליכולת לצפות בסרטים 4K ולגבי גיימינג, כמה שאוכל להגיע רחוק בתקציב הקיים. 4000(+-1000) מחשב + 2000 מסך עדיפות לאמזון (בגלל המחיר) מבחינתי לא לקנות את הכל באותה קנייה אלא לחלק את השלבים על מנת לאפשר את התקציב. להתחיל בקניית מסך ואז אחכ לעבור למחשב ללא כ. מסך חדש ואם יהיה צורך אז אקנה גם כרטיס חדש. לגבי המסך: מתלבט בין 32 אינץ 4k לבין ultrawide 3440x1440 - מה עדיף מבחינת החוויה? (סרטים ומשחקים) חשבתי לקנות באמזון / newegg כי הפערים לארץ יחסית גדולים. אם אני מפספס משהו/ לא בכיוון מבחינת תקציב וכו…
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-