ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני מתכנן להרכיב מחשב חדש בתקופה הקרובה ואשמח לקבל מكم ייעוץ לגבי מפרט מתאים. הצרכים העיקריים שלי הם עבודה משרדית, טיפול בקבצים גדולים, הרצת תוכנות סימולציה קלות ומדי פעם משחקים פשוטים רק בשביל להירגע בין משימות. לכן חשוב לי שהמערכת תהיה מאוזנת – גם בביצועים, גם ביציבות וגם באפשרות לשדרוג בעתיד. לגבי המעבד, אני מתלבט בין Intel Core i5 מהדור החדש לבין AMD Ryzen 5. שניהם מספקים ביצועים טובים למולטיטסקינג, אבל לא בטוח איזה מהם משתלם יותר מבחינת צריכת חשמל, חום ועלות כוללת. מבחינת זיכרון, אני מתכנן ללכת על 16GB כדי להבטיח עבודה חלקה כשמספר תוכנות פתוחות בו־זמנית. לגבי אחסון, כנראה שאבחר SSD NVMe בנפח 1TB, אך לא בטוח אם כדאי להוסיף גם HDD לאחסון ארוך טווח. מבחינת ג…
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
היי. אני מחפש לקנות מחשב נייד לעריכת מוזיקה. הוא לא צריך להיות חזק בטירוף, אבל עדיף שיהיה. המחשב הנייח בבית הוא I5 דור שני עם 8 ראם זכרון, מחשב מלפני 4 שנים בערך. אני מעמיס עליו ממש והוא עובד יופי. התקציב הוא 2500 - 3000 ואני אשמח אפילו לפחות. הבנתי שהמעבדים של הדור החמישי אוטוטו עומדים להיכנס לשוק, משמע שהדגמים הנוכחיים שיהפכו לישנים יוזלו משמעותית. בכמה (לערך כמובן) המחיר יוזל? תוך כמה זמן דבר כזה קורה? כי אני ממש צריך כבר מחשב נייד ומצאתי את אלו: https://www.pc365.co.il/product.aspx?id=2073& - 2280 אם אני אוסיף לו SSD ועוד 2 ג'יגה זיכרון אני אגיע ל3100 ויש את זה: https://www.pc365.co.il/product.aspx?id=2201& שזה כבר 3100 בלי הSSD אבל עם 8 RAM זכרון האם עדיף לי …
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום למרות בכרטיס המסך Z68 ישן יותר המליצו עליו כמהיר יותר לגיימר אשמח לקבל חוות דעת. (מעבד I7)
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב ולא כל כך יודע איזה... מעבד 4 ליבות, 8 ג'יגה זכרון וכרטיס מסך בכ- 400-500 שקל ללא מסך תקציב גמיש, אבל לא יקר, כלומר רצוי לא יותר מ- 500-700 שקל למעבד משחקים בסגנון פרו לא משהו רציני מידי שימוש של גלישה באינטרנט ותכנות ב JAVA קצת עריכת תמונות.. תודה
-
- 24 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי את הנייד שבכותרת, השתמשתי בו שנה ולמען האמת מההתחלה די התבאסתי על הקנייה, לא בגלל הלפטופ עצמו (הלפטופ סוף הדרך בכל אספקט) אלא בגלל שאני לוקח אותו איתי 5 פעמים בשבוע והוא גדול (17") וכבד (לא יודע כמה בדיוק). הסתבר לי בדיעבד שהוא באמת יותר לפטופ לבית ולמשחקים (יש לו כרטיס מסך מעולה). אני אקנה עוד כמה חודשים לפטופ אחר ואולי אמכור את זה. אשמח לדעת כמה אתם חושבים שהוא שווה בימינו. תודה רבה מראש לעוזרים!!!
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום חברים, האם מישהו יכול להמליץ על מחשב נייח שעובד היטב עם פוטושופ ואילוסטרייטור. אני רוצה לחזור לעבוד בתוכנות וצריכה מחשב שלא קורס מהעומס. מצד שני זהו לא המקצוע שלי אז קשה להצדיק הוצאה של 5000 שח ומעלה על מחשב שכזה. יש המלצות או תובנות בנושא? מחשב שולחני חזק שעובד טוב עם פוטושופ ואילוסטרייטור, וורד ווינדוס ואינטרנט. מצד אחד אני לא רוצה לרכוש את המפרט המינימלי שיתאים לדרישות האלו , מצד שני אשמח לקנות משהו מומלץ ואיכותי ואם אפשר לא הכי יקר בעולם. תודה רבה לכם (:
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה. השאלה קצת חורגת מחוקי הפורום אבל זה הפורום שהכי עונה להגדרה . רציתי לדעת מה התקציב שאני אצטרך +- כדי לקנות מחשב למשחקים. בעיקר למשחקים כמו MODERN WARFARE2, CRYSIS. וכד'. אני רוצה מחשב שיהיה מסוגל להריץ משחקים גם בשלוש שנים הבאות...משהו כזה. בקיצור מחשב שגם יחזיק לי הרבה זמן ויהיה אמין (אני מאמין ששלוש שנים נחשב הרבה זמן). זה יכלול ציוד היקפי מלא. שוב, השאלה כמה כסף אני אצטרך בשביל דבר כזה, פחות או יותר. ככה אני אדע אם אני יכול לקנות בקרוב או לחסוך עוד קצת. תודה (אם יש פורום שיותר מתאים לשאול את זה תעבירו את ההודעה לשם)
-
- 30 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
העדפת ל I7, מארז סגור, משחק בעיקר במשחקים כמו oblivion , גם The Elder Scrolls V: Skyrim, dragon age 2 ודומים. העדפה לקנייה באזור ר"ג ת"א. אשמח להצעות מפרטים תודה ושבוע טוב !
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד למשחקים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. gta V,far cry,assassin's creed -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכ…
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מתעניין במחשב מיני לסלון על תקן HTPC (HTPC ירד מהפרק עקב חוסר מקום.) הדרישות: 1. הרצת תכני HD בביטרייט גבוה, לרבות קבצי mt2s, כולל סרטי 3D 2. אחסון מקומי פחות חשוב. מרבית התוכן יוזרם ברשת קווית 1Gps. במקרה הצורך יחובר דיסק חיצוני. 3. המחשב יחובר לטלוויזיה 55" (55pfl7007k) ויעבוד ברזולוציה של FHD. על הפרק, שני מחשבי מיני: 1. Sapphire Edge VS8 - 4H000-10-40G http://ksp.co.il/?uin=17638 2. ה- NUC החדש של אינטל: Intel BOXDC3217IYE http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=BOXDC3217IYE (כמובן שיצורפו לו כ. זיכרון 8Gb וכונן mSATA של 64-128Gb) מי משניהם עדיף? מי ימלא את תפקידו טוב יותר? תודה
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב נייד, ולאחר בירור, נותרתי עם שלושה דגמים, והייתי שמח לשמוע את דעתכם לגביהם: 1. Dell Inspiron 5459 IN-RD33-9241 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=909464 2. Asus X454LJ-WX282T http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=90993... 3. Lenovo IdeaPad U330p http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=886539 אני מודע לכך שהלנובו הוא "13.3 והשניים האחרים "14. גודל המסך אינו קריטריון מכריע. גם לא המשקל. כמו כן, הייתי רוצה לדעת האם לדעתכם מחשבים מחודשים הם אפשרות טובה, או כזו שכדאי להתרחק ממנה. תודה רבה! אביעד.
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מחשב לגמייניג+ עריכת תמונות ווידאו | תקציב: 6,500 אפשר לחרוג "טיפה" אין צורך בציוד הקפי חשוב שיהיה שקט אין צורך במערכת הפעלה קניה בחודש הקרוב אין צורך להתחשב בשידרוג עתידי המפרט הזה נבנה בעזרת המפרטים מדור המפרטים המומלצים אך בוצעו בו שינויים בהתאם לתקציב והעדפות מעבד: Intel® Core™ i7-9700 Coffee lake Tray מאורר למעבד: Arctic Freezer 34 לוח אם: Gigabyte Z390 Gaming X (rev. 1.0) ATX זיכרון: HyperX FURY DDR4 RGB 2666MHz 2x16GB דיסק SSD: Samsung 860 QVO 1TB SATA III SSD דיסק קשיח: Western Digital WD Red WD20EFAX 2TB כרטיס מסך: Gigabyte GeForce RTX 2060 SUPER ספק כוח: Cooler Master MWE…
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מעבד- i5 4590 3.3ghz tray לוח אם-asrok h81m -hds זיכרון- adata 8g כרטיס מסך- gigabyte gtx 750 ti (בלי אוברקלוק). מארז- zalman z1 ספק כוח- enermax naxn 450w מאוורר למעבד- zalman דיסק קשיח- seagate 1tb המחשב אמור לשמש למשחקים עדכניים ברמה סבירה. סכום: עד 3300 ש"ח. תודה מראש.
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום חברים התחדשתי במחשב חדש ורציתי לשמוע חוות דעת מקצעיות על המחשב הוא נועד בעיקר לעבודה מהירה קצת עריכה ומשחקי תלת מימד המפרט: מארז coolermaster sniper ספק כח extreme power plus 650w לוח אם ga-p67a-ud4-b3 gigabyte מעבד אינטל 2500 3.3ghz i5 מאוורר למעבד cold bit זכרון geil ddr3 עם הצלעות קירור 1333 4 giga שתיים ושתיים כרטיס מסך nvidia geforce 560 gtx 1g gigabyte דיסק פנימי 500 gb sata3 7200 32mb wd דיסק שני 1000 גיגה כמו הראשון רק 64mb צורב lg קורא בלו ריי דיסק מסך lg w2363d 3d hdmi 23 מסך תלת מימד משקפי תלת מימד קיט של נוידיה עם משדר סט אלחוטי של לוגיטק עכבר ומקלדת סטנדרטי אז מה אתם אומרים חשוב לי התגובות שלכם
-
- 22 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מגניב לראות כמה השתנה ב-20 שנים מקווה שתהנו בצפיה, אם זה לא המקום אנא מכם מנהלים יקרים אין צורך האזהרות רק להעביר למקום הנכון.
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני לפני קניית מחשב של לנובו וראיתי שלמרות שהאחריות על כל המחשבים היא של המעבדה הרשמית, באתרים שונים ההצעות מעט שונות. האם ניתן לרכוש את שירות השליחים (שירות בבית הלקוח) לאחר קניית המחשב ? האם ניתן להרחיב את האחריות במהלך השנה הראשונה גם אחרי הקניה ? תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מעבד: [..] INTEL 4570 : HASWELL, CORE I5, S1150, 3.2Ghz - BOX ₪989 לוח אם: [..] ASUS H87-PRO ₪711 זיכרון: [..] G.SKILL DDR3 8GB (2x4GB) 1600MHz 9-9-9-24 RipjawsX - זמין במלאי ₪387 כרטיס מסך: [..] GAINWARD GTX770 PHANTOM 2GB GDDR5 - RETAIL ₪1975 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-24NS70 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪114 מארז: [..] NZXT Tempest 410 Elite Black w/o PSU ₪478 ספק כוח: [..] SEASONIC M12II 620W - MODULAR - זמין במלאי ₪468 דיסק קשיח: [..] SEAGATE 7200.14 500GB SATA3 - שלוש שנות אחריות ! ₪275 הרכבת מחשב: [..] קניית מוצרים ללא הרכבה ₪0 מחיר סופי כולל מע"מ: ₪5397 כמה שאלות: האם כדאי לעלות במעבד ל4670? או במשחקים זה לא ייתן הבדל לעומת ה4570? האם לקחת …
-
- 33 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני כנראה הולך לקנות מחשב בקרוב באחת מהחנויות האלו, יש הבדל חסר משמעות של 20 שקל במחיר, אז רציתי לדעת מהניסיון שלכם האם יש העדפה לאחד מהמקומות? כי בסך הכל שמעתי ביקורות די טובות על שניהן..
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
כמות. מוצרים סה"כ AMD Athlon 64 3000 (939-pin) Box Venice 985 ש"ח DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D 920 ש"ח Twinmos 512MB DDR433 PC3500 DDR Speed Premium BH-5 2 898 ש"ח Seagate 160GB NCQ 8MB 7200RPM SATA 615 ש"ח Sapphire ATI Radeon X800XL PCIe 256MB 2,180 ש"ח Lite-On 52x32x52 Black Bulk 180 ש"ח SunBeam Samurai Black case 350 ש"ח ENERMAX EG425P-VE Ver.2.0 Noisetaker P Series 515 ש"ח סה"כ 6,642 ש"ח המחשב למשחקים כמו ששמתם לב... לגבי הכרטיס מסך אני נוטה יותר לקנות את הXL של HIS מנועה מחשבים.. אותו מחיר בערך עם קירור הרבה יותר טוב
-
- 22 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אז ככה ברשותי מארז של טרמלטק- טאי צ'י מקורר מים כולל בלוק קירור לכרטיס מסך ספק כוח ?Enermax Liberty 620W? אני צריך לקנות לוח מעבד כרטיס מסך זיכרונות ואולי גם קשיח (יש לי מקסטור 200 ג'יגה 16 מגה באפר SATA2) אני לא כל כך מעודכן בכל מה שקשור לחומרה עדכנית או במה הולך לצאת לשוק בקרוב אז הצעות של התותחים פה מאוד יעזורו לי לקבל כיוון רוב השימוש שלי במחשב הוא הורדת סרטים ועריכתם, גלישה באינטרנט, מוסיקה, תוכנות אופיס למינהן, משחקים( לא יותר מידי אני לא גיימר מושבע) אפשרות לאוברקולקינג עתידי וזהו פחות או יותר. אני רוצה להשקיע במחשב חזק ומהיר שישרת את הצרכים האלו. אין לי כל כך מגבלה של סכום אבל חשבתי להקציב לעניין בין 4000 ל6000 ש"ח העדיפות שלי (למרות שאולי היא שגויה תקנו אותי א…
-
- 36 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אוקיי המחשב הזה הולך להיות למשחקים כבדים אז צריך להוציא בתקציב הזה את הטופ שבטופ אוקי צריך 160 גיגה דיסק קשיח וגיגה זיכרון וכרטיס מסך משהו שירזיק לי לפחות שנה יפה את המשחקים ואז אני מחליף אותו ואת השאר אני משאיר לכם תודה לעוזרים נ.ב זה יקנה מSKYPC אני קונה מחשב שלם ומארז ומסך וצורב אני בחרתי מארז של HEC עם 400W עולה 435 אז לא לדאוג בקשר מארז ולספק!!
-
- 27 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני צריך מפרט שיעלה עד 6300 שקל ללא מסך ותודה לעוזרים.
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש שאמור להיות מורכב ועובד בעוד כשבוע... בעקרון קניתי את החומרה ואת המארז הכוננים והדיסק הקשיח השארתי מהמחשב הקודם. בנוסף גם הציוד ההיקפי לא טוב... אשמח אם תתנו עצות לשיפור. אם כן, ניגש לעניין: מעבד: AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 4200+ 2.2GHz קירור למעבד: Thermaltake Sonic Tower + 2* thunderblades לוח אם: DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D כרטיס מסך: eVGA GeForce 7800GTX KO זכרונות: Geil ONE 1024MB TCCD PC3200 400MHz DDR Dual Channe (כנראה עוד לא סגור על זה) ספק כוח: Thermaltake PurePower 480W מארז: Thermaltake Kandalf VA9000SWA דיסק קשיח(כאן טעון שיפור...): Maxtor 80GB ATA כונן דיסקים רגיל, צורב ישן של YAMAHA, עכבר logitech mx510, מקלדת פשוטה ומסך NU "17. רמק…
-
- 35 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מה ההבדל בין משפחת ה- P שהיא נראה לי לניידים לבין ה T הרגילה??
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-