עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום רב, אני מבקש את עזרתכם בבניית מפרט מחשב בתקציב 7500 ש"ח בלי מסך ובלי ציוד היקפי. השימושים שלי הם גיימינג כבד. כמו שאמרתי בלי קשר לתקציב אני מתכנן לקנות את המסך DELL U2311 כך שאשחק ברזולוציה 1920X1080. אני יודע שרובכם יגידו לי שזה מיותר ברזולציה הנ"ל אבל נראה לי שאלך על מערך כרטיסים אלא אם כן אני אשתכנע שזה מיותר... בפורום כרטיסי מסך פה הרוב המליצו לי על 6950CF ואמרו שהם טובים יותר מ570SLI? למרות שראיתי בחלק מהמבדקים ש570SLI עולה על 6950CF. מה גם שעכשיו לא כל הגרסאות בשוק נפתחות ל6970? מה דעתכם על איזה כרטיס מסך / מערך כרטיסים בכל זאת ללכת? ואיזה מפרט בכלל? ד"א אני מעוניין במארז HAF32 וב8GB זכרון.

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  2. מעבד: [..] INTEL 4570 : HASWELL, CORE I5, S1150, 3.2Ghz - BOX ₪989 לוח אם: [..] ASUS H87-PRO ₪711 זיכרון: [..] G.SKILL DDR3 8GB (2x4GB) 1600MHz 9-9-9-24 RipjawsX - זמין במלאי ₪387 כרטיס מסך: [..] GAINWARD GTX770 PHANTOM 2GB GDDR5 - RETAIL ₪1975 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-24NS70 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪114 מארז: [..] NZXT Tempest 410 Elite Black w/o PSU ₪478 ספק כוח: [..] SEASONIC M12II 620W - MODULAR - זמין במלאי ₪468 דיסק קשיח: [..] SEAGATE 7200.14 500GB SATA3 - שלוש שנות אחריות ! ₪275 הרכבת מחשב: [..] קניית מוצרים ללא הרכבה ₪0 מחיר סופי כולל מע"מ: ₪5397 כמה שאלות: האם כדאי לעלות במעבד ל4670? או במשחקים זה לא ייתן הבדל לעומת ה4570? האם לקחת …

• 33 תגובות
    • 2k צפיות
  3. היי כולם. הגיע הזמן להחליף את המחשב שלי (שעשה עבודה מעולה!) באחד חדש, שיסחוב קצת יותר טוב. מה שקורה זה ככה: יש לי תקציב של 4000 שקל, ויש לי את המחשב הישן שלי, תיכף אתן את המפרט. המטרה היא להעמיד שני מחשבים: אחד הכי חזק שאפשר, השני - הדבר היחיד שחשוב בו, שלא ישרף. אז מצידי שיהיה ספק חלש, ושיהיה מארז חלש. המחשב החלש הולך לאבא שלי, שמתשתש בו לעבודה משרדית וגלישה באינטרנט. אני לעומת זאת, גיימר אובססיבי. אז כאמור, המחשב הישן שלי הולך לאבא. למרות זאת, יש במחשב הישן שלי כמה דברים ששוה לשמור למחשב החדש: 1. ספק כוח אנרמאקס 400W (לא זוכר את הדגם, כתוב עליו totalpower 400w). 2. מארז LEXA בלאקליין. 3. שני הארדיסקים ושני צורבים (= במפרטים לא צריך להוסיף הארד דיסק או צורב, לשני המחשבי…

• 14 תגובות
    • 2k צפיות
  4. שלום לכולם, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 חריגה קטנה של 100 עד 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הרצת מכונות וירטואליות ולכן חשוב SSD מעבד חזק וזיכרון של לפחות 16GB. אם ניתן להוסיף כרטיס מסך למשחקים אשמח לשמוע. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב ברמה בינונית. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרס…

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  5. אוקיי המחשב הזה הולך להיות למשחקים כבדים אז צריך להוציא בתקציב הזה את הטופ שבטופ אוקי צריך 160 גיגה דיסק קשיח וגיגה זיכרון וכרטיס מסך משהו שירזיק לי לפחות שנה יפה את המשחקים ואז אני מחליף אותו ואת השאר אני משאיר לכם תודה לעוזרים נ.ב זה יקנה מSKYPC אני קונה מחשב שלם ומארז ומסך וצורב אני בחרתי מארז של HEC עם 400W עולה 435 אז לא לדאוג בקשר מארז ולספק!!

• 27 תגובות
    • 2k צפיות
  6. Started by asdasd,

שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד שישמש את סבתא שלי לנושאים כמו אינטרנט ומשחקי קלפים. אני האמת מתלבט בין מחשב נייד למחשב נייח ולכן פתחתי פוסט דומה בפורום המקביל. אין לי דרישות גדולות מדי, רק שיגיע גם עם חלונות 7 בעברית. אני מניח שאצטרך גם מסך ומקלדת ועכבר חיצוניים. התקצוב כפי שרשמתי הוא עד 2000 ש"ח (ללא מסך), וחשוב שיהיה אמין (יחסית, שלא יהיו תקלות חומרה מפגרות) ויעמוד בגבורה בדרישות הנ"ל.

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  7. Started by matan tal,

שלום רב, אשמח לקבל את חוות דעתכם בנוגע לאחריות Lenovo עבור מחשבים ניידים. אני מעוניין לקנות מחשב נייד מדגם Lenovo ThinkPad T470 20HD0049IV . ראיתי מגוון מחירים ברשת בפערים של עד 1000 שקל ויותר, אני מבין שאחד הגורמים להבדלים במחיר הוא זהות היבואן\נותן השירות בעסקה. אילו שאלות חשוב לשאול מול החנות לפני רכישה? מי היבואן הרשמי? האם משתלם להתעקש לקנות דדוא מיבואן רשמי? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  8. שלום המחשב הזה נראה מגניב ושימושי, בגלל שהוא יכול להיות גם בצורה של מחשב נייד, וגם להתקפל ל-Slate: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=839829 מישהו מכיר חנות בארץ שיש לה אותו בחוץ בתצוגה, שאפשר לראות? תודה card

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  9. Started by geebor,

(הודעה ערוכה שלום לכולם, אני מחפש מפרט למחשב בין 3500-4000 ש"ח. במקור הרכבתי את המפרט המפורט למטה, אבל התגובות פה בפורום אמרו שהוא לא טוב. אני מצרף כאן את השאלון שבחוקי הפורום לגבי צרכיי. אשמח לעזרתכם. תודה מראש ! 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500-400, עדיף לכיוון ה-3500 אבל יש גמישות מסוימת. עדיף לסגור בפחות מ-4. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר מולטי-טאקסטינג ולימודים, כולל ניתוח סטטיסטי. ברגיל אני עובד עם כמה דפדפנים פתוחים, ובכ"א מהם לא מעט טאבים פתוחים. במקביל, תוכנות נוספות כמו word, excel ואחרות, כמו paint.net, inkscape (rarely), STATA, Skype חשובה יכולת ניתוח סטטיסטי. לדוגמא, יכולת לבצע פעולות ואיטרציות…

• 21 תגובות
    • 2k צפיות
  10. במידה והתקציב שלי לא הגיוני אתם מוזמנים להציע אחד אחר שעונה על הדרישות אבל חורג מהתקציב. הבקשה שלי קצת כללית מכיוון שאני לא יודע בדיוק מה אני רוצה, אם הייתי יודע כנראה לא הייתי מפרסם. אני רוצה לקבל המלצה מהפורום לגבי המחשב שיספק את הצרכים שלי. למה מיועד המחשב? - תכנות (Java, Assembly, Cpp, שפות Web, אנדרואיד, LabView...) - לימודים (באופן צפוי: דפדפן, Office...) ? אם זה בא בלי הוצאות נוספות גדולות מדי אז שגם יתאים לתוכנות עיצוב וגרפיקה (Photoshop, Illustrator...) גודל המסך? 14+ * רזולוציית המסך? מה שעדיף. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? סטנדרטי, אין צורך בNumpad. * משקל רצוי? 2.5 קילו מקסימום, כמה שפחות יותר טוב. * האם נדר…

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  11. Started by swg,

שלום. יש לי הזדמנות לקנות מחבר את המחשב הבא, במחיר של כ-1500 ש"ח(המחשב בן שנה וחצי): מעבד 6600QUAD, לוח של ג'יגה בייט, זכרונות:2X1GB במהירות 667מג"ה - צמד של מושקין וצמד של קרואיסר(סך הכל 4GB), ספק בסביבות ה500 וואט בערך, מארז Aurora 570, כ.מסך HD2900XT 512MB DDR3. כרגע אני נמצא עם P4 3GHZ, לוח של אסרוק, זכרון 1GB, כ.מסך FX5200,ומארז שבא עם ספק Arctic Cooling Silentium T2. מטרות המחשב: הרצת תכני HD למיניהם, הקלטות סאונד אינטסיביות. לדעתי ההבדלים הם שמיים וארץ, בין מה שיש לי לבין מה שיש לו. משתלם? כדאי? אתם תגידו. תודה.

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  12. מגניב לראות כמה השתנה ב-20 שנים מקווה שתהנו בצפיה, אם זה לא המקום אנא מכם מנהלים יקרים אין צורך האזהרות רק להעביר למקום הנכון.

13. Started by Johnb,

1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש בסיסי, גלישה, צפייה בסרטים, עבודה עם אופיס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: …

14. Started by thony,

היום ראיתי שבאג התחילו למכור מחשב נייד עם פלטפורמה חדשה ומעבד INTEL i3 ח אולי מישהו יודע איך הערכה הזאת יחסית לקודמת (למשל למעבדים T6600 או T4400)? תודה

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  15. המחשב מיועד למשחקים,תכנות, OC בינוני למעבד מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB BOX כמות: 1 - מחיר: ₪1071 לוח אם: Gigabyt GA-P67A-UD3 Socket 1155 כמות: 1 - מחיר: ₪689 מארז: Thermaltake V3 Black Edition 2x120mm + FSP EPSILON 80+ 500W - אחריות 5 שנים על הספק כמות: 1 - מחיר: ₪538 זיכרון: A-Data 2GB (Single Stick) DDR3-1333 CL9 i5/AM3 Retail כמות: 2 - מחיר: ₪102 קשיח למחשב שולחני: Samsung 500GB Sata II 16MB SpinPoint F3 כמות: 1 - מחיר: ₪200 כרטיס מסך: Sapphire ATI Radeon HD 5850 1GB GDDR5 Vapor-X HDMI Retail כמות: 1 - מחיר: ₪1067 כונן אופטי: SONY NEC DVDRW DVR x 24 SATA AD7260S BL…

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  16. Started by CyberBot,

1. מה התקציב המקסימאלי?2K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וקצת עריכת וידאו של gameplay א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) אולי עריכת והקלטת וידאו מזדמן עד תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.ARMA 3 BF4 GTA V -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1080P 21.5" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות(מעין שריטה כזאת) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא:…

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  17. שלום חברים, לשנת הלימודים הבאה בא לי להחליף את הלפוטופ המזדקן שמשרת אותי. אחרי שעשיתי לעצמי קצת סדר בראש, ואחרי שיצא לי לעבוד עם ה-MSI Wind של חבר, החלטתי ש-Netbook יתאים לי מאוד. הוא נייד מאוד, מחזיק יפה על סוללה, ומתאים לדרישות שלי שהן אינטרנט, מסמכים, ומדיי פעם משחקי רשת קלים עם השותפים. בזמן שאני נמצא בדירה אני אחבר אותו למסך 22", וכשאני בדרך, 9-10" יספקו אותי לגמרי. עכשיו נשאלת השאלה איזה דגם לקנות. בעיקרון אין לי דרישות מיוחדות. ראיתי שחלקם כוללים מסך מגע. זה בהחלט נחמד, אבל אני לא רואה למה שאני אצטרך את זה מעבר לפוזה. מה ההבדלים בין הדגמים השונים? אילו דגמים נחשבים מומלצים יותר? כיוון שבשלושת החודשים הקרובים אין לי צורך במחשב חדש, אני ארכוש את המחשב רק בסביבות אוקט…

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by yudryer,

אני מסתכל על iMedia i4501IL Packard Bell, למה? סיפור ארוך... מישהו יודע מה יש בפנים? המפרט לא אומר של מי הלוח אם - דגם?, זיכרון של מי? כרטיס מסך של מי? וכו....

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  19. שלום אני סטודנט שנה שלישית למדעי המחשב, מתלבט בין שני הדגמים שצוינו לעיל (קישור למטה), כאשר היתרון של כל אחד על פני השני הוא: 1) הדגם של ה lenovo בעל מעבד מדור 5 5500U וכיוצא בזאת מהירות שעון גבוה יותר- שניהם i7. 2) רזולציית המסך של lenovo גבוהה יותר- 1080*1920 אל מול 768*1366. לעומת היתרונות ב Toshiba: 1)בטושביה- DDR3 16 GB אל מול DDR3 8 GB 2) הטושיבה עשוי מגנזיום מה שמוריד את המשקל שלו ל1.2 קילו (אל מול 1.7). הצורך העיקרי שלי הוא תיכנות ועבודה עם 2 מערכות הפעלה במקביל (אשר חולקות את אותם משאבי חומרה כמובן). כמה הרזולוציה חשובה כשמדובר במסכים קטנים כאלו כאשר הצורך העיקרי שלי זה תכנות? מה יותר חשוב- דור המעבד (אשר נראה לי משפיע ל המהירות שעון לפי המצוין ב .spec) או ז…

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  20. Started by dr11,

איך הוא לפי דעתכם? http://www.pc-online.co.il/item.php?ps=3082

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  21. Started by new_ghost,

מעבדי ?AMD Athlon64 3000+ (Socket AM2) לוחות אם למעבדי ?AMD ASROCK AM2NF6G-VSTA AM2, DDRII 800, PCI-E זכרונות DDR II 667 512MB Aeneon *2 דיסקים קשיחים Western Digital 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II כרטיסי מסך GF 6100 128MB ON BOARD כרטיסי קול 7.1 Channel Audio צורבים DVD Recorders NEC 3550A DVD±RW x16, DL x8 Black ציוד רשתות On Board 10/100 מארזים HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver (No PSU) ספק 500W מקלדות 2 Lang. עכברים PS/2 Optical Mouse + Roll רמקולים 400 W מסכים Chi Mei CMV 945A 19'' LCD 8ms

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  22. Started by ftom2,

הי, אני צריך מחשב למסמכים\אינטרנט\סרטים שיחזיק מעמד (לפחות 3 שנים) ראיתי את זה : http://www.pandas.co.il/product_info.php?advertisor=zap&products_id=31008 ורציתי לדעת אם שווה את המחיר מבחינת עמידות\נוחות\אחריות\מחיר? אם יש לכם המלצות אחרות, אשמח לשמוע. תודה.

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  23. Started by MishaK,

היי, כידוע לרובכם כבר מזמן אני לא בתחום החומרה וגם ככה המעבד שלי שרוף בערך חודש, ובנוסף שילוב של יום הולדת עכשיו גורם לזה שיגיע מחשב חדש. בנתיים זה המפרט שהצלחתי להוציא, אם יש הצעות לשינויים - תבורכו. נ.ב לא צריך הארד דיסק, סידי רום או מסך. כמו כן, מומלץ לנסות כמה שיותר להתרחק מ-3500 בידיוק, בנתיים המפרט הזה עולה 3287 ש"ח כולל משלוח. Athlon XP 2000+ Thermaltake Volcano 9 ABIT NF v2.0 TwinMos DDR 3200 256MB ATi Radeon 9500PRO Lite-On 52x24x52 Black Compucase Midi Tower CI-6A19 Black + HEC 300W

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  24. תקציב 2000 ש"ח, עדיף לנסות לחסוך, לא ניתן לחרוג מהתקציב, עבודה משרדית וסרטים HD, בלי ציוד הקפי, יש לנסות להקפיד על שקט, לא מתוכנן אוברקלוק, אני גר בקרית ביאליק ורוצה חנות קרובה באיזור חיפה וקריות - חשבתי על KSP, אקנה את המחשב בקרוב, לא מתוכנן שידרוג עתידי. הרכבתי מפרט לפי מדור "מפרטים מומלצים" פה באתר ומפרט מומלץ של מחשב ב KSP. זקוק לחוות דעתכם המלומדת, בבקשה. [TABLE=class: tablefull, width: 960] [TR] [TD=class: cartcolcodet, bgcolor: #FFFFFF, align: center]מק"ט[/TD] [TD=class: cartcol2t, bgcolor: #FFFFFF, colspan: 2, align: center]מוצר[/TD] [TD=class: cartcolpricet, bgcolor: #FFFFFF, align: center]מחיר יח'[/TD] [TD=class: cartcolqntt, bgcolor: #FFFFFF, align: ce…

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  25. שלום, אני מעוניין לקנות מחשב בטווח הבינוני, חודש חודשיים. ככל הנראה, 2-3 רכיבים אוכל להביא מארה"ב (מעבד, זכרונות, כ.מסך). מעוניין לקנות רכיבים שהvalue for money שלהם הוא הגבוהה ביותר, לא מתוכנן שום גיימינג במחשב, אבל השימושים שלי הם מאסיביים מאוד. (תכנות , תוכנות מרובות, עיצוב תמונות וכו') יש לי כבר כונן SSD (120GB) אז אפשר לחסוך מעט. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500, אבל עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנה - גם הפעלת סרברים על המחשב לפעמים, עריכה גרפית, המון טאבים בד"כ (עד 50 טאבים), עובד עם ש…

• 7 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים