ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,448 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים חדשים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. bf1 ,payday 2 , farcry primal וכל משחק מחשב חדש -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24' 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי …
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי, אפשר בבקשה מפרט למחשב טוב יחסית, בלי הרבה תוספות העיקר שהבסיס יהיה משובח amd ולוח של - GigaByte וכרטיס מסך חזק כמו רדאון... עכשיו במקרה ואני מחליט לקנות בשביל לעשות OC אז אני רוצה מפרט (אחר) מתאים גם לכך... תודה.
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש על העזרה (שתבוא) ניגש לעניין מטרת המחשב : אינטרנט(הרבה משחקי פלאש) , מולטימדיה (סרטים בHD), קצת אופיס ובגדול זהו. *גודל המסך : מעל 14" , לא משמעותי יותר מדי כל עוד הרזולוציה לפחות 1280*720 *משקל רצוי : גם כן לא משמעותי יותר מדי מכיוון שהוא לא באמת יתנייד יותר מדי . *זמן סוללה : המחשב יהיה זמין לחשמל ברוב המקרים כך שכל עוד הוא יכול לעבוד 3-4 שעות עם אינטרנט פתוח זה מספיק . *יציאות : HDMI חובה , eSATA עדיף אבל אם אין אז אני אשרוד , כמובן כמה שיותר USB 2.0 .קורא כרטיסים ממש לא קריטי *בלוטות' : לא חשוב לי בכלל *גודל מינימלי של כונן קשיח : לא קריטי לי בכלל , עדיף שיהיה כמה שיותר מהיר ולא כמה שיותר גדול (לאחסון יש חיצוני) למעשה אני אפילו מוכן לעשות פשרות …
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני יכול לקנות את המעבד i5-14600kf יחסית "בזול " 785 שקל , או לקנות את האולטרה איי 5 245K ב 1300 שקל או R7 9700X ב 1270 שקל , אני ממש מתלבט כל המעבדים יש להם ביצועים טובים על הנייר PASSMARK ה 245K יש לו את הביצועים הכי טובים אבל בפועל זה לא ככה ה 14600KF יש לו אחלה ביצועים החיסרון הענק שלו זה הצריכת חשמל 180W אם לא יותר ה 9700X בשיא המאמץ זה 88W ל 14600KF יש בעיות של קריסה ? מסכים כחולים ?
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם הרבה זמן לא יצא לי לכתוב פה למרות שדאגתי להכנס לפחות פעם בשבוע. חבר ביקש ממני לעזור לו ברכישת מחשב חדש ולא הייתי סגור על עצמי אם אני מעודכן מספיק אז החלטתי (איך לא?!) לבוא לHWZ... יש כמה דברים שהם כבר סגורים: 1 Zalman FATAL1TY CPU Cooler FS-C77 with RED LED 299 ש"ח 1 Thermaltake Eureka Black Aluminium 1,063 ש"ח 1 Creative SoundBlaster X-Fi Platinum 1,299 ש"ח 1 LG GSA-4166B® LightScribe Retail 415 ש"ח סה"כ 3,076 ש"ח צריך להשלים את המחשב ולא לעבור את ה 11000 (המחשב לא מתוכנן לעבור OC ולא צריך מסך, מקלדת ורמוקלים. ולא עומד להיות שימוש בשני כרטיסים גרפיים בעתיד). המחשב יהיה ברובו למשחקים. תכננתי ללכת על Dual Core אבל לא הייתי בטוח א…
-
- 29 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
לאחי יש מחשב נייד דגם: toshiba satellite a300-1lt http://www.antec.com/Believe_it/product.php?id=MjM2NA== יש לי נייח עם מארז עם אופצייה מעניינת להכניס כונני 2.5 ממש כמו USB. http://www.antec.com/Believe_it/product.php?id=MjEyMQ==&lan=us אני רוצה להעביר לאחי סרטים גדולים של FHD וב- USB זה לא זז. קיצר חשבתי לפרק את הכונן שלו מהנייד ולהכניס אותו לנייח שלי בחיבור הייעודי הזה לכונני 2.5. החיבור הזה מחובר ללוח אם כמובן ב- SATA2 והוא מוזן בחשמל מהספק. העניין הוא שאני קצת לא בטוח מה ייקרה לנייד אם אני אוציא את הקשיח שלו עליו נמצאת מערכת ההפעלה? זה לא מסוכן קצת והאם בכלל יש לי גישה אליו בנייד? ראיתי בחלק האחורי של הנייד כמה אזורים שניתן לפרק עם ברגים אחד זיכרון ולא יודע מה השנ…
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
באופן בהול אני כמעט סגור לקנות מחשב, בניתי כמה מפרטים מכמה חנויות שמהן הייתי עתיד לקנות, וכנראה שבסוף אם לא יהיו בעיות אני אקנה מ-RSM חנות שנמצאת בכפר-סבא, ואני תושב הרצליה אז בכלל מצויין. אתם מוזמנים להכנס לאתר שלהם ולייעץ לי בכל מה שקשור למפרט. www.rsm.co.il. מסך יש לי, 19' של LG, דק ויפה. לגבי השאר, הדרישות הן סטנדרטיות ומה זה אומר? אני רוצה מחשב שקט , חזק וטוב. למשחקים, מוסיקה, אינטרנט ובכללי, להעביר את הזמן בכיף. חשוב לי מארז וספק טובים ולכן יש לי התלבטות בין הסונאטה שמגיע עם ספק כח של 450 או 500ף או הקולר מאסטר 690 שמגיע עם 500 וואט של סיסוניק. אחרי התלבטות העדפתי לשאול אם משתלם באמת לקחת את אחד מאלו ולא לבחור מארז ללא הספק כח ולקנות ספק כח בנפרד, מה אתם אומרים…
-
- 24 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום רב, אני מתלבט לגבי מפרט שצריך להספיק יחסית להרבה זמן, עם אפשרות לשדרוגים עתידיים. הדגשים העיקריים על המחשב מבחינת שימוש שהוא צריך להיות טוב לגיימינג ולתכנות. כמו כן על המארז להיות שקט במיוחד, מכיוון שהוא יוצב בחדר שינה. מעבד: [..] INTEL 5820K : HASWELL-E, CORE I7, S2011-3, 3.3Ghz - BOX WITHOUT FAN ₪2014 זיכרון: [..] KINGSTON 16GB (4X4GB) 1866MHz DDR3 CL10 HyperX PREDATOR ₪804 כרטיס מסך: [..] GIGABYTE GTX960 G1 GAMING 4GB GDDR5 - RETAIL ₪1556 מארז: [..] COOLERMASTER STORM STRYKER w/o PSU ₪1019 ספק כוח: [..] Corsair RM1000 CP-9020062-EU 1000W ₪1264 קרור למעבד: [..] ARCTIC-COOLING FREEZER i11 ₪145 דיסק קשיח: [..] SANDISK SSD EXTREME PRO SATA3 2.5" 240GB ₪913 דיסק ק…
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, מאחר שהמחשב של ההורים עושה בעיות והרבה זמן לא התעדכנתי בתחום החלטתי לרכוש מחשב נייח חדש להורים. מחפש משהו פשוט לאינטרנט, ומייל בעיקר. מאחר ויש מחשב ישן עם חלקים תקינים כמו כרטיס מסך, CD ודיסק קשיח, אני רוצה לרכוש רק מארז, מעבד ולוח אם. האם ישנה אפשרות כזו ללכת לחנות ולרכוש רק מארז, לוח אם ומעבד? מה בערך המחירים ובנוסף אשמח להמלצות לרכיבים אלו. תקציב עד 1000 ש"ח
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום רב, אשמח לקבל את חוות דעתכם בנוגע לאחריות Lenovo עבור מחשבים ניידים. אני מעוניין לקנות מחשב נייד מדגם Lenovo ThinkPad T470 20HD0049IV . ראיתי מגוון מחירים ברשת בפערים של עד 1000 שקל ויותר, אני מבין שאחד הגורמים להבדלים במחיר הוא זהות היבואן\נותן השירות בעסקה. אילו שאלות חשוב לשאול מול החנות לפני רכישה? מי היבואן הרשמי? האם משתלם להתעקש לקנות דדוא מיבואן רשמי? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היום הגיע אלי הלפטופ החדש vostro 3550 hd6630m לאחר שהתעקשתי שיהיה בו את הכרטיס מסך החיצוני. אך מה גדולה הפתעתי, תחילה חשבתי שהכרטיס אינו עובד כי אני רץ על לינוקס אבל אחרי יום שלם של חפירה ברשת גיליתי שכולם סובלים מזה ודל יודעים מכך, כל סדרת המעבדים הגרפיים הדיסקרטיים שאמורים לפעול תחת מאמץ מחברת AMD כושלים פה ואינם פועלים או שפועלים ולא מתפקדים טוב ב OPENGL. כרגע דל מבטיחים שהם יודעים לגבי הבעיה ושהיא בטיפול אבל אינם נותנים תאריך- הפיתרון יהיה כנראה עידכון ביוס. לפרטים נוספים והתייחסות של דל לנושא: http://www.ideastorm.com/ideaView?id=087700000008XjiAAE&p=6
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד בעיקר למטרות עבודה, בין היתר במהלך נסיעות ובחוץ ולכן הנקודות העיקריות שאני מחפש הן ניידות, חיבור לרשת, מסך מט וחיי סוללה. תודה מראש. * מטרות המחשב? כאמור - בעיקר למטרות עבודה (תיכנות). כל דבר מעבר זה בונוס. * גודל המסך? 13-±14 אינץ'. וכמובן שיהיה מט. * משקל רצוי? 2-2.5 ק"ג. אם יש צורך אפשר לסחוב לכיוון ה-3 אבל עדיף להימנע. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? רוב הסיכויים ש-4 שעות יספיקו, אבל אני אשמח גם ל6. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא במיוחד. * בלוטות? לא. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 160. * צורב DVD? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אמינה, איכותית, מהירה.…
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
איך המחשב הזה לשימושים ב WORD, OUTLOOK, EXCEL? ההצעה בקובץ המצורף, תודה. [attachment deleted by admin]
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לפורום אני באה לפה בעקבות המלצת חברה. זקוקה למחשב עד 4000 ש"ח לבתי ולי. היא אוהבת לשחק משחקי בנות כמו Sims ודומיו, אני משתמשת באופיס. יש צורך בכל הציוד ההיקפי כולל חלונות ומסך 21 אינץ. כמו כן המלצה לחנות באזור חולון בת ים תודה לכולכם
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. התקציב המקסימלי הוא 6,000 שקלים א. אפשרי לנצל את כל התקציב ב. רק אם התוספות יהיו קריטיות, יש אפשרות לחריגה של עד 1,000 שקלים נוספים, כלומר, סך הכל 7,000 ש"ח. 2.המחשב מיועד לגיימינג: א. בין המשחקים שאני מתכוון לשחק בהם: Crysis 2 ומשחקים עתידיים כגון BF 3 ו- COD Modern Warfare 3. ב. איני יודע רבות על המסך שברשותי , מלבד שהוא של Samsung. יש אפשרות לבדוק את הפרטים הטכניים שלו? ג. אני מיעד את המחשב להגדרות גרפיות גבוהות. 3. אין צורך בציוד הקפי. 4. אין רכיב שלא הייתי מכליל במפרט החדש. 5.דרוג השקט - 9. 6.לא מתכונן OC- איני יודע איך עושים זאת. 7. יש צורך לכלול מערכת הפעלה ואופיס(עדיפות לווינדוז 7) יש צורך בהרכבה בחנות. 8.אין לי העדפה ספציפית לחנות כלשהי, אבל רצוי שזה יהיה באזו…
-
- 22 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף אבל לא נורא אם לא תצליחו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות כבדות יפעלו בו זמנית, פוטושופ,תכנות , עשרות טאבים של CHROME בו"ז א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מחשב עיקרי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). למחשב יחובר המסך u2414h או u2415 או u2515h (אני לא אכעס אם תתנו את דעתכם לגבי מסך…
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר אופיס וקצת צפייה ישירה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אופיס ומערכת הפעלה שם לבד. 8. האם ישנה ה…
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום רב, אשמח לעזרה בנוגע לרכישת מחשב נייד חדש המיועד למוסיקה, סרטים, עבודה עם תוכנות גרפיות כמו Photoshop ועריכת וידאו (Sony Vegas). זאת במחיר של 3,000 ש"ח. מסך 15" יהיה נהדר, לא מבריק. השאלות שבפי - האם כרטיס מסך שאינו מובנה (שאינו OnBoard) עוזר בדחיסת הוידאו (ב- Sony Vegas) ועיבוד התמונות וביצוע "פילטורים" (ב- Photoshop)? או שצריך להתרכז במעבד בשביל הנ"ל? בנוגע למעבד מול זיכרון פנימי - עדיף ללכת על i5 עם פחות זיכרון (נניח 3 ג'יגה) מאשר i3 עם יותר זיכרון (4 ג'יגה) ? אלו 2 השאלות הראשיות שאיני מצליח למצוא תשובה חד משמעית לגביהן. ובכלל, השאלה הגדולה - במחיר כזה ניתן להשיג מחשב סביר לביצוע עבודות כאלו? תודה רבה לכם, אורן.
-
- 23 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביבות 2500 ש״ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? office, משחקים קלים יחסית (כמו minecraft), 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנ…
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, מעוניין לקנות מחשב נייד לאשתי עד 1000 שקל 15.6 אינץ' מה אתם אומרים על הבאים מה ללכת או ממקום אחר כמובן. אשמח לעזרה http://ksp.co.il/?uin=35729&select=.268..271..211. http://ksp.co.il/?uin=33714&select=.268..271..211. http://ksp.co.il/?uin=35730&select=.268..271..211. https://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=19263 https://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=19181 אני יודע שזה באילת המחיר הזה יש מי שיביא לי אותו
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת אם מפרט המחשב המצורף יעמוד בדרישות: גלישה באינטרנט ועריכת סרטים ותמונות (תלת מימד). תודה מראש. המפרט: מארז MidiTower ATX Model SPL-930Z Front 2*USB and 2*Audio. Silver-Black color. Rear fun 120mm. With power supply 500VA and special ventilations for Prescott CPU מעבד Intel Pentium Dual-Core Processor E2180, LGA775 Package 2.0GHz Dual-core, Bus 800MHz (4*200), 65nm, 1024Kb Cache L2, 65W Intel Extended Memory 64 Technology לוח אם Intel Pearl Creek DG31PR Intel G31 Express Chipset + ICH7, 800/1066/1333-MHz system bus, LGA775 Socket, Celeron 4xx, Pentium E2xx, Core2 Duo & Quad processor ready 2*DIMM Dual Channel DDR-2 667/800MHz Up 4GB 1*PCI Express x…
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
בניתי לי מפרט למחשב חדש שאני רוצה לקנות אני רוצה לדעת שהחלקים אכן מתאימים אחד לשני מבחינת הספקים והכל, שאלה אכן המחירים, ואם יש הצעות ייעול במסגרת התקציב הזה ...(ואפילו לרדת). הייעוד הוא משחקים, מטרה עיקרית - GTA IV ומשחקים חדשים יותר.... מעבד אינטל Q9550 (מחיר 1235 ש"ח) לוח אם EP43-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1066, PCI-E (400 ש"ח) כרטיס מסך Sapphire HD4850 1GB GDDR3 (מחיר 650 ש"ח) ספק כוח Thermaltake TR2 550W Silent (מחיר 400 ש"ח) זיכרון 2X 2GB 1066mhz OCZ reaper hpc (מחיר 370) כונן wd 500GB 32MB sata2 (מחיר 290) מארז Diamondstone ATX ps01b-w (מחיר 245) סה"כ 3600 ש"ח יש לי העדפה למעבד אינטל, כי אין לי מושג בAMD , האם הבדל משמעותי ששווה ללמוד עלי…
-
- 22 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
זה המחשב שקניתי בעזרתכם אחרי תהיות וטעויות רבות : Compucase super Midi Tower CI 6A19 + מאוורר 120 מ"מ נוסף HEC 300w NF7-SL AMD 2500 BARTON ThermalTake Volcano 12 GeIL Value PC3200 400MHz DDR 512mb (עם לוח קירור) SHPPHIRE ATI 9200SE 128mb NEC DVDRW 2510A Maxtor 160GB ata133 8mb --- --- --- --- --- --- --- --- --- Edimax BR-6104K Genius SW 5.1Value 1200w p.m.p.o תודה רבה על העצות! HWZone - אתם רמה !
-
- 24 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש את המחשב הזה שהוא עם כפול ליבה http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=6748 ויש את זה שהוא עם כרטיס מסך חזק קצת יותר http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=6748 השאלות שלי ( בלי קשר למחיר שהוא לא חשוב) 1. איזה מחשב הוא החדש יותר בהיררכיה 2. איזה מחשב יחזיק סוללה לזמן ארוך יותר 3. איזה מחשב הוא חזק יותר להקרנות וידאו /ישומי אופיס ומשחקי מחשב בינוניים(לא לגיימרים) תודה....
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
בכל דיון שמטרתו היא בקשת המלצה לקניית מחשב נייד, יש לציין את התקציב המשוער לקניית המחשב בכותרת. כמו כן, אם המחשב אמור להירכש במדינה שאינה ישראל - ציינו את המדינה במפורט. זאת משום שהדגמים הזמינים והמחירים שונים ממדינה למדינה. רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עריכת אודיו * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6/14 אינצ' * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יות…
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-