ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
שלום רב, יש לי כעת מחשב ASUS ZenBook Flip UX360C עלה לי 700 $ בארה"ב מבחינת הנתונים הוא מתאים לי מאוד, אבל הוא עדין כמו פרח, וכל הזמן הוא נשבר לי פיזית, כעת הוא נשבר סופית, ואני צריך לקנות חדש יש לי מישהו בארה"ב שיכול להביא לי מחשב, מה מומלץ לי, משהו בסגנון הזה? אני צריך אותו לשימוש ביתי, שיהיה קל, סוללה טובה, ומהיר,
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אשמח לקבל חוות דעתכם האם המחשב הזה יצליח להתמודד בצורה מכובדת עם תוכנות כמו premire pro ו davinci resolve 16. ואם לא, האם יש לכם אלטרנטיבות טובות יותר במחיר הזה? מתן 🙂
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
בניתי לי מפרט למחשב חדש שאני רוצה לקנות אני רוצה לדעת שהחלקים אכן מתאימים אחד לשני מבחינת הספקים והכל, שאלה אכן המחירים, ואם יש הצעות ייעול במסגרת התקציב הזה ...(ואפילו לרדת). הייעוד הוא משחקים, מטרה עיקרית - GTA IV ומשחקים חדשים יותר.... מעבד אינטל Q9550 (מחיר 1235 ש"ח) לוח אם EP43-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1066, PCI-E (400 ש"ח) כרטיס מסך Sapphire HD4850 1GB GDDR3 (מחיר 650 ש"ח) ספק כוח Thermaltake TR2 550W Silent (מחיר 400 ש"ח) זיכרון 2X 2GB 1066mhz OCZ reaper hpc (מחיר 370) כונן wd 500GB 32MB sata2 (מחיר 290) מארז Diamondstone ATX ps01b-w (מחיר 245) סה"כ 3600 ש"ח יש לי העדפה למעבד אינטל, כי אין לי מושג בAMD , האם הבדל משמעותי ששווה ללמוד עלי…
-
- 22 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב? עד 6אלף מקסימום לנסות ממש לא לחרוג.עדיין לא יודע מה דרך התשלום... 2. מטרות המחשב? משחקים כבדים. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? יש לי הכול(גם בלי צורב). 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו?לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? q9450 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד?לא צריך שקט במיוחד... 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה?רק הרכבה ושיעשו OC למעבד. 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?חשוב מאוד מארז NZXT temepst 9. האם חשוב שקט? עד כמה?לא כל כך... אבל שלא יהיה רועש 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)?בי…
-
- 19 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי, קניתי מחשב dell inspiron 1525 מעבד intel dual core 2 T5750 2 ג'יגההרטס אני יודעת שהסוללה אמורה להספיק ל3 שעות בערך. ואצלי, לאחר טעינה מלאה, הסוללה יורדת ונגמרת תוך בערך שעתיים וקצת כשאני עובדת באינטרנט . הורדתי את הבהירות של הצג וזה לא ממש עוזר. מה גם, ברגע שאני מנתקת את הלפטופ מהחשמל, האחוזים של הסוללה יורדים בשניות ל- 98 אחוז. המחשב חדש , נקנה לפני מספר ימים, ביצעתי טעינה ראשונית של 24 שעות ונאמר לי שאני יכולה לעבוד עליו בזמן של הטעינה הראשונית. האם זה תקין? במידה והסוללה לא תקינה, האם האחריות של דל מכסה את זה במיוחד אם מדובר במחשב חדש? תודה
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ניתן לחרוג עד 5500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיצוב פנים לפרנסה שימוש בעיקר בתוכנת autocad 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנ…
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? ~6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל - תמורה טובה ביותר למחיר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם התמורה משתלמת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מידול עם solidworks א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). solidworks ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: …
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
בוקר טוב לכולם הרכבתי את המפרט מהמעט ידע שיש לי, אשמח אם תוכלו לתת חוות דעתכם עליו. עיקר העבודה היא מסחר בבורסה אשר דורשת עבודה עם 4 מסכים, בחרתי שני כרטיסי מסך של שתי יציאות (האם זו האופציה הטובה ביותר?), בנוסף האם יש מספיק קירור, הייתם ממליצים על רכיבים אחרים? התקציב היא לכל היותר 4500 כאשר זה אמור לכלול בתוכו מערכת הפעלה ואין צורך בציוד היקפי כלל. תודה מראש דודו. מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Ivy Bridge Core i5 3470 Socket 1155 6MB 3.2Ghz Tray כמות: 1 - מחיר: ₪956 קירור למעבד: ZALMAN 7000V Al SI EDITION FAN CONTROL - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪55 לוח אם: MSI H77MA-G43 Sata3/Usb3 VGA/DVI כמות: 1 - מח…
-
- 35 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
סוללה חליפית למחשב, הסוללה עכשיו מספיקה לי בלחץ לשעה אני רוצה סוללה חזקה למחשב המלצות??
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לעזרה בבחירת מפרט למחשב נייח חדש. מצ"ב תשובות לשאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 6000 ש"ח, ניתן לחרוג אם יש כדאיות. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? השימוש העיקרי הוא ללמידה ופיתוח תוכנה, כן הייתי רוצה יכולת לשחק מידי פעם משחקי מחשב מתקדמים (למשל Assasin Creed-ים). יחד עם זאת, אין לי דרישה להיות ב FPS הכי גבוה או ברזולוצייה גבוהה במיוחד - אני בעיקר רוצה לקבל גרפיקה נאה בלי הרגשה של תקיעות. יש לי מסך יחיד P2719H של דל שאין לי כוונה לשדרג (זה גוזר רזולוציה של 1080p להבנתי). 3. האם יש צור…
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם חייב, אפשר לחרוג נגיד עד 300 ש"ח בערך, אבל אם יש משהו ממש משתלם וטוב עד תציעו ונשקול את העניין 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. League of Legends, Guild Wars 2, Dragon Age Inquisition, ועוד כל מיני MMO RPG שהולכים לצאת שהוא משחק, וכל המשחקים החדשים המדוב…
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מה אמור להספיק? לא צריך את הדגם המטורף ביותר, רק אחד שיספק חוויה טובה. שימושים - יוטוב, סטרימינג, צפייה בסרטי HD (לעניין 4K, ממש לא באופק).
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם קניתי היום ממישהו מחשב נייד חדש עם אריזה ועם הניילונים.. ידעתי שהמחשב חלש אבל כנראה שלא הבנתי עד כמה.. המחשב בקושי זז ומנהל המשימות מראה לי שימוש CPU של 80 אחוז ושימוש זיכרון של 1.5-1.7 זכרון (מתוך 2) השאלה שלי אם אני אשדרג את הזיכרון הנייד ל4 GB האם זה יספיק? האם מהירות המחשב תשתפר פלאים? אם לא מה עוד צריך לשדרג עבור שימושים בסיסיים? גלישה במספר כרטיסיות במקביל, מוסיקה, וכו' צרפתי תמונה של המפרט.. תודה רבה רבה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי רשת א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משחק רשת - בתדירות גבוהה. משחקים רגילים באופן מזדמן. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. AION, כל קוטר או משחק חדש שיוצא (בשנה~שנתיים הקרובות) - צריך סמך. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב ? בAION מקסימליות, שאר המשחקים בינוניות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? צריך מסך חדש. 4. אפשר לדלג על DVD 5. עד כ…
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
כמה שווה הקירור הנוזלי שלי? Antec Kuhler H2O 950 המוצר חדש ונקנה רק אתמול (18.08.14) עדיין באריזה ועם 3 שנים אחריות ב- KSP נמכר בגלל שהוא לא מתאים ללוח אם שברשותי (הרכיבים של ה- Military Class גבוהים מדי ) KSP לא מוכנים לקחת בחזרה את המוצר כי המשחה הטרמית טיפה מרוחה... בלית ברירה נאלץ למכור אותו בתור יד שנייה. בכמה אתם חושבים שאני יכול למכור אותו? קישור למוצר ב- KSP כאן תודה מראש דולב
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום קניתי מחשב נייד מדגם toshiba satellite s50 אני מעוניין להחליף את הדיסק קשיח לכונן SSD אני לא מבין גדול לכן אני זקוק לעזרתכם איזה דגם לרכוש אשמח להמלצות מניסיונכם תודה .
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי, אפשר בבקשה מפרט למחשב טוב יחסית, בלי הרבה תוספות העיקר שהבסיס יהיה משובח amd ולוח של - GigaByte וכרטיס מסך חזק כמו רדאון... עכשיו במקרה ואני מחליט לקנות בשביל לעשות OC אז אני רוצה מפרט (אחר) מתאים גם לכך... תודה.
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, משעמם לי בבית ואני צריך מחשב לגיימינג כי הדבר הזה כנראה לא עומד להיגמר 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5 אלף שקל. חריגה של 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג 2k. הרבה משחקים: RDR 2 ,CALL OF DUTY MODERN WF, BATTLFIELD V, WORLD WAR Z, FAR CRY 5, GTA V, TOMB RIDER.NEED FOR SPEED בקיצור גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי כבר SSD של 256GB שאני מתכוון להכניס אבל הייתי רוצה עוד 1 ש…
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אני מעוניין למכור את המחשב לטובת מעבר לMacBook אשמח אם תוכלו לתת הערכת מחיר על המחשב, להלן המפרט: מארז: ThermalTake Element S לוח אם: Gigabyte GA-Z77-D3H Socket 1155 Z77 CHIPSET VGA+DVI+HDMI מעבד: intel i7 3770K 3.6 Ghz קירור למעבד: CoolerMaster Hyper 212X RR-212X-20PM-R1 זיכרון: Kingston Hyper X 16GB Kit (4GBx4) DDR3 1866Mhz CL9 Kit for Quad Channel X79 Chipset KHX1866C9D3K4/16GX דיסק קשיח: Western Digital 1 TB 64MB SATA 3 כונן ssd: ג׳יגה 128 sony כרטיס מסך: GigaByte GeForce GTX660Ti 2GB GDDR5 כל הרכיבים מגיעים עם האריזות והספרים המקוריים שלהם במצב חדש. המחשב אצלי כשנתיים וחצי, הפעילות בו הסתכמה בעריכת וידאו ומשחקים כדוגמת NBA\FIFA אשמח לקבל תגובות, אם אתם מכיר…
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן, אז אני מתכנן לקנות מחשב בקרוב ובגלל שאני לא מבין גדול אשמח למעט עזרה מכם, תודה רבה לעוזרים. אז ככה, 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,500ש"ח+ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אני מאמין שעד שאני קונה מחשב מגיע לי לנצל את הכסף כמו שצריך ועד הסוף, אז תתפרעו בכיף. 2. מה שימושי המחשב? משחקים, ובכללי שיחזיק בצורה חלקה לכמה שנים טובות בלי כאבי ראש. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: שיריץ משחקים עכשווים בצורה חלקה עד כמה שאפשר מהתקציב. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות) גבוהות 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? שיכלול הכל. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4…
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
להלן המפרט הכי זול שמצאתי ל-I5 750 . אשמח לשמוע את דעתכם : מארז + ספק כח מארז הכולל יציאות USB קדמיות ספק כוח Hec 600W מעבד Intel® Core™ i5 750 2.66GHz לוח אם לוח Gigabyte דגם GAP55USB3 צ'יפסט P55 http://www.pandas.co.il/product_info.php?advertisor=zap&products_id=28010 כ.קול 7.1 כ.רשת 10/100/1000 דיסק קשיח Western Digital 1500GB SATA2 64MB Buffer זכרון Kingston 4096MB DDR3 1333MHz כונן אופטי צורב LG SATA DVD מהירות צריבה X22 מאיץ גרפי Gigabyte NVIDIA GeForce 210 512MB כולל יציאת HDMI מחיר: 3315 כולל הרכבה הערה : המפרט מיועד לעריכת וידיאו בינונית , OC מתון ,וגיימינג ברזולוציה נמוכה יחסית של 1024 על 768 ברמת פירוט של MEDIUM וללא פילטרים. לא מוכן להשקיע שקל במארז …
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
"בוקר" טוב חברים, דוד שלי בדיוק דיבר איתי ואמר לי שהוא רוצה לקנות מחשב לילדים שלו שעולים לכיתה ז' (או משהו כזה) והם צריכים את המחשב לעבודה משרדית בעצם של אינרנט ואופיס וכמובן קצת משחקים פה ושם של FIFA ודברים דומים. אמממ המחשב הוא בתקציב של עד 2500 ש"ח, ותשתדלו שלא לחרוג מהתקציב. אין צורך במסך או ציוד היקפי. ואולי גם אין צורך ב HD. רק דבר אחד הייתי רוצה שיהיה במחשב הזה וזה מעבד לפחות BARTON 2500. להשתדל מאוד שלא עם קירור סטוק (תפו תפו תפו). כמובן שעל המחשב להיות AMD ולא אחר. (לא עם תקציב כזה) 256DDR יספיקו לדעתי. הערה: אומנם המחשב לא יצטרך להריץ FAR CRY ב 1024*768 אבל אני רוצה שהוא יריץ משחקים בכבוד וברמה סבירה. תודה לכל העוזרים
-
- 27 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
בנתיים ראיתי את זה בוואלה מה אתם אומרים? תודה רבה מראש לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן, אז ככה... יש לי התלבטות. אני אתחיל עם המפרט הקיים ואז אמשיך הלאה: מעבד - Intel i5 750 @ 2.66 עם אפשרות לטורבו 3.2. כרטיס מסך - SAPPHIRE HD 5850 1GB GDDR5 PCIE. זכרון ראם - (Mushkin Enhanced 4GB (2 x 2GB. דיסק קשיח - 1,000GB במהירות 7,200RPM. קירור - CoolMaster V8 ספק כוח: Seagate 620W לענייננו - המחשב, כמו שזה די ברור מבלי שאציין - לא להיט... קניתי אותו ב2009 בסכום של 5,500. עבד מעולה עד עכשיו... אבל כנראה הגיע השעה שלו. אני מעוניין לשדרג אותו. אבל יש לי דילמה - לא יודע אם לקנות חדש או לשדרג את הקיים. אני מתגייס עוד כמה חודשים (הייתי בדחיית שירות), לכן לקנות מחשב חדש נראה לי בזבוז (מצאתי קונה למחשב הנ"ל בסכום של 1,700). השאלה היא האם יש לי אפשרות לסחוט את המיץ…
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי אני מעוניין לשדרג את המחשב הקיים שלי היום ולהחליף מעבד(בתוספת קירור שקט) +לוח אם+זכרונות. מהו השילוש האופטימלי שאני יכול להשיג בעד 2,000 ש"ח (אם ניתן לחסוך, עדיף). מטרת המחשב - שימוש משרדי די מסיבי, יחד עם הרבה מדיה ומעט מאוד משחקים. חשבתי על משהו בסגנון הזה: [TABLE=class: cms_table, width: 620] [TR] [TD][TABLE=class: cms_table, width: 100%] [TR] [TD=width: 10%]מק"ט[/TD] [TD=width: 45%]מוצרים[/TD] [TD=width: 10%, align: center]כמות[/TD] [TD=width: 10%, align: center]מחיר[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 10%]C4590T[/TD] [TD=width: 45%]Intel Core i5-4590 3.3 GHz 3.7Ghz Turbo LGA1150 Tray[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, align: center]₪940[/TD] [/TR] …
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-