ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,494 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני מעוניין להחליף את מגירת ה-DVD של המחשב נייד שלי בכוננן HDD שקיים במחשב, כפי שמופיע ב"מדריך- החלפת צורב במחשב נייד בדיסק קשיח/SSD". ברשותי מחשב ASUS Q400A, שלו: HDD: HGST HTS541075A9E680 DVD-ROM: MATSHITA DVD-RAM UJ8C2 כמפורט במדריך אני מעוניין להחליף את מגירת הצורב ב-HDD שקיים במחשב ולהחליף את ה-HDD ב-SSD מדגם Samsung 840 EVO. הדבר היחיד שאיני בטוח בו הוא איזה גודל של מגירה אני צריך. פרקתי את הצורב מהמחשב ומדדתי את עומק הצורב ללא הפאנל של הצורב והאורך יצא 12.7 ס"מ, האם לזה התכוונו במדריך? צירפתי תמונה עם כוונתי. כמו כן, הגובה של הצורב הינו 1 ס"מ, האם הדיסק קשיח הקיים אצלי במחשב לא עולה על גובה זה? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, לפני חודש ביקשתי מפרט כרשום בכותרת. להלן מפרט שהורכב על-סמך מה שהוצע בדיון המקורי: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Quad-Core i5 3570 3.4Ghz 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪1011 קירור למעבד: Intel Original 1155 ליבת נחושת - עד 95W כמות: 1 - מחיר: ₪44 לוח אם: Gigabyte GA-H77-D3H כמות: 1 - מחיר: ₪518 מארז: Gigabyte LUXO X140 Black MidiTower ATX 1x 120 MM FAN TOOLESS + 500W Seasonic ECO כמות: 1 - מחיר: ₪479 זיכרון: Corsair 8Gb CMV8GX3M1A1600C11 CL11 כמות: 1 - מחיר: ₪299 קשיח למחשב שולחני: Samsung 120GB 2.5" SSD 840 Series - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪485 קשיח למחשב שולחני: WD 1TB Sata3…
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני בונה מחשב נייד תקציב 3200 ש"ח הבעיה היא שיש לי הרבה דרכים לבנות : 1. דרך מסורתית מחשב נייד מחלקים של מחשב נייד 2.מחשב נייד מחלקי מיקרו atx של amd אני צריך מידע בנוגע לדרך השניה כמות של watt שהמעבד צורך איזה בכן אלה ואלה
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אחד החברים שלי סוף סוף החליט לקנות מחשב חדש ב4.5K הוא רוצה שהכרטיס מסך יהיה של NVIDIA כי היה לו ניסיון רע עם ATI ,שלושה כרטיסים שרופים. יש לו מסך 22"... תודה מראש לכל העוזרים!
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, המחשב הנוכחי כבר בין 6 שנים ולא עומד במשימתו...(dell studio). מחפש: תמיכה בתוכנות: ת ADOBE (פרמייר אפטר אפקט ופוטושופ), סקטצאפ ותוכנות רינדור. כניסות ויציאות סטנדרט כונן אופטי צריך משקל וגודל מסך: הייתי רוצה שיהיה יותר קל מ2.5 ק"ג אך אני מבין שזה יגביל את גודל המסך. בכל אופן בעבודות הרציניות אני מחבר אותו למסך חיצוני אז זה לא קריטי. מה שאני בא להגיד זה שאם ניתן לשלב 15.6 עם משקל של עד 2 ק"ג מה טוב, אחרת, ניתן לרדת למסך קטן יותר. נפח אחסון- לא קריטי. מחיר: 4-5K תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
חרשתי על האינטרנט וקשה למצוא מחשב שתואם למה שאני צריך ולסכום כסף שאני יכול להשקיע אבל בכל זאת מצאתי את הדגם: Dell Vostro 5590 מישהו שמבין בסדרה הזאת ובדגם הזה ספציפית שיכול להמליץ לי אם כדאי או לא אני מאוד אשמח!! בכל אופן אם יש למישהו המלצות על מחשב נייד Core I7 כרטיס גרפי לא מובנה זיכרון ראם 16 ומעלה מהירות מעבד גבוהה ושהגודל מסך יהיה 15.6 ומעלה אני מאוד אשמח להמלצות אם יש לכם דגמים טובים יותר
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
שלום קיבלתי מפרט מטכנאי שאני מכיר וסומך המחשב ישמש בעיקר למשחקים חדשים, עריכה ואחסון כמות מכובדת של מוזיקה ותמונות משחקים כמו: BF4, Uncharted 4, Dark Souls 3, Doom, Civilization VI ועוד רבים וטובים לוח h170 מעבד Core i7 זיכרון 8g DDR4 דיסק קשיח 1T 240G SSD כרטיס מסך GeForce GTX 970 רציתי לדעת אם זה באמת האפשרות האופטימלית בטווח מחירים שלי או שכדאי לי לשקול אלטרנטיבה לכרטיס מסך, למעבד או לכל דבר אחר? הצעות יתקבלו בברכה
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
בעבר נעזרתי בפורום הזה לרכוש מחשב נייח וקיבלתי המון ידע ורכשתי מחשב שאני מאוד מרוצה ממנו. עכשיו אני מנסה למצוא לפטופ בתקציב מוגבל יחסית (4000 ש"ח) שיתאים לעבודה ביום צילומים - העברת תמונות מהירה ועבודה של צפייה מהירה בקבצים עם עיבוד בסיסי עם לייטרום במידת הצורך. מה שנראה לי חשוב: NVMe אולי בנוסף לשים גם SSD רגיל RAM סביר מעבד סביר מאיץ גרפי סביר מסך עם כמה שניתן יותר עוצמה לאור שמש בחוץ מסך כמה שיותר קרוב ל100% sRGB חיי סוללה טובים אשמח להמלצות לדגמים שיעשו את העבודה במחיר סביר.
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
צריך מפרט בתקציב של 6 וחציאלף,את המחשב אני אקנה באילת. * מטרות המחשב? אינטרנט,סרטים, משחקים כבדים(שיריץ את המשחקים החדשים בצורה חלקה וטובה)תכנות, תוכנות. * גודל המסך? 15.6 לא פחות מזה אפשר גם 17 * משקל רצוי? משקל לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא נדרש * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? גדול ומהיר * כונן אופטי? רצוי לא חייב * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא צריך מערכת הפעלה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה רבה מראש!
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב לצרכים כלליים. מעוניין לקנות רכיבים שהvalue for money שלהם הוא הגבוהה ביותר, לא מתוכנן שום גיימינג במחשב, אבל השימושים שלי הם מאסיביים מאוד. (תכנות , תוכנות מרובות, עיצוב תמונות וכו') 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500, 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנה - גם הפעלת סרברים על המחשב לפעמים, עריכה גרפית (פוטושופ, לא משהו כבד), המון טאבים בד"כ (עד 100 טאבים), עובד עם שני מסכים, המון יישומים במקביל לא לגיימינג. …
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מעבד: Intel Pentium® 4 2.4 GHz זיכרונות: 512mb DIMM1 Synchronous SDRAM לוח אם: P4VP-MX 1013.001 ASUS דיסק: 60GB ExcelStor Technology J860 כרטיס מסך: on board S3 Graphics ProSavageDDR כרטיס קול: Realtek AC'97 צורב CD: HL-DT-ST CD-RW GCE-8526B של LG ללא מסך...אני צריך את המסך עדיין. עכבר יש, מבחינת מקלדת - אני צריך לגרד מאיפהשהוא המחשב עובד, מסרב למות, יש עליו אובנטו 10.04 אם צריך עוד פרטים להערכה - תשאלו
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
רוצה חדש שווה ערך מבחינת ביצועים (קצת חזק יותר גם בסדר) למחשב הזה: CPU Type: AMD Athlon XP, 1833 MHz (11 x 167) 2500+ - 512K Motherboard Name: Epox EP-8RDA3(I)/8RDAE(I) (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio) Motherboard Chipset: nVIDIA nForce2 Ultra 400 BIOS Type Award (02/12/04) Display: NVIDIA GeForce FX 5500 (256 MB) - INNO3D Monitor : MAG InnoVision 786FD [17" CRT] Disk Drive: WDC WD80 0JB-00FMA0 SCSI Disk Device (74 GB) MEMORY: 256MB X 2 cl 2.5 לא זקוק: פלופי, עכבר, מקלדת, CD, צורב. לא רוצה OC.
-
- 25 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום! יש לי מחשב שקניתי לפני 5 שנים שהיה אז הכי טוב שאפשר להשיג, ואין לי כסף לקנות מחשב גיימינג חדש לגמרי.. חשבתי להשקיע בו איזה 1000 שח ככה לשיפורים.. הנה המפרט שלו בבקשה תעזרו לי להחליט מה כדאי לשדרג ומה אפשר לעשות כדי קצת להחליש את הרעש של המאווררים במחשב.. מפרט טכני לוח אם דגם: Gigabyte GA-MA790FX-DS5 Chipset: AMD 790FX FSB: 5200 MT/s כ.קול משולב: 7.1 CH HD Audio כרטיס רשת: משולב 10/100/1000 יציאות S-ATA: 6 יציאת PCI Express X16: כלול יציאת PCI Express : 2 סה'כ דיסק קשיח יצרן: Western Digital טכנולוגיה: SATA 2 נפח : 500GB מהירות: 7200 RPM זכרון מטמון cache: 16 MB מעבד סוג: AMD Phenom Quad Core דגם: Phenom X4 9650 מהירות : 2300MHz זכרון מטמון cache: …
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, 1. מה התקציב המקסימלי? 3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים+רשת, עבודות, פוטושופ, א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 18" SAMSUNG * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקי רשת GTA סימס * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינויניות וגבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר…
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500-100 (תלוי בציוד היקפי) 2. מה שימושי המחשב משחקים, גלישה, אופיס, תכנות, סרטים HD, מוסיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). גלישה (כבד, המון טאבים במקביל, הרבה מעבר בן תוכנות, סוגים שונים של דפדפנים פתוחים במקביל) אופיס (תדיר, בעיקר Word ו Excel, לפעמים Access) תכנות (תדיר, Visual Studio, SQL) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. LoL, Mass Effect 2, Witcher 2 וכמובן D3 כשיצא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית…
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? ניתן לחרוג מהתקציב עם סיבות הגיוניות עד אפילו 4000-5000 אבל מומלץ לא יותר מ3500-4000. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רצוי לחסוך, מן הסתם. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?1000-2000 מומלץ לא יותר מ1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, גלישה ברשת (ריבוי טאבים וחלונות), תכנות אתרים, אפליקציות לאנדרואיד ומשחקים לא כבדים מדי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). JAVA ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. warcraft, פיפא 2012 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (…
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
באופן בהול אני כמעט סגור לקנות מחשב, בניתי כמה מפרטים מכמה חנויות שמהן הייתי עתיד לקנות, וכנראה שבסוף אם לא יהיו בעיות אני אקנה מ-RSM חנות שנמצאת בכפר-סבא, ואני תושב הרצליה אז בכלל מצויין. אתם מוזמנים להכנס לאתר שלהם ולייעץ לי בכל מה שקשור למפרט. www.rsm.co.il. מסך יש לי, 19' של LG, דק ויפה. לגבי השאר, הדרישות הן סטנדרטיות ומה זה אומר? אני רוצה מחשב שקט , חזק וטוב. למשחקים, מוסיקה, אינטרנט ובכללי, להעביר את הזמן בכיף. חשוב לי מארז וספק טובים ולכן יש לי התלבטות בין הסונאטה שמגיע עם ספק כח של 450 או 500ף או הקולר מאסטר 690 שמגיע עם 500 וואט של סיסוניק. אחרי התלבטות העדפתי לשאול אם משתלם באמת לקחת את אחד מאלו ולא לבחור מארז ללא הספק כח ולקנות ספק כח בנפרד, מה אתם אומרים…
-
- 24 תגובות
- 2k צפיות
-
-
רציתי לדעת אם יש למישהו המלצה [/או דיס-המלצה] בנוגע למסך הזה של HP, ומה יש לו לומר עליו. זה מסך בגודל 24', כרטיס IPS https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=1027392 המחיר שלו כ-550 ש"ח, והיתרון הגדול הוא 5 שנות אחריות. [אם היה לי את זה במאג האחרון שקרס, לא הייתי צריך לקנות כעת חדש... ] אלה הנתונים של המסך: יצרן HP דגם HP N246v גודל תצוגה 23.8" סוג טכנולוגיית תצוגה Anti-glare; In plane switching; LED Backlights; Language selection; On-screen controls; Plug and Play; User programmable רזולו…
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
קניתי היום מחשב נייד חדש (Dell 3537). בחנות אמרו לי להטעין 12 שעות (או 24 לפי היצרן) לפני השימוש. מהדיון הזה http://hwzone.co.il/community/threads/283809-%D7%94%D7%98%D7%A2%D7%A0%D7%AA-%D7%A1%D7%95%D7%9C%D7%9C%D7%94-%D7%91%D7%A4%D7%A2%D7%9D-%D7%94%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%A0%D7%94/page2 הבנתי שאין שום עניין לטעון כאשר הנורה נכבית. אז שוב, האם יש עניין בלהטעין 12 או 24 שעות? וגם אם יש עניין - האם יש בעיה להדליק את המחשב ולעבוד עליו תוך כדי שהוא עדיין מחובר לחשמל או שצריך 12 שעות מלאות ללא מגע במחשב כלל? תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני אשמח לשמוע המלצות למחשב נייד עם ביצועים גבוהים. המחשב ישמש לפיתוח אלגוריתמים לעיבוד תמונה ווידאו שמיועדים לעבודה על CPU ו-GPU (חובה כרטיס מסך Nvidia) המחשב ישמש כתחנת עבודה נוספת לפיתוח Deep Learning (אימון רשתות יתבצע על מחשב שולחני אחר). אשמח להמלצות, להלן תשובות לשאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000-8000 ש"ח, ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח אלגוריתמים, פיתוח Deep Learning 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר …
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם אשמח לקבל את עצתכם ועזרתכם ברכישת מחשב נייד. אני סטודנט שנה ג' להנדסת בניין, כלומר צריך להריץ תוכנות כמו אוטוקאד רביט ומטלאב. דברים שחשובים לי: מעבד: לא קריטי i5\i7 זיכרון 8 GB HDD: בכיוון של 256 GB SSD, אבל אם תייעצו לי על משהו היברידי יכול להיות שגם זורם. 14", אם אין ברירה אז 13.3 גם בסדר. אני נורא מתרשם מהמחשבים של לנובו בגדול לא מצאתי משהו שעונה על כל הדרישות שלי אבל עד כה. עוד מחשב שנורא הרשים אותי זה הטושיבה הזה: http://yyydeals.co.il/items/280155-Toshiba-U845W-S415 ובגלל שחברה שלי עובדת באינטל אני יכול לקנות אותו בהנחה של 1000 ש"ח, אבל החיסרון הגדול הוא שיש לו ווינדוז 7, כך שהייתי רוצה את דעתכם גם על זה... תודה מראש דניאל
-
- 0 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מעוניין במפרט חזק הכי חזק שיכול להיות למשחקים, בתקציב של 3675 ש"ח. מדובר על מערכת מחשב בלבד, ללא ציוד נלווה. אבל חייב להיות עם הכרטיס החזק של Nvidia (העתקתי מהפרטים שקיימים באתר) PCX - GeForce 8800 GT 512MB 256 bit ואוליי למעבד יותר חזק מאשר כפול ליבה אולי בעל 3 ליבות של AMD אתם תחליטו כי אתם המבינים. תודה מראש.
-
- 23 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מעבדי אינטל? כמות מחיר סה"כ P-4 2,4 Ghz (512k 533MHz) 1 1210 לוחות אם למעבדי אינטל? ABIT כמות מחיר סה"כ BE7(845PE,sb,lan,DDR333,usb2.0 1 720 זכרונות? DDR 333 כמות מחיר סה"כ 256MB Twinmos 1 420 כרטיסי מסך? Chaintech כמות מחיר סה"כ GF 4 Ti4200 64MB+TV+DVI 1 750 דיסקים קשיחים? SEAGATE כמות מחיר סה"כ 80 GB 7200 ATA-100 Baracuda IV 1 670 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? FLOPPY כמות מחיר סה"כ SONY 1.44 1 50 מארזים? כמות מחיר סה"כ ATX MIDI 400W 1 170 רמקולים? כמות מחיר סה"כ Luxeon sub+2Sp 1 190 זה מKSP מה שעוד יצורף זה - ולקנו 7+ ומקלדת ועכבר- אלחוטי אופטי של מיקרוסופט. מה אתם אומרים? חשו…
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
ערב טוב אחרי הרבה שנים עם הפנטיום המסכן שלי הגיע הזמן לשדרג. החלטתי להשקיע במחשב כ5 אלף ש"ח ללא מסך, ציוד הקפי וכו', רק קופסא. עכשיו חבר שלי שאומר שהוא מבין הציע לי לקנות מחשב שהוא קנה לא מזמן זהו המפרט: מעבד: 2.4GHz core 2 quad 96600 לוח אם: Gigabyte P45 DS3R כ.מסך: Gigabyte 8800 GTS 512 mb זיכרון: OCZ Reaper HPC edition dual channel 2x2Gb 1066Mhz כונן קשיח: Seagate WD 500Gb 16/32 cache מארז: NZXT tcmpcst ספק: chicftcc 550w psv קירור: Arctic cooling freezer 7 pro הוא אמר שהוא קנה את זה בסביבות 4200 ש"ח מה אתם אומרים? מפרט טוב? ואיפה אפשר לשפר ואיפה כדאי להזמין? תודה
-
- 21 תגובות
- 2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? בעיקר אינטרנט ואופיס וגם סרטים וסדרות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיף 14" * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא משנה * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3 שעות + * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיף שיהיה גם SSD למערכת ההפעלה ואחד נוסף לכל השטויות * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? רק DELL מעדיפים לקנות מאייבורי או KSP תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-