ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,448 דיונים בפורום זה
-
שאלת אגב- איך בכלל אפשר להגיע למחירים שונים ב KSP ע"י בחירת מחשב מומלץ והחסרת פריטים נבחרים (נסו והווכחו)? 1. מה התקציב המקסימאלי? - 1700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, גלישה כבדה, מעט משחקים. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -אינני מעודכן. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). samsung 24" 1080*1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? עדיף כמה שיותר גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כ…
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. league of legends battlefield ומשחקים עם גרפיקה גבוהה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 23-24 אינצ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. ה…
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני צריך המלצה למחשב נייד עבור סטודנטית לעיצוב אופנה. הדגש הוא על יכולות טובות בכל תוכנות העיצוב הגרפי ב-4 שנים הקרובות. אם הוא יוכל לשמש גם לגיימינג קל, לא יזיק. אין בעיה שהמחשב יהיה ללא מערכת הפעלה, אפילו רצוי אם זה מוריד את המחיר. תקציב: סביבות ה-5K. עדיף פחות אם אפשר. לעומת זאת, אפשר גם קצת יותר אם זה ממש הכרחי. גודל צג רצוי: 15'. יכול לרכוש באיזורי: ראשל"צ, ת"א, חיפה.
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן חברה שלי מתחילה ללמוד עיצוב וצריכה לקנות מחשב נייד. אלו התנאים (לפי סדר חשיבות): 1. פוטושופ - שיריץ פוטושופ מהר 2. מחיר - עד 4K ש"ח 3. מסך - לפחות 14'' (צריך בכל זאת לעבוד על זה בגרפיקה...) 4. ניידות- לא יותר מ2.5 קילו. 5. עדיף שיהיה צבעוני\וורוד\פרחים משהו.... (ממש לא חובה, אבל היא בכל זאת בחורה שלומדת עיצוב...) נשמח לכל הצעה למפרט שמתאים לדעתכם... תודה מראש אביב
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, ב-HP שלי (530) יש שריטה באמצע המסך, יותר נכון קילוף. השאלה היא, האם קיימת שכבת פלסטיק המגנה על המסך? אם כן - איפה אפשר להחליפה ובכמה מוערכת עלות התיקון? תודה מראש, עדי
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אז ככה שתי הדגמים מוצעים לי מטעם המכללה בה אני לומד בהנחה גדולה והם: הראשון: Module LENOVO ThinkPad R400 7439-CTO CPU Intel® Core2 Duo processor P8400 (2.26GHz,1066Hz,3MB) Display 14.1" wide: WXGA (1280 x 800) CCFL Backlight Display Adapter Intel Graphics Media Accelerator 4500MHD /1394(firewire) Camera Integrated 1.3MP camera with microphone for CCFL LCD Memory 2 GB PC3-8500 DDR3 SDRAM 1067MHz SODIMM Memory (1 DIMM) Chipset Mobile Intel® GM45 Express CS/ICH 9M-E Hard Drive 250GB 5400rpm Hard drive With Active Protection and Shock-Mounted Communication Intel® Gigabit Ethernet, Bluetooth®, Modem, Intel® WiFi Link 5100 (1x2 AGN) Microsoft Operating System Genuine Window…
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש צורך - לנצל את התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, ועבודה משרדית ותכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. call of duty, fifa וכו'. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). רזולוציית 21.5 אינץ' רזולוציית FULL HD 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב …
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים כבדים, צפיה בסרטים , ריבוי חלונות , זרימה של המחשב בצורה מהירה מאוד חשובה . * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? לא מבין בזה מה שנראה לכם לנכון ( אני מחפש משהו איכותי מאוד הבנתי ש IPS נחשב לאיכותי ) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מוארת שתהיה מוארת ואיכותית ונוחה יחד עם העכבר גם כן . * משקל רצוי? אין חשיבות . * האם נדרש זמן סוללה ארוך? סוללה חזקה ושקטה ואמינה לגבי טווחים של זמן כראות עינכם . * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? כמה שיותר שבמידה ואני יהיה זקוק לא יחסר . * Bluetooth? לא מתנגד . * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? העדפה לכונן 250GB SSD מהיר ! במידה ולא ניתן אז 1T 7200 RPM * כונן אופטי? צורב DVD …
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם אני זקוק למחשב גיימינג חדש והינה הדרישות שלי 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד!6000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:בעיקר למשחקים ושימוש בתוכנה FL STUDIO * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?המסך כלול בתקציב * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?הכי חדשים והכבדים שיש * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/ב…
-
- 23 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
האם קיים חיבור SATA לניידים? או אפילו SATA2...? אני מניח שזה מתחבר כמתאם
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
חבר התקשר אלי עכשיו, רוצה מחשב שישאר בבית רוב הזמן, אבל כן יהיה נייד כשצריך ובא להחליף מחשב נייח בן 5 שנים. השימושים הם אינטרנט עם נטסטיק, סרטי HD, אופיס, דברים מהסוג הזה. מדגיש שהוא לא גיימר ולא מתכוון להשקיע בנושא. מעוניין ב-14 או 15 אינצ' שגם עוד שנתיים שנתיים וחצי לא יהיה עגלה. הוא עכשיו מול קטלוג של באג שמציע לו כל מני סטלייטים של טושיבה במחיר מבצע, אז אני צריך פה משהו יותר טוב (או את אחד מהם, אם מומלץ). יש מישהו שיכול לעזור לי למרות הבלאגן? תודה מראש
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
בעבר נעזרתי בפורום הזה לרכוש מחשב נייח וקיבלתי המון ידע ורכשתי מחשב שאני מאוד מרוצה ממנו. עכשיו אני מנסה למצוא לפטופ בתקציב מוגבל יחסית (4000 ש"ח) שיתאים לעבודה ביום צילומים - העברת תמונות מהירה ועבודה של צפייה מהירה בקבצים עם עיבוד בסיסי עם לייטרום במידת הצורך. מה שנראה לי חשוב: NVMe אולי בנוסף לשים גם SSD רגיל RAM סביר מעבד סביר מאיץ גרפי סביר מסך עם כמה שניתן יותר עוצמה לאור שמש בחוץ מסך כמה שיותר קרוב ל100% sRGB חיי סוללה טובים אשמח להמלצות לדגמים שיעשו את העבודה במחיר סביר.
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
רוב האנשים כאן מבקשים מפרטים למטרת משחקים , אז אני לא מבין למה רובכם ממליצים (לרוב) על A3000 64 + 9800 pro במקום להמליץ על A XP 2500 + X800 PRO??? אני מדבר על מפרט למרטת משחקים... נ.ב. אני לא שואל כי אני בא לבקר מישהו , אני שואל כי אני עומד לקנות מחשב (תנחשו לאיזה מטרה...).
-
- 24 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מעבדי אינטל? כמות מחיר סה"כ P-4 2,4 Ghz (512k 533MHz) 1 1210 לוחות אם למעבדי אינטל? ABIT כמות מחיר סה"כ BE7(845PE,sb,lan,DDR333,usb2.0 1 720 זכרונות? DDR 333 כמות מחיר סה"כ 256MB Twinmos 1 420 כרטיסי מסך? Chaintech כמות מחיר סה"כ GF 4 Ti4200 64MB+TV+DVI 1 750 דיסקים קשיחים? SEAGATE כמות מחיר סה"כ 80 GB 7200 ATA-100 Baracuda IV 1 670 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? FLOPPY כמות מחיר סה"כ SONY 1.44 1 50 מארזים? כמות מחיר סה"כ ATX MIDI 400W 1 170 רמקולים? כמות מחיר סה"כ Luxeon sub+2Sp 1 190 זה מKSP מה שעוד יצורף זה - ולקנו 7+ ומקלדת ועכבר- אלחוטי אופטי של מיקרוסופט. מה אתם אומרים? חשו…
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
בתקופה האחרונה הסוללה התחילה להיגמר ממש מהר, ובזמן האחרון התחיל להופיע לי הודעה "שקול להחליף את הסוללה". המחשב שיש לי הוא GIGABYTE W566U אם אני לא טועה זה 6 תאים. חיפשתי סוללות והם נורא יקרות ראיתי חברות ש"מחליפות" תאים לסוללות קיימות בחצי מחיר (זה בכלל מומלץ?), הבעיה שלא מצאתי חברה שעושה את זה לדגם הספציפי שלי או בכלל לג'יבייט. אם מישהו מכיר חברה שכן מתעסקת איתם או שיש לו רעיון איפה יש בזול אשמח לשמוע. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל המלצה למחשב זול עבור עמדת עבודה במשרד אדריכלים... 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 אבל רצוי פחות א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אדריכלות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אוטוקאד 2008 (אולי ירכש חדש בעתיד), סקצ'אפ 8 - פרנסה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 3 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי…
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, פירמטתי את המחשב שלי (X61). איך אני משחזר את האיטרנט? בעצם לא מופיעים לי המחשבים בTASKBAR... התקנתי את : Wireless LAN ThinkPad (11bg, 11abg, 11abgn) for Windows XP, 2000 - ThinkPad המאתר של לנובו וגם את : Intel Wireless LAN (abgn, abg, bg) for Windows XP - ThinkPad אך ה"מחשבים" עדיין לא חזרו.. רעיונות? תודה
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חדש בפורום הזה הגעתי לפה דרך חבר שהוא כתב של האתר ואני זקוק לעזרה ברמת העיקרון מדובר על מחשב לצרכי לימודים ואני בתור אחד שהיה לו עד עכשיו מחשב נייח פחות מתמצא בנושא הניידים מדובר על מחשב עם שימוש של אנט', סרטים, תוכנות כמו VB ואפשרות להרצת משחקים ברמה גבוהה (ידוע שזו הבעייה המשמעותית) אי לכך כרטיס מובנה לא בא בחשבון, ויצא לי לשמוע גם על סדרה 8 של NVIDIA כך שגם היא לא אופציה אני מעדיף להמנע ממחשבי 15.4 אנצ' בגלל שהם פחות ניידים ודי כבדים ולמרות שדגמים של 13.3 או 14.1 פחות מיועדים למשחקים אגב אחריות בי"ל היא חובה מבחינתי ואין שום בעייה להזמין דרך אתרים רשמיים או פחות רשמיים של חברות ולהשתמש בשירותים של MUSTOP אשמח לשמוע הצעות שני דגמים של מחשבים שמצאי הם ה S…
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היום שדרגתי את מערכת ההפעלה בלפטופ של ASUS מדגם X54LY והתקנתי עליו windows 8.1 pro x64 עם כל הדרייברים המעודכנים ביותר בעזרת תוכנת דרייברים driverpack solution לכאורה הכל טוב ויפה למעט בעיה מוזרה אחת שקשורה לתצוגה - אם אני מנמיך את בהירות המסך מתחת ל 65% לדוגמא כדי לחסוך בסוללה - המסך פשוט נכבה לחלוטין ולא רואים תמונה בכלל!!! זה מאוד הזוי, תקלה מסוג כזה לא הייתה לי כלל ב windows 7 מה לדעתכם הסיבה לתקלה?
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
על מסך אני מוכן להשקיע עד 1000 שקל לא יותר וכרטיס מסך אני צריך עצה שלכם אני רוצה להשקיע בו מקסימום 2250 שקל כל השאר עבודה שלכם :> תודה
-
- 29 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. flight simulator X, משחקים מהשורה הראשונה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם…
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
האם יש חיה כזו? נייד באזור ה 3K ש"ח עם קשיח SSD? תקנו אותי אם אני טועה, אבל נראה לי שזה רכיב כמעט הכי משמעותי בזריזות גם לאורך זמן של מחשב. פחות אפילו ממעבד. לא משנה המשקל שלו כי הוא ישב בבית. ולכן גם כדאי שהמסך יהיה גדול מ 13". נראה לי 15 זה טוב. אשמח להמלצה באילת. כלומר, איבורי או KSP (או אולי יש עוד חנויות?) http://ksp.co.il/?select=.268..271. https://eilat.ivory.co.il/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91%D7%99%D7%9D_%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93%D7%99%D7%9D.html
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי! אני רוצה לקנות מחשב חדש, ולהזמין חלק מהרכיבים מחול. ספציפית חשבתי על המפרט הזה: https://tms.co.il/builds/349028 בתוספת זכרון DDR5 ו-4070ti מאמזון. אשמח לשמוע דעות נוספות תודה רבה! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10K 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים - כרגע WARZONE2 וHogwarts Legacy 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כונן SSD, וכמו שכתבתי - גם כרטיס מסך וזכרון שזולים …
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי לכולם ! מחפש מחשב נייח בעיקר לתכנות (unity ועוד...) ועריכות סטילס בפוטושופ (רק סטילס בתוכנות כמו lightroom, photoshop) כניראה שאני רוצה לקנות את המחשב בחלקים כדי גם לצמצם עלויות, ואשמח שהוא גם יוכל להריץ משחקים חדשים ברמה סבירה ולא צריך את הדבר הכי מטורף בשוק. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500-5000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת תמונות סטילס : photoshop lightroom bridge תכנות: visual studio unity engine visual code atom וכמו שכתבתי למעלה - אשמח גם שיוכל להריץ משחקים חדשים …
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אז ככה התקציב הוא 4000 ש"ח מדי פעם רואה איזה סרט באיכות גבוהה או משחק באיזה משחק (Warcraft 3 או sims 3, ה- nVIDIA GForce 7600 GS הסתדר איתם כמו שצריך) אבל הוא בעיקר לשימוש משרדי, לא יהיה שום עריכת וידאו במחשב הזה יש לי ציוד היקפי (מסך תומך PCI-EXPRESS) אה, כן, בלי מערכת הפעלה, אני מתכנן להתקין Windows 7 על המחשב מבחינת דיסק קשיח - יש לי WD3200AAKS - ווסטרן דיגיטל, 320 ג'יגה 16 מגה זיכרון cache עם SATA וPATA (אם אני זוכר נכון SATA זה סוג חיבור, אז אני מניח שגם PATA זה סוג חיבור...) לי אישית ה-320 ג'יגה האלה זה יותר ממספיק (גם אחרי הורדה של כמה ג'יגה למערכת הפעלה והקטע שה-320 ג'יגה הוא בפועל פחות בחזקות של 2), אז אם אתם לא חושבים שממש כדאי להחליף דיסק קשיח בגלל שיש א…
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-