ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?3300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: LOL CS:GO ghost recon -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).22 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות\בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.לא…
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מדובר בדגם הישן יותר של ASUS ה-4GB. הבעיה היא שכול השורה הראשונה של הכפתורים (F) כולל פתור ה-FN לא עובדים. שאר הכפתורים כן עובדים. פרקתי את המחשב כולל המקלדת, עשיתי נקיון יסודי, חברתי חזרה כמו שצריך, ודאתי שהמקלדת מחובר כמו שצריך, אבל עדיין הבעיה נמשכת. מה יכולה להיות הבעיה? מאיפה ניתן לקנות מקלדת כזאת בארץ?
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
תקציב- עד 5000, אפשר לחרוג קצת.. 13.3 אינץ' הכי חשוב - קל משקל ונח (אם יש מחשב ששוקל פחות מקילו או עד 1.2 זה יהיה מעולה) שימוש עיקרי: - לימודים ובעיקר מחקר = הרבה קריאה וכתיבה. מתלבטת האם כדאי מסך מתקפל מבחינת הנוחות בקריאת מאמרים (?), אבל לא על חשבון המשקל! - משתמשת בעיקר בתוכנות office, ובתוכנות פשוטות של עריכה מוזיקה (Audacity ו-musicscore שלדעתי לא שוקלות הרבה) - האזנה למוזיקה ומעט צפיה בסרטים בנוסף: - חברה אמינה ובלי הרבה תיקונים (מהבחינה הזו מרוצה מ-DELL). - שיחזיק מעמד ל-4-5 שנים ויהיה עמיד בנסיעות וטלטלות קלות. - מבחינת מפרט חיבורים וזכרון: לא מבינה מספיק במשמעות של הפרמטרים האלו. …
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1) בכל דיון שמטרתו היא בקשת המלצה לקניית מחשב נייד, יש לציין את התקציב המשוער לקניית המחשב בכותרת. כמו כן, אם המחשב אמור להירכש במדינה שאינה ישראל - ציינו את המדינה במפורט. זאת משום שהדגמים הזמינים והמחירים שונים ממדינה למדינה. רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) גיימיניג,עריכה בפוטושופ ובADOBE AFTER EFFECTS ,צפייה בסרטים.... * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?מתלבט בין 15.6 ל17.3 אשמח אם תמליצו מה כדאי ,המחשב הוא גם לבית ספר ,ולא חשוב אם מאט או מבריק. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין …
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אתמול קיבלתי את המחשב Dell XPS 12 שקניתי מאיביי כ"קופסא פתוחה" אתמול ב-HWMonitor הראה לי 11% שחיקה של הבטריה, היום זה כבר עלה ל-18%! הבטריה באמת מתרוקנת מהר יחסית, אמורה להיות 50Whr אבל לפי HWMonitor כרגע המקסימום הוא 41170mWhr יש מה לדבר עם המוכר?
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום (: קניתי לא מזמן מחשב נייד: ASUS N551JK-DM025H רק לציין ששלי לא 15 אינץ' אלא 17, אך המפרט דומה. http://ksp.co.il/?select=.268..271.&list=1&sort=2&glist=1&uin=25430&txt_search=&buy=&minprice=5188&maxprice=0 ואני רוצה לשדרג לכרטיס מסך יותר חזק, וכונן SSD. השאלה שלי היא האם זה אפשרי עם מחשב כזה ומה האפשרויות שלי? כמו כן אשמח להצעות ייעול אחרות. (אין מגבלת כסף, תרגישו חופשיים, אני מעוניין לשמוע על הכל לפני שאני מחליט)
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אז ככה התקציב שאני רוצה להשקיע נע מ 4,500 ובמקרה הכי גרוע עד 5,000 שאני מעדיף לא להגיע למחיר הזה בכל זאת אני חייל המפרט שאני צריך לא כולל: כרטיס קול,סידירום כלשהו או רמקולים אני שוקל להשקיע מפרט כזה: כרטיס מסך: 6800GS של GYGABYTE שעולה 1290 דיסק קשיח: 80GB SATA2 7200RPM השאלה היא איזה חברה? זיכרון פנימי: 1GB DDR2 אני חושב שעדיף של KINGSTON מארז: אולי Gsmart ET-7 500W Black ? עכשיו השאלה היא מה עדיף מעבד ולוח של Intel או Amd? אני רוצה מעבד בסביבות ה 3.0Ghz 64 Bit הamd יותר זול ובגלל זה אני רוצה לקנות כרטיס מסך 6800GS אבל אם אני הולך על אינטל הוא יותר יקר אז אולי אני יתפשר על כרטיס מסך X800GT 256MB, DDRIII, PCI-E של powercolor בקשר למעבד ולוח של אינטל חשבתי על: מעבד: P4 3.0…
-
- 41 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היום הגיע אלי הלפטופ החדש vostro 3550 hd6630m לאחר שהתעקשתי שיהיה בו את הכרטיס מסך החיצוני. אך מה גדולה הפתעתי, תחילה חשבתי שהכרטיס אינו עובד כי אני רץ על לינוקס אבל אחרי יום שלם של חפירה ברשת גיליתי שכולם סובלים מזה ודל יודעים מכך, כל סדרת המעבדים הגרפיים הדיסקרטיים שאמורים לפעול תחת מאמץ מחברת AMD כושלים פה ואינם פועלים או שפועלים ולא מתפקדים טוב ב OPENGL. כרגע דל מבטיחים שהם יודעים לגבי הבעיה ושהיא בטיפול אבל אינם נותנים תאריך- הפיתרון יהיה כנראה עידכון ביוס. לפרטים נוספים והתייחסות של דל לנושא: http://www.ideastorm.com/ideaView?id=087700000008XjiAAE&p=6
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום חברים. שלום רב. אני מחפש מחשב נייד עם דרישות הבאות. רצוי שהמחשב יהיה, מחשב נייד מסדרה עסקית (עמיד יותר בנסיעות / מסך מט / מודם 3G / סוללה איכותית וכו...) מינימום 15.6 אינץ' ואפילו רצוי 17.3 אינץ' חובה מקלדת מוארת שיגיעה רק עם SSD 256GB-512GB ממש רצוי שיהיה עם 3G (לא חובה) חובה שיגיע עם מסך טאץ' העדפה שהמחשב יהיה מהדגמים החדשים (דק / קליל וכו....) האם יש למישהו המלצה, כי אני לא מצאתי משהו כזה..... אין לי בעיה גם להזמין מחול. אין לי שום בעיה עם תקציב, אפשר להשתולל
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית וצפייה בסרטים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15-17 אינצ'. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) FHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? רצוי מקלדת מלאה אבל לא חובה. * משקל רצוי? לא חשוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, …
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
להלן המפרט: AMD Phenom II X4 810 2.6Ghz Acrctic Cooling Extreme freezer Gigabyte GA-M770T-UD3P OCZ Platinum 2GB x2 CL7-7-7-24 1600MHZ הרדיסק 320GB Nvidia Geforce 7950GT 512MB עם קירור זלמן מארז Compucase 6C28 ספק כוח Enermax 405W Tomhawk צורב DVD של LG מערכת מורכבת ועובדת כמובן. כמה שווה דבר כזה?
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
"בוקר" טוב חברים, דוד שלי בדיוק דיבר איתי ואמר לי שהוא רוצה לקנות מחשב לילדים שלו שעולים לכיתה ז' (או משהו כזה) והם צריכים את המחשב לעבודה משרדית בעצם של אינרנט ואופיס וכמובן קצת משחקים פה ושם של FIFA ודברים דומים. אמממ המחשב הוא בתקציב של עד 2500 ש"ח, ותשתדלו שלא לחרוג מהתקציב. אין צורך במסך או ציוד היקפי. ואולי גם אין צורך ב HD. רק דבר אחד הייתי רוצה שיהיה במחשב הזה וזה מעבד לפחות BARTON 2500. להשתדל מאוד שלא עם קירור סטוק (תפו תפו תפו). כמובן שעל המחשב להיות AMD ולא אחר. (לא עם תקציב כזה) 256DDR יספיקו לדעתי. הערה: אומנם המחשב לא יצטרך להריץ FAR CRY ב 1024*768 אבל אני רוצה שהוא יריץ משחקים בכבוד וברמה סבירה. תודה לכל העוזרים
-
- 27 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן, זקוק לטיפים בנוגע למחשב הנייד, לאחרונה הוא נתקע הרבה במהלך גלישה באינטרנט ובזמן עבודה עם מספר תוכנות במקבל (פיירפוקס, כרום ואקסל בו זמנית לדוגמא) במידה ואני מנגן בפיירפוקס מוזיקה מיוטיוב יש באפרים רציניים בזמן השימוש במחשב. אני משתדל לשמור עליו כמה שאפשר, אבל הגיל עושה את שלו. עדיין לא עבר פרמוט ובשאיפה גם לא יעבור, האם יש המלצה? מריץ אחת לחודש CCleaner, Spybot-S&D , O&O Defrag מבחינת חומרה אין שום סיבה הגיונית שזה יקרה, איך אני יכול לדעת שהמחשב אכן מנצל את כל הזיכרון ראם שמוקצה לו? הדגם כמו ברשמתי בכותרת - u47a. מעבד I7 מריץ ווינדוס 7 גרסאת 64 ביט. מקווה למצוא יישועה כאן לפני שאמסור אותו לתיקון.
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
המחשב מיועד בעיקר לעבודה על המחשב, שמיעת מוזיקה, גלישה באינטרנט ומשחקים. כרטיס המסך הרצוי הינו 9600 XT. תודה מראש אלדד.
-
- 20 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 13,000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1,000 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מלבד המשחקים, OBS. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. נכון לעכשיו, Dead by Daylight, PUBG, בעתיד - Death Garden, BF5... פלוס לא מעט משחקים שאני לא נזכר בהם כרגע -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1440p. -לאילו הגדרות גרפיות …
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
Lenovo G550: CPU: P8400 (במקור היה מעבד אחר שלא תמך בVTׁׂ) RAM: 4GB GPU: nVidia GeForce G210M HDD: 320GB יש סוללה חדשה, ומטען, הכל תקין בו. Samsung NP300E5A CPU: i3 2330M RAM: 8GB GPU: intel HD 3000 HDD: 500GB יש 2 סוללות ומטען, הבעיה שהן לא נטענות, כננרה בעיה הגשר טעינה, והוא לא רוצה להשקיע בתיקון, כל השער תקין.
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
טוב אז ככה, אני כרגע עם מעבד 8500, כרטיס מסך 9600GT, אפשר לראות מפרט מלא בצד. כמה תנאים בסיסיים: המחשב החדש חייב להיות מ- KSP וחייב להיות כמה שיותר שקט וקריר (נמצא בחדר שינה). בעקרון אני רוצה מחשב שקט יותר, קריר יותר ומהיר יותר. אין לי בעיה להוציא גם 1000 ש"ח על מארז ורק 500 ש"ח על מעבד, העיקר שיהיה מוצדק לצרכים שאני מתאר ויעמוד בדרישות. בגלל זה המארז פה חשוב, כי בתכלס המאווררים שלו עושים 90% מהרעש (חוץ ממנו יש גם את כרטיס המסך שיכול להרעיש תלוי, בקירור שלו, כנ"ל ספק), ואני גם רוצה את מגוון החיבורים נגישים לי בצורה נוחה ובכלל שיהיה נוח לשדרוגים, פתיחה והצצה וכו'. אם כן הדגש הוא על צרכים משרדיים, אופיס, גלישה. אבל, וזה אבל גדול, יש עומס על המחשב (הרבה חלונות ותוכנות פתוחות…
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם. (עריכה - השאלות הפתוחות שלי מפורטות בתגובה למטה - תודה לעוזרים) בשעה טובה ומוצלחת (טוב, לא ממש טובה ובטח שלא מוצלחת...) המחשב הישן שבק חיים (לוח אם אינטל P5 הלך לעולם שכולו פלסטיקים שרופים). זה היה צפוי, שכן המחשב היה בן 4-5, לאחר שדרוגים שונים לאורך השנים, ובתקופה האחרונה הוא נתן סימנים ברורים לכך שמתחיל להמאס לו (מה שגרר גיבויים דחופים, ולכן אין אסון גדול). מה טוב? מתחדשים ! מהמחשב הישן אין מה לקחת, למעט צורב DVD חדש וההרדיסקים שימשיכו איתי כאחסון בלבד - 2 של 500 מ"ב. דגשים: את ההצעה קיבלתי מחבר, שישווה לי הצעות אחרות שאקבל, אבל אני רוצה חוות דעת על המפרט, ומענה על כמה שאלות. הנה המפרט שקיבלתי והשאלות שלי על החלקים (מבחינת מחיר, ההצעה הזאת היא על 3,350 לפני …
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכל גאוני המחשבים כאן אני סטודנטית ומעוניינת לרכוש מחשב נייד למטרות בסיסיות (יישומי אופיס, SPSS, אינטרנט, סרטונים/סרטים וכו'). כך שאני לא זקוקה למחשב עם מפרט מפלצתי לגיימרים... אך אני צריכה שתהיה לו מקלדת מלאה ונוחה להקלדה (עיקר העבודה בו היא בWORD), סוללה שתחזיק עד מינימום 4 שעות, רצוי שלא יתלכלך מהר (כי הבנתי שיש מחשבים שכל נגיעה נראית עליהם), שעוצמת הקול תהיה מספקת וברורה, שלא יתחמם מהר והרבה, ושלא יהיה כבד מידי (כי אני מהעדינות האלה חח). לגבי העיצוב שלו - מאוד חשוב לי שהוא יהיה ורוד...אבל אני יכולה גם לרכוש סקין ולכן זאת לא הבעיה העיקרית. התקציב הוא עד 4,000 ש"ח. אני מקווה שלא הפצצתי בדרישות הידע שלי במחשבים הוא לא מקצועי כמו שלכם ולכן כל טיפ שתתנו יעזור לי ש…
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אז ככה, בעקרון אחרי חיפוש הבעיה במשך שבוע, הגעתי למסכנה שזה כנראה הלוח אם, הלכתי לאיזה טכנאי מחשבים שגר באזור והוא אישר את מסקנתי. אז ככה, אני רוצה להחליף לוח אם, ואמרתי לעצמי שאם אני כבר מחליף לוח אם, אני רוצה שיתאים לשידרוג עתידי ולחומרה שיש לי עכשיו, עכשיו מתחילה הבעיתיות, קניתי לאחרונה HD IDE 160GB, וממש לא בראש שלי לעבוד ל SATA ולקנות אחד אחר, ובנוסף לכך, יש לי כרטיס מסך AGP אבל אני רוצה סלוט של PCI-E בשביל שדרוג עתידי. גם לוח אם אני לא רוצה יקר מידי גם משהו בגג 500. אבל שוב הבעיה היא שלא נראה לי אפשרי למצוא AGP + PCI-E + IDE + SATAII זה נראה לי די לכוון גבוהה, מקסימום התמיכה ב SATA זה הדבר הכי פחות חשוב לי מבין אלה, או אולי אתם חושבים שלא? ואני צריך גם מארז + ספק, א…
-
- 19 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש כבר זמן רב מחשב נייד של IBM LENOVO. אופיס דיפו פירסמו מבצע לחג שתפס את עיני ורציתי לשמוע את תגובתכם: http://www.idealo.de/preisvergleich/Product/1086532.html (מופיע המפרט*) LENOVO 3000 N200 0769-ERG מעבד: intel dual-core T2390 1.8ghz זיכרון: 3G ddr2 דיסק קשיח: 160G מעבד גרפי: intel GMA X3 100256Mb shared המחיר שנותנים הוא 3400 ש"ח, מחיר סביר ומצויין לכל הדעות. יש לציין שאני מחפש מחשב עבור גלישה, לימודים ושמיעת מוסיקה (נדרש דיסק קשיח גדול). שמעתי שסדרת N200 מתחממת יותר מדי, והייתי רוצה לשמוע את דעתכם בעניין. אשמח גם לשמוע אם יש לכם הצעות נוספות לדגמים אחרים. תודה רבה!
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מעבדי ?AMD? Athlon64 5200+ (Socket AM2) X2 DualCore לוחות אם למעבדי ?AMD? ASROCK ALiveXFire-eSATA2 AM2, DDRII 800, 2xPCI-E זכרונות? DDR II 667 1GB TwinMOS כפול 2 כרטיסי מסך? eVGA 7300GT 256MB, TV, DVI, PCI-E דיסקים קשיחים? Western Digital 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II שונות ( מאווררים, מארזים נשלפים וכו'... )?? Zalman כמות Zalman 9500 AM2 LED מארז Thermaltake TR2 500W PFC silent PSU 24 PIN (woo93) כל התענוג הזה אמור לעלות לי לי קרוב ל 5200. אשמח אם תתנו לי עיצות לשינוי המפרט, מה בכללי דעתכם על המפרט. חשוב לי מאד שתתנו לי תשובה בהקדם. תודה. דבר נוסף אם השינויים שתציעו לי כאן יביאו להעלאת התקציב שלי ל 6000 ש" זה בא בחשבון. ( לא מעוניין ב OC, המחשב יש…
-
- 21 תגובות
- 2k צפיות
-
-
כמות. מוצרים סה"כ AMD Athlon 64 3000 (939-pin) Box Venice 985 ש"ח DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D 920 ש"ח Twinmos 512MB DDR433 PC3500 DDR Speed Premium BH-5 2 898 ש"ח Seagate 160GB NCQ 8MB 7200RPM SATA 615 ש"ח Sapphire ATI Radeon X800XL PCIe 256MB 2,180 ש"ח Lite-On 52x32x52 Black Bulk 180 ש"ח SunBeam Samurai Black case 350 ש"ח ENERMAX EG425P-VE Ver.2.0 Noisetaker P Series 515 ש"ח סה"כ 6,642 ש"ח המחשב למשחקים כמו ששמתם לב... לגבי הכרטיס מסך אני נוטה יותר לקנות את הXL של HIS מנועה מחשבים.. אותו מחיר בערך עם קירור הרבה יותר טוב
-
- 22 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מעבדי אינטל? כמות מחיר סה"כ P-4 2,4 Ghz (512k 533MHz) 1 1210 לוחות אם למעבדי אינטל? ABIT כמות מחיר סה"כ BE7(845PE,sb,lan,DDR333,usb2.0 1 720 זכרונות? DDR 333 כמות מחיר סה"כ 256MB Twinmos 1 420 כרטיסי מסך? Chaintech כמות מחיר סה"כ GF 4 Ti4200 64MB+TV+DVI 1 750 דיסקים קשיחים? SEAGATE כמות מחיר סה"כ 80 GB 7200 ATA-100 Baracuda IV 1 670 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? FLOPPY כמות מחיר סה"כ SONY 1.44 1 50 מארזים? כמות מחיר סה"כ ATX MIDI 400W 1 170 רמקולים? כמות מחיר סה"כ Luxeon sub+2Sp 1 190 זה מKSP מה שעוד יצורף זה - ולקנו 7+ ומקלדת ועכבר- אלחוטי אופטי של מיקרוסופט. מה אתם אומרים? חשו…
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, מאחר שהמחשב של ההורים עושה בעיות והרבה זמן לא התעדכנתי בתחום החלטתי לרכוש מחשב נייח חדש להורים. מחפש משהו פשוט לאינטרנט, ומייל בעיקר. מאחר ויש מחשב ישן עם חלקים תקינים כמו כרטיס מסך, CD ודיסק קשיח, אני רוצה לרכוש רק מארז, מעבד ולוח אם. האם ישנה אפשרות כזו ללכת לחנות ולרכוש רק מארז, לוח אם ומעבד? מה בערך המחירים ובנוסף אשמח להמלצות לרכיבים אלו. תקציב עד 1000 ש"ח
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-