ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
בעבר נעזרתי בפורום הזה לרכוש מחשב נייח וקיבלתי המון ידע ורכשתי מחשב שאני מאוד מרוצה ממנו. עכשיו אני מנסה למצוא לפטופ בתקציב מוגבל יחסית (4000 ש"ח) שיתאים לעבודה ביום צילומים - העברת תמונות מהירה ועבודה של צפייה מהירה בקבצים עם עיבוד בסיסי עם לייטרום במידת הצורך. מה שנראה לי חשוב: NVMe אולי בנוסף לשים גם SSD רגיל RAM סביר מעבד סביר מאיץ גרפי סביר מסך עם כמה שניתן יותר עוצמה לאור שמש בחוץ מסך כמה שיותר קרוב ל100% sRGB חיי סוללה טובים אשמח להמלצות לדגמים שיעשו את העבודה במחיר סביר.
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנסות לחסוך אבל איפה ששווה להשקיע - תשקיעו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מקס' 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, צפייה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CoD החדשים (כסטנדרט עליון) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לרכוש מסך בנוסף -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? …
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי חברים, צריכים מחשב חזק לתוכנת ARC+. קיבלתי הצעה מסוימת ב-9K עם מעבד i5-7600 והרכבתי מפרט דומה וזול יותר עם i5-8600K שאמור להיות מהיר יותר. יש לכם הערות? קישור למפרט - אם תרצו לשנות מעבד ללא מאוורר Intel Core 8th Gen i5-8600K 6 Cores 9MB Cache 3.60 GHz - Tray כמות: 1 http://www.rsm.co.il/product.asp?pid=Intel-i5-8600K-Tray קירור למעבד Zalman CNPS5X-Performa - בקניית מחשב חדש כמות: 1 http://www.rsm.co.il/product.asp?pid=CNPS5X-Performa-PC לוח אם חברת Asus דגם Prime Z370-P, Intel Z370, s1151 v2, DDR4, DVI+HDMI כמות: 1 http://www.rsm.co.il/product.asp?pid=AsusPrime_Z370-P זיכרון למחשב Crucial 16GB DDR4-2…
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
בס"ד מפרט זה אמור לשמש כמחשב ביתי לכל דבר ועניין ! יו טיוב - פייסבוק - אינטרנט - אופיס (והרבה) - העברת תמונות ... לא יותר מדי מסובך ! בקיצור , כל מה שנדרש למחשב ביתי . נכון שישנה האופציה לקחת חלקים זולים ופשוטים יותר , אך החלקים הללו נבחרו מהסיבה הפשוטה , רצון שהמחשב יתקיים לאורך זמן מתוך איכות ! ולא שבכל רבע שעה נתחרט שבחרנו לקנות מחשב . מחשב שהמעבד שלו ישרוד את השנים הבאות עם שלל העדכונים ושלל שגעונות הטכנולוגיה , שהספק שלו יעשה את העבודה ! שלוח האם יהיה אמין ! חזק ! דעתכם ! חשובה מאוד , כי האישור הסופי אמור להתבצע עד ה29.5 (מחר) אחר הצהריים ! תודה .
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
היום הגיע אלי הלפטופ החדש vostro 3550 hd6630m לאחר שהתעקשתי שיהיה בו את הכרטיס מסך החיצוני. אך מה גדולה הפתעתי, תחילה חשבתי שהכרטיס אינו עובד כי אני רץ על לינוקס אבל אחרי יום שלם של חפירה ברשת גיליתי שכולם סובלים מזה ודל יודעים מכך, כל סדרת המעבדים הגרפיים הדיסקרטיים שאמורים לפעול תחת מאמץ מחברת AMD כושלים פה ואינם פועלים או שפועלים ולא מתפקדים טוב ב OPENGL. כרגע דל מבטיחים שהם יודעים לגבי הבעיה ושהיא בטיפול אבל אינם נותנים תאריך- הפיתרון יהיה כנראה עידכון ביוס. לפרטים נוספים והתייחסות של דל לנושא: http://www.ideastorm.com/ideaView?id=087700000008XjiAAE&p=6
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי, ברצוני לרכוש מחשב מיני שיחובר לטלויזיה (דרך HDMI), ויהווה Media Center, אך גם יאפשר גלישה ברשת ושימוש בסיסי במ"ה (לדוגמא-עריכת מסמכי אופיס). חשוב לי שתהיה לו אפשרות להיות אלחוטי (WIFI), כי בחדר הטלויזיה אין גישה נוח לכבל רשת. יש לנו HD חיצוני שנוכל לחבר אותו למחשב, לכן גודל ה-HD של המחשב לא חייב להיות גדול. הרכישה תתבצע בהולנד. תקציב עד 3000 שח (~600 יורו) ראיתי מספר אופציות ברשת שיכולות להתאים, אבל איני יודעת מהם הפרמטרים החשובים בקניית מיני מחשב, לכן אשמח לחוות דעתכם. ראיתי אופציות של היצרנים ZOTAC, ARSROCK, GIGABYTE Intel i3 core http://www.sicomputers.nl/systemen/merk-pcs/zotac/pc-zbox-zbox-id88-plus-be-h61-intel-i3-3220t-4gb-ddr3-1600-500gb-hdd-wifi-bt-remote-e…
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) יש לי התלבטות בין מחשב גדול (15.6") יחליף לי גם את הנייח כי הוא די ישן ועושה בעיות ושהמחשב הזה ישמש אותי גם לבית ספר או לקנות מחשב נייד בסדר גודל של 13-14 " וכמובן חלש יותר שישמש אותי רק לבית ספר,חשוב לי שהמחשב יהיה יחסית חזק כדי שאני אהיה יכול לבצע בו עבודות עריכה וטיפה משחקים * גודל המסך? תלוי אם יחליף לי את הנייח אז 15.6 +- אם רק לבית ספר אז 13-14" * משקל רצוי? לא ממש משנה רק שלא יהיה כבד יותר מידי (2.5 עוד סביר מעבר לזה אני לא רוצה) * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא ממש מחייב אבל רצוי של לפחות 4…
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן חברים, אני מגשש בחיפוש אחרי מחשב נייד עם כמה דרישות : - חשוב שיהיה קל , עד 2.2 ק"ג לא מעבר - מסך 13-14 אינץ' אין לי צורך ביותר מזה - סוללה שתחזיק לפחות 5 שעות - חשוב לי 3-4 ג'יגה זיכרון לפחות אשמח לקבל המלצות מנומקות . מגישוש ראשוני מצאתי : Dell Inspiron N3010-4604AW7 מישהו התנסה איתו ? שיכול להגיד חסרונות/יתרונות ?איך הסוללה? Samsung Q330-JS03IL , Asus U35JC-RX145V שהסוללה שלו נראת לי פצצה , אבל ביקורות שראתי באינטרנט קצת קטלו את איכות המקשים/מארז וציינו בעיות פליטת חום, מישהו יכול להעיד ממקור ראשון ? זהו אם יש המלצות נוספות עדיפות/זולות יותר אני אשמח לשמוע ... תודה לכל מי שיטרח לקרוא/ לעזור
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן, רוצה לקנות מחשב נייד בשבוע-שבועיים הקרובים, המחשב יהיה בגדול לשימוש בבית למרות שלא שולל לפעמים להוציא החוצה, לכן עניין המשקל נראה לי פחות רלוונטי. התקציב הוא 3K פלוס מינוס, אפשר טיפה יותר אם מצדיק לפי דעתכם. השימושים של המחשב זה בגדול טיפה תכנות, גלישה, סרטים/סדרות, יוטיוב, פחות גיימינג וכאלה. לפי שיטוטים קצת באינטרנט הבנתי שכדאי (לפחות לשימושים שלי) לקנות (במינימום) מעבד I5 מדור 8 (8250U), זיכרון 8GB RAM ודיסק קשיח 256GB SSD. לגבי כרטיס מסך לא כל כך סגור על אם צריך בשביל השימושים שלי או לא - תגידו אתם. עדיפות למסך 15.6 פשוט כי 14 נראה לי קטן מדי לשימוש ביתי. חשבתי על איזה דגם של DELL VOSTRO, יש לאח שלי מחשב מהסדרה הזאת וגם שמעתי עליהם …
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
פירמטתי היום את המחשב לWIN7 ואחרי בערך חצי שעה קיבלתי את את השגיאה הזאת 3 פעמים יש לי msi wind u100 חתימת הבעיה: שם אירוע הבעיה: BlueScreen גרסת מערכת ההפעלה: 6.1.7600.2.0.0.256.1 מזהה אזור: 1037 מידע נוסף אודות הבעיה: BCCode: c2 BCP1: 00000007 BCP2: 00001097 BCP3: 8078AE94 BCP4: 8078AE74 OS Version: 6_1_7600 Service Pack: 0_0 Product: 256_1 קבצים המסייעים לתאר את הבעיה: C:\Windows\Minidump\112409-14937-01.dmp C:\Users\aviv-wind\AppData\Local\Temp\WER-45421-0.sysdata.xml קרא את הצהרת הפרטיות שלנו באינטרנט: http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x040d אם הצהרת הפרטיות באינטרנט אינה זמינה, נא קרא את הצהרת הפרטיות שלנו באופן לא מקוון: …
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
שלום, לפני השאלון קצת היסטוריה. המחשב שיש לי עכשיו הינו כך I3-530 P55-GD55 7.1 MSI Radeon 5850 1TB sata3 7200 בלאק 2GB DDR3 1333mhz ספק 500W seasonic מארז 300 gaming antec גם היום חיה (עד כמה שאפשר להגיד היה בינוני אבל עדיין זורק כמעט על הכול על הכי גבוה). הבעיה שלי איתו זה שהוא נכבה מדי פעם והמעבדה לא יודעת למצוא לי מה הבעיה, החלפתי זיכרון קשיח לבקשתם ועדיין אותה התקלה ואני כבר מיואש. אם למישהו יש רעיונות אשמח לשמוע. אני מצרף פוסט מפה ששאלתי בעבר אך ללא פיתרון: http://hwzone.co.il/community/threads/539941-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%9B%D7%91%D7%94-%D7%9C%D7%A1%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%92%D7%99%D7%9F#.Uu1tZPkelik גם כאשר אקנה את החדש התחיל לשחק איתו בהחלפת ספק כוח, אחד…
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
טוב די החלטתי כבר שאני הולך להזמין בקרוב מאוד מחשב חדש לפי המפרט: ASUS P3S533 P4 2.4/533 256MB DDR333 (שאר החלקים עוברים מהמחשב הישן) יש לי רק הטלבטות קטנה בקשר לזכרון, האם הזכרונות של SAMSUNG נחשבים לטובים ואם לא אז מה כדאי להזמין? *המחשב לא הולך לעבור OC ושאר התעללויות עריכה של biodome: תדאג לכותרת עניינית בבקשה, ותוסיף את התקציב.
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אשמח לקבל המלצות למפרט. עדיף שיכלול גם ציוד היקפי (מקלדת + עכבר)
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, ברצוני לרכוש מחשב חדש עקב שהישן שבק חיים (בן 12 ) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 שח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משרדי, מולטימדיה, בעתיד ארצה להוסיף כרטיס מסך למשחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לגבי מסך אני בדילמה יש לי את הישן אבל הוא בעל חיבור dvi-i או שעדיף חדש לא יקר בעל חיבורים עדכניים וכמו כן צריך כרטיס רשת אלחוטי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מעדיף שק…
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב עריכה שנקנה לפני 3 שנים שמתפקד די טוב. המפרט: לוח Gigabyte P67A-UD5-B3 2.מעבד Intel® Core i7-2600 CPU @ 3.40GHz, 3392 MHz זכרונות : 16G של kingston SSD 120G OCZ-VERTEX3 כרטיס מסך: GTX570 ספק כח : Thermaltake 800W ושאר החלקים שלא רלוונטים כרגע אני שוקל לשדרג ולרכוש לוח-מעבד-זכרונות-SSD חדשים ולהרכיבם במקום החלקים הנ"ל כמובן שאין צורך בציוד נלווה או מסכים. חשוב לי שיהיו הרבה חיבורי SATA על הלוח בעקבות ריבוי דיסקים הקשיחים לכן בחרתי את הלוח הזה. החלקים שחשבתי עליהם : דיסק SSD Samsung MZ7TE250BW 840 EVO Series 250GB 2.5" Sata 3 Intel Core i7-4930K Haswell לוח אם Gigabyte GA-X79-UP4 זכרון Corsair 32GB DDR3 1600MHz CMY32GX3M4A1600C9R האם מישהו חושב שא…
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות את המוצר הבא: http://www.dealextreme.com/p/34-54mm-express-to-usb-3-0-card-for-notebook-max-5-0-gpbs-50747 למשהו יש ניסיון עם כרטיסי הרחבה כאלו ל-express card ויודע אם הם עובדים כמו שצריך? (אני לא מדבר על מודם) אם למשהו יש כרטיס דומה, ויכול להגיד מה הביצועים זה אפילו יהיה עדיף
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב? (יש לציין גם בכותרת) 6000 ש"ח האם במידת הצורך יש מקום לחריגה? ואם כן עד כמה? עוד 300 ש"ח האם יש לכלול הרכבה בתקציב?כן 2. מהו היעוד של המחשב? (משחקים\אינטרנט\אופיס\סרטים וכו'...) [אם המחשב מיועד לתוכנה מקצועית כלשהי יש לציין את שם התוכנה ואת הגרסה למשל: Photoshop CS5, Solidworks11 וכו'] משחקים כבדים (Metrro 2033) 3. האם יש לכלול גם ציוד היקפי בתקציב כגון מסך\מקלדת\עכבר\רמקולים? אם כן, מה? [אם לא יש לציין לפחות מה המסך הקיים, דגם\גודל\רזולוציה] לא 4. האם יש צורך בחומרה לא סטנדרטית במחשב או יציאה מיוחדת? אם כן, מה? [דוגמאות: כונן דיסקטים, יציאות Firewire IEEE1394, יציאת פרללית או סיריאלית, חיבור IDE על הלוח] 5. האם יבוצע OC (המהרה) למעבד?לא 6. האם יש צורך לכלול…
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום. לפני חודש וחצי בערך רציתי להרכיב מפרט והבנתי שעדיף לי לחכות קצת. כאן בפורום היו כמה אנשים רציניים שמאוד עזרו לי אז חזרתי לכאן. אני רוצה להזמין מחשב כבר, הוא בעיקר בשביל BF3 שיבוא עלינו לטובה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מותר לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 נשמע סביר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים די כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 בעיקר. גם skyrim ומשחקים שיצאו בשנתיים ה…
-
- 23 תגובות
- 2k צפיות
-
-
חבר שלי רוצה מחשב ב5000 בלי מסך למשחקים, לא לאוברקלוק, בעיקר למשחקים...... וגם בלי ציוד הקפי.....הוא מעדיף אינטל אבל אם יש הבדל משמעותי במחיר נראה לי שהוא יסתפק בAMD... תודה מראש......אחחח הראש!!! :'(
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום רב, מתנת בר מצווה לילד, הכסף פחות אישיו פה... 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? באזור 8 אלף, אפשר לחרוג עד 10K 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר משחקים (פורטנייט בראשם), קצת לימודים של ילד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב במיוחד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין העדפה לגודל, נדרש מחשב צבעוני וז…
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, קיבלתי את הצעת המחיר הר"מ לצורך פיתוח וגרפיקה 2D (פוטושופ). מה שמעניין בהצעה הוא המעבד XEON ולא i7. אשמח להתייחסותכם. תודה! 255.00 255.00 1 36M 1TB 7200rpm SATA3 קשיח כונן 21330 540.00 540.00 1 36M AMD Radeon R7 250 Silent 1GB GDDR5 גרפי כרטיס 21403 Intel Xeon E3-1241v3 מעבד 22954 1 12M Xeon Cooler למעבד קירור 19953 1 36M B85 Chipset אם לוח 22181 1 999M 16GB (2x8GB) 1600MHz DDR3 זיכרון 21009 1 36M 128GB SATA3 SSD כונן 23050 1 24M DVD+/-RW SuperMulti DL אופטי כונן 19834 10 1 36M Standard Workstation 550W כח ספק 19871 11 1 12M Workstation Midi Tower Black
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
P4 2.8 800Mhz Hyper Threading Intel 865PE Chipset 256 DDR 400Mhz Geforce 5 FX5200 128mb Mag 17 CD-RW : LG 52x32x52 60GB 7200rpm 1.44 2 רמקולים + מגבר 3D מארז P4 USB מקדימה ומאחורה עכבר מקצועי עם גלילה + משטח מקלדת PS2 מקצועית כרטיס קול 128 ל-6 רמקולים אוקי , כל זה ב 3720 , ונראה לי שאוסיף עוד 256 RAM + אשנה את כרטיס המסך. האם קנייה זו משתלמת? המחשב מיועד למשחקים
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
תסתכלו מה פורסם בעיתון "אמצע נתניה", לפני שבועיים: פשוט נראה מחיר לא שפוי, אפילו עם כל החלקים הגנריים שלא הוגדרו...
-
- 21 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן חברה, אני מנסה למכור את המחשב הנייד שלי לקראת הגיוס, מתגייס לקרבי ולא יהיה לי ככ שימוש במחשב גיימינג שכזה, ואני סתם אאבד מהערך שלו בתום השלוש שנים. להלן המפרט הטכני: 17INCH - 1920X1080 GTX 765M I7-4700HQ RAM 16GB 128GB SSD 1TB WINDOWS 8/10 המחשב בן כשנה, נקנה בארצות הברית. אבקש להתחשב בעובדה שהלפטופ הוא מהדקים בגאנר, פחות מאינץ, וקל מאוד. כמה אתם חושבים שהוא שווה? [ATTACH=CONFIG]9653[/ATTACH]
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
אני מנסה להבין מדוע יש שוני בין הדגמים, האם מדובר בדגם ישן ודגם חדש? תודה רבה ;D מקור 1: מפרט: [table][tr] [td][/td][td][/td][td] כללי [/td] [/tr] [tr] [td] יצרן [/td] [td][/td][td] DELL [/td] [/tr] [tr] [td] דגם מכונה [/td] [td][/td][td] Vostro V131 [/td] [/tr] [tr] [td][/td][td][/td][td] מעבד [/td] [/tr] [tr] [td][/td][td] מעבד [/td] [td] Intel Core i5-2410M [/td] [/tr] [tr] [td][/td][td] מהירות [/td] [td]2.3GHz[/td] [/tr] [tr] [td][/td][td] זיכרון מטמון [/td] [td] 3MB L2 Cache [/td] [/tr] [tr] [td][/td][td][/td][td] זיכרון [/td] [/tr] [tr] [td][/td][td] נפח [/td] [td]4GB DDR3 1333MHz/8GB max[/td] [/tr] [tr] [td][/td][td][/td][td] איחסון [/td] [/tr] [tr] [t…
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-