ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,359 דיונים בפורום זה
-
שלום רב, הוצע לי מחשב נייד עם המפרט הבא (למטה) במחיר של 3200 ש"ח... ורציתי לדעת האם מחיר זה נשמע סביר? האם אפשר למצוא משהו יותר זול עם מפרט דומה? והאם בכלל מפרט כזה מתאים לצרכים שלי? הצרכים שלי הם בעיקר אינטרנט ואופיס אולם אני מתחיל לימודי הנדסה וייתכן שאצטרך לעבוד עם תוכנות יחסית כבדות... # מעבד Intel Core I5-450M # זיכרון : # נפח 4GB # מהירות זיכרון 1066MHz DDR3 # אחסון : # גודל דיסק 500GB # מהירות דיסק 5400RPM # מסך : # סוג TFT LED backlight glossy # מסך מבריק כן # גודל מסך 15.6" # רזולוציה 1366x768 # מצלמה מובנית Built-in webcam 1.3 megapixel # תקשורת : # כרטיס רשת כן # Bluetooth כן # WiFi 802.11 כן # יציאות : HDMI VG…
-
- 0 תגובות
- 579 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב נייד בארה"ב התקציב הוא עד 1100 דולר הדגש הוא על מסך 13 אינצ' עד 14 אינצ. כמובן מפרט חזק ככל הניתן מיועד לעבודות גרפיות ומשחקים (לא מעוניין במק). מה שכרגע ההתלבטות שלי היא בין Dell - XPS M1330 לבין מספר דגמים של סוני ואיו שאני עדיין לא סגור על הדגם הטוב ביותר (אשמח להמלצות בטווח המחיר) עוד נייד פוטניציאלי הוא Toshiba Satellite U405-S2856 13.3" מה דעתכם?
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אשמח לעזרה בהמלצה למפרט למחשב נייד עבור סטודנטים. הדרישות הן בעיקר עבודה עם מסמכים וגלישה באינטרנט. לא נדרש יכולת עיבוד תמונה/וידאו או תכנות. אני מתכוון לקנות כ-70 יח' כך שאני מניח שיהיה הנחה מסויימת במחיר, אבל המחיר המירבי ליחידה הוא 2300 ש"ח. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2300 ש"ח (מזכיר שאני מתכנן לקנות 70 יח', אז אפשר להציע קצת יותר יקר ואנסה לקבל הנחה.) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD. (סטודנטים) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול …
-
- 4 תגובות
- 878 צפיות
-
-
אהבתי את המפרט השני בקישור הזה http://hwzone.co.il/specslist/view/108/ אבל הייתי רוצה להתאים אותו יותר לסטטוס של גרפיקאית חובבת ולאו דווקא גרפיקאית על... לדוגמא - למצוא כרטיס גרפי במחיר יותר נמוך לשימוש בפוטושופ (C3) וגם מתאים לויסטה. בנוסף רוצה להוסיף מסך - 19 אינצ', רוצה כרטיס הרחבה ליציאות USB מקדימה (לפחות עוד 6 יציאות כאלה) וגם לעוד 2-4 יציאות FIREWIRE. אה - גם עכבר ומקלדת מומלצים אם יש. לא רוצה להתפשר בנושא ה- 4 ג'יגה זכרון ובנושא המעבד המוצעים במפרט הנ"ל. רוצה אבל לדעת אם יש לוחות אם שיכולים לתמוך ביותר מ- 4 ג'יגה זכרון. שימושים נוספים למחשב - הורדות מהאינטרנט (סרטים, מוסיקה וכד') וצפיה, האזנה למוזיקה וגם מעט שימושים משרדיים. הקצבנו לנו עד 10,000 ש"ח לכל זה אבל כמו…
-
- 24 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
הגיע הזמן לקנות מחשב חדש, אבל אין לי יותר מ3500 ש"ח. לכן התפשרתי על המפרט הבא, ואשמח אם תוכלו לומר לי כיצד אוכל לשפר אותו ועם זאת להשאר עם אותו התקציב. מעבד - (AMD Athlon XP 2800MHz 333FSB 512k Box(Barton - ש"ח 743 . לוח אם - Gigabyte 7N400 Pro2 עם צ'יפסט - nForce2 Ultra 400 spp/mcp ש"ח 657.5 . זיכרון פנימי - 512mb PC3200 DDR-RAM - GeIL Value 400MHz ש"ח 546 . דיסק קשיח - SATA - 120GB 7200RPM - Western Digital 8Mb Buffer Serial ATA ש"ח 545 . עכשיו, אני מתלבט לגבי כ. מסך, אז החלטתי על - radeon 9600 128ddr של Gigabyte ש"ח 490. עד כאן, הכל עולה 2981.5 ש"ח. זה לא כולל מארז, מקלדת, עכבר, רמקולים, כונן דיסקטים ודיסקים. אני מבין שאין צורך בכ. רשת וכ. קול כי הם מובנים בלוח אם.…
-
- 6 תגובות
- 868 צפיות
-
-
שלום חברים.. אני מחפש לקנות נייח בתקציב של עד 3400 ... הבעיה שאני לא מצליח להכניס בו את כל הרכיבים דוגמה כרטיס מסך, SSD , ומעבד חזק. אני גרפיקאי חובב שמתעסק עם תוכנות גרפיות, אך מה שחשוב לי בגדול זה אמינות... מישהו המליץ לי על המחשב הבא , מה דעתכם? http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=6962
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום.חשוב לי לציין שאני לא מבינה כמעט כלום בכל מה שקשור לתכני של המחשב רק מתחילה להיכנס לעולם הזה . אני רוצה לקנות מחשב נייח שהגרפיקה תהיה מספיק טובה לעריכת סרטונים עריכת תמונות ותוכנות כמו פוטושופ ולייטרום. איזה מפרט אני אמורה לחפש ? כמה בערך אמור לעלות כל הסיפור ? אין לי תקציב כי אין לי מושג במחירים . כנל לגבי מסך מחשב . אשמח להמלצה כי הלכתי לאיבוד
-
- 3 תגובות
- 844 צפיות
-
-
היי, אודה מאוד לעוזרים. מעוניין לקנות נייד סביר עד איכותי לשנים הקרובות לשימושי: פנאי (שיוכל להריץ הרבה טאבים ובכלל, כמה תוכנות בו זמנית)+משחקים(קלים יחסית)+עריכה (לא מקצועית בעזרת תוכנת עריכה) עסקי (מסוגל להריץ מצגות ותוכנות עזר לעבודה). מעוניין להשקיע all total באיזור ה3200 שח עם חריגות קלות במקרה הצורך. מה חשוב לי: מסך- 14-15.6 אינץ', אני חושב שעדיף לחסוך וללכת על ה14 כשאני משקיע את ההפרש באיכות המחשב. מסך מט. דורש יציאת HDMI. האם זה אומר שהמחשב יהיה FHD? ואם לא, לגבי איכות הרזולוציה אני פתוח לעצות. סרטים אראה אך ורק דרך הטלויזיה לאחר שחיברתי דרך הHDMI. מעבד- מעוניין במעבד איכותי שיהיה מהיר בכמה (4-5) שנים הקרובות, חשבתי על i5 4200M עם זכרון פנימי של 4GB (עם אופציה להר…
-
- 0 תגובות
- 973 צפיות
-
-
היי, ראיתי את מאגר המפרטים, רציתי לדעת אם יש למישהו יש רעיון למפרט מומלץ קצת יותר זול מהמחשב לגיימינג המוצע שם: אני בעיקר משחק בדוטה 2, וכל השאר זה סתם עבודה בייתית על המחשב, קצת שומע מוסיקה ולא יותר מדי מעבר.. אשמח להצעות למפרט טוב סביב 3 אלף, בהנחה שזכרונות יש לי כבר 8gb ddr3 חדש של gskill, וכונן קשיח אני לוקח מהמחשב הישן של טרה, ומתלבט אם לעשות כונן ראשי של SSD 128 או 256 GB.. תודה!
-
- 1 תגובה
- 774 צפיות
-
-
שלום אנשים יקרים, לאור ניסיון מוצלח יותר מפעם אחת בפורום הזה, מנסה את מזלי שוב בתקווה להיעזר בכם ובידע שלכם תודה מראש! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500-3000 ש"ח, מתאפשרת חריגה. אם לא חייב מעדיף לא להגיע לתקציב המקסימלי. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית בדגש על תוכנת הנהלת חשבונות - ריווחית (תוכנות דומות - קוד בינה, פריורטי) ומיילים בתוכנת אאוטלוק (Outlock) של אופיס. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' …
-
- 2 תגובות
- 704 צפיות
-
-
אמנם אני משתמש במחשב מאז גיל 7 ואני עובד בהיי טק, אך כשזה נוגע לחומרה, אין לי מושג! בעזרתו של חבר, הרקבתי לעצמי איזשהו מפרט ב- KSP. אמנם אני מעצב גראפי, אבל השימוש העיקרי יהיה בשביל משחקים. אין צורך ב: מסך, מקלדת, רמקולים, עכבר להלן המפרט. התקציב עומד על כ-4500 (פלוס מינוס - עדיף מינוס). אנא עזרו לבחור מבולבל... תודה מראש! --- מעבדי אינטל Core 2 Duo E8500, 1333Mhz, s775, 6MB לוח אם 5QC s775 C2Q 1600Mhz, Intel P45, 4xDDR2, 2xDDR3, PCI-E 2.0 כרטיס מסך 9400GT 512MB GDDR2 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E כרטיס קול Creative X-Fi Xtreme Audio - 1 Year Warranty דיסק קשיח 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II צורב SH-S223F DVD±RW x22 White Sata מאוורר Z-Machine GV1000 מארז Gigabyte …
-
- 6 תגובות
- 670 צפיות
-
-
חבר שבחו"ל בחודש הקרוב מעוניין לרכוש מחשב אולטרה בוק איזה מבין השניים יותר מומלץ ? והאם יש למישהו ניסיון לגבי מימוש אחריות פה בארץ? (למחשבים שנקנו בחו"ל ובאחריות בין לאומית או שלא אמור להיות בעיה). סמסונג (הדגם עם ה500G): Samsung Series 5 NP530U3B-A01US 13.3-Inch Ultrabook אסוס: ASUS U36SG-AS51 13.3-Inch Ultraportable Laptop אשמח לעזרתכם תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לרשותי תקציב של 6000 ש"ח לרכישת מחשב + מסך. חשוב לי שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט. [br]פורסם בתאריך: 19.12.2008 בשעה 16:33:44 שמתי לב לפרטים שאתם מבקשים לדעת ןלכן - אני אצטרך במחשב 2 דיסקים קשיחים של 500GB כל אחד. אני אצטרך צורב. חשוב לי שהמארז יהיה גדול ונוח ותהיה לי אפשרות עתידית להכניס דיסקים קשיחים נוספים. חשוב לי שהמחשב יהיה שקט. יש לי כבר בבית עכבר מקלדת ורמקולים. תודה רבה על העזרה..
-
- 2 תגובות
- 559 צפיות
-
-
שלום נשבר לחבר המסך של מחשב נייד אשמח לעזרתכם בנושא האם מישהו מכיר חנות מומלצת מה שחשוב לו זה: *מהירות (הבנתי שישנם מקומות שמתקנים במקום- פשוט הוא עובד עם המחשב אז זה דחוף לו) *אחריות *מחיר *באיזור המרכז - כ"ס/תל אביב/פ"ת וכו' חשוב לי להבין לגבי המחיר יש 2 מדרגות ? מקורי וחליפי? ובמידה ויש חליפי האם הוא עושה את העבודה כמו שצריך? ומה הפרשי המחיר בין מקורי לחליפי? אני לא יודע כרגע מה הדגם ואיזה חברה המחשב תודה מראש ושבוע טוב
-
- 1 תגובה
- 568 צפיות
-
-
בוקר טוב, אשמח לעזרתכם בבנית מחשב לצורך הפיכתו לNAS. המטרה היא להכניס כמה שיותר כוננים בפנים. למשל 8 הארד דיסקים של 4 טרה כל אחד. האם בהנחה שבאמת אני הולך לשים בפנים 8 הארד דיסקים אני צריך לוח אם שיכול להתחבר לכולם (8 כניסות) או שהם משורשרים אחד לשני? בקיצור אשמח לעזרתכם בבניה של המחשב בדגש על הלוח אם, מעבד, זיכרון RAM, ספק כוח ומארז. הארד דיסקים - יש לי. התקציב הוא סביבות 2000-3000 ש"ח (ללא ההארד דסקים וללא מערכת הפעלה). המון תודה
-
- 13 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, ונעים להכיר! קיבלתי הצעה לבניית מחשב, ובתור הדיוטה לא קטנה, אשמח לעזרתכם בלהבין מי נגד מי, האם המפרט מתאים לצרכי, וכמובן- האם המחיר הוא הוגן. אז בואו נתחיל: בעיקרון, המחשב אמור לשמש, מעבר לצרכים הרגילים (הרבה אינטרנט, הרבה מוזיקה, העברת תכני סטרימינג למכשיר הטלויזיה וכיוב'), גם לעיבוד גרפי מקצועי של תמונות סטילס (בעיקר דרך פוטושופ ולייטרום) ולכל מיני עבודות גרפיקה, שכמותן ואיכותן עולה בהדרגה. חשוב לי מחשב חזק (אין לי בעיה עם רמה גבוהה מעט יותר ממה שהשימוש בפועל דורש), שזז מהר וביעילות במולטי- טאסקינג, ושניתן יהיה לשרוד איתו בהצלחה זמן רב. איני יודעת אם זה יותר קשור למחשב או שמא למסך המחשב- אבל חשובה לי גם אמינות בצבעים וחדות גרפית. אשמח כמובן להערותיכם בנושא..…
-
- 4 תגובות
- 655 צפיות
-
-
שלום אני מנסה לעזור לאחי לקנות מחשב ואשמח לעזרתכם. המחשב שלו כבר לא עובד טוב והוא מחפש להחליף למשהו סביר כרגע שיהיה אפשרות לשדרגו יותר מאוחר הפרטים 1. מה התקציב המקסימלי? 1000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא רלוונטי 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית ואינטרנט א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? כבר יש מסך led 24 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? מדי …
-
- 1 תגובה
- 702 צפיות
-
-
אני מתנצל מראש על המרווחים אני כותב מהפלאפון כי המחשב שלי התקלקל. מבקש את עזרתכם למחשב חזק שהיעודים שלו הם בעיקר אופיס ואינטרנט ,שימוש במספר תוכנות במקביל . חוץ מזה המחשב משמש כטלויזיה עם ממיר yes+כרטיס שיש לי שארצה להעביר אותו מהמחשב הישן,ככה שהמחשב דולק 24 שעות . ראיתי שיצא עכשיו איזה לוח אם עם איזה כרטיס מסך שאתם ממליצים לאנשים האם הוא יתאים לי? כרגע לא משחקים במחשב אבל אולי בעתיד כן אבל גם לא בטירוף בעיקר טלויזיה. למחשב מחובר מסך 22" של זירוקס ויש עכבר ומקלדת של מיקרוסופט ככה שלא צריך ציוד הקפי . אשמח אם תעזרו לי אני חייב את זה די דחוף אני באמצע עבודה מאוד חשובה. אני מחפש באיזור רעננה הרצליה . תודה מראש אלעד. נ.ב. אם ממש מפריע הרווחים אין לי בעיה שיערכו לי אותה.
-
- 0 תגובות
- 516 צפיות
-
-
שלום לכולם, שמי דניס, אני ממש חדש בתחום מחשבים הניידים עד עכשיו היו לי רק מחשבים נייחים. וסוף סוף הגיע הזמן שבו אני הגעתי למסקנה, שבלי אחד כזה היום בלתי אפשרי. * מטרות המחשב: , משחקים כבדים, עריכת גרפיקה תלת מימד, פוטושופ. * גודל המסך: 15.6 רזולוציה: אפשר פול hd אם יש 2k גם טוב. בנובף numpad במקלדת, * נדרש זמן סוללה ארוך. * יציאת hdmi חייב. שיהיה bluetooth. דיסק קשיח שיהיה ssd. וגם כן hdd אם זה אפשרי. * כונן אופטי? אם יש בסדר אם אין לא נורא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? Asus, Dell אבל אני לא מבים באמת אז אשמח להצעות נוספות. …
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי מחפש מפרט באזור ה 1600 ש"ח גמיש לעבודה משרדית/מעט מאוד גרפיקה. לא כולל ספק/מארז. מפרט אינטל. בלי אוברקלוק לוח אסוס/Gigabyte עדיפות ל USB3/SATA3 בלוח. אני מרכיב בעצמי. רוב תודות
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
התקציב המקסימלי 4000 שקל חשוב שהמחשב יחזיק מעמד לכמה שיותר שנים מטרות שימוש המחשב: תכנות, קצת גרפיקה, סרטים (למסך HD), משחקים לא מטורפים (NFL08, CIV4, RA2) ואינטרנט. אפליקציות: VISUAL STUDIO, ECLIPSE, FIREFOX חשוב שירוצו מהר - מדי פעם גם משתמש בפוטושופ . ציוד הקפי: צריך מקלדת USB, כל השאר יש חשוב שיהיה שקט לא מתוכנן OC בלי מערכת הפעלה תודה רבה!
-
- 4 תגובות
- 553 צפיות
-
-
שלום לכולם. אשמח לעצתכם בעלות הכי מינימלית. כל מה שאני צריך זה נייד עם CD, חיבור HDMI + stereo out (הקול יעבור לרסיבר שאין לו חיבור HDMI), בלוטות', ויכולת להריץ XBMC (תוכנת מדיה סנטר). ראיתי את זה, Lenovo Ideapad G510 59426601, בעלות כ1800 שח - http://dutycom.co.il/index.php?dispatch=products.view&product_id=8623 ואת זה, Lenovo IdeaPad G510 59404254, מעט יקר יותר בכ2400 שח - http://www.megabuy.co.il/product/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-lenovo-ideapad-g510-59404254?aff=Zap האם יש הצעות/טיפים? תודה לכם וחג שמח. ליאור.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אשמח להמלצות לרכישת מחשב נייד - לא MAC מסך לפחות 14 אינצ' - RAM 16GB SSD 512 i7 (generation?) לא צריך: מסך מגע, טביעות אצבע, וכיוצא באלה. תודה מראש ! מחשב ראשון לצרכי תכנות :) לכן ממש אשמח לעצות נוספות תודה מראש וחג שמח !
-
- 1 תגובה
- 806 צפיות
- 1 follower
-
-
ערב טוב, יש לי מחשב יותר משבע שנים 04/2003 (ממש סוס - Gforce4MX;Intel Pentium4; 2.4GHz;H.D:80GB;RAM:768MB) והגיע הזמן להחליף גם אותו. כמו שהוא סחב כל כך הרבה שנים אני רוצה לבנות משהו חזק עד 4000 ₪ שיחזיק לשנים הבאות. חשוב לציין שאני משתמש במחשב בעיקר ל: צפייה בסרטים ובטלוויזיה, Office, עריכת מדיה ברמה חובבנית ומשחקים אבל לא יותר מידיי חדשים (CS, HL וכאלו..) הידע שלי הוא דיי בסיסי ולכן מהבוקר קראתי קצת והצלחתי לבנות מפרט כזה (מצוין לפי הדגם ואחריו הפרמטרים העיקריים): לוח אם של GIGABITE מדגם GA-P55A-UD3 P55;i5;4xDDR3;2xUSB3;2xSATA3;CrossfireX מעבד מדגם Intel® Core™ i5 2.8GHz;8MB;64Bit;i5-760;tray זיכרונות של OCZ מדגם OCZ3G1333LV4GK DDR3;2x2GB;1333MHz;Gold כונן קשיח של Weste…
-
- 8 תגובות
- 885 צפיות
-
-
http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=335_1267_2518&products_id=25150 מה דעתכם? טוב? לא טוב? מה טוב או מה לא טוב? תודה!
-
- 38 תגובות
- 2k צפיות
-