ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,360 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח, עד 500 ש"ח חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש ביתי-משרדי ותכנות קל (Android studio עם אמולטור) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפי…
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם... אני בדרך לקנות AMD 64 X2 3800+ אבל......................לאחר בדיקת באנצ'מרקים של משחקים שונים, מצאתי ש דווקא AMD 64 3800 שאינו כפול ליבה ..טוב יותר! מה שמאוד מוריד לי את הביטחון בקנייה הזו... עכשיו השאלה האם להשאר עם ההחלטה לקנות את המעבד (כפול הליבה) הזה או לא ? (בכל זאת בבאנצ'מארקים אחרים הוא כן טוב יותר)
-
- 36 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן, אני נוסע עוד שבועיים וחצי לארה"ב ואשמח לקבל המלצה על מחשב טוב בתקציב לא יקר - גג 1000$. חשוב שהוא יהיה חזק (המחשב היחיד שיש לי - רואה עליו סרטים, קצת פיתוח, אולי עריכה, לא משחק בכלל), עדיפות לזמן סוללה ארוך וחובה שתהיה לו אחריות בארץ. חשבתי ללכת על הxps 13 (למרות זמן סוללה קצר), או על הinspiron 14 (אני לא בטוח אם יש לו אחריות בארץ, מישהו יודע?). בנוסף אשמח לדעת איך מבררים את הנושא של האחריות באופן סופי.
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב סלוני שיריץ סרטי FULL HD ושיעבוד טוב ויוכל להקליט. 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 2500 ש"ח 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד)? קולנוע בייתי, עבודות משרדיות. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. כרטיס טלוויזיה 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? מעבד שיריץ windows 7 טוב 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צ…
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
התייעצתי לא מזמן בנוגע לקניית מחשב חדש לצורך משחקים. בגלל שהדרישות השתנו מאז ההתייעצות, אני ממלא מחדש את השאלון. רק לפני זה אני אסביר, מבחינת המפרט הקודם שהוצע לי, הכל מעולה חוץ מהמעבד! לפי שיטוטים בגוגל, עד כמה שה-i3 2120 הוא מעבד טוב, למשחק BF3 (זנחתי את WOW, אז הוא יהיה העיקרי) הוא ממש לא מספיק! הרבה מדווחים איתו על FPS נמוך יחסית, כזה לפחות שלא יתן לי את ההנאה שאני מצפה לה ממחשב חדש שבניתי למשחקים! אז שיניתי את המעבד, החלפתי את החנות לאחת שגם קרובה אלי לבית ומוכרת לי מקניות בעבר וגם זולה יותר, והמחיר יצא כמעט זהה (בתוספת 150 ש"ח!). כמובן צריך רק אישור סופי. זה המפרט: [table][tr][td][/td][/tr][/table] [table][tr][td]מה דעתכם? הספק אמור להחזיק את כל החבילה הזו? אני צר…
-
- 23 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי דיברתי עכשיו עם השכן שלי, והוא מעוניין לקנות מחשב עכשין ב14k הוא מעדיף אינטל כי הוא עוסק בקידוד סרטים ועריכה וכו' והבן שלו גם משחק משחקים גי כבדים אז רצוי שמחש יתאים גם למישחקים. אז תנו מפרט ב14k אפשר לחרוג קצת (לא ניראה לי שצריך :) תודה רבה לעוזרים install אהה ושחכתי במחשב לא יתבצע שום אוברקלוק
-
- 21 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
לאחר המלצות רבות , גם מחברי הפורום (הנפלא) הזה וגם מפורומים ואנשים אחרים , הגעתי למפרט הבא - AMD Athlon XP 1700+ Tray CPU - ABIT NF7 v2.0 nForce2 Motherboard (ATA133, DDR400, AGPx8, 5.1 Sound, USB 2.0) - WinBond or Twinmos , DDR-RAM 512MB 3200 - Thermaltake Volcano 6CU CPU Cooler for AMD - ATI Radeon 9500 PRO 128MB DVI Retail Video Card - Simbadda C750L-B 400W Case - Thermaltake 80mm Smart Fan 2 הצעות ? הערות ? הכל יתקבל בברכה
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום ותודה רבה לעונים, אני בשלבים לפני רכישת מחשב ייעודי לעריכת וידיאו מקצועית לפני כמה שבועות פתחתי דיון דומה שכבר לא רלוונטי, אז מתנצל מראש על הדיון הנוסף 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10 אלף, אבל גמיש עבור איכות 2. מה שימושי המחשב עריכת וידיאו בעיקר. תוכנות premiere, davinci resolve, after effects 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? אני מתכוון להעביר 2 כוננים למחשב החדש, ssd 860 evo+ssd 960 evo 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף שלא יהיה רועש מדי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'…
-
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בבקשה לא 2. מה שימושי המחשב? עבודה משרדית, עוצוב בפוטושופ CS5, אחסון תמונות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).אני לא מבינה בזה -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מארז 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לפחות 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מער…
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום חברים, האם מישהו יכול להמליץ על מחשב נייח שעובד היטב עם פוטושופ ואילוסטרייטור. אני רוצה לחזור לעבוד בתוכנות וצריכה מחשב שלא קורס מהעומס. מצד שני זהו לא המקצוע שלי אז קשה להצדיק הוצאה של 5000 שח ומעלה על מחשב שכזה. יש המלצות או תובנות בנושא? מחשב שולחני חזק שעובד טוב עם פוטושופ ואילוסטרייטור, וורד ווינדוס ואינטרנט. מצד אחד אני לא רוצה לרכוש את המפרט המינימלי שיתאים לדרישות האלו , מצד שני אשמח לקנות משהו מומלץ ואיכותי ואם אפשר לא הכי יקר בעולם. תודה רבה לכם (:
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנסות לחסוך אבל איפה ששווה להשקיע - תשקיעו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מקס' 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, צפייה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CoD החדשים (כסטנדרט עליון) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לרכוש מסך בנוסף -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? …
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
במידה והתקציב שלי לא הגיוני אתם מוזמנים להציע אחד אחר שעונה על הדרישות אבל חורג מהתקציב. הבקשה שלי קצת כללית מכיוון שאני לא יודע בדיוק מה אני רוצה, אם הייתי יודע כנראה לא הייתי מפרסם. אני רוצה לקבל המלצה מהפורום לגבי המחשב שיספק את הצרכים שלי. למה מיועד המחשב? - תכנות (Java, Assembly, Cpp, שפות Web, אנדרואיד, LabView...) - לימודים (באופן צפוי: דפדפן, Office...) ? אם זה בא בלי הוצאות נוספות גדולות מדי אז שגם יתאים לתוכנות עיצוב וגרפיקה (Photoshop, Illustrator...) גודל המסך? 14+ * רזולוציית המסך? מה שעדיף. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? סטנדרטי, אין צורך בNumpad. * משקל רצוי? 2.5 קילו מקסימום, כמה שפחות יותר טוב. * האם נדר…
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אוקיי אני מתלבט ממש בין 2 המחשבים הנ"ל- לנובו THINKSPAD E330, לבין המסונג סדרה 5 530U http://ksp.co.il/?uin=17299 לבין http://www.zolprice.co.il/product-1629-Lenovo_ThinkPad_Edge_E330_3354_96G.aspx כעיקרון יש לי את התקציב לשתיהם, אבל יש יתרונות וחסרונות כל אחד, הלנובו חזק יותר בחומרה וביצועים, אבל נופל במשקל שזה נושא שמדאיג אותי מאוד, אני סטודנט, ולכן אני אעדיף משקל קל, אבל לעומת זאת, אני מפחד שיבוא היום ואני אצטרך ביצועים שהסמסונג לא ייתן לי מכיוון שהמעבד שלו בא מוחלש וכאלה.. מבחינת סוללה גם הלנובו קצת יותר חזק. אבל זה פחות קריטי כי אני תמיד אסחב מטען ממילא ותמיד יש שקע. האם הביצועים של הסמסונג יפריעו לי במידה ואני אעבוד על מט לאב ותוכנות שירטוט גרפיות בעתיד? כי אם לא, א…
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מתחיל לעבוד על רכישת מחשב חדש והייתי רוצה לדעת בכמה הייתי יכול למכור את שלי. הייתי שמח לעוד 1000 ש"ח בשביל לעזור. המחשב ישן, בן 6 אבל תכלס עובד כמו סוס. עד היום אני מריץ על משחקים שעוד יוצאים (כמובן שום דבר כבד מידי אבל עדיין סוחב). המפרט: מעבד - AMD Phenom II X3 710 2.6GHZ לוח אם - משום מה ב-everest לא רשום לי השם שלו ואני כבר לא זוכר. הנה מה שרשום ב - ID שלו. האם זה עוזר? 08/31/2010-RS880P-SB710-7A66BG0MC-00 זכרונות - Corsair CMV4GX3M1A1333C9, 4GB DDR3 כרטיס מסך - AMD Radeon 4870HD ספק כוח - ספק של 500W. לא זוכר שם/דגם ספציפי. אם זה מאוד קריטי אני אוסיף קייס - גם לא זוכר דגם ספציפי אבל זה של GIGABYTE אם שחכתי משהו קריטי אז רק תגידו ואני אשתדל לה…
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב חדש בסך 6000 ש"ח ואני צריך עזרה בבניית מפרט מקצועי למחשב השימוש העיקרי במחשב: תוכנות תלת מימד ורינדורים: NX SIEMENS, 3D MAX, SOLIDWORKS המחשב לא לצורך משחקים אני צריך מחשב שיודע להתמודד עם עבודה בקבצי תלת מימד גדולים עם תאורות וטקסטורות וכמובן הכי חשוב רינדורים מהירים באיכויות רינדור גבוהות ( הגדרות גרפיות גבוהות ) ניתן לחרוג עד 6500 ש"ח אין צורך בציוד הקיפי שיהיה שקט 6 בסולם מ1-8 לא מתוכנן אוברקלוק יש צורך במערכת וינדוס 10, הרכבה בחנות דרישה לחיבורים/תקנים החדשים ביותר שקיימים . חיבור אופטי לסאונד אם הולכת לצאת חומרה חדשה בקרוב ששווה לחכות אז נא ליידע אותי ת…
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
טוב אז הגיע תורי. צריך מחשב נייד לצורכי תכנות Web ועבודה משרדית. דרישות: מסך 14" פאנל IPS מעבד i5-8250U לפחות 8GB זיכרון ללא כרטיס מסך ייעודי, רק המובנה. איחסון SSD בדקתי ולפי מה שמצאתי, אלו המועמדים: Lenovo E480 20KN0061IV מקלדת טובה, מסך IPS, אפשרות הרחבת זיכרון, והוספת HDD/SSD בעובי 7mm. קצת לא אהבתי את העיצוב, נראה ישן. Asus UX430UA-GV334 מחשב נייד מאוד דקיק וקל משקל. כנראה מסך IPS, עם 300NIT. לא ניתן להרחבת זיכרון. משום מה הזיכרון DDR3 ? אין יותר מדי חיבורים. Dell V5471-4007 בא עם אחריות 3 שנים ישר מהקופסה. כנראה מסך IPS. אפשר להרחיב זיכרון. אני בעצ…
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הי, אני מעוניין לקנות מחשב נייד מארה"ב. מעולם לא היה לי נייד, ככה שיש לי מס' שאלות. קודם כל התקציב הוא עד 3000 ש"ח (כולל אחריות בינלאומית). הצרכים שלי הם בעיקר לימודים ועבודה (תכנות) עבודה עם visual studio, SQL server, office וקצת משחקים. אני רוצה מסך 15.4, משקל סביר, מעבד מהיר וזיכרון בגודל שיאפשר עבודה מהירה. עכשיו השאלות: 1. על איזה דגם הייתם ממליצים? ועל איזה מעבד, זיכרון וכ'ו? 2. כיצד משנים את האחריות לאחריות בינלאומית (בקנייה באינרנט)? 3. הבנתי שעניין מערכת ההפעלה קצת שונה מבמחשבים שולחניים, אם יש לי דיסק של מערכת הפעלה, יש בעיה לרכוש מחשב ללא מערכת הפעלה או עם מערכת הפעלה שונה ולהתקין עליו את מה שיש לי? יש הבדל בין מערכות ההפעלה של המחשבים השולחניים לניידים? 4. יש …
-
- 27 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אני צריך מפרט בתקציב 3000 עם חריגה של 200 שקל מחשב לא למשחקים כבדים כולל ציוד הקפי (מסך משהו נחמד לא LCD ב500 שקל ) כולל הרכבה בחנות KSP עם יש חנות בת"א או ראשון חנות אחרת טובה ומחירים זולים אז סבבה רק תביאו לינק כדאי שאני יראה איך אני אוכל להגיעה לחנות אני משלם במזומן תודה לעזורים חברה אני חייב את המפרט אז בבקשה תפציצו אותי במפרטים
-
- 36 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
:hi: אז ככה לאחר שפתחתי כבר נושא ועדין זה לא היה הכל סגור עכשיו זה בטוח יש לי תקציב של 7,000 ואני מחפש מחשב חזק, אני בעיקרון מחפש מחשב שיעבוד מהר ושאני יוכל לעשות איתו את העבודות שאני צריך כמו פוטושופ, הורדות, ולמשחקים. *אני לא צריך מסך בנתיים!! אבל אם יש LCD, CRT במחיר שיכנס אז בכיף. *מינימום 2GB זיכרון. *חשוב שיהיה מספיק מקום בHD. *אין צורך במקלדת או עכבר. *ומה זה בלו טוס (אני יודע שיש כזה בפלאפון אבל למה למחשב)? *ואני גם מחשב מארז טוב, שקוף, בנתיים אני לא מתכוון לעשות OC אולי רק מודינג אבל OC לא צריך, אין צורך במאוורים של 120 בעתיד אם אני ירצה אני כבר יקנה אבל בנתיים להשאיר את זה פשוט. תודה לעוזרים *שחכתי גם לשאול, אני לא ממש יודע איפה לקנות לפי מה שאני רואה…
-
- 24 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני צריך רק את מחשב עצמו, בלי: מסך, מקלדת, רמקולים, עכבר, וכל מה שמסביב. זה בעיקר מיועד לגלישה באינטרנט, צפייה בסרטונים, ובמקסימום משחקי קז'ואל וFPS ישנים במיוחד כמו דלתא פורס, וגם חובה כונן דיסקים, ועדיף ווינדוס 7 תקציב: בין 1000(אפילו 800) ועד 2500. אני צריך כמה הצעות מחיר בטווח של התקציב ומה הבן אדם הולך בעצם לקבל בתמורה לאותו מפרט. תודה רבה מראש
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ניתן לחרוג עד 5500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיצוב פנים לפרנסה שימוש בעיקר בתוכנת autocad 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנ…
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי. אני מחפש מחשב גיימינג עם כרטיס מסך GTX2080TI. תקציב 10,000 אבל אפשר לחרוג (אין משהו מוגדר אבל לא להגזים) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10000 עם חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אני לא צריך לא HDD ולא SSD ולא מסך ולא שום ציוד הקפי אחר, וכמובן לא DVD. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מ-1 עד 10 חשוב 9 (היה לי NH-D15 במחשב קודם והייתי מבסוט ממנו) 6. האם מתוכ…
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
- 2 followers
-
-
אני זקוק למפרט מצויין עם השקעה במסך זכירון הארדיסק קול ותצוגה (כרטיס מסך ) תודה! המחשב מיודע לסרטים, מוסיקה (מערכת סאונד מצויינת) ומשחקים. תודה רבה לעוזרים.
-
- 24 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הנה המפרט מבוסס AMD64 :::::::::::: ---------------------------------------- Teac floppy 1.44 40 ש"ח Case + power suply (HEC/Thermalteke/Enermax/Antec) 100 - 300 ש"ח Innovision Geforce FX 5700 128MB 128bit DDR TV OUT DVI 565 ש"ח DVD-ROM Teac / LiteOn 16/48 170 / 180 ש"ח WD SATA 160GB 8MB 700 ש"ח samsung/ a-data/GeIL DDR-RAM 512MB 3200 Value Memory 593 / 450 / 580 ש"ח Gigabyte GA-K8VT800 Pro VIA K8T800 686 ש"ח Microsoft® Multimedia Keyboard + Basic Optical Mouse 126 ש"ח AMD ATHLON 64 3000+ BOX 1,280 ש"ח --------------------------------------------------- סה"כ 4,260 ש"ח --------------------------------------------------- ודרך אגב איפה שכתוב כמה חברות לא…
-
- 21 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד שישמש את סבתא שלי לנושאים כמו אינטרנט ומשחקי קלפים. אני האמת מתלבט בין מחשב נייד למחשב נייח ולכן פתחתי פוסט דומה בפורום המקביל. אין לי דרישות גדולות מדי, רק שיגיע גם עם חלונות 7 בעברית. אני מניח שאצטרך גם מסך ומקלדת ועכבר חיצוניים. התקצוב כפי שרשמתי הוא עד 2000 ש"ח (ללא מסך), וחשוב שיהיה אמין (יחסית, שלא יהיו תקלות חומרה מפגרות) ויעמוד בגבורה בדרישות הנ"ל.
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-